Gastromand besøger La Locanda: Jagten på Carlos succesopskrift

Skrevet af: Gastromand

Af Mads Schytte, gastromand.dk

I oktober måned sikrede La Locanda titlen som “Årets Autentiske Italienske Restaurant” kåret af Den Danske Spiseguide. Det var anden gang i træk de var nomineret, og endelig sikrede de en triumf, der gav genlyd i hele Danmark.

På Migogaalborg.dk anerkender vi den slags, og stiller naturligvis op med det samme for at se, hvad de har at byde på.

At den er autentisk er vel noget med, at der er plads til lidt småfejl og ”no nonsense” attitude, som indehaveren Carlo Liberati netop er kendt for.

En regnfuld og blæsende torsdag aften havde jeg fornøjelsen af, at have min mor med til middag. Min mor er ret vild med italiensk, og det er både maden og vinen, så det var absolut nærliggende at invitere hende med som min medspiser.

Min forventninger var tårnhøje efter denne pris. Jeg synes, det er vildt spændende, at vi har den bedste autentiske italienske restaurant i Dannmark.

Vi ankommer kl. 19.00 til den lille hyggelige restaurant ved CW Obels Plads i Aalborg. Der er allerede godt fyldt, og vi bliver vist til bords med det samme.

Både Carlo og restaurantchefen Kent Olesen kommer og byder pænt velkommen. Vi sludrer lidt sammen, hvor Carlo forklarer om prisen, de har vundet.

De øvrige kandidater i kamp mod La Locanda var “Italo Disco” i København, ”Italy e Italy” i Ringsted og ”Ravello” i Herning.

Jeg tænker lidt om, fx. Michelin-restauranten EraOra i København mon ikke er autentisk? Reelt er der nok en grund til, den ikke er med i kategorien for det må vel alt andet lige være den bedste i Danmark?

Men nu er jeg heller ikke ejer af Den Danske Spiseguide, så det er i virkeligheden slet ikke min opgave at vurdere – det lader vi de professionelle om.

Vi bliver hurtigt præsenteret for menuen og vælger at gå efter syv retter, hvor vi lader os forføre og overraske af køkkenet – det kaldes “I Cicchetti Dello Chef” – sikkert noget med, at køkkenet styrer showet og alt kan ske – løst og frit oversat.

Jeg tænker det ville give god mening, at vi kommer godt rundt omkring retterne, så vi springer på.

Kort efter kommer der lidt forskellige brød bagt med kartofler, rosmarin og tomater samt et lækkert glas rose bobler, som hedder Millesimato Zero Rosé-Veneto med masser af sprødhed og flot balance. Ingen tvivl om, at Kent har styr på vine og bobler!

Det fortsætter med en sprød sauvignon blanc, som dufter helt fantastisk – flot syre og masser af citrus.

Vi får kort tid efter vores første ret; en grov carpaccio af gåsebryst på romersk puntarelle, marineret med hvidløgs- og ansjosdressing.

Carlo forklarer om grøntsagen puntarelle, som vist under krigen blev brugt som kaffe erstatning, jeg tror på ham.

Det smager faktisk godt – men vinen er ikke helt velvalgt – det viser sig så, at Carlo lige har lavet om på rækkefølgen af retterne, så denne faktisk var ment til denne ret – det er nok her, hvor det autentiske kommer ind i billedet – vi smiler og tænker – ”Hvad pokker – det kører jo!”.

Så får vi serveret den korrekte vin til vore næste ret; Anselmi Capitel Foscarino-Veneto, som er en god fed chardonnay, der faktisk er ganske fin til den næste ret – Dampede blåmuslinger serveret med saor-sauce på ristet hjemmebagt brød.

Det er lækkert nok, men knaser desværre lidt, som min mor diskret spørger ind til, og nej, det burde det nok ikke – men igen, det er jo autentisk for pokker!

Vi joker lidt og nyder stemningen i restauranten, hvor flere kommer ind fra gaden i håb om at få et bord, men de bliver desværre afvist.

Så til næste ret, som er grillet blæksprutte serveret på hvidbønnesalat tilsmagt med citrusfrugter og friske krydderier. Det minder mig om Bilbao, hvor jeg var for nylig.

Dette smager til gengæld vildt godt, og selv om saltgrisene ville sige, det kunne bruge et ekstra skud, så er det godkendt. Blæksprutten har fået 8 timer i sous vide, hvilket er helt tydeligt.

Egentlig var der kunstpause nu, men Carlo insisterer lige på, at vi smager hans signaturret – Kyllingesalat med trøffelolie og peberrods-dressing. Den er sgu lidt spøjs og minder mig om Caesar salad med trøffel, men det smager godt, og der er godt skud på peberroden, hvilket er lækkert.

Hvis du nu tænker på, om du bliver mæt på La Locanda så er svaret 110 % Yes Sir! – Det gør du virkelig.

Allerede efter de første retter kunne jeg mærke det – men efter en god pause er jeg klar igen.

Så er det tid til rødvin, hvor vi starter med en Aglaea Tenuta di Agllea-Sicilien – masser af jordbund og tanniner som står godt til vores klassiske risotto med blandede svampe og frisk trøffel.

Det er lavet lige efter bogen og kan, som en risotto bør kunne, “lave en bølge på tallerken”.

Den er så kende under saltet selv til min smag, og det er selvfølgelig sådan nogle detaljer, der trækker lidt ned i helhedsoplevelsen.

Derefter hjemmelavet ravioli fyldt med græskar og ricotta, serveret med rigelige mængder af brunet smør, salvie og parmesanost, dertil efter min mening aftenens bedste vin – naturligvis på Pinot Noir.

Her er min mor meget enig og faktisk overrasket over vinen, hvilket glæder mig meget. Det er nu to voldsomme retter, som nok vil sende de fleste til tælling.

Here comes the bomb!

Hvis du ikke var mæt, så er det sgu på høje tid – den italiensk hovedret er landet – Rødvinsbraisseret kalvekæbe serveret med rodfrugter og stegt polenta.

Kalvekæberne er møre som bare fanden og fuldstændig klistret af sødme – det er godt lavet.

Polentaen ville ikke have taget skade af lidt salt – som min mor for fjerde gang nævner lidt diskret.

Men hun har ret, det er en kende under-saltet, hvilket er synd, når det er polenta. Rødvinen dertil er fantastisk og med en god syre til den fede ret.

Så til vores afslutning – Chokoladekage med mælkeis og sauce af kirsebær samt amarene kirsebær. Det fungerer faktisk ret godt og er man til, at desserter skal være søde og ikke syrlige og friske og alt muligt andet hippie-pis, så er det her spot on – Jeg er i hvert fald tilfreds, og for én gang skyld er det ikke under saltet.

Vi forlader La Locanda og bevæger os hjem ad – mætte og godt satte efter en god omgang italiensk mad.

Mine tanker flyver lidt rundt, og jeg bliver ved med at tænke over aftenen.

Mine forventninger var tårnhøje efter deres seneste pris, men alligevel er jeg kommet lidt hjem med følelsen af, at være skuffet. Der var for mange småfejl, og alt var ikke i top, som jeg havde forventet, når en restaurant vinder en pris for den bedste i Danmark.

Måske skyldes det i virkeligheden, at jeg bare ikke forstår denne pris, og det “autentiske”, som jeg også nævner i indledning, betyder, at der er plads til småfejl – I givet fald, så er det jo helt fair.

For en god ordens skyld sendte vi en ekstra anmelder ind omkring restauranten, som kunne berette om lignende småfejl og samme blandet oplevelse.

Jeg vil slutte af med, at La Locanda ganske vist er en autentisk og hyggelig restaurant, som gør det ganske fint og navnlig til prisen på menuen. Vinene er gode, men der sker lidt småfejl undervejs, og retterne mangler et “final touch”.

Det ændrer dog ikke på det billede af, at vi er stolte af Carlo’s succesformel på at skabe en restaurant, der stort set er propfyldt hver eneste dag i Aalborg og har vundet en stor landsdækkende pris.

Gastromands seneste indlæg

Udsolgt hver gang: Delimarché har succes med deres brunch-event

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Annonce

Hvem elsker ikke brunch?

Konceptet er genialt og ligetil: Du kan få alle dine morgenmadslivretter og sove længe. Kan det blive meget bedre? Næppe.

På langt de fleste caféer og restauranter i Aalborg er der brunch på menukortet.

Alle har hver især gjort deres for at sætte deres eget præg på den populære spise – men samtidigt er det jo vigtigt at holde den velkendte og klassiske brunch-tråd, så ingen går skuffede fra bordet.

Der findes dog steder i byen, som gerne går dét stykke ekstra for at gøre brunchoplevelsen endnu mere fuldendt – og den første lørdag i hver måned byder Delimarché på noget helt ekstraordinært i Aalborg.

Konceptet med et brunch-event en gang om måneden er også så populært, at der er udsolgt hver gang, det afholdes.

Overdådig buffet

Vi har flere gange rost den store café på Eternitten, Delimarché, for deres høje kvalitet og sans for gode råvarer. Delimarché serverer både de klassiske retter, men er samtidigt ikke bange for at eksperimentere. Og det kan smages.

Den første lørdag i hver måned bliver der dog alligevel gjort lidt ekstra ud af både mad – og setup. Her forvandles caféen nemlig til et gastronomisk landskab i brunchens tegn.

Buffeten rummer både klassiske elementer, men også den mere nytænkende brunch. Der er naturligvis scrambled eggs, bacon og brunchpølser på menuen – men samtidigt kan du også dykke nysgerrigt ned i chiagrød, syltede svampe og hjemmelavet limonade.

Så medmindre du er det mest kræsne mennesker på denne jord, så er det vel alt, hvad man skal bruge for en succesfuld start på dagen.

Teamet på Delimarché

Lækre omgivelser

Caféen er foruden unge og forretningsfolk, især populær hos familier, mødre på barsel og også bare dem, som bare har brug for et pusterum fra det pulserende og til tider stressende byliv, som man ofte kan opleve i midtbyen.

Den overdådige brunch-buffet er også netop oplagt at springe i, hvis man er en familie, hvor kræsenhed og kompromisser ofte ikke går hånd i hånd, og dermed kan afbryde de ellers gode intentioner om en god morgen med familien.

Et besøg værd

Vores blogger, Camilla Framnes, som om nogen er kendt for at være en overskudsagtig familiemor, besøgte for nyligt brunch-buffeten på Delimarché. Med tre børn med hver sin smag kunne et café-besøg ellers nemt være endt i én stor diskussion. Sådan gik det dog ikke denne gang.

”Børnene elskede det. Men der blev også gjort meget ud af, at de skulle have en god oplevelse. Der var alverdens brætspil og malebøger, som de kunne tage med hjem bagefter. Det gjorde, at os voksne havde tid til at spise færdigt i ro og mag, fordi børnene ikke kedede sig,” fortæller Camilla.

Den gode familieoplevelse var dermed sikret. Men hvad så med maden?

”Det var virkelig lækkert! Spændende ting til de modige – måske mest forældrene – men også en masse klassisk til børnene. Ingen gik sultne derfra,” siger Camilla med et grin.

Delimarché brunch-buffet er (ikke overraskende) meget populær – så hvis du vil sikre dig en plads, gælder det om at få booket i god tid.

Du kan læse om Delimarché lige her.

I dag åbnede julemarkedet: Her er 5 boder vi allerede elsker

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Julen er lig med traditioner, og i Aalborg bliver det jo nærmest ikke jul, før man har besøgt det hyggelige julemarked på det historiske Gammeltorv.

I dag klokken 12 åbnede de mange boder, og selvom sneen endnu ikke knasede under vinterstøvlerne, kunne julestemningen alligevel mærkes hele vejen op i det hyggelige Pariserhjul.

Igen i år er der igen et stort udvalg af boder fra hele verden, hvor du kan besøge alt fra en hollandsk ostebod til en slagter fra Hobro.

Julemarkedet byder både på et glædeligt gensyn med gamle kendinge, men samtidigt er der mulighed for at stifte bekendtskab med en lang række nye boder.

I år kan du blandt andet besøge Det sunde slik, Alpaca Uld, Tupperware, Romeriet, men også mere klassiske og julede boder som Wafler, Æbleskiver/kakao, børnekarussel , Gavehytte, Julemandens Hus og meget, meget mere.

Og når den lille (eller store) julesult skal stilles, og de lækre smagsprøver ikke er nok, er der heldigvis masser af hyggelige steder, hvor man kan få et afbræk fra det ellers til tider stressende julegaveræs.

Her på redaktionen har vi fundet fem favoritter, som vi allerede elsker:

Brændte mandler

Noget af det første der møder én, når man træder ind på Gammeltorv, er den velkendte duft af brændte mandler – som også er det ret opfindsomme navn på boden, der sælger dem. Og selvom duften næsten er nok i sig selv, for at få stillet sin lækkersult, så er der altså masser af knasende valgmuligheder, hvis den søde tand også skal tilfredsstilles.

Det sunde Slik

Her på redaktionen elsker vi alle de klassiske julefristelser. Dem er der heldigvis rig mulighed for at få på julemarkedet. Men indimellem kan man også godt have brug for at få et (meget) lille afbræk.
Her er boden Det Sunde Slik et ret godt bud på nogle anderledes julegodter.
Her finder du et stort udvalg af alverdens tørret frugt, såsom mango, ananas/jordbær, ingefær, kokos og meget, meget mere.

Julecaféen

Den hyggelige Julecafe ligner allerede et sikkert hit på årets julemarked. Man kan sidde på den overdækkede terrasse og nyde udsigten udover torvet og samtidig mæske sig i lune æbleskiver, eller varme sig lidt på Gluhwein og varm kakao. Ægte julestemning på en rigtig julecafe.

Bitten Slagter

Bitten Slagter fra Hobro byder på en lang række lækre kødspecialiteter og der er rig mulighed for at få smagsprøver, før man køber. De har masser af forskellige salami og vi kan især anbefale den med hvidløgssmag, mhm.

Jul, jul og atter jul

Julemarkedet holder åbent helt frem til den 23. december, så bliver rig mulighed for at tage en hyggelig gåtur langs de mange boder.

I denne måned har alle ClubAalborg-medlemmer også mulighed for at få en juleøl fra Gourmetbryggeriet helt gratis. Det får du inde på Cafeen, som ligger ideelt placeret lige i hjertet af julemarkedet. Fordelen gælder alle dage fra kl. 15.

Du kan se hvordan du bliver medlem af ClubAalborg lige her.

Denne weekend byder faktisk på endnu mere jul. I morgen kan du både tage imod Julemanden på Honnørkajen og senere tændes lyset på det store juletræ på Nytorv.

Hjælp Daniel i Vild med Dans-finalen: Jeg håber på mange Aalborg-sms’er

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er blevet semifinale-tid i TV 2 programmet Vild med Dans.

Her er vores helt egen Daniel Svensson stadig med blandt de tre tilbageværende danse-par.

De to øvrige par er Sofie Lassen-Kahlke og partneren Michael Olesen. Så er det skuespillerinden Iben Hjejle og Morten Kjeldgaard.

Repræsenterer Aalborg

Daniel Svensson bor som bekendt i Aalborg og repræsenterer det nordjyske på bedste vis med gode dans og en sympatisk figur i selskab med dansepartnere Karina Frimodt.

MigogAalborg talte tidligere på dagen med en spændt Daniel Svensson, der drømmer om en finaleplads.

“Jeg tror, de færreste, inklusiv mig selv, havde troet, at en 100 kg tung eks-håndboldspiller ville have en chance for at danse sig i Vild med Dans-finalen. At nå finalen vil være lige så stort for mig som de finaler, jeg nåede i min håndboldkarriere,” siger Daniel Svensson til MigogAalborg.

Håber på støtte fra “hjembyen”

Han håber på masser af støtte fra “hjembyen” Aalborg, hvor han siden 2005 har boet med kæresten Julie.

“Der er ingen tvivl om, at det bliver rigtig svært, og jeg får brug for en masse sms-stemmer. Jeg har simpelthen fået så mange flotte tilkendegivelser fra aalborgensere og nordjyder, mens jeg har været med i programmet.

Jeg har virkelig følt en kæmpe opbakning fra Nordjylland. Nu har jeg brug for alle de stemmer, jeg kan få. Jeg håber, at folk vil hjælpe mig det sidste stykke af vejen,” siger Daniel Svensson.

Vild med Dans-semifinalen danses i gang i aften fra klokken 20.00

Du kan stemme på Daniel og Karina med at sende en sms;

Skriv DK og send til 1234

Ikonisk bygning på Havnefronten: Næste år kan du bo i “Siloen”

Skrevet af: Michael Qureshi

Annonce

Her på MigogAalborg holder vi et vågent øje med alle nye spændende byggeprojekter, som kommer til at forme Aalborg som en moderne storby med internationalt snit.

Et af de projekter, som helt sikkert vil give genlyd i resten af landet, er byggeriet af det gamle DLG-tårn, som fremover får navnet ”Siloen”.

Her bliver der lavet 34 eksklusive ejerlejligheder, som forventes indflytningsklare i løbet af 2018. Det er ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen, der står for salget på projektet.

Lejlighederne ligger ned til første parket til Limfjorden i Musikhuskvarteret med udsigt over både vandet og det pulserende byliv.

Siloens krop genopbygges i fri fortolkning

Det oprindelige DLG-tårn var ikke muligt at bevare, men arkitektfirmaet C.F. Møller, som har tegnet Siloen, har alligevel formået at skabe en forbindelse til den ikoniske bygning.

”Det har været vigtigt for os at genfortolke områdets industrielle fortid og den oprindelige silo i vores arbejde med den nye bygning. Tørretårnet bygges derfor i samme højde som den oprindelige silo, og hovedudseendet er det samme – blot i en moderne fortolkning.

Siloens krop genopbygges dog i en friere fortolkning, men stadig inden for de oprindelige dimensioner” fortæller Christian Pihlmark Gadegaard fra C.F. Møller.

Per Severinsen fra Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen fortæller;

”Der arbejdes med fire lejlighedstyper: liebhaverlejligheder på 166 kvadratmeter, toværelses egoistlejligheder og to typer af eksklusive treværelses lejligheder. Fælles for dem alle er, at de har en stemning af rå New-Yorker-loft, som er inspireret af de oprindelige industrielle omgivelser.

Derudover har alle lejligheder udgang til en stor altan – nogle af lejlighederne har endda tre altaner.”

Levende og dynamisk miljø

Målet er at skabe et levende og dynamisk miljø, hvor aalborgensere i alle aldre mødes. Den tidligere korn- og foderstofsilo vil i fremtiden rumme 13 ejerlejligheder i både et og to plan.

Den øvrige del af Siloen kommer til at bestå af 21 ejerlejligheder og 80 lejeboliger som bliver fordelt på 18 familieboliger og 62 ungdomsboliger.

Oplev boligen gennem virtual reality-briller

Byggeriet af den 10.000 kvadratmeter silo forventes færdig i løbet af 2018. Men allerede nu er der mulighed for at få et indtryk af de kommende boliger med virtual reality-briller, som skaber et virtuelt synsfelt hele vejen rundt om boligen gennem 3D, så lejlighederne kan opleves realistiske og livagtige.

Dette kan opleves ved det første til åbent hus-arrangement søndag den 19. November klokken 13-14.

Du kan læse mere om Åbent Hus arrangementet  her: http://siloen-aalborg.dk/

For yderligere info kontakt Per Severinsen fra Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen på tlf.: 96 31 60 00, mobil: 20 40 90 75 eller på e-mail: ps@thorkildkristensen.dk

Julemarkedet åbner: Det kan du lave i Aalborg i weekenden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Denne weekend i Aalborg bærer præg af, at julen for alvor nærmer sig. Der er masser af hyggelige juleaktiviteter på programmet, og så er det også i dag fredag 17. november kl. 12.00, at julemarkedet på Gammeltorv åbner.

Er du medlem af ClubAalborg, er der en ekstra god grund til at besøge det hyggelige marked. Her kan du nemlig få en juleøl fra Gourmetbryggeriet hos Caféen – helt gratis!

Her kan du se hele listen for aktiviteter i Aalborg i weekenden:

Events

18/11: Julestue på Aalborg Historiske Museum fra kl. 10
18-19/11: Vær Street art-kunstner for en dag i Utzon Center kl. 10-16.30
18-19/11: Julemarked i Håndværkerhuset kl. 11-16
18/11: Stupid Questions pub quiz på Platform 4 kl. 19.30
19/11: Lopper på Street Food kl. 11.30
19/11: Regionalt valgtræf i Nordkraft kl. 13
19/11: Sunday Matinee: The Last Man On Earth på 1000Fryd kl. 16

Musik

17/11: The Savage Rose på Skråen kl. 20
17/11: Dicte og Claus Hempler i Musikkens Hus kl. 20
17/11: Esben Kronborg på Skråen kl. 22.30
18/11: The Lauritz Melchior International Singing Competition 2017 i Musikkens Hus kl. 19.30
18/11: Carpark North i AKKC kl. 20
18/11: Die Herren på Skråen kl. 20
18/11: The Haven på Huset kl. 20
18/11: Perlefar på Susan Himmelblå kl. 22
18/11: One Horse Town på Skråen kl. 22.30
19/11: Herbie Hancock i AKKC kl. 20

Opsætninger
17-19/11: Rockulven på Aalborg Teater
17-18/11: Aftenlandet på Aalborg Teater
17-18/11: Aalborg Vinterrevy i AKKC kl. 18
17/11: Rasmus Bjerg i Musikkens Hus kl. 19
18-19/11: Ida og Rumpenisserne i AKKC

Sport
18/11: Aalborg Pirates – Rødovre Mighty Bulls i Gigantium kl. 19

For børnefamilierne

18/11: Juletræet tændes på Nytorv kl. 14.30
18/11: Julemandens ankomst på Honnørkajen kl. 10.45
18/11: Rock for Børn på Aalborgbibliotekterne kl. 13
18/11: Dekorere julekugler i Aalborg Storcenter kl. 11
18-19/11: Mars City: Design i Logo i Utzon Center kl. 11-17

Hvis du ikke har besluttet, hvad I skal bestille af mad til nytårsaften eller hvor I skal tage hen, så har vi netop udgivet guiden med Aalborgs bedste nytårsmenuer samlet – lige her

Har du set hvor mange lækre tilbud der er i november med ClubAalborg?

Få adgang til over 30 tilbud lige her