Gastromand anmelder Brdr. Price: Det er som skabt til Aalborg

Skrevet af: Gastromand

Af Mads Schytte, gastromand.dk

Det vil være en tilsnigelse at kalder det her en drengedrøm, for jeg var faktisk 28 år da jeg begyndte at få flair for at lave mad, hvorefter drømmen opstod.

Det skete en hel tilfældig eftermiddag, hvor DR2 bragte en genudsendelse af de folkekære og lune Brødrene Price.

Jeg husker det som det var i går – afsnittet var ”Tihvertifald Kylling”, hvor jeg forundret og imponeret så til, mens Adam foreslog, at der skulle lave en ret som hedder ”Bamse og Kylling”, da han havde skaffet bjørnekød fra Nordnorge – som så senere inspirerede mig til en ret i vores kogebog er en anden historie, men helt fantastisk var det!

Jeg besluttede mig for, at jeg selv skulle forsøge med nogle retter, og første egentlige velovervejede ret blev deres ”Kylling Pépitoria” og hjemmelavet butterdej til ”Høns i Asparges”. Det tog 7-8 timers hårdt arbejde, hvor jeg konstant spolede rundt i programmet, mens jeg febrilsk læste opskriften.

Brødrene Price i Aalborg

Resultatet var ikke noget kønt syn, men smagen fejlede intet. Det blev for mit vedkommende startskuddet til, at der skulle laves mad! Tilbage til drengedrømmen som nok egentlig var ”mandedrøm” der blev indfriet da jeg på daværende restaurant Mundgott Spiste med Price under et arrangement og mødte dem personligt.

Siden da har vi på Gastromand utallige gange ladet os inspirere af deres kogekunst, som i bund og grund passer os glimrende – vi er som dem blot glade amatørkokke!

Brødrene Price er nu aktuelle med en nyåbnet restaurant på Gl. Torv i Aalborg, hvor Restaurant Meat tidligere lå. I lørdags fik jeg fornøjelsen af, at udføre den praktiske del, som ligger til grund for denne anmeldelse.

Lad os starte med det praktiske, lokalerne, indretningen og stemningen: Vi bliver hilst velkommen af en yderst veloplagt restaurantchef, som virker til at være i strålende humør – jeg bemærker, at resten af tjenerholdet er på samme bølge – dejligt når man fornemmer at stemningen er i top fra starten.

Indretningen er lidt som en pænere dagligstue – jeg tænker det er meningen, at man skal følge sig lidt mere hjemme end på reel restaurant. Det er lidt underligt, for det føles faktisk fint uden egentlig at være det.

Price i Aalborg

Så til maden! Vi starter ud med forskellige snacks, som ligger i prisleje mellem 35-395 kr. – fald nu ikke ned af stolen – 395 kr. er for 30 gram Baerii Kaviar som underligt nok er billigt i forhold til prisen på nettet – det har jeg fortsat til gode.

Vi skal smage lidt af det hele, så vi bestiller Brdr. Prices Smør – som er 3 forskellige – traditionel, med tomat og kyllingeskind dertil deres hjemmebagte brød, kyllingechips med svampemayo, Prices skinke og lidt oliven og salte mandler.

Price i Aalborg

For lige at sikre ingen af jer bliver urolige – så er der rigeligt til at det kan deles! Så prisen er mere end overkommelig. Normalt lever jeg relativt stringent med kosten, så når jeg slippes løs med brød os smør så er der heaven for mig, derfor fik min medspiser kamp til stregen om brød og smør – jeg vandt!

Chipsene var perfekte – det er kyllingeskind som er friteret med en fed svampemayo til – lige i skabet! Min medspiser får lidt gode bobler De Saint Gall Blanc de Blancs – med masser af syre og sprødhed som står godt til de fede snacks!

Lad os lige dvæle lidt ved menukortet, inden vi går videre, for det er nemlig godt sat op. Der er en blanding af kendte klassikere fra ”Spise med Price” fx Adams Salat med confiteret and, som han laver i afsnittet ”Tykt og Tyndt”. James’ porre-strudel med morkler fra afsnittet ”Kødfri dag” derudover er der en række andre retter, som bare passer ind i konceptet men ikke fra afsnittene.

Vi hopper på Adams Salat og Krabbesalat. Min medspiser får et glas Riesling fra Fritz Haag, som du muligvis kender – en herlig hvidvin med god balance mellem syre og restsødme som Mosel området ofte mestrer – i hvert fald i dette tilfælde.

Price Aalborg

Til Krabbesalaten er den velvalgt, da der er masser af syre og fedme i retten – jeg hæfter mig positivt ved de små friterede kapers der pynter og giver retten sprødhed.

Anden er perfekt tilberedt – bevares – hvad kan gå galt når den er kogt i fedt? – Men alligevel! Den syrlige salat og granatæblekerner giver den perfekte balance, som Adam ønskede at opnå, da han i afsnittet stjal et par andelår fra James’ cassoulet.

Vores gode tjener, som i øvrigt er meget veloplagt, foreslår os netop James Pore-strudel med morkler til deling som mellemret hvilket vi springer på – hvorfor også sige ”enten eller” når man kan sige ”både og”?

Det er forvokset forårsrulle fyldt med morkler, løg, smør, fløde og masser af kærlighed! Der er nok til en deler og hånden på hjertet – hvis I lover ikke at citere mig, så er det til dato den bedste vegetarret jeg har smagt.

Det at tjeneren så har valgt en god fuld fed Chardonnay med duftnoter af smør og citron fra Bourgogne gør så bestemt ikke oplevelsen ringere. Jeg får smagt vinen Emotion fra Vincent Girardin.

Der holdes kunstpause inden hovedretten, som er Peberbøf og Boeuf Sauté Stroganoff som Price spiser året rundt. James Price slog et stort slag for, at denne ret sagtens kan være en luksus ret, hvis man vælger den korrekte udskæring og tilpasser opskriften.

Price i Aalborg

Derfor består den af oksefilet og kan faktisk laves på 20 minutter når du har det hele klar – Gastromand har naturligvis lavet den adskillige gange!

Så kommer hovedretten med en god omgang pommes som er stegt i hasselnødde-olie, jeg bemærker faktisk, at de smager anderledes, end hvad jeg er vant til – men på den gode måde.

Price i Aalborg

 

Price i Aalborg

Bøffen er stegt perfekt og smager også af lidt kul – garnituren er ikke specielt interessant – egentlig ville jeg nok bare fortrække nye kartofler til den pebersovs som medfølger, men det er detaljer.

Hvis du ikke har smagt Boeuf Sauté Stroganoff er du hermed beordret til at gøre det! Det smager himmelsk – og nej det er ikke en smuk gourmet ret, det er bare velsmag, gode råvarer og uendelig meget kærlighed.

Jeg er ikke blevet gammel nok til at elske Barolo endnu, og finder nebbiolo druen en smule svær at drikke. Der er så meget tæthed og syre at det uden mad for mig ville umuligt at drikke – dog kommer den faktisk til sin ret sammen med maden – vovet af tjeneren men ikke desto mindre fungerer det. Det kan godt være, at det ville være for meget for den utrænede vindrikker – keep that in mind!

Price i Aalborg

Man melder aldrig fra på dessert – og heldigvis kan de deles. Inden vi startede havde jeg udset mig ”Prices Citrondrøm” som er et twist af deres tærte med mørdej, citroncreme og marengs – jeg er forelsket! Citrondrømmen sætter punkt for en herlig oplevelse, men gode gensyn af kendte retter – tak for det.

Price i Aalborg

Lad os lige opsummere – Brdr. Price er en restaurant, som leverer gode men traditionelle smagsoplevelser – de er tro mod deres koncept – hvis jeg siger ”riiiiiigeligt smør” tror jeg at du forstår mig.

Prisen ligner de middelgode restauranter i Aalborg og nej du får ikke 3-retter for en fast pris – det er dig der bestemmer ikke restauranten – så du vælger ala carte. Du skal trække 2 % fra min begejstring i anmeldelsen, da jeg har en forkærlighed for de to brødre og fortsat nyder deres fremtræden på TV, også selv om deres programmer efterhånden spiller lidt for meget på slidte darlings og udvandede vittigheder – alligevel holder jeg af dem!

Jeg forudså, at Nordjylland ville tage imod dem med kyshånd, da deres koncept, deres kærlighed for mad og ikke mindst lune humør, som man tydeligt mærker i restauranten er lige i vores ånd heroppe – indtil videre er min spådom korrekt – jeg håber det varer ved!

Fik du læst?

Helmuth nytænker konceptet: Vil lave Aalborgs bedste pizza

Helmuth Aalborg
Lars Helmuth nytænker konceptet og kommer med helt nyt menukort på Helmuth

 

Bremser tidsplan: Krise udskyder åbning af Supersygehuset et halvt år

Skrevet af: Michael Qureshi

Supersygehuset i Aalborg er det største enkeltstående byggeprojekt nogensinde i Aalborg Kommunes historie.

Man har netop med stor succes haft Åbent Hospital, hvor man åbnede portene for nysgerrige aalborgensere og øvrige nordjyder.

Her kunne tusinder af gæster se det imponerende byggeri i fuldt flor og komme helt tæt på projektet.

Men en større krise er nu blusset op, og får store konsekvenser for åbningen af Universitetshospitalet.

Må udskydes et halvt år

Det nye hospital er hårdt ramt af, at totalleverandøren ikke har leveret det fornødne el-projekt. Dermed er der udsigt til at udskyde åbningen i et halvt år.

Det skriver Nordjyske tirsdag.

Målet var, at Supersygehuset skulle stå klar i slutningen af 2020, men nu ser det ud til, at det først bliver i foråret 2021.

“Vores totalrådgiver har ikke leveret et bygbart el-projekt, så entreprenøren kan komme til at trække kabler, og hvad de nu ellers skal.

Det kan få betydning for økonomien, når der skal betales løn til håndværkere, som bare står og venter på at komme i gang,” siger regionsrådsformand Ulla Astman til Nordjyske.

Byggeriet består bl.a. af to sengetårne og når op i ni etagers højde. Hertil kommer en helikopterplatform på taget af det sydlige sengetårn, hvorfra der er direkte elevatoradgang til operations- og behandlerafsnit nedenunder.

 

Stor udvidelse på plads: Sådan bliver det nye Gigantium

Skrevet af: Redaktionen
Illustration: Kjær & Richter
Illustration: Kjær & Richter

Det har længe været en del af planen, og nu er tingene endelig på plads.

Til foråret begynder den planlagte udvidelse af Gigantium i Aalborg, som omfatter en 4.300 kvadratmeter stor tilbygning med hal- og fitnessfaciliteter.

Man får bl.a. et stort træningsområde, som vil være attraktivt for alle dem, der bor i området omkring Gigantium.

Aalborg-entreprenøren TL BYG har sikret sig totalentreprisen på det omfattende projekt på tre etager.

Den ikoniske hal danner rammen om en række af Aalborgs største sportsbegivenheder som hjemmebane for både Aalborg Håndbold og Aalborg Pirates.

Nu skal Gigantium udvides med en stor tilbygning på 4.300 kvadratmeter fordelt på tre etager, så endnu flere aalborgensere kan få glæde af faciliteterne.

Illustration: Kjær & Richter

Aalborg-virksomhed valgt til opgaven

Aalborgvirksomheden TL BYG, der blandt andet står bag opførelsen af Musikkens Hus og renovering af Kunsten Museum of Modern Art, er valgt som totalentreprenør på byggeriet.

“Den stigende interesse for Aalborg Øst skaber en øget efterspørgsel på Gigantiums faciliteter, der i forvejen er underlagt et enormt pres.

Der er behov for mere kapacitet, og vi glæder os til at komme i gang med projektet, som opgavemæssigt passer rigtig godt til vores kernekompetencer,” lyder det fra Jens Nielsen, salgsdirektør i TL BYG, der er valgt som totalentreprenør på det omfattende projekt.

Gigantium får ny hovedindgang

Tilbygningen placerer sig på sydvestsiden ved den eksisterende atletik- og idrætshal og skal blandt andet rumme to sammenhængende sportshaller med tilhørende omklædningsfaciliteter, et stort træningsområde, konference- og mødelokaler samt behandlerrum og toiletfaciliteter.

Udvidelsen omfatter desuden en ny hovedindgang og ankomstområde mod syd.

Illustration: Kjær & Richter

“Det er helt afgørende, at den nye tilbygning udarbejdes med en arkitektonisk samhørighed for at skabe en naturlig synergi med det eksisterende Gigantium.

Materialerne er derfor nøje udvalgt til de indendørs faciliteter og facadebeklædning, så hallen fremstår som en samlet enhed,” siger Jens Nielsen.

 Facaden på de nye halbygninger opdeles i felter med perforende sinusplader og glatte metalplader, der skaber et dynamisk, visuelt udtryk afhængigt af vind og vejr.

Første spadestik til Gigantiums tilbygning bliver taget i foråret 2020, og projektet skal afleveres i efteråret 2021.

Gode tilbud, kage og bobler: Magasin fejrer 1 års fødselsdag med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

På fredag den 20. september er det et år siden, at Magasin vendte retur til Aalborg.

Det berømte stormagasin åbnede igen dørene til deres mondæne shopping-omgivelser i det nye Friis Shoppingcenter, og nu er det tid til at fejre et års fødselsdagen.

Det bliver fejret med et brag af en fødselsdagsfest hele dagen med gode tilbud, bobler, konkurrencer, uddeling af gavekort og meget mere.

Aalborgenserne har taget så godt imod stormagasinet, at det nu skal fejres med manér.

Aktiviteter hele dagen

Allerede fra i dag er festlighederne indledt, hvor der hele ugen vil være masser af gode tilbud i Mad&Vin i Magasin.

På selve fødselsdagsdatoen den 20. september går det for alvor løs med aktiviteter i hele åbningstiden fra kl. 10-19.

På dagen kan du blandt andet starte med fødselsdagskage i Lagkagehuset fra kl. 10-11, og der vil også være mulighed for at deltage i en konkurrence om et gavekort til en personlig shopper, hvor du også får et gavekort på 2.500 kr.

Du kan få lavet huller i ørene hos Pilgrim, og fra kl. 12-17 vil der blive uddelt gavekort på 100 kr. ved indgangen.

Derudover vil der fra kl. 15-18 være et lykkehjul med lækre præmier samt delikate smagsprøver.

Første år er gået over al forventning

Store Manager i Magasin Tina Mikkelsen glæder sig over den forrygende start:

“Det første år er gået over al forventning, og vi er enormt glade for, at aalborgenserne har givet os en så god start.

Udover at borgerne i Aalborg har vist stor opbakning til vores fysiske butik, har det i den grad også gavnet vores onlinesalg i Nordjylland.

Det vil vi selvfølgelig gerne fejre med alle, der har lyst til at kigge forbi på fødselsdagen,” siger hun.

Magasins Store Manager i Aalborg, Tina Mikkelsen

Har fået en personal lingeri-shopper

Magasin i Aalborg har i løbet af det første år haft stort fokus på at gøre dét ekstra og skabe oplevelser for kunderne.

Deres personlige shoppere har blandt andet været meget populære i det nordjyske, og derfor har Magasin også udvidet med en lingeri-shopper.

På selve fødselsdagen lancerer de også deres nye duftkoncept, som giver kunderne mulighed for at få en times konsultation med en uddannet duftekspert, der hjælper dem med at finde deres helt personlige duftgarderobe.

“Vi har fra start slået os fast på at skabe ultimative købsoplevelser, hvor vi skal tilbyde det mere i form af events, talks og anderledes oplevelser.

Senest har vi afholdt et udsolgt beauty-event i samarbejde med Eurowoman, og det er blandt andet den slags oplevelser, vi fortsat gerne vil forkæle vores kunder med i Aalborg,” lyder det fra Tina Mikkelsen.

Den gode start har også gjort, at Magasin i løbet af året har udvidet med flere koncepter, som Lagkagehuset, Coffee Ten og en attraktiv terrasse.

I løbet af denne uge vil Magasin desuden løfte sløret for endnu flere gode tilbud.

Programmet for fødselsdagsfest fredag d. 20. september

Kl. 10-11: Få fødselsdagskage i Lagkagehuset.

Kl. 10-12: I Goodie Appen kan du få en gratis tapas tallerken m. serano hos Coffee Ten.

Kl. 10-19: Deltag i konkurrencen om 2500,- og en Personlig Shopper i Magasin

Kl. 10-19: Via Goodie Card appen kan du få en lille softice hos Is à Bella

Kl. 10-19: Køb en kaffe hos Coffee Ten og få et gratis termokrus fra Bodum.

Kl. 10-19: Du får 4 poser Magasin kaffe til 110,- Spar 130,-.

Kl. 11-18: Få lavet hul i ørerne hos Pilgrim for 50,-

Kl. 12-17: Vi uddeler gavekort á 100,- ved indgangen.

Kl. 13-19: Masser af smagsprøver fra blandt andet Hr. Skov, Nicholas Vahé, Coffee Ten, Magasin kaffe og mange flere.

Kl. 15-18: Med en Goodie App kan du prøve lykkehjulet og vinde masser af lækre præmier.

15-16 – Få fødselsdagsboller i Lagkagehuset.

Kl. 15 – 18: Køb en taske fra DAY et og få brodereret personlige initialer på. Gaver til de første 50 købende kunder.

Kl. 15-18: Der er popcorn til alle børn, og du kan få en Bakito gymnastikpose via din Goodie App.

Kl. 15-18: Besøg H.J. Hansens Gin Bar i herretøjsafdelingen
og meget meget mere…

Magasin har oprettet en Facebook-begivenhed på fødselsdagen, der løbende opdateres frem mod fredag.

Tjek den ud her