Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Åbner op i ny podcast: Lynge Jakobsen er bekymret for AaB

Af Emil Kjær Jørgensen
Mikkel Ottesen Lønstrup og Lynge Jakobsen
Mikkel Ottesen Lønstrup og Lynge Jakobsen

Der er legender i nordjysk fodbold. Og så er der Lynge Jakobsen.

Mr. AaB er og bliver et fodboldikon. Når Lynge taler, så lytter de nordjyske fodboldfans.

Nu tager Lynge – helt eksklusivt – bladet for munden og giver sin personlige mening om AaB’s fortid, nutid og fremtid.

Det sker i den helt nye podcast, Bitre Nord, hvor den tidligere tidligere sportsredaktør og nu rødglødende AaB-debattør, Mikkel Ottesen Lønstrup, interviewer 8 AaB-ikoner, mens de ser en kamp på Aalborg Portland Park.

Det første afsnit med Lynge Jakobsen er allerede online, og der bliver nok at glæde sig til for fans og følgere af AaB.

Du kan finde afsnittet lige her:

“Vi var på vej et skidt sted hen”

Allerede før den tyske ejergruppe kom på banen, trådte Lynge Jakobsen i utide ud af bestyrelsen – i første omgang med den forklaring, at han synes tiden var inde på grund af alder og helbred.

Men i podcasten afslører han for første gang, at hans exit også var et udtryk for, hvor uenig han var i retningen på klubben.

”Jeg synes man kunne lugte, at vi var på vej et skidt sted hen”, starter han – og kommer dermed med et bemærkelsesværdigt angreb på den forrige ledelse i klubben.

Du kan høre ham fortælle om bruddet – og meget andet – i podcasten Bitre Nord, der er sat i verden for at tegne en streg gennem fortid og nutid for at finde vejen til AaB’s fremtid.

Åbner op i ny podcast: Lynge Jakobsen er bekymret for AaB

Hvad vil de nye ejere?

Lynge Jakobsen er også bekymret over, hvor hans hjerteklub er på vej hen.

I podcasten fortæller manden bag adskillige af klubbens mesterskaber, at han især savner en overordnet melding om, hvorfor ejerkredsen i AaB har kastet deres opmærksomhed på det nordjyske fodboldflagskib.

”De har ingen familie heroppe, og selv om Aalborg er en utrolig dejlig by, så er det næppe derfor de har kastet deres opmærksomhed på AaB. Jeg savner slet og ret, at de fortæller hvordan de har tænkt sig at få noget ud af deres investering. Hvad deres egentlige mission er”, siger Lynge Jakobsen.

”Den nye ejerkreds er gode til at fortælle, at de vil talentudvikle, være sportsligt konkurrencedygtige og have lokal forankring. Men hvem i hele fodbold Europa vil ikke det?”, spørger han og anfører, at det er noget lettere at udtrykke sin ambition, end at udføre den.

Som den evige diplomat han er, ligger det ham meget på sinde at understrege, at den nye ejerkreds skal have en chance og at man først kan bedømme deres indsats længere nede af vejen.

”Men jeg er bekymret. Det er ikke det samme som at være kritisk. Bekymring kommer af, at man kærer sig om noget – og jeg kærer mig om AaB. Det er derfor jeg er bekymret”, siger Lynge Jakobsen.

Hvorfor skulle Jacob “Figo” Larsen fyres?

En række af de ting, der er sket siden ejerskiftet har skubbet yderligere til bekymringen. Han nævner som det primære fyringen af Jacob Larsen som akademichef som et af de store faresignaler, for som han siger:

”Han er en af de dygtigste i Danmark, og hvis de nye ejere ikke kan blive enige med ham om strategien, så må det være fordi det er en meget anderledes vej de vil. Og det kan da godt undre mig og gøre mig utryg.

Især fordi Jacob har vist så fantastiske resultater og samtidig er en mand med utroligt gode evner til at tale med forældre og spillere for at lægge en individuel plan for hver enkelt spiller med respekt for mennesket. Den dimension er vigtig”, anfører han.

Sådan kan AaB blive en del af det fine selskab igen

Bekymringen går også i retning af den kommende oprykning, for Lynge Jakobsen mener der mangler meget, før holdet kan klare sig i Superligaen.

I podcasten kommer han med sit bud på, hvor meget der skal til, før AaB kan sparke døren ind og blive i det fine selskab i næste sæson. Og det er ikke småting, der skal til efter hans mening.

Podcastens sponsor, Spar Nord Fonden, donerer i hvert afsnit 10.000 kroner til en klubs arbejde med børne- og ungdomsfodbold i Nordjylland efter gæstens valg.

Ikke overraskende sendte Lynge Jakobsen donationen videre til AaB af 1885 og deres arbejde med de yngste.

Åbner op i ny podcast: Lynge Jakobsen er bekymret for AaB
Lynge overrækker 10.000 kr.

I de kommende afsnit kan AaB-fans bl.a. glæde sig til interviews med Jimmy Nielsen, Kasper Risgård, Poul Erik Andreasen, Ståle Solbakken og Jacob Friis.

Podcasten er tilgængelig på alle platforme, eller kan findes på dette link.

Del artikel

Andre læser også