Gastromand besøger El Mariachi: Et frækt nyt mexicansk sted i Aalborg

Skrevet af: Gastromand

Af Mads Schytte, gastromand.dk

For en måned tid siden besøgte jeg Wildebeest Gastropub tæt ved Nordkraft, som var temmelig blæret. Konceptet med at kombinere en pub og en café tiltaler mig helt vildt – lad os endelig få nogle flere af dem til byen.

El Mariachi er også en Gastropub og er åbnet tæt ved den gamle Bio 5, som dem af jer, der har boet i Aalborg længe, sikkert husker. Som navnet tydeligt afslører, er der tale om en mexicansk inspireret Gastropub.

Jeg ankommer lidt før min medspiser og får kigget mig omkring. Det er tirsdag aften og stedet er proppet med gæster, som er i gang deres aftensmad, hvilket tydeligt kan høres i restauranten. Det er sjældent set, at et spisested i Aalborg er så fyldt en tirsdag aften.

El Mariachi

El Mariachi

Jeg hilser på ejeren Claus og spørger som det første, hvorfor den hedder El Mariachi?

Svaret kom prompte og med et smil på læben: ”Kender du den film, som hedder Desperado?” – jeg smiler og siger: ”Ja helt sikkert, havde lidt håbet på, det var svaret!” – videre forklaring er ikke nødvendig – jeg er også total filmnørd og husker sagtens forgængeren til Desperado som netop hedder ”El Mariachi”.

Så vidt jeg husker er en ”El Mariachi” i filmen en person, som spiller musik på restauranterne i Mexico.

Min medspiser ankommer, og vi sætter os til bords.

Claus er velforberedt og har tænkt det hele igennem. Han forslår hurtigt en række retter, så vi kommer godt rundt på menukortet.

Vi starter ud med en lille appetitvækker, som er El Mariachis specialitet Queso Fundido con Chorizo – som er en god omgang cheddar, chorizo, peberfrugter, masser af chili og lidt tequila – not bad not bad at all!

El Mariachi

El Mariachi

Dertil får vil lige lov til at smage deres chili dip, som går fra medium til orkan styrke – selv om jeg for nylig spiste verdens stærkeste chili og tænker, jeg nok var hærdet, så er der sgu tryk på.

Denne ret serveres faktisk helt frem til ca. 30 minutter, før El Mariachi lukker, så du kan stå og snacke fredag eller lørdag nat, hvis der er behov – god stil.



Dertil får vi to forskellige øl – naturligvis mexicanske Modello Especial og Negra Modello. De smager godt, jeg tænker lidt den første er, som jeg ville ønske en Corona smagte. Den har langt mere fylde, smag og så serveres den uden en lime.

Så skal vi til hovedretter, og der er mere end rigeligt.

En El Mariachi tallerken (måske ikke jordens mest inspirerende navn) – men det er maden heldigvis! En god omgang mix af taco med kylling og svinekød og et par burrito med langtidsstegt okse.

Dertil får vi salsa, salat af sorte bønner, ris blandet med majs og en god chilidip. Jeg savner måske lidt sprødt og syrligt i taco’erne, men jeg aner ikke om det ville være at fucke med mexicanerne.

El Mariachi

El Mariachi

Vi skal så lige omkring ”El Gringo” også, som er en Tomahawk Steak på diskrete 1000 gram. Navnet ”El Gringo” må næsten være fordi, det er den mindst mexicanske ret af dem alle – så lidt af en outsider, som navnet også betyder og henviser til.

Det ændrer dog ikke ved, at det er vildt godt lavet, den er perfekt stegt, mør som bare fanden, og så har den lidt kulsmag fra grillen, der bare gør det helt perfekt – godt gået!

Vi får serveret et par mørke øl hertil, som er noget mere krydret og potente – normalt er jeg ikke til de helt mørke, men navnlig den første er ret forførende!

El Mariachi

El Mariachi

Undervejs kommer Claus lige forbi med en lille tequila, som er ”husets” tequila – I ved når man er i Mexico eller på en mexicansk restaurant, så må man følge reglerne, og det betyder, man drikker tequila.

Jeg forventer det værste og tænker tilbage på teenage-årene, hvor man skulle drikke tequila for at være sej – overraskende smager det rigtig godt og slet ikke den her skarpe væmmelige smag, som jeg huskede.

Maden er godt lavet og smagen af chili og lime passer mig glimrende, jeg mangler lidt koriander men får forklaret af Claus, at det er lidt farligt at bruge friske og for mange af dem, da nogle gæster har et lettere anstrengt forhold til dem.

Men for mig er det verdens bedste krydderurt, og det hører med til mexicansk mad. Så må de andre sgu lære det!

Der er mæthedsgaranti her og for ca. 1000 kr. kommer du ret langt for 2 personer. Er du lige så nede med mexicansk mad som mig, vil du elske El Mariachi og virkelig få en fest ud af maden dernede.

El Mariachi

El Mariachi

Vi slutter af med en omgang dessert – ”Buñuelos con Fresas, Mango y Cajeta” som faktisk er en luftig pandekage dej med jordbær, mango og masser af karamelsovs – ikke dårlig, men vi er godt mætte og triller glade derfra!

Hatten af for endnu et mexicansk inspireret spisested i Aalborg!

Gastromands seneste indlæg

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Den nye øl-is er på markedet: Her kan du købe den i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste er enige om, at en øl skal serveres iskold.

Der stopper sammenligningen mellem is og øl nok også for de fleste.

Men det vil de to Thy-virksomheder Premier Is og Thisted Bryghus gerne anfægte.

I slutningen af maj lancerede de nemlig en helt ny øl-is. Det gav genlyd i hele Norden, og således også her på MigogAalborg. Læs mere om det her.

Den kan købes i Aalborg

Nu er Thagaard-isen så på markedet.

“Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” siger Kommerciel Direktør Christian Brink, Premier Is/Mejerigaarden, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at mange faktorer spiller ind, når man skal lancere en helt ny is i et nyt samarbejde.

“Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isen har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndighederne og så videre.

Det er baggrunden for, at alle har måttet vente,” siger Christian Brink.

Thagaard-isen er baseret på smagene fra Thagaard-øllen, der er en del af Nationalpark-serien fra Thisted bryghus.

“Vi glæder os over samarbejdet med Premier Is, og en øl-is er et helt nyt marked for os. Vi glæder os til at se, hvad øl-isen måske fører med sig af andre projekter i fremtiden, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

Thagaard-isen kan købes i udvalgte MENY-butikker over hele landet. Her i Aalborg kan du altså finde den i Kennedy Arkaden og på Otto Mønsteds vej 1 ved City Syd.

Sådan smager den

Processen for at lave øl-issen er en meget omfattende og detaljerig proces.

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy.

På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl.

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.

Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.

MigogAalborg Shop

Har du i øvrigt set, at MigogAalborg lige har lanceret en webshop med lave priser på kvalitetsprodukter?

Tjek det ud her – eller klik på billedet

JØRN gentager succes: Julefrokost med udsigt over Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er én restaurant i byen, som kan prale af den helt perfekte placering, kan det næsten kun være Restaurant JØRN.

Den er placeret i den arkitektoniske perle, Utzon Center, tæt ved både fjord og by.

I de helt unikke omgivelser serverer de dagligt elegante frokostretter, med sans for både detaljer og smag.

Om torsdagen har de stor succes med deres Wine & Dine, hvor de serverer lækker aftensmad til hverdagspris. Det kan du læse meget mere om her.

Sidste år lancerede Restaurant JØRN deres helt særlige form for julefrokost, som var yderst populær.

”Julefrokosten sidste år var en stor succes, så det vil vi selvfølgelig gerne gentage. Det bliver med mange af de samme elementer,” fortæller køkkenchef, Tina Jakobsen, til MigogAalborg.

Foto: Restaurant JØRN
Foto: Restaurant JØRN

God mad i godt selskab

De fleste har nok stiftet bekendtskab med den vilde julefrokost, hvor mad og drikke indtages i bizarre mængder, og skandalerne står i kø.

Hos JØRN vil man gerne tilbage til rødderne, hvor det handler om at hygge sig med god mad og socialt samvær.

”Med al respekt for de julefrokoster med fuld musik på anlægget og dans på bordene, holder vi det lidt mere low key og hyggeligt hernede. Der skal være plads til at snakke og nyde hinandens selskab, selvfølgelig med god mad og drikke involveret.”

Julefrokostmenuen kan deles af selskaber fra minimum otte personer, imens man i ro og mag kan nyde hinandens selskab i den hyggelige restaurant – og selvfølgelig udsigten udover den smukke Limfjord.

Uden trængsel og alarm

Som man kender det fra JØRN, er maden anrettet let og elegant, så man ikke bliver overmæt og oppustet bare ved synet af de mange julegodter.

”Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor alle sanser bliver forkælet. Maden er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og de rammer vi serverer det hele i er jo en fryd for øjet,” siger Tina og fortsætter:

”Maden serveres ved bordet, som en slags siddende buffet. På den måde kan gæsterne holde samtalen kørende og koncentrere sig om at hygge sig, mens maden bliver serveret.”

Et besøg på Restaurant JØRN er altid karakteriseret ved de bedste råvarer, og det gælder også, når det kommer til dem med procenter i.

”Vores juleøl er fra Fur Bryghus, og vores snaps er fra Nordisk Brænderi, som virkelig leverer noget af den højeste kvalitet på markedet.”

Lokale råvarer af høj kvalitet

De lækre julespecialiteter kan nydes for 350 kr. pr. person (fra otte personer).

Julefrokost hos JØRN tager imod aftenreservation (fra otte personer) på fredag og lørdage fra 9. november til 15. december. Det er også muligt at bestille bord andre dage i ugen. Her dog min. 20 personer – eller alternativt til frokost, alle ugens dage fra 11-15.

Menuen består af otte retter, som alle er lavet på lokale råvarer af høj kvalitet:

Menu:

Stegt sild – æggecreme – løg

Gravad laks – sennepsdressing – dild

Bagt laks – håndpillede rejser – citron

Grov leverpostej – svampe – bacon – rødbede

Julemedister – sennep – æbleflæsk

Rosastegt andebryst – rødkål – andesauce

Braiseret svinenakke – kartofler – tyttebær

Risalamande – mandler – kirsebærsauce

Danske oste – chutney – oliven – kiks

Serveres med rugbrød og surdejsbrød

Du finder info om bordbestilling og mere info her.