Gastromand besøger We Feat: Du bliver mæt med god samvittighed

Skrevet af: Gastromand

Af Mads Schytte, gastromand.dk

Endnu et nyt sted er åbnet i Aalborg – kan du følge med? Vi har svært ved det – men vi gør vores ypperste.

Det er to gutter, som begge har erfaring fra den populære juicebar – “Joe And The Juice”, hvor de har arbejdet i New York, Singapore og Nice, som står bag “We Feat”.

Frederik og Benjamin har sat det mål, at det skal være muligt for Aalborg at få sund organisk fastfood uden for meget slinger i valsen, hvilket har resulteret i åbning af en foodbar på Boulevarden, hvor der tidligere lå en butik, som solgte streetwear – hvis jeg husker rigtigt, var det “Choker”.

Vi kiggede forbi en lørdag sen eftermiddag, hvor vi havde brug for noget tilnærmelsesvist sundt og nærende føde.

Inden du får noget galt i halsen, så kommer der lige lidt forklaring.

Yes, vi er fra Gastromand, og yes, vi spiser bacon tre gange om dagen og gerne med rigelige mængder smeltet ost – men vi har også ambitioner om, at leve længere end til de 40, så derfor er fibre og næring nogle gange nødvendigt.

Når ens føde så på dagen har været croissant med cheddar og pølser, Elvis’ hofret som var peanutbutter and banana-sandwich med jam og bacon, armeriddere med nutella, friterede kartoffelmos med cheddar og bacon samt friteret marsbar – ja du læste rigtigt! Derfor skal der altså noget grønt til. Så fik vi det på plads.

Vi ankommer og bliver vel mødt af den ene medstifter Frederik, som virker temmelig cool og i super humør.

Han forklarer konceptet for os. Du kan vælge mellem seks forskellige salater, hvor det faktisk ikke er kødet, som enten er kylling eller gris, der sætter dagsordenen. Det er salaten og forskellige typer af kål, bønner og frugter.

Prisen er enten 55 kr. for ca. 350 gram eller 80 kr. for ca. 550 gram.

Ellers er der godt udvalg af kaffe og faktisk også morgenmad, hvis du er tidligt på den.

Vi napper tre forskellige typer salat af de “små” – “The Hottie” som er quinoa, gris, spicy dressing, bønner, melon og godt med frisk chili.

Videre går vi “Old School”, som er tomat, gulerødder, squash, æble, bulgur og gris. Til sidst skal vi lige have “The Plant” som er avocado, bønner, tomat, æble, couscous og falafel.

Alle salaterne starter med en omgang ristede hørfrø og andre kerner – så ja det er altså sundt. Så hermed en disclaimer!

Inden vi når til alt det sjove, så skal jeg lige dele en oplevelse med jer.

Imens jeg står udenfor og tager et billede af facaden, kommer der en ældre dame gående forbi med sin hund. Hun spørger mig, om jeg har noget med stedet at gøre – hvor jeg tøver kort, men svarer at jeg skal skrive en lille artikel og sikkert godt kan svare på hendes spørgsmål?

“Hvorfor pokker står det hele på engelsk!?” – udbryder hun kort efter, som om hun har gemt på det spørgsmål i flere måneder. “Tja, det ved jeg faktisk ikke”, svarer jeg og erkender ved mig selv, at jeg ikke havde set det eller registreret det.

Men hun har ret – alt står på engelsk. “Nå, men jeg kommer der i hvert fald ikke – water hedder sgu da vand!” Afslutter hun og trækker sin hund med sig. Jeg trækker lidt på smilebåndet og får fremstammet – “Det er modtaget – god aften frue!” og går ind igen.

Rent faktisk har hun jo ret, men et eller andet sted, så det det jo sådan, det begynder at gå, ikke? Mere og mere bliver internationalt, og Frederik og Benjamin har begge boet i udlandet, så for dem er det nok mere naturligt. Nu kommer jeg en del på Vesterbro i København, og på de fleste steder taler de faktisk engelsk der – helt naturligt. Det kommer til at ske i Aalborg også.

 

We Feat er et godt alternativt til usund take-away i Aalborg, og selv om jeg som Gastromand har mine udfordringer med salat som aftensmad, så er det ret godt. Det er friskt og lækkert – prisen er sådan set ret fair, nu hvor alt er økologisk, og ja så mætter den slags altså noget bedre end burger med fries – let’s face it.

We Feat lever fuldt op til deres vision om at levere et sund og nærende måltid. Du får rent faktisk alt, hvad kroppen skal bruge i et måltid – protein – langsomme kulhydrater og sund fedt – så er du typen, som går op i kost og træning er We Feat med garanti noget for dig…

Vi har dog også bemærket deres Facebook-opslag forleden, hvor de reklamerede med cookies uden tilsat sukker, gluten, soja osv. Altså sundere end hvad du får på en almindelig café men stadig nok til, at man også lige kan hygge med en kaffe og lidt sødt. Det hylder vi trods alt også.

Hvis du er typen, som ikke mener salat, bønner, kål samt kerner og grønt i det hele taget er værd at spise, så skal du nok holde dig væk – men savner du lidt som mig nogle gange et sundt alternativt til takeaway, så er We Feat lige noget for dig!

Gastromands seneste indlæg

Har du set dem? Amerikanske Navy Seals træner i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto: Navy Seals
Pressefoto: Navy Seals

Den seneste uge har du muligvis set kamphelikoptere flyve lavt og andre militære fartøjer i Aalborg og i det øvrige Nordjylland.

Måske endda hørt skud eller set skarpt bevæbnede soldater.

Op mod 2000 elitesoldater fra hele verden træner i øjeblikket specialoperationer i store dele af Nord- og Midtjylland. Øvelsen kalder de for Night Hawk løber af stablen.

Det helt specielle er, at verdens bedste soldater, Navy Seals fra USA, også deltager i øvelsen.

Også Danmarks bedste soldater Frømandskorpset og Jægerkorpset træner for fuld udblæsning med i denne vigtige øvelse.

Der er deltagelse af soldater fra Danmark, USA, Tyskland, Finland, Holland, Polen, Schweiz, Østrig, Belgien og Litauen.

Løber frem til på fredag

Det hele begyndte 10. september, og det løber frem til på fredag den 28. september.

Flyvestation Aalborg og Flådestation Frederikshavn danner ramme om den store specialoperationsøvelse, hvor Jægerkorpset og Frømandskorpset træner specialoperationer sammen med Flyvevåbnet, Søværnet og Hæren og militære enheder fra ni andre NATO-lande.

“Øvelsen er med til at sikre, at vi konstant bevarer og udvikler vores kompetencer indenfor specialoperationer, og den styrker vores evne til at samarbejde med relevante partnere, siger generalmajor Peter Boysen, chef for Specialoperationskommandoen.

Foto: Frømandskorpset

Øvelsen vil foregå på alle tider af døgnet

For at det er så realistisk som mulig, så foregår øvelsen på alle tider af døgnet og hovedsageligt på civile og militære områder i Nord- og Midtjylland.

“Det er vigtigt, at soldaterne får mulighed for at træne et helt set-up, både med planlægning og gennemførelse af missioner, så de vedligeholder deres kompetencer og dermed er klar, når de bliver sendt på skarpe missioner.

Lækker mad til hverdagen: KaffeFairs nye koncept kan alle være med på

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Du kender det måske?

Opvasken har hobet sig op i samme luftlag som den filtrede knold på toppen af hovedet, som efterhånden er fast inventar, når man omsider er halvvejs gennem ugen.

Den gastronomiske kreativitet er i samme sølle forfatning. Nu er der en redning i KaffeFairs nye hverdagskoncept: Folkekøkken.

Fra mandag til fredag i tidsrummet kl. 17.00- 20.00 kan aalborgensere invitere deres nabo, ven, partner eller kollega forbi KaffeFair på Strandvejen og spise sig mætte og glade for den nette sum af 85 kr. per mand.

Derudover kan der tilkøbes både forret og dessert – hvilket vil sige, at man på en ganske almindelig hverdagsaften kan forkæle sig selv med en treretters menu for under 200 kr. Dertil kan der opgraderes med en flaske vin for kun 200 kr. eller 40 kr. pr. glas.

Hos MigogAalborg besluttede vi os for at teste konceptet, og besøgete derfor KaffeFair på Strandvejen på en ikke særlig glamourøs, onsdag.

Og på netop sådan en dag er det oplagt at slå vejen forbi KaffeFairs nyeste afdeling.

Stemningen er uformel og hyggelig. Prisen er mere end fair, og man er garanteret ikke at gå sulten i seng.

Gennemført lækkerhed

Denne onsdag stod Folkekøkken-menuen på spansk hakkebøf med bagte grøntsager og krydrede kartofler som hovedret, men vi sprang selvfølgelig også på både forret og dessert – hvilket viste sig, at være et klogt træk.

Forretten var denne dag blomkåls-pannacotta, sprød kalkunchorizo samt grillet ølandsbrød med en lækker cremet grønkålspesto. Frisk og smagfuld og godt afstemt imellem det salte og søde.

Da sidste bid velstegt hakkebøf i hovedretten var sunket, var vi allerede kommet godt rundt fyldt godt op på alle fronter af sansespektret.

Men selvfølgelig måtte aftenen fuldendes med dessert, som denne dag stod på kokkens udvalgte kagetapas bestående af henholdsvis hindbærsnitte, cheesecake, islagkage og brownie.

Det gennemgående for retterne var først og fremmest, at de var velsmagende og ærlige: Man får, hvad man bestiller – og meget mere til.

Der er slet ikke nogen tvivl om, at KaffeFairs køkken har flair for kokkekunsten og ved, hvad der skal til for at få en ganske almindelig hverdagsret til at blomstre, både smags- og udseendesmæssigt:

Det sprøde ølandsbrød knasede i ganen, hakkebøffen smeltede på tungen og garnituren var afstemt, mens kagetapas-tallerkenen sang en duet så sød, at den overgik enhver godnatsang.

Alt i alt en perfekt måde at fejre en ganske almindelig og uformel hverdagsaften på – uden at gå på kompromis med hverken smag eller det gode selskab – og uden at få et hul i pengepungen.

Ugens fristende Folkekøkken-menu bliver løbende præsenteret på KaffeFair’s Facebookside.

Du kan holde dig opdateret her.

Kvalitet og ærlig mad for 85 kr.

KaffeFair Strandvejen er den socialøkonomiske virksomheds seneste satsning. I marts måned kunne de slå dørene op til den nye restaurant og café.

Med denne beliggenhed kan KaffeFair være tilstede i den bydel, hvor mange aalborgensere har deres hverdag. Strandvejen er central, men alligevel tilpas tilbagetrukket fra centrums til tider hektiske stemning.

Det betyder, at der blandt andet har været rum til at dyrke nogle af de folkelige koncepter og værdier, som den socialøkonomiske virksomhed især er kendte for – og stolte af.

Især lørdagsbrunchen og de store månedlige langbordsspisninger, Aalborg Spiser Sammen, har været en bragende succes, og derfor udvider caféen nu med det nye hverdagstiltag, Folkekøkken.

Hverdagsretter med et twist

Som med alt andet hos KaffeFair er der i deres Folkekøkken tænkt over hver en detalje. Foruden at kreere genkendelige livretter med et kulinarisk twist, gør køkkenet også en dyd ud af at tænke forbruget af råvarer bæredygtigt.

“Vi bestræber os på at kunne servere økologisk, folkelig mad med lokale rødder – og vi bruger det, der er i sæson og tænker over, hvordan råvarerne kan indgå som ingredienser på tværs af menuplaner for at reducere den typiske risiko for madspild”, fortæller Jørgen Rasmussen, som er kok i KaffeFair.

Du kan holde øje med menuen hos KaffeFair Strandvejen lige her.

Fylder storcentre til bristepunktet: Gurli Gris kommer til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvem havde troet, at en lille tegneserie-gris kunne fylde storcentre til bristepunktet landet over?

Men sådan er det bare med Gurli Gris. Hun er blevet et globalt fænomen, som er elsket på samtlige kontinenter i verden.

I Kina mente de endda, at det blev så meget med Gurli og hendes skøre familie, at en kinesisk videodelingstjeneste fjernede 30.000 klip med Gurli Gris.

Angiveligt fordi Gurli Gris blev så populær, at hun blev brugt i modkulturer til skade for ‘mainstream værdier.

Fænomenet er skabt i England, hvor hun bærer navnet “Peppa Pig”.

Du kan møde Gurli og Gustav i Aalborg

I Danmark elsker vi derimod den glade gris og hendes lillebror Gustav, og børnene svælger de sjove små tegnefilmen med den lille gris i sig både fra Ramasjang og Netflix.

Nu kan børnene i Aalborg og omegn også møde selveste Gurli Gris. Tegneserie-hittet er for tiden på en større landstour i storcentre, og hvor end de kommer, så fyldes de helt op.

Når efterårsferien starter så kommer Gurli Gris og lillebror Gustav til Aalborg Storcenter. Det sker søndag d. 14 oktober klokken 12.00.

Det bliver en halv times show med søde sang og masser af sjov. Derefter kan alle børn kramme og få et billede sammen med Gurli og Gustav.

Først show og så en selfie med Gurli

Aalborg Storcenter skriver på sin Facebook-side;

“Der vil først være show. Det starter kl. 12.00 og varer ca. 30 minutter. Efter showet får børnene mulighed for at komme helt tæt på deres idoler og hilse på både Gurli og Gustav Gris.

Meet & Greet starter ca. kl. 12.45 og varer til der ikke er flere børn der mangler at møde dem – alt efter hvor mange mennesker der kommer, vil der være pause i løbet af Meet & Greet, da Gurli og Gustav Gris har brug for luft