Gastromand anmelder Brdr. Price: Det er som skabt til Aalborg

Skrevet af: Gastromand

Af Mads Schytte, gastromand.dk

Det vil være en tilsnigelse at kalder det her en drengedrøm, for jeg var faktisk 28 år da jeg begyndte at få flair for at lave mad, hvorefter drømmen opstod.

Det skete en hel tilfældig eftermiddag, hvor DR2 bragte en genudsendelse af de folkekære og lune Brødrene Price.

Jeg husker det som det var i går – afsnittet var ”Tihvertifald Kylling”, hvor jeg forundret og imponeret så til, mens Adam foreslog, at der skulle lave en ret som hedder ”Bamse og Kylling”, da han havde skaffet bjørnekød fra Nordnorge – som så senere inspirerede mig til en ret i vores kogebog er en anden historie, men helt fantastisk var det!

Jeg besluttede mig for, at jeg selv skulle forsøge med nogle retter, og første egentlige velovervejede ret blev deres ”Kylling Pépitoria” og hjemmelavet butterdej til ”Høns i Asparges”. Det tog 7-8 timers hårdt arbejde, hvor jeg konstant spolede rundt i programmet, mens jeg febrilsk læste opskriften.

Brødrene Price i Aalborg

Resultatet var ikke noget kønt syn, men smagen fejlede intet. Det blev for mit vedkommende startskuddet til, at der skulle laves mad! Tilbage til drengedrømmen som nok egentlig var ”mandedrøm” der blev indfriet da jeg på daværende restaurant Mundgott Spiste med Price under et arrangement og mødte dem personligt.

Siden da har vi på Gastromand utallige gange ladet os inspirere af deres kogekunst, som i bund og grund passer os glimrende – vi er som dem blot glade amatørkokke!

Brødrene Price er nu aktuelle med en nyåbnet restaurant på Gl. Torv i Aalborg, hvor Restaurant Meat tidligere lå. I lørdags fik jeg fornøjelsen af, at udføre den praktiske del, som ligger til grund for denne anmeldelse.

Lad os starte med det praktiske, lokalerne, indretningen og stemningen: Vi bliver hilst velkommen af en yderst veloplagt restaurantchef, som virker til at være i strålende humør – jeg bemærker, at resten af tjenerholdet er på samme bølge – dejligt når man fornemmer at stemningen er i top fra starten.

Indretningen er lidt som en pænere dagligstue – jeg tænker det er meningen, at man skal følge sig lidt mere hjemme end på reel restaurant. Det er lidt underligt, for det føles faktisk fint uden egentlig at være det.

Price i Aalborg

Så til maden! Vi starter ud med forskellige snacks, som ligger i prisleje mellem 35-395 kr. – fald nu ikke ned af stolen – 395 kr. er for 30 gram Baerii Kaviar som underligt nok er billigt i forhold til prisen på nettet – det har jeg fortsat til gode.

Vi skal smage lidt af det hele, så vi bestiller Brdr. Prices Smør – som er 3 forskellige – traditionel, med tomat og kyllingeskind dertil deres hjemmebagte brød, kyllingechips med svampemayo, Prices skinke og lidt oliven og salte mandler.

Price i Aalborg

For lige at sikre ingen af jer bliver urolige – så er der rigeligt til at det kan deles! Så prisen er mere end overkommelig. Normalt lever jeg relativt stringent med kosten, så når jeg slippes løs med brød os smør så er der heaven for mig, derfor fik min medspiser kamp til stregen om brød og smør – jeg vandt!

Chipsene var perfekte – det er kyllingeskind som er friteret med en fed svampemayo til – lige i skabet! Min medspiser får lidt gode bobler De Saint Gall Blanc de Blancs – med masser af syre og sprødhed som står godt til de fede snacks!

Lad os lige dvæle lidt ved menukortet, inden vi går videre, for det er nemlig godt sat op. Der er en blanding af kendte klassikere fra ”Spise med Price” fx Adams Salat med confiteret and, som han laver i afsnittet ”Tykt og Tyndt”. James’ porre-strudel med morkler fra afsnittet ”Kødfri dag” derudover er der en række andre retter, som bare passer ind i konceptet men ikke fra afsnittene.

Vi hopper på Adams Salat og Krabbesalat. Min medspiser får et glas Riesling fra Fritz Haag, som du muligvis kender – en herlig hvidvin med god balance mellem syre og restsødme som Mosel området ofte mestrer – i hvert fald i dette tilfælde.

Price Aalborg

Til Krabbesalaten er den velvalgt, da der er masser af syre og fedme i retten – jeg hæfter mig positivt ved de små friterede kapers der pynter og giver retten sprødhed.

Anden er perfekt tilberedt – bevares – hvad kan gå galt når den er kogt i fedt? – Men alligevel! Den syrlige salat og granatæblekerner giver den perfekte balance, som Adam ønskede at opnå, da han i afsnittet stjal et par andelår fra James’ cassoulet.

Vores gode tjener, som i øvrigt er meget veloplagt, foreslår os netop James Pore-strudel med morkler til deling som mellemret hvilket vi springer på – hvorfor også sige ”enten eller” når man kan sige ”både og”?

Det er forvokset forårsrulle fyldt med morkler, løg, smør, fløde og masser af kærlighed! Der er nok til en deler og hånden på hjertet – hvis I lover ikke at citere mig, så er det til dato den bedste vegetarret jeg har smagt.

Det at tjeneren så har valgt en god fuld fed Chardonnay med duftnoter af smør og citron fra Bourgogne gør så bestemt ikke oplevelsen ringere. Jeg får smagt vinen Emotion fra Vincent Girardin.

Der holdes kunstpause inden hovedretten, som er Peberbøf og Boeuf Sauté Stroganoff som Price spiser året rundt. James Price slog et stort slag for, at denne ret sagtens kan være en luksus ret, hvis man vælger den korrekte udskæring og tilpasser opskriften.

Price i Aalborg

Derfor består den af oksefilet og kan faktisk laves på 20 minutter når du har det hele klar – Gastromand har naturligvis lavet den adskillige gange!

Så kommer hovedretten med en god omgang pommes som er stegt i hasselnødde-olie, jeg bemærker faktisk, at de smager anderledes, end hvad jeg er vant til – men på den gode måde.

Price i Aalborg

 

Price i Aalborg

Bøffen er stegt perfekt og smager også af lidt kul – garnituren er ikke specielt interessant – egentlig ville jeg nok bare fortrække nye kartofler til den pebersovs som medfølger, men det er detaljer.

Hvis du ikke har smagt Boeuf Sauté Stroganoff er du hermed beordret til at gøre det! Det smager himmelsk – og nej det er ikke en smuk gourmet ret, det er bare velsmag, gode råvarer og uendelig meget kærlighed.

Jeg er ikke blevet gammel nok til at elske Barolo endnu, og finder nebbiolo druen en smule svær at drikke. Der er så meget tæthed og syre at det uden mad for mig ville umuligt at drikke – dog kommer den faktisk til sin ret sammen med maden – vovet af tjeneren men ikke desto mindre fungerer det. Det kan godt være, at det ville være for meget for den utrænede vindrikker – keep that in mind!

Price i Aalborg

Man melder aldrig fra på dessert – og heldigvis kan de deles. Inden vi startede havde jeg udset mig ”Prices Citrondrøm” som er et twist af deres tærte med mørdej, citroncreme og marengs – jeg er forelsket! Citrondrømmen sætter punkt for en herlig oplevelse, men gode gensyn af kendte retter – tak for det.

Price i Aalborg

Lad os lige opsummere – Brdr. Price er en restaurant, som leverer gode men traditionelle smagsoplevelser – de er tro mod deres koncept – hvis jeg siger ”riiiiiigeligt smør” tror jeg at du forstår mig.

Prisen ligner de middelgode restauranter i Aalborg og nej du får ikke 3-retter for en fast pris – det er dig der bestemmer ikke restauranten – så du vælger ala carte. Du skal trække 2 % fra min begejstring i anmeldelsen, da jeg har en forkærlighed for de to brødre og fortsat nyder deres fremtræden på TV, også selv om deres programmer efterhånden spiller lidt for meget på slidte darlings og udvandede vittigheder – alligevel holder jeg af dem!

Jeg forudså, at Nordjylland ville tage imod dem med kyshånd, da deres koncept, deres kærlighed for mad og ikke mindst lune humør, som man tydeligt mærker i restauranten er lige i vores ånd heroppe – indtil videre er min spådom korrekt – jeg håber det varer ved!

Fik du læst?

Helmuth nytænker konceptet: Vil lave Aalborgs bedste pizza

Helmuth Aalborg
Lars Helmuth nytænker konceptet og kommer med helt nyt menukort på Helmuth

 

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

  • Formel 1 simulator
  • Cigarer
  • Rom
  • Hudpleje
  • Herreure
  • Brætspil
  • Biler
  • Motorcykler
  • Fjernstyrede biler
  • Metaldetektor
  • 3D-printere
  • E-sport
  • Droner
  • Custom Bikes
  • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.