Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gastromand besøger Wildebeest: Det nye hotte sted på Østerbro

Af Gastromand
Wildebeest Gastropub
Wildebeest Gastropub

Af Mads Schytte, gastromand.dk

Det er svært at følge i alle de nye spisesteder som åbner i Aalborg lige for tiden – godt du har migogaalborg til at skabe overblikket, ikke?

Østerbro 12 i kælderen finder du kraniet fra en gnu, rå murstensvægge, dunkel belysning, levende lys og masser af mennesker som hygger sig med en god omgang greasy sliders og velbryggede øl.

Wildebeest Gastropub

Wildebeest Gastropub har haft åbent i snart et par måneder, men det går allerede forrygende. Jeg forstår det godt – og egentlig får den glade ejer, som oprindeligt er fra Island, det til at lyde såre simpelt:

”Vi forsøger at mestre nogle få retter og bliver ved med at lave dem til, de sidder lige i skabet, dertil har vi et overskueligt øl-kort, hvor der er lidt for en hver smag!”

Simpelt, ikke? Bestemt og det fungerer!

Wildebeest Gastropub

Wildebeest Gastropub



Jeg ankommer i god tid og når at suge stemningen til mig. Jeg får lidt forklaring om stedet og bliver budt på en ”vente-øl”, hvor jeg napper en lille hvedepilsner. Imens studerer jeg kortet, som består af sliders, burgers, sides og nogle bistroretter samt snacks og sødt.

Min medspiser ankommer, som hurtigt udtrykker, at sulten presser sig på! Kort efter kommer vores tjener, som hurtigt tolker, vi vakler lidt.

”Det hele er sgu så indbydende”, siger jeg.

Wildebeest Gastropub

Derfor forslår han, at vi smager nogle forskellige sliders, som ikke er så store og sagtens kan deles – ”alt på ét bræt” samt fries og cauliflower frittes og en masser forskellige dips er, hvad vi ender vi. Ellers et par ekstra øl – hvor jeg denne gang får en lækker IPA.

Jeg kigger videre på kortet – navnene tiltaler mig helt vildt. ”Mighty Duck Slider” som er andekonfit, rødkål, dijon og andeskins bacon. ”Bay of Pigs” – BBQ-marineret svinenakke med løg og marineret æble. Ikke dine traditionelle sliders, vel?

Wildebeest Gastropub

Wildebeest Gastropub

Det samme gælder med fx ”Dirty Fries”, som er tripplecooked med chili-kødsovs, smeltet ost og løg – fuck en Gastromand-ret da!

Så kommer vores mad – udover ovenstående sliders har vi også fået ”Sloopy Joe”, som er kødsovs med chili, ost og løg-marmelade, ”Normandy Flapjack” som er total weird, men faktisk den, jeg synes, der er bedst – hold nu fast – grillet bøf fra Himmerland, blåbærkompot, ostefyldt pandekage, bacon og flødeostecreme! Shit man – det var sgu nytænkning! Lidt amerikansk inspireret og absolut den, som jeg husker bedst.

Wildebeest Gastropub

Wildebeest Gastropub

Vi får også en ”Goomba”, som er veggie – svampe, urter, kikærter, gulerod, syltet rødløg og selleri. Det er nok den, jeg er mindst fan af – men min medspiser – som er kvinde (ikke for at være stereotyp) er vild med den.

Det her er sliders med personlighed, kant og velsmag – det er pisse godt, og jeg er ikke nervøs for at give mine varmeste anbefalinger – stemningen er hyggelig, og selv om det river i mig for primært at anbefale det til mænd, så ville det være noget vrøvl, for I kvinder elsker sgu lige så meget en god burger/slider og en velbrygget øl, ikke?

Wildebeest Gastropub

Wildebeest Gastropub

Vi slutter af med manér æblekage med vaniljecreme og ”omvendt cheesecake” – sidste er guddommelig, og selv om jeg er presset til det yderst, så ryger det sgu ned – vi takker for en fantastisk aften og kommer snart igen!

Gastromands seneste indlæg

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger Holy Cow: Aalborgs nye burger-restaurant[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Aalborgs nye hit: NAM er fingerfood i topklasse[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Vaca: Mexicansk mad der sparker r..l[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Peace Take away: De små detaljer gør en kæmpe forskel[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder det nye Tabu: Et nordjysk mesterværk[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøgte Den Bette Kro: En dag i Krofatters lystige tanker[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Rositas Bistro: Rygterne talte sandt – en lille perle i byen[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Brdr. Price: Det er som skabt til Aalborg[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder: Bravo Landmad – det her holder hele vejen[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder nyt hot sted i Aalborg: Caspars har potentiale[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder We Do Burgers: Det har Aalborg manglet[/numblock]

Del artikel

Andre læser også