Gastromand anmelder Brdr. Price: Det er som skabt til Aalborg

Skrevet af: Gastromand

Af Mads Schytte, gastromand.dk

Det vil være en tilsnigelse at kalder det her en drengedrøm, for jeg var faktisk 28 år da jeg begyndte at få flair for at lave mad, hvorefter drømmen opstod.

Det skete en hel tilfældig eftermiddag, hvor DR2 bragte en genudsendelse af de folkekære og lune Brødrene Price.

Jeg husker det som det var i går – afsnittet var ”Tihvertifald Kylling”, hvor jeg forundret og imponeret så til, mens Adam foreslog, at der skulle lave en ret som hedder ”Bamse og Kylling”, da han havde skaffet bjørnekød fra Nordnorge – som så senere inspirerede mig til en ret i vores kogebog er en anden historie, men helt fantastisk var det!

Jeg besluttede mig for, at jeg selv skulle forsøge med nogle retter, og første egentlige velovervejede ret blev deres ”Kylling Pépitoria” og hjemmelavet butterdej til ”Høns i Asparges”. Det tog 7-8 timers hårdt arbejde, hvor jeg konstant spolede rundt i programmet, mens jeg febrilsk læste opskriften.

Brødrene Price i Aalborg

Resultatet var ikke noget kønt syn, men smagen fejlede intet. Det blev for mit vedkommende startskuddet til, at der skulle laves mad! Tilbage til drengedrømmen som nok egentlig var ”mandedrøm” der blev indfriet da jeg på daværende restaurant Mundgott Spiste med Price under et arrangement og mødte dem personligt.

Siden da har vi på Gastromand utallige gange ladet os inspirere af deres kogekunst, som i bund og grund passer os glimrende – vi er som dem blot glade amatørkokke!

Brødrene Price er nu aktuelle med en nyåbnet restaurant på Gl. Torv i Aalborg, hvor Restaurant Meat tidligere lå. I lørdags fik jeg fornøjelsen af, at udføre den praktiske del, som ligger til grund for denne anmeldelse.

Lad os starte med det praktiske, lokalerne, indretningen og stemningen: Vi bliver hilst velkommen af en yderst veloplagt restaurantchef, som virker til at være i strålende humør – jeg bemærker, at resten af tjenerholdet er på samme bølge – dejligt når man fornemmer at stemningen er i top fra starten.

Indretningen er lidt som en pænere dagligstue – jeg tænker det er meningen, at man skal følge sig lidt mere hjemme end på reel restaurant. Det er lidt underligt, for det føles faktisk fint uden egentlig at være det.

Price i Aalborg

Så til maden! Vi starter ud med forskellige snacks, som ligger i prisleje mellem 35-395 kr. – fald nu ikke ned af stolen – 395 kr. er for 30 gram Baerii Kaviar som underligt nok er billigt i forhold til prisen på nettet – det har jeg fortsat til gode.

Vi skal smage lidt af det hele, så vi bestiller Brdr. Prices Smør – som er 3 forskellige – traditionel, med tomat og kyllingeskind dertil deres hjemmebagte brød, kyllingechips med svampemayo, Prices skinke og lidt oliven og salte mandler.

Price i Aalborg

For lige at sikre ingen af jer bliver urolige – så er der rigeligt til at det kan deles! Så prisen er mere end overkommelig. Normalt lever jeg relativt stringent med kosten, så når jeg slippes løs med brød os smør så er der heaven for mig, derfor fik min medspiser kamp til stregen om brød og smør – jeg vandt!

Chipsene var perfekte – det er kyllingeskind som er friteret med en fed svampemayo til – lige i skabet! Min medspiser får lidt gode bobler De Saint Gall Blanc de Blancs – med masser af syre og sprødhed som står godt til de fede snacks!

Lad os lige dvæle lidt ved menukortet, inden vi går videre, for det er nemlig godt sat op. Der er en blanding af kendte klassikere fra ”Spise med Price” fx Adams Salat med confiteret and, som han laver i afsnittet ”Tykt og Tyndt”. James’ porre-strudel med morkler fra afsnittet ”Kødfri dag” derudover er der en række andre retter, som bare passer ind i konceptet men ikke fra afsnittene.

Vi hopper på Adams Salat og Krabbesalat. Min medspiser får et glas Riesling fra Fritz Haag, som du muligvis kender – en herlig hvidvin med god balance mellem syre og restsødme som Mosel området ofte mestrer – i hvert fald i dette tilfælde.

Price Aalborg

Til Krabbesalaten er den velvalgt, da der er masser af syre og fedme i retten – jeg hæfter mig positivt ved de små friterede kapers der pynter og giver retten sprødhed.

Anden er perfekt tilberedt – bevares – hvad kan gå galt når den er kogt i fedt? – Men alligevel! Den syrlige salat og granatæblekerner giver den perfekte balance, som Adam ønskede at opnå, da han i afsnittet stjal et par andelår fra James’ cassoulet.

Vores gode tjener, som i øvrigt er meget veloplagt, foreslår os netop James Pore-strudel med morkler til deling som mellemret hvilket vi springer på – hvorfor også sige ”enten eller” når man kan sige ”både og”?

Det er forvokset forårsrulle fyldt med morkler, løg, smør, fløde og masser af kærlighed! Der er nok til en deler og hånden på hjertet – hvis I lover ikke at citere mig, så er det til dato den bedste vegetarret jeg har smagt.

Det at tjeneren så har valgt en god fuld fed Chardonnay med duftnoter af smør og citron fra Bourgogne gør så bestemt ikke oplevelsen ringere. Jeg får smagt vinen Emotion fra Vincent Girardin.

Der holdes kunstpause inden hovedretten, som er Peberbøf og Boeuf Sauté Stroganoff som Price spiser året rundt. James Price slog et stort slag for, at denne ret sagtens kan være en luksus ret, hvis man vælger den korrekte udskæring og tilpasser opskriften.

Price i Aalborg

Derfor består den af oksefilet og kan faktisk laves på 20 minutter når du har det hele klar – Gastromand har naturligvis lavet den adskillige gange!

Så kommer hovedretten med en god omgang pommes som er stegt i hasselnødde-olie, jeg bemærker faktisk, at de smager anderledes, end hvad jeg er vant til – men på den gode måde.

Price i Aalborg

 

Price i Aalborg

Bøffen er stegt perfekt og smager også af lidt kul – garnituren er ikke specielt interessant – egentlig ville jeg nok bare fortrække nye kartofler til den pebersovs som medfølger, men det er detaljer.

Hvis du ikke har smagt Boeuf Sauté Stroganoff er du hermed beordret til at gøre det! Det smager himmelsk – og nej det er ikke en smuk gourmet ret, det er bare velsmag, gode råvarer og uendelig meget kærlighed.

Jeg er ikke blevet gammel nok til at elske Barolo endnu, og finder nebbiolo druen en smule svær at drikke. Der er så meget tæthed og syre at det uden mad for mig ville umuligt at drikke – dog kommer den faktisk til sin ret sammen med maden – vovet af tjeneren men ikke desto mindre fungerer det. Det kan godt være, at det ville være for meget for den utrænede vindrikker – keep that in mind!

Price i Aalborg

Man melder aldrig fra på dessert – og heldigvis kan de deles. Inden vi startede havde jeg udset mig ”Prices Citrondrøm” som er et twist af deres tærte med mørdej, citroncreme og marengs – jeg er forelsket! Citrondrømmen sætter punkt for en herlig oplevelse, men gode gensyn af kendte retter – tak for det.

Price i Aalborg

Lad os lige opsummere – Brdr. Price er en restaurant, som leverer gode men traditionelle smagsoplevelser – de er tro mod deres koncept – hvis jeg siger ”riiiiiigeligt smør” tror jeg at du forstår mig.

Prisen ligner de middelgode restauranter i Aalborg og nej du får ikke 3-retter for en fast pris – det er dig der bestemmer ikke restauranten – så du vælger ala carte. Du skal trække 2 % fra min begejstring i anmeldelsen, da jeg har en forkærlighed for de to brødre og fortsat nyder deres fremtræden på TV, også selv om deres programmer efterhånden spiller lidt for meget på slidte darlings og udvandede vittigheder – alligevel holder jeg af dem!

Jeg forudså, at Nordjylland ville tage imod dem med kyshånd, da deres koncept, deres kærlighed for mad og ikke mindst lune humør, som man tydeligt mærker i restauranten er lige i vores ånd heroppe – indtil videre er min spådom korrekt – jeg håber det varer ved!

Fik du læst?

Helmuth nytænker konceptet: Vil lave Aalborgs bedste pizza

Helmuth Aalborg
Lars Helmuth nytænker konceptet og kommer med helt nyt menukort på Helmuth

 

44 lækre lejligheder står klar: Bo med udsigt til Lindholm Søpark

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Sundby Hvorup Boligselskab melder snart klar til at udleje de første lejligheder ved Lindholm Søpark.

Projektet omfatter 44 lejligheder, som er fordelt på tre forskellige byggerier med hver deres karakteristika og særlige kvaliteter. De er blevet navngivet: Havehusene, Terrassehusene, og Højhusene.

De er blevet kaldet forskellige navne, da der er variation i udearealerne, adgangsforhold og de individuelle indretningsplaner, som er med til at skabe den ideelle ramme for den enkelte beboer:

  • Havehusene bliver bygget i 2 etager. Adgangen sker direkte fra terræn eller fra som trapper som deles den enkelte nabo.
  • Terrassehusene bliver bygget i 3 etager. Ejendommen har en fælles trappe og elevator i forbindelse med en åben fordelingsgang.
  • Højhusene bliver bygget i 6 etager. Ejendommen har et lukket trapperum med elevator og trappe som betjener alle etager.

Familielejlighed eller delelejlighed

Lejlighederne er indrettet, så man både kan bo der som familie, og som en delevenlig lejlighed for studerende.

Der er mulighed for at leje en 3 værelses lejlighed på 87 kvadratmeter eller en 4 værelses lejlighed på 101 kvadratmeter.

Huslejen svinger fra kr. 6585 – 8177 afhængig af hvilken lejlighed der ønskes.

Alle boligerne har altan og terrasse med udsigt til Lindholm Søpark.

De første otte lejligheder er klar til indflytning i marts. Derefter kommer en løbende indflytning, og de sidste boliger står klart til oktober.

Se mere om projektet her.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Elsker du øl? Kom på bryggerskole for en aften

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er aldrig for sent at ryge på skolebænken.

Slet ikke når emnet handler om øl. Hvis du elsker en god specialøl og er nysgerrig på det med at brygge øl, så afholder Søgaards Bryghus fredag 13. april et helt særligt arrangement.

De kalder det selv for Bryggerskolen. Her får du et helt unikt indblik ind i, hvordan man brygger øl, når du møder de lokale bryggere fra Søgaards.

Smag på forskellige slags øl

Derudover får du selvfølgelig lov til at smage flere varianter af deres specialøl.

“Duft, se, smag og lær med. Det er lidt udgangspunktet for den her aften. Man kan smage på seks forskellige slags øl af typen pilsner, IPA, Stout og så videre. Vi gør en dyd ud af, at vores øl er brygget lige herinde på Søgaards, og vi vil gerne inddrage de nysgerrige i hele processen,” fortæller Ole Christiansen fra Søgaards Bryghus.

Slutter med stegt flæsk og persillesovs

På Bryggerskolen starter man aftenen med et kig i bryggeriet. Man møder bryggerne og får info og gode tips fra dem. Man kommer som nævnt til at smage flere forskellige typer øl og blive inspireret.

Aftenen slutter med en god middag på Bryghuset med deres populære Stegt Flæsk med persillesovs og selvfølgelig en velskænket øl til.

“Det bliver en hyggelig, smagfuld og lærerig aften. Man kan tage alt fra kæresten, konen, venner eller kollegerne med. Det bliver interessant for alle, det kan vi godt love,” lyder det fra Ole Christiansen.

En aften på Bryggerskolen koster 298 kr.  Det er som sagt fredag den 13. april.

Du kan læse mere om tilmelding lige her

Har du set vores helt nye Spiseguide?

Her kan du endelig få det store overblik over de bedste restauranter, caféer, brunch-steder, kaffebarer etc – tjek den ud lige her

Aalborg Håndbold på helt ny bane: Lancerer egen shampoo og voks

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg Håndbold
Foto: Aalborg Håndbold
Aalborg Håndbold var i sidste sæson helt suveræne i den danske liga, og det endte helt fortjent med et dansk mesterskab.
I denne sæson er klubben stadig med i toppen på trods af et hårdt program, hvor de især er blevet maksimalt udfordret i Champions League.
Men nu er aalborgensiske firma TRONTVEIT gået sammen med Aalborg Håndbold om også at holde klubben på toppen i fremtiden.

Første sportsklub med sin egen produktserie

Aalborg Håndbold og Trontveit inviterede i dag til pressemøde, hvor de præsenterede to produkter til fans af Aalborg Håndbold.
“Aalborg Håndbold er efter vores viden den første klub i Danmark, der bevæger sig op på dette niveau, og præsenterer et forbrugsprodukt til fans af klubben,” fortæller Thomas Trontveit Jensen til MigogAalborg.
Det første produkt er en 200 ml specialudviklet Hair&Body shampoo med navnet Sport Hair & Body Wash ATTITUDE – Aalborg Håndbold, som eftersigende vasker både krop og hår rent uden at udtørre.
Det andet produkt er en 100 ml specialudviklet High Performance Wax med navnet Sport ATTITUDE Wax – Aalborg Håndbold.
Pressefoto. Martin Larsen poserer med den nye shampoo.
Pressefoto. Jesper Meinby med den nye hårvoks.

Begge produkter vil blive solgt i butikker rundt omkring i Aalborg, der samtidig automatisk vil støtte Aalborg Håndbold.

Trontveit håber, at det vil bidrage til, at klubben både nu og på sigt vil blive mindre afhængig af sponsorater og få en stabil og stigende indtjening af et forbrugsprodukt.

“Vi er en erfaren spiller på markedet, og vi er vant til at lancere produkter. Men denne gang har vi gjort os ekstra umage, da det er første gang, vi rører ved detailmarkedet. Vi håber det bliver et kæmpe hit i hele regionen,” slutter Thomas Trontveit til MigogAalborg.

Blandt Danmarks bedste i Crossfit: Klaus hjælper andre i topform

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

En af Danmarks bedste crossfittere vendte sidste år hjem til Danmark, og nu er han klar til at træne aalborgenserne i form.

Klaus Uggerhøj er hjemvendt fra Abu Dhabi, og med sig i bagagen har han bragt sit nye koncept; Uggerhøj Improve, hvor han tilbyder personlig træning, skræddersyede træningsprogrammer, CrossFit bootcamps og firmahold.

Og er du ikke helt bekendt med begreber som snatch, clean & jerk, burpees, som er en fast bestanddel af CrossFit, så frygt ikke, Klaus Uggerhøj har en bred erfaring med undervisning på alle niveauer.

Uggerhøj Improve er Klaus’ eget firma, hvor han med udgangspunkt i træningsformen CrossFit vil hjælpe klienter til at blive en stærkere, mere funktionel og sundere version af dem selv.

Udover høj-intensitets-træning anvender Klaus også funktionel-baseret styrketræning, både med vægte og kropsvægt, for at få sine klienter i deres livs form.

Træning med fokus på den enkelte

Skal nytårsforsættet have ekstra skub og mangler du en til at motivere dig, kan Klaus Uggerhøj være løsningen.

Uggerhøj Improve tilbyder nemlig muligheden for personlig træning, som tager udgangspunkt i klientens ønsker, hvad enten det er at tabe sig, opbygge styrke og muskelmasse, forbedre formen eller udvikle sig indenfor crossfit.

Men selvom CrossFit fylder meget, er det ikke alt, siger Klaus Uggerhøj:

”Der er rigtig meget styrketræning inde over. Jeg fokuserer desuden på, at man bliver mobil og fleksibel. Her kommer den funktionelle træning bl.a. ind i billedet. Det skal være muligt at overføre til ens hverdag og være med til at gøre dig bedre i hverdagen.”

Med et forløb får man også meget mere end de to træningspas om ugen, som man betaler for. Klienterne får en masse redskaber og rådgivning til eventuel egen træning, ligesom man med Klaus sagtens kan sidde efter endt træning, og tage en løs snak om hvordan man eksempelvis bør spise i forbindelse med sin træning.

Idéen der opstod i Abu Dhabi

Den 27-årige nordjyde tilbragte ni måneder i Abu Dhabi, hvor han på fuld tid beskæftigede sig som personlig træner og CrossFit træner – og det var her, idéen til Uggerhøj Improve opstod.

Månederne i Abu Dhabi gik ikke kun med klienter, men nemlig også med at tage nye kurser, sparre, træne op til CrossFit Regionals og samle inspiration. Alt sammen med nogle af verdens bedste crossfittere, der alle var samlet i Emiraterne.

Der gik derfor ikke længe fra flyet var landet i Aalborg, til CVR-nummeret var oprettet, hvorefter Uggerhøj var klar til at tage i mod de aalborgensiske klienter.

Ifølge Uggerhøj selv var der blot en række af møder, som skulle holdes, og den endelige beslutning om, i hvilken CrossFit box Uggerhøj Improve skulle have hjemsted.

Valget faldt på centret CrossFit North, hvor der blev indgået aftale om, at Uggerhøj Improves klienter ikke skal betale medlemskab i centret for at få adgang til udstyret som bruges til personlige træning – noget som ellers er normen indenfor personlig træning. CrossFit North 579 har desuden lokaler udelukkende til personlig træning.

Til dagligt fungerer Klaus Uggerhøj også som holdtræner på alt lige fra intro-hold til vægtløftning, cardio- og de normale CrossFit-hold, hvorfor erfaringen altså spænder vidt.

CrossFit er kommet for at blive

Som de fleste sikkert ved, så er CrossFit ved at vinde et stort indpas i Aalborg med allerede fire store centre. Ifølge Klaus Uggerhøj er det ikke noget, der forsvinder i den nærmeste fremtid:

”Crossfit er 100% kommet for at blive. Folk der ikke har prøvet sådan noget intens træning, finder ud af – især de klienter jeg har nu – hvor effektivt og hvor hurtigt træningen begynder at vise sig. Det gør det lidt sjovere og motiverende. Man har den der følelse af, at det der, det virker sgu.”

Vi har lovet Klaus Uggerhøj at oplyse, at hvis man vil teste, om et forløb hos Uggerhøj Improve er noget for dig. Så tilbyder han både enkelte timer, eller du kan købe et skræddersyet 8-ugers forløb med 2 personlige træninger om ugen.

Det er muligt at få et indblik i Uggerhøj Improve på instagramprofilen uggerhojimprove og man kan læse langt mere om det på Klaus’ egen hjemmeside http://www.uggerhojimprove.dk/.

Brandvarmt boligmarked: Salget på ejerlejligheder stiger

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

For første gang siden 2011 er antallet af solgte ejerlejligheder været under niveauet fra samme periode året før.

Nye tal fra Boligsiden.dk viser nemlig, at der i januar 2018 er blevet solgt færre ejerlejligheder end i januar 2017.

Årsagen findes i et dalende salg i Danmarks to største byer, København og Aarhus.

”Faldet i antal solgte ejerlejligheder i hovedstadsområdet skyldes primært stigende boligpriser, som har nået et niveau, hvor det kræver en særdeles stærk økonomi at komme ind på markedet.

Og med skærpede krav til både fem procents udbetaling og med nye restriktioner på lånemuligheder i København og Aarhus, er det ikke overraskende, at vi nu ser et dyk i salget,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Salget stadig stigende i Aalborg

Men de to lillebrødre Aalborg og Odense ser man faktisk det helt modsatte. Her er salgene af ejerlejligheder stadig opadgående.

”Det er tydeligt, at priserne har ramt et loft i København og Aarhus, hvor køberne ganske enkelt står af, mens der i andre dele af landet stadig er en margin. Og så er udviklingen også et billede på, at de tiltag, der er blevet iværksat for at dæmme op for prisstigninger og risikoen for en boligboble har haft en effekt, som formentlig vil vise sig i mere beherskede prisstigninger det kommende år,” siger Birgit Daetz.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.