Gastromand anmelder Rositas Bistro: Rygterne talte sandt – det er en lille perle

Skrevet af: Gastromand
Rositas Bistro
Rositas Bistro

Af Mads Schytte, Gastromand.dk

Det boomer med nye restauranter i Aalborg! Det virker lidt som om, at det har en selvforstærkende effekt, at flere og flere åbner, hvilket jo er fantastisk i sig selv!

Men der er også flere af de etablerede steder, som gør det rigtig godt i byen. Vi er flere gange blevet tippet på migogaalborg.dk redaktionen om Rositas Bistro, og derfor var det på tide at teste, om rygterne talte sandt omkring dette lille sted.

De har været lidt under radaren på markedsføringsfronten, men der er altid fuldt hus i weekenden og oftest også udsolgt onsdage og torsdage. Så det må være mund til mund metoden, der er brugt.

Rositas har dog høstet adskillige roser på dinnerbooking.com

I juni 2016 blev Rositas Bistro blandt andet kåret til den restaurant med de gladeste gæster i hele Danmark foran bl.a. Søllerød Kro.

Man skal nødvendigvis ikke tage det bogstaveligt, at det så er den bedste, men det er i hvert fald et godt pejlemærke på, at gæster der besøger Rositas er meget tilfredse – og ikke mindst gode til at udfylde spørgeskemaer.

Rositas startede egentlig som en take-away tapasbar, men det fungerede ikke optimalt. Derfor valgte ejeren John Bülow (nej, ikke ham med lakridserne) at begynde at lave mad.

Som jeg ser det er retterne fransk inspireret, hvilket passer glimrende til mit temperament.

Lad det være sagt med det samme, Rositas er vildt hyggelig og minder mest af alt om at træde ind i et privat hjem. Bistroen er indrettet med små borde, levende lys og kan i alt have 42 gæster fordelt på 3 mindre lokaler.

rositas-borde

Vi bliver i bedste datestil vist til vores bord, og en høflig engelsktalende tjener med glimrende humoristisk sans forklarer os konceptet – 3 retter med vin for 500 eller samme omgang plus bobler, snacks og en afsluttende cocktail for 600. Jeg er egentlig i feststemning og min Gastromand-medspiser Anders Damm siger per definition aldrig nej til sprut, så vi er naturligvis klar på sidste.

At jeg, allerede inden vi sætter os til bord, forklarede et par gæster, som var gået udenfor til en lille rygepause, at jeg ventede på min “partner”, gør bestemt ikke det kommende associationer bedre – men here goes.

Vi bestiller 6 retter, som vi deler på halvvejen, og ja – det kan man sgu da godt, selvom det er to mænd, ikke? At Anders så aldrig nåede at smage min dessert, må jeg beklage – den røg sgu for hurtigt ned. Men sådan fungerer det altså bedst – man vil jo gerne smage det hele.

Rositas

Efter et par glas Cava og snacks – brød med to slags pesto og peanuts, som nok ikke var det mest innovative, vi har oplevet til dato, får vi første glas vin.

Vi spotter hurtigt, at det må være fra D’Wine og en gammel kending i form af hvidvinen Tresolmos, som du bør smage, når du får chancen, serveres til forretten.

Dampede torskekæber, rødløg, sødt og smørsauce og stegt foie gras med syltet pærre, hindbær og balsamico er vores første retter. Det er vel første gang, jeg får serveret torskekæber i Aalborg – (beklager hvis nogen er blevet overset) så det er kærkomment og efter lidt ekstra salt, smager det glimrende! Vi gentager lige med lidt ekstra salt til vores foie gras, som så bliver en god første ret.

Rositas

Tjeneren kommer kort efter forbi og forklarer os, at næste ret først kommer, når han spotter at glassene er tomme. Jeg skal køre, så Anders bunder hurtigt det hele.

Tjeneren kommer tilbage med et par flasker vin og forklarer, at vi lige kan smage, og hvis det ikke er i vores smag, så finder han noget andet – godt gået! På trods af, at vinen er for varm til min smag, så er det et par gode flasker – ham Kristian fra D’Wine kan altså det der med spansk vin!

Rositas

Hovedretten er braiseret svinekæber med krølle, sødt og surt i egen sky og tournedos, krydderkrokette med peber- eller sherrysauce. Svinekæberne er møre som smør, måske endda næsten for meget, hvis det er muligt? Sovsen dertil er god og kraftig og den dijonsennep, som er brugt, sætter lige ekstra skud på retten. Vores tournedos er ganske fin – god størrelse og med en lækker glace på toppe af figner, som samler retten.

Så er vi nået til desserten, hvor min medspiser får ost fra Arlas Unika produktion i 5 udgaver samt hjemmebagt knækbrød. Jeg er til desserter, så det er Creme Bruleé, den står på! Jeg når desværre at inhalere hele svineriet, imens tjeneren præsenterer osten.

Rositas

Nu er Anders heldigvis ikke til desserter, så han tilgiver mig. Det er en lækker dessert og til at balancere det søde, er der en syrlig hindbærpuré. Osten er glimrende og veltempereret.

Cocktails! Vi får afslutningsvis et par cocktails, og der er sgu rigeligt at vælge imellem! Jeg går efter en Godfather og Webmasteren kører GT.

Rositas

Efterfølgende går vi lige en runde og ser restauranten. Det minder mig lidt om den “hemmelige restaurant”, jeg besøgte i London – The Disappearing Club, hvor man sidder helt tæt, hygger og nyder en aften sammen – denne del har de fuldstændig styr på hos Rositas.

At det er et italiensk navn, primært franske retter og spanske vine, forstår vi nok ikke helt – men som ejeren så kækt svarede, da vi spurgte – “Det fungerer jo!” – det har han ret i – og prisen kan ikke skræmme nogen!

Gastromands seneste indlæg

Koncert og natklub i én: Infernal laver Technotombola i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

De seneste år har Infernal sendt Københavnerne på juleferie med en god gang vodka i blodet og bas-armen højt hævet over nissehuen.

Vega har været fyldt, og festen er mildest talt gået over gevind. En slags hel-aftensforestilling med overskriften TECHNOTOMBOLA.

For Infernal har været trætte af at få folk til at feste amok til deres koncerter for derefter at se publikum lidt slukørede søge videre ud på barer og natklubber, når lysene tændes, og der skal fejes gulve.

Derfor har Paw & Lina har besluttet at tage hele scenariet videre og vil i år gi’ jyderne og fynboerne muligheden for at få den perfekte optakt til  julen med et brag af en fest lige op til højtiden.

Det sker på Skråen her i Dobbelt A fredag d. 20. december.

Efter koncerten fortsætter festen

Når Infernal entrerer scenen bliver det med fuld energi, en gennemført æstetik, smukke kostumer, specialdesignet scenografi og ikke mindst bas-arm til alle.

Efter koncerten fortsætter festen med optræden af ADHD og DJ Pelle Peter Jencel, der vil sikre at festen fortsætter for fuld ild.

Derfor slutter det også først klokken 02.00. På den måde behøver man ikke at tage festen videre et andet sted. Her får man både koncert, natklub-stemning og ekstra lir med de vilde ADHD.

Du kan læse mere om det her

Blandt Danmarks bedste: Meyers leverer årets nytårsmenu direkte til døren i Aalborg

Skrevet af: Redaktionen

Årets sidste middag skal være en fest, men mange ender med slet ikke selv at kunne nyde værtsrollen.

I stedet gemmes festkjole eller smoking under forklædet, og du rumsterer med gryder og pander, mens resten af selskabet sipper champagne og skyder bordbomber af for næsen af dig.

For Meyers har måltidet og samværet omkring de særlige anledninger altid i været i højsædet, og derfor begyndte man allerede for mange år siden at supplere beholdningen af gode nytårsopskrifter fra bøger og hjemmeside med salget af en nytårsmenu, der skulle gøre det let at skyde genvej til en lækker nytårsmiddag med holdning og høj kvalitet.

Rosastegt nytårsklassiker eller en grøn eksplosion?

Nytårsmenuerne fra Meyers leveres til hele Danmark og øer med brofast forbindelse, og der er to forskellige menuer at vælge imellem: Den klassiske og den vegetariske.

Fælles for dem begge er, at de tager udgangspunkt i solidt kokkehåndværk, bæredygtig omtanke og sæsonnære råvarer.

Uanset udgaven er prisen 355 kr. pr. kuvert for en 3-retters menu.

Den klassiske menu står i år på bisque af jomfruhummer og strandkrabber med brug af krabbekød, æble og syltet fennikel efterfulgt at tournedos af dansk oksemørbrad med trøffelsauce, confiteret persillerod og langtidsbagte rødbeder med røget olie og tyttebær.

Finalen er en intens chokolademousse med havsalt, hvid chokoladecreme og blomster fra i sommer.

På den grønne front er Meyers med helt fremme, når det kommer til at skabe gennemførte smagsoplevelser fra planteriget.

Den vegetariske nytårsmenu står derfor på jordskoksuppe med friske æbler, en hovedret af kejserhatte stegt i misosmør og elementer som saltet citron, roser og en sprød crumble med løg, svampe, tyttebær og timian.

Desserten er den samme nytårsbombe som på den klassiske menu.

Menuerne kan selvfølgelig kombineres på kryds og tværs, hvis der både er kødspisere og grøntsagselskere i selskaber. Tjek de flotte billeder af menuerne nederst i artiklen.

Særlig menu til små nytårsgæster – og til de tørstige

Mens mangt en voksen nytårsgæst også snildt kan risikere at gå kold før tolv, sker det for ungerne oftest grundet træthed.

Derfor gør Meyers noget særligt ud af aftenens tidlige program med en 3-retters menu skræddersyet til junior for 165 kr.

Her står den på jordskoksuppe med bacon, mør kylling med skysauce og snackgrønt, samt en dessert på højde med de voksnes.

Ligesom der er mulighed for tilkøb til de små, er der også linet op med små tilkøb til resten af selskabet.

Det gælder kransekage direkte fra Meyers eget konditori og en vinmenu skræddersyet til maden med bobler, hvid- og rødvin i flaskevis.

Vind en nytårsmenu til fire fra Meyers

Meyers udlodder en nytårsmiddag til en heldig MigogAalborg læser og tre gæster.

Vinderen vælger selv, om præmien skal være den klassiske eller vegetariske menu.

Maden leveres til døren i en praktisk termokasse den 30. december – lige til at varme op og anrette dagen efter.

Sådan vinder du;
Like opslaget inde på MigogAalborgs Facebook-side
Skriv mindst en du vil have med til nytårsfest
Skriv hvilke 4 menuer du vil have, hvis du vinder

Du kan se den klassiske nytårsmenu her

Du kan se den vegetariske nytårsmenu her

Du kan se børne nytårsmenuen her

Vi trækker en vinder allerede på onsdag d. 11. december

Se de flotte billeder af Meyers Nytårsmenuer herunder

Vegetar-forret
Klassisk nytårsmenu hovedret
Børnemenu dessert

Milliardærer med benene plantet på jorden: Ny DR-serie følger et af Aalborgs rigeste par

Skrevet af: Michael Qureshi
Eigild og Sonja Christensen
Pressefoto: DR
Eigild og Sonja Christensen Pressefoto: DR

Et af Aalborgs mest kendte par er for alvor kommet ind i danskernes bevidsthed.

Et nyt DR-program på tre afsnit følger Sonja og Eigild Christensen.

De bor i en af Nordjyllands lækreste villaer med udsigt over byen, de har flyselskabet Great Dane Airlines, en racerbane i Spanien, kender alle indflydelsesrige mennesker i Danmark og er involveret i 20 virksomheder.

I september 2019 opgjorde Nordjyske på en liste, at Eigild Christensens holdingselskab var god for 1,8 milliarder kr., og hans holdingselskab var Nordjyllands næstmest værdifulde virksomhed kun overgået af A. Enggaard Holding.

Meget mere end penge

Men Sonja og Eigild er mere end bare penge. De har i den grad også hjertet på det rette sted, og bruger mange millioner hvert eneste år på at hjælpe andre.

Det er blandt andet den del man får et unikt indblik i, når DR er med hele vejen rundt om Sonja og Eigild, og serien har også fået det meget passende navn;

“Superrig med benene plantet på jorden”.

I det første afsnit, som blev vist i torsdags og som hele tiden kan ses på DR TV online – se det her – er vi blandt andet med til Tall Ships Races på Aalborgs Havnefront.

Sonja Christensen og Kathrine Lyster Hansen fra CoolUnite

Donerede det største fyrværkerishow nogensinde til Aalborg

Man husker måske, at det var netop Sonja og Eigild, der donerede Danmarks største fyrværkerishow nogensinde til Aalborg.

I maj arrangerede Sonja Christensen også Raise for Kids som var et kæmpe show med koncerter, hurtige biler og mange andre fede ting på Flyve Station Aalborg. Her sendte hun også en større check afsted til CoolUnite og Gestus Nord, der hjælper udsatte børn.

Parret har også et ambitiøst nødhjælpsprojekt i Nicaragua.

Eigild (tv) ejer Great Dane Airlines sammen med Thomas Hugo Møller

Rejse ændrede mange ting

Eigild Bødker Christensen solgte Color Print i 2006 og lagde for alvor fundamentet under formuen.

En rejse til Nicaragua ændrede dog på mange ting i parrets liv.

“På et tidspunkt skulle jeg bare have Eigild væk fra firmaet og fra mobiltelefoner og internet.

Så vi rejste til den her banan plantage i Nicaragua. Der faldt jeg pladask for landet og folket.

Man har ingen idé om, hvordan man tigger, før man har set børnene i det her land.

Så vi byggede en landsby, hvor der var ordentlige forhold. Siden byggede vi også et fritidscenter “Los Ninos de Sonja” (Sonjas børn), som er et af de få steder i landet, hvor man lærer engelsk, får lov til at danse og i det hele taget har en anden livsglæde end i resten af landet,” har Sonja Christensen fortalt i et længere interview med MigogAalborg.

DR2 følger dem de næste tre torsdage klokken 21.30, og ellers kan det ses på DR TV her