Gastromand besøger We Feat: Du bliver mæt med god samvittighed

Skrevet af: Gastromand

Af Mads Schytte, gastromand.dk

Endnu et nyt sted er åbnet i Aalborg – kan du følge med? Vi har svært ved det – men vi gør vores ypperste.

Det er to gutter, som begge har erfaring fra den populære juicebar – “Joe And The Juice”, hvor de har arbejdet i New York, Singapore og Nice, som står bag “We Feat”.

Frederik og Benjamin har sat det mål, at det skal være muligt for Aalborg at få sund organisk fastfood uden for meget slinger i valsen, hvilket har resulteret i åbning af en foodbar på Boulevarden, hvor der tidligere lå en butik, som solgte streetwear – hvis jeg husker rigtigt, var det “Choker”.

Vi kiggede forbi en lørdag sen eftermiddag, hvor vi havde brug for noget tilnærmelsesvist sundt og nærende føde.

Inden du får noget galt i halsen, så kommer der lige lidt forklaring.

Yes, vi er fra Gastromand, og yes, vi spiser bacon tre gange om dagen og gerne med rigelige mængder smeltet ost – men vi har også ambitioner om, at leve længere end til de 40, så derfor er fibre og næring nogle gange nødvendigt.

Når ens føde så på dagen har været croissant med cheddar og pølser, Elvis’ hofret som var peanutbutter and banana-sandwich med jam og bacon, armeriddere med nutella, friterede kartoffelmos med cheddar og bacon samt friteret marsbar – ja du læste rigtigt! Derfor skal der altså noget grønt til. Så fik vi det på plads.

Vi ankommer og bliver vel mødt af den ene medstifter Frederik, som virker temmelig cool og i super humør.

Han forklarer konceptet for os. Du kan vælge mellem seks forskellige salater, hvor det faktisk ikke er kødet, som enten er kylling eller gris, der sætter dagsordenen. Det er salaten og forskellige typer af kål, bønner og frugter.

Prisen er enten 55 kr. for ca. 350 gram eller 80 kr. for ca. 550 gram.

Ellers er der godt udvalg af kaffe og faktisk også morgenmad, hvis du er tidligt på den.

Vi napper tre forskellige typer salat af de “små” – “The Hottie” som er quinoa, gris, spicy dressing, bønner, melon og godt med frisk chili.

Videre går vi “Old School”, som er tomat, gulerødder, squash, æble, bulgur og gris. Til sidst skal vi lige have “The Plant” som er avocado, bønner, tomat, æble, couscous og falafel.

Alle salaterne starter med en omgang ristede hørfrø og andre kerner – så ja det er altså sundt. Så hermed en disclaimer!

Inden vi når til alt det sjove, så skal jeg lige dele en oplevelse med jer.

Imens jeg står udenfor og tager et billede af facaden, kommer der en ældre dame gående forbi med sin hund. Hun spørger mig, om jeg har noget med stedet at gøre – hvor jeg tøver kort, men svarer at jeg skal skrive en lille artikel og sikkert godt kan svare på hendes spørgsmål?

“Hvorfor pokker står det hele på engelsk!?” – udbryder hun kort efter, som om hun har gemt på det spørgsmål i flere måneder. “Tja, det ved jeg faktisk ikke”, svarer jeg og erkender ved mig selv, at jeg ikke havde set det eller registreret det.

Men hun har ret – alt står på engelsk. “Nå, men jeg kommer der i hvert fald ikke – water hedder sgu da vand!” Afslutter hun og trækker sin hund med sig. Jeg trækker lidt på smilebåndet og får fremstammet – “Det er modtaget – god aften frue!” og går ind igen.

Rent faktisk har hun jo ret, men et eller andet sted, så det det jo sådan, det begynder at gå, ikke? Mere og mere bliver internationalt, og Frederik og Benjamin har begge boet i udlandet, så for dem er det nok mere naturligt. Nu kommer jeg en del på Vesterbro i København, og på de fleste steder taler de faktisk engelsk der – helt naturligt. Det kommer til at ske i Aalborg også.

 

We Feat er et godt alternativt til usund take-away i Aalborg, og selv om jeg som Gastromand har mine udfordringer med salat som aftensmad, så er det ret godt. Det er friskt og lækkert – prisen er sådan set ret fair, nu hvor alt er økologisk, og ja så mætter den slags altså noget bedre end burger med fries – let’s face it.

We Feat lever fuldt op til deres vision om at levere et sund og nærende måltid. Du får rent faktisk alt, hvad kroppen skal bruge i et måltid – protein – langsomme kulhydrater og sund fedt – så er du typen, som går op i kost og træning er We Feat med garanti noget for dig…

Vi har dog også bemærket deres Facebook-opslag forleden, hvor de reklamerede med cookies uden tilsat sukker, gluten, soja osv. Altså sundere end hvad du får på en almindelig café men stadig nok til, at man også lige kan hygge med en kaffe og lidt sødt. Det hylder vi trods alt også.

Hvis du er typen, som ikke mener salat, bønner, kål samt kerner og grønt i det hele taget er værd at spise, så skal du nok holde dig væk – men savner du lidt som mig nogle gange et sundt alternativt til takeaway, så er We Feat lige noget for dig!

Gastromands seneste indlæg

Let’s taco’ bout this: Menendez præsenterer ny sæsonmenu

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er sket meget, siden Restaurant Menendez for første gang sagde Hola! til aalborgenserne i slutningen af marts.

Kim Jeppesen og Anne Menendez, der også står bag Restaurant Nam og det nye SMAEK, har arbejdet intensivt på at skabe den helt rigtige mexi-stemning i Nordjyllands hovedstad – og det må sige at være lykkes.

Hver weekend bugner restauranten af sultne og nysgerrige gæster, der med fornøjelse går på opdagelse i alt, hvad den latinamerikanske gastronomi kan bære.

Anne, der selv har rødder i El Salvador og Bolivia, har haft et ønske om at skabe mad, der ikke er bundet til lande eller traditioner. Maden skabes ud fra hvad der inspirerer køkkenet fra de forskellige lande i Latin Amerika – og naturligvis hvilke råvarer, der er i sæson.

I anledning af, at sommersæsonen er ved at gå på hæld, sker der derfor også omrokeringer på Menendez’ menukort.

Helt ny sæsonmenu klar

I sidste uge bød de velkommen til en helt ny sæsonmenu, men den helt store nyhed er en splinterny veggie-version.

Den nye vegetariske touch er kommet både kommet på a la carte, den populære taco tasting, som takeaway og ikke mindst som en del af Menendez’ 9 serveringer.

I sidstnævnte tryller kokken efter køkkenets bedste kundskaber – og det har vi naturligvis været forbi og prøvesmage.

Hvis man tror, at dét at gøre en latinamerikansk menu vegetarisk, kommer til at efterlade huller og mangler, kan man godt tro om igen.

Hvis man ikke fik det at vide på forhånd, vil vi godt påstå, at du gennem aftenen vil glemme alt om, at dine tallerkener bliver serveret helt uden kød.

Aftenens 9 serveringer var som følger:

  • Patacones m. trøffelcreme, havgus og saltet lime
  • Veggie Anticucho grillspyd m. svampe & æggeblomme
  • Tostada m. røget kartoffel, ærter & salsa verde
  • Ceviche af tomat m. æble leche de tigre & chulpe majs
  • Taco m. butternut squash m. chipotle creme & cortido
  • Taco m. grillede løg, Ananas & salsa amarillo
  • Humitas m. svampe, gammelknas & creme fraiche
  • Stegt blomkål m. pimientos de padron & hasselnødder
  • “Bayas con crema” Bær m. karamelis, hvid chokoladefløde & makroner

Som tidligere nævnt, så var det ikke svært at “abstrahere” fra det faktum, at menuen var sammensat helt uden indblanding fra dyreriget – på trods af, at aftenens to udsendte begge er kødædere.

For at fremhæve nogle serveringer – selvom det måske ikke er nødvendigt, da du jo får dem alle – kan vi eksempelvis snakke lidt om “svampespydet”, der nærmest smeltede på tungen – tostada‘en, en form for sprødstegt tortilla, der knasede og fedtede på den helt perfekte måde – den sikre taco-vinder, der lå en perfekt bund for det spændende og velvalgte fyld … ja, vi kunne blive ved.

En særlig oplevelse var det også at møde humitas, der under sin majsindpakning gemte på en blød blanding af svampe, ost og creme fraiche.

Og det er det Menendez kan: Overraske og udvide ens madhorisont … hele vejen over Atlanten.

Bedste dessert nogensinde

Hvis vi absolut skal kåre en livret (det skal vi jo ikke … men det fortjener den altså), så bliver det uden tøven aftenens sidste.

Desserten, Bayas con crema med karamel-is, hvid chokoladefløde og makroner, var tæt på den bedste dessert, vi nogensinde har fået og alle ingredienser faldt ind i så smuk en synergi, at de mexicanske engle gav sig til at danse salsa på vores tunger.

En abolut must-try uanset om du er vegetar, kødæder, faldskærmsudspringer eller bare en ganske almindelig sofakartoffel.

Menendez har i hvert fald gjort sit ypperste for at bevise, at vegetarisk mad overhovedet ikke behøver at være et fravalg af noget – nærmere bare en helt ny smagsvej at gå, hvis du trænger til at blive forkælet og inspireret på ny.

Du kan booke dit næste besøg på Menendez lige her.

Buenas tardes!

Stor weekend i Fårup Sommerland: Koncert og sidste chance for en badetur

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto: Fårup Sommerland
PR-foto: Fårup Sommerland

Man kan roligt finde badetøjet frem igen.

I weekenden vender sommeren retur til Nordjylland med temperaturer over 25 grader, og endelig kan vi blive fri for regnbyger og vekslende skydække.

Fårup Sommerland forventer også, at deres store Aquapark bliver et trækplaster, når sensommeren viser sig fra sin allerbedste side.

Faktisk bliver det sidste chance for en badetur i Aquaparken. Vandkanonen, Vandslangen og alle de andre sjove vandrutschebaner i deres vandland lukker nemlig ned efter weekenden.

Store koncerter i vente

Det gør resten af Fårup Sommerland heldigvis ikke. Der er stadig noget tid tilbage af årets sæson, og på lørdag er der stor koncert med hitmageren Skinz.

I sidste weekend var det Joey Moe, der charmerede gæsterne i Danmarks sjoveste skov, og i den kommende weekend er det altså Skinz med flere af sine store hits.

Weekenden efter er der atter koncert, når Wafande og Shaka Loveless holder dobbelt-koncert.

Nomineret til en pris

Men det er ikke de eneste gode nyheder fra Fårup Sommerland.

De er nemlig blevet nomineret til en ret særlig pris. De er nemlig blevet nomineret til en Børn i byen Pris 2019 som Bedste Forlystelse.

Børn i Byen er et medie henvendt til børnefamilier, og de har mange kendte navne med i nomineringerne. Fårup Sommerland er i duel med Tivoli, Legoland, Djurs Sommerland og Bakken.

Den anerkendelse vækker glæde i Fårup Sommerland.

“Det er jo en af de største portaler for børnefamilier i Danmark, så vi er super glade for at blive nomineret til Danmarks bedste forlystelse af Børn i Byen.

Det her er jo en nominering som gæsterne giver os, så jeg håber meget at en masse nordjyder vil stemme på os, så vi kan trække prisen hjem til Nordjylland,” siger Rasmus Mortensen, Marketingchef i Fårup, til MigogAalborg.

Du kan se de nominerede og stemme her

14.000 gæster i sommerferien: Udstilling skaber stor fremgang for Utzon Center

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Bier, røg, lys, gys i maven, grin, skalahuse, himmelhytter og fed teknologi.

Det er opskriften på at engagere børn og legeglade voksne i arkitektur.

I skolernes sommerferie har ikke færre end 14.000 gæster, heraf 4.000 børn, lagt vejen forbi Utzon Center for at lege og lære i udstillingen Rumtosset.

Det er en fremgang på 50 procent i forhold til samme periode sidste år, der på grund af den store Utzon100-fejring indtil videre er rekordåret.

“Vi brænder for at vise børn og voksne, hvad arkitektur kan – og for at give dem oplevelser for alle sanserne, forstanden og fantasien. Samtidig arbejder vi for, at kultur ikke skal være en lukket byfest.

Det skal trække folk fra hele verden og resten af landet til og give dem noget, de ikke får andre steder. Det er i høj grad lykkedes med Rumtosset, siger Lasse Andersson, kreativ direktør på Utzon Center.

Ud af de 14.000 gæster er 36% nordjyder, 30% er fra det øvrige Danmark, og 34% udlændinge.

“Og de har alle forladt os glade og rumtossede, “tilføjer Lasse Andersson.

Pressefoto

Arkitektur er en leg

Rumtosset er en del af “Arkitektur er en leg”-projektet, som er støttet af Nordea-fonden. Et projekt, som både kommer gæster i Utzon Center og skolebørn over hele landet til glæde gennem inspirerende undervisning.

Hos Nordea-fonden er der stor tilfredshed med projektet.

“Børn og unge skal opleve arkitektur som en kreativ, visuel leg, hvor de selv kan skabe med hoved og hænder. Det tror vi giver en håndgribelig indgang til og forståelse af arkitekturens verden, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Følgende arkitektfirmaer bidrager til udstillingen: YOKE (CPH), COBE (CBH), ADEPT (CPH), JaJa (CPH), Reiulf Ramstad Arkitekter (Oslo) og Studio Poesis (Aalborg).

Rumtosset er en del af Arkitektur er en leg-projektet, som er støttet af Nordea-fonden, mens udstillingen også er støttet af Statens Kunstfond og Keflico.

Udstillingen løber fra 27. juni 2019 til 23. februar 2020. Du kan finde mere info om Rumtosset her.