Gastromand anmelder Aalborgs nye hit: NAM er fingerfood i topklasse

Skrevet af: Gastromand
Nam rykker nu i nye lokaler i Aalborg
Nam rykker nu i nye lokaler i Aalborg

Af Anders Damm Christensen, gastromand.dk

NAM åbnede 1. september med Kim Jeppesen bag et af Aalborgs nye hotte spisesteder. Så selvfølgelig var forventningerne skruet i vejret forud besøget på restauranten.

NAM er placeret midt på Vesterbro, og er en tiltrængt tilføjelse blandt Vesterbros mange tvivlsomme restaurationer.

Vi ankommer en mandag ved 19-tiden og allerede udefra skiller NAM sig ud fra sine naboer. Hvor flere af naboerne har en forkærlighed for lysstofrør, er det en helt anden stemning der strømmer ud fra NAM, hvor der er anderledes styr på detaljerne.

Det første man bemærker, når man træder ind i den lille restaurant, er at nogen har haft endda rigtig sikker hånd mht. indretning.

Vi bliver vist til et bord tæt ved vinduet med ”udsigt” til Vesterbro by night. Bordene står tæt, der er tag-selv bestik på bordet og kæresten bemærker, at loungemusikken er insisterende taget i betragtning af, at det er mandag.



Jeg kigger mig omkring og konstaterer, at jeg med mine 34 år ret sikkert er den ældste gæst i restauranten – ikke noget jeg oplever hver dag.

NAM lægger ikke skjul på at konceptet er social dining – dvs. delvist dele (og finger-) mad. Ved bordet ved siden af sad fire kvinder i 20’erne og havde en fest over maden – det gav mening!

Menuen er dejlig overskuelig. 6 eller 12 serveringer, som alle kan købes a la carte. Vi hopper naturligvis på den store menu til 425,-

Jeg er på vinmenu, mens min ”designated driver” må hoppe på en saftmenu.

Da aftenen var slut havde hun dog været igennem 3 glimrende safte, så det lugtede alligevel lidt derhenad. Selv røg jeg på vinmenuen + en cocktail til at starte på – det er vel mandag!

Cocktailen er ginbaseret med masser af frisk citronsaft der trækker mundvandet frem, så smagsløgene er klar.

Lets get down to business: Heat I

Vi starter ud med sprød fermenteret fenikel som dyppes i en luftig creme med miso og trøffel. En ultrasprød toast med fed kyllingemousse, sprøde, sød/syrlige løg. Og sidst men ikke mindst et fremragende brød på manitobamel med brunet smør, der rent faktisk smager brunet smør, til. Jeg har stadig våde drømme om toasten.

Ultra sprød toast med mousse på unghane, syltede rødløg og karse!?? #NAM #namaalborg #migogaalborg #wgdk @namaalborg

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

Til at skylle første heat ned med fik jeg røde bobler i glasset. Domineret af rød grape, gjorde den sit arbejde!

Heat II: Avocado eller ej

Næste vin i glasset gjorde mere end det. Weissburgunder fra Baden i Tyskland havde sprød syre og en charmerende let sødme til sidst. Og så gjorde det ikke noget at den duftede af sol og sommer på en kold og mørk oktoberdag.

Nam

På tallerkenerne er der henholdsvis krabbesalat med avocado og purløg rullet i saltet glaskål og rokkevinge med soya, ingefær og brunet smør.

Avocado bliver bare aldrig rigtig sexet i Danmark, hvis du spørger mig. Til gengæld er kombinationen soya, ingefær og brunet smør noteret i min lommebog over fremragende smagskombinationer til næste gang jeg står med en hvid fisk i køkkenet.

Heat III: Endelig Steam buns

Hvid rhone i glasset med fremragende duft af ananas, mango og kiwi gav forhåbninger om et endnu bedre heat. Har jeg fortalt, at jeg ELSKER steam buns! Her med unghane, syltet (eller var det saltet?) agurk, sprødt skind, skovsyre og koriander – hold nu kæft det var godt! On the side var der søde majs vendt i sprødt smørristet brød med en ramsløgscreme.

Nam

Heat IV: Da tataren måtte bøje sig

Det er sjældent en tatar må stå i skyggen i min verden, men det skete altså på NAM, da næste heat bød på aftenens smagsmæssige højdepunkt og det fra en uventet kant i form af en helt igennem fantastisk porreret… Sprøde brændte porre dækket af en art hollandaise med frække små silderogn og perfekt balance mellem salt, fedme og syre.

Nam

Tataren gav i øvrigt minder om Manfreds i København – men med en fed, pisket creme fraiche i stedet for Manfreds hjemmelavede sennepscreme. Til at skylle med fik jeg en saftig argentinsk pinot i glasset, som fungerede fint til specielt tataren!

Heat V: Mmmmmm Bordeaux

Højest overraskende hælder vores fremragende tjener og stedet sommerlier Bordeaux Superieur i glasset. Ikke lige hvad jeg havde forventet på en kraftigt asiatisk inspireret restaurant, men det skal han sgu ikke høre noget for – tænker jeg og drømmer mig tilbage til min uge i Medoc for efterhånden 5 års tid siden.

Jeg bliver ikke skuffet; masser af klassisk bordeaux-duft og overraskende bløde taniner, der passer godt til de semi-sarte fransk-inspirerede andeserveringer: Dumplings med confiteret andelår og tilhørende svampebouillon, samt perfekt stegt, rosa andebryst med grillet grønt, miso og blommer. Specielt blommerne spillede max med Bordeaux-vinen.

Nam

Heat VI: Double up på dessert

Vi fik Vild japansk dessertvin i glasset i form af Umeshu lavet på den japanske frugt Ume – også kaldet japansk abrikos. Vinen havde en helt ekstrem duft af marcipan, men overraskede med masser af syre og knap så overraskende smag af eksotiske frugter.

Nam

Til den vilde vin fik vi i første omgang Sellerisorbet der stod knivskarpt ovenpå hvid cokoladecreme og en kraftig dildjuice – en funky omgang der passede perfekt til den mindst lige så funky vin.

Dessert a la NAM med japansk dessertvin on the side! #namaalborg #migogaalborg #instafood #dessert

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

Herefter stod den på en dessertklassiker i en NAM-fotolkning – fondant lavet som dumpling AKA frituredunket!

Behøver jeg næsten forklare hvordan det smagte? Skulle du på nuværende tidspunkt mangle en undskyldning for at droppe forbi NAM, har du den her. Jeg nåede lige akkurat at få en enkelt bid inden kæresten havde indhaleret dem begge – og hun så ikke engang ud til at fortryde det…

Kim Jeppesen er tilbage med et fransk/nordisk/asiatisk fusionskøkken der tager det bedste fra alle tre verdener – og tak for det! Det er ikke forfinet mad, som da han var på TABU.

NAM er fingerfood for voksne med hang til den uformelle restaurantoplevelse, der gerne snakker med bordet ved siden efter et par coktails og lidt vin. Dermed lægger NAM sig i samme liga som Applaus – i koncept minder de to restauranter utrolig meget om hinanden og alligevel er oplevelserne vidt forskellige.

Til glæde for alle os der elsker at gå ud og spise i Aalborg – også på en mandag!

Gastromands seneste indlæg

Var dømt færdig: Ny ejer knokler for at få WeDoBurgers på toppen igen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det har været noget af en rutsjebanetur for WeDoBurgers, der var blandt de første, som startede en decideret burgerbar her i byen.

Det var før, den vilde burger-krig for alvor ramte Aalborg, og der startede et massivt indtog af lignende steder.

Burgerkæden, der oprindeligt er fra Århus, nåede at have afdelinger i henholdsvis Aalborg, Esbjerg og København, hvor de havde en drøm om at være landets førende burgerbar efter de store amerikanske franchise-kæder.

Men flere ting gik galt på rejsen, og i juni måned måtte de oprindelige ejere, Christoffer No og Danny Kool, kaste håndklædet i ringen og lukke de fleste butikker ned.

I august var der igen nyt fra WeDoBurgers.

Denne gang fra århusianske Akram Palani, der havde opkøbt konceptet.

Butikken i Sankelmarksgade blev lukket ned, og i stedet er alle kræfter fokuseret på restauranten i Borgergade.

Konceptet kører videre

Siden overtagelsen har Akram dagligt pendlet mellem Århus og Aalborg, og har brugt de fleste vågne timer i burgerbaren.

“Jeg kendte kæden fra Århus, og syntes det var et spændende projekt.

Jeg har altid haft en drøm om at blive selvstændig, så da muligheden bød sig, sagde jeg ja med det samme,” fortæller Akram.

Og på trods af den pludselige lukning, så er Akram kun blevet mødt af glade ansigter med gensynsglæde i øjnene, når det lidt efter lidt går op for kunderne, at lokationen i Borgergade stadig kører på fuld drøn.

“Vi får stadig beskeder fra kunder i København og Århus, der spørger, om vi ikke kommer tilbage.

Men samtidigt har det også været forvirrende, at den oprindelige flagship store i Aalborg stadig er åben – det har folk lige skulle finde ud af, men så er der til gengæld også kommet rigtig godt gang i den igen!” siger Akram.

Den samme gode kvalitet

Noget af det, som tiltalte Akram i forhold til konceptet hos WeDoBurgers var den simpelhed og det rustikke look, som WeDoBurgers repræsenterede.

Et koncept, som han også ønsker at holde fast i.

“Vores menukort er dejligt simpelt, og man ved hvad man får hver gang. Det er råt, det er saftigt og det drypper – ligesom jeg synes en burger skal.”

Burgerne består altså stadig af en smørblød briochebolle, nyskårne grøntsager, hjemmelavede dressinger og saftige bøffer fra fritgående Hereford-kvæg.

Og sådan bliver det ved med.

Små justeringer skal sætte eget præg

Desuden er WeDoBurgers i skrivende stund den eneste burgerbar i Aalborg med en vegansk burger på menukortet – og den har vist sig at være meget populær.

“Vi er stolte over, at kunne tilbyde både en vegetarisk og vegansk burger, der er mindst ligeså lækker, som dem med kød.

Burgerne består af en soyabøf og bollen er lavet uden animalske produkter – mange efterspørger alternativerne, så det er vi glade for at kunne imødekomme.”

På trods af det gennemførte koncept, så har Akram stadig et par justeringer på tegnebrættet.

Blandt andet drømmer han om at kunne indføre en kyllingeburger på kortet; men her er det dog også vigtigt for ham, at den kan leve op til standarden på resten af menukortet – og han har ikke travlt.

“Jeg vil selvfølgelig gerne sætte mit eget præg på konceptet, og vi arbejder også allerede nu på forskellige måder at videreudvikle på. Måske med syltede rødløg eller lidt justeringer i burgerne.

Lige nu fokuserer jeg bare på det simple og tager én dag ad gangen. Jeg vil hellere se på, hvordan vi forbedrer en tirsdag fremfor en torsdag – og arbejde mod at vi fortsat kan levere de bedste burgere i byen.” siger Akram.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Ses vi i aften? Husk du kan bestille på vores hjemmeside, i appen eller i butikken! Vi glæder os til at se dig 🥓

Et opslag delt af WeDoBurgers (@wedoburgers) den

Frisk start for alle

Foruden at overtage konceptet, så har Akram også overtaget de fleste af de ansatte.

Synergien mellem Akrams engagement og medarbejdernes erfaring har også allerede båret frugt – og begge parter er glade for det nye samarbejde.

“Det er blevet en langt lettere hverdag for os som ansatte, fordi Akram er tilstede hver dag. Han lytter  til os og ser hvad der sker hernede. Det giver en rigtig god tillid og kommunikationen fungerer. Det gør os helt klart stærkere som team, men helt sikkert også som forretning.” fortæller Mie Lillienskjold, der har været ansat siden august 2017.

WeDoBurgers i Borgergade har altså fortsat åbent alle ugens dage fra 11-21.

Fra 11-15 er der et fast frokosttilbud på -20 % på hele menukortet – og der er selvfølgelig også 10 % studierabat.

Du kan både bestille online og hente i butikken.

De første boder er ankommet: Snart åbner julemarkedet på Gammeltorv

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Allerede i august måned fik aalborgenserne den første smagsprøve på, hvad julen kommer til at bringe i byen.

Aalborg City har nemlig et stort juleønske om at blive blandt landets flotteste julebyer.

Det betyder, at der kommer til at ske masser af nye tiltag i byens gader – men én ting, der er lige så sikker som julegudstjenesten i kirken, er det tilbagevendende og evigt hyggelige julemarked på Gammeltorv.

I dag begyndte de første forberedelser, da de første juleboder blev sat op på torvet – og det ser ud som om, at vi allerede nu kan begynde at glæde os til en fabelagtig julesæson.

Foto: Stine Kjølby Christensen

Et glædeligt gensyn og flere nyheder

Det er nu bekræftet, at den 16. november kl. 12 starter juleriet for alvor på Gammeltorv og indtil d. 23. december kan man traditionen tro se frem til 30 hyggelige juleboder, karruseller, selveste Julemanden og meget mere.

Der er altså under tre uger til, at julemarkedet åbner.

“Aalborgenserne kan selvfølgelig se frem til et glædeligt gensyn med en masse gengangere, men jeg kan også godt afsløre, at der kommer flere nye og spændende boder,” fortæller direktør for Aalborg City Forening, Flemming Thingbak, til MigogAalborg.

Sidste år kunne man nyde godt af alt fra Det sunde slik, Alpaca Uld, Tupperware, Romeriet, men også mere klassiske og julede boder som Wafler, Æbleskiver/kakao, børnekarussel , Gavehytte, Julemandens Hus og mange flere.

Samme dag som julemarkedet åbner, så tændes julebelysningen også i Aalborgs gader.

Aalborg City har kæmpet en hård kamp for at få alle byens butikker til at bakke op omkring at pynte gaderne helt ekstraordinært i år. Julebelysningen bliver også noget helt særligt i år.

“Spørger du mig, så bliver det verdens flotteste julebelysning i en by. Det bliver virkelig smukt og massivt, og de indledende forberedelser til opsætningen er allerede i gang,” forklarer Flemming Thingbak.

Julemanden tænder for byen

Julestemningen er altså nærmest garanteret på forhånd, hvis man bare sørger for et par jævnlige gåture gennem det (forhåbentlig) snefyldte marked; og skal den lige toppes med en smørklat og kanel, så kan man passende sætte kryds i julekalenderen igen d. 17. november, hvor Julemanden også ankommer på Honnørkajen kl. 10.45. 

Uanset om sneen knaser under de sorte støvler eller ej, så får Julemanden sin gang i byens gader helt frem til juleaften, hvor unge såvel som gamle kan hilse på ham og dele sine inderste juleønsker.

Foto: Visitaalborg

Én af hans første (og vigtigste) opgaver bliver dog juletræstændingen på Nytorv, som blinkes i gang samme dag som hans ankomst, kl. 14.30.

Netop kommet på markedet: Vild lejlighed centralt i Aalborg på 128 kvm

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
thorkildkristensen.dk, Vesterbro 39E, 9000 Aalborg
thorkildkristensen.dk, Vesterbro 39E, 9000 Aalborg

Endnu en perle er havnet på boligmarkedet i Aalborg.

I en ejendom, som blev gennemrenoveret i 2015, er en ret unik ejerlejlighed netop kommet til salg.

Det er en lejlighed med et populært mix af nutidens populære stilarter, som er noget af det hotteste i Danmark i øjeblikket – råt, moderne og minimalistisk.

Nu har du mulighed for blive ejer af denne smukke lejlighed.

Lejligheden er indflytningsklar, så du kan nemt pakke alle dine flyttekasser ud på de 128 boligkvadratmeter.

Smuk gennemrenoveret ejendom

Ejendommen ligger godt gemt, så man ikke er generet af lyden fra det pulserende byliv på Vesterbro.

Lejligheden er mindst lige så smuk, som bygningen i sig selv.

Som nævnt er hjemmet indflytningsklar, og der er benyttet et væld af kvalitetsmaterialer her.

De 128 kvadratmeter er fordelt ud på to plan, hvor der er badeværelse på begge etager.

Lejligheden har et stort køkken/alrum, som er i åbent forbindelse med stuen.

Derudover er der tre lyse værelser, hvor ét af disse kan benyttes til soveværelse.

thorkildkristensen.dk, Vesterbro 39E, 9000 Aalborg
thorkildkristensen.dk, Vesterbro 39E, 9000 Aalborg

Lejlighedens gulve er fra Dinesen-plankegulve, som strækker sig over det meste af lejligheden.

De lyse elementerne i boligen er fra Designa, som både er i hjemmets køkkenet og på de to badeværelser.

thorkildkristensen.dk, Vesterbro 39E, 9000 Aalborg

Fede udearealer og central beliggenhed

Lejligheden har to altaner, som der begge er udgang til fra det nederste plan i køkken al-rummet.

Særligt den sydvendte altan er skøn, da der både er plads til havemøbler og en gas-grill, som kan nydes i det varm halvår.

thorkildkristensen.dk, Vesterbro 39E, 9000 Aalborg
thorkildkristensen.dk, Vesterbro 39E, 9000 Aalborg

Desuden ligger lejligheden centralt, og tæt på byens kultur og byliv.

Lejligheden er blevet sat til salg for en pris på 4.395.000 kroner.

Du kan se og læse meget mere om denne smukke lejlighed her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.