Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Godt nyt: Café i midtbyen genopstår under nyt navn

Af Ane Johanne Damgaard

Sidste sommer meddelte Café Nørregade, at de desværre måtte lukke, efter de siden 2019 havde været et populært sted at supplere shoppingturen eller biblioteksbesøget med lækkerier.

Men nu er der godt nyt.

For cafeén, der lå i forlængelse af hovedbiblioteket, åbner nu under det nye navn: Caféen i Nørregade.

De åbner dørene den 2. maj, og her kan du godt glæde dig til at få serveret alt fra foccaciasandwich og avokadomadder til brunch og dagens kage.

Retter inspireret af bogtitler

På menukortet finder du nemlig både frokostpausens favoritter, en morgentallerken og en børnetallerken.

Og fælles for alle retterne er, at alt er lavet fra bunden, mens de også har et stort fokus på økologi og dyrevelfærd.

“Vi vil ikke gå på kompromis med kvaliteten, men vi sørger samtidig for at have nogle rimelige priser,” fortæller Pia, der sammen med sin datter Pernille, står bag den nye café.

Retterne er inspireret af bogtitler i tro stil med caféens placering – du kan blandt andet få en “The avocado show”, som består af ristet brød, avokado, serranoskinke, sylt og grønt.

Godt nyt: Café i midtbyen genopstår under nyt navn

Du finder også en “What the foccacia”, der er en sandwich i hjemmebagt foccacia og en laksesalat kaldet “Ved det yderste hav” på menukortet.

Og som navnet indikerer, kan du selvfølgelig også være en “En heldig kartoffel” og få en god omgang fritter med trøffelmayo.

Morgenkompletten, som du kan få serveret om lørdagen fra kl. 9-12.30, består af en hjemmebagt bolle, dagens ost og marmelade, hjemmebagt rugbrød med avokado, chiliflager og røræg og dagens kage.

Så der er altså igen masser af lækre retter at kaste sig over, hvis du har brug for en pause fra bøgerne eller shoppingturen.

Hjælper unge kriminelle

Bag caféen står et mor-datter-par udover det sædvanlige.

Pia er folkeskolelærer, mens Pernille er uddannet jurist. Og så er de begge erfarne kvinder på restaurantscenen i Aalborg.

Med caféen har de både en drøm om at servere lækker mad til aalborgenserne, lave forskellige arrangementer sammen med biblioteket, men også få flere i job, som har det svært.

Godt nyt: Café i midtbyen genopstår under nyt navn

“Vi har en aftale med Uddannelseshuset om, at vi tager unge kriminelle ind, som har brug for støtte. Her bliver de en stor del af vores café, og vi hjælper dem på vej i forhold til at få uddannelse og job,” fortæller Pia.

Caféen har også fået et samarbejde med kaffeleverandøren Bentax, der ligger i Svenstrup. Og også her holder caféen fast i deres sociale islæt.

De leverer al kaffe til caféen, mens de unge mænd, der arbejder hos Caféen i Nørregade, også har muligheden for at tage en baristauddannelse gennem dem, kvit og frit.

I første omgang åbner caféen deres døre uden den store larm, men i junimåned regner de med at holde et brag af en åbningsfest for at markere åbningen.

Caféen holder åbent fra tirsdag til fredag fra kl. 9-15 og lørdag fra kl. 9-12.30.

Del artikel

Andre læser også