Gastromand besøger La Locanda: Jagten på Carlos succesopskrift

Skrevet af: Gastromand

Af Mads Schytte, gastromand.dk

I oktober måned sikrede La Locanda titlen som “Årets Autentiske Italienske Restaurant” kåret af Den Danske Spiseguide. Det var anden gang i træk de var nomineret, og endelig sikrede de en triumf, der gav genlyd i hele Danmark.

På Migogaalborg.dk anerkender vi den slags, og stiller naturligvis op med det samme for at se, hvad de har at byde på.

At den er autentisk er vel noget med, at der er plads til lidt småfejl og ”no nonsense” attitude, som indehaveren Carlo Liberati netop er kendt for.

En regnfuld og blæsende torsdag aften havde jeg fornøjelsen af, at have min mor med til middag. Min mor er ret vild med italiensk, og det er både maden og vinen, så det var absolut nærliggende at invitere hende med som min medspiser.

Min forventninger var tårnhøje efter denne pris. Jeg synes, det er vildt spændende, at vi har den bedste autentiske italienske restaurant i Dannmark.

Vi ankommer kl. 19.00 til den lille hyggelige restaurant ved CW Obels Plads i Aalborg. Der er allerede godt fyldt, og vi bliver vist til bords med det samme.

Både Carlo og restaurantchefen Kent Olesen kommer og byder pænt velkommen. Vi sludrer lidt sammen, hvor Carlo forklarer om prisen, de har vundet.

De øvrige kandidater i kamp mod La Locanda var “Italo Disco” i København, ”Italy e Italy” i Ringsted og ”Ravello” i Herning.

Jeg tænker lidt om, fx. Michelin-restauranten EraOra i København mon ikke er autentisk? Reelt er der nok en grund til, den ikke er med i kategorien for det må vel alt andet lige være den bedste i Danmark?

Men nu er jeg heller ikke ejer af Den Danske Spiseguide, så det er i virkeligheden slet ikke min opgave at vurdere – det lader vi de professionelle om.

Vi bliver hurtigt præsenteret for menuen og vælger at gå efter syv retter, hvor vi lader os forføre og overraske af køkkenet – det kaldes “I Cicchetti Dello Chef” – sikkert noget med, at køkkenet styrer showet og alt kan ske – løst og frit oversat.

Jeg tænker det ville give god mening, at vi kommer godt rundt omkring retterne, så vi springer på.

Kort efter kommer der lidt forskellige brød bagt med kartofler, rosmarin og tomater samt et lækkert glas rose bobler, som hedder Millesimato Zero Rosé-Veneto med masser af sprødhed og flot balance. Ingen tvivl om, at Kent har styr på vine og bobler!

Det fortsætter med en sprød sauvignon blanc, som dufter helt fantastisk – flot syre og masser af citrus.

Vi får kort tid efter vores første ret; en grov carpaccio af gåsebryst på romersk puntarelle, marineret med hvidløgs- og ansjosdressing.

Carlo forklarer om grøntsagen puntarelle, som vist under krigen blev brugt som kaffe erstatning, jeg tror på ham.

Det smager faktisk godt – men vinen er ikke helt velvalgt – det viser sig så, at Carlo lige har lavet om på rækkefølgen af retterne, så denne faktisk var ment til denne ret – det er nok her, hvor det autentiske kommer ind i billedet – vi smiler og tænker – ”Hvad pokker – det kører jo!”.

Så får vi serveret den korrekte vin til vore næste ret; Anselmi Capitel Foscarino-Veneto, som er en god fed chardonnay, der faktisk er ganske fin til den næste ret – Dampede blåmuslinger serveret med saor-sauce på ristet hjemmebagt brød.

Det er lækkert nok, men knaser desværre lidt, som min mor diskret spørger ind til, og nej, det burde det nok ikke – men igen, det er jo autentisk for pokker!

Vi joker lidt og nyder stemningen i restauranten, hvor flere kommer ind fra gaden i håb om at få et bord, men de bliver desværre afvist.

Så til næste ret, som er grillet blæksprutte serveret på hvidbønnesalat tilsmagt med citrusfrugter og friske krydderier. Det minder mig om Bilbao, hvor jeg var for nylig.

Dette smager til gengæld vildt godt, og selv om saltgrisene ville sige, det kunne bruge et ekstra skud, så er det godkendt. Blæksprutten har fået 8 timer i sous vide, hvilket er helt tydeligt.

Egentlig var der kunstpause nu, men Carlo insisterer lige på, at vi smager hans signaturret – Kyllingesalat med trøffelolie og peberrods-dressing. Den er sgu lidt spøjs og minder mig om Caesar salad med trøffel, men det smager godt, og der er godt skud på peberroden, hvilket er lækkert.

Hvis du nu tænker på, om du bliver mæt på La Locanda så er svaret 110 % Yes Sir! – Det gør du virkelig.

Allerede efter de første retter kunne jeg mærke det – men efter en god pause er jeg klar igen.

Så er det tid til rødvin, hvor vi starter med en Aglaea Tenuta di Agllea-Sicilien – masser af jordbund og tanniner som står godt til vores klassiske risotto med blandede svampe og frisk trøffel.

Det er lavet lige efter bogen og kan, som en risotto bør kunne, “lave en bølge på tallerken”.

Den er så kende under saltet selv til min smag, og det er selvfølgelig sådan nogle detaljer, der trækker lidt ned i helhedsoplevelsen.

Derefter hjemmelavet ravioli fyldt med græskar og ricotta, serveret med rigelige mængder af brunet smør, salvie og parmesanost, dertil efter min mening aftenens bedste vin – naturligvis på Pinot Noir.

Her er min mor meget enig og faktisk overrasket over vinen, hvilket glæder mig meget. Det er nu to voldsomme retter, som nok vil sende de fleste til tælling.

Here comes the bomb!

Hvis du ikke var mæt, så er det sgu på høje tid – den italiensk hovedret er landet – Rødvinsbraisseret kalvekæbe serveret med rodfrugter og stegt polenta.

Kalvekæberne er møre som bare fanden og fuldstændig klistret af sødme – det er godt lavet.

Polentaen ville ikke have taget skade af lidt salt – som min mor for fjerde gang nævner lidt diskret.

Men hun har ret, det er en kende under-saltet, hvilket er synd, når det er polenta. Rødvinen dertil er fantastisk og med en god syre til den fede ret.

Så til vores afslutning – Chokoladekage med mælkeis og sauce af kirsebær samt amarene kirsebær. Det fungerer faktisk ret godt og er man til, at desserter skal være søde og ikke syrlige og friske og alt muligt andet hippie-pis, så er det her spot on – Jeg er i hvert fald tilfreds, og for én gang skyld er det ikke under saltet.

Vi forlader La Locanda og bevæger os hjem ad – mætte og godt satte efter en god omgang italiensk mad.

Mine tanker flyver lidt rundt, og jeg bliver ved med at tænke over aftenen.

Mine forventninger var tårnhøje efter deres seneste pris, men alligevel er jeg kommet lidt hjem med følelsen af, at være skuffet. Der var for mange småfejl, og alt var ikke i top, som jeg havde forventet, når en restaurant vinder en pris for den bedste i Danmark.

Måske skyldes det i virkeligheden, at jeg bare ikke forstår denne pris, og det “autentiske”, som jeg også nævner i indledning, betyder, at der er plads til småfejl – I givet fald, så er det jo helt fair.

For en god ordens skyld sendte vi en ekstra anmelder ind omkring restauranten, som kunne berette om lignende småfejl og samme blandet oplevelse.

Jeg vil slutte af med, at La Locanda ganske vist er en autentisk og hyggelig restaurant, som gør det ganske fint og navnlig til prisen på menuen. Vinene er gode, men der sker lidt småfejl undervejs, og retterne mangler et “final touch”.

Det ændrer dog ikke på det billede af, at vi er stolte af Carlo’s succesformel på at skabe en restaurant, der stort set er propfyldt hver eneste dag i Aalborg og har vundet en stor landsdækkende pris.

Gastromands seneste indlæg

Så skal der stemmes: Her er finalisterne til AALBORG AWARDS 2020

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Fra Aalborg Awards 2019
Fra Aalborg Awards 2019

Så er vi klar til at løfte sløret for, hvem der er kommet igennem nåleøjet og er blandt finalisterne til årets AALBORG AWARDS 2020, som finder sted fredag den 3. april.

I år er det suverænt MigogAalborgs læsere, der beslutter, hvem der løber med priserne, og i første omgang har I valgt de 6 slutnominerede i hver kategori.

Over 10.000 har stemt i den indledende nomineringsrunde, og igen i år har det været ekstremt tæt løb i langt de fleste kategorier.

Resultatet fra indledende runde er nulstillet, og vi er nu klar med en helt ny afstemning, hvor den endelige vinder af de enkelte kategorier skal findes.

STEM PÅ DINE FAVORITTER LIGE HER

Kæmpe fest i vente

Vi har igen i år rykket AALBORG AWARDS ind i Aalborg Hallen i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor der bliver plads til over 900 gæster. Sidste år var der totalt udsolgt til showet og afterparty.

Billetterne er netop sat i salg, og denne gang er det udelukkende med siddepladser – find din billet lige her

Det bliver en forrygende aften med rød løber, drinks, et fedt show med kåringer og så ikke mindst et med et megafedt afterparty, hvor natklubkongerne fra TooManyLeftHands er klar til at sparke festen i gang.

Sidste år spillede de blandt andet på Tinderbox, de stod for Aalborgs største Gadefest on Tour på Gammeltorv og så har de også netop spillet på Aairport Festival.

TooManyLeftHands er netop kendt for at tage de største hits og mixe dem med deres eget touch, og regnes for at være blandt de bedste DJs.

Vært på selve AALBORG AWARDS bliver Nicolaj Lange, der også har været det de to forgående år.

Hvis du vil prøve at have følelsen af at komme med til den største rød løber fest i Aalborg, så er det AALBORG AWARDS.

De slutnominerede til AALBORG AWARDS 2020 er:

Årets Restaurant

Fellini
Karma Sushi
MEAT
SMAEK
Tabu
Textur

STEM HER

Byens Bedste Burger

Burger Boom
Burger GO
Burger Shack
Cafe Vi2
Grillen Burgerbar
Vestre Baadelaug

STEM HER

Byens Bedste Kaffe

Behag din smag
Café Vi2
Espresso House
Kochs Kaffebar
Penny Lane
Starbucks

STEM HER

Byens Bedste Take Away

Azzura
Caspars
Fandanko
Karma Sushi
La Bottega
Nadias

STEM HER

Årets Café

Caféministeriet
Café Peace
Café Vi to
Penny Lane
Salling Rooftop
Ulla T

STEM HER

Årets Bar/Natklub

D’wine Bar
Heidis
Helmuth
John Bull
Pigen og Trompeten
Zwei Grosse

STEM HER

Byens Bedste Brunch

Cafeministeriet
Café Spiret
Helmuth
MEAT
Café Peace
Ulla T

STEM HER

Byens Bedste Pizza

Azzura
Fellini
La Bottega
San Giovanni
Sticchi’s
Tony’s Pizza

STEM HER

Årets Bedste Butik

Fandango
Luksus Baby
Shaping New Tomorrow
Sinnerup
Skjold Burne
Vero Moda

STEM HER

Årets Eventsted

Event Aalborg
FunCenter
Musikkens Hus
Skråen
Aalborg Kongress og Kulturcenter
Aalborg Zoo (Jul i zoo)

STEM HER

Byens Bedste Cocktails

Bar V Comwell Hvide Hus
Helmuth
Klostertorvet
Vesterå
Restaurant Struktur
Ulla T

STEM HER

Årets Shoppingoplevelse

Friis
Magasin
IKEA
Plantorama
Salling
Aalborg Storcenter

STEM HER

Hvad: AALBORG AWARDS afholdes af MigogAalborg
Hvor: Aalborg Kongres & Kultur Center
Hvornår: Fredag d. 3. april kl. 18-01.00
Billet-info:
Siddeplads: 349 kr.
Inkluderer 1 drink, snacks under showet, indgang til Award-show og MEGA Afterparty
Køb billet her.

Borgmester jubler: Aalborg Lufthavn får togstation til december

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Banedanmark
Foto: Banedanmark

Lufthavnsbanen mellem Aalborg og Aalborg Lufthavn har været længe undervejs, og planen har hele tiden været, at den forventes at åbne i slutningen af 2020.

Onsdag middag kunne borgmester, Thomas Kastrup-Larsen – direkte fra skinnerne – afsløre, at togbanen åbner til december.

“Lige nu er man igang med at bygge den nye station og snart kommer skinnerne. Det betyder, at folk fra hele Jylland kan tage toget til Aalborg Lufthavn.

Jeg forventer, at det vil give fornyet vækst i passagererne og skabe mange nye muligheder for Aalborg Lufthavns fremtidige vækst,” fortæller Thomas Kastrup-Larsen på Facebook.

Den nye station kommer til at ligge meget tæt på terminalbygningen, så man nærmest kan træde direkte ind i flyet fra toget.

Mere info om Lufthavnsbanen

Jernbanen udgår fra Lindholm Station og går videre gennem området vest for Voerbjerglund, inden den passerer Thistedvej, som føres over banen på en bro.

Herfra fortsætter banen nord om Lergravssøerne og videre ud langs Lufthavnsvej.

Ved lufthavnens forplads etableres en station i umiddelbar tilknytning til lufthavnsbygningen.

Stationen får en 180 meter lang perron, der kan betjene tog på op til 204 meter. Der anlægges også et klargøringsspor med tilhørende perron.

Banen bliver i alt 3 km lang.

Du kan finde mere info her.

Rullende talkshow: Utzon Center vil fortælle om arkitektur på en anderledes måde

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Utzon Center
Foto: Utzon Center

Det kan være svært at forstå, når arkitekter taler om arkitektur.

Sort snak. Og sådan burde det ikke være.

“Vi skal holde op med at være så selvhøjtidelige, når vi taler om arkitektur, siger arkitekt Lasse Andersson, der er direktør for Kunsten og Utzon Center, i en pressemeddelelse.

“Arkitektur er fedt. Og det skal vi være langt bedre til at formidle og ikke være så indforståede. Jeg savner en arkitekturformidling, der er målrettet alle dem, som ikke er arkitekter,” siger Lasse Andersson.

Derfor kommer Utzon Center med en serie på tre kortfilm, der hedder Utzon on the Road. Filmene er et forsøg på at fortælle om arkitektur på en anderledes måde.

De fleste kan være med

Lasse Andersson sidder bag rattet i et rullende talkshow, hvor der hver gang er en ny gæst i passagersædet, som ruller ud på vejene for at møde arkitekturen i virkeligheden.

Og for at tale om den på en måde, så de fleste kan være med.

Den første gæst i passagersædet er arkitekt og tv-vært Ane Cortzen. Sammen med Lasse Andersson besøger hun Jørn Utzons hjemby, Aalborg.

Nørderi eller Pussykat

-“Der er ikke noget i vejen for, at vi som arkitekter har en nørdet debat i vores fagblad, og at der bliver lavet smukke fagbøger om arkitektur. Det er fint.

Men det flytter ikke noget, og det udelukker en debat med den brede befolkning, som bebor arkitekturen og bruger den hver dag,” siger Lasse Andersson.

I det første afsnit besøger Ane Cortzen og vært nogle af de mest markante steder og bygninger i Aalborg.

For eksempel det tidligere kraftværk Nordkraft, der er omdannet af Cubo Arkitekter og Nord Architects. Cortzen og Andersson kører forbi Musikkens Hus, som er tegnet af østrigske Coop Himmelb(l)au, samt selvfølgelig Utzon Center, der er den sidste bygning, som Jørn Utzon færdiggjorde inden sin død i 2008.

Og de ruller ind på Vesterbro, som er et kvarter, der opstod i 1930erne.

Foto: Utzon Center

Serien af tre kortfilm er skabt i samarbejde med Jaguar.

Spar op til 85%: Americandreams holder stort mærkevare-restsalg i weekenden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Americandreams
Foto: Americandreams

Hvis du synes det lyder fristende med besparelser på op til 85 % på fede mærker som Calvin Klein, Neo Noir, Rosemunde, Tommy Hilfiger og mange flere, så skal du sætte et stort kryds i kalenderen.

For på lørdag og søndag holder Shopping-kometen Americandreams, med base i Aalborg, et vildt restsalg af mærkevarer på deres lager på Porsvej.

Årsagen er, at Americandreams.dk, som sælger mærkevaretøj, nu vælger at satse helt på deres eget brand “Americandreams“, da efterspørgslen på deres egne designet produkter bliver større og større hos kunderne.

Direktør i Americandreams, Cecilie Villadsen, oplyser til MigogAalborg, at de sætter fart på udviklingen af nye styles grundet den positive udvikling.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

💕 Top 1 or 2??? 😍 Both tops + cargo pants are online | Products are tagged 👆🏼

Et opslag delt af AMERICANDREAMS (@americandreamscom) den

Stor interesse for restsalget

Der bliver rig mulighed for at gøre et kup, og det bliver sidste chance, hvis du skal have fat i de lækre brands.

Der er altid lang kø for at komme ind og få fingrene i de de lækre varer, når Americandreams holder lagersalg og de forventer også stor interesse for restsalget, hvor besparelserne altså er helt oppe på 85 %.

Det finder sted fra kl 09.00 – 18.00 på lørdag, d. 29 februar, og igen søndag, d. 1. marts, fra kl. 10.00 – 16.00.

 

 

Vis dette opslag på Instagram

 

No words needed 💘 Charline looking stunning in Cruz belted coat brown 🥰 Tab to shop it online #Americandreams

Et opslag delt af AMERICANDREAMS (@americandreamscom) den


Americandreams oplyser, at der er løbende opfyldning af varer i løbet af dagen. Parkerings-faciliteterne er også gode med gratis parkering lige uden for lageret.

Der skal dog påregnes kø for at komme ind. Der modtages både MobilePay og kontanter.

Hvad: Americandreams Mærkevare-restsalg
Hvor: The Black Box, Porsvej 2, 9000 Aalborg
Hvornår: Lørdag (9-18), søndag (10-16)

Du finder mere info her.