Gastromand anmelder Rositas Bistro: Rygterne talte sandt – det er en lille perle

Skrevet af: Gastromand
Rositas Bistro
Rositas Bistro

Af Mads Schytte, Gastromand.dk

Det boomer med nye restauranter i Aalborg! Det virker lidt som om, at det har en selvforstærkende effekt, at flere og flere åbner, hvilket jo er fantastisk i sig selv!

Men der er også flere af de etablerede steder, som gør det rigtig godt i byen. Vi er flere gange blevet tippet på migogaalborg.dk redaktionen om Rositas Bistro, og derfor var det på tide at teste, om rygterne talte sandt omkring dette lille sted.

De har været lidt under radaren på markedsføringsfronten, men der er altid fuldt hus i weekenden og oftest også udsolgt onsdage og torsdage. Så det må være mund til mund metoden, der er brugt.

Rositas har dog høstet adskillige roser på dinnerbooking.com

I juni 2016 blev Rositas Bistro blandt andet kåret til den restaurant med de gladeste gæster i hele Danmark foran bl.a. Søllerød Kro.

Man skal nødvendigvis ikke tage det bogstaveligt, at det så er den bedste, men det er i hvert fald et godt pejlemærke på, at gæster der besøger Rositas er meget tilfredse – og ikke mindst gode til at udfylde spørgeskemaer.

Rositas startede egentlig som en take-away tapasbar, men det fungerede ikke optimalt. Derfor valgte ejeren John Bülow (nej, ikke ham med lakridserne) at begynde at lave mad.

Som jeg ser det er retterne fransk inspireret, hvilket passer glimrende til mit temperament.

Lad det være sagt med det samme, Rositas er vildt hyggelig og minder mest af alt om at træde ind i et privat hjem. Bistroen er indrettet med små borde, levende lys og kan i alt have 42 gæster fordelt på 3 mindre lokaler.

rositas-borde

Vi bliver i bedste datestil vist til vores bord, og en høflig engelsktalende tjener med glimrende humoristisk sans forklarer os konceptet – 3 retter med vin for 500 eller samme omgang plus bobler, snacks og en afsluttende cocktail for 600. Jeg er egentlig i feststemning og min Gastromand-medspiser Anders Damm siger per definition aldrig nej til sprut, så vi er naturligvis klar på sidste.

At jeg, allerede inden vi sætter os til bord, forklarede et par gæster, som var gået udenfor til en lille rygepause, at jeg ventede på min “partner”, gør bestemt ikke det kommende associationer bedre – men here goes.

Vi bestiller 6 retter, som vi deler på halvvejen, og ja – det kan man sgu da godt, selvom det er to mænd, ikke? At Anders så aldrig nåede at smage min dessert, må jeg beklage – den røg sgu for hurtigt ned. Men sådan fungerer det altså bedst – man vil jo gerne smage det hele.

Rositas

Efter et par glas Cava og snacks – brød med to slags pesto og peanuts, som nok ikke var det mest innovative, vi har oplevet til dato, får vi første glas vin.

Vi spotter hurtigt, at det må være fra D’Wine og en gammel kending i form af hvidvinen Tresolmos, som du bør smage, når du får chancen, serveres til forretten.

Dampede torskekæber, rødløg, sødt og smørsauce og stegt foie gras med syltet pærre, hindbær og balsamico er vores første retter. Det er vel første gang, jeg får serveret torskekæber i Aalborg – (beklager hvis nogen er blevet overset) så det er kærkomment og efter lidt ekstra salt, smager det glimrende! Vi gentager lige med lidt ekstra salt til vores foie gras, som så bliver en god første ret.

Rositas

Tjeneren kommer kort efter forbi og forklarer os, at næste ret først kommer, når han spotter at glassene er tomme. Jeg skal køre, så Anders bunder hurtigt det hele.

Tjeneren kommer tilbage med et par flasker vin og forklarer, at vi lige kan smage, og hvis det ikke er i vores smag, så finder han noget andet – godt gået! På trods af, at vinen er for varm til min smag, så er det et par gode flasker – ham Kristian fra D’Wine kan altså det der med spansk vin!

Rositas

Hovedretten er braiseret svinekæber med krølle, sødt og surt i egen sky og tournedos, krydderkrokette med peber- eller sherrysauce. Svinekæberne er møre som smør, måske endda næsten for meget, hvis det er muligt? Sovsen dertil er god og kraftig og den dijonsennep, som er brugt, sætter lige ekstra skud på retten. Vores tournedos er ganske fin – god størrelse og med en lækker glace på toppe af figner, som samler retten.

Så er vi nået til desserten, hvor min medspiser får ost fra Arlas Unika produktion i 5 udgaver samt hjemmebagt knækbrød. Jeg er til desserter, så det er Creme Bruleé, den står på! Jeg når desværre at inhalere hele svineriet, imens tjeneren præsenterer osten.

Rositas

Nu er Anders heldigvis ikke til desserter, så han tilgiver mig. Det er en lækker dessert og til at balancere det søde, er der en syrlig hindbærpuré. Osten er glimrende og veltempereret.

Cocktails! Vi får afslutningsvis et par cocktails, og der er sgu rigeligt at vælge imellem! Jeg går efter en Godfather og Webmasteren kører GT.

Rositas

Efterfølgende går vi lige en runde og ser restauranten. Det minder mig lidt om den “hemmelige restaurant”, jeg besøgte i London – The Disappearing Club, hvor man sidder helt tæt, hygger og nyder en aften sammen – denne del har de fuldstændig styr på hos Rositas.

At det er et italiensk navn, primært franske retter og spanske vine, forstår vi nok ikke helt – men som ejeren så kækt svarede, da vi spurgte – “Det fungerer jo!” – det har han ret i – og prisen kan ikke skræmme nogen!

Gastromands seneste indlæg

Final Four i Aalborg bliver kæmpestort: Vind 4 billetter til semifinale

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Bluelinemedia.dk
Foto: Bluelinemedia.dk

En af årets helt store begivenheder i dansk ishockey finder sted næste weekend lige her i Aalborg.

Final Four er pokalturneringens finalestævne, hvor semifinaler og finale spilles i samme weekend i samme arena, som vælges helt officielt som værtsby.

I år er det Aalborg, som er værter for den store begivenhed, der kommer til at trække tusindvis af ishockey-fans til byen.

Det hele går løs fredag d. 25. januar, når de to semifinaler spilles. I modsætning til DM-turneringen, hvor eksempelvis finalen spilles over syv kampe, så er det altså knald eller fald i alle kampene.

Lørdag d. 26. januar spilles den afgørende finale så.

MigogAalborg er mediepartnere på Final Four

MigogAalborg er stolte over at kunne annoncere, at vi er mediepartnere på Final Four. Derfor vil vi blandt andet lave Live-studie i Gigantium i løbet af fredagen til begge semifinaler.

Aalborg Pirates spiller deres semifinale mod Rungsted Seier Capitals klokken 20.00 i Gigantium, og siddeplads-billetterne er stort set revet væk.

Den første semifinale om fredagen spilles 16.30 mellem Sønderjyske og Frederikshavn, så der kommer helt sikkert mange fra Frederikshavn til Aalborg.

Derefter kommer piraterne i gang mod Rungsted kl. 20.00.

Finalen spilles lørdag eftermiddag

Selve finalen spilles lørdag d. 26. januar kl. 14.30. Drømmen er nok, at det bliver rent nordjysk brag mellem Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks.

I det hele taget bliver der knald på i Gigantium i den weekend. For der afvikles samtidig Nordjyllands største esportevent, hvor der blandt andet er kæmpe pengepræmier på spil. Det kan du læse om her.

I den forbindelse afholdes uofficielt DM i NHL ’19, hvor de bedste danske ishockeyklubber sender en repræsentant hver for at se, hvem der er bedst på computeren.

Hvad: Final Four i Bentax Arena
Hvor: Gigantium, Aalborg
Hvornår: 25 – 26. januar 2019
Billetinfo: Køb billetter til kampene her

KONKURRENCE

Vind 4 billetter til Aalborg Pirates’ semifinale fredag d. 25. januar kl. 20.00

Vi udlodder i samarbejde med Final Four 6 x 4 billetter til semifinalen. Så der er gode vinderchancer.

Sådan vinder du;
Like opslaget på MigogAalborgs Facebook-side
Skriv hvem du vil tage med, hvis du vinder

Vi trækker vinderne på tirsdag d. 22. januar.

Eksklusiv aften på San Giovanni: Ure, lækre bøffer og udsøgt vin

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Er du til eksklusive ure, lækre bøffer og udsøgt vin, afholder San Giovanni det helt perfekte arrangement tirsdag den. 5 februar fra klokken 17.30.

De inviterer nemlig til en helt speciel aften med Danmarks førende ur-ekspert, Kristian Haagen.

Han udgiver bla. magasinet Timegeeks og er valuar for auktionshuset Bruun Rasmussen.

“Hvis man interesserer sig for ure, kan han vel nærmest betegnes som en rockstjerne,” siger indehaver af San Giovanni, Mikele Volpi, til MigogAalborg og fortsætter:

“Folk var helt oppe at ringe over arrangementet sidst, så derfor skal succesen selvfølgelig gentages i år.”

En aften med nørderi, lækker mad og udsøgt vin

Dørene åbner klokken 17.30, og fra klokken 18.00-18.45 vil der være foredrag med Kristian Haagen, samtidig med der serveres lækre bobler fra Marsuret “San Boldo Prosecco di Valdobbiadene” og snacks under fordraget.

Under foredraget vil Kristian Haagen tage publikum igennem de tre mest populære urmærker i luksusklassen; Patek Philippe, Rolex og Audemars Piguet.

Han vil forklare, hvorfor netop de tre urmærker er så populære og hvad der ligger bag – ikke mindst det mekaniske værk. Desuden vil der være tid til at stille spørgsmål.

Klokken 19.00 er det så tid til at nyde en lækker bøf skåret fra oksemørbraden af Irsk græsfodret kødkvæg med passende garniture. Hertil skænkes Rosso Piceno “Gotico” i topårgangen 2015.

Kristian Haagen

Herefter serveres lækker dessertkage med Italiensk craftbeer fra Brewfist Italian Ales.

Kl. ca. 19.30 og frem vil der være mulighed for at få vurderet sit ur ved Kristian Haagen (dog max 1 ur pr. gæst)

“Sidste gang havde folk vidt forskellige ure med, og det behøver bestemt ikke at være Rolex eller Patek Philippe. Vi havde endda et par gæster, som havde nogle vilde Casio-ure fra 1970’erne med,” siger Mikele.

Prisen for foredrag, mad, vin, øl og en signeret bog fra Kristian Haagen; “Hashtags  Watches II”, er 695 kroner.

“Når det handler om livsstil, er der ofte mange events til kvinder her i byen. Derfor henvender den her aften sig primært til mænd, men kvinder er selvfølgelig velkommen,” afslutter Mikele.

Du kan finde mere info om arrangementet her.

Aftenen er arrangeret i samarbejde med Klitgård Ure og Richard. Kristian Haagen vil derfor også være til stede i de to butikker i følgende tidsrum:

kl. 10.00-11.00 hos Richard
kl. 11.30-12.30 hos Klitgård
kl. 14.30-15.30 hos Richard
kl. 16.00-17.00 hos Klitgård

Hvad: Ure, bøffer og vino
Hvor: San Giovanni, Vesterbro 46, 9000 Aalborg
Hvornår: Tirsdag den. 5 februar fra klokken 17.30.
Pris: 695 kr.

Spil er blevet en milliardindustri: Aalborg-virksomhed satser på gennembrud

Skrevet af: Simone Vestergaard
Foto fra spillet
Foto fra spillet

I vores nye portrætserie i 2019 går MigogAalborg tæt på iværksættere, der enten driver virksomhed i Aalborg eller er fra Aalborg og omegn.

Aalborg er en spirende iværksætterby, hvor ideer udvikles og nye firmaer skyder op.

Alene i første halvår i 2018 blev der i gennemsnit oprettet mere end 191 nye virksomheder hver eneste dag i Danmark.

Én af Aalborg nye virksomheder er Tunnel Vision Games, som udvikler computerspil til PC og konsoller.

Firmaet startede ud for fem et halvt år siden som et studieprojekt, og nu er de fire studiekammerater officielt blevet kollegaer, og dermed klar til at nå nye højder med deres firma.

Meget snart lancerer de deres første spil ’’Lightmatter’’.

”Firmaet havde sin start for fem år siden, som et studieprojekt, hvor vi udviklede en prototype, som vi lagde ud på nettet. Og efter kort tid fik spillet en masse opmærksomhed og downloads.

Til konferencen, Casual Connect i Amsterdam vandt vi en pris for mest innovative spil– og vi var blandt få, som var afsted med et studieprojekt.

Vi blev også nomineret til bedste Show Case ved Spilprisen i Danmark, og bedste Student Game ved Unity Awards. Alt dette var ligesom startskuddet for os,” fortæller CEO, Philip Hundevad Nymann, til MigogAalborg.

Udgiver snart deres første spil

De valgte herefter at vente hele to et halvt år på at videreudvikle spillet på grund af uddannelsen, da de godt vidste, at det ville blive et heltidsprojekt.

I stedet dygtiggjorde de sig og lavede andre småspil i mellemtiden.

På nuværende tidspunkt er de seks i firmaet – fire Founders, og to fuldtidsansatte. Og deres første spil er lige på trapperne.

“Lige nu er vi omkring et halvt år fra release af det færdige produkt, som vi har arbejdet med i mange år efterhånden.

Vi startede med at tro, at det ville tage ét år at færdiggøre, efter endt uddannelse, men det har taget længere tid.

Vi har haft svært ved at tage det fra et studieprojekt til et kommercielt niveau. Og vi har lavet det samme spil tre-fire gange med forskellige vinkler, før vi endte ud i det spil, vi alle var tilfredse med.

Det har været en lang proces, men vi glæder os til snart at sende det ud.” fortæller Philip.

Skyggerne dræber dig

Tunnel Vision Games’ første spil er et first-person puzzle game, hvor skygger dræber dig.

Det er lidt lige som legen ’jorden er giftig’– bare med skygger.

I spillet er man fanget i et laboratorium der er bygget i et bjerg, som eksperimenterer med en ny kilde inden for bæredygtig energi. Og her skal man bruge lateral tænkning til at løse gåder med lys og skygger.

Bosætter sig i det nye iværksætterhus

Da Tunnel Vision Games for to et halvt år startede, var de heldige at blive en del af AAUs start-up miljø, Inkubator. For et år siden lavede de en aftale med NOVI, sammen med to andre virksomheder fra Inkubatoren, om kontorpladser.

Men nu er deres behov ændret, og firmaet mangler ny energi. Derfor er de blandt mange spændende start ups, som flytter ind i Aalborgs nye store iværksætterhus GrowAAL.

“Mange af de virksomheder, der er hos NOVI, har eksisteret i mange år. Og på nuværende tidspunkt har vi brug for at være et sted, hvor vi er mere på niveau med de andre start-up virksomheder.

Vi er stadig grønne, og i løbet af det sidste år har vi fået rigtig meget godt med i bagagen fra NOVI, men vi glæder os til at placere os et sted, hvor vi ser os mere ligeværdige med andre virksomheder. Det bliver rigtig godt til os.” forklarer Philip.

Det nye iværksætterhus i byen

Kæmpe mulighed for at udvikle på firmaet

Tunnel Vision Games ser det nye iværksætterhus GrowALLsom en stor mulighed for at udvikle på firmaet.

“Vi ser frem til at komme tættere på byen og connecte med andre virksomheder, der er i samme båd som os,” afslutter Philip.