Gastromand besøger Wildebeest: Det nye hotte sted på Østerbro

Skrevet af: Gastromand
Wildebeest Gastropub
Wildebeest Gastropub

Af Mads Schytte, gastromand.dk

Det er svært at følge i alle de nye spisesteder som åbner i Aalborg lige for tiden – godt du har migogaalborg til at skabe overblikket, ikke?

Østerbro 12 i kælderen finder du kraniet fra en gnu, rå murstensvægge, dunkel belysning, levende lys og masser af mennesker som hygger sig med en god omgang greasy sliders og velbryggede øl.

Wildebeest Gastropub

Wildebeest Gastropub har haft åbent i snart et par måneder, men det går allerede forrygende. Jeg forstår det godt – og egentlig får den glade ejer, som oprindeligt er fra Island, det til at lyde såre simpelt:

”Vi forsøger at mestre nogle få retter og bliver ved med at lave dem til, de sidder lige i skabet, dertil har vi et overskueligt øl-kort, hvor der er lidt for en hver smag!”

Simpelt, ikke? Bestemt og det fungerer!

Wildebeest Gastropub

Wildebeest GastropubJeg ankommer i god tid og når at suge stemningen til mig. Jeg får lidt forklaring om stedet og bliver budt på en ”vente-øl”, hvor jeg napper en lille hvedepilsner. Imens studerer jeg kortet, som består af sliders, burgers, sides og nogle bistroretter samt snacks og sødt.

Min medspiser ankommer, som hurtigt udtrykker, at sulten presser sig på! Kort efter kommer vores tjener, som hurtigt tolker, vi vakler lidt.

”Det hele er sgu så indbydende”, siger jeg.

Wildebeest Gastropub

Derfor forslår han, at vi smager nogle forskellige sliders, som ikke er så store og sagtens kan deles – ”alt på ét bræt” samt fries og cauliflower frittes og en masser forskellige dips er, hvad vi ender vi. Ellers et par ekstra øl – hvor jeg denne gang får en lækker IPA.

Jeg kigger videre på kortet – navnene tiltaler mig helt vildt. ”Mighty Duck Slider” som er andekonfit, rødkål, dijon og andeskins bacon. ”Bay of Pigs” – BBQ-marineret svinenakke med løg og marineret æble. Ikke dine traditionelle sliders, vel?

Wildebeest Gastropub

Wildebeest Gastropub

Det samme gælder med fx ”Dirty Fries”, som er tripplecooked med chili-kødsovs, smeltet ost og løg – fuck en Gastromand-ret da!

Så kommer vores mad – udover ovenstående sliders har vi også fået ”Sloopy Joe”, som er kødsovs med chili, ost og løg-marmelade, ”Normandy Flapjack” som er total weird, men faktisk den, jeg synes, der er bedst – hold nu fast – grillet bøf fra Himmerland, blåbærkompot, ostefyldt pandekage, bacon og flødeostecreme! Shit man – det var sgu nytænkning! Lidt amerikansk inspireret og absolut den, som jeg husker bedst.

Wildebeest Gastropub

Wildebeest Gastropub

Vi får også en ”Goomba”, som er veggie – svampe, urter, kikærter, gulerod, syltet rødløg og selleri. Det er nok den, jeg er mindst fan af – men min medspiser – som er kvinde (ikke for at være stereotyp) er vild med den.

Det her er sliders med personlighed, kant og velsmag – det er pisse godt, og jeg er ikke nervøs for at give mine varmeste anbefalinger – stemningen er hyggelig, og selv om det river i mig for primært at anbefale det til mænd, så ville det være noget vrøvl, for I kvinder elsker sgu lige så meget en god burger/slider og en velbrygget øl, ikke?

Wildebeest Gastropub

Wildebeest Gastropub

Vi slutter af med manér æblekage med vaniljecreme og ”omvendt cheesecake” – sidste er guddommelig, og selv om jeg er presset til det yderst, så ryger det sgu ned – vi takker for en fantastisk aften og kommer snart igen!

Gastromands seneste indlæg

Panoramaudsigt over Limfjorden: Åbent Hus på nye store lejligheder på Havnefronten

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Når man går forbi Stjernekvarteret på Østre Havn i Aalborg, bliver du nødt til at strække halsen for at få alle indtrykkene ind.

Havneområdet er som forvandlet med store, imponerende byggerier, der formår at forene Aalborgs position som storby med den smukke, rolige fjord.

Én af kronjuvelerne i kvarteret er V-husene, som består af 172 elegante boliger, der er skabt med fokus på lys og tekstur.

Lejlighederne spænder fra 30 til 177 kvm, og de største af dem – Type R – er netop sat til salg ved ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen.

Kom til åbent hus

”Vi har taget alt, det du kender fra et hus, f.eks. i form af bryggers, lækkert materiale og gulvvarme, og tænkt det ind i lejlighederne,” forklarer Martin Holm Lindhøj, ejendomsmægler hos Thorkild Kristensen, om Type R.

”Du får dermed funktionaliteterne fra et hus, men slipper for vedligeholdelsen.”

Oveni det hele får man også en udsigt som intet hus kan slå; fra altanen har man nemlig panoramaudsigt over hele Limfjorden.

Overvejer du også at lave skiftet fra hus til lejlighed, kan du opleve en af de 177 kvm store lejligheder til åbent hus nu på søndag den 12. juli fra kl. 13.00 til 14.00 på Stjernepladsen 7, 7 sal.

Masser af albuerum

Med 177 kvm følger der selvfølgelig også en masse lækre detaljer og funktioner.

Udover gulvvarme overalt og bryggers får man også egen elevator fra p-kælderen og direkte op i lejligheden samt et kvalitetskøkken i HTH-elementer.

Med lejligheden hører også en rummelig terrasse på 27 kvm, der vender ud mod Limfjorden, og en vestvendt altan på 9 kvm.

Priserne på de 177 kvm store lejligheder ligger fra 6 millioner.

Ejerlejligheden byder blandt andet på

  • To altaner
  • Køkken-alrum
  • Tre værelser
  • To badeværelser
  • Bryggers
  • Og mange lækre detaljer såsom gulvarme

Åbent Hus på søndag den 12. juli fra kl. 13.00 til 14.00 på Stjernepladsen 7, 7 sal.

Du kan læse mere om V-husene her.

Hver lørdag i juli og august: Kom til gratis sommer yoga på Budolfi Plads

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Winther McDonald
Foto: Winther McDonald

Det har været nogle stressfyldte måneder for mange af os med corona-truslen hængende over hovedet.

Trænger du til at slappe gevaldigt af og få lidt mere zen i hverdagslivet, har vi fundet det perfekte arrangement.

DGI Huset Nordkraft afholder i samarbejde med Budolfi Plads gratis sommer yoga på Budolfi hver lørdag i løbet af juli og august.

Første event er nu på lørdag den 11. juli fra kl. 13.00 til 14.00 på pladsen, og det bliver ikke hvilken som helst slags yoga-hold.

Holdet hedder nemlig Un-wine Yoga, og som navnet antyder er vin involveret.

Un-wine med Winther McDonald

Det er den karismatiske yoga-darling Winther McDonald, der står for holdene, og udover en meget underholdende og afslappende oplevelse med fænomenal udsigt til Budolfi Kirke, får du også serveret et glas vin til lørdagens begivenhed.

Tilmelding til holdet sker via DGI Husets hjemmeside, og man skal være hurtig på tasterne; der er nemlig kun 40 pladser per gang.

Arrangementet er gratis; det eneste, der kræves er oprettelse af en bruger på DGI Husets hjemmeside.

Arrangøren gør opmærksom på, at man skal følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer og holde afstand til hinanden under begivenheden såvel som medbringe egen yoga-måtte og håndklæde.

Hygge yoga hele sommeren

Kan du ikke nå med til Un-wine Yoga lørdag, er der mulighed for at deltage i mange af sommerens andre yoga-hold på Budolfi Plads.

Der er f.eks. Hygge Yoga lørdag den 18. juli og hver lørdag frem til lørdag den 22. august.

Du finder holdene under DGI Husets holdoversigt.

Hvad: Sommer Yoga på Budolfi

Hvor: Budolfi Plads (på pladsen mellem AKTUEL og BACO)

Hvornår: Lørdag den 11. juli, kl. 13.00 – 14.00

Man kan tilmelde sig her

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her

 

 

Kickstart weekenden eller ferien: Skagen Fiskerestaurant åbner vinbar i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var i maj, at Skagen Fiskerestaurant åbnede dørene til deres nye flotte restaurant i hjertet af Aalborg.

Siden har den populære fiskerestaurant fået en flyvende start med deres flotte indretning og strandsand på gulvene og ikke mindst den store udendørs terrasse, der flittigt bruges uanset vejret.

Nu er Skagen Fiskerestaurant så klar med endnu en nyhed på det centrale Budolfi Plads. Fra i morgen fredag d. 10. juli kan man kickstarte weekenden på bedste vis med vin, bobler og snacks.

Eller måske er det starten på sommerferien, der skal fejres.

Fredags vinbar med DJ og gode tilbud

Skagen Fiskerestaurant åbner nemlig en fredags vinbar, der skal køre hver fredag mellem 15-17. Den nye fredags vinbar skydes i gang med DJ og gode tilbud på snacks og vin.

Man kan blandt andet få Fiskens Chips- reje og blæksprutte med et glas vin for 90 kr. Der er også Lobster Roll med jomfruhummer med et glas vin for 130 kr.

Så hvis man vil få en god start på sommerferien eller weekenden, så er det måske oplagt at tage venner eller kolleger med til et godt glas vin i de hyggelige omgivelser på den smukke Budolfi Plads.

Er man mere til cocktails, så er den del også mere end godt dækket ind.

Mere end bare restaurant

Det er samtidig også et tydeligt tegn på, at Skagen Fiskerestaurant vil være mere end blot en restaurant i Aalborg.

Det skal samtidig også være et sted, man kan droppe forbi til et glas vin eller to og lidt snacks på den hyggelige og uformelle måde.

Hver fredag og lørdag i juli og i hele august vil der være DJ til at skabe en fed stemning, som matcher lidt af det man møder i selve Skagen i sommerperioden.

Hvad: Skagen Fiskerestaurant åbner fredags vinbar
Hvor: Budolfi Plads
Hvornår: Fra fredag d. 10 juli 15-17 og hver fredag fremover
Du kan læse mere her