Gastromand anmelder Vaca: Mexicansk mad der sparker r..

Skrevet af: Gastromand

Af Mads Schytte, gastromand.dk

Man må sgu bare sige, at det går godt i Aalborg på restaurant, café, bistro og take-away fronten – hånden på hjertet så imponerer det mig, at folk er så ihærdige og helt vilde for starte nyt op!

Det er fedt, at Aalborg bare sparker så meget røv på denne front – keep it up!

Seneste skud på stammen er Vaca i Reberbansgade, som ligger samme sted, hvor der vist nok lå en HI-FI-butik engang i tidernes morgen.

Deres restaurant, eller take-away som det primært er, er virkelig flot indrettet og indbydende at træde ind i.

Inspirationen er mexicansk, hvilket betyder burritos, hvor du kan få 6 forskellige også med forskellige stærkhedsgrader i chili, derefter bestemmer du selv kød – langtidsbraiseret okse, kødsauce, chió vap – som jeg lærte er krydret hakkebøf, langtidsbraiseret nakkekam eller kylling som er BBQ marineret.

Vaca

Vaca

Der er vist også noget vegetar, men det hæftede jeg mig ikke yderligere ved – herefter sætter du så noget sauce på, hvor du kan give den mere gas på chilien, hvis du er til den slags.

Min medspiser og jeg valgte et par burritos med langtidsbraiseret okse og chió vap, hvor begge var godt tilberedte. Kødet var mørt og lækkert, dejligt med friske koriander og en mild chili, muligvis var den stærk, men jeg er hærdet, så I really dont know?

Dertil fik vi tortillachips og flæskesvær, som var krydret med chili og noget sødmefuldt – kunne være paprika – men godt det var det.



For lige at være sikre på at mætheden ikke skulle gå forgæves, fik vi også en omgang ”a la con carne” hvor navnet først gik op for mig, efter jeg havde set retten.

Det var med ris og faktisk ikke videre stærkt – der var også friske koriander og lime – så ikke ”chili con carne” men ”a la con carne” meget snedigt og en god fortolkning med masser af smag og dybde!

Vaca

Da vi skulle lidt mere omkring kortet, fik vi også to majskolber med smør, ost og chili samt nogle ribs med cremefraiche og lime. Begge dele var en Gastromand værdigt og sygt lækkert – fedt med lime til ribs, som jo også er lidt utraditionelt, men det fungerer.

Vi fik et par Sol øl dertil for at slukke tørsten.

Jeg tænker, Vaca henvender sig til folk on the go, som har fået for meget halvdårlig pizza og tvivlsomme burgere i Aalborg, og som er klar til at prøve noget nyt.

Læs også: Flere nye gode steder: Her er Aalborgs bedste Take Away

Sidst Aalborg havde en mexicansk take away var vist, da Taco House lå på den anden side i Rebansgade for mange år siden.

Vaca

Nu burde jeg nok have startet med en disclaimer, for jeg er sgu en sucker for mexicansk mad – jeg elsker det virkelig og mest af alt friske koriander og bønner – jeg synes det er det bedste i verden.

Nu ved jeg godt, at nogen har et lettere anstrengt forhold til begge dele, så må I lige trække 5% fra denne anmeldelse.

Hele herligheden stod til 398 kr., og der var rigeligt mad og egentlig nok til 3 personer – jeg var i hver fald mæt, og når det så er godt oveni, så er jeg tilfreds.

Jeg hører ofte folk udtrykke, at man lige så nemt kan lave mexicansk mad hjemme – jo jo bevares, hvis du rykker lidt taco-bokse, smider noget Texmex krydderi i over noget hakket oksekød kunne du vel lave et halvhjertet forsøg selv.

Men når vi snakker langstidsbraiseret okse og nakkefilet, ribs som var møre som bare fanden og gennemført godt tilberedt take-away, så kan du altså ikke gøre det uden at skulle bruge en halv dag på det – så lige netop Vaca’s mexicanske take away kan du ikke ”lige så nemt lave hjemme”.

Og så slutter vi jo med den bedste nyhed. Vaca laver snart dobbelt op og bliver til to steder i Aalborg. De er lige nu i fuld gang med at bygge nummer to i Østerågade. Holder de samme niveau, så bliver det en megasucces.

Vaca

Gastromands seneste indlæg

Anmeldelse: Hans og Grete tager børn og barnlige sjæle med på en eventyrlig rejse

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Lars Horn/Baghuset
Foto: Lars Horn/Baghuset

I udkanten af en stor skov boede en fattig skovhugger og hans familie.

Sådan begynder Brødrene Grimms eventyr om Hans og Grete, der i dag fik premiere på Aalborg Teater.

Den tyske historie kan dateres helt tilbage til 1812 og handler kort fortalt om et søskendepar, der bliver svigtet af deres forældre.

Forældrene ved, at forrådet er ved at rinde ud, og at det var et spørgsmål om tid før de alle ville dø af sult – derfor overtaler moren faren til, at Hans og Grete skal afleveres i den dybe skov. Så langt væk, at de aldrig kan finde tilbage.

Missionen lykkedes for forældrene, og Hans og Grete ender forladt og alene i den store skov, der ikke ligefrem er idyllisk, når mørket falder på.

I Aalborg Teaters udgave, der er årets skoleforestilling, finder vi Østen Borre Simonsen og Karla Rosendahl Rasmussen i hovedrollerne – der med deres barnlige naivitet, men dog dybe kærlighed til hinanden, tager publikum med på en eventyrlig rejse gennem ét af verdens mest berømte eventyr.

Alt, du skal gøre, er at læne dig tilbage og følge brødkrummerne …

Magisk og enkel scenografi

Det er ikke nogen hemmelighed, at Aalborg Teater i den grad har talentet med sig, når det gælder om at fremstille scenografi.

Dette gør sig også gældende i Hans og Grete, hvor et pandekagehus, en konfekt-ovn, karamel-lysekrone og møbler af lakrids naturligvis er en del af forestillingen.

Selvom scenografien er fantasifuld, er den samtidig minimalistisk. Effekterne er til at se og føle på – bogstaveligt talt.

Eksempelvis i en scene, hvor blå spotlys følger Hans og Gretes spor ud over scenekanten, hvor de hvinende publikummer sad klar til at blive en del af forestillingen.

Generelt er børn jo også et taknemmeligt publikum – hvis teateret formår at gribe historien rigtigt an.

Hans og Grete er jo oprindeligt et meget kort eventyr, der ikke ville kræve mange sceneminutter, hvis replikkerne skulle gøre alt arbejdet alene.

Heldigvis indeholder forestillingen mange andre virkemidler, der får os langsomt, men sikkert gennem historien.

Der var både sjove replikker, vanvittig mimik og knurrende maver, da duften af vanilje bredte sig helt til balkonen.

Hold dog din kæft

Lige så taknemmelige, som børnepublikummet kan være … lige så kontante, er de også, hvis de ikke er tilfredse med det, de ser.

Da skatteopkræveren, der oprindeligt var skyld i, at Hans og Grete måtte sendes fra hus og hjem, kom og fortalte deres far, at han tog deres mor og alt, hvad de ejede med sig, kunne én af salens anmeldere alligevel ikke dy sig:

SÅ HOLD DOG DIN KÆFT! blev der råbt – til stor morskab for både store og små.

Som et hvilket som helst andet eventyr, var der også lagt flere lag ind i fortællingen.

Som voksen var du derfor også godt underholdt – og man kunne da heller ikke lade være med at tænke en ekstra gang over den kannibalske heks, den meget omsorgssvigtende mor, den gigantiske badeand og generelt bare den meget makabre humor.

Alt i alt et vellykket teaterprojekt, der uden tvivl kommer til at bringe både grin og glæde for skolebørn såvel som familier, der ønsker at besøge Hans og Grete i vinterferien.

Du kan allerede nu købe billetter her.

Flere pladser sat til salg: 3 retter for 225 kr. i Aalborgs nye restaurant-festival

Skrevet af: Michael Qureshi

I næste uge er der premiere på Aalborgs nye og ikke mindst største Restaurant-Festival “Aalborg Eat Out”.

Da vi lancerede nyheden tidligere i januar blev det så godt taget imod, at adskillige af de 13 deltagende restauranter meldte udsolgt efter blot få dage.

Faktisk er der solgt over 3.500 billetter til “Aalborg Eat Out”, og det er vi her på MigogAalborg som arrangør rigtig stolte over.

I perioden fra mandag d. 27. januar til søndag 2. februar kan du spise på flere af Aalborgs toprestauranter til en pris, de fleste kan være med på.

Det gælder både frokost og aften.

Åbnet for flere pladser

Med udsolgt flere steder er mange gået forgæves, men det er lykkedes at åbne op for ekstra pladser til flere af spisestederne.

Det gælder især hotte Restaurant Struktur i Vesterå, som har udvidet kapaciteten i næste uge. Det betyder, at du både kan få tre lækre retter på Struktur til 225 kr. eller deres ekstraordinære “dinner-menu” til 425 kr.

Restaurant Bühlmann har også udvidet med ekstra pladser, så endnu flere kan komme ud og spise tre retter for 225 kr. i idylliske omgivelser i den helt nyrenoverede restaurant.

Der er fyldt godt op på frokosten på Mortens Kro, men de har også som de to nævnte udvidet kapaciteten, så man kan få frokost med smørrebrød  – nomineret til Danmarks Bedste – for blot 125 kr.

Hovedparten af restauranterne forventes at melde udsolgt, når vi rammer mandag i næste uge.

Tjek alle 13 restauranter og deres menuer herunder;

* Priserne på 225 kr. og 425 kr. er PLUS et billetgebyr på 20 kr. per gæst.

Sådan funger Aalborg Eat Out

  • Find den restaurant du gerne vil spise på herunder.
  • Tjek menuen/serveringerne
  • Vælg dato og tidspunkt.
  • Vælg antal personer 
  • Husk at tilvælge billetgebyr på 20 kr. markeret med stjerne for at færdiggøre booking
  • Tryk på Start tilmelding
  • Udfyld navn og adresse
  • Betal
  • Tag din bekræftelse med enten på mobilen eller print den ud fysisk.

Disse restauranter er med

La Locanda

3 retter for 225 kr. (17.30-19.30) & late night menu m. 5 serveringer (fra kl. 20.00) for 425 kr. (FÅ PLADSER TILBAGE)

Se menuerne og book her

Restaurant Fusion

Menu med 8 serveringer for 425 kr. (FÅ PLADSER TILBAGE)

Se menuen og book her

Restaurant Struktur

3 retter for 225 kr. & dinner-menu med 5 serveringer for 425 kr. (flere pladser sat i salg)

Se menuerne og book her

Bistro Dejavu

3 retter for 225 kr. (få pladser tilbage)

Se menu og book her

Restaurant Bühlmann

3 retter for 225 kr. (flere billetter sat i salg)

Se menu og book her

Restaurant Tabu

FROKOST (få pladser tilbage)
3 retters frokost-menu til 225 kr.

Se menuen og book her

AFTEN (UDSOLGT)
Menu med 9 serveringer for 425 kr.

UDSOLGT

Bistro V

FROKOST
Lækker frokostplatté til 125 kr.

Se menu og book her

AFTEN
3 retter for 225 kr. & weekendmenu med 9 serveringer social dining for 425 kr.

Se menuerne og book her

Napa Lounge

3 retter for 225 kr. (EKSTRA PLADSER SAT I SALG)

Se menuen og book her

Søgaards Bryghus

FROKOST
Stor frokost for 125 kr.

Se menu og book her

AFTEN
3 retter for 225 kr.

Se menu og book her

Restaurant Applaus

6 serveringer for 225 kr. (UDSOLGT)

UDSOLGT

Restaurant MEAT

Stor 5 retters menu for 425 kr.

Se menuen og book her

Alimentum

Menu med mange serveringer udvalgt på dagen for 425 kr. (UDSOLGT)

UDSOLGT

Mortens Kro

FROKOST
3 stykker af deres prisvindende smørrebrød for 125 kr.  (FLERE PLADSER SAT I SALG)

Se menuen og book her

Du kan krone fredag d. 31. januar i Uge 5 ved først at tage ud og spise til “Aalborg Eat Out” og derefter tage til eksklusiv Skybar-fest på 13. etage på Comwell Hvide Hus. Læs mere om cocktail-festen her

Ork satme: Nu kommer Jonny Hefty på museum

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Nordjyllands Historiske Museum
Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Når Aalborg Historiske Museum lørdag 15. februar 2020 åbner den nye udstilling Oprør i Nordjylland, er det ikke bare genstande i en række montrer.

Sammen med designbureauet Torden & Lynild har museet arbejdet med en række nye formidlingsgreb, og et centralt element i den nye udstilling er brugen af dramaturgiske virkemidler.

De kommer blandt andet i spil, når to kendte nordjyder, rapperen Jonny Hefty og samfundsforskeren Johannes Andersen på hver sin måde er stolte ambassadører for den nordjyske folkesjæl.

Det skriver Nordjyllands Historiske Museum i en pressemeddelelse.

Læs også: Snart kan du se den: Stor massegrav udstilles i Aalborg

Guider publikum gennem udstillingen

I filmede sekvenser i begyndelsen og slutningen af udstillingen vil de to personligheder forholde sig til oprørstemaet og de genstande og fortællinger, som publikum kan opleve i udstillingen.

Det er på den ene side massegraven, som blev fundet midt i Aalborg og menes at stamme fra Grevens Fejde, og på den anden mere fredelige side protestsang foran Naziborgen i Nørresundby i 00’erne – blandt flere andre nordjyske oprør.

”Johannes og Jonny er en form for guider på den tidsrejse, som publikum kommer på, og de introducerer folk til, hvad de selv synes en nordjyde og en oprørsnordjyde er.

Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Til slut samler de op på deres egen personlige oplevelser af fortællingerne i udstillingen og bruger dem til at tage spørgsmålet op igen – hvad oprør betyder for nordjyderne,” fortæller museumsinspektør Morten Pedersen, der har stået i spidsen for arbejdet med den nye udstilling.

”Så de gør egentlig det, vi gerne vil have alle gæsterne i udstillingen til, nemlig at reflektere over hvad et oprør er, og om vi nordjyder er særligt oprørske.

Og på den måde sætter de – forhåbentlig – tankerne i gang hos museumsgæsterne om den nordjyske selvforståelse og mulige oprørstrang,” siger Morten Pedersen og tilføjer:

”Formålet med udstillingen er ikke at drage en konklusion, om hvorvidt nordjyderne er specielt oprørske. Det vil vi lade være op til museumsgæsterne selv af afgøre”.

Den seriøse og den ligeglade

Både Jonny Hefty og Johannes Andersen er kendte nordjyder, som mange har et forhold til. I udstillingen indtager de to forskellige roller, som spiller godt sammen, forklarer Morten Pedersen.

Mens Johannes Andersen er den mere klassiske museumsgæst – den seriøse og vidende person, så er Jonny Hefty ham, der måske mere er slæbt med på museum.

”Og det viser sig, at de begge får noget ud af udstillingen på hver sin måde. Det håber vi også, at museumsgæsterne gør – hvad enten de kommer selv er blevet ”slæbt med”,” siger Morten Pedersen.

Udstillingen Oprør i Nordjylland åbner lørdag 15. februar med en række forskellige arrangementer på åbningsdagen.

Samme dag udkommer en ny bog, hvor det nordjyske oprørstema diskuteres.