Gastromand anmelder det nye Tabu: Et nordjysk mesterværk

Skrevet af: Gastromand
Restaurant Tabu
Restaurant Tabu

Af Anders Damm, Gastromand.dk

Vi aalborgensere vil ikke have gourmetmad.

Sådan lød skudsmålet fra den daværende ejer da restaurant Tabu måtte lukke tidligere på året. Men nu er der igen gang i køkkenet på Tabu.

Navnet er det samme. Facaden er den samme. Indretningen er den samme. Men ejerkredsen er ny, og der er en ny kaptajn på broen.

Og der kan naturligvis kun være én kaptajn på et skib, men ved sin side har kaptajn Miv to stærke styrmænd i form af Søren Birch (tidligere Fusion og Dragsholm slot) i køkkenet og Simon Bjerre-Pedersen (tidligere restaurant RUSK og Norsminde Kro) på gulvet i restauranten.

Det er sidstnævnte, der tager imod os i døren, og som ellers tager sig af os aftenen igennem – kompetent, opmærksom og nærværende – præcis som en restaurantchef skal være!

Vi er tydeligvis i gode hænder og det er bare at læne sig tilbage og slappe af – som sagt så gjort.

Tabu
Its Champagne o’clock

Suveræne snacks

Vi får Xavier Leconte Champagne i glasset – en first, men absolut ikke last, timer for mig. Den sprøde champagne trækker mundvandet frem, og vi er klar til snackrundtur i det nordjyske.

Vi starter i Hirtshals ”for hvad er mere nærliggende end at starte i min hjemby” forklarer Miv. Den flotte, rimmede jomfruhummer har fået et seriøst svirp på grillen og i kombination med syltet stikkelsbær og agurk, er det slik for voksne. Champagnen gør den i øvrigt ikke dårligere.

Tabu
Jomfruhummer

Herefter står den på en svampetoast med masser af syre. Og til sidst grillet minimajs med en tilhørende skinkesalat så god, at den var blevet diskvalificeret ved OL i skinkesalat for mistanke om doping.

Det er kreativt, men stadig trygt – en balancegang der kan være så svær at mestre.

Skaller fra Limfjorden

Vi skal have mere hummer og denne gang den fornemste af slagsen – den sorte bandit fra Limfjorden i en salat overhældt med lun skilt sauce.

Jeg bliver sendt tilbage til dengang, vi stod i et fotostudie i Nordhavnen og lavede de lækreste Lobsterrolls til vores Gastromand kogebog. Og ellers uden sammenligning – Mivs var lige en knivspids bedre – mindst!

Til at akkompagnere får vi knastør tysk riesling i glasset – og det klager vi bestemt ikke over!

Tabu
Hummersalat

Verdens bedste biksemad a la Egholm

Vi tager færgen til Egholm (i hvert fald mentalt), hvor der venter os en tur de force i grøntsager.

Måske ikke den oplagte gastromand-pleaser, men til at binde de mange grøntsager sammen, river Miv en gang tørret lammehjerte udover retten. Jeg er ret sikker på, at vi ser en anelse skeptiske ud på netop dette tidspunkt på aftenen. Vores skepsis er dog ubegrundet.

Verdens bedste biksemad
Verdens bedste biksemad

Grøntsagerne er perfekt tilberedte og har det bid, de skal have – hverken mere eller mindre. Hengemte asparges og strandkål giver syre, og lammehjertet tilfører den nødvendige umami til retten og selvom det måske lyder lidt specielt, stempler vi hurtigt retten som en nordjysk luksusbiksemad af ypperste karat.

Den tilhørende, afkølede (tak for det) rødvin – en ung Gigondas – ryger hurtigt ned i store slurke.

tabu4

Friland fra Rosenbeck

Peter Rosenbeck har vi hørt om før og kan vel betegnes som kødets og Nordjyllands svar på Søren Wiuff.

Svinekam er ikke et stykke kød, jeg normalt levner meget opmærksomhed, men kombinationen Rosenbeck og Tabu er åbenbart det, der skal til for at få min opmærksomhed.

I samspil med porre, ”ramsløgskapers”, en tynd tynd skive bacon og en kraftig sauce kogt på grisehoved er der igen tale om en sammenhængende ret, der ved, hvad den vil, og hvor de enkelte elementer bidrager til et fokuseret helhedsindtryk – giver det mening?

Igen er der kølig og læskende rødvin, der renser i glasset – vi konstaterer, at vi åbenbart er lige i målgruppen for Simons europæiske, ”jeg er ikke så god til naturvin” vinmenu!

Tabu
Gris fra Rosenbeck

Tærten Nordenfjords

Umiddelbart efter at vi har siddet og headbanget kommer selvfølgelig aftenens eneste skævert i match mellem mad og vin, hvor dessertvinen, en Muscat de Riversaltes overdøvede den ellers smukke lille blommetærte. Den tilhørende hyben, hyberose og syndigt fede creme fraiche fra Sønderhaven så ikke kun godt ud, men smagte af sol og sensommer!

Æbler fra Aars

Æbledesserten er ikke lige mig, men kæresten er vild med den, og det er ikke noget, der ødelægger mit helhedsindtryk af en topambitiøs restaurant med sans for detaljerne (menukortet, som vi får stukket i hånden, da vi siger tak for i aften med samtlige underskrifter fra teamet, der har serviceret os, er endnu en) og hvor mad, vin, service og atmosfære i top.

Tabu
Blommetærte

Det er råvarer fra Klaus, Bent og Knud. Det er storytelling for alle pengene. Miv er på en mission, der rækker udover restauranten. En mission, der indtil videre, har bragt ham tilbage, hvor han hører til på den nordjyske gastronomiske scene.

Det er en oplevelse på et helt andet niveau, som kun de færreste nordjyske restauranter kan være med på.

Vi takker af efter en aften, hvor vi er blevet trukket rundt i den nordjyske manege. Jeg tillader mig at antage at de sølle 750 danske kroner, som er prisen onsdag og torsdag er en intropris, så du skal nok ikke vente alt for længe, hvis den del har betydning.

Tallerkener mm. er i øvrigt lavet af Dorthe et sted ude midt i ingenting imellem Bindslev og Ålbæk.

Gastromands seneste anmeldelser

Final Four i Aalborg bliver kæmpestort: Vind 4 billetter til semifinale

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Bluelinemedia.dk
Foto: Bluelinemedia.dk

En af årets helt store begivenheder i dansk ishockey finder sted næste weekend lige her i Aalborg.

Final Four er pokalturneringens finalestævne, hvor semifinaler og finale spilles i samme weekend i samme arena, som vælges helt officielt som værtsby.

I år er det Aalborg, som er værter for den store begivenhed, der kommer til at trække tusindvis af ishockey-fans til byen.

Det hele går løs fredag d. 25. januar, når de to semifinaler spilles. I modsætning til DM-turneringen, hvor eksempelvis finalen spilles over syv kampe, så er det altså knald eller fald i alle kampene.

Lørdag d. 26. januar spilles den afgørende finale så.

MigogAalborg er mediepartnere på Final Four

MigogAalborg er stolte over at kunne annoncere, at vi er mediepartnere på Final Four. Derfor vil vi blandt andet lave Live-studie i Gigantium i løbet af fredagen til begge semifinaler.

Aalborg Pirates spiller deres semifinale mod Rungsted Seier Capitals klokken 20.00 i Gigantium, og siddeplads-billetterne er stort set revet væk.

Den første semifinale om fredagen spilles 16.30 mellem Sønderjyske og Frederikshavn, så der kommer helt sikkert mange fra Frederikshavn til Aalborg.

Derefter kommer piraterne i gang mod Rungsted kl. 20.00.

Finalen spilles lørdag eftermiddag

Selve finalen spilles lørdag d. 26. januar kl. 14.30. Drømmen er nok, at det bliver rent nordjysk brag mellem Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks.

I det hele taget bliver der knald på i Gigantium i den weekend. For der afvikles samtidig Nordjyllands største esportevent, hvor der blandt andet er kæmpe pengepræmier på spil. Det kan du læse om her.

I den forbindelse afholdes uofficielt DM i NHL ’19, hvor de bedste danske ishockeyklubber sender en repræsentant hver for at se, hvem der er bedst på computeren.

Hvad: Final Four i Bentax Arena
Hvor: Gigantium, Aalborg
Hvornår: 25 – 26. januar 2019
Billetinfo: Køb billetter til kampene her

KONKURRENCE

Vind 4 billetter til Aalborg Pirates’ semifinale fredag d. 25. januar kl. 20.00

Vi udlodder i samarbejde med Final Four 6 x 4 billetter til semifinalen. Så der er gode vinderchancer.

Sådan vinder du;
Like opslaget på MigogAalborgs Facebook-side
Skriv hvem du vil tage med, hvis du vinder

Vi trækker vinderne på tirsdag d. 22. januar.

Eksklusiv aften på San Giovanni: Ure, lækre bøffer og udsøgt vin

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Er du til eksklusive ure, lækre bøffer og udsøgt vin, afholder San Giovanni det helt perfekte arrangement tirsdag den. 5 februar fra klokken 17.30.

De inviterer nemlig til en helt speciel aften med Danmarks førende ur-ekspert, Kristian Haagen.

Han udgiver bla. magasinet Timegeeks og er valuar for auktionshuset Bruun Rasmussen.

“Hvis man interesserer sig for ure, kan han vel nærmest betegnes som en rockstjerne,” siger indehaver af San Giovanni, Mikele Volpi, til MigogAalborg og fortsætter:

“Folk var helt oppe at ringe over arrangementet sidst, så derfor skal succesen selvfølgelig gentages i år.”

En aften med nørderi, lækker mad og udsøgt vin

Dørene åbner klokken 17.30, og fra klokken 18.00-18.45 vil der være foredrag med Kristian Haagen, samtidig med der serveres lækre bobler fra Marsuret “San Boldo Prosecco di Valdobbiadene” og snacks under fordraget.

Under foredraget vil Kristian Haagen tage publikum igennem de tre mest populære urmærker i luksusklassen; Patek Philippe, Rolex og Audemars Piguet.

Han vil forklare, hvorfor netop de tre urmærker er så populære og hvad der ligger bag – ikke mindst det mekaniske værk. Desuden vil der være tid til at stille spørgsmål.

Klokken 19.00 er det så tid til at nyde en lækker bøf skåret fra oksemørbraden af Irsk græsfodret kødkvæg med passende garniture. Hertil skænkes Rosso Piceno “Gotico” i topårgangen 2015.

Kristian Haagen

Herefter serveres lækker dessertkage med Italiensk craftbeer fra Brewfist Italian Ales.

Kl. ca. 19.30 og frem vil der være mulighed for at få vurderet sit ur ved Kristian Haagen (dog max 1 ur pr. gæst)

“Sidste gang havde folk vidt forskellige ure med, og det behøver bestemt ikke at være Rolex eller Patek Philippe. Vi havde endda et par gæster, som havde nogle vilde Casio-ure fra 1970’erne med,” siger Mikele.

Prisen for foredrag, mad, vin, øl og en signeret bog fra Kristian Haagen; “Hashtags  Watches II”, er 695 kroner.

“Når det handler om livsstil, er der ofte mange events til kvinder her i byen. Derfor henvender den her aften sig primært til mænd, men kvinder er selvfølgelig velkommen,” afslutter Mikele.

Du kan finde mere info om arrangementet her.

Aftenen er arrangeret i samarbejde med Klitgård Ure og Richard. Kristian Haagen vil derfor også være til stede i de to butikker i følgende tidsrum:

kl. 10.00-11.00 hos Richard
kl. 11.30-12.30 hos Klitgård
kl. 14.30-15.30 hos Richard
kl. 16.00-17.00 hos Klitgård

Hvad: Ure, bøffer og vino
Hvor: San Giovanni, Vesterbro 46, 9000 Aalborg
Hvornår: Tirsdag den. 5 februar fra klokken 17.30.
Pris: 695 kr.

Spil er blevet en milliardindustri: Aalborg-virksomhed satser på gennembrud

Skrevet af: Simone Vestergaard
Foto fra spillet
Foto fra spillet

I vores nye portrætserie i 2019 går MigogAalborg tæt på iværksættere, der enten driver virksomhed i Aalborg eller er fra Aalborg og omegn.

Aalborg er en spirende iværksætterby, hvor ideer udvikles og nye firmaer skyder op.

Alene i første halvår i 2018 blev der i gennemsnit oprettet mere end 191 nye virksomheder hver eneste dag i Danmark.

Én af Aalborg nye virksomheder er Tunnel Vision Games, som udvikler computerspil til PC og konsoller.

Firmaet startede ud for fem et halvt år siden som et studieprojekt, og nu er de fire studiekammerater officielt blevet kollegaer, og dermed klar til at nå nye højder med deres firma.

Meget snart lancerer de deres første spil ’’Lightmatter’’.

”Firmaet havde sin start for fem år siden, som et studieprojekt, hvor vi udviklede en prototype, som vi lagde ud på nettet. Og efter kort tid fik spillet en masse opmærksomhed og downloads.

Til konferencen, Casual Connect i Amsterdam vandt vi en pris for mest innovative spil– og vi var blandt få, som var afsted med et studieprojekt.

Vi blev også nomineret til bedste Show Case ved Spilprisen i Danmark, og bedste Student Game ved Unity Awards. Alt dette var ligesom startskuddet for os,” fortæller CEO, Philip Hundevad Nymann, til MigogAalborg.

Udgiver snart deres første spil

De valgte herefter at vente hele to et halvt år på at videreudvikle spillet på grund af uddannelsen, da de godt vidste, at det ville blive et heltidsprojekt.

I stedet dygtiggjorde de sig og lavede andre småspil i mellemtiden.

På nuværende tidspunkt er de seks i firmaet – fire Founders, og to fuldtidsansatte. Og deres første spil er lige på trapperne.

“Lige nu er vi omkring et halvt år fra release af det færdige produkt, som vi har arbejdet med i mange år efterhånden.

Vi startede med at tro, at det ville tage ét år at færdiggøre, efter endt uddannelse, men det har taget længere tid.

Vi har haft svært ved at tage det fra et studieprojekt til et kommercielt niveau. Og vi har lavet det samme spil tre-fire gange med forskellige vinkler, før vi endte ud i det spil, vi alle var tilfredse med.

Det har været en lang proces, men vi glæder os til snart at sende det ud.” fortæller Philip.

Skyggerne dræber dig

Tunnel Vision Games’ første spil er et first-person puzzle game, hvor skygger dræber dig.

Det er lidt lige som legen ’jorden er giftig’– bare med skygger.

I spillet er man fanget i et laboratorium der er bygget i et bjerg, som eksperimenterer med en ny kilde inden for bæredygtig energi. Og her skal man bruge lateral tænkning til at løse gåder med lys og skygger.

Bosætter sig i det nye iværksætterhus

Da Tunnel Vision Games for to et halvt år startede, var de heldige at blive en del af AAUs start-up miljø, Inkubator. For et år siden lavede de en aftale med NOVI, sammen med to andre virksomheder fra Inkubatoren, om kontorpladser.

Men nu er deres behov ændret, og firmaet mangler ny energi. Derfor er de blandt mange spændende start ups, som flytter ind i Aalborgs nye store iværksætterhus GrowAAL.

“Mange af de virksomheder, der er hos NOVI, har eksisteret i mange år. Og på nuværende tidspunkt har vi brug for at være et sted, hvor vi er mere på niveau med de andre start-up virksomheder.

Vi er stadig grønne, og i løbet af det sidste år har vi fået rigtig meget godt med i bagagen fra NOVI, men vi glæder os til at placere os et sted, hvor vi ser os mere ligeværdige med andre virksomheder. Det bliver rigtig godt til os.” forklarer Philip.

Det nye iværksætterhus i byen

Kæmpe mulighed for at udvikle på firmaet

Tunnel Vision Games ser det nye iværksætterhus GrowALLsom en stor mulighed for at udvikle på firmaet.

“Vi ser frem til at komme tættere på byen og connecte med andre virksomheder, der er i samme båd som os,” afslutter Philip.