Gastromand besøger La Locanda: Jagten på Carlos succesopskrift

Skrevet af: Gastromand

Af Mads Schytte, gastromand.dk

I oktober måned sikrede La Locanda titlen som “Årets Autentiske Italienske Restaurant” kåret af Den Danske Spiseguide. Det var anden gang i træk de var nomineret, og endelig sikrede de en triumf, der gav genlyd i hele Danmark.

På Migogaalborg.dk anerkender vi den slags, og stiller naturligvis op med det samme for at se, hvad de har at byde på.

At den er autentisk er vel noget med, at der er plads til lidt småfejl og ”no nonsense” attitude, som indehaveren Carlo Liberati netop er kendt for.

En regnfuld og blæsende torsdag aften havde jeg fornøjelsen af, at have min mor med til middag. Min mor er ret vild med italiensk, og det er både maden og vinen, så det var absolut nærliggende at invitere hende med som min medspiser.

Min forventninger var tårnhøje efter denne pris. Jeg synes, det er vildt spændende, at vi har den bedste autentiske italienske restaurant i Dannmark.

Vi ankommer kl. 19.00 til den lille hyggelige restaurant ved CW Obels Plads i Aalborg. Der er allerede godt fyldt, og vi bliver vist til bords med det samme.

Både Carlo og restaurantchefen Kent Olesen kommer og byder pænt velkommen. Vi sludrer lidt sammen, hvor Carlo forklarer om prisen, de har vundet.

De øvrige kandidater i kamp mod La Locanda var “Italo Disco” i København, ”Italy e Italy” i Ringsted og ”Ravello” i Herning.

Jeg tænker lidt om, fx. Michelin-restauranten EraOra i København mon ikke er autentisk? Reelt er der nok en grund til, den ikke er med i kategorien for det må vel alt andet lige være den bedste i Danmark?

Men nu er jeg heller ikke ejer af Den Danske Spiseguide, så det er i virkeligheden slet ikke min opgave at vurdere – det lader vi de professionelle om.

Vi bliver hurtigt præsenteret for menuen og vælger at gå efter syv retter, hvor vi lader os forføre og overraske af køkkenet – det kaldes “I Cicchetti Dello Chef” – sikkert noget med, at køkkenet styrer showet og alt kan ske – løst og frit oversat.

Jeg tænker det ville give god mening, at vi kommer godt rundt omkring retterne, så vi springer på.

Kort efter kommer der lidt forskellige brød bagt med kartofler, rosmarin og tomater samt et lækkert glas rose bobler, som hedder Millesimato Zero Rosé-Veneto med masser af sprødhed og flot balance. Ingen tvivl om, at Kent har styr på vine og bobler!

Det fortsætter med en sprød sauvignon blanc, som dufter helt fantastisk – flot syre og masser af citrus.

Vi får kort tid efter vores første ret; en grov carpaccio af gåsebryst på romersk puntarelle, marineret med hvidløgs- og ansjosdressing.

Carlo forklarer om grøntsagen puntarelle, som vist under krigen blev brugt som kaffe erstatning, jeg tror på ham.

Det smager faktisk godt – men vinen er ikke helt velvalgt – det viser sig så, at Carlo lige har lavet om på rækkefølgen af retterne, så denne faktisk var ment til denne ret – det er nok her, hvor det autentiske kommer ind i billedet – vi smiler og tænker – ”Hvad pokker – det kører jo!”.

Så får vi serveret den korrekte vin til vore næste ret; Anselmi Capitel Foscarino-Veneto, som er en god fed chardonnay, der faktisk er ganske fin til den næste ret – Dampede blåmuslinger serveret med saor-sauce på ristet hjemmebagt brød.

Det er lækkert nok, men knaser desværre lidt, som min mor diskret spørger ind til, og nej, det burde det nok ikke – men igen, det er jo autentisk for pokker!

Vi joker lidt og nyder stemningen i restauranten, hvor flere kommer ind fra gaden i håb om at få et bord, men de bliver desværre afvist.

Så til næste ret, som er grillet blæksprutte serveret på hvidbønnesalat tilsmagt med citrusfrugter og friske krydderier. Det minder mig om Bilbao, hvor jeg var for nylig.

Dette smager til gengæld vildt godt, og selv om saltgrisene ville sige, det kunne bruge et ekstra skud, så er det godkendt. Blæksprutten har fået 8 timer i sous vide, hvilket er helt tydeligt.

Egentlig var der kunstpause nu, men Carlo insisterer lige på, at vi smager hans signaturret – Kyllingesalat med trøffelolie og peberrods-dressing. Den er sgu lidt spøjs og minder mig om Caesar salad med trøffel, men det smager godt, og der er godt skud på peberroden, hvilket er lækkert.

Hvis du nu tænker på, om du bliver mæt på La Locanda så er svaret 110 % Yes Sir! – Det gør du virkelig.

Allerede efter de første retter kunne jeg mærke det – men efter en god pause er jeg klar igen.

Så er det tid til rødvin, hvor vi starter med en Aglaea Tenuta di Agllea-Sicilien – masser af jordbund og tanniner som står godt til vores klassiske risotto med blandede svampe og frisk trøffel.

Det er lavet lige efter bogen og kan, som en risotto bør kunne, “lave en bølge på tallerken”.

Den er så kende under saltet selv til min smag, og det er selvfølgelig sådan nogle detaljer, der trækker lidt ned i helhedsoplevelsen.

Derefter hjemmelavet ravioli fyldt med græskar og ricotta, serveret med rigelige mængder af brunet smør, salvie og parmesanost, dertil efter min mening aftenens bedste vin – naturligvis på Pinot Noir.

Her er min mor meget enig og faktisk overrasket over vinen, hvilket glæder mig meget. Det er nu to voldsomme retter, som nok vil sende de fleste til tælling.

Here comes the bomb!

Hvis du ikke var mæt, så er det sgu på høje tid – den italiensk hovedret er landet – Rødvinsbraisseret kalvekæbe serveret med rodfrugter og stegt polenta.

Kalvekæberne er møre som bare fanden og fuldstændig klistret af sødme – det er godt lavet.

Polentaen ville ikke have taget skade af lidt salt – som min mor for fjerde gang nævner lidt diskret.

Men hun har ret, det er en kende under-saltet, hvilket er synd, når det er polenta. Rødvinen dertil er fantastisk og med en god syre til den fede ret.

Så til vores afslutning – Chokoladekage med mælkeis og sauce af kirsebær samt amarene kirsebær. Det fungerer faktisk ret godt og er man til, at desserter skal være søde og ikke syrlige og friske og alt muligt andet hippie-pis, så er det her spot on – Jeg er i hvert fald tilfreds, og for én gang skyld er det ikke under saltet.

Vi forlader La Locanda og bevæger os hjem ad – mætte og godt satte efter en god omgang italiensk mad.

Mine tanker flyver lidt rundt, og jeg bliver ved med at tænke over aftenen.

Mine forventninger var tårnhøje efter deres seneste pris, men alligevel er jeg kommet lidt hjem med følelsen af, at være skuffet. Der var for mange småfejl, og alt var ikke i top, som jeg havde forventet, når en restaurant vinder en pris for den bedste i Danmark.

Måske skyldes det i virkeligheden, at jeg bare ikke forstår denne pris, og det “autentiske”, som jeg også nævner i indledning, betyder, at der er plads til småfejl – I givet fald, så er det jo helt fair.

For en god ordens skyld sendte vi en ekstra anmelder ind omkring restauranten, som kunne berette om lignende småfejl og samme blandet oplevelse.

Jeg vil slutte af med, at La Locanda ganske vist er en autentisk og hyggelig restaurant, som gør det ganske fint og navnlig til prisen på menuen. Vinene er gode, men der sker lidt småfejl undervejs, og retterne mangler et “final touch”.

Det ændrer dog ikke på det billede af, at vi er stolte af Carlo’s succesformel på at skabe en restaurant, der stort set er propfyldt hver eneste dag i Aalborg og har vundet en stor landsdækkende pris.

Gastromands seneste indlæg

Åbnet i midlertidige lokaler: Danmarks største sparekasse flytter ind i gammel kjolefabrik

Skrevet af: Michael Qureshi
Keld Jakobsen er områdedirektør i Aalborg
Keld Jakobsen er områdedirektør i Aalborg

Siden årsskiftet har Keld Jakobsen været områdedirektør i Sparekassen Kronjyllands kommende områdecenter i Aalborg.

Med mange års erfaring fra både Spar Nord og Nordjyske Banks afdelinger i Aalborg ved han om nogen, at en synlig placering i Aalborg har stor betydning.

Så da muligheden bød sig for at overtage den gamle kjolefabrik Racell, slog han og den øvrige ledelse i Sparekassen Kronjylland til.

Med placering direkte ud til Sønderbro bliver bygningen dagligt passeret af mange mennesker, samtidig med at det bliver nemt for kunderne at parkere lige uden for afdelingen på Nålemagervej.

Ifølge landets ottendestørste pengeinstitut er det et perfekt sted i Aalborg for dem at åbne et nyt områdecenter Nord.

Eneste lille minus er imidlertid, at den gamle kjolefabrik skal renoveres og bygges fuldstændig om indvendigt for at kunne huse flotte nye møde- og kontorfaciliteter og afdelingens mange nye medarbejdere.

Men det afskrækker ikke Sparekassen.

Har været åben i Aalborg i over fire måneder

Den midlertidige løsning er derfor, at afdelingen er startet i lokaler lige bag det områdecenter, der ventes at stå klar i september.

“Der er stadig nogen, som spørger mig; Keld, hvornår er det nu, I åbner?

Der må jeg så grinende forklare dem, at vi altså har været i fuld drift i fire måneder nu i Aalborg.

At vi lige nu findes i midlertidige lokaler er nemlig på ingen måde en hindring for, at vi kan drive en nystartet afdeling med fuld fokus på kunderne, og hvor kunderne er meget velkomne til at komme forbi”, fortæller Keld Jakobsen, da MigogAalborg besøger de midlertidige lokaler med en efterfølgende rundtur i den gamle kjolefabrik.

Foto af den gamle kjolefabrik Racelll
Kilde: Aalborg Stadsarkiv

Har fået en fantastisk start

Den erfarne områdedirektør har arbejdet adskillige år i Spar Nord og Nordjyske Bank.

Derfor så han det som en fantastisk udfordring at skulle stå i spidsen for at starte Sparekassen Kronjylland op i Aalborg.

“Det er vel det tætteste, jeg kommer på at blive iværksætter i min karriere, for vi er fuldstændig startet fra nul.

Afdelingen er dog allerede kommet helt fantastisk fra start, og det skyldes nok i høj grad, at det er lykkedes os at tiltrække lige præcis de medarbejdere, der stod øverst på vores ønskeseddel.

Det gør, at vi kan tilbyde vores kunder et superstærkt hold af rådgivere, og det har allerede medvirket til, at vi på kort tid har fået rigtig mange kunder.

Derudover oplever vi en stor opbakning fra hele organisationen.

Sparekassen Kronjylland er ikke uvant med at åbne afdelinger i nye områder, og de erfaringer nyder vi rigtig godt af, ” lyder det fra Keld Jakobsen.

Teamet i Aalborg

Går i den modsatte retning

Han er ikke i tvivl om, at de mange nye kunder i Aalborg også skyldes, at Sparekassen tør skille sig ud:

“Vi har et stærkt værdisæt med et stort kundefokus. Det lever vi i høj grad op til.

Der er mange steder, hvor kunderne ikke engang har en fast rådgiver tilknyttet mere, men skal ringe til et callcenter.

Her går vi i den modsatte retning.

Vores rådgivere skal have tid til hver enkelt kunde, og vi skal være dygtige til at spotte deres behov – nærmest før kunderne selv,” forklarer fra Keld Jakobsen.

Aalborg-afdelingen har allerede 12 medarbejdere, og når de rykker over i 1200 kvadratmeter i to plan, håber man at blive 20-25 ansatte.

“Selvom Sparekassen Kronjylland har hovedsæde i Randers, er vi i vores afdeling og områdecenter her i Aalborg lige så Aalborg-lokale, hvis ikke mere, som andre pengeinstitutter med hovedbase i byen.

Derudover har vi allerede indgået flere nye lokale sponsoraftaler, for vi ønsker naturligvis på alle plan at være med til at udvikle det område, vi selv er en del af.

Der er mange, som bliver overrasket over at høre, at vi har så store ambitioner i Aalborg.

Og i det hele taget er det langt fra alle, der er klar over , hvor stor Sparekassen Kronjylland er.

Vi har cirka 50 afdelinger på landsplan og mere end 160.000 kunder,” lyder det fra Keld Jakobsen.

Kan hente viden fra baglandet

Der er også en stor tryghed i at være en del af noget større:

“Vi kan hente viden på mange fagområder i hele vores koncern og har specialister inden for alle områder.

Det kommer både os og kunderne til gode.

Her i opstartsfasen har det for eksempel også været en stor fordel, at Sparekassens egen bygningsafdeling har stået for forhandlingerne på byggesiden, da vi skulle lande aftaler her i Aalborg ligesom vi har været i tæt kontakt med vores marketing- og kommunikationsafdeling.

Vi har en stærk organisation i ryggen, og det giver tryghed. Tingene er også meget lettere for mig, når jeg på den måde kan fokusere på det, jeg er bedst til,” forklarer områdedirektøren.

Efter en rundvisning i kjolefabrikken, der snart bliver en flot sparekasseafdeling, sender Keld Jakobsen os afsted med ordene:

“I kan roligt skrive, at vi er kommet for at blive.

Vi vil Aalborg, og derfor satser vi ambitiøst her i byen.

Åbningsdatoen afsløret: I næste uge genåbner Fætter BR i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Legetøjet er ved at være på plads på hylderne. De nye medarbejdere er klar i de røde trøjer. Ballonerne er ved at blive pustet op.

Og ikke mindst er den velkendte Fætter BR ved at finde sin vej tilbage til de danske børn.

I de kommende måneder vil legetøjskæden BR åbne hele 26 butikker rundt i hele landet, og nu er kæden klar med de første åbningsdatoer. Den 25. marts åbner BR således sin første butik, som bliver på Vimmelskaftet i København.

Derefter åbner butikkerne som perler på en snor, og det gælder også i Aalborg, hvor den store Fætter BR i Algade åbner torsdag d. 28. marts kl. 12.00

“Det er fantastisk, at vi nu er nået hertil, og jeg har glædet mig som et barn til juleaften, til at kunne invitere til åbningen af de første BR-butikter.

Vi ser meget frem til åbningerne, hvor vi også har et par overraskelser i ærmet til de børn, der kommer på åbningsdagen,” fortæller BR-chef, Charlotte From.

Åbner en butik om dagen

Efter den første butiksåbning står holdet bag de nye BR-butikker klar til at åbne dørene i yderligere 25 butikker spredt over hele Danmark. Og der vil stort set åbne en butik på alle hverdage i de kommende uger.

“Siden vi kunne annoncere køb af BR’s varelager og brand, er det gået stærkt.

Der sker noget hver eneste dag, og vi glæder os til, at vi har alle åbningsdatoer på plads. Vi mærker en stor opbakning til BR fra alle egne af Danmark, og vi glæder os til at få åbnet samtlige butikker,” uddyber Charlotte From.

Som MigogAalborg også kunne fortælle forleden, så åbner der også en stor Fætter BR i City Syd, hvor man flytter ind i den gamle Toys R’ Us butik – det kan du læse om her

Sådan åbner de første 5 BR-butikker: 

BR Vimmelskaftet 45, København, 25. marts kl. 15.00
BR Fisketorvet, København, 26. marts kl. 12.00
BR Frederiksbergcenteret, Frederiksberg, 27. marts kl. 12.00
BR Algade, Aalborg, 28. marts kl. 12.00
BR Bruuns Galleri, Aarhus, 29. marts kl. 12.00

Drama i Superligaen: AaB ryger ud af Top 6 slutspil i sidste sekund

Skrevet af: Michael Qureshi

Søndag den 17. marts vil blive husket som en vild dag for de store sportshold i Aalborg.

Først kvalificerede ishockey-mestrene Aalborg Pirates sig til DM-semifinalen med en 4-1 sejr over Herning Blue Fox.

Siden vandt Aalborg Håndbold pokalturneringen for første gang i klubbens historie med en finalesejr over Skanderborg i et drama.

Men AaB fuldendte desværre ikke et Aalborg sports hattrick, da de på få sekunder gik fra at være med i Top 6 slutspillet til at ryge ned i nedrykningsspillet.

Skæbnen var ond ved AaB

AaB gjorde ellers deres for at komme i Top 6 med en 3-1 sejr hjemme på Aalborg Portland Park over AGF.

Men skæbnen var så ond over for AaB. Først scorede FC Nordsjælland mod Vendsyssel i kampens sidste del, og så vendte man blikket mod Esbjerg.

Her stod den 1-1 helt frem til 90. minut, da Esbjerg desværre for AaB scorede til 2-1 mod Vejle i overtiden.

Dermed væltede hele kabalen for AaB, og de trak nitten sammen med Randers og AGF.

Det var Kasper Pedersen, der bragte AaB foran på et hovedstød i første halvleg efter flot dominans og god støtte på tilskuerpladserne trods blæst og regn.

Kort før pausen kom AGF dog på omgangshøjde, da Peter Ankersen fik udlignet.

Men AaB hentede de tre point først ved Patrick Kristensens mål, og AGF gjorde det ikke lettere for dem, da de fik en mand vist ud kort efter.

I slutfasen satsede AGF, og det gav plads til sæsonens store AaB-profil Lucas Andersen, der scorede et drømmemål til 3-1.

Men lige lidt hjalp det, da skæbnen altså ville det anderledes.