Gastromand tester smørrebrød på Mortens Kro: Den glemte Take Away

Skrevet af: Gastromand

Af Mads Schytte, gastromand.dk

For en måneds tid siden stimlede vi sammen på et møde på redaktionen på migogaalborg, som egentlig består af, at redaktøren speed-talker om nye ideer, imens vi andre drikker lidt kaffe og ser forvirrede på hinanden.

Denne gang var jeg så delvist tilstede og fangede noget med, at der var kommet mange nye take-away joints i Aalborg, og at vi derfor lige skulle namedroppe de bedste 15.

Det kom så til at tage længere tid end forventet, for der er mange gode, og at begrænse sig til 15 var ikke nemt – men vi kom frem til følgende og var egentlig ret stolte af os selv.

Noget tid efter kom vi så til at tænke på, at én af Aalborgs bedste restauranter også laver take-away – bare ikke helt det samme. Take-away de har på deres snart 20 års erfarne gourmet menu. Her er der selvfølgelig tale om Mortens Kro og hans smørrebrød, som vi havde glemt – not very smooth chief! Men shit happens ikke?

Smørrebrød, take-away

Heldigvis var der ikke langt fra tanke til handling og få dage efter, var jeg i en situation, hvor det skulle vise sig, at Mortens Take-Away reddede en ellers meget stressende aften.

Jeg var i den heldige situation, at jeg skulle have besøg, hvor jeg egentlig gerne ville imponere lidt – men det var i 11. time og temmelig sent på dagen, at jeg fandt ud af, at jeg skulle være vært for en aften.

Lad os bare for morskabens skyld afsløre, at det var kvindeligt besøg den stod på, og en kvinde jeg gerne ville imponere. Det må sgu være den ultimative take-away test, ikke? Hvis det kan imponere en kvinde og aftenen forløber, som den skal – ja så er der vel ikke noget at klage over, vel?

Smørrebrød, take-away

Jeg tjekkede hurtigt Mortens Kros hjemmeside, hvor du kan få elleve forskellige stykker smørrebrød til 50 kr. stk. bortset fra jomfruhummeren, som lige sniger sig op på 75 kr. Hvis du får selskab på nogle stykker, kan du købe tolv stykker for 500 kr.

Videre er der ost, armeriddere og garteau marcel a la Michaud til den søde tand– så faktisk kan du få hele pakken, hvis det presser sig på – og det gjorde det sgu her!

Der er tale om klassisk smørrebrød men med nogle twists og justeringer hist og pist – når det kommer fra Mortens Kro, er det også min klare forventning.



Jeg ved godt, det er lækkert at sætte sig på en klassisk gammeldags kro og nyde et stykke overdimensioneret stykke smørrebrød, hvor kvantitet frem for kvalitet er vejen frem, andre gange er det sgu bedre, at der er kælet for detaljerne, og at det er kvaliteten, som forfører dig.Smørrebrød, take-away

Der er gammeldags modnet sild, æg/rejser, rødspætte, røget ål, jomfruhummer, rullepølse, terrine af sprængt svinenakke, tartar, hønsesalat, tyndsteg og kartoffel.

Da der var pres på, bestilte jeg seks stykker, hvor jeg bad køkkenet om at vælge for mig og smide et par stykker garteau marcel samt to øl med.

Så burde jeg være home-free?

Kassen, det kommer i, er mørk, og kun Mortens logo i guld bryder det store look. Det ser virkelig eksklusivt ud – bortset fra prisen som er 450 kr. alt i alt uden øllen – helt fair for mad en lørdag aften.

Jeg tænker ved mig selv, at kassen egentlig burde sættes direkte på bordet, hvilket ville være en blæret løsning. Det kunne man sagtens slippe afsted med.

Da min gæst ankommer, vælger jeg at åbne den sammen med hende og rette det hele an på et spækbræt. På den måde kunne jeg lige lodde stemningen, og vi kunne tale om, hvad middagen skulle stå på.

Smørrebrød, take-away

Jeg gyser lidt, da jeg ser, der er tatar med syltede asier, kapers og chip – mange kvinder er lidt bange for råt kød, men nu kører bussen jo – ellers er der jomfruhummer med jordskokkepuré, mayo og jordskokke chips.

Rødspætte med urtecreme, syltet squash, rogn mandler og havesyre, røget ål med hyben, drænet tykmælk og gule beder, tyndsteg med rygeostcreme, kirsebær, rosenkål og sprøde løg.

Til sidst den gode kartoffelmad, som minder mig så meget om barndommen. Den er pyntet med tomatmayo, ricotta, bagte tomater, syltet løg og bacon.

Lad os dvæle lidt ved ovenstående – der er virkelig mange detaljer, og det er kreativt tænkt, som jeg skrev fra starten, så alt respekt for vores smukke traditioner, men det er da fedt med noget fornyelse.

Vi får åbnet et par øl – skåler og kigger på maden. Øllen gør sig glimrende til maden – den er fra Thisted Bryghus og er en let humlet IPA – ikke for voldsom – bare rolig!

Smørrebrød, take-away

Som den gode vært jeg er, spørger jeg pænt, om vi skal dele lidt, så vi kan smage det hele, og hvad min medspiser gerne vil starte med?

Til min store overraskelse beder hun om tatar, som hun aldrig har smagt før – ”det er sgu all-in” tænker jeg! Enten er hun høflig, eller også synes hun virkelig, det er godt, for den ryger hurtig ned, og der bliver sendt rosende ord om den.

Jeg er helt enig – det er lækkert, og smagen sidder lige i skabet, der er dybde og velsmag for alle pengene.

Min favorit er helt sikkert jomfruhummeren, der er stegt perfekt i gode mængder smør, den røgede ål som er helt fast og lækkert i konsistensen og den herlige kartoffelmad – så enkelt og velsmagende.

Det er smukt anrettet, og der er kælet for detaljerne. Salt er en smagssag – for mig er det tilpas, men min medspiser vil gerne lige justere lidt – helt fair tænker jeg – det hører sig jo til.

Smørrebrød, take-away

Da vi er færdige, er der to halve stykker tilbage. Jeg spørger min medspiser, hvad favoritten var, og hun svarer efter kort tids overvejelse, at det må være tataren! Så er jeg overbevist – det var ikke høflighed.

Vi slutter med garteau marcel, som er lavet til perfektion – det kan ikke gøres bedre – der er tilhørende havtornsirup og lidt syltede blomme med ved siden af – det holder!

Smørrebrød, take-away

Nu tænker du nok – bliver man så mæt?

For vores vedkommende var det to halve stykker tilbage, som jeg konsumerede til natmad senere – men ja du bliver mæt, det er nok til to ved 6 stykker samt dessert. Ellers så rykker du jo bare en kuffert med 12 stykker ikke?

Hvem henvender Mortens Kros smørrebrød sig så til? Jeg vil sige alle, som elsker smørrebrød med karakter og et tvist. Eller er presset, hvis de får en date på besøg!

Læs også: Flere nye gode steder: Her finder du Aalborgs bedste Take Away

Gastromands seneste indlæg

Sender en million kroner i vigtig pulje: Vil gøre Aalborg Regatta endnu større

Skrevet af: Michael Qureshi

Aalborgs Havnefront er i forvejen blevet en af Danmarks smukkeste havnestrækninger.

Men det bliver bedre endnu.

Hedegaard Agro og Aalborg Havn donerer nu en million kroner til foreningen Aalborg Waterfront.

Pengene skal blandt andet anvendes til at udbygge konceptet for Aalborg Regatta, som foreningen står bag, og som vender tilbage til Aalborg i juni 2020.

Afholdes næste år for syvende gang

Næste år vil Aalborg Havnefront for 7. gang danne rammen om Aalborg Regatta, hvor smukke skibe, musikalsk underholdning, et væld af vandaktiviteter, et legeland og meget andet indtager havnefronten.

Det sker i dagene fra den 18.-21. juni 2020 og er blevet en realitet i forlængelse af en donation fra Aalborg Havn A/S og Hedegaard A/S på en million kroner til foreningen Aalborg Waterfront, der har til formål at støtte og udvikle forskellige formål med fokus på fjord og kultur:

“Det har længe været vores ambition, at Aalborg Regatta skal vokse sig større og blive en fast årlig begivenhed i Aalborg.

Nu har vi via vores samarbejde med Hedegaard Agro fået mulighed for at allokere et større beløb til Aalborg Waterfront – herunder til udviklingen af Aalborg Regatta med blandt andet større musiknavne, flere skibe og et øget antal aktiviteter i forhold til de tidligere år,” siger Claus Holstein, der er formand for Aalborg Waterfront.

Begivenhed skal samle alle i Aalborg

Donationen fra Hedegaard Agro og Aalborg Havn er den sidste i en række af donationer fra en pulje af midler, der blev etableret i forbindelse med Projekt MurMal i Nørresundby.

For adm. direktør Søren Rathcke fra Hedegaard Agro rummer Aalborg Regatta et solidt potentiale til at blive en begivenhed, der både kan aktivere aalborgensere, nordjyderne og turister fra både Danmark og udlandet:

Limfjorden og havnefronterne i Aalborg og Nørresundby er nogle af Aalborgs største aktiver.

Det har vi flere gange set ved afviklingen af The Tall Ships Races i Aalborg.

Med Aalborg Regatta kan vi det samme – nemlig indfri en del af fjordens og havnens potentiale, og vi mener derfor, at det er helt oplagt at udbygge regattaen i de kommende år,” fortæller han.

The Tall Ships Races vender tilbage til Aalborg i 2022, og for Claus Holstein og Søren Rathcke er det ambitionen, at Aalborg Regatta skal bygges op til at være en event på højde med The Tall Ships Race i Aalborg.

Aalborg Waterfront så for første gang dagens lys som forening i 2010, og det er otte år siden, at Aalborg Regatta løb af stablen for første gang.

Det er Aalborg Kommunes eventafdeling, Aalborg Event, der er arrangør af Aalborg Regatta.

Fakta om Aalborg Waterfront

Bag foreningen står A. Enggaard, Nordjyske Bank, OKTAN 8, Hedegaard Agro, Stigsborg Havnefront, DC Supply, COWI, TN Udvikling, Jyske Bank, Himmerland Boligforening, Haugaard Braad, Aalborg Havn A/S og SIFA.

Lysshow og gratis æbleskiver: Budolfi Plads åbner med fuldt program

Skrevet af: Michael Qureshi

Engang var det en parkeringsplads og et stort gråt betonelement lige midt i Aalborg.

På lørdag skrives der historie i Aalborg, når Budolfi Plads åbner med et grønt område omgivet af butikslokaler, boliger og den nye hotte café Aktuel.

Nysgerrigheden og interessen omkring åbningen af Budolfi Plads i hjertet af Aalborg er gigantisk. 2,5 tusind har allerede markeret sig som interesseret eller deltager, og det er absolut værd at kigge forbi fra klokken 13.00.

Gratis nissehuer, æbleskiver og musik

Gratis nissehuer og balloner til de mindste og barnlige sjæle, musik fra den lokale kunstner Gregers Løvendahl Mogstad og Aalborg Garden, samt lidt lækkert til ganen.

Kom ned og få gratis æbleskiver og gløgg/varm kakao til dig og din familie.

I forbindelse med åbningen har Budolfi Plads indgået et samarbejde med den nye REMA 1000 Budolfi Plads, som sponsorerer 2000 gratis æbleskiver med tilbehør, samt Sparkassen Vendsyssel Aalborg står klar med gløgg og varm kakao.

Når det bliver mørkere i løbet af lørdagen vil der også være et helt særligt lysshow. Det er virksomheden Profox, der har speciale i at lave lysshow på bygninger, og det kommer de til at demonstrere på lørdag.

Efterfølgende når mørket i hverdagen sænker sig over den smukke nye plads, så vil den være oplyst af et helt særligt farverigt lys – dog ikke med et lysshow af samme kaliber.

Man har ønsket at det smukke lys skal kendetegne Budolfi Plads, og det falder godt i tråd med, at mange byrum i Aalborg skal defineres af noget særligt aftenlys.

Allerede på fredag d. 15. november åbner Lars Helmuth sin nye café og take away sted, så man kan få et sneak peek på Budolfi Plads allerede der.

Aktuel som stedet kommer til at hedde har nu afsløret menukortet, hvor man bl.a. kan få frokost- og aftensmad for 150 kr. og så starter de et nyt koncept som ikke er set før i restaurationsbranchen i Aalborg. Læs mere om det her.

 

Julefrokost-menu til 99 kr.: Meny i Kennedy gentager sidste års store succes

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Om et splitsekund er julen over os – med alt, den indebærer.

Julepynt, julesange, julegaver, julekalender, julestemning og ikke mindst julefrokost!

Det bliver mindst lige så travl en tid, som det altid har været, så hvorfor ikke lade andre tage sig af årets julefrokost, så du for en stund kan smække benene op?

MENY i Kennedy har den lette løsning til dig, der sætter pris på god mad, men ikke kan finde tiden i al juleræset til at kokkerere selv.

Og det er, hvad enten det gælder 4, 10 eller 30 personer, og ligegyldigt om I ønsker et mindre, større, stort eller kæmpestort julebord.

Du kan bestille julefrokosten fra nu og frem til fem dage før, gæsterne kommer.

Julefrokost for enhver smag

MENY Kennedy har lanceret fire forskellige julemenuer igen i år. Tre af dem er fra kædens side, men for at omfavne flest muligt, har MENY Kennedy valgt at tilføje en ekstra menu til kun 99 kr. pr. kuvert.

”Vi havde stor succes med menuen til 99 kr. sidste år, så selvfølgelig kan den bestilles igen i år.

Især de unge mennesker sætter pris på et billigere alternativ, hvor det hele er meget mere simpelt, men stadig uden fare for ikke at blive mæt,” fortæller købmand, Michael Andersen, til MigogAalborg.

Ligeledes er denne menu ideel for de mindre selskaber, da man kan nøjes med at bestille kun fire kuverter, hvor man ved de andre menuer skal bestille minimum 10.

Menu til kun 99 kr. pr. kuvert kan ses herunder.

Marineret sild med karrysalat

Fiskefilet med citron og remoulade

Ribbenssteg med rødkål

Leverpostej med bacon og champignon

Risalamande med kirsebærsauce og mandler

Tilkøb pr. person:

Hjemmelavet sylte med sennep og rødbeder + 20,-

Grønlangkål med kogt medister + 20,-

Brød og smør + 15,-

Til forskel ses herunder den luksuriøse menu, som MENY tilbyder til 199,95 kr. pr. kuvert:

2 slags marineret sild med karrysalat

Gravad laks med rævesauce

Æg pyntet med rejer og mayonnaise

Fiskefilet med citron og remoulade

Ribbensteg med rødkål

Bacon postej med champignon og bacon

Glaseret hamburgerryg med grønlangkål

Tarteletter med høns i asparges

Sylte med sennep og rødbeder

Brie med druer

Risalamande med kirsebær og mandler

Brød og smør

Udover disse to menuer, ligger derimellem en menu til 129,95 kr. pr. kuvert og en til 159,95 kr pr. kuvert.

MENY Kennedy har altså løsningen, uanset hvilken type julefrokost du skal holde.

”Vi tilpasser os altid kundens ønsker bedst muligt, så alle er glade og kan slappe af og nyde julen” lyder det fra Michael.

En delikatesse på højt niveau

I delikatessen møder vi Thomas Søndergaard, som ser frem til at lave julemad i lange baner.

Thomas har mange års erfaring inden for branchen og har baggrund inden for både delikatesse og slagter.

Der er derfor gode råd at hente, hvad end det gælder risalamande eller kød.

På MigogAalborgs facebookside kan du lige nu deltage i konkurrencen om en julefrokost til seks personer inklusiv snaps, øl, shots og snacks.

Du deltager ved at:

  • Like opslaget (udgivet mandag 11. november kl. 19.45)
  • Skriv i Facebook-opslaget hvad Meny Kennedys specielle julefrokost-menu koster
  • Skriv mindst en du gerne vil holde en hyggelig julefrokost sammen med

Er du ikke den heldige vinder, kan du bestille din julefrokost fra 99 kr. pr. kuvert ved henvendelse i delikatessen i MENY Kennedy, via besked på MENY Kennedys facebookside eller på telefon 99 34 04 32.