Gastromand anmelder Vaca: Mexicansk mad der sparker r..

Skrevet af: Gastromand

Af Mads Schytte, gastromand.dk

Man må sgu bare sige, at det går godt i Aalborg på restaurant, café, bistro og take-away fronten – hånden på hjertet så imponerer det mig, at folk er så ihærdige og helt vilde for starte nyt op!

Det er fedt, at Aalborg bare sparker så meget røv på denne front – keep it up!

Seneste skud på stammen er Vaca i Reberbansgade, som ligger samme sted, hvor der vist nok lå en HI-FI-butik engang i tidernes morgen.

Deres restaurant, eller take-away som det primært er, er virkelig flot indrettet og indbydende at træde ind i.

Inspirationen er mexicansk, hvilket betyder burritos, hvor du kan få 6 forskellige også med forskellige stærkhedsgrader i chili, derefter bestemmer du selv kød – langtidsbraiseret okse, kødsauce, chió vap – som jeg lærte er krydret hakkebøf, langtidsbraiseret nakkekam eller kylling som er BBQ marineret.

Vaca

Vaca

Der er vist også noget vegetar, men det hæftede jeg mig ikke yderligere ved – herefter sætter du så noget sauce på, hvor du kan give den mere gas på chilien, hvis du er til den slags.

Min medspiser og jeg valgte et par burritos med langtidsbraiseret okse og chió vap, hvor begge var godt tilberedte. Kødet var mørt og lækkert, dejligt med friske koriander og en mild chili, muligvis var den stærk, men jeg er hærdet, så I really dont know?

Dertil fik vi tortillachips og flæskesvær, som var krydret med chili og noget sødmefuldt – kunne være paprika – men godt det var det.



For lige at være sikre på at mætheden ikke skulle gå forgæves, fik vi også en omgang ”a la con carne” hvor navnet først gik op for mig, efter jeg havde set retten.

Det var med ris og faktisk ikke videre stærkt – der var også friske koriander og lime – så ikke ”chili con carne” men ”a la con carne” meget snedigt og en god fortolkning med masser af smag og dybde!

Vaca

Da vi skulle lidt mere omkring kortet, fik vi også to majskolber med smør, ost og chili samt nogle ribs med cremefraiche og lime. Begge dele var en Gastromand værdigt og sygt lækkert – fedt med lime til ribs, som jo også er lidt utraditionelt, men det fungerer.

Vi fik et par Sol øl dertil for at slukke tørsten.

Jeg tænker, Vaca henvender sig til folk on the go, som har fået for meget halvdårlig pizza og tvivlsomme burgere i Aalborg, og som er klar til at prøve noget nyt.

Læs også: Flere nye gode steder: Her er Aalborgs bedste Take Away

Sidst Aalborg havde en mexicansk take away var vist, da Taco House lå på den anden side i Rebansgade for mange år siden.

Vaca

Nu burde jeg nok have startet med en disclaimer, for jeg er sgu en sucker for mexicansk mad – jeg elsker det virkelig og mest af alt friske koriander og bønner – jeg synes det er det bedste i verden.

Nu ved jeg godt, at nogen har et lettere anstrengt forhold til begge dele, så må I lige trække 5% fra denne anmeldelse.

Hele herligheden stod til 398 kr., og der var rigeligt mad og egentlig nok til 3 personer – jeg var i hver fald mæt, og når det så er godt oveni, så er jeg tilfreds.

Jeg hører ofte folk udtrykke, at man lige så nemt kan lave mexicansk mad hjemme – jo jo bevares, hvis du rykker lidt taco-bokse, smider noget Texmex krydderi i over noget hakket oksekød kunne du vel lave et halvhjertet forsøg selv.

Men når vi snakker langstidsbraiseret okse og nakkefilet, ribs som var møre som bare fanden og gennemført godt tilberedt take-away, så kan du altså ikke gøre det uden at skulle bruge en halv dag på det – så lige netop Vaca’s mexicanske take away kan du ikke ”lige så nemt lave hjemme”.

Og så slutter vi jo med den bedste nyhed. Vaca laver snart dobbelt op og bliver til to steder i Aalborg. De er lige nu i fuld gang med at bygge nummer to i Østerågade. Holder de samme niveau, så bliver det en megasucces.

Vaca

Gastromands seneste indlæg