Gastromand anmelder det nye Tabu: Et nordjysk mesterværk

Skrevet af: Gastromand
Restaurant Tabu
Restaurant Tabu

Af Anders Damm, Gastromand.dk

Vi aalborgensere vil ikke have gourmetmad.

Sådan lød skudsmålet fra den daværende ejer da restaurant Tabu måtte lukke tidligere på året. Men nu er der igen gang i køkkenet på Tabu.

Navnet er det samme. Facaden er den samme. Indretningen er den samme. Men ejerkredsen er ny, og der er en ny kaptajn på broen.

Og der kan naturligvis kun være én kaptajn på et skib, men ved sin side har kaptajn Miv to stærke styrmænd i form af Søren Birch (tidligere Fusion og Dragsholm slot) i køkkenet og Simon Bjerre-Pedersen (tidligere restaurant RUSK og Norsminde Kro) på gulvet i restauranten.

Det er sidstnævnte, der tager imod os i døren, og som ellers tager sig af os aftenen igennem – kompetent, opmærksom og nærværende – præcis som en restaurantchef skal være!

Vi er tydeligvis i gode hænder og det er bare at læne sig tilbage og slappe af – som sagt så gjort.

Tabu
Its Champagne o’clock

Suveræne snacks

Vi får Xavier Leconte Champagne i glasset – en first, men absolut ikke last, timer for mig. Den sprøde champagne trækker mundvandet frem, og vi er klar til snackrundtur i det nordjyske.

Vi starter i Hirtshals ”for hvad er mere nærliggende end at starte i min hjemby” forklarer Miv. Den flotte, rimmede jomfruhummer har fået et seriøst svirp på grillen og i kombination med syltet stikkelsbær og agurk, er det slik for voksne. Champagnen gør den i øvrigt ikke dårligere.

Tabu
Jomfruhummer

Herefter står den på en svampetoast med masser af syre. Og til sidst grillet minimajs med en tilhørende skinkesalat så god, at den var blevet diskvalificeret ved OL i skinkesalat for mistanke om doping.

Det er kreativt, men stadig trygt – en balancegang der kan være så svær at mestre.

Skaller fra Limfjorden

Vi skal have mere hummer og denne gang den fornemste af slagsen – den sorte bandit fra Limfjorden i en salat overhældt med lun skilt sauce.

Jeg bliver sendt tilbage til dengang, vi stod i et fotostudie i Nordhavnen og lavede de lækreste Lobsterrolls til vores Gastromand kogebog. Og ellers uden sammenligning – Mivs var lige en knivspids bedre – mindst!

Til at akkompagnere får vi knastør tysk riesling i glasset – og det klager vi bestemt ikke over!

Tabu
Hummersalat

Verdens bedste biksemad a la Egholm

Vi tager færgen til Egholm (i hvert fald mentalt), hvor der venter os en tur de force i grøntsager.

Måske ikke den oplagte gastromand-pleaser, men til at binde de mange grøntsager sammen, river Miv en gang tørret lammehjerte udover retten. Jeg er ret sikker på, at vi ser en anelse skeptiske ud på netop dette tidspunkt på aftenen. Vores skepsis er dog ubegrundet.

Verdens bedste biksemad
Verdens bedste biksemad

Grøntsagerne er perfekt tilberedte og har det bid, de skal have – hverken mere eller mindre. Hengemte asparges og strandkål giver syre, og lammehjertet tilfører den nødvendige umami til retten og selvom det måske lyder lidt specielt, stempler vi hurtigt retten som en nordjysk luksusbiksemad af ypperste karat.

Den tilhørende, afkølede (tak for det) rødvin – en ung Gigondas – ryger hurtigt ned i store slurke.

tabu4

Friland fra Rosenbeck

Peter Rosenbeck har vi hørt om før og kan vel betegnes som kødets og Nordjyllands svar på Søren Wiuff.

Svinekam er ikke et stykke kød, jeg normalt levner meget opmærksomhed, men kombinationen Rosenbeck og Tabu er åbenbart det, der skal til for at få min opmærksomhed.

I samspil med porre, ”ramsløgskapers”, en tynd tynd skive bacon og en kraftig sauce kogt på grisehoved er der igen tale om en sammenhængende ret, der ved, hvad den vil, og hvor de enkelte elementer bidrager til et fokuseret helhedsindtryk – giver det mening?

Igen er der kølig og læskende rødvin, der renser i glasset – vi konstaterer, at vi åbenbart er lige i målgruppen for Simons europæiske, ”jeg er ikke så god til naturvin” vinmenu!

Tabu
Gris fra Rosenbeck

Tærten Nordenfjords

Umiddelbart efter at vi har siddet og headbanget kommer selvfølgelig aftenens eneste skævert i match mellem mad og vin, hvor dessertvinen, en Muscat de Riversaltes overdøvede den ellers smukke lille blommetærte. Den tilhørende hyben, hyberose og syndigt fede creme fraiche fra Sønderhaven så ikke kun godt ud, men smagte af sol og sensommer!

Æbler fra Aars

Æbledesserten er ikke lige mig, men kæresten er vild med den, og det er ikke noget, der ødelægger mit helhedsindtryk af en topambitiøs restaurant med sans for detaljerne (menukortet, som vi får stukket i hånden, da vi siger tak for i aften med samtlige underskrifter fra teamet, der har serviceret os, er endnu en) og hvor mad, vin, service og atmosfære i top.

Tabu
Blommetærte

Det er råvarer fra Klaus, Bent og Knud. Det er storytelling for alle pengene. Miv er på en mission, der rækker udover restauranten. En mission, der indtil videre, har bragt ham tilbage, hvor han hører til på den nordjyske gastronomiske scene.

Det er en oplevelse på et helt andet niveau, som kun de færreste nordjyske restauranter kan være med på.

Vi takker af efter en aften, hvor vi er blevet trukket rundt i den nordjyske manege. Jeg tillader mig at antage at de sølle 750 danske kroner, som er prisen onsdag og torsdag er en intropris, så du skal nok ikke vente alt for længe, hvis den del har betydning.

Tallerkener mm. er i øvrigt lavet af Dorthe et sted ude midt i ingenting imellem Bindslev og Ålbæk.

Gastromands seneste anmeldelser

Hver lørdag i juli og august: Kom til gratis sommer yoga på Budolfi Plads

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Winther McDonald
Foto: Winther McDonald

Det har været nogle stressfyldte måneder for mange af os med corona-truslen hængende over hovedet.

Trænger du til at slappe gevaldigt af og få lidt mere zen i hverdagslivet, har vi fundet det perfekte arrangement.

DGI Huset Nordkraft afholder i samarbejde med Budolfi Plads gratis sommer yoga på Budolfi hver lørdag i løbet af juli og august.

Første event er nu på lørdag den 11. juli fra kl. 13.00 til 14.00 på pladsen, og det bliver ikke hvilken som helst slags yoga-hold.

Holdet hedder nemlig Un-wine Yoga, og som navnet antyder er vin involveret.

Un-wine med Winther McDonald

Det er den karismatiske yoga-darling Winther McDonald, der står for holdene, og udover en meget underholdende og afslappende oplevelse med fænomenal udsigt til Budolfi Kirke, får du også serveret et glas vin til lørdagens begivenhed.

Tilmelding til holdet sker via DGI Husets hjemmeside, og man skal være hurtig på tasterne; der er nemlig kun 40 pladser per gang.

Arrangementet er gratis; det eneste, der kræves er oprettelse af en bruger på DGI Husets hjemmeside.

Arrangøren gør opmærksom på, at man skal følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer og holde afstand til hinanden under begivenheden såvel som medbringe egen yoga-måtte og håndklæde.

Hygge yoga hele sommeren

Kan du ikke nå med til Un-wine Yoga lørdag, er der mulighed for at deltage i mange af sommerens andre yoga-hold på Budolfi Plads.

Der er f.eks. Hygge Yoga lørdag den 18. juli og hver lørdag frem til lørdag den 22. august.

Du finder holdene under DGI Husets holdoversigt.

Hvad: Sommer Yoga på Budolfi

Hvor: Budolfi Plads (på pladsen mellem AKTUEL og BACO)

Hvornår: Lørdag den 11. juli, kl. 13.00 – 14.00

Man kan tilmelde sig her

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her

 

 

Kickstart weekenden eller ferien: Skagen Fiskerestaurant åbner vinbar i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var i maj, at Skagen Fiskerestaurant åbnede dørene til deres nye flotte restaurant i hjertet af Aalborg.

Siden har den populære fiskerestaurant fået en flyvende start med deres flotte indretning og strandsand på gulvene og ikke mindst den store udendørs terrasse, der flittigt bruges uanset vejret.

Nu er Skagen Fiskerestaurant så klar med endnu en nyhed på det centrale Budolfi Plads. Fra i morgen fredag d. 10. juli kan man kickstarte weekenden på bedste vis med vin, bobler og snacks.

Eller måske er det starten på sommerferien, der skal fejres.

Fredags vinbar med DJ og gode tilbud

Skagen Fiskerestaurant åbner nemlig en fredags vinbar, der skal køre hver fredag mellem 15-17. Den nye fredags vinbar skydes i gang med DJ og gode tilbud på snacks og vin.

Man kan blandt andet få Fiskens Chips- reje og blæksprutte med et glas vin for 90 kr. Der er også Lobster Roll med jomfruhummer med et glas vin for 130 kr.

Så hvis man vil få en god start på sommerferien eller weekenden, så er det måske oplagt at tage venner eller kolleger med til et godt glas vin i de hyggelige omgivelser på den smukke Budolfi Plads.

Er man mere til cocktails, så er den del også mere end godt dækket ind.

Mere end bare restaurant

Det er samtidig også et tydeligt tegn på, at Skagen Fiskerestaurant vil være mere end blot en restaurant i Aalborg.

Det skal samtidig også være et sted, man kan droppe forbi til et glas vin eller to og lidt snacks på den hyggelige og uformelle måde.

Hver fredag og lørdag i juli og i hele august vil der være DJ til at skabe en fed stemning, som matcher lidt af det man møder i selve Skagen i sommerperioden.

Hvad: Skagen Fiskerestaurant åbner fredags vinbar
Hvor: Budolfi Plads
Hvornår: Fra fredag d. 10 juli 15-17 og hver fredag fremover
Du kan læse mere her

Bukse-kometer: Her åbner Shaping new tomorrow ny kæmpe butik i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto fra Shaping new tomorrows nye butik i Aarhus
Foto fra Shaping new tomorrows nye butik i Aarhus

De sidste par år har været noget af et maraton for fashionbrandet Shaping new tomorrow, der i den grad har erobret branchen – og en masse mandehjerter – med deres komfortable herretøj.

De har netop åbnet en kæmpe butik i Aarhus, og i morgen er der Grand Reopening på deres store butik i hjertet af København.

Nu er Shaping new tomorrow igen klar med en nyhed på hjemmebanen i Aalborg: Til september står den nemlig (igen) på flyttedag for butikken, der i dag holder til på Boulevarden 22.

Denne gang sættes kursen længere ned mod Nytorv i Østerågade 4, hvor Babysam i mange år havde til huse.

Fra september står lokalerne klar på ny og forventes i mellemtiden at forvandle sig til Shaping new tomorrow’s helt nye flagship store.

Bliver dobbelt så stor som nuværende

Den nye butik bliver mere end dobbelt så stor som den nuværende og kommer til at råde over 290 kvm. samt 185 kvm. salgsareal. Til sammenligning er den nuværende 74 kvm.

Derudover er der også tale om en gevaldig opgradering fra de lokaler som Shaping new tomorrow startede i for nu fem år siden.

“Det har været en vild rejse fra vores start i Jens Bangs Gade. Vi overtog et lokale, der havde stået tomt i syv år, og herfra gik vi jo bare i gang med at renovere alting selv.

Hele butikken blev bygget op af genbrug og vennetjenester, så da vi overtog butikken på Boulevarden var det jo helt vildt for os,” fortæller Christoffer Bak, der med er co-founder af Shaping new tomorrow.

Læs også: Trods krise i branchen: Shaping new tomorrow vil åbne 30 nye butikker

Next level retail

Siden er butikken blevet opgraderet i takt med konceptets udvikling – men nu er pladsen igen rendt fra de ihærdige iværksættere.

“Den primære grund til, at vi flytter er, at der simpelthen er for lidt plads i den nuværende. Vi går meget op i, at folk får en god oplevelse, når de kommer hos os, så det skal der selvfølgelig være rum til.

Samtidigt giver det os mulighed for at skabe det helt rigtige univers til tøjet,” forklarer han.

Det nye prøverumsområde skal især være butikkens hjerte, hvor et tilhørende loungeområde skal give kunderne både lyst og mulighed for at tage sig goooood tid til shoppingen.

Derudover vil den nye butik byde på flere digitale løsninger, der ifølge Christoffer bliver “next level retail”.

“Vi kommer til at gå all in på den nye butik. Vores nuværende er rigtig flot, men de nye rammer giver os mulighed for at implementere nogle endnu federe løsninger i designet,” fortæller han begejstret.

Den hidtil største butik

Den nye lokation betyder også, at Shaping new tomorrow nu får endnu færre skridt mellem deres kæmpe kontor på Nytorv og den kommende butik i Østerågade.

For selvom drengene nu også har butikker i både Århus og København, så er det stadig i Aalborg, at brandets hjertet banker.

“Vi designer den nye butik ud fra, at det er Aalborg, vi kommer fra. Rent kvadratmetermæssigt bliver den også vores største.

Det er i Aalborg, vi er startet, det er i Aalborg, vi holder til – og det kommer man til at se og mærke med den nye butik, som stadig er vores flagskibsbutik.” slutter Christoffer.

Den nye butik forventes at åbne i september, men indtil da kan du fortsat besøge Shaping new tomorrow på Boulevarden 22. 

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her