Gastromand anmelder Aalborgs nye hit: NAM er fingerfood i topklasse

Skrevet af: Gastromand
Nam rykker nu i nye lokaler i Aalborg
Nam rykker nu i nye lokaler i Aalborg

Af Anders Damm Christensen, gastromand.dk

NAM åbnede 1. september med Kim Jeppesen bag et af Aalborgs nye hotte spisesteder. Så selvfølgelig var forventningerne skruet i vejret forud besøget på restauranten.

NAM er placeret midt på Vesterbro, og er en tiltrængt tilføjelse blandt Vesterbros mange tvivlsomme restaurationer.

Vi ankommer en mandag ved 19-tiden og allerede udefra skiller NAM sig ud fra sine naboer. Hvor flere af naboerne har en forkærlighed for lysstofrør, er det en helt anden stemning der strømmer ud fra NAM, hvor der er anderledes styr på detaljerne.

Det første man bemærker, når man træder ind i den lille restaurant, er at nogen har haft endda rigtig sikker hånd mht. indretning.

Vi bliver vist til et bord tæt ved vinduet med ”udsigt” til Vesterbro by night. Bordene står tæt, der er tag-selv bestik på bordet og kæresten bemærker, at loungemusikken er insisterende taget i betragtning af, at det er mandag.



Jeg kigger mig omkring og konstaterer, at jeg med mine 34 år ret sikkert er den ældste gæst i restauranten – ikke noget jeg oplever hver dag.

NAM lægger ikke skjul på at konceptet er social dining – dvs. delvist dele (og finger-) mad. Ved bordet ved siden af sad fire kvinder i 20’erne og havde en fest over maden – det gav mening!

Menuen er dejlig overskuelig. 6 eller 12 serveringer, som alle kan købes a la carte. Vi hopper naturligvis på den store menu til 425,-

Jeg er på vinmenu, mens min ”designated driver” må hoppe på en saftmenu.

Da aftenen var slut havde hun dog været igennem 3 glimrende safte, så det lugtede alligevel lidt derhenad. Selv røg jeg på vinmenuen + en cocktail til at starte på – det er vel mandag!

Cocktailen er ginbaseret med masser af frisk citronsaft der trækker mundvandet frem, så smagsløgene er klar.

Lets get down to business: Heat I

Vi starter ud med sprød fermenteret fenikel som dyppes i en luftig creme med miso og trøffel. En ultrasprød toast med fed kyllingemousse, sprøde, sød/syrlige løg. Og sidst men ikke mindst et fremragende brød på manitobamel med brunet smør, der rent faktisk smager brunet smør, til. Jeg har stadig våde drømme om toasten.

Ultra sprød toast med mousse på unghane, syltede rødløg og karse!?? #NAM #namaalborg #migogaalborg #wgdk @namaalborg

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

Til at skylle første heat ned med fik jeg røde bobler i glasset. Domineret af rød grape, gjorde den sit arbejde!

Heat II: Avocado eller ej

Næste vin i glasset gjorde mere end det. Weissburgunder fra Baden i Tyskland havde sprød syre og en charmerende let sødme til sidst. Og så gjorde det ikke noget at den duftede af sol og sommer på en kold og mørk oktoberdag.

Nam

På tallerkenerne er der henholdsvis krabbesalat med avocado og purløg rullet i saltet glaskål og rokkevinge med soya, ingefær og brunet smør.

Avocado bliver bare aldrig rigtig sexet i Danmark, hvis du spørger mig. Til gengæld er kombinationen soya, ingefær og brunet smør noteret i min lommebog over fremragende smagskombinationer til næste gang jeg står med en hvid fisk i køkkenet.

Heat III: Endelig Steam buns

Hvid rhone i glasset med fremragende duft af ananas, mango og kiwi gav forhåbninger om et endnu bedre heat. Har jeg fortalt, at jeg ELSKER steam buns! Her med unghane, syltet (eller var det saltet?) agurk, sprødt skind, skovsyre og koriander – hold nu kæft det var godt! On the side var der søde majs vendt i sprødt smørristet brød med en ramsløgscreme.

Nam

Heat IV: Da tataren måtte bøje sig

Det er sjældent en tatar må stå i skyggen i min verden, men det skete altså på NAM, da næste heat bød på aftenens smagsmæssige højdepunkt og det fra en uventet kant i form af en helt igennem fantastisk porreret… Sprøde brændte porre dækket af en art hollandaise med frække små silderogn og perfekt balance mellem salt, fedme og syre.

Nam

Tataren gav i øvrigt minder om Manfreds i København – men med en fed, pisket creme fraiche i stedet for Manfreds hjemmelavede sennepscreme. Til at skylle med fik jeg en saftig argentinsk pinot i glasset, som fungerede fint til specielt tataren!

Heat V: Mmmmmm Bordeaux

Højest overraskende hælder vores fremragende tjener og stedet sommerlier Bordeaux Superieur i glasset. Ikke lige hvad jeg havde forventet på en kraftigt asiatisk inspireret restaurant, men det skal han sgu ikke høre noget for – tænker jeg og drømmer mig tilbage til min uge i Medoc for efterhånden 5 års tid siden.

Jeg bliver ikke skuffet; masser af klassisk bordeaux-duft og overraskende bløde taniner, der passer godt til de semi-sarte fransk-inspirerede andeserveringer: Dumplings med confiteret andelår og tilhørende svampebouillon, samt perfekt stegt, rosa andebryst med grillet grønt, miso og blommer. Specielt blommerne spillede max med Bordeaux-vinen.

Nam

Heat VI: Double up på dessert

Vi fik Vild japansk dessertvin i glasset i form af Umeshu lavet på den japanske frugt Ume – også kaldet japansk abrikos. Vinen havde en helt ekstrem duft af marcipan, men overraskede med masser af syre og knap så overraskende smag af eksotiske frugter.

Nam

Til den vilde vin fik vi i første omgang Sellerisorbet der stod knivskarpt ovenpå hvid cokoladecreme og en kraftig dildjuice – en funky omgang der passede perfekt til den mindst lige så funky vin.

Dessert a la NAM med japansk dessertvin on the side! #namaalborg #migogaalborg #instafood #dessert

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

Herefter stod den på en dessertklassiker i en NAM-fotolkning – fondant lavet som dumpling AKA frituredunket!

Behøver jeg næsten forklare hvordan det smagte? Skulle du på nuværende tidspunkt mangle en undskyldning for at droppe forbi NAM, har du den her. Jeg nåede lige akkurat at få en enkelt bid inden kæresten havde indhaleret dem begge – og hun så ikke engang ud til at fortryde det…

Kim Jeppesen er tilbage med et fransk/nordisk/asiatisk fusionskøkken der tager det bedste fra alle tre verdener – og tak for det! Det er ikke forfinet mad, som da han var på TABU.

NAM er fingerfood for voksne med hang til den uformelle restaurantoplevelse, der gerne snakker med bordet ved siden efter et par coktails og lidt vin. Dermed lægger NAM sig i samme liga som Applaus – i koncept minder de to restauranter utrolig meget om hinanden og alligevel er oplevelserne vidt forskellige.

Til glæde for alle os der elsker at gå ud og spise i Aalborg – også på en mandag!

Gastromands seneste indlæg

Panoramaudsigt over Limfjorden: Åbent Hus på nye store lejligheder på Havnefronten

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Når man går forbi Stjernekvarteret på Østre Havn i Aalborg, bliver du nødt til at strække halsen for at få alle indtrykkene ind.

Havneområdet er som forvandlet med store, imponerende byggerier, der formår at forene Aalborgs position som storby med den smukke, rolige fjord.

Én af kronjuvelerne i kvarteret er V-husene, som består af 172 elegante boliger, der er skabt med fokus på lys og tekstur.

Lejlighederne spænder fra 30 til 177 kvm, og de største af dem – Type R – er netop sat til salg ved ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen.

Kom til åbent hus

”Vi har taget alt, det du kender fra et hus, f.eks. i form af bryggers, lækkert materiale og gulvvarme, og tænkt det ind i lejlighederne,” forklarer Martin Holm Lindhøj, ejendomsmægler hos Thorkild Kristensen, om Type R.

”Du får dermed funktionaliteterne fra et hus, men slipper for vedligeholdelsen.”

Oveni det hele får man også en udsigt som intet hus kan slå; fra altanen har man nemlig panoramaudsigt over hele Limfjorden.

Overvejer du også at lave skiftet fra hus til lejlighed, kan du opleve en af de 177 kvm store lejligheder til åbent hus nu på søndag den 12. juli fra kl. 13.00 til 14.00 på Stjernepladsen 7, 7 sal.

Masser af albuerum

Med 177 kvm følger der selvfølgelig også en masse lækre detaljer og funktioner.

Udover gulvvarme overalt og bryggers får man også egen elevator fra p-kælderen og direkte op i lejligheden samt et kvalitetskøkken i HTH-elementer.

Med lejligheden hører også en rummelig terrasse på 27 kvm, der vender ud mod Limfjorden, og en vestvendt altan på 9 kvm.

Priserne på de 177 kvm store lejligheder ligger fra 6 millioner.

Du kan læse mere om V-husene her.

Hver lørdag i juli og august: Kom til gratis sommer yoga på Budolfi Plads

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Winther McDonald
Foto: Winther McDonald

Det har været nogle stressfyldte måneder for mange af os med corona-truslen hængende over hovedet.

Trænger du til at slappe gevaldigt af og få lidt mere zen i hverdagslivet, har vi fundet det perfekte arrangement.

DGI Huset Nordkraft afholder i samarbejde med Budolfi Plads gratis sommer yoga på Budolfi hver lørdag i løbet af juli og august.

Første event er nu på lørdag den 11. juli fra kl. 13.00 til 14.00 på pladsen, og det bliver ikke hvilken som helst slags yoga-hold.

Holdet hedder nemlig Un-wine Yoga, og som navnet antyder er vin involveret.

Un-wine med Winther McDonald

Det er den karismatiske yoga-darling Winther McDonald, der står for holdene, og udover en meget underholdende og afslappende oplevelse med fænomenal udsigt til Budolfi Kirke, får du også serveret et glas vin til lørdagens begivenhed.

Tilmelding til holdet sker via DGI Husets hjemmeside, og man skal være hurtig på tasterne; der er nemlig kun 40 pladser per gang.

Arrangementet er gratis; det eneste, der kræves er oprettelse af en bruger på DGI Husets hjemmeside.

Arrangøren gør opmærksom på, at man skal følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer og holde afstand til hinanden under begivenheden såvel som medbringe egen yoga-måtte og håndklæde.

Hygge yoga hele sommeren

Kan du ikke nå med til Un-wine Yoga lørdag, er der mulighed for at deltage i mange af sommerens andre yoga-hold på Budolfi Plads.

Der er f.eks. Hygge Yoga lørdag den 18. juli og hver lørdag frem til lørdag den 22. august.

Du finder holdene under DGI Husets holdoversigt.

Hvad: Sommer Yoga på Budolfi

Hvor: Budolfi Plads (på pladsen mellem AKTUEL og BACO)

Hvornår: Lørdag den 11. juli, kl. 13.00 – 14.00

Man kan tilmelde sig her

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her

 

 

Kickstart weekenden eller ferien: Skagen Fiskerestaurant åbner vinbar i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var i maj, at Skagen Fiskerestaurant åbnede dørene til deres nye flotte restaurant i hjertet af Aalborg.

Siden har den populære fiskerestaurant fået en flyvende start med deres flotte indretning og strandsand på gulvene og ikke mindst den store udendørs terrasse, der flittigt bruges uanset vejret.

Nu er Skagen Fiskerestaurant så klar med endnu en nyhed på det centrale Budolfi Plads. Fra i morgen fredag d. 10. juli kan man kickstarte weekenden på bedste vis med vin, bobler og snacks.

Eller måske er det starten på sommerferien, der skal fejres.

Fredags vinbar med DJ og gode tilbud

Skagen Fiskerestaurant åbner nemlig en fredags vinbar, der skal køre hver fredag mellem 15-17. Den nye fredags vinbar skydes i gang med DJ og gode tilbud på snacks og vin.

Man kan blandt andet få Fiskens Chips- reje og blæksprutte med et glas vin for 90 kr. Der er også Lobster Roll med jomfruhummer med et glas vin for 130 kr.

Så hvis man vil få en god start på sommerferien eller weekenden, så er det måske oplagt at tage venner eller kolleger med til et godt glas vin i de hyggelige omgivelser på den smukke Budolfi Plads.

Er man mere til cocktails, så er den del også mere end godt dækket ind.

Mere end bare restaurant

Det er samtidig også et tydeligt tegn på, at Skagen Fiskerestaurant vil være mere end blot en restaurant i Aalborg.

Det skal samtidig også være et sted, man kan droppe forbi til et glas vin eller to og lidt snacks på den hyggelige og uformelle måde.

Hver fredag og lørdag i juli og i hele august vil der være DJ til at skabe en fed stemning, som matcher lidt af det man møder i selve Skagen i sommerperioden.

Hvad: Skagen Fiskerestaurant åbner fredags vinbar
Hvor: Budolfi Plads
Hvornår: Fra fredag d. 10 juli 15-17 og hver fredag fremover
Du kan læse mere her