Gastromand besøgte Den Bette Kro: En dag i Krofatters lystige tanker

Skrevet af: Gastromand

Af Mads Schytte, Gastromand.dk

Krofatters lystige tanker!

Ja, det lyder måske lettere lummert, og det er det måske også. Men på den gode måde, for det handler om herlig mad og velbrygget øl.

”Den Bette Kro” er drevet af Morten Gamini som med stolthed leverer klassiske danske retter til det aalborgensiske folkefærd og andet godtfolk!

Udover at være kroejer har Morten for nylig indgået samarbejde med Den Gamle Kornmølle ved Kerteminde under Brygmester Claus Christensen og lavet en øl, som passer til dansk smørrebrød.

Den Bette Kro
AaB-spillerne Christian Bassogog og Thomas Enevoldsen kiggede også forbi ved lanceringen af den nye øl – der var dog kun danskvand til dem!

Øllen er netop kommet på flasker, og derfor var Gastromand inviteret på smagning. Desværre måtte Anders melde fra, da han skulle på noget damejagt i Stockholm (ro på – hans kæreste var også med, så der var sikkert tale om metafor for sprut eller andet sjov og ballade).

Jeg var i den lidt pressede situation, at jeg havde alle mine børn alene – men der var ingen smalle steder i Vingaardsgade, hvor Den Bette Kro ligger. Så Krofatter Morten forslog blot, at han lige lavede en lille børnemenu – jamen for pokker, så var lørdagen da reddet.

Vi ankommer og bliver budt pænt indenfor. Kort tid efter kommer der sodavand og mad til børnene, smørstegt fiskefilet og frikadeller som jeg sender lange øjne efter – dansk veltilberedt mad holder bare.

Kort efter får vi vores øl og en lille snaps fra Nordisk Brænderi, hvor Krofatter stolt forklarer om ideen og konceptet. Ideen med øllen er, at den skal være relativ let, da smørrebrød typisk er en tung og også fed omgang – sådan er det jo så godt tænkt! Det er en overgæret ale med noter af abrikos og fersken, lidt sødme men også med en tilpas humlet eftersmag.

Det passer glimrende til vores første ret ”Sol over Aalborg”, som er en tatar af røget ål, purløg, kapers på sprødt rugbrød med rå æggeblomme og i øvrigt vildt godt fundet på! Glimrende start og i gode omgivelser.

Den Bette Kro

Til denne lille smagning er også Thomas Enevoldsen, som har taget sin nye holdkammerat Chris Bassogog med – de må desværre holde igen med alkohol og maden grundet deres træningsprogram– så er det godt Gastromand kan tage lidt fra – alt med måde når man har børn med jo.

Kort efter får vi næste ”lille ret” – Krofatters rullepølse med rå løg og portvin sky. En herlig ret, som er godt krydret, og hvor skyen smager helt fantastisk.

Den Bette Kro

Mine 3 piger begynder så småt en lille diskussion om, hvem der skal sidde hvor grundet kedsomhed – I kender forhåbentlig den slags, ikke? Jeg aner, at det vil udvikle sig, så jeg trækker lige ”is-kortet” og hører Krofatter, om han kan lave en feberredning til mig – få minutter efter er der vaniljeis med chokoladesauce – nice save!

Den Bette Kro

Vi kommer til sidste ret: Kroens Hønsesalat med ristede svampe, røget flæsk som mine tøser lige napper for næse af mig – hvad gør man ikke for sine børn – serveret på ristet franskbrød. Det er vildt lækkert og fuld tryk på smagen. Øllen gør det glimrende og bestemt ikke for tung til maden, det er ret godt tænkt, at trække i den anden retning og skabe modvægt og balance!

Skål Krofatter og lykke til!

Gastromands seneste indlæg

Sjældent de er til salg: Nu kan du få dit eget byhus i midtbyen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Der er efterhånden masser af boliger til salg i Aalborg, så det er om at finde dem, som virkelig skiller sig ud fra mængden.

Har du også forelsket dig i de små byhuse på de små gader med brosten inde i Aalborg, så er det nu, du skal slå til.

DIT HJEM har nu fået et af disse små hyggelige huse til salg på Peder Barks Gade.

Bo småt og godt

Den hyggelige gade er en af Aalborgs mest unikke gader med stemningsfyldte og charmerende byhuse, som sjældent ses udbudt til salg.

Det stemningsfyldte byhus er 65 kvadratmeter, som er veldisponeret ud på to plan.

Her er en entré, stue, spisestue, køkken, badeværelse, og soveværelse.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Pragtfuld solgård

Hyggen fortsætter ude i den lille sydvest vendte solgård, hvor solen kan nydes på de varme sommerdage.

Her er der også plads til et fire personers havesæt, blomsterkrukker og en grill.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Det skønne lille byhus er blevet udbudt til 2.399.000 kroner, og du kan læse mere og se flere billeder her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Napa fylder et år i weekenden: Fejrer det med stort fødselsdagsevent

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe

Aalborgs mange caféer og restauranter har det seneste år været igennem en kæmpe opblomstring.

Det er ikke længere nok at kunne servere en klassisk burger, en varm kop kaffe eller en  pastasalat. Aalborgenserne stiller krav til deres caféoplevelse, og det kan både ses og mærkes i den måde, stederne – på trods af deres mange års erfaring – gradvist udvikler sig, og indordner sig markedet.

Men på trods af de mange valgmuligheder, når det kommer til spisesteder i byen, så er der stadig plads til nye børn i klassen.

Det beviser NAPA Lounge i Vesterå, der om ganske få dage kan fejre sin 1 års fødselsdag.

Oplev NAPA til Åbent Hus

Den fejrer de på lørdag fra kl. 13-17 med Åbent Hus for alle interesserede, som blandt andet kan se frem til at møde (og ikke mindst smage på) NAPA’s egne leverandører inden for både vin, øl og mad – imens man nyder tonerne fra det jazzband, der også gæster de lækre lokaler på dagen.

Derudover vil der blive serveret forskellige former for fødselsdagslækkerier i form af kanapéer, signaturcocktails, kaffe og kage – og mulighed for at se nærmere på de mødefaciliteter, som NAPA tilbyder på deres førstesal.

“Aalborg har taget rigtig godt imod os, og vi har fået ros til op over skyerne. Derfor vil vi gerne indbyde vores stamgæster såvel som dem, der stadig har til gode at se, hvad huset kan byde på, til en uformel fejring i vores lokaler.” fortæller Mette Jensen, som står bag NAPA.

Læs mere om dagen her.

Endnu skarpere koncept

Caféen i Vesterå åbnede med et brag sidste år og havde store visioner om at blive et hipt sted med kombineret café- og vinbar. Siden har målsætningerne ændret sig – men kun mod at blive endnu skarpere.

“Vores fokus skal stadig være på vores vin, og vi vil gerne kunne give folk en anderledes vinoplevelse, end de kan få andre steder i byen.

Napas indehaver Mette (tv) og restaurantchef Signe

Vi serverer næsten alle vores vine på glas, og fremover vil vi også fokusere på at implementere dem meget mere i vores madretter.” forklarer Mette, og løfter også sløret for, at der også snart vil ske en masse spændende på både mad- og eventfronten.

“De kommende måneder byder på en masse spændende tiltag for NAPA, og vi håber at kunne blive sådan et sted, hvor man gerne vil sidde og hygge sig i mange timer. Det skal være intimt, hyggeligt og med tid til at kræse for den enkelte gæst – uden at det bliver fisefornemt.

Med hensyn til maden, så vil vi gerne strække os mere mod det amerikanske med social dining og forskellige småretter, der kan gå ind og bakke vinene endnu mere op, end vores menukort gør nu.”

 

 

Mange spændende arrangementer i vente

Desuden kan aalborgenserne også godt begynde at glæde sig til efteråret, hvor NAPA på deres 1. sal disker op med den ene spændende smagning efter den anden.

“Vores smagninger bliver planlagt under forskellige temaer; og foruden muligheden for at købe de forskellige flasker med hjem til attraktive priser, så kan vi også tilbyde nogle helt særlige smagsoplevelser, der virkelig kan udvide horisonten.

Vi har allerede en amerikansk vinsmagning i kalenderen, måske en eksklusiv champagnesmagning i december, og generelt flere unikke arrangementer, som vi glæder os meget til at præsentere for Aalborg.” slutter Mette.

WeDoBurgers-kæden solgt: Fortsætter kun med et sted i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Der var fart på burgerkæden WeDoBurgers, da den indtog Århus, Aalborg, Esbjerg og København.

I Aalborg åbnede man endda den første rigtige restaurant med flere siddepladser, og som skulle fungere som kædens Flagship Store.

Desværre går tingene ikke altid, som man drømmer om. Planerne om at være en landsdækkende burgerkæde kunne ikke realiseres, og nu har de oprindelige stiftere solgt den videre.

Det var barnestjernen Danny Kool og partner Christoffer No, der startede WeDoBurgers sammen med Aalborg-investoren Henrik Klindt Petersen.

Ny ejer er fundet

Nu er WeDoBurgers solgt videre til århusianske Akram Palani. Til det siger Danny Kool med det borgerlige navn Daniel Sørensen til MigogAalborg;

“Vi har i noget tid søgt efter den rigtige person til at drive WeDoBurgers videre. Den person har vi fundet i Akram. Han virker til at brænde for WeDoBurgers, så det glæder os, at han er den nye ejer,” fortæller Daniel.

Kun Borgergade fortsætter

Ejerskiftet får den konsekvens, at kun en af de to Aalborg-steder lever videre. Den anden lukkes ned.

“Jeg har altid haft et godt øje til WeDoBurgers og deres burgere, som jeg smagte første gang for et par år siden! Jeg synes, at deres burgere og fritter altid har skilt sig ud fra mængden.

Derfor var jeg ikke i tvivl, da jeg blev spurgt, om jeg ville overtage. Jeg kommer selv til at stå i køkkenet og sikre, at kvaliteten er den samme hver gang. Kvaliteten i produktet er for mig det vigtigst.

Derfor valgte jeg også kun at overtage butikken i Borgergade, da jeg ikke kan være to steder på en gang. Jeg har heldigvis overtaget det meste af deres tidligere fantastiske personale, så jeg og butikken er i gode hænder,” forklarer han til MigogAalborg.

Dermed gik WeDoBurgers fra fem steder i landets fire største byer til nu blot en enkelt i Aalborg.