Gastromand anmelder Brdr. Price: Det er som skabt til Aalborg

Skrevet af: Gastromand

Af Mads Schytte, gastromand.dk

Det vil være en tilsnigelse at kalder det her en drengedrøm, for jeg var faktisk 28 år da jeg begyndte at få flair for at lave mad, hvorefter drømmen opstod.

Det skete en hel tilfældig eftermiddag, hvor DR2 bragte en genudsendelse af de folkekære og lune Brødrene Price.

Jeg husker det som det var i går – afsnittet var ”Tihvertifald Kylling”, hvor jeg forundret og imponeret så til, mens Adam foreslog, at der skulle lave en ret som hedder ”Bamse og Kylling”, da han havde skaffet bjørnekød fra Nordnorge – som så senere inspirerede mig til en ret i vores kogebog er en anden historie, men helt fantastisk var det!

Jeg besluttede mig for, at jeg selv skulle forsøge med nogle retter, og første egentlige velovervejede ret blev deres ”Kylling Pépitoria” og hjemmelavet butterdej til ”Høns i Asparges”. Det tog 7-8 timers hårdt arbejde, hvor jeg konstant spolede rundt i programmet, mens jeg febrilsk læste opskriften.

Brødrene Price i Aalborg

Resultatet var ikke noget kønt syn, men smagen fejlede intet. Det blev for mit vedkommende startskuddet til, at der skulle laves mad! Tilbage til drengedrømmen som nok egentlig var ”mandedrøm” der blev indfriet da jeg på daværende restaurant Mundgott Spiste med Price under et arrangement og mødte dem personligt.

Siden da har vi på Gastromand utallige gange ladet os inspirere af deres kogekunst, som i bund og grund passer os glimrende – vi er som dem blot glade amatørkokke!

Brødrene Price er nu aktuelle med en nyåbnet restaurant på Gl. Torv i Aalborg, hvor Restaurant Meat tidligere lå. I lørdags fik jeg fornøjelsen af, at udføre den praktiske del, som ligger til grund for denne anmeldelse.

Lad os starte med det praktiske, lokalerne, indretningen og stemningen: Vi bliver hilst velkommen af en yderst veloplagt restaurantchef, som virker til at være i strålende humør – jeg bemærker, at resten af tjenerholdet er på samme bølge – dejligt når man fornemmer at stemningen er i top fra starten.

Indretningen er lidt som en pænere dagligstue – jeg tænker det er meningen, at man skal følge sig lidt mere hjemme end på reel restaurant. Det er lidt underligt, for det føles faktisk fint uden egentlig at være det.

Price i Aalborg

Så til maden! Vi starter ud med forskellige snacks, som ligger i prisleje mellem 35-395 kr. – fald nu ikke ned af stolen – 395 kr. er for 30 gram Baerii Kaviar som underligt nok er billigt i forhold til prisen på nettet – det har jeg fortsat til gode.

Vi skal smage lidt af det hele, så vi bestiller Brdr. Prices Smør – som er 3 forskellige – traditionel, med tomat og kyllingeskind dertil deres hjemmebagte brød, kyllingechips med svampemayo, Prices skinke og lidt oliven og salte mandler.

Price i Aalborg

For lige at sikre ingen af jer bliver urolige – så er der rigeligt til at det kan deles! Så prisen er mere end overkommelig. Normalt lever jeg relativt stringent med kosten, så når jeg slippes løs med brød os smør så er der heaven for mig, derfor fik min medspiser kamp til stregen om brød og smør – jeg vandt!

Chipsene var perfekte – det er kyllingeskind som er friteret med en fed svampemayo til – lige i skabet! Min medspiser får lidt gode bobler De Saint Gall Blanc de Blancs – med masser af syre og sprødhed som står godt til de fede snacks!

Lad os lige dvæle lidt ved menukortet, inden vi går videre, for det er nemlig godt sat op. Der er en blanding af kendte klassikere fra ”Spise med Price” fx Adams Salat med confiteret and, som han laver i afsnittet ”Tykt og Tyndt”. James’ porre-strudel med morkler fra afsnittet ”Kødfri dag” derudover er der en række andre retter, som bare passer ind i konceptet men ikke fra afsnittene.

Vi hopper på Adams Salat og Krabbesalat. Min medspiser får et glas Riesling fra Fritz Haag, som du muligvis kender – en herlig hvidvin med god balance mellem syre og restsødme som Mosel området ofte mestrer – i hvert fald i dette tilfælde.

Price Aalborg

Til Krabbesalaten er den velvalgt, da der er masser af syre og fedme i retten – jeg hæfter mig positivt ved de små friterede kapers der pynter og giver retten sprødhed.

Anden er perfekt tilberedt – bevares – hvad kan gå galt når den er kogt i fedt? – Men alligevel! Den syrlige salat og granatæblekerner giver den perfekte balance, som Adam ønskede at opnå, da han i afsnittet stjal et par andelår fra James’ cassoulet.

Vores gode tjener, som i øvrigt er meget veloplagt, foreslår os netop James Pore-strudel med morkler til deling som mellemret hvilket vi springer på – hvorfor også sige ”enten eller” når man kan sige ”både og”?

Det er forvokset forårsrulle fyldt med morkler, løg, smør, fløde og masser af kærlighed! Der er nok til en deler og hånden på hjertet – hvis I lover ikke at citere mig, så er det til dato den bedste vegetarret jeg har smagt.

Det at tjeneren så har valgt en god fuld fed Chardonnay med duftnoter af smør og citron fra Bourgogne gør så bestemt ikke oplevelsen ringere. Jeg får smagt vinen Emotion fra Vincent Girardin.

Der holdes kunstpause inden hovedretten, som er Peberbøf og Boeuf Sauté Stroganoff som Price spiser året rundt. James Price slog et stort slag for, at denne ret sagtens kan være en luksus ret, hvis man vælger den korrekte udskæring og tilpasser opskriften.

Price i Aalborg

Derfor består den af oksefilet og kan faktisk laves på 20 minutter når du har det hele klar – Gastromand har naturligvis lavet den adskillige gange!

Så kommer hovedretten med en god omgang pommes som er stegt i hasselnødde-olie, jeg bemærker faktisk, at de smager anderledes, end hvad jeg er vant til – men på den gode måde.

Price i Aalborg

 

Price i Aalborg

Bøffen er stegt perfekt og smager også af lidt kul – garnituren er ikke specielt interessant – egentlig ville jeg nok bare fortrække nye kartofler til den pebersovs som medfølger, men det er detaljer.

Hvis du ikke har smagt Boeuf Sauté Stroganoff er du hermed beordret til at gøre det! Det smager himmelsk – og nej det er ikke en smuk gourmet ret, det er bare velsmag, gode råvarer og uendelig meget kærlighed.

Jeg er ikke blevet gammel nok til at elske Barolo endnu, og finder nebbiolo druen en smule svær at drikke. Der er så meget tæthed og syre at det uden mad for mig ville umuligt at drikke – dog kommer den faktisk til sin ret sammen med maden – vovet af tjeneren men ikke desto mindre fungerer det. Det kan godt være, at det ville være for meget for den utrænede vindrikker – keep that in mind!

Price i Aalborg

Man melder aldrig fra på dessert – og heldigvis kan de deles. Inden vi startede havde jeg udset mig ”Prices Citrondrøm” som er et twist af deres tærte med mørdej, citroncreme og marengs – jeg er forelsket! Citrondrømmen sætter punkt for en herlig oplevelse, men gode gensyn af kendte retter – tak for det.

Price i Aalborg

Lad os lige opsummere – Brdr. Price er en restaurant, som leverer gode men traditionelle smagsoplevelser – de er tro mod deres koncept – hvis jeg siger ”riiiiiigeligt smør” tror jeg at du forstår mig.

Prisen ligner de middelgode restauranter i Aalborg og nej du får ikke 3-retter for en fast pris – det er dig der bestemmer ikke restauranten – så du vælger ala carte. Du skal trække 2 % fra min begejstring i anmeldelsen, da jeg har en forkærlighed for de to brødre og fortsat nyder deres fremtræden på TV, også selv om deres programmer efterhånden spiller lidt for meget på slidte darlings og udvandede vittigheder – alligevel holder jeg af dem!

Jeg forudså, at Nordjylland ville tage imod dem med kyshånd, da deres koncept, deres kærlighed for mad og ikke mindst lune humør, som man tydeligt mærker i restauranten er lige i vores ånd heroppe – indtil videre er min spådom korrekt – jeg håber det varer ved!

Fik du læst?

Helmuth nytænker konceptet: Vil lave Aalborgs bedste pizza

Helmuth Aalborg
Lars Helmuth nytænker konceptet og kommer med helt nyt menukort på Helmuth

 

En historisk dag i Aalborg: Budolfi Plads blev indviet med manér

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Er man inkarneret aalborgenser, husker man helt sikkert dengang, at pladsen ved Budolfi var et gråtbetonet og halvslidt område med parkeringspladser på toppen.

Er man derimod ny i byen, er det nu svært at forestille sig, at pladsen nogensinde har været andet end det, den er i dag.

Indvielsen af det nye Budolfi Plads, der har været flere år undervejs, fandt sted i dag og på trods af den grå himmel med silende regn, gik ceremonien over al forventning.

Massevis af nordjyder var mødt op for at overvære det historiske øjeblik, og byens borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, var én af dem.

I dagens anledning fik han overrakt en ny borgmesterkæde: Budolfi Plads Hjertekæde:

“Jeg er rigtig glad for at stå her i dag og være med til at åbne Budolfi Plads. I al den tid, jeg har boet i Aalborg, har der været en debat, i forhold til at Budolfi Plads ikke var den plads, som byen fortjente.

Der blev begået et overgreb tilbage i 60’erne, hvor man lagde banker og andre ejendomme, skabte parkeringer, og egentlig fjernede den åbne plads, som netop gav mulighed for et fantastisk byliv,” sagde borgmesteren.

Nu har Aalborg omsider fået sit hjerte tilbage.

Det nye byrum lægger med sin volume op til at blive ét af byens mest attraktive områder.

Når mørket falder på, kan du blandt andet opleve et særligt, farverigt lys sænke sig over den smukke plads og dens bygninger – og en gåtur langs den nye kærlighedssti bliver altså en oplyst affære.

Lysene skal ligeså være kendetegnende for det nye område.

Aalborgenserne er stolte

Særligt har borgmester Thomas Kastrup Larsen også lagt mærke til den positive stemning, der generelt har været i forbindelse med udbygningen af pladsen.

“I de senere måneder har jeg set flere opslag på Facebook og Instagram fra borgere, der siger: “Se hvor flot den nye Budolfi Plads rent faktisk er blevet. Og jeg oplever allerede nu begyndende stolthed.

Jeg glæder mig personligt selv til at tage den i brug; fordi det er blevet et grønt sted, men også et sted, du kan slappe, et sted, du kan få oplevelser – især når der bliver fyldt op i alle lejemålene.

Jeg tror virkelig, at pladsen kan bære det hjerte, som vi alle gerne så gerne ville have tilbage.

Med andre ord er det en rigtig glædelig dag i dag.”

Åbningen af Budolfi Plads blev afsluttet med et stort trefoldigt leve, hvorefter Aalborg Garden og Gregers L. Mogstad spillede musik, mens Sparekassen Vendsyssel og REMA 1000 servede gløgg og æbleskiver.

Caféen Aktuel er allerede skudt op af byggerodet, og til sommer kan vi se frem til et sprudlende, grønt område med masser af aktiviteter for både børn og voksne.

Derudover har REMA1000 akkurat åbnet en butik, og de yderligere bygninger skal fyldes med kontor- og butikslokaler samt privatboliger.

Oplev fortidsfund fra og på pladsen

Opførelsen af pladsen har strakt sig intensivt over de sidste tre år.

Et stort anlægsarbejde har taget en masse tid, og byens arkæologer kom da også på overarbejde, da det ene fund efter det andet dukkede op til overfladen.

Flere af disse fund får dog også lov at blive på pladsen for en stund, da muséet har fået tilladelse til en pop-up udstilling i et af de nye lokaler.

Her vil forbipasserende kunne opleve et levn fra fortidens mennesker på Budolfi Plads, hvor arkæologerne – foruden skeletterne – fandt spor af blandt andet huse og værksteder fra både vikingetiden og middelalderen samt en velbevaret kniv fra 1300-tallet.

Pop-up udstillingen er indrettet i et af butikslokalerne med indgang fra Budolfi Plads, og adressen er Budolfi Plads 14, 9000 Aalborg.

Den åbner lørdag 16. november og er åbent hver dag i tidsrummet kl. 9.00-17.00.

I første omgang kan den ses til og med fredag 31. januar 2020.

Alternativ Limfjordsforbindelse: Fjordbussen skal forbinde Nørresundby og Aalborg

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Her vises Fjordbussens testfartøj, som anvendes til at indsamle data på Limfjorden. Selve prototypen bliver en lukket færge.
Her vises Fjordbussens testfartøj, som anvendes til at indsamle data på Limfjorden. Selve prototypen bliver en lukket færge.

Der har været meget snak omkring en tredje Limfjordsforbindelse, som en mulighed for at aflaste trafikken over Limfjordsbroen og gennem Limfjordstunnelen, men vidste du, at der også er planer om en færgerute over fjorden?

Center for Logistik og Samarbejde (CLS) er gået sammen med andre lokale virksomheder og organisationer om at udvikle en såkaldt autonom Fjordbus, der skal forbinde Nørresundby med Aalborg midtby.

Fjordbussen er en færgeforbindelse, som er tænkt som et bekvemt og bæredygtigt alternativ til at krydse fjorden og som har til formål at forbinde byen på en ny måde.

Der vil både blive plads til cykler og barnevogne ombord, så hvis man er træt af den vindblæste tur over Limfjordsbroen, kan man sidde komfortabelt i færgen skærmet fra vind og vejr.

Færgen kommer til at sejle førerløst på sigt.

I første omgang forventes den at sejle fra Stigsborg til Musikkens Hus, og et udviklingsprojekt med syv faser er igangsat for netop at sikre, at sikkerheden er helt i top til den planlagte lancering i 2022.

Vind en tur ombord Fjordbussen

For at kunne vurdere brugerpotentialet for Fjordbussen har Center for Logistik og Samarbejde, med Camilo Perdomo som pennefører, udarbejdet en kort spørgeskemaundersøgelse, hvor du kan udtrykke dine præferencer for den nye Fjordbus og dermed tage del i udviklingen af Aalborgs fremtidige transportløsning.

Her kan du bl.a. gøre projektholderne klogere på, hvilke transportbehov du har, hvor meget du har lyst til at betale for en overfart, og hvad der er vigtigst for dig i henhold til din sikkerhed på færgen.

Fjordbussen udgør på nuværende tidspunkt blot et testfartøj, som anvendes til at indsamle data på Limfjorden, men allerede nu overvejes det, hvordan Fjordbussens prototype kommer til at se ud.

Denne bliver et lukket fartøj, så passagererne kan nyde turen over Limfjorden i læ for vind og vejr.

Når du svarer på spørgeskemaet, kan du vælge at deltage i en konkurrence om at vinde en tur på Fjordbussens prototype som en af de allerførste i 2020.

Udfyld spørgeskemaundersøgelsen her.

Sikkerhed i top

Den første fase af udviklingen af Fjordbussen er skudt i gang og over de næste tre år skal samtlige “worst case scenarios” køres igennem, så transportmidlet bliver intelligent og sikkert nok til selv at sejle.

”Vi lægger meget vægt på sikkerhed.

Alt skal være i orden, før Fjordbussen får lov til at transportere passagerer over Limfjorden,” fortæller Lars Jøker, direktør for Center for Logistik og Samarbejde.

Center for Logistik og Samarbejde udvikler projektet i tæt samarbejde med Logimatic Engineering A/S, ShippingLab/Danmarks Tekniske Universitet, Aalborg Universitet, Aalborg Havn og mange flere.

Følg med i projektet her.

Fede præmier i vente: Kom til julebanko på Gammeltorv

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

“BANKO!”

Er vi de eneste, der kan mærke spændingen i maven blot ved at læse dette ord?

Banko er efterhånden blevet en trendy fætter igen, og man skal ikke lade sig narre af de ellers mange år på bagen.

Spillet kommer i mange afskygninger, men inden længe kan du komme med til en vaskeægte juleudgave.

Torsdag d. 5. december inviterer de frivillige fra Ungdommens Røde Kors nemlig til dette års store julebanko, hvor hele 80 præmier venter på at få nye ejere.

Ungdommens Røde Kors har tidligere haft stor succes med hyggelige arrangementer, der samtidigt skal være med til at sætte fokus på, hvor let det er at være noget særligt for andre.

Julebanko finder sted i Folkekirkens Hus kl. 18.30-22.00, og alt overskud fra salg af bankoplader går til Ungdommens Røde Kors Aalborg, der er med til at skabe frirum, fællesskaber og gode forhold for børn og unge i Aalborg og omegn.

Bidrag til en god sag

Hele 45 lokale virksomheder har støttet op om arrangementet og doneret over 80 præmier. Blandt andre Teater Nordkraft, Fandango, Cable Park, AaB, Shaping New Tomorrow, Helmuth og Kunsten.

Ifølge Kristine Holm, som er event-ansvarlig i Ungdommens Røde Kors Aalborg, handler årets julebanko ikke kun om at have det sjovt og hygge sig, men også om at inspirere andre til at gøre en forskel for Aalborgs børn og unge.

”I Ungdommens Røde Kors Aalborg vil gerne gå forrest i missionen om at bygge bro mellem lokale organisationer, institutioner og virksomheder og give alle muligheden for at være noget særligt for Aalborgs børn og unge.

De fleste er jo interesserede i at være med til at gøre hverdagen bedre for Aalborgs børn og unge, så vi ønsker at vise folk, hvor let det faktisk er at bidrage i den sag ved bare at have det sjovt og købe en bankoplade eller donere en præmie,” siger hun.

Lokale bakker op om frivilligt arbejde

Årskort og fribilletter til Dice ’n Drinks er blandt andet på listen over dette års donationer.

Morten Thor Rasmussen, som er direktør i Dice ’n Drinks, er glad for, at han kan få lov til at hjælpe til med lokale initiativer, som frivillige i Aalborg står bag.

”Der er brug for, at alle hjælper til i missionen om at være med til skabe de bedste rammer for Aalborgs børn og unge.

Og når de frivillige hænder så kan sørge for at få stablet sådan et event som julebanko på benene, så er jeg bare glad for, at jeg kan bidrage med lidt mere materielle ressourcer i form af nogle af de præmier, man kan vinde,” siger Morten.

Julebanko med ekstra underholdning

Ungdommens Røde Kors håber også på, at deres valg af vært og numreopråber kan være med til at sætte en sjov tone for aftenen.

I år har de valgt at invitere Emil Kondrup, der har erfaringer med værtskabet fra byens lokale Ribershows og Nibe Festival TV.

Presseansvarlig i Ungdommens Røde Kors Aalborg, Pernilla Abildtrup, fortæller:

”Vi har erfaret til tidligere arrangementer, at Emils humor appellerer til både unge og gamle nordjyder, hvilket er et perfekt match til vores julebanko.

Og så er han bare et lokalt talent, som kan bidrage med den ekstra underholdning, så der bliver noget for alle,”

Det er fjerde gang, Ungdommens Røde Kors Aalborg afholder julebanko, og de frivillige håber på at kunne leve op til sidste års resultater, hvor over 120 aalborgensere mødte op.

Programmet for aftenen er:

18.30-19.00: Dørene åbner til Aalborgsalen.

19.00-19.15: Velkommen v. formand, Cecilie Uldum.

19.15-20.30: Lokal vært, Emil Kondrup, starter første runde af årets julebanko

20.30-20.45: Pause, hvor der kan købes kaffe og kage

20.45-21.45: Anden runde af årets julebanko går i gang

21.45-22.00: Afslutning og tak v. formand, Cecilie Uldum

Hvad: Julebanko 
Hvor: 
Aalborgsalen, Folkekirkens Hus, Gammeltorv 4
Hvornår: Torsdag d. 5. december, 18.00-22.00

Pris for bankoplader: 1 stk. 60,-, 2 stk. 100,-

Tilmelding: Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding. Bemærk dog, at der er begrænset pladser, og at dørene åbner kl. 18.30.

Læs mere her.