Gastromand anmelder Aalborgs nye hit: NAM er fingerfood i topklasse

Skrevet af: Gastromand
Nam rykker nu i nye lokaler i Aalborg
Nam rykker nu i nye lokaler i Aalborg

Af Anders Damm Christensen, gastromand.dk

NAM åbnede 1. september med Kim Jeppesen bag et af Aalborgs nye hotte spisesteder. Så selvfølgelig var forventningerne skruet i vejret forud besøget på restauranten.

NAM er placeret midt på Vesterbro, og er en tiltrængt tilføjelse blandt Vesterbros mange tvivlsomme restaurationer.

Vi ankommer en mandag ved 19-tiden og allerede udefra skiller NAM sig ud fra sine naboer. Hvor flere af naboerne har en forkærlighed for lysstofrør, er det en helt anden stemning der strømmer ud fra NAM, hvor der er anderledes styr på detaljerne.

Det første man bemærker, når man træder ind i den lille restaurant, er at nogen har haft endda rigtig sikker hånd mht. indretning.

Vi bliver vist til et bord tæt ved vinduet med ”udsigt” til Vesterbro by night. Bordene står tæt, der er tag-selv bestik på bordet og kæresten bemærker, at loungemusikken er insisterende taget i betragtning af, at det er mandag.



Jeg kigger mig omkring og konstaterer, at jeg med mine 34 år ret sikkert er den ældste gæst i restauranten – ikke noget jeg oplever hver dag.

NAM lægger ikke skjul på at konceptet er social dining – dvs. delvist dele (og finger-) mad. Ved bordet ved siden af sad fire kvinder i 20’erne og havde en fest over maden – det gav mening!

Menuen er dejlig overskuelig. 6 eller 12 serveringer, som alle kan købes a la carte. Vi hopper naturligvis på den store menu til 425,-

Jeg er på vinmenu, mens min ”designated driver” må hoppe på en saftmenu.

Da aftenen var slut havde hun dog været igennem 3 glimrende safte, så det lugtede alligevel lidt derhenad. Selv røg jeg på vinmenuen + en cocktail til at starte på – det er vel mandag!

Cocktailen er ginbaseret med masser af frisk citronsaft der trækker mundvandet frem, så smagsløgene er klar.

Lets get down to business: Heat I

Vi starter ud med sprød fermenteret fenikel som dyppes i en luftig creme med miso og trøffel. En ultrasprød toast med fed kyllingemousse, sprøde, sød/syrlige løg. Og sidst men ikke mindst et fremragende brød på manitobamel med brunet smør, der rent faktisk smager brunet smør, til. Jeg har stadig våde drømme om toasten.

Ultra sprød toast med mousse på unghane, syltede rødløg og karse!?? #NAM #namaalborg #migogaalborg #wgdk @namaalborg

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

Til at skylle første heat ned med fik jeg røde bobler i glasset. Domineret af rød grape, gjorde den sit arbejde!

Heat II: Avocado eller ej

Næste vin i glasset gjorde mere end det. Weissburgunder fra Baden i Tyskland havde sprød syre og en charmerende let sødme til sidst. Og så gjorde det ikke noget at den duftede af sol og sommer på en kold og mørk oktoberdag.

Nam

På tallerkenerne er der henholdsvis krabbesalat med avocado og purløg rullet i saltet glaskål og rokkevinge med soya, ingefær og brunet smør.

Avocado bliver bare aldrig rigtig sexet i Danmark, hvis du spørger mig. Til gengæld er kombinationen soya, ingefær og brunet smør noteret i min lommebog over fremragende smagskombinationer til næste gang jeg står med en hvid fisk i køkkenet.

Heat III: Endelig Steam buns

Hvid rhone i glasset med fremragende duft af ananas, mango og kiwi gav forhåbninger om et endnu bedre heat. Har jeg fortalt, at jeg ELSKER steam buns! Her med unghane, syltet (eller var det saltet?) agurk, sprødt skind, skovsyre og koriander – hold nu kæft det var godt! On the side var der søde majs vendt i sprødt smørristet brød med en ramsløgscreme.

Nam

Heat IV: Da tataren måtte bøje sig

Det er sjældent en tatar må stå i skyggen i min verden, men det skete altså på NAM, da næste heat bød på aftenens smagsmæssige højdepunkt og det fra en uventet kant i form af en helt igennem fantastisk porreret… Sprøde brændte porre dækket af en art hollandaise med frække små silderogn og perfekt balance mellem salt, fedme og syre.

Nam

Tataren gav i øvrigt minder om Manfreds i København – men med en fed, pisket creme fraiche i stedet for Manfreds hjemmelavede sennepscreme. Til at skylle med fik jeg en saftig argentinsk pinot i glasset, som fungerede fint til specielt tataren!

Heat V: Mmmmmm Bordeaux

Højest overraskende hælder vores fremragende tjener og stedet sommerlier Bordeaux Superieur i glasset. Ikke lige hvad jeg havde forventet på en kraftigt asiatisk inspireret restaurant, men det skal han sgu ikke høre noget for – tænker jeg og drømmer mig tilbage til min uge i Medoc for efterhånden 5 års tid siden.

Jeg bliver ikke skuffet; masser af klassisk bordeaux-duft og overraskende bløde taniner, der passer godt til de semi-sarte fransk-inspirerede andeserveringer: Dumplings med confiteret andelår og tilhørende svampebouillon, samt perfekt stegt, rosa andebryst med grillet grønt, miso og blommer. Specielt blommerne spillede max med Bordeaux-vinen.

Nam

Heat VI: Double up på dessert

Vi fik Vild japansk dessertvin i glasset i form af Umeshu lavet på den japanske frugt Ume – også kaldet japansk abrikos. Vinen havde en helt ekstrem duft af marcipan, men overraskede med masser af syre og knap så overraskende smag af eksotiske frugter.

Nam

Til den vilde vin fik vi i første omgang Sellerisorbet der stod knivskarpt ovenpå hvid cokoladecreme og en kraftig dildjuice – en funky omgang der passede perfekt til den mindst lige så funky vin.

Dessert a la NAM med japansk dessertvin on the side! #namaalborg #migogaalborg #instafood #dessert

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

Herefter stod den på en dessertklassiker i en NAM-fotolkning – fondant lavet som dumpling AKA frituredunket!

Behøver jeg næsten forklare hvordan det smagte? Skulle du på nuværende tidspunkt mangle en undskyldning for at droppe forbi NAM, har du den her. Jeg nåede lige akkurat at få en enkelt bid inden kæresten havde indhaleret dem begge – og hun så ikke engang ud til at fortryde det…

Kim Jeppesen er tilbage med et fransk/nordisk/asiatisk fusionskøkken der tager det bedste fra alle tre verdener – og tak for det! Det er ikke forfinet mad, som da han var på TABU.

NAM er fingerfood for voksne med hang til den uformelle restaurantoplevelse, der gerne snakker med bordet ved siden efter et par coktails og lidt vin. Dermed lægger NAM sig i samme liga som Applaus – i koncept minder de to restauranter utrolig meget om hinanden og alligevel er oplevelserne vidt forskellige.

Til glæde for alle os der elsker at gå ud og spise i Aalborg – også på en mandag!

Gastromands seneste indlæg

Bremser tidsplan: Krise udskyder åbning af Supersygehuset et halvt år

Skrevet af: Michael Qureshi

Supersygehuset i Aalborg er det største enkeltstående byggeprojekt nogensinde i Aalborg Kommunes historie.

Man har netop med stor succes haft Åbent Hospital, hvor man åbnede portene for nysgerrige aalborgensere og øvrige nordjyder.

Her kunne tusinder af gæster se det imponerende byggeri i fuldt flor og komme helt tæt på projektet.

Men en større krise er nu blusset op, og får store konsekvenser for åbningen af Universitetshospitalet.

Må udskydes et halvt år

Det nye hospital er hårdt ramt af, at totalleverandøren ikke har leveret det fornødne el-projekt. Dermed er der udsigt til at udskyde åbningen i et halvt år.

Det skriver Nordjyske tirsdag.

Målet var, at Supersygehuset skulle stå klar i slutningen af 2020, men nu ser det ud til, at det først bliver i foråret 2021.

“Vores totalrådgiver har ikke leveret et bygbart el-projekt, så entreprenøren kan komme til at trække kabler, og hvad de nu ellers skal.

Det kan få betydning for økonomien, når der skal betales løn til håndværkere, som bare står og venter på at komme i gang,” siger regionsrådsformand Ulla Astman til Nordjyske.

Byggeriet består bl.a. af to sengetårne og når op i ni etagers højde. Hertil kommer en helikopterplatform på taget af det sydlige sengetårn, hvorfra der er direkte elevatoradgang til operations- og behandlerafsnit nedenunder.

 

Stor udvidelse på plads: Sådan bliver det nye Gigantium

Skrevet af: Redaktionen
Illustration: Kjær & Richter
Illustration: Kjær & Richter

Det har længe været en del af planen, og nu er tingene endelig på plads.

Til foråret begynder den planlagte udvidelse af Gigantium i Aalborg, som omfatter en 4.300 kvadratmeter stor tilbygning med hal- og fitnessfaciliteter.

Man får bl.a. et stort træningsområde, som vil være attraktivt for alle dem, der bor i området omkring Gigantium.

Aalborg-entreprenøren TL BYG har sikret sig totalentreprisen på det omfattende projekt på tre etager.

Den ikoniske hal danner rammen om en række af Aalborgs største sportsbegivenheder som hjemmebane for både Aalborg Håndbold og Aalborg Pirates.

Nu skal Gigantium udvides med en stor tilbygning på 4.300 kvadratmeter fordelt på tre etager, så endnu flere aalborgensere kan få glæde af faciliteterne.

Illustration: Kjær & Richter

Aalborg-virksomhed valgt til opgaven

Aalborgvirksomheden TL BYG, der blandt andet står bag opførelsen af Musikkens Hus og renovering af Kunsten Museum of Modern Art, er valgt som totalentreprenør på byggeriet.

“Den stigende interesse for Aalborg Øst skaber en øget efterspørgsel på Gigantiums faciliteter, der i forvejen er underlagt et enormt pres.

Der er behov for mere kapacitet, og vi glæder os til at komme i gang med projektet, som opgavemæssigt passer rigtig godt til vores kernekompetencer,” lyder det fra Jens Nielsen, salgsdirektør i TL BYG, der er valgt som totalentreprenør på det omfattende projekt.

Gigantium får ny hovedindgang

Tilbygningen placerer sig på sydvestsiden ved den eksisterende atletik- og idrætshal og skal blandt andet rumme to sammenhængende sportshaller med tilhørende omklædningsfaciliteter, et stort træningsområde, konference- og mødelokaler samt behandlerrum og toiletfaciliteter.

Udvidelsen omfatter desuden en ny hovedindgang og ankomstområde mod syd.

Illustration: Kjær & Richter

“Det er helt afgørende, at den nye tilbygning udarbejdes med en arkitektonisk samhørighed for at skabe en naturlig synergi med det eksisterende Gigantium.

Materialerne er derfor nøje udvalgt til de indendørs faciliteter og facadebeklædning, så hallen fremstår som en samlet enhed,” siger Jens Nielsen.

 Facaden på de nye halbygninger opdeles i felter med perforende sinusplader og glatte metalplader, der skaber et dynamisk, visuelt udtryk afhængigt af vind og vejr.

Første spadestik til Gigantiums tilbygning bliver taget i foråret 2020, og projektet skal afleveres i efteråret 2021.

Gode tilbud, kage og bobler: Magasin fejrer 1 års fødselsdag med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

På fredag den 20. september er det et år siden, at Magasin vendte retur til Aalborg.

Det berømte stormagasin åbnede igen dørene til deres mondæne shopping-omgivelser i det nye Friis Shoppingcenter, og nu er det tid til at fejre et års fødselsdagen.

Det bliver fejret med et brag af en fødselsdagsfest hele dagen med gode tilbud, bobler, konkurrencer, uddeling af gavekort og meget mere.

Aalborgenserne har taget så godt imod stormagasinet, at det nu skal fejres med manér.

Aktiviteter hele dagen

Allerede fra i dag er festlighederne indledt, hvor der hele ugen vil være masser af gode tilbud i Mad&Vin i Magasin.

På selve fødselsdagsdatoen den 20. september går det for alvor løs med aktiviteter i hele åbningstiden fra kl. 10-19.

På dagen kan du blandt andet starte med fødselsdagskage i Lagkagehuset fra kl. 10-11, og der vil også være mulighed for at deltage i en konkurrence om et gavekort til en personlig shopper, hvor du også får et gavekort på 2.500 kr.

Du kan få lavet huller i ørene hos Pilgrim, og fra kl. 12-17 vil der blive uddelt gavekort på 100 kr. ved indgangen.

Derudover vil der fra kl. 15-18 være et lykkehjul med lækre præmier samt delikate smagsprøver.

Første år er gået over al forventning

Store Manager i Magasin Tina Mikkelsen glæder sig over den forrygende start:

“Det første år er gået over al forventning, og vi er enormt glade for, at aalborgenserne har givet os en så god start.

Udover at borgerne i Aalborg har vist stor opbakning til vores fysiske butik, har det i den grad også gavnet vores onlinesalg i Nordjylland.

Det vil vi selvfølgelig gerne fejre med alle, der har lyst til at kigge forbi på fødselsdagen,” siger hun.

Magasins Store Manager i Aalborg, Tina Mikkelsen

Har fået en personal lingeri-shopper

Magasin i Aalborg har i løbet af det første år haft stort fokus på at gøre dét ekstra og skabe oplevelser for kunderne.

Deres personlige shoppere har blandt andet været meget populære i det nordjyske, og derfor har Magasin også udvidet med en lingeri-shopper.

På selve fødselsdagen lancerer de også deres nye duftkoncept, som giver kunderne mulighed for at få en times konsultation med en uddannet duftekspert, der hjælper dem med at finde deres helt personlige duftgarderobe.

“Vi har fra start slået os fast på at skabe ultimative købsoplevelser, hvor vi skal tilbyde det mere i form af events, talks og anderledes oplevelser.

Senest har vi afholdt et udsolgt beauty-event i samarbejde med Eurowoman, og det er blandt andet den slags oplevelser, vi fortsat gerne vil forkæle vores kunder med i Aalborg,” lyder det fra Tina Mikkelsen.

Den gode start har også gjort, at Magasin i løbet af året har udvidet med flere koncepter, som Lagkagehuset, Coffee Ten og en attraktiv terrasse.

I løbet af denne uge vil Magasin desuden løfte sløret for endnu flere gode tilbud.

Programmet for fødselsdagsfest fredag d. 20. september

Kl. 10-11: Få fødselsdagskage i Lagkagehuset.

Kl. 10-12: I Goodie Appen kan du få en gratis tapas tallerken m. serano hos Coffee Ten.

Kl. 10-19: Deltag i konkurrencen om 2500,- og en Personlig Shopper i Magasin

Kl. 10-19: Via Goodie Card appen kan du få en lille softice hos Is à Bella

Kl. 10-19: Køb en kaffe hos Coffee Ten og få et gratis termokrus fra Bodum.

Kl. 10-19: Du får 4 poser Magasin kaffe til 110,- Spar 130,-.

Kl. 11-18: Få lavet hul i ørerne hos Pilgrim for 50,-

Kl. 12-17: Vi uddeler gavekort á 100,- ved indgangen.

Kl. 13-19: Masser af smagsprøver fra blandt andet Hr. Skov, Nicholas Vahé, Coffee Ten, Magasin kaffe og mange flere.

Kl. 15-18: Med en Goodie App kan du prøve lykkehjulet og vinde masser af lækre præmier.

15-16 – Få fødselsdagsboller i Lagkagehuset.

Kl. 15 – 18: Køb en taske fra DAY et og få brodereret personlige initialer på. Gaver til de første 50 købende kunder.

Kl. 15-18: Der er popcorn til alle børn, og du kan få en Bakito gymnastikpose via din Goodie App.

Kl. 15-18: Besøg H.J. Hansens Gin Bar i herretøjsafdelingen
og meget meget mere…

Magasin har oprettet en Facebook-begivenhed på fødselsdagen, der løbende opdateres frem mod fredag.

Tjek den ud her