Gastromand besøger El Mariachi: Et frækt nyt mexicansk sted i Aalborg

Skrevet af: Gastromand

Af Mads Schytte, gastromand.dk

For en måned tid siden besøgte jeg Wildebeest Gastropub tæt ved Nordkraft, som var temmelig blæret. Konceptet med at kombinere en pub og en café tiltaler mig helt vildt – lad os endelig få nogle flere af dem til byen.

El Mariachi er også en Gastropub og er åbnet tæt ved den gamle Bio 5, som dem af jer, der har boet i Aalborg længe, sikkert husker. Som navnet tydeligt afslører, er der tale om en mexicansk inspireret Gastropub.

Jeg ankommer lidt før min medspiser og får kigget mig omkring. Det er tirsdag aften og stedet er proppet med gæster, som er i gang deres aftensmad, hvilket tydeligt kan høres i restauranten. Det er sjældent set, at et spisested i Aalborg er så fyldt en tirsdag aften.

El Mariachi

El Mariachi

Jeg hilser på ejeren Claus og spørger som det første, hvorfor den hedder El Mariachi?

Svaret kom prompte og med et smil på læben: ”Kender du den film, som hedder Desperado?” – jeg smiler og siger: ”Ja helt sikkert, havde lidt håbet på, det var svaret!” – videre forklaring er ikke nødvendig – jeg er også total filmnørd og husker sagtens forgængeren til Desperado som netop hedder ”El Mariachi”.

Så vidt jeg husker er en ”El Mariachi” i filmen en person, som spiller musik på restauranterne i Mexico.

Min medspiser ankommer, og vi sætter os til bords.

Claus er velforberedt og har tænkt det hele igennem. Han forslår hurtigt en række retter, så vi kommer godt rundt på menukortet.

Vi starter ud med en lille appetitvækker, som er El Mariachis specialitet Queso Fundido con Chorizo – som er en god omgang cheddar, chorizo, peberfrugter, masser af chili og lidt tequila – not bad not bad at all!

El Mariachi

El Mariachi

Dertil får vil lige lov til at smage deres chili dip, som går fra medium til orkan styrke – selv om jeg for nylig spiste verdens stærkeste chili og tænker, jeg nok var hærdet, så er der sgu tryk på.

Denne ret serveres faktisk helt frem til ca. 30 minutter, før El Mariachi lukker, så du kan stå og snacke fredag eller lørdag nat, hvis der er behov – god stil.



Dertil får vi to forskellige øl – naturligvis mexicanske Modello Especial og Negra Modello. De smager godt, jeg tænker lidt den første er, som jeg ville ønske en Corona smagte. Den har langt mere fylde, smag og så serveres den uden en lime.

Så skal vi til hovedretter, og der er mere end rigeligt.

En El Mariachi tallerken (måske ikke jordens mest inspirerende navn) – men det er maden heldigvis! En god omgang mix af taco med kylling og svinekød og et par burrito med langtidsstegt okse.

Dertil får vi salsa, salat af sorte bønner, ris blandet med majs og en god chilidip. Jeg savner måske lidt sprødt og syrligt i taco’erne, men jeg aner ikke om det ville være at fucke med mexicanerne.

El Mariachi

El Mariachi

Vi skal så lige omkring ”El Gringo” også, som er en Tomahawk Steak på diskrete 1000 gram. Navnet ”El Gringo” må næsten være fordi, det er den mindst mexicanske ret af dem alle – så lidt af en outsider, som navnet også betyder og henviser til.

Det ændrer dog ikke ved, at det er vildt godt lavet, den er perfekt stegt, mør som bare fanden, og så har den lidt kulsmag fra grillen, der bare gør det helt perfekt – godt gået!

Vi får serveret et par mørke øl hertil, som er noget mere krydret og potente – normalt er jeg ikke til de helt mørke, men navnlig den første er ret forførende!

El Mariachi

El Mariachi

Undervejs kommer Claus lige forbi med en lille tequila, som er ”husets” tequila – I ved når man er i Mexico eller på en mexicansk restaurant, så må man følge reglerne, og det betyder, man drikker tequila.

Jeg forventer det værste og tænker tilbage på teenage-årene, hvor man skulle drikke tequila for at være sej – overraskende smager det rigtig godt og slet ikke den her skarpe væmmelige smag, som jeg huskede.

Maden er godt lavet og smagen af chili og lime passer mig glimrende, jeg mangler lidt koriander men får forklaret af Claus, at det er lidt farligt at bruge friske og for mange af dem, da nogle gæster har et lettere anstrengt forhold til dem.

Men for mig er det verdens bedste krydderurt, og det hører med til mexicansk mad. Så må de andre sgu lære det!

Der er mæthedsgaranti her og for ca. 1000 kr. kommer du ret langt for 2 personer. Er du lige så nede med mexicansk mad som mig, vil du elske El Mariachi og virkelig få en fest ud af maden dernede.

El Mariachi

El Mariachi

Vi slutter af med en omgang dessert – ”Buñuelos con Fresas, Mango y Cajeta” som faktisk er en luftig pandekage dej med jordbær, mango og masser af karamelsovs – ikke dårlig, men vi er godt mætte og triller glade derfra!

Hatten af for endnu et mexicansk inspireret spisested i Aalborg!

Gastromands seneste indlæg

Er slet ikke til at kende: Eternitten er Aalborgs nye attraktive område

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Eternitten har været rigtig meget i fokus det seneste år med bydelens eksplosive udvikling.

På få år har det store areal tæt på Aalborgs midtby gennemgået en opløftende udvikling og fået sig en bemærkelsesværdig forandring.

Fra et gråt industriområde, med den store eternitfabrik som omdrejningspunkt, til et smukt og farverigt byområde med alt i hverdagens fornødenheder.

Kort sagt, så er Eternitten blevet et bydelskvarter, der rummer kultur, diversitet, hjem og en bydel for alle.

Flere af de historiske bygninger på grunden er blevet omdannet til lejligheder, som Gavlhusene og Kedelhuset.

Eternitten rummer en masse ejerlejligheder, lejeboliger, smukke kunstneriske gavlmalerier, supermarkeder bygninger med sportsbaner på toppen og langt mere – alt sammen medvirkende til, at Eternitten er blevet en særdeles populær bydel.

Spørgsmålet er så hvorfor?

Det har MigogAalborg Bolig spurgt ProDomus’ direktør, Britta Jespergaard, om:

“Eternitten er en oase midt i byen.

Det er et område med masser af attraktive lejligheder i bynært miljø, kulmineret med grønne områder.

Bydelen er udviklet med respekt for det gamle Eternitten. Det har ramt helt plet,” fortæller Britta Jespergaard fra ProDomus, og fortsætter:

“Eternitten er en fantastisk oase midt i byen.

Det er et område med masser af attraktive lejligheder i bynært miljø, kulmineret med grønne områder som netop nu fornemmes i takt med, at byggerierne står færdige.

Bydelen er udviklet med respekt for det gamle Eternitten.

Det har ramt helt plet – den gamle eternitfabrik er jo en del af Aalborgs DNA og ikke mindst aalborgensernes identitet” fortæller Britta Jespergaard.

Mange mennesker er allerede flyttet ind på Eternitten i de nybyggerier, der er skudt op de sidste par år.

Men der er særdeles en ting, der får Eternitten til udmærke sig over andre nybyggerier i Aalborg.

Som bilejende beboer i lejlighed i Aalborg kan det være svært at finde en bolig med gode parkeringsmuligheder, og det bliver der brudt med på Eternitten.

“Der er lavet supergode parkeringsløsninger til stort set alle lejligheder i området.

Til nogle tilhører parkeringen lejligheden, hvor der andre steder er mulighed for at leje en.

Det er en helt perfekt løsning for beboerne med biler. Bilen kan holde i nærheden af, hvor man har sin lejlighed. I et miljø hvor der er trygt, godt og rart midt i byen,” fortæller Britta Jespergaard.

Udover de lækre bolig- og parkeringsfaciliteter, så er der flere opholdssteder omkring boligblokkene, der rummer grønne og rekreative områder.

Ved Kildevældet ligger oplevelsestrappen op til Vandværksparken, der giver dig en af Aalborgs bedste udsigter udover byen.

Foto: Christine, MigogAalborg

“Man kan gå en tur på Eternitten, og opleve hvordan det allerede er lykkedes at implementere et lækkert og tiltrækkende miljø for udeliv for beboerne i de grønne områder mellem bygningerne,” fortæller Britta Jespersgaard.

Eternitten er blevet en lille by inde i byen med supermarkeder som Føtex, Netto, Fakta og for nyligt flyttede Victors Madhus også ind på grunden.

Ruller igen på fredag: 15 km på rulleskøjter i Aalborgs gader

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var en stor succes, da Friday Night Skate åbnede sæsonen tidligere på måneden.

Det hyggelige rulleskøjte-fællesskab har virkelig fået godt fat i aalborgenserne, og på fredag d. 24. maj rulles der igen.

Ruten på fredag går bl.a. igennem Kærby, Skalborg og Hasseris, og tempoet er så alle kan være med på den 15 km lange rute.

Det hele starter ved Jomfru Ane Parken ved Havnefronten, og så ruller man ellers i samlet flok afsted på ruten. Det er ganske gratis at deltage, og man møder bare op.

Der er en pause undervejs, hvor man får frugt og væske sponsoreret af Rema1000.

Helt særlig træning til nybegyndere

På fredag har man også et helt særligt tilbud til nybegyndere.

“Den 24. maj har du mulighed for at lære de mest basale teknikker.

Et hold af erfarne rulleskøjteløbere står klar til at hjælpe dig igang.

Dette sker på Aalborg havn foran Jomfru Ane Park fra kl 18 – Altså en time før Friday Night Skate starter.

Begyndertræningen er gratis, og kræver ingen forhåndstilmelding. Du skal blot møde op på skøjterne for at deltage,” skriver arrangørerne på Facebook.

Dermed sættes der virkelig en streg under, at Friday Night Skate er for alle.

Sidste år i løbet af den brandvarme sommer nåede man op på rigtig mange deltagere ved flere af arrangementerne.

Fem datoer er fastsat

Der er resten af året fem Friday Night Skate arrangementer.

Datoerne er følgende;

fredag den 24. maj
fredag den 14. juni
fredag den 2. august
fredag den 30. august
fredag den 20. september

De sidste 12-15 år har der blandt andet været Friday Night Skate i København, og der er årligt Friday Night Skates i flere store byer verden over bl.a. London, Paris og San Francisco.

I 2013 afholdte man den første Friday Night Skate her i Aalborg, og det er siden blevet en fast del af sommeren.

Hvad: Friday Night Skate
Hvornår: Fredag d. 24. maj kl. 19.00
Hvor: Start ved Jomfru Ane Parken ved siden af Fusion
Læs mere her

Sommeren er reddet: Bubble Waffles er vendt tilbage til Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I juli 2018 kunne vi her på MigogAalborg med glæde meddele, at den megapopulære Bubble Waffle havde meldt sin ankomst i byen.

Det var Pico Bello i Østerågade, der havde fået fingrene i den luftige og lækre isvaffel.

Desværre lukkede Pico Bello ned senere på året, hvilket også betød farvel til Bubble Waffle’s her i Aalborg.

… indtil nu.

Det er nemlig med boblende glæde, at vi nu kan afsløre, at en aalborgensisk café nu har taget vaflen til sig.

Et sted, der ellers specialiserer sig i den mere flade udgave.

Det er selvfølgelig Pandekagehuset, der holder til ved Aalborg Lystbådehavn, der fremover bliver Aalborgs (foreløbigt) eneste leverandør af den uimodståelige sommersnack.

Fra og med i dag.

“Jeg var i forvejen kunde ved Vaffelbilen, som kom og sagde, at han havde noget pissegodt til os,” fortæller Rasmus Winther Jørgensen, der er medejer af Pandekagehuset.

“Vi havde snakket om det mange gange – fx at få belgiske vafler, men vi har altså ikke så meget plads at arbejde på i forvejen.

Det endte dog med at lykkes ved at sætte nogle hylder på væggene, så der kunne blive plads til maskinen.”

Prisen på en Bubble Waffle bliver 69 kr. og inkluderer – foruden vaflen – to kugler valgfri is (16 valgmuligheder), softice, drys (9 valgmuligheder), guf, flødeskum og sauce (5 valgmuligheder).

Vaflen kan både bestilles to go og to stay. Bestiller man den to go bliver det i et paprør, der er tilpasset vaflens form, så den kan fungere som et kræmmerhus.

“Produktionstiden på selve vaflen bliver cirka to minutter, som jo så kan bruges på at udvælge hvilken is, man vil have i,” forklarer Rasmus, der altså ikke frygter en ekstra lang kø i det populære is-hus, når sæsonen for alvor kommer i gang.

“Det bliver så godt!”

Gennemført koncept med særlig opskrift

Bubble Waffle-konceptet kommer oprindeligt fra streetfood-miljøet i Hong Kong, hvor man i stedet for de søde sager, fylder vaflen med fødevarer som pølse og ost.

Siden blev vaflerne adopteret til USA, hvor man besluttede at gå all in på et fuldbyrdet sukkerchok.

I Danmark er det Vaffelbaronerne, der gennem et par år har været med til at brede budskabet om den insta-venlige vaffel. Dette er bl.a. sket via forskellige pop-ups i storbyerne.

Vaflerne i Pandekagehuset bliver også produceret på baggrund af deres opskrift, der er udviklet i samarbejde med en række gode ishuse fra hele landet med henblik på at lave den lækreste og sprødeste Bubble Waffle.

Pandekagehuset har dog valgt at pifte opskriften op med lidt appelsin, så den får en mere syrlig undertone.

Du kan bestille din Bubble Waffle fra og med i dag i hele Pandekagehusets åbningstid (kl. 11.00-21.00).