Gastromand besøger La Locanda: Jagten på Carlos succesopskrift

Skrevet af: Gastromand

Af Mads Schytte, gastromand.dk

I oktober måned sikrede La Locanda titlen som “Årets Autentiske Italienske Restaurant” kåret af Den Danske Spiseguide. Det var anden gang i træk de var nomineret, og endelig sikrede de en triumf, der gav genlyd i hele Danmark.

På Migogaalborg.dk anerkender vi den slags, og stiller naturligvis op med det samme for at se, hvad de har at byde på.

At den er autentisk er vel noget med, at der er plads til lidt småfejl og ”no nonsense” attitude, som indehaveren Carlo Liberati netop er kendt for.

En regnfuld og blæsende torsdag aften havde jeg fornøjelsen af, at have min mor med til middag. Min mor er ret vild med italiensk, og det er både maden og vinen, så det var absolut nærliggende at invitere hende med som min medspiser.

Min forventninger var tårnhøje efter denne pris. Jeg synes, det er vildt spændende, at vi har den bedste autentiske italienske restaurant i Dannmark.

Vi ankommer kl. 19.00 til den lille hyggelige restaurant ved CW Obels Plads i Aalborg. Der er allerede godt fyldt, og vi bliver vist til bords med det samme.

Både Carlo og restaurantchefen Kent Olesen kommer og byder pænt velkommen. Vi sludrer lidt sammen, hvor Carlo forklarer om prisen, de har vundet.

De øvrige kandidater i kamp mod La Locanda var “Italo Disco” i København, ”Italy e Italy” i Ringsted og ”Ravello” i Herning.

Jeg tænker lidt om, fx. Michelin-restauranten EraOra i København mon ikke er autentisk? Reelt er der nok en grund til, den ikke er med i kategorien for det må vel alt andet lige være den bedste i Danmark?

Men nu er jeg heller ikke ejer af Den Danske Spiseguide, så det er i virkeligheden slet ikke min opgave at vurdere – det lader vi de professionelle om.

Vi bliver hurtigt præsenteret for menuen og vælger at gå efter syv retter, hvor vi lader os forføre og overraske af køkkenet – det kaldes “I Cicchetti Dello Chef” – sikkert noget med, at køkkenet styrer showet og alt kan ske – løst og frit oversat.

Jeg tænker det ville give god mening, at vi kommer godt rundt omkring retterne, så vi springer på.

Kort efter kommer der lidt forskellige brød bagt med kartofler, rosmarin og tomater samt et lækkert glas rose bobler, som hedder Millesimato Zero Rosé-Veneto med masser af sprødhed og flot balance. Ingen tvivl om, at Kent har styr på vine og bobler!

Det fortsætter med en sprød sauvignon blanc, som dufter helt fantastisk – flot syre og masser af citrus.

Vi får kort tid efter vores første ret; en grov carpaccio af gåsebryst på romersk puntarelle, marineret med hvidløgs- og ansjosdressing.

Carlo forklarer om grøntsagen puntarelle, som vist under krigen blev brugt som kaffe erstatning, jeg tror på ham.

Det smager faktisk godt – men vinen er ikke helt velvalgt – det viser sig så, at Carlo lige har lavet om på rækkefølgen af retterne, så denne faktisk var ment til denne ret – det er nok her, hvor det autentiske kommer ind i billedet – vi smiler og tænker – ”Hvad pokker – det kører jo!”.

Så får vi serveret den korrekte vin til vore næste ret; Anselmi Capitel Foscarino-Veneto, som er en god fed chardonnay, der faktisk er ganske fin til den næste ret – Dampede blåmuslinger serveret med saor-sauce på ristet hjemmebagt brød.

Det er lækkert nok, men knaser desværre lidt, som min mor diskret spørger ind til, og nej, det burde det nok ikke – men igen, det er jo autentisk for pokker!

Vi joker lidt og nyder stemningen i restauranten, hvor flere kommer ind fra gaden i håb om at få et bord, men de bliver desværre afvist.

Så til næste ret, som er grillet blæksprutte serveret på hvidbønnesalat tilsmagt med citrusfrugter og friske krydderier. Det minder mig om Bilbao, hvor jeg var for nylig.

Dette smager til gengæld vildt godt, og selv om saltgrisene ville sige, det kunne bruge et ekstra skud, så er det godkendt. Blæksprutten har fået 8 timer i sous vide, hvilket er helt tydeligt.

Egentlig var der kunstpause nu, men Carlo insisterer lige på, at vi smager hans signaturret – Kyllingesalat med trøffelolie og peberrods-dressing. Den er sgu lidt spøjs og minder mig om Caesar salad med trøffel, men det smager godt, og der er godt skud på peberroden, hvilket er lækkert.

Hvis du nu tænker på, om du bliver mæt på La Locanda så er svaret 110 % Yes Sir! – Det gør du virkelig.

Allerede efter de første retter kunne jeg mærke det – men efter en god pause er jeg klar igen.

Så er det tid til rødvin, hvor vi starter med en Aglaea Tenuta di Agllea-Sicilien – masser af jordbund og tanniner som står godt til vores klassiske risotto med blandede svampe og frisk trøffel.

Det er lavet lige efter bogen og kan, som en risotto bør kunne, “lave en bølge på tallerken”.

Den er så kende under saltet selv til min smag, og det er selvfølgelig sådan nogle detaljer, der trækker lidt ned i helhedsoplevelsen.

Derefter hjemmelavet ravioli fyldt med græskar og ricotta, serveret med rigelige mængder af brunet smør, salvie og parmesanost, dertil efter min mening aftenens bedste vin – naturligvis på Pinot Noir.

Her er min mor meget enig og faktisk overrasket over vinen, hvilket glæder mig meget. Det er nu to voldsomme retter, som nok vil sende de fleste til tælling.

Here comes the bomb!

Hvis du ikke var mæt, så er det sgu på høje tid – den italiensk hovedret er landet – Rødvinsbraisseret kalvekæbe serveret med rodfrugter og stegt polenta.

Kalvekæberne er møre som bare fanden og fuldstændig klistret af sødme – det er godt lavet.

Polentaen ville ikke have taget skade af lidt salt – som min mor for fjerde gang nævner lidt diskret.

Men hun har ret, det er en kende under-saltet, hvilket er synd, når det er polenta. Rødvinen dertil er fantastisk og med en god syre til den fede ret.

Så til vores afslutning – Chokoladekage med mælkeis og sauce af kirsebær samt amarene kirsebær. Det fungerer faktisk ret godt og er man til, at desserter skal være søde og ikke syrlige og friske og alt muligt andet hippie-pis, så er det her spot on – Jeg er i hvert fald tilfreds, og for én gang skyld er det ikke under saltet.

Vi forlader La Locanda og bevæger os hjem ad – mætte og godt satte efter en god omgang italiensk mad.

Mine tanker flyver lidt rundt, og jeg bliver ved med at tænke over aftenen.

Mine forventninger var tårnhøje efter deres seneste pris, men alligevel er jeg kommet lidt hjem med følelsen af, at være skuffet. Der var for mange småfejl, og alt var ikke i top, som jeg havde forventet, når en restaurant vinder en pris for den bedste i Danmark.

Måske skyldes det i virkeligheden, at jeg bare ikke forstår denne pris, og det “autentiske”, som jeg også nævner i indledning, betyder, at der er plads til småfejl – I givet fald, så er det jo helt fair.

For en god ordens skyld sendte vi en ekstra anmelder ind omkring restauranten, som kunne berette om lignende småfejl og samme blandet oplevelse.

Jeg vil slutte af med, at La Locanda ganske vist er en autentisk og hyggelig restaurant, som gør det ganske fint og navnlig til prisen på menuen. Vinene er gode, men der sker lidt småfejl undervejs, og retterne mangler et “final touch”.

Det ændrer dog ikke på det billede af, at vi er stolte af Carlo’s succesformel på at skabe en restaurant, der stort set er propfyldt hver eneste dag i Aalborg og har vundet en stor landsdækkende pris.

Gastromands seneste indlæg

Ny ejendomsmægler i Aalborg: Jysk Mægler vil gøre boligsalget billigere for kunderne

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Fra venstre: Kenneth Laustsen og Mikkel Gullach
Fra venstre: Kenneth Laustsen og Mikkel Gullach

At sælge sit hjem er noget de fleste kun gør et fåtal af gange i livet, og det kan tilmed blive til en dyr fornøjelse, hvis man ønsker at skifte bopæl.

Jysk Mægler er en ny ejendomsmægler på boligmarkedet i Aalborg, som vil gøre op med de høje omkostninger, der kan være i forbindelse med salg af bolig.

Jysk Mægler er en online digital mægler, der tilpasser sin markedsføring efter hvert enkelt bolig – og ifølge mæglervirksomheden er det måden, du som sælger kan spare penge.

Støtter lokalforeninger

Jysk Mægler slog officielt dørene op d. 1 Maj, men ikke fysisk. Jysk Mægler er nemlig ikke en fysisk ejendomsmæglerbutik, men en online mægler, som du kan besøge via deres hjemmeside.

Idemanden bag firmaet er Kenneth Laustsen, der også er ejendomsmægler, og han styrer forretningen fra sit kontor på hjemmeadressen.

“Selvom Jysk Mægler ikke er en fysisk butik, så yder jeg samme service som en ejendomsmægler i en fysisk butik.

Jeg holder enten møder hjemme hos kunden, så de ikke skal bekymre sig om parkering eller børnepasning. Ellers er jeg fan af at afholde mine møder på Ulla T i Vestbyen,” fortæller Kenneth.

Udover Kenneth, er der allerede ansat endnu en ejendomsmægler, Mikkel Gullach, i virksomheden hos Jysk Mægler.

“Vi skal arbejde i forskellige områder, hvor vi hver især kender hvert hjørne i lokalområdet.

Jeg arbejder primært i Aalborg, Nørresundby og byerne omkring. Mikkel Gullach er ansvarlig for Svenstrup og omegn, som er hans spidskompetencer.”

Fra venstre: Mikkel Gullach, Kenneth Laustsen

Den nyoprettede mæglervirksomhed har en helt særlig vision; foruden at sælge boliger med den største kundetilfredshed, vil de også værne om det lokale ved at bakke lokalforeningerne op i de byer, hvor boligerne bliver solgt.

“Vi skal bygge det lokale samfund op. En mægler arbejder i lokalområdet, og man skal værne om sin arbejdsplads. Derfor bakker vi op om lokalforeningerne hver gang der bliver solgt en bolig.

Når jeg sælger en bolig i Aalborg, så bakker vi eksempelvis en sportsforening i området op med en pose penge,” fortæller Kenneth.

Tilpasser markedsføringen til den enkelte bolig

En ting ejendomsmæglervirksomheden differentierer sig på, er at al markedsføringen på boligerne, der er til salg, foregår digitalt, og det er der en helt særlig årsag til.

Ifølge Kenneth, så er flere af ejendomsmæglernes markedsføringspakker standardpakker. Det er én af de ting, som de gør anderledes ved Jysk Mægler.

“Et eksempel er, at hvis en lignende ejendom, som den jeg får til salg i samme område, blev solgt på 92 dage, så skal markedsføringen passe til den pågældende bolig og til de 92 dage. Ikke mindre dage og ikke over.

På den måde betaler sælgerne ikke mere end hvad der er nødvendigt,” forklarer Kenneth.

Fra venstre: Kenneth Laustsen og Mikkel Gullach

Der er store planer for fremtiden hos Jysk Mægler.

Kenneth går nemlig med drømmen om at åbne Jysk Mægler i hele Jylland. Både nord og syd for Limfjorden.

Der er allerede planer om nye mæglere i 2020 – og det fortsat uden en fysisk butik – men du kan besøge Jysk Mæglers hjemmeside her.

 

Oplev de sejeste superbiler: Cool Car Race slutter i Aalborg i år

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis du er til vilde biler som Ferrari, Lamborghini, Porsche og mange flere dyre bilmærker, så er Cool Car Race noget for dig.

Cool Car Race begyndte i 2010 som et løb for velhavende erhvervsfolk, der gerne ville støtte børn med behov for en ekstra håndsrækning.

Det blev startet af Aalborg-virksomheden Coolshop med stifterne Jacob Risgaard og Mark Nielsen i front. I 2012 rykkede løbet ud af Flyvestation Aalborg og ud på de rigtige veje i stedet.

Aalborg bliver ikke forbigået i år

Siden har Cool Car Race været rundt i hele Danmark samt i mange udenlandske byer. Sidste år var dog frygteligt for bilentusiaster i Aalborg, som var vant til, at løbet de fleste år startede i den nordjyske hovedstad.

For her blev Aalborg helt forbigået på ruten. Men nu er vi tilbage til det normale. Ruten er netop i dag blevet offentliggjort, og det er fedt at se, at man slutter af på hjemmebanen i Aalborg.

Starter på Rådhuspladsen

Løbet køres fra 23-25 august. Det hele starter på selve Rådhuspladsen i København.

“Vi er glade for igen at slutte turen i Aalborg. For første gang bliver det muligt at se alle stop og følge turen real time på et kort.

Det er også værd at bemærke, at det er en ren Danmarks-Tour i år,” siger Jacob Risgaard til MigogAalborg.

Har samlet over 4 mio. kr. ind til velgørenhed

Cool Car Race har gennem årene samlet over fire mio. kr. ind til velgørenhed. Sidste år slog man rekorden og fik samlet over 1,5 mio. kr. ind, som blev doneret via Coolunite til syge børn.

Der er 40 superbiler med i løbet som stort set alle har to kørere med. Så handler det om at få samlet så mange penge ind via netværk, sociale medier og forskellige stunts langs ruten.

Vi kan i hvert fald godt skrive under på, at vi glæder os til at se nogle af verdens fedeste biler komme rullende ind i Aalborgs gader, hvor de højest sandsynligt slutter nede ved Havnefronten.

Du kan tjekke ruten og årets løb ud her

Bliver vildt og vådt: Aalborgs store vandfestival Waater vender retur

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det var en sprøjtende succes, da Waater Festival sidste år fik premiere i Østre Havn.

I august måned fik Aalborg sin allerførste vandfestival, og efter en næsten ulidelig varm sommer kunne timingen vist ikke have været bedre.

Mod alle odds formåede Waater alligevel at ramme ind i de to dage på sommeren, hvor vandet flød fra oven.

Dette afskrækkede heldigvis ikke aalborgenserne fra at springe ombord, så festivalen alligevel fik den bedste start, de kunne forestille sig.

Derfor vender Waater selvfølgelig også tilbage i år. Denne gang den sidste weekend i august, 31. august – 1. september.

Igen i år kan erfarne og uerfarne vandhunde prøve kræfter med almindelige og ualmindelige vandaktiviteter i både sikre og trygge rammer.

Festivalen byder på alt fra et spring på Danmarks største Waater Blob, leg med SUP boards, mega SUP board, flydende trampolin, dyk på land, ture i kanoer og kajakker, adgang til Kabelparken og GoBoats – og meget, meget mere.

Igen i år er alle aktiviteter helt gratis. 

Over overfladen vil der ose af ægte festivalstemning og kunne købes måde mad, is og kølige drikke.

Programmet vil blive offentliggjort løbende, men allerede nu står det klart, at årets festival bliver endnu større og vildere end den sidste.

Et vådt og vildt firmarrangement

Udover at underholde festivalens publikum med de mange vandaktiviteter, har Waater også gjort en aktiv indsats for at få inkluderet byens virksomheder og de ansatte, der er friske på en van(d)vittig oplevelse, og samtidig opnå en stor og anderledes eksponering under festivalen.

Dette sker primært i festivalens hovedkonkurrence, hvor tilmeldte virksomheder dyster mod hinanden på den store, oppustelige luftpude.

Waater ønsker nemlig også at festivalen skal være et oplagt firmaarrangement, hvor lokale virksomheder kan konkurrere mod andre, imens flere tusinde publikummer kigger på.

”For det første er aktiviteten enormt sjov i sig selv, hvor man som kollegaer kan være sammen på en helt anderledes måde, end hvis man fx går ud og tager et spil bowling,” forklarer Nichlas Tougaard, som til dagligt er Partner og kreativ Direktør i reklamebureauet Det nye Sort – og derudover idémanden bag Waater.

”Som deltagere i konkurrencen har man både mulighed for at lege med udklædning og gadgets – mens man samtidigt eksponerer virksomheden og dens image på en helt ny måde.”

Bliv eksponeret på en anderledes måde

A. Enggaard og Handelsbanken har allerede skrevet sig på deltagerlisten, hvoraf op til 9 ansatte kan danne et hold.

Tre af de 9 får lov at vise sine talenter på Blobben, der bedømmes ud fra henholdsvis flotteste udklædning, bedste moves, højden på springet og den vildeste landing i vandet.

“Mens virksomheder får lov at slå sig løs, så kan publikummerne jo samtidigt få lov at opleve virksomhederne i helt andre roller, end de er vant til at se dem i.

Man bliver knyttet sammen med en positiv oplevelse, og der ligger nogle rigtig gode værdier i at turde være med i noget anderledes og vise sig fra en sjovere side, end man måske normalt forbinder bankdirektører eller revisorer med.

Og så er man jo også bare med til at støtte op om et sjovt og lokalt arrangement,” forklarer Nichlas.

Den store Blob-konkurrence finder sted på festivalens åbningsdag og har plads til 10 deltagende virksomheder.

Så kunne du og din virksomhed tænke sig at tage del i festlighederne, så læs mere eller tilmeld jer lige her.