Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gastromand besøger El Mariachi: Et frækt nyt mexicansk sted i Aalborg

Af Gastromand

Af Mads Schytte, gastromand.dk

For en måned tid siden besøgte jeg Wildebeest Gastropub tæt ved Nordkraft, som var temmelig blæret. Konceptet med at kombinere en pub og en café tiltaler mig helt vildt – lad os endelig få nogle flere af dem til byen.

El Mariachi er også en Gastropub og er åbnet tæt ved den gamle Bio 5, som dem af jer, der har boet i Aalborg længe, sikkert husker. Som navnet tydeligt afslører, er der tale om en mexicansk inspireret Gastropub.

Jeg ankommer lidt før min medspiser og får kigget mig omkring. Det er tirsdag aften og stedet er proppet med gæster, som er i gang deres aftensmad, hvilket tydeligt kan høres i restauranten. Det er sjældent set, at et spisested i Aalborg er så fyldt en tirsdag aften.

El Mariachi

El Mariachi

Jeg hilser på ejeren Claus og spørger som det første, hvorfor den hedder El Mariachi?

Svaret kom prompte og med et smil på læben: ”Kender du den film, som hedder Desperado?” – jeg smiler og siger: ”Ja helt sikkert, havde lidt håbet på, det var svaret!” – videre forklaring er ikke nødvendig – jeg er også total filmnørd og husker sagtens forgængeren til Desperado som netop hedder ”El Mariachi”.

Så vidt jeg husker er en ”El Mariachi” i filmen en person, som spiller musik på restauranterne i Mexico.

Min medspiser ankommer, og vi sætter os til bords.

Claus er velforberedt og har tænkt det hele igennem. Han forslår hurtigt en række retter, så vi kommer godt rundt på menukortet.

Vi starter ud med en lille appetitvækker, som er El Mariachis specialitet Queso Fundido con Chorizo – som er en god omgang cheddar, chorizo, peberfrugter, masser af chili og lidt tequila – not bad not bad at all!

El Mariachi

El Mariachi

Dertil får vil lige lov til at smage deres chili dip, som går fra medium til orkan styrke – selv om jeg for nylig spiste verdens stærkeste chili og tænker, jeg nok var hærdet, så er der sgu tryk på.

Denne ret serveres faktisk helt frem til ca. 30 minutter, før El Mariachi lukker, så du kan stå og snacke fredag eller lørdag nat, hvis der er behov – god stil.



Dertil får vi to forskellige øl – naturligvis mexicanske Modello Especial og Negra Modello. De smager godt, jeg tænker lidt den første er, som jeg ville ønske en Corona smagte. Den har langt mere fylde, smag og så serveres den uden en lime.

Så skal vi til hovedretter, og der er mere end rigeligt.

En El Mariachi tallerken (måske ikke jordens mest inspirerende navn) – men det er maden heldigvis! En god omgang mix af taco med kylling og svinekød og et par burrito med langtidsstegt okse.

Dertil får vi salsa, salat af sorte bønner, ris blandet med majs og en god chilidip. Jeg savner måske lidt sprødt og syrligt i taco’erne, men jeg aner ikke om det ville være at fucke med mexicanerne.

El Mariachi

El Mariachi

Vi skal så lige omkring ”El Gringo” også, som er en Tomahawk Steak på diskrete 1000 gram. Navnet ”El Gringo” må næsten være fordi, det er den mindst mexicanske ret af dem alle – så lidt af en outsider, som navnet også betyder og henviser til.

Det ændrer dog ikke ved, at det er vildt godt lavet, den er perfekt stegt, mør som bare fanden, og så har den lidt kulsmag fra grillen, der bare gør det helt perfekt – godt gået!

Vi får serveret et par mørke øl hertil, som er noget mere krydret og potente – normalt er jeg ikke til de helt mørke, men navnlig den første er ret forførende!

El Mariachi

El Mariachi

Undervejs kommer Claus lige forbi med en lille tequila, som er ”husets” tequila – I ved når man er i Mexico eller på en mexicansk restaurant, så må man følge reglerne, og det betyder, man drikker tequila.

Jeg forventer det værste og tænker tilbage på teenage-årene, hvor man skulle drikke tequila for at være sej – overraskende smager det rigtig godt og slet ikke den her skarpe væmmelige smag, som jeg huskede.

Maden er godt lavet og smagen af chili og lime passer mig glimrende, jeg mangler lidt koriander men får forklaret af Claus, at det er lidt farligt at bruge friske og for mange af dem, da nogle gæster har et lettere anstrengt forhold til dem.

Men for mig er det verdens bedste krydderurt, og det hører med til mexicansk mad. Så må de andre sgu lære det!

Der er mæthedsgaranti her og for ca. 1000 kr. kommer du ret langt for 2 personer. Er du lige så nede med mexicansk mad som mig, vil du elske El Mariachi og virkelig få en fest ud af maden dernede.

El Mariachi

El Mariachi

Vi slutter af med en omgang dessert – ”Buñuelos con Fresas, Mango y Cajeta” som faktisk er en luftig pandekage dej med jordbær, mango og masser af karamelsovs – ikke dårlig, men vi er godt mætte og triller glade derfra!

Hatten af for endnu et mexicansk inspireret spisested i Aalborg!

Gastromands seneste indlæg

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand tester smørrebrød på Mortens Kro: Den glemte Take Away[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger Wildebeest: Det nye hotte sted på Østerbro[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger Holy Cow: Aalborgs nye burger-restaurant[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger Wildebeest: Det nye hotte sted på Østerbro[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Aalborgs nye hit: NAM er fingerfood i topklasse[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Vaca: Mexicansk mad der sparker r..l[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Peace Take away: De små detaljer gør en kæmpe forskel[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder det nye Tabu: Et nordjysk mesterværk[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøgte Den Bette Kro: En dag i Krofatters lystige tanker[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Rositas Bistro: Rygterne talte sandt – en lille perle i byen[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Brdr. Price: Det er som skabt til Aalborg[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder: Bravo Landmad – det her holder hele vejen[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder nyt hot sted i Aalborg: Caspars har potentiale[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder We Do Burgers: Det har Aalborg manglet[/numblock]

Del artikel

Andre læser også