Gastromand anmelder det nye Tabu: Et nordjysk mesterværk

Skrevet af: Gastromand
Restaurant Tabu
Restaurant Tabu

Af Anders Damm, Gastromand.dk

Vi aalborgensere vil ikke have gourmetmad.

Sådan lød skudsmålet fra den daværende ejer da restaurant Tabu måtte lukke tidligere på året. Men nu er der igen gang i køkkenet på Tabu.

Navnet er det samme. Facaden er den samme. Indretningen er den samme. Men ejerkredsen er ny, og der er en ny kaptajn på broen.

Og der kan naturligvis kun være én kaptajn på et skib, men ved sin side har kaptajn Miv to stærke styrmænd i form af Søren Birch (tidligere Fusion og Dragsholm slot) i køkkenet og Simon Bjerre-Pedersen (tidligere restaurant RUSK og Norsminde Kro) på gulvet i restauranten.

Det er sidstnævnte, der tager imod os i døren, og som ellers tager sig af os aftenen igennem – kompetent, opmærksom og nærværende – præcis som en restaurantchef skal være!

Vi er tydeligvis i gode hænder og det er bare at læne sig tilbage og slappe af – som sagt så gjort.

Tabu
Its Champagne o’clock

Suveræne snacks

Vi får Xavier Leconte Champagne i glasset – en first, men absolut ikke last, timer for mig. Den sprøde champagne trækker mundvandet frem, og vi er klar til snackrundtur i det nordjyske.

Vi starter i Hirtshals ”for hvad er mere nærliggende end at starte i min hjemby” forklarer Miv. Den flotte, rimmede jomfruhummer har fået et seriøst svirp på grillen og i kombination med syltet stikkelsbær og agurk, er det slik for voksne. Champagnen gør den i øvrigt ikke dårligere.

Tabu
Jomfruhummer

Herefter står den på en svampetoast med masser af syre. Og til sidst grillet minimajs med en tilhørende skinkesalat så god, at den var blevet diskvalificeret ved OL i skinkesalat for mistanke om doping.

Det er kreativt, men stadig trygt – en balancegang der kan være så svær at mestre.

Skaller fra Limfjorden

Vi skal have mere hummer og denne gang den fornemste af slagsen – den sorte bandit fra Limfjorden i en salat overhældt med lun skilt sauce.

Jeg bliver sendt tilbage til dengang, vi stod i et fotostudie i Nordhavnen og lavede de lækreste Lobsterrolls til vores Gastromand kogebog. Og ellers uden sammenligning – Mivs var lige en knivspids bedre – mindst!

Til at akkompagnere får vi knastør tysk riesling i glasset – og det klager vi bestemt ikke over!

Tabu
Hummersalat

Verdens bedste biksemad a la Egholm

Vi tager færgen til Egholm (i hvert fald mentalt), hvor der venter os en tur de force i grøntsager.

Måske ikke den oplagte gastromand-pleaser, men til at binde de mange grøntsager sammen, river Miv en gang tørret lammehjerte udover retten. Jeg er ret sikker på, at vi ser en anelse skeptiske ud på netop dette tidspunkt på aftenen. Vores skepsis er dog ubegrundet.

Verdens bedste biksemad
Verdens bedste biksemad

Grøntsagerne er perfekt tilberedte og har det bid, de skal have – hverken mere eller mindre. Hengemte asparges og strandkål giver syre, og lammehjertet tilfører den nødvendige umami til retten og selvom det måske lyder lidt specielt, stempler vi hurtigt retten som en nordjysk luksusbiksemad af ypperste karat.

Den tilhørende, afkølede (tak for det) rødvin – en ung Gigondas – ryger hurtigt ned i store slurke.

tabu4

Friland fra Rosenbeck

Peter Rosenbeck har vi hørt om før og kan vel betegnes som kødets og Nordjyllands svar på Søren Wiuff.

Svinekam er ikke et stykke kød, jeg normalt levner meget opmærksomhed, men kombinationen Rosenbeck og Tabu er åbenbart det, der skal til for at få min opmærksomhed.

I samspil med porre, ”ramsløgskapers”, en tynd tynd skive bacon og en kraftig sauce kogt på grisehoved er der igen tale om en sammenhængende ret, der ved, hvad den vil, og hvor de enkelte elementer bidrager til et fokuseret helhedsindtryk – giver det mening?

Igen er der kølig og læskende rødvin, der renser i glasset – vi konstaterer, at vi åbenbart er lige i målgruppen for Simons europæiske, ”jeg er ikke så god til naturvin” vinmenu!

Tabu
Gris fra Rosenbeck

Tærten Nordenfjords

Umiddelbart efter at vi har siddet og headbanget kommer selvfølgelig aftenens eneste skævert i match mellem mad og vin, hvor dessertvinen, en Muscat de Riversaltes overdøvede den ellers smukke lille blommetærte. Den tilhørende hyben, hyberose og syndigt fede creme fraiche fra Sønderhaven så ikke kun godt ud, men smagte af sol og sensommer!

Æbler fra Aars

Æbledesserten er ikke lige mig, men kæresten er vild med den, og det er ikke noget, der ødelægger mit helhedsindtryk af en topambitiøs restaurant med sans for detaljerne (menukortet, som vi får stukket i hånden, da vi siger tak for i aften med samtlige underskrifter fra teamet, der har serviceret os, er endnu en) og hvor mad, vin, service og atmosfære i top.

Tabu
Blommetærte

Det er råvarer fra Klaus, Bent og Knud. Det er storytelling for alle pengene. Miv er på en mission, der rækker udover restauranten. En mission, der indtil videre, har bragt ham tilbage, hvor han hører til på den nordjyske gastronomiske scene.

Det er en oplevelse på et helt andet niveau, som kun de færreste nordjyske restauranter kan være med på.

Vi takker af efter en aften, hvor vi er blevet trukket rundt i den nordjyske manege. Jeg tillader mig at antage at de sølle 750 danske kroner, som er prisen onsdag og torsdag er en intropris, så du skal nok ikke vente alt for længe, hvis den del har betydning.

Tallerkener mm. er i øvrigt lavet af Dorthe et sted ude midt i ingenting imellem Bindslev og Ålbæk.

Gastromands seneste anmeldelser

Stor fødselsdagsfest i Magasin: Tilbud, gratis kage og bobler fredag

Skrevet af: Redaktionen

I morgen fredag d. 20. september er præcis et år siden, at Magasin vendte retur til Aalborg.

Det bliver fejret med et brag af en fødselsdagsfest hele dagen med gode tilbud, bobler, konkurrencer, uddeling af gavekort og meget mere.

I morgen går det for alvor løs med aktiviteter i hele åbningstiden fra kl. 10-19.

Du kan blandt andet starte fredagen med fødselsdagskage i Lagkagehuset fra kl. 10-11, og der vil også være mulighed for at deltage i en konkurrence om et gavekort til en personlig shopper, hvor du også får et gavekort på 2.500 kr.

Du kan få lavet huller i ørene hos Pilgrim, og fra kl. 12-17 vil der blive uddelt gavekort på 100 kr. ved indgangen.

Derudover vil der fra kl. 15-18 være et lykkehjul med lækre præmier samt delikate smagsprøver.

 

Har fået en personal lingeri-shopper

Magasin i Aalborg har i løbet af det første år haft stort fokus på at gøre dét ekstra og skabe oplevelser for kunderne.

Deres personlige shoppere har blandt andet været meget populære i det nordjyske, og derfor har Magasin også udvidet med en lingeri-shopper.

På selve fødselsdagen lancerer de også deres nye duftkoncept, som giver kunderne mulighed for at få en times konsultation med en uddannet duftekspert, der hjælper dem med at finde deres helt personlige duftgarderobe.

“Vi har fra start slået os fast på at skabe ultimative købsoplevelser, hvor vi skal tilbyde det mere i form af events, talks og anderledes oplevelser.

Senest har vi afholdt et udsolgt beauty-event i samarbejde med Eurowoman, og det er blandt andet den slags oplevelser, vi fortsat gerne vil forkæle vores kunder med i Aalborg,” lyder det fra store-manager Tina Mikkelsen.

Den gode start har også gjort, at Magasin i løbet af året har udvidet med flere koncepter, som Lagkagehuset, Coffee Ten og en attraktiv terrasse.

Programmet for fødselsdagsfest fredag d. 20. september

Kl. 10-11: Få fødselsdagskage i Lagkagehuset.

Kl. 10-12: I Goodie Appen kan du få en gratis tapas tallerken m. serano hos Coffee Ten.

Kl. 10-19: Deltag i konkurrencen om 2500,- og en Personlig Shopper i Magasin

Kl. 10-19: Via Goodie Card appen kan du få en lille softice hos Is à Bella

Kl. 10-19: Køb en kaffe hos Coffee Ten og få et gratis termokrus fra Bodum.

Kl. 10-19: Du får 4 poser Magasin kaffe til 110,- Spar 130,-.

Kl. 11-18: Få lavet hul i ørerne hos Pilgrim for 50,-

Kl. 12-17: Vi uddeler gavekort á 100,- ved indgangen.

Kl. 13-19: Masser af smagsprøver fra blandt andet Hr. Skov, Nicholas Vahé, Coffee Ten, Magasin kaffe og mange flere.

Kl. 15-18: Med en Goodie App kan du prøve lykkehjulet og vinde masser af lækre præmier.

15-16 – Få fødselsdagsboller i Lagkagehuset.

Kl. 15 – 18: Køb en taske fra DAY et og få brodereret personlige initialer på. Gaver til de første 50 købende kunder.

Kl. 15-18: Der er popcorn til alle børn, og du kan få en Bakito gymnastikpose via din Goodie App.

Kl. 15-18: Besøg H.J. Hansens Gin Bar i herretøjsafdelingen
og meget meget mere…

Magasin har oprettet en Facebook-begivenhed på fødselsdagen, der løbende opdateres frem mod fredag.

Tjek den ud her

Hunde-paradis: Kom til hvalpelegestue i weekenden

Skrevet af: Redaktionen

Hvis der er noget, som med sikkerhed kan få os til at udbryde “nååååååååå”, så må det være babyer og hundehvalpe.

De små nuttede pelsede hunde er så skønne at se på og lege med.

Og det er lige præcis det du kan opleve i weekenden på søndag d. 22. september, når Maxi Zoo i Aalborg inviterer til hvalpelegestue.

Arrangementet er først og fremmest lavet for dem, der selv har hvalpe, hvor de små hunde kan lege med hinanden.

Men Maxi Zoo Aalborg oplyser til MigogAalborg, at man også gerne må komme forbi og hilse på de mange små hvalpe og få inspiration til sit eget kæledyr derude.

Under opsyn af Maxi Zoo’s erfarne personale kan hvalpene møde byens andre legesyge firbenede og få brændt en masse sund energi af.

Mens den lille leger, kan ”mor og far” udveksle erfaringer og historier med de andre hvalpeejere samt spørge Maxi Zoo’s personale til råds om alt fra træning til socialisering og pleje af de kære små.

Venner for livet

Er din hvalp mellem 12 og 30 uger, og har den et gyldigt vaccinationskort og er loppebehandlet, så kan den ganske gratis deltage i den sjove legestue, hvor der både vil være vand og godbidder.

Giv derfor din hvalp muligheden for at møde nye og sjove kammerater, som den i fremtiden kan mødes med, når den er blevet for stor til at gå i Maxi Zoo’s legestue.

Og elsker du bare synet af små dejlige hvalpe, så er det bare afsted.

Hvalpelegestuen foregår søndag den 22. september fra kl. 12-14.

Dagen vil være delt op, så små hunde med en slutvægt på max 10 kg er fra 12.00-12.30 og 12.35-13.05, mens store hunde kan komme på legestue fra 13.15 til 14.00

Tilmelding for dem med hvalpe er nødvendig – du kan læse mere om det her

Royale drinks: Aalborg-profiler lavede helt særlige cocktails til de kongelige

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Helmuth Bar & Kitchen har i mange år været kendt for deres vilde evner inden for cocktails og er af samme årsag ekstremt velbesøgt i weekenderne, hvor de helt rigtige toner basker ud på dansegulvet.

De mange år med cocktails i hånden kulminerede for omkring et år siden, da Mathias Walther pludselig fik en idé: Hvorfor ikke lave billeder i skummet på cocktails?

“Garnish på cocktails er jo nærmest altid det samme: en stilk mynte, en limeskive på kanten … Jeg tænkte bare, at det måtte man da kunne gøre vildere,” fortæller Mathias til MigogAalborg.

Utallige mislykkedes forsøg

Mathias og hans partner Anders Strandhave gik straks i gang i laboratoriet, hvor utallige mislykkede forsøg dog ikke tog pusten fra de ivrige iværksættere.

“Vi tog udgangspunkt i bagerens måde at lave kager med personlige billeder på, som kan spises.

Jeg researchede helt vildt og faldt over en lille bar i USA, der havde et billede på en cocktail – men uanset hvor meget jeg googlede, kunne jeg simpelthen ikke finde frem til, hvordan den var lavet.

Så den eneste mulighed var at begynde at eksperimentere selv.”

Pludselig en dag lykkedes det, og GrafittiCocktails blev nu en realitet.

Et koncept, der selvfølgelig var oplagt at prøve inden for Helmuths egne fire vægge.

I samarbejde med designeren Kristine Holm begyndte Helmuth nu at tilbyde cocktails med skræddersyede motiver til sine allermest særlige gæster.

Helmuth har blandt andet designet cocktails til Sofie Lassen-Kahlke, Peter Ingemann, Peter Mygind og Søren Rasted – som altså alle har fået serveret en drink med deres eget ansigt “malet” ned i skummet.

Eneste af sin slags i Europa

Siden har GrafittiCocktails bredt sig gevaldigt og er gået fra Boulevarden og videre ud i Danmark, hvor flere og flere virksomheder og privatpersoner også har set det eksklusive i at lave en customized servering til deres event.

“Lige nu brager vi frem i København, og vi har svært ved at følge med.

Som det ser ud nu, så er vi de eneste i hele Skandinavien – måske også i Europa – der tilbyder produktet, og det gør det jo så eksklusivt, som noget kan være,” fortæller Mathias til MigogAalborg.

Efter et samarbejde med Magasin lagde de en video på LinkedIn, der i skrivende stund har omkring 140.000 visninger.

Efterspørgslen blev enorm – også uden for Danmarks grænser.

“Dagen efter var min telefon ved at bryde sammen … Nærmest samtlige store danske virksomheder ringede!” siger Mathias med et grin.

“Vi er bare en cocktailbar i Aalborg, som fik en idé, som alle nu vil have.

Derfor har vi nu indgået et samarbejde med den største leverandør af cocktailarrangementer, der skal hjælpe os med at vækste og eksekvere.

Vi kan ikke være i København hele tiden, når vi også har en vigtig virksomhed i Aalborg.”

Kongefamilien fik GrafittiCocktails

Trods den store popularitet blev dagen i går alligevel en slags milepæl for GrafittiCocktails, der 11 måneder efter sin opstart blev hyret til at lave cocktails til selveste kongefamilien.

Opgaven gik ud på at lave personlige portrætter med tilhørende monogrammer til D.K.H Kronprinsen og Kronprinsessen samt D.K.H. Victoria og Prins Daniel ved en intim velkomstceremoni i anledning af det svenske erhvervsfremstød i Danmark.

Kongefamilien kiggede med beundring på de personlige velkomst-drinks, og der blev naturligvis også taget billeder til familiealbummet – både kongefamiliens og Helmuths.

Oplevelsen med kongefamilien oversteg alle forventninger, og folkene fra Helmuth fik også en lang snak med især H.K.H. Frederik.

Det viste sig nemlig, at designeren af de glas, som Helmuth havde medbragt, også havde designet glassene til kronprinseparrets bryllup.

“Det var en sindssyg oplevelse! Vi var næsten helt alene i rummet med dem, så det var superintimt, og de flåede jo nærmest deres telefoner op af lommen og spurgte meget interesseret ind til os.

Og når mennesker, der har rejst og set stort set alt, gør dét, så ved man, at man nok har fat i noget.”