Gastromand anmelder Aalborgs nye hit: NAM er fingerfood i topklasse

Skrevet af: Gastromand
Nam rykker nu i nye lokaler i Aalborg
Nam rykker nu i nye lokaler i Aalborg

Af Anders Damm Christensen, gastromand.dk

NAM åbnede 1. september med Kim Jeppesen bag et af Aalborgs nye hotte spisesteder. Så selvfølgelig var forventningerne skruet i vejret forud besøget på restauranten.

NAM er placeret midt på Vesterbro, og er en tiltrængt tilføjelse blandt Vesterbros mange tvivlsomme restaurationer.

Vi ankommer en mandag ved 19-tiden og allerede udefra skiller NAM sig ud fra sine naboer. Hvor flere af naboerne har en forkærlighed for lysstofrør, er det en helt anden stemning der strømmer ud fra NAM, hvor der er anderledes styr på detaljerne.

Det første man bemærker, når man træder ind i den lille restaurant, er at nogen har haft endda rigtig sikker hånd mht. indretning.

Vi bliver vist til et bord tæt ved vinduet med ”udsigt” til Vesterbro by night. Bordene står tæt, der er tag-selv bestik på bordet og kæresten bemærker, at loungemusikken er insisterende taget i betragtning af, at det er mandag.



Jeg kigger mig omkring og konstaterer, at jeg med mine 34 år ret sikkert er den ældste gæst i restauranten – ikke noget jeg oplever hver dag.

NAM lægger ikke skjul på at konceptet er social dining – dvs. delvist dele (og finger-) mad. Ved bordet ved siden af sad fire kvinder i 20’erne og havde en fest over maden – det gav mening!

Menuen er dejlig overskuelig. 6 eller 12 serveringer, som alle kan købes a la carte. Vi hopper naturligvis på den store menu til 425,-

Jeg er på vinmenu, mens min ”designated driver” må hoppe på en saftmenu.

Da aftenen var slut havde hun dog været igennem 3 glimrende safte, så det lugtede alligevel lidt derhenad. Selv røg jeg på vinmenuen + en cocktail til at starte på – det er vel mandag!

Cocktailen er ginbaseret med masser af frisk citronsaft der trækker mundvandet frem, så smagsløgene er klar.

Lets get down to business: Heat I

Vi starter ud med sprød fermenteret fenikel som dyppes i en luftig creme med miso og trøffel. En ultrasprød toast med fed kyllingemousse, sprøde, sød/syrlige løg. Og sidst men ikke mindst et fremragende brød på manitobamel med brunet smør, der rent faktisk smager brunet smør, til. Jeg har stadig våde drømme om toasten.

Ultra sprød toast med mousse på unghane, syltede rødløg og karse!?? #NAM #namaalborg #migogaalborg #wgdk @namaalborg

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

Til at skylle første heat ned med fik jeg røde bobler i glasset. Domineret af rød grape, gjorde den sit arbejde!

Heat II: Avocado eller ej

Næste vin i glasset gjorde mere end det. Weissburgunder fra Baden i Tyskland havde sprød syre og en charmerende let sødme til sidst. Og så gjorde det ikke noget at den duftede af sol og sommer på en kold og mørk oktoberdag.

Nam

På tallerkenerne er der henholdsvis krabbesalat med avocado og purløg rullet i saltet glaskål og rokkevinge med soya, ingefær og brunet smør.

Avocado bliver bare aldrig rigtig sexet i Danmark, hvis du spørger mig. Til gengæld er kombinationen soya, ingefær og brunet smør noteret i min lommebog over fremragende smagskombinationer til næste gang jeg står med en hvid fisk i køkkenet.

Heat III: Endelig Steam buns

Hvid rhone i glasset med fremragende duft af ananas, mango og kiwi gav forhåbninger om et endnu bedre heat. Har jeg fortalt, at jeg ELSKER steam buns! Her med unghane, syltet (eller var det saltet?) agurk, sprødt skind, skovsyre og koriander – hold nu kæft det var godt! On the side var der søde majs vendt i sprødt smørristet brød med en ramsløgscreme.

Nam

Heat IV: Da tataren måtte bøje sig

Det er sjældent en tatar må stå i skyggen i min verden, men det skete altså på NAM, da næste heat bød på aftenens smagsmæssige højdepunkt og det fra en uventet kant i form af en helt igennem fantastisk porreret… Sprøde brændte porre dækket af en art hollandaise med frække små silderogn og perfekt balance mellem salt, fedme og syre.

Nam

Tataren gav i øvrigt minder om Manfreds i København – men med en fed, pisket creme fraiche i stedet for Manfreds hjemmelavede sennepscreme. Til at skylle med fik jeg en saftig argentinsk pinot i glasset, som fungerede fint til specielt tataren!

Heat V: Mmmmmm Bordeaux

Højest overraskende hælder vores fremragende tjener og stedet sommerlier Bordeaux Superieur i glasset. Ikke lige hvad jeg havde forventet på en kraftigt asiatisk inspireret restaurant, men det skal han sgu ikke høre noget for – tænker jeg og drømmer mig tilbage til min uge i Medoc for efterhånden 5 års tid siden.

Jeg bliver ikke skuffet; masser af klassisk bordeaux-duft og overraskende bløde taniner, der passer godt til de semi-sarte fransk-inspirerede andeserveringer: Dumplings med confiteret andelår og tilhørende svampebouillon, samt perfekt stegt, rosa andebryst med grillet grønt, miso og blommer. Specielt blommerne spillede max med Bordeaux-vinen.

Nam

Heat VI: Double up på dessert

Vi fik Vild japansk dessertvin i glasset i form af Umeshu lavet på den japanske frugt Ume – også kaldet japansk abrikos. Vinen havde en helt ekstrem duft af marcipan, men overraskede med masser af syre og knap så overraskende smag af eksotiske frugter.

Nam

Til den vilde vin fik vi i første omgang Sellerisorbet der stod knivskarpt ovenpå hvid cokoladecreme og en kraftig dildjuice – en funky omgang der passede perfekt til den mindst lige så funky vin.

Dessert a la NAM med japansk dessertvin on the side! #namaalborg #migogaalborg #instafood #dessert

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

Herefter stod den på en dessertklassiker i en NAM-fotolkning – fondant lavet som dumpling AKA frituredunket!

Behøver jeg næsten forklare hvordan det smagte? Skulle du på nuværende tidspunkt mangle en undskyldning for at droppe forbi NAM, har du den her. Jeg nåede lige akkurat at få en enkelt bid inden kæresten havde indhaleret dem begge – og hun så ikke engang ud til at fortryde det…

Kim Jeppesen er tilbage med et fransk/nordisk/asiatisk fusionskøkken der tager det bedste fra alle tre verdener – og tak for det! Det er ikke forfinet mad, som da han var på TABU.

NAM er fingerfood for voksne med hang til den uformelle restaurantoplevelse, der gerne snakker med bordet ved siden efter et par coktails og lidt vin. Dermed lægger NAM sig i samme liga som Applaus – i koncept minder de to restauranter utrolig meget om hinanden og alligevel er oplevelserne vidt forskellige.

Til glæde for alle os der elsker at gå ud og spise i Aalborg – også på en mandag!

Gastromands seneste indlæg

Så skal der stemmes: Her er finalisterne til AALBORG AWARDS 2019

Skrevet af: Redaktionen

Så er vi klar til at løfte sløret for, hvem der er kommet igennem nåleøjet og er blandt finalisterne til årets AALBORG AWARDS.

Over 18.000 har stemt i den indledende nomineringsrunde, og det har været ekstremt tæt i langt de fleste kategorier.

I år har vi valgt at tage 6 finalister med i hver kategori til AALBORG AWARDS, der afholdes lørdag d. 30. marts i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Det bliver en af årets fedeste fester, og det er Vi Elsker 90’erne, der står for et Mega Afterparty. Se her hvilket kæmpe internationalt 90’er navn, der spiller til afterparty.

Du kan selv komme med til den store fest – der kan vælges mellem både siddepladser- og ståpladser. Der er drinks, show og afterparty inkluderet i billetten. Se billetterne her

Men du skal igen hjælpe med at stemme. For læsernes stemme har også en betydning for finalisterne.

Her voterer juryen med en stemme hver, og så tæller læsernes stemme i den her nye afstemning (den starter i bunden af artiklen) også med 1 stemme.

Juryen i år består af;

Gastromand v. Mads Schytte og Anders Damm Christensen
Peter Christian Jensen, direktør Ruths Hotel
Mark Bering, direktør Himmerland Golf & Spa Resort
Tina Mikkelsen, store manager, Magasin Aalborg
Michael Qureshi, redaktør MigogAalborg
Læsernes stemme

Vi har lavet en side om AALBORG AWARDS, hvor du kan læse mere om showet og se vores mange fantastiske sponsorer her

Ellers så er det bare om at stemme, så vi kan få afgjort, hvem der er Byens Bedste i de forskellige kategorier.

powered by Typeform

Så er det i dag: AaB søger indløbsbørn med event i Magasin

Skrevet af: Michael Qureshi

I dag onsdag d. 20. februar kan du møde AaB-spillerne Jores Okore og Kristoffer Pallesen i Magasin i Aalborg.

I den forbindelse søger AaB også børn til at gå med spillerne på banen til forskellige kampe.

Så de er på udkig efter 44 børn, der drømmer om at få en kæmpe oplevelse at gå på Aalborg Portland Park sammen med Superliga-spillerne.

Frem til kl. 16.00 er der nemlig mulighed for at blive et af AaB’s nye indløbsbørn, hvis man svinger forbi Magasin.

Mød to AaB-profiler

Det kræver ingen særlige forudsætninger at være med i konkurrencen om at blive indløbsbarn for AaB, bare man er en dreng eller pige i alderen 6-12 år.

For at deltage skal man fotograferes af en professionel fotograf i stormagasinet.

Billedet kan man efterfølgende få lov til at få med hjem.

Uanset om man er blandt de heldige indløbsbørn eller ej, har alle fremmødte mulighed for at møde to af AaB’s spillere helt tæt på i Magasin.

Forsvarsspillerne Kristoffer Pallesen og Jores Okore er nemlig til stede, og de står klar til at skrive autografer og tage selfies med børnene.

“I Magasin arbejder vi hele tiden på at lave events, overraskelser, konkurrencer, optrædener og andre impulser, som giver liv i byen og skaber glæde og inspiration.

AaB er uden tvivl en af Aalborgs stoltheder, og derfor vil vi gerne være med til at give byens borgere muligheden for at komme helt tæt på klubben og dens spillere,” fortæller Tina Mikkelsen.

De første 50 fremmødte deltagere får desuden en gratis Hummel-cap i ”Goodie”-appen.

Magasins Goodie App har løbende opdateringer om gode tilbud, shoppeweekender med 20 % rabat, events og gratis gaver. Den kan downloades hvor du normalt henter apps.

Stort cadeau: Aalborg Teaters forestilling opføres i Tyskland

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er stor jubel på Aalborg Teater i øjeblikket.

I efteråret 2017 fik Aftenlandet premiere på Lille Scene, og forestillingen opnåede på kort tid stor anerkendelse i Danmark.

Aftenlandet kredser om den aktuelle samfundsdebat vedrørende flygtninge, Europas fremtid, og hvor EU er på vej hen.

Forestillingen blev især omtalt, fordi alle statisterne også er asylansøgere fra nordjyske asylcentre uden for teaterscenen.

Men nu har selve forestillingen også bevæget sig udover Danmarks grænser.

I år kan stykket – i en oversat udgave – nemlig også opleves i Tyskland – og allerede d. 20. marts får det aktuelle værk premiere i München og i 2020 følger endnu et tysk teater efter.

Prisvindende og aktuelt

På trods af det store cadeau fra udlandet, så er det bestemt ikke første gang, at forestillingen har fået store roser med på vejen.

I 2018 modtog forestillingens mor og én af de mest markante stemmer i dansk teater, Julie Maj Jakobsen, en Reumertpris som Årets Dramatiker for netop Aftenlandet.

Tue Bering iscenesatte stykket og løb i den forbindelse også med prisen som Årets Instruktør.

Forestillingen fik 5.3 stjerner i gennemsnit fra publikummet og høstede selvfølgelig også topkarakterer fra anmelderne.

Aalborg Teater genopsætter forestillingen

Nåede du ikke at opleve Aftenlandet, da de spillede i Aalborg? Og synes du, der er lidt langt til Tyskland?

Så er der også gode nyheder.

Fra 16. til 25. maj 2010 genopsætter teateret nemlig forestillingen på Lille Scene, hvor det igen bliver muligt at overvære dagens konfliktfyldte Europa på tætteste hold.

Du kan købe billetter til forestillingen her.

Kæmpe scoop: MØ vender tilbage til Nibe Festival

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Efter flere års fravær vender den karakteristiske, vokale lyd, vi kender fra verdensstjerne MØ, endelig tilbage til Nibe Festival.

MØ gæstede ellers både Nibe i gennembrudsåret og året efter igen … men siden har festivalen knoklet intensivt for at lokke hende tilbage til Skalskoven.

… og i år er det endelig lykkes!

”MØ er som sagt på ingen måde en artist, som har overrendt de danske festivaler og spillesteder de seneste år.

Derfor er det selvfølgelig en kæmpe sejr og en meget stor glæde for os, at Nibe-publikummet nu skal feteres med fantastiske MØ,” udtaler festivalleder Peter Møller Madsen.

Gigantisk verdensstjerne vender hjem

Siden sit internationale gennembrud har hele verden nemlig været legeplads for MØ, også kendt som Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen, hvilket har efterladt et utålmodigt undertryk på de danske scener.

Hun har på ganske kort tid formået at skabe sig en kæmpe musikkarriere, og kan blandt andet skrive samarbejder med Justin Bieber og Major Lazer på sit musikalske CV.

Den fynske pige har altså sat dybe aftryk på den internationale scene – men til sommer vender hun atter tilbage: klar til at få trætoppene til at vibrere med tonsvis af hits!

Lige fra numrene ”Pilgrim”, ”Maiden” og ”Waste Of Time” fra opstarten over MØ-klassikere som ”Don’t Wanna Dance”, ”Kamikaze”, ”Final Song”, ”Nights With You” og ny-hittet ”Blur” til gigantiske, internationale hits som ”Lean On” med Major Lazer & DJ Snake og ”Cold Water” med Major Lazer & Justin Bieber.

Eneste koncert udenfor Sjælland

Onsdag d. 3. juli bliver det MØ’s tur til at shine på Store Scene – og så bliver denne koncert desuden sommerens eneste udenfor Sjælland, hvor MØ også er blandt Roskilde Festivals hovednavne.

Udover MØ kan årets festivalgæster (indtil videre) se frem til: Nephew, Nik & Jay, Suspekt, The Minds Of 99, Gnags, Benal, Christopher, Queen Machine, SAVEUS, Clara, Folkeklubben, Ude Af Kontrol, Fool og Rasmus Bjerg – John.

OBS! Mandag d. 4. marts kl. 10 stiger prisen på både partout- og dagsbilletter på www.nibefestival.dk.

Husk derfor at sikre dig din billet … asap!