Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gastromand anmelder Brdr. Price: Det er som skabt til Aalborg

Af Gastromand

Af Mads Schytte, gastromand.dk

Det vil være en tilsnigelse at kalder det her en drengedrøm, for jeg var faktisk 28 år da jeg begyndte at få flair for at lave mad, hvorefter drømmen opstod.

Det skete en hel tilfældig eftermiddag, hvor DR2 bragte en genudsendelse af de folkekære og lune Brødrene Price.

Jeg husker det som det var i går – afsnittet var ”Tihvertifald Kylling”, hvor jeg forundret og imponeret så til, mens Adam foreslog, at der skulle lave en ret som hedder ”Bamse og Kylling”, da han havde skaffet bjørnekød fra Nordnorge – som så senere inspirerede mig til en ret i vores kogebog er en anden historie, men helt fantastisk var det!

Jeg besluttede mig for, at jeg selv skulle forsøge med nogle retter, og første egentlige velovervejede ret blev deres ”Kylling Pépitoria” og hjemmelavet butterdej til ”Høns i Asparges”. Det tog 7-8 timers hårdt arbejde, hvor jeg konstant spolede rundt i programmet, mens jeg febrilsk læste opskriften.

Brødrene Price i Aalborg

Resultatet var ikke noget kønt syn, men smagen fejlede intet. Det blev for mit vedkommende startskuddet til, at der skulle laves mad! Tilbage til drengedrømmen som nok egentlig var ”mandedrøm” der blev indfriet da jeg på daværende restaurant Mundgott Spiste med Price under et arrangement og mødte dem personligt.

Siden da har vi på Gastromand utallige gange ladet os inspirere af deres kogekunst, som i bund og grund passer os glimrende – vi er som dem blot glade amatørkokke!

Brødrene Price er nu aktuelle med en nyåbnet restaurant på Gl. Torv i Aalborg, hvor Restaurant Meat tidligere lå. I lørdags fik jeg fornøjelsen af, at udføre den praktiske del, som ligger til grund for denne anmeldelse.

Lad os starte med det praktiske, lokalerne, indretningen og stemningen: Vi bliver hilst velkommen af en yderst veloplagt restaurantchef, som virker til at være i strålende humør – jeg bemærker, at resten af tjenerholdet er på samme bølge – dejligt når man fornemmer at stemningen er i top fra starten.

Indretningen er lidt som en pænere dagligstue – jeg tænker det er meningen, at man skal følge sig lidt mere hjemme end på reel restaurant. Det er lidt underligt, for det føles faktisk fint uden egentlig at være det.

Price i Aalborg

Så til maden! Vi starter ud med forskellige snacks, som ligger i prisleje mellem 35-395 kr. – fald nu ikke ned af stolen – 395 kr. er for 30 gram Baerii Kaviar som underligt nok er billigt i forhold til prisen på nettet – det har jeg fortsat til gode.

Vi skal smage lidt af det hele, så vi bestiller Brdr. Prices Smør – som er 3 forskellige – traditionel, med tomat og kyllingeskind dertil deres hjemmebagte brød, kyllingechips med svampemayo, Prices skinke og lidt oliven og salte mandler.

Price i Aalborg

For lige at sikre ingen af jer bliver urolige – så er der rigeligt til at det kan deles! Så prisen er mere end overkommelig. Normalt lever jeg relativt stringent med kosten, så når jeg slippes løs med brød os smør så er der heaven for mig, derfor fik min medspiser kamp til stregen om brød og smør – jeg vandt!

Chipsene var perfekte – det er kyllingeskind som er friteret med en fed svampemayo til – lige i skabet! Min medspiser får lidt gode bobler De Saint Gall Blanc de Blancs – med masser af syre og sprødhed som står godt til de fede snacks!

Lad os lige dvæle lidt ved menukortet, inden vi går videre, for det er nemlig godt sat op. Der er en blanding af kendte klassikere fra ”Spise med Price” fx Adams Salat med confiteret and, som han laver i afsnittet ”Tykt og Tyndt”. James’ porre-strudel med morkler fra afsnittet ”Kødfri dag” derudover er der en række andre retter, som bare passer ind i konceptet men ikke fra afsnittene.

Vi hopper på Adams Salat og Krabbesalat. Min medspiser får et glas Riesling fra Fritz Haag, som du muligvis kender – en herlig hvidvin med god balance mellem syre og restsødme som Mosel området ofte mestrer – i hvert fald i dette tilfælde.

Price Aalborg

Til Krabbesalaten er den velvalgt, da der er masser af syre og fedme i retten – jeg hæfter mig positivt ved de små friterede kapers der pynter og giver retten sprødhed.

Anden er perfekt tilberedt – bevares – hvad kan gå galt når den er kogt i fedt? – Men alligevel! Den syrlige salat og granatæblekerner giver den perfekte balance, som Adam ønskede at opnå, da han i afsnittet stjal et par andelår fra James’ cassoulet.

Vores gode tjener, som i øvrigt er meget veloplagt, foreslår os netop James Pore-strudel med morkler til deling som mellemret hvilket vi springer på – hvorfor også sige ”enten eller” når man kan sige ”både og”?

Det er forvokset forårsrulle fyldt med morkler, løg, smør, fløde og masser af kærlighed! Der er nok til en deler og hånden på hjertet – hvis I lover ikke at citere mig, så er det til dato den bedste vegetarret jeg har smagt.

Det at tjeneren så har valgt en god fuld fed Chardonnay med duftnoter af smør og citron fra Bourgogne gør så bestemt ikke oplevelsen ringere. Jeg får smagt vinen Emotion fra Vincent Girardin.

Der holdes kunstpause inden hovedretten, som er Peberbøf og Boeuf Sauté Stroganoff som Price spiser året rundt. James Price slog et stort slag for, at denne ret sagtens kan være en luksus ret, hvis man vælger den korrekte udskæring og tilpasser opskriften.

Price i Aalborg

Derfor består den af oksefilet og kan faktisk laves på 20 minutter når du har det hele klar – Gastromand har naturligvis lavet den adskillige gange!

Så kommer hovedretten med en god omgang pommes som er stegt i hasselnødde-olie, jeg bemærker faktisk, at de smager anderledes, end hvad jeg er vant til – men på den gode måde.

Price i Aalborg

 

Price i Aalborg

Bøffen er stegt perfekt og smager også af lidt kul – garnituren er ikke specielt interessant – egentlig ville jeg nok bare fortrække nye kartofler til den pebersovs som medfølger, men det er detaljer.

Hvis du ikke har smagt Boeuf Sauté Stroganoff er du hermed beordret til at gøre det! Det smager himmelsk – og nej det er ikke en smuk gourmet ret, det er bare velsmag, gode råvarer og uendelig meget kærlighed.

Jeg er ikke blevet gammel nok til at elske Barolo endnu, og finder nebbiolo druen en smule svær at drikke. Der er så meget tæthed og syre at det uden mad for mig ville umuligt at drikke – dog kommer den faktisk til sin ret sammen med maden – vovet af tjeneren men ikke desto mindre fungerer det. Det kan godt være, at det ville være for meget for den utrænede vindrikker – keep that in mind!

Price i Aalborg

Man melder aldrig fra på dessert – og heldigvis kan de deles. Inden vi startede havde jeg udset mig ”Prices Citrondrøm” som er et twist af deres tærte med mørdej, citroncreme og marengs – jeg er forelsket! Citrondrømmen sætter punkt for en herlig oplevelse, men gode gensyn af kendte retter – tak for det.

Price i Aalborg

Lad os lige opsummere – Brdr. Price er en restaurant, som leverer gode men traditionelle smagsoplevelser – de er tro mod deres koncept – hvis jeg siger ”riiiiiigeligt smør” tror jeg at du forstår mig.

Prisen ligner de middelgode restauranter i Aalborg og nej du får ikke 3-retter for en fast pris – det er dig der bestemmer ikke restauranten – så du vælger ala carte. Du skal trække 2 % fra min begejstring i anmeldelsen, da jeg har en forkærlighed for de to brødre og fortsat nyder deres fremtræden på TV, også selv om deres programmer efterhånden spiller lidt for meget på slidte darlings og udvandede vittigheder – alligevel holder jeg af dem!

Jeg forudså, at Nordjylland ville tage imod dem med kyshånd, da deres koncept, deres kærlighed for mad og ikke mindst lune humør, som man tydeligt mærker i restauranten er lige i vores ånd heroppe – indtil videre er min spådom korrekt – jeg håber det varer ved!

Fik du læst?

Helmuth nytænker konceptet: Vil lave Aalborgs bedste pizza

Helmuth Aalborg
Lars Helmuth nytænker konceptet og kommer med helt nyt menukort på Helmuth

 

Del artikel

Andre læser også