Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Chokerende nyt: Pirates bortviser direktør

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Gigantium
Foto: Gigantium

Aalborg Pirates har frataget direktør Lars Laursen sine beføjelser og hjemsendt ham.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Bestyrelsen har konstateret besvigelser og dokumentfalsk i forbindelse med klubbens budget og regnskab

Derfor har de igangsat omfattende undersøgelser af klubbens budget og regnskab. Revisor og advokat har konstateret besvigelser, og at der er foretaget dokumenfalsk. Sagens omfang undersøges stadig.

“De tal, vi er blevet præsenteret for, har været sminkede. Det er en alvorlig sag, hvor alt det, Aalborg Pirates har bygget op på 12 år sammen med sponsorer og fans, har været på spil,” fortæller bestyrelsesformand Morten Fals.

På den baggrund blev klubbens direktør Lars Laursen pr. 17. april frataget sine beføjelser og hjemsendt.

“Karakteren og omfanget af besvigelserne arbejder vi stadig på at afdække, og derfor kan vi ikke blive konkrete i forhold til de foreløbige tal og på hvilken måde, det er foregået,” forklarer næstformand i Aalborg Pirates, advokat Tommy Olesen, der ligeledes understreger de begrænsninger, der ligger i, at dette også er en personalesag.

Dog ligger det klubben på sinde at understrege, at der ikke er mistanke om eller dokumentation for hverken underslæb eller anden form for berigelse til egen økonomisk fordel fra den tidligre direktørs side.

Redningsplan effektueret

Siden den chokerende opdagelse har bestyrelsen igangsat en økonomisk redningsplan, som nu er kommet så langt, at klubbens fortsatte eksistens er sikret, ligesom ambitionen om at være dominerende sportsligt i dansk ishockey kan fastholdes også i den kommende sæson.

“Bestyrelsen er gået til sagen med mantraet ’klubben først’ og har iværksat en række aktioner og tiltag, der sikrer det økonomiske fundament. Her har vi mødt en kæmpestor opbakning fra de parter, vi har involveret. Det er vi dybt taknemmelige for i Aalborg Pirates,” forklarer Morten Fals.

Han understreger dog, at der også i den kommende tid bliver behov for alle gode kræfter og en række tiltag, der tilsammen skal genopbygge klubbens økonomi.

“Aalborg Pirates er et af de mest succesfulde ishockeyhold i Danmark, og vi oplever, at byen står bag os, hvilket både kan ses på tribunerne og i antallet af sponsorer. Derudover har vi CSR-initiativer som Cool East, der støtter sport og kultur i Aalborg Øst. Alt det gode, der er bygget op, skal vi arbejde videre på,” siger Morten Fals.

Ny direktør afklares snart

Sideløbende med undersøgelsen af sagen og den økonomiske redningsplan, har Aalborg Pirates bestyrelse arbejdet på at rekruttere en ny direktør.

Aftalen er på plads, men kan først effektueres fra begyndelsen af maj, hvorfor bestyrelsesformand Morten Fals indtil da tager kommandoen i selskabet.

Aalborg Pirates meldte yderligere i marts 2024, at klubben ønskede at sælge aktier til en samlet værdi af 1,1 millioner kroner i en aktieemission. Imidlertid er planerne om en aktieemission nu sat på hold indtil sagens fulde omfang kendes, og man derfor kan tilbyde nye investorer overblik og attraktive forhold.

Del artikel

Andre læser også