Gastromand anmelder: Bravo Landmad – det her holder hele vejen

Skrevet af: Gastromand
Landmad
Landmad

Af Mads Schytte, Gastromand.dk

Der er fart på i Aalborg i disse dage – særligt på den gastronomiske side; nye restauranter, take-aways og caféer skyder op i samme fart som ungdomsboligerne på havnefronten.

Det har været længe undervejs, og nu virker det som om, vi aalborgensere endelig er hoppet med på det gastronomiske tog, der primært har pendlet mellem København og Aarhus.

Som gastromand bosat i Aalborg er det vel at sammenligne med, at Klondyke kom til en guldgraver. Så da endnu en café åbnede, stod vi klar ved døren.

”Landmad” ligger i Vesterå, og er en ”koncept-café”, som er startet for en del år siden, og nu ser den syvende i Danmark så dagens lys.

Det er rimelig enkelt og ligetil – de sælger produkter fra små producenter og gerne lokalt, at det lokale så rent faktisk dækker lige fra Bornholm til Skagen og alt imellem er en sidebemærkning.

Gastromand i Aalborg

Du kan i hvert fald være sikker på, at du kan finde noget for hver en smag!

Smag er netop kodeordet her, for det er velsmag, økologi og bæredygtighed du tænker på når du træder ind i de hyggelige lokaler i Vesterå.

Vi ankommer til frokost på en hyggelig fredag, hvor solen for en sjælden gang skyld har valgt at kigge frem. Vi bliver budt pænt velkommen og begynder at kigge nærmere på alle herlighederne.

Der er vildt meget forskelligt! Landmad har udover deres eget mærke akvavitter fra brænderier, øl brygget i Skals, som vi ender med at smage, fjerkræ fra Hopballe, pasta fra Bornholm, olie, eddike, kaffe, the, chokolade og masser af kød af høj kvalitet.

Nå, der skal spises og vi kigger ivrigt på menukortet, som er enkelt og til at overskue. Vi bliver anbefalet ”Godsejerens Burger” og beder også om Landmad Tapas samt hotwings. Det kommer lidt bagpå os, at hotwings også er på kortet! Umiddelbart virker det jo ikke så dansk?

Dertil en øl og en æblemost. Vi sætter os uden for, og kort tid efter kommer vores drikkevarer – solen skinner – vi siger ”Skål” og i samme sætning ”Hold da op – den var bedre end forventet – fandme dårlig timing jeg skal køre”.

Gastromand i Aalborg

Vi taler lidt om konceptet, og vi er ret enige. Den synergi, der er mellem stedet og produkterne, er godt tænkt – det er godt for begge parter – produkterne bliver mere autentiske af butikken og omvendt.

Nu sidder du og tænker ”så er læderforklæderne, tatoveringerne, hipsterskægget og den ironiske distance nået til AA”, men der er mere hippie end hipster over tjenerne – og heldigvis for det!

Nå, nok snak – maden ankommer – Godsejerens Burger er lavet på oksekød fra Himmerland, ost, bacon, hjemmerørt mayo, syltede løg, relish på agurk, bacon og med en tilhørende salat, der mest minder en coleslaw hvor den fede mayo-baserede dressing er erstattet af sødlig vinaigrette.

Gastromand i AalborgGastromand i AalborgGastromand i Aalborg

”Det er faktisk første gang jeg har lyst til at spise en salat op” siger Anders overrasket.

Bollen bliver fremstillet centralt, frosset ned og distribueret til de enkelte Landmad-cafér fortæller vores vært, men sammen med et ønske om lidt hårdere stegning af bøffen, så den får lidt mere stegeskorpe, er det også eneste finger at sætte på den forholdsvis store velsmagende burger, der har en god sødme fra relishen og nogle imponerende tykke skiver bacon – ”der er sgu ikke meget hippie over den burger” udbryder Anders.

Han ligner en der mener det positivt!

Jeg går om bord i min tapas, som er ”Lidt af det hele” – spegepølse med løg og mayo, rørt laks, frikadelle med surt, salat med kål, æble, ristede kerne og ost med syltetøj samt en brownie med friske jordbær.

Det er svært at være kritisk – det smager bare pisse godt – specielt burgeren imponerer!

Vi slutter af med tre lækre hotwings fra Hopballe Kyllingerne, der dog godt kunne have været forkælet med lidt mere marinade – man skal helst ikke have rene fingre, når man har spist hotwings vel?

Der er kun tilbage at sige ”godt gået!” Med lidt flere nordjyske produkter på hylderne er grobunden lagt for en ægte Aalborg-succes – vi kommer i hvert fald igen!

Det bedste af det hele er, at selve købmandsbutikken sælger flere af de lækre produkter, vi fik serveret.

Vi forlader Landmad mætte og tilfredse, og snakker om hvad næste gastronomiske nyhed mon bliver…

Velbekomme!

Fik du læst interviewet med Landmads ejere om det nye koncept?

Ny Café åbner snart: Det er aldrig set før i Aalborg

Gastromands seneste indlæg

 

Kæmpe makeover: Vestre Baadelaug er genåbnet med masser af nyheder

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er fart over feltet hos Vestre Baadelaug ved havnen, der i årevis har været blandt aalborgensernes foretrukne spisested.

Og med god grund.

Her får du nemlig retter, der er så overdådige, at englene synger. Der er ganske vist ikke tale om decideret gourmet – men så alligevel.

Selvom Vestre Baadelaug har mange år på bagen, så var netop i dag en særlig én af slagsen.

Efter en hel måneds renovation i restauranten var indehaveren Nina nu klar til at byde velkommen i de splinternye lokaler.

“I like BRUN SOVS and i can not lie”

Adressen er naturligvis den samme, men ellers er der ikke meget genkendeligt. Både gulv, møbler og vægge har fået en ordentlig overhaling, hvilket giver en helt ny stemning til det ikoniske sted.

“Det er første gang, at vi har givet den så meget gas med renoveringen siden 2007, hvor jeg overtog stedet,” fortæller Nina, der i dagens anledning er iklædt en genial t-shirt med teksten “I like BRUN SOVS and I can not lie”.

“Restauranten trængte til en kærlig hånd, og når man først kommer i gang, så vil man jo også bare gerne have ordnet det hele. Vi har derfor skiftet alt ud – pånær gardinerne.”

Renoveringen har også betydet, at VB har otte pladser mindre i restauranten – disse nyerhvervede kvadratmeter har i stedet givet plads til en større og flottere bar, hvor øl og sodavand findes frem til gæsterne.

De efterhånden slidte kurvestole er blevet skiftet ud med brune møbler i nordisk, hyggelig stil, der passer perfekt til det, som køkkenet bagved tryller frem på ens tallerken.

For det er jo også meget … brunt.

Ikke nok med at Vestre Baadelaug har haft travlt med at forvandle restauranten, så har de nemlig haft ligeså travlt med at juble over deres nye titel som Danmarks 2. bedste bøfsandwich, der blev kåret 14. januar i år.

Det vil sige, at i dag altså også var første åbningsdag siden titlen kom i hus – og dermed også første chance for at lykønske den stolte vinder.

Og vi kan allerede nu konkludere, at vi nok ikke er uenige med De Brune Riddere, der kårede netop dette monster til den anden bedste i hele landet.

Lækker nyhed på menukortet

Selvom Vestre Baadelaug er kendt og elsket for deres signaturretter (heriblandt bøfsandwichen), så betyder det ikke, at der ikke bliver nytænkt – hele tiden.

Ifølge Nina er VB’s fiskeburger i top3 over mest bestilte retter.

Nina kan nemlig bedst lide at prøve nye ting af så ofte som muligt, og derfor er der naturligvis også kommet et par nyheder på kortet.

Blandt andet Ninas bud på en cowboytoast, der er lavet med inspiration fra Gastromand.

Toasten består af smørgrillet brød, 300 gr. bøf, løgkompot og baconmarmelade – naturligvis serveret med rustikke fritter, estragon-mayo og barbeque.

… måske Danmarks Bedste Cowboytoast også burde kåres? I så fald har vi et godt bud på en vinder.

Alt i alt kan vi altså berette, at alt er ved det gamle i bådehavnen – og samtidigt stråler som aldrig før.

Vi kan derfor kun anbefale, at man selv lægger vejen forbi og lader sig forkæle i brune, stride strømme. Fordi du fortjener det.

Restaurant Vestre Baadelaug holder åbent onsdag – søndag fra kl. 11.00 – 21.00.

Succesen gentages: Smag alt det øl du vil til kæmpe øl-messe i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Er du vild med øl i alle afskygninger, er god grund til at sætte kryds i kalenderen.

Lørdag den 8. februar bliver klistrede håndbolde, straffekast, 2-minutters udvisning og kampen om 2 point nemlig skiftet ud med kolde øl og lækre specialiteter, når Aalborg Håndboldklub inviterer til den syvende udgave af ØL-MESSE.

Det sker som altid i Idrætshallen på Østre Alle 87 fra klokken 13.00 – 17.00.

“Vi har plads til cirka 500 gæster, og vi har allerede solgt en del billetter, så vi satser på fuldt hus,” fortæller Joakim Thostrup, der er medarrangør på øl-messen. 

Fire timer i ølhimlen

Med en indgangsbillet kan man smage alt det specialøl, man har lyst til i fire timer. Billetten koster 195 kr.

På messen kan du se frem til over 15 forskellige udstillere, som blandt andre tæller bryghuse og distributører som Thisted Bryghus, Hjort Beer, Fur Bryghus og London Pub.

Udvalget tæller både almindelige øl, specialøl og de helt friske nyheder fra producenterne.

“Finder man en favoritøl i løbet af smagningen, er der også mulighed for at købe lidt med hjem,” forklarer Joakim.

Igen i år kan du se frem til smagsprøver på udvalgte delikatesser fra både Føtex og Slagter Engen.

Liste over udstillere

Bang & Harbo
Bøgeskov Bryg
Frederikshavn Bryghus
FUR
Hjort Beer
Mollwitx Mjod
Nibe Bryghus
Thisted Bryghus
United Beverage
Føtex
Theodor og Slotz
London Pub
One Pint
Malt Master
Slagter Engen
Hornbeer

Grauballe bryghus

Grillpølser, live musik og gevinster i tombolaen

Vi er nok mange, der forbinder en god øl med sene sommeraftener og en pølse på grillen.

Lidt af den stemning kan du også få på messen, for i år kan du også købe en grillpølse, når sulten melder sig. De bliver serveret af klubbens spillere og frivillige – for det er nemlig hele klubben, der står sammen om de mange events som klubben holder i løbet af året.

“Vi vil gerne give både sponsorer, publikum og medlemmer en anderledes oplevelse, end den man normalt oplever på håndboldbanen, og vi er meget taknemmelige for den opbakning vi oplever år efter år,” siger Joakim.

Du kan også se frem til hyggelig live musik i løbet af dagen, og i det amerikanske lotteri bliver der mulighed for at vinde lækre præmier fra bryggerierne og andre sponsorer.

Udover den årlige øl-messe afholdes der også andre arrangementer i 2020.

Det drejer sig blandt andet om kunstudstillingen Aalborg i Farver, en vinfestival og ikke mindst den årlige oktoberfest, som plejer at være et stort tilløbsstykke.

Først gælder det dog årets øl-messe, som foregår lørdag den 8. februar fra klokken 13.00-17.00.

Hvad: ØL-MESSE 2020
Hvor: Idrætshallen, Østre Alle 87
Hvornår: 8. februar kl. 13-17

Du finder billetinfo lige her.

Godt nyt til vinyl-elskere: Pladebørsen rykker på museum for en dag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Pladebørs Nordkraft
Foto: Pladebørs Nordkraft

To gange årligt er Nordkraft et rent slaraffenland for LP-entusiaster, når pladebørsen byder velkommen til et bredt udvalg af musik, hvor du finder mere end 70.000 plader og et stort udvalg af CD’er.

Og nu er der godt nyt til dig, der elsker musik.

Folkene bag pladebørsen åbner nemlig en pop up børs helt centralt i Aalborg.

Plader og CD’er på museum

Den får navnet Record Fair – Northern Winter Beat 2020 edition og finder sted lørdag d. 1. februar fra kl. 11.00 – 16.00.

Enkelte ville måske påstå, at plader og CD’er hører til på museum … og det bliver faktisk en realitet – for pladebørsen rykker ind på Aalborg Historiske Museum.

“Der er tale om en miniudgave af den velkendte pladebørs, og derfor finder “kun” cirka 30.000 plader på Aalborg Historiske Museum.

Du finder alt imellem indie, hard rock, punk, danske sjældenheder, prog og psych rock, og der er både brugte og nye plader,” skriver pladebørsen om eventet.

Det er gratis at besøge Record Fair – Northern Winter Beat 2020 edition, men ønsker du samtidig at se museets udstillinger, skal der købes almindelig entrébillet.

Prismæssigt plejer der at være noget for alle på pladebørsen – der er plader fra 5 kroner og op. Du kan finde 5 LP’er for 50 kroner.

Leder du efter sjældne 1. tryk til flere tusinde kroner, finder du også dem.

Hvad: Record Fair – Northern Winter Beat 2020 edition
Hvor: Aalborg Historiske Museum
Hvornår: Lørdag d. 1. februar fra kl. 11.00 – 16.00

Du finder mere info her.