Gastromand anmelder Rositas Bistro: Rygterne talte sandt – det er en lille perle

Skrevet af: Gastromand
Rositas Bistro
Rositas Bistro

Af Mads Schytte, Gastromand.dk

Det boomer med nye restauranter i Aalborg! Det virker lidt som om, at det har en selvforstærkende effekt, at flere og flere åbner, hvilket jo er fantastisk i sig selv!

Men der er også flere af de etablerede steder, som gør det rigtig godt i byen. Vi er flere gange blevet tippet på migogaalborg.dk redaktionen om Rositas Bistro, og derfor var det på tide at teste, om rygterne talte sandt omkring dette lille sted.

De har været lidt under radaren på markedsføringsfronten, men der er altid fuldt hus i weekenden og oftest også udsolgt onsdage og torsdage. Så det må være mund til mund metoden, der er brugt.

Rositas har dog høstet adskillige roser på dinnerbooking.com

I juni 2016 blev Rositas Bistro blandt andet kåret til den restaurant med de gladeste gæster i hele Danmark foran bl.a. Søllerød Kro.

Man skal nødvendigvis ikke tage det bogstaveligt, at det så er den bedste, men det er i hvert fald et godt pejlemærke på, at gæster der besøger Rositas er meget tilfredse – og ikke mindst gode til at udfylde spørgeskemaer.

Rositas startede egentlig som en take-away tapasbar, men det fungerede ikke optimalt. Derfor valgte ejeren John Bülow (nej, ikke ham med lakridserne) at begynde at lave mad.

Som jeg ser det er retterne fransk inspireret, hvilket passer glimrende til mit temperament.

Lad det være sagt med det samme, Rositas er vildt hyggelig og minder mest af alt om at træde ind i et privat hjem. Bistroen er indrettet med små borde, levende lys og kan i alt have 42 gæster fordelt på 3 mindre lokaler.

rositas-borde

Vi bliver i bedste datestil vist til vores bord, og en høflig engelsktalende tjener med glimrende humoristisk sans forklarer os konceptet – 3 retter med vin for 500 eller samme omgang plus bobler, snacks og en afsluttende cocktail for 600. Jeg er egentlig i feststemning og min Gastromand-medspiser Anders Damm siger per definition aldrig nej til sprut, så vi er naturligvis klar på sidste.

At jeg, allerede inden vi sætter os til bord, forklarede et par gæster, som var gået udenfor til en lille rygepause, at jeg ventede på min “partner”, gør bestemt ikke det kommende associationer bedre – men here goes.

Vi bestiller 6 retter, som vi deler på halvvejen, og ja – det kan man sgu da godt, selvom det er to mænd, ikke? At Anders så aldrig nåede at smage min dessert, må jeg beklage – den røg sgu for hurtigt ned. Men sådan fungerer det altså bedst – man vil jo gerne smage det hele.

Rositas

Efter et par glas Cava og snacks – brød med to slags pesto og peanuts, som nok ikke var det mest innovative, vi har oplevet til dato, får vi første glas vin.

Vi spotter hurtigt, at det må være fra D’Wine og en gammel kending i form af hvidvinen Tresolmos, som du bør smage, når du får chancen, serveres til forretten.

Dampede torskekæber, rødløg, sødt og smørsauce og stegt foie gras med syltet pærre, hindbær og balsamico er vores første retter. Det er vel første gang, jeg får serveret torskekæber i Aalborg – (beklager hvis nogen er blevet overset) så det er kærkomment og efter lidt ekstra salt, smager det glimrende! Vi gentager lige med lidt ekstra salt til vores foie gras, som så bliver en god første ret.

Rositas

Tjeneren kommer kort efter forbi og forklarer os, at næste ret først kommer, når han spotter at glassene er tomme. Jeg skal køre, så Anders bunder hurtigt det hele.

Tjeneren kommer tilbage med et par flasker vin og forklarer, at vi lige kan smage, og hvis det ikke er i vores smag, så finder han noget andet – godt gået! På trods af, at vinen er for varm til min smag, så er det et par gode flasker – ham Kristian fra D’Wine kan altså det der med spansk vin!

Rositas

Hovedretten er braiseret svinekæber med krølle, sødt og surt i egen sky og tournedos, krydderkrokette med peber- eller sherrysauce. Svinekæberne er møre som smør, måske endda næsten for meget, hvis det er muligt? Sovsen dertil er god og kraftig og den dijonsennep, som er brugt, sætter lige ekstra skud på retten. Vores tournedos er ganske fin – god størrelse og med en lækker glace på toppe af figner, som samler retten.

Så er vi nået til desserten, hvor min medspiser får ost fra Arlas Unika produktion i 5 udgaver samt hjemmebagt knækbrød. Jeg er til desserter, så det er Creme Bruleé, den står på! Jeg når desværre at inhalere hele svineriet, imens tjeneren præsenterer osten.

Rositas

Nu er Anders heldigvis ikke til desserter, så han tilgiver mig. Det er en lækker dessert og til at balancere det søde, er der en syrlig hindbærpuré. Osten er glimrende og veltempereret.

Cocktails! Vi får afslutningsvis et par cocktails, og der er sgu rigeligt at vælge imellem! Jeg går efter en Godfather og Webmasteren kører GT.

Rositas

Efterfølgende går vi lige en runde og ser restauranten. Det minder mig lidt om den “hemmelige restaurant”, jeg besøgte i London – The Disappearing Club, hvor man sidder helt tæt, hygger og nyder en aften sammen – denne del har de fuldstændig styr på hos Rositas.

At det er et italiensk navn, primært franske retter og spanske vine, forstår vi nok ikke helt – men som ejeren så kækt svarede, da vi spurgte – “Det fungerer jo!” – det har han ret i – og prisen kan ikke skræmme nogen!

Gastromands seneste indlæg

Få en autograf eller et billede: Du kan møde Tour de France-ryttere i Friis

Skrevet af: Michael Qureshi
Søren Kragh Andersen kørte i den hvide ungdomstrøje under Tour de France
Søren Kragh Andersen kørte i den hvide ungdomstrøje under Tour de France

Fredag den 24. august er der stort cykelløb i Aalborgs midtby.

Der forventes rigtig mange tilskuere overalt i gaderne for at følge de mange profiler som blandt andet tæller Tour de France ryttere.

Spilnu.dk Grand Prix har formået at skaffe flere profiler til feltet end eksempelvis PostNord Danmark Rundt formåede.

Faktisk er det sådan, at du kan komme helt tæt på tre Tour de France-ryttere før løbet, hvor du kan få et billede eller en autograf. For de unge er det i hvert fald ret sejt at møde flere af dem, man har set i fjernsynet i løbet af sommeren.

Tre af de helt store navne indenfor dansk cykelsport, Michael Valgren, Søren Kragh Andersen og Jesper Hansen kommer tæt på deres fans, når de i dagens anledning skriver autografer i Friis Shoppingcenter.

For niende gang afholdes det i hjertet af Aalborg

Danmarks største gadeløb for professionelle cykelryttere bliver for niende gang afholdt i hjertet af Aalborg.

Cykelløbet afholdes fredag d. 24. august, og i den forbindelse skruer Friis Shoppingcenter op for Tour de France stemningen og byder fans indenfor.

Cykelentusiaster, store som små, får muligheden for at møde tre prominente profiler fra årets Tour de France løb, når Michael Valgren, Søren Kragh Andersen og Jesper Hansen kigger forbi Friis Shoppingcenter inden dagens løb.

De står klar til at møde deres fans og skrive autografer kl. 17.30 på plan 1 mellem Tiger of Sweden og H&M.

Børnene kan stadig nå tilmelding til det fede børnecykelløb

Inden de professionelle ryttere bevæger sig ud på ruten igennem Aalborgs gader, får cykelglade børn fornøjelsen af at trampe i pedalerne på samme rundstrækning. Børnecykelløbet afholdes fra kl. 16, hvor børn i alderen 5-11 år tager turen først, og kl. 16.30 får børn i alderen 12-16 år også chancen for at cykle banen rundt.

Efter børnecykelløbet vil der være medaljeoverrækkelse til alle de modige børn kl. 17 i Friis Shoppingcenter.

Cykelløbet Spilnu.dk Grand Prix starter kl. 18.45 på Nytorv ved Gammeltorv.

Du kan stadig tilmelde dit barn til det fede børnecykelløb, hvor de kører i de afspærrede gader før de professionelle. Læs mere her

Sjældent de er til salg: Nu kan du få dit eget byhus i midtbyen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Der er efterhånden masser af boliger til salg i Aalborg, så det er om at finde dem, som virkelig skiller sig ud fra mængden.

Har du også forelsket dig i de små byhuse på de små gader med brosten inde i Aalborg, så er det nu, du skal slå til.

DIT HJEM har nu fået et af disse små hyggelige huse til salg på Peder Barks Gade.

Bo småt og godt

Den hyggelige gade er en af Aalborgs mest unikke gader med stemningsfyldte og charmerende byhuse, som sjældent ses udbudt til salg.

Det stemningsfyldte byhus er 65 kvadratmeter, som er veldisponeret ud på to plan.

Her er en entré, stue, spisestue, køkken, badeværelse, og soveværelse.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Pragtfuld solgård

Hyggen fortsætter ude i den lille sydvest vendte solgård, hvor solen kan nydes på de varme sommerdage.

Her er der også plads til et fire personers havesæt, blomsterkrukker og en grill.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Det skønne lille byhus er blevet udbudt til 2.399.000 kroner, og du kan læse mere og se flere billeder her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Napa fylder et år i weekenden: Fejrer det med stort fødselsdagsevent

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe

Aalborgs mange caféer og restauranter har det seneste år været igennem en kæmpe opblomstring.

Det er ikke længere nok at kunne servere en klassisk burger, en varm kop kaffe eller en  pastasalat. Aalborgenserne stiller krav til deres caféoplevelse, og det kan både ses og mærkes i den måde, stederne – på trods af deres mange års erfaring – gradvist udvikler sig, og indordner sig markedet.

Men på trods af de mange valgmuligheder, når det kommer til spisesteder i byen, så er der stadig plads til nye børn i klassen.

Det beviser NAPA Lounge i Vesterå, der om ganske få dage kan fejre sin 1 års fødselsdag.

Oplev NAPA til Åbent Hus

Den fejrer de på lørdag fra kl. 13-17 med Åbent Hus for alle interesserede, som blandt andet kan se frem til at møde (og ikke mindst smage på) NAPA’s egne leverandører inden for både vin, øl og mad – imens man nyder tonerne fra det jazzband, der også gæster de lækre lokaler på dagen.

Derudover vil der blive serveret forskellige former for fødselsdagslækkerier i form af kanapéer, signaturcocktails, kaffe og kage – og mulighed for at se nærmere på de mødefaciliteter, som NAPA tilbyder på deres førstesal.

“Aalborg har taget rigtig godt imod os, og vi har fået ros til op over skyerne. Derfor vil vi gerne indbyde vores stamgæster såvel som dem, der stadig har til gode at se, hvad huset kan byde på, til en uformel fejring i vores lokaler.” fortæller Mette Jensen, som står bag NAPA.

Læs mere om dagen her.

Endnu skarpere koncept

Caféen i Vesterå åbnede med et brag sidste år og havde store visioner om at blive et hipt sted med kombineret café- og vinbar. Siden har målsætningerne ændret sig – men kun mod at blive endnu skarpere.

“Vores fokus skal stadig være på vores vin, og vi vil gerne kunne give folk en anderledes vinoplevelse, end de kan få andre steder i byen.

Napas indehaver Mette (tv) og restaurantchef Signe

Vi serverer næsten alle vores vine på glas, og fremover vil vi også fokusere på at implementere dem meget mere i vores madretter.” forklarer Mette, og løfter også sløret for, at der også snart vil ske en masse spændende på både mad- og eventfronten.

“De kommende måneder byder på en masse spændende tiltag for NAPA, og vi håber at kunne blive sådan et sted, hvor man gerne vil sidde og hygge sig i mange timer. Det skal være intimt, hyggeligt og med tid til at kræse for den enkelte gæst – uden at det bliver fisefornemt.

Med hensyn til maden, så vil vi gerne strække os mere mod det amerikanske med social dining og forskellige småretter, der kan gå ind og bakke vinene endnu mere op, end vores menukort gør nu.”

 

 

Mange spændende arrangementer i vente

Desuden kan aalborgenserne også godt begynde at glæde sig til efteråret, hvor NAPA på deres 1. sal disker op med den ene spændende smagning efter den anden.

“Vores smagninger bliver planlagt under forskellige temaer; og foruden muligheden for at købe de forskellige flasker med hjem til attraktive priser, så kan vi også tilbyde nogle helt særlige smagsoplevelser, der virkelig kan udvide horisonten.

Vi har allerede en amerikansk vinsmagning i kalenderen, måske en eksklusiv champagnesmagning i december, og generelt flere unikke arrangementer, som vi glæder os meget til at præsentere for Aalborg.” slutter Mette.

Har du i øvrigt set, at du får halv pris på en tapas-tallerken for to personer plus en flaske vin på Napa – hvis du er ClubAalborg medlem – læs mere om tilbuddet