Rekord i Aalborg? Her er ALLE byens nye spisesteder i 2016

Skrevet af: Michael Qureshi
We Feat på Boulevarden er Aalborgs nye New Yorker Foodbar
We Feat på Boulevarden er Aalborgs nye New Yorker Foodbar

Af Kathrine Larsen

2016 blev året, hvor Aalborg udviklede sig helt enormt på den gastronomiske scene. En masse nye spændende spisesteder blev føjet til Aalborgs favoritter.

Det er sjældent set, at så mange nye spisesteder åbner på 12 måneder i en by af Aalborgs størrelse, og spørgsmålet er, om det ikke er ny rekord i byen på et kalenderår.

Vi har dog ikke kunne finde en faktuel statistik, der underbygger denne påstand, og derfor må det blive lidt i spekulationen.

Ikke desto mindre har det nærmest været umuligt at følge med i de mange restaurantåbninger, og take away-steder der er kommet til. Men det er vel egentlig også et luksusproblem.

Her har vi samlet listen over de 18 nye spisesteder, der åbnede i 2016. Listen inkluderer alt lige fra fine dining til takeaway.

Lad os starte fra en ende af.

Applaus

I april slog Mads Hyllested dørene op for Restaurant Applaus.

Hos Applaus har man fokus på det spændende nye koncept social dining, og det har Aalborg taget rigtig godt imod. Applaus er hurtigt blevet et populært spisested i Aalborg.

Man får blandt andet 10 retter for 399 kr., hvilket fik Euroman til at spørge om, hvorvidt Applaus var Danmarks billigste gourmet-oplevelse?

Applaus er endda endt på restaurantguiden White Guides liste over ”Årets bedst anmeldte nye restauranter”, så det er ikke kun Aalborg, der har været imponeret over det nye spisested.

Læs også: Applaus får vild anmeldelse i Euroman: Danmarks billigste gourmet-restaurant

Ved Stranden 9
9000 Aalborg

Mads Hyllested fra Applaus

XO BySushiSushi

I april åbnede et nyt lækkert sushi-koncept i byen. Skabt af SushiSushi- og SushiMania-stifterne.

Den superflotte og elegante sushi-butik giver en lidt anden sushi-oplevelse end den traditionelle. Det er Deluxe-udgaven hvor man kombinerer det nordiske med den japanske sushi.

Det er Take Away i topklasse, og er blevet et populært sted i Aalborg at hente lækker mad fra.

Læs også: Den vilde historie om Aalborg-parrets Sushi-imperium: Sinne kunne slet ikke lide Sushi

Strandvejen 9
9000 Aalborg

Xo By SushiSushi

Den Bette Kro

Den 18. april åbnede Morten Gamini Den Bette Kro i Vingårdsgade.

Gamini har tidligere åbnet steder som La Strada og Isidor Henius, og han har allerede i år formået at gøre Den Bette Kro til Aalborgs førende smørrebrødsrestaurant med flere stærke anmeldelser til at bakke det op.

Krofatter Gamini har suppleret smørrebrød i Deluxe-klassen med specialøl. Blandt andet hans egen “Krofatters Lystige Tanker” samt en masse gode snaps.

Læs også: Gastromand besøgte Den Bette Kro: En dag i Krofatters lystige tanker 

Vingårdsgade 5
9000 Aalborg

Bette Kro Aalborg
Den Bette Kro

WeDoBurgers

I maj åbnede WeDoBurgers deres første burgerbar i Aalborg. Konceptet er simpelt. Menukortet består udelukkende af enkle burgere og french fries.

Det var allerede et hit i Aarhus, så forventningerne var store i Aalborg.

De har dog heller ikke skuffet. WeDoBurgers er hurtigt gået hen og blevet en favorit hos de burgersultne, og de har ramt noget, der tydeligvis har manglet i Aalborg.

Læs også: Engang kendt som Danny Kool: Nu står han bag populære WeDoBurgers

Sankelsmarksgade 9
9000 Aalborg

Burgers i Aalborg
WeDoBurgers. Foto: Gastromand

Aurum79

Det startede som en lille Deli med fokus på høj kvalitet og unikke produkter især inspireret af Italien. Men er siden også blevet en lille café med siddepladser, hvor man kan nyde en lækker sandwich og skøn kaffe.

Historien om indehaveren Dorte Ruby er fantastisk. Hun droppede et stort job som Arla-direktør for at udleve drømmen om at have sin egen Deli. Aalborg har i den grad taget godt imod Dorte og Aurum79.

Læs også: Droppede direktør-job i Arla: Dorte har succes med Aalborgs nye Deli

Slotsgade 4
9000 Aalborg

Dorte Ruby

Landmad

I slutningen af juni landede et helt nyt koncept i Aalborg. Landmad er et populært koncept i adskillige danske byer, og det er også blevet en succes her i byen.

Det er en kombination af hyggelig café og købmandsbutik. Konceptet er landsdækkende og går i al sin enkelthed ud på, at man tager landets gårdbutikker ind i centrum af større byer.

Landmad-konceptet er blot lidt over tre år gammelt. Der er fokus på økologi og lækker kvalitet, og prøv så lige deres Herregårdsburger.

Læs også: Gastromand anmelder Landmad: Det holder hele vejen

Vesterå 5
9000 Aalborg

Gastromand i Aalborg

Caspars Proper Street Food

Med sloganet “spis kvikt og godt” åbnede Caspars Proper Street Food takeway-stedet den 29. juni.

Her byder menukortet på toasts, paninis, salater og juice. Der er fokus på sund mad af lækre friske råvarer, og er henvendt til dem, der ønsker at spise sundt, men måske ikke lige orker at at lave frokost eller aftensmad den dag. Det er også blevet taget godt imod især blandt den yngre målgruppe i Aalborg.

Algade 55
9000 Aalborg

Caspars



Brdr. Price

Der var også stjernestøv over en restaurantåbning i Aalborg i årets løb. I begyndelsen af august åbnede de populære tv-brødre Brdr. Price deres første restaurant uden for København.

Aalborg-restauranten på CW Obels Plads er den fjerde i James og Adams portefølje, og den har fået samme røde tråd som de øvrige tre i København.

James og Adam er især kendt for DR-programmerne “Spise med Price” holdt en kæmpe åbningsreception, og siden er det blevet et af byens populæreste steder. Brdr. Price-restauranten passer rigtig godt til nordjyderne.

Læs også: Gastromand anmelder Brdr. Price: Det er som skabt til Aalborg

C.W. Obels Plads
9000 Aalborg

Price i Aalborg

Wildebeest Gastropub

Et andet sted, der har haft succes med burgere er Wildebeest Gastropub.

Her slog man dørene op den 24. august, og det er siden gået rigtig godt for den nye Gastropub.

Her har man sliders på menukortet, som kan være små burgere. Man bestiller 2-3 sliders og kan tilvælge forskellige variationer af french fries og en lækker specialøl.

Det gør, at man kan prøve flere af de spændende mini-burgere, og det har bestemt været noget, der har tiltalt Aalborg. Wildebeest har dog også meget andet lækkert end kun burgere at byde på.

Læs også: Gastromand besøger Wildebeest: Det nye hotte sted på Østerbro

Østerbro 12
9000 Aalborg

Gastropub i Aalborg
Wildebeest Gastropub

Restaurant Tabu

1. september åbnede Restaurant Tabu med samme navn men helt andet personale og ejerkreds. Der gik knap to uger før, restaurantguiden White Guide havde været forbi, og erklæret Michael ”Miv” Pedersens gourmet restaurant for at være i mesterklasse.

Tabu har fokus på at skabe en helhedsoplevelse for deres gæster. Maden, serveringen, vinen og servicen er i topklasse, og det er det, der har gjort, at Tabu er strøget ind på en 10. plads over ”Årets bedst anmeldte nye restauranter” af White Guide.

Læs også: Gastromand besøger det nye Tabu: Et nordjysk mesterværk

Vesterå 5
9000, Aalborg

Tabu

Nam 

1. september var også åbningsdagen for endnu en spændende restaurant i Aalborg, nemlig Nam Social Dining & Drinks.

Maden er en fusion mellem det danske og vietnamesiske køkken, og der er lagt op til, det skal deles over bordet.

Med konceptet social dining forsøger Nam at skabe en stemning, hvor hygge og lækker mad er i centrum.

White Guide har også været forbi Nam, og tildelt restauranten en 14. plads på listen ”Årets bedst anmeldte nye restauranter”.

Læs også: Gastromand anmelder Aalborgs nye hit: Nam er fingerfood i topklasse

Vesterbro 74
9000 Aalborg

Nam

Vaca

12. september åbnede det mexicanske takeaway-sted Vaca.

Aalborg manglede virkelig et godt mexi-sted, og Vaca havde skabt stor succes med sit første sted i Aarhus.

Køkkenet laver mexicansk mad i form af klassiske tacos, burritos og ensaladas men med danske råvarer.

Det er primært Take Away, men der er også siddepladser derinde. Konceptet er blevet taget rigtig godt imod i Aalborg, og snart åbner man endnu en Vaca i byen.

Læs også: Gastromand anmelder Vaca: Mexicansk mad der sparker r..

Reberbansgade 14
9000 Aalborg

Vaca Aalborg
Vaca

Peace Takeaway

Den populære Café Peace åbnede d. 19. september en takeaway-butik.

Nyheden blev taget enormt godt imod, og har også været velbesøgt siden åbningsdagen.

Der bliver satset på lækre panini-sandwich, salater, tapas-boxe, frugt-boxe, juice og alt det andet der hører med til en take away-butik med fokus på lækker mad to go.

Hos Peace Takeaway finder du lækker og sund mad af kvalitetsråvarer.

Læs også: Gastromand anmelder Peace Takeaway: De små detaljer gør en stor forskel

Boulevarden 6
9000 Aalborg

Peace i Aalborg
Take away fra Peace Take Away

Holy Cow

Holy Cow åbnede 1. oktober i Shoppen.

Menukortet er alsidigt. Der er lige fra forskellige bruschettes m. f.eks. gedeost eller and, over wraps og forskellige nudelretter, til kødfyldte ribs “med garanti for fedtede fingre”.

Men det er især burgere, man har satset på. Burgerne er lækre, greasy og overvældende.

Læs også: Gastromand besøger Holy Cow: Aalborgs nye burger-restaurant

Vandmanden 5-7
9200 Aalborg SV

Holy Cow

El Mariachi Gastropub

Den 1. november fik Aalborg sin første mexicanske gastropub i form af El Mariachi.

Det er et spisested med fokus på autentisk mexicansk mad og så specialøl og gode vine. Den mexicanske madstil suppleret med pubkonceptet.

El Mariachi har imponeret med sin lækre mad, gode øl og vine, og du kommer bestemt ikke til at gå sulten derfra.

Læs også: Gastromand besøger El Mariachi: Et nyt frækt sted i Aalborg

Ved Stranden 1
9000 Aalborg

El Mariachi

Burger GO

Endnu en burgerbar kom til Aalborg i 2016. Nam Tien Nguyen åbnede Burger GO i starten af november, og med sin placering tæt på Gaden har det været et hit.

Burger Go laver simple burgere, men tiltrækker både sultne folk til frokost og glade mennesker, der er på vej hjem fra en tur i Gaden.

Inspirationen kommer fra amerikanske burgere, og konceptet er simpelt; gode burgere til gode priser.

Læs også: Nyt Take Away i Aalborg: Burger Go er til frokost og natmaden

Ved Stranden 11B
9000 Aalborg

Burger GO. Burgeren “The Special” med ost og bacon

Maggie Mae

Den 25. november åbnede Aalborgs første crêperie, Maggie Mae.

Det er Lisa Søgaard, som også har cafeerne Penny Lane og Abbey Road, som står bag.

Hos Maggie Mae kan du få pandekager. Du kan vælge mellem madpandekager og dessertpandekager.

Konceptet er så simpelt, at du ikke kan gå helt galt med dit valg.

Læs også: Gastromand besøger Maggie Mae: Til alle jer der elsker pandekager

Boulevarden 1
9000 Aalborg

Maggie Mae

We Feat

Sidste navn på listen er salatbaren We Feat, som åbnede 1. december.

Her har man fokus på lækre og udelukkende økologiske råvarer, og der er noget til de fleste; til den sultne, til den der ønsker noget spicy, til veganeren, og til den der har lyst til at prøve noget nyt.

We Feat er et lækkert og sundt alternativ til takeaway steder og har været et hit siden åbningen i starten af december.

Læs også: Aalborg har fået sin egen New Yorker Foodbar

Boulevarden 12
9000, Aalborg

We feat

Sjovt stunt: SACKit højtalere imponerer på Havnefronten

Skrevet af: Michael Qureshi

Annonce

Aalborg-virksomheden SACKit er inde i en rivende udvikling.

Deres produkter bliver taget godt imod i både Danmark og i det øvrige Europa. Deres satsning på trådløse højtalere har i den grad også øget opmærksomheden omkring SACKit.

De startede med den helt lille WOOFit, som var den lille højtaler, man kunne have med på farten. Så kom den lidt større MOVEit højtaler, som kan kobles på både Bluetooth og Wifi, og den har fået en fremragende modtagelse.

Minihøjtaler ser ud til at blive stor succes

Senest har man så lanceret mini-højtaleren WOOFit Go, som ser ud til at blive en stor succes.

Især fordi den flotte højtaler med det elegante design kan spille i stereo med et andet par. Derudover kan den også tåle vand, så man kan have den i badeværelset eller med til poolen, hvis man er på ferie.

Der har også været flere anmeldelser af de nye højtalere;

“Vi tog soundtracket til Le Grand Bleu med Eric Serra, og spillede også Andreas Vollenweider’s Bella Donna. Og når man tænker på højttalerens størelse, så klarede den det fint. Især når man tænker på at højttaleren ikke vejer mere end 180 gram, og let kan ligge i en rejsekuffert.”

Således skrev recordere.dk i deres anmeldelse.

Flot skandinavisk design

“WOOFit GO er en kompakt Bluetooth højttaler i et flot skandinavisk design med en glimrende lyd. Der hvor den virkelig vinder, er hvis man har to og laver et stereo-par, så får man en virkelig god lydoplevelse. Dog stadig uden den dybe bas, men det er også begrænset hvor meget bas man kan få fra en højttaler i den størrelse.”

Skriver e-reviews.dk.

SACKit lavede også et sjovt reklame-stunt på Havnefronten i Aalborg, hvor de afspillede musik for en række aalborgensere. Til sidst afslørede de så, at lyden kom fra de to små WOOFit Go højtalere.

KONKURRENCE

Du kan nu vinde et par WOOFit Go højtalere. Vi udlodder 2 x 2 af disse højtalere.

Du skal like Facebook-opslaget (klik her)
Følge MigogAalborg på Facebook
Skrive hvilken af nedenstående farver du ønsker sættet i. Du kan vælge mellem Black eller Dusty Blue i Front.

Du kan selvfølgelig også bare gå ind og bestille dine højtalere her

Vild pris: 14 mio. kr. for en penthouse-lejlighed midt i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det kan blive en af de dyreste lejligheder nogensinde solgt i Aalborg.

Ejendomsmæglerfirmaet EDC har sat en superfed penthouse-lejlighed til salg inde i midtbyen.

Lejligheden er på hele 381 kvadratmeter, og ligger på Nytorv. Man får blandt andet to tagterrasser med for de 14 mio. kr., som lejligheden koster. Der er endda elevator inde i lejligheden, så man ikke bliver forpustet, når man skal fra den ene ende til den anden.

Den ligger lige over for Sinnerup i en perfekt central beliggenhed, hvor der er rigeligt med plads at boltre sig på.

EDC skriver i salgsopstillingen;

“Med hele 381 m2 er denne unikke liebhaverlejlighed i Aalborgs midte ikke blot byens flotteste og fedeste lejlighed, men formentlig også den største! Og ikke nok med det – den har også en af byens allermest attraktive beliggenheder, nemlig på Nytorv, lige i hjertet af Aalborg, lige her hvor det hele sker.”

Nordjyllands dyreste lejlighedshandel blev en realitet i september 2016, hvor en nybygget penthouse lejlighed på Havnefronten blev solgt for 13,5 mio. kr.

I februar 2017 blev en penthouse-lejlighed i det nye spændende byggeprojekt The Old Yard sat til salg for 14,5 mio. kr.

Du kan se salgsopstillingen på lejligheden på Nytorv her

Aalborg Karneval præsenterer nyt flot overskud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Man kan ikke sige Aalborg uden karneval, og det nyeste regnskab for Aalborg Karneval viser, at fremtiden ser aldeles lys ud for den store årlige begivenhed.

I 2016 kunne Aalborg Karneval præsentere et rekordoverskud op hele 1.509.819 kr og det er i år fulgt op med et overskud på 861.085 kr. Det skriver Aalborg Karneval i dag i en pressemeddelelse.

Aalborg Karneval meddeler, at den glædelige udvikling er kulminationen på en række strategiske tiltag samt en gennemgribende professionalisering af foreningen i de seneste fem år.

Mette Bugge, talsmand for Aalborg Karneval er da også fuld optimisme:

”Det er selvfølgelig en stor glæde at kunne præsentere et flot overskud for Nordjyllands absolut største kulturevent, som vokser år efter år. Det glæder mig nok allermest, at næsten 40.000 deltagere har købt loyalitetsarmbånd mod 33.000 året før.

Der er tydeligvis sket en kulturændring hos vores elskede karnevalister, som gør det til en fælles fest, hvor alle bidrager til at sikre, at vi fortsat kan forløse den kreativitet og glæde, som karnevallet besidder” fortæller Mette Bugge i pressemeddelelsen.

Deltagerrekord i Stjerneparaden

Aalborg Karneval blev i år afholdt i høj sol og det estimeres, at der var over 70.000 deltagere i Stjerneparaden, som er ny rekord.

Der blev også prøvet nye ting af – blandt andet “Tyrens Begravelse” på Gabels Torv og store blækspruttearme, som hang ud over Vesterbro langs Stjerneparaden.

Aalborg Karneval er særdeles optimistiske for fremtiden.

”Vi vil naturligvis gerne fortsætte udviklingen af vores elskede karneval. De kommende år vil der være endnu mere fokus på kunstnerisk udvikling og samarbejde med andre lokale og nationale aktører.

Jo flere loyalitetsarmbånd vi sælger, desto flere spændende tiltag kan vi igangsætte til gavn for deltagerne” fortæller talsmand Mette Bugge.

Teamet for Aalborg Karneval 2018 er “Til vands, til lands og i luften”. Du kan tilmelde dig begivenheden lige her.

Toprokade i køkkenet: Ruths Hotel henter profil tilbage efter mange år

Skrevet af: Michael Qureshi

Forleden blev det meldt ud, at Brøndums Hotel mistede deres profilerede topkok Michel Michaud.

Der gik dog ikke mange dage, før det blev meldt ud, at Michaud vender tilbage til sin tidligere arbejdsplads, anerkendte Ruths Hotel i Skagen.

Michaud forlod Ruths som køkkenchef i 2014.

Nu har Ruths nye køkkenchef Jakob Spolum har netop ansat sin tidligere læremester – den kendte kok Michel Michaud, i en helt ny stilling.

Målet er at sikre og udvikle den originale og autentiske brasserietradition, som det kendte nordjyske badehotel har opbygget over årene.

Afløste Dennis Juhl

Jakob Spolum overtog dirigentstokken 1. september fra Dennis Juhl, der i fredags åbnede Restaurant Textur i Aalborg.

Køkkenchef Jakob Spolum glæder sig til samarbejdet med en kapacitet som Michaud. Bl.a. ser han frem til dagligt at få direkte adgang til den kendte koks mange fifs og tricks, når de begynder samarbejdet den 10. oktober.

”Michaud var min mentor og læremester, dengang jeg var kokkeelev på Ruths Hotel og han var køkkenchef. Han inspirerede mig, lærte mig det franske køkkens klassiske grundprincipper og var samtidig som en far for mig. Det bliver så godt at få alle hans historier, opskrifter og metoder helt tæt på igen,” siger Jakob Spolum.

Glæde på Ruths Hotel

På Ruths Hotel glæder man sig til det nye og kreative samarbejde, bl.a. fordi man længe har ønsket at positionere forskellen mellem hotellets to køkkener, Brasseriet og Gourmetrestauranten, endnu mere tydeligt.

Jakob Spolum har ansvaret for begge steder, og Michaud skal udelukkende have fokus på kvalitet og produktudvikling i det originale Franske Brasserie.

Direktør Peter Christian Jensen fortæller, at det kendte badehotel – via samarbejdet mellem Jakob Spolum og Michaud, ønsker at få mulighed for at rendyrke det klassisk franske brasseriekøkken.

”Vi vil gerne fremstå som bærere af den stolte franske køkkentradition, som Michaud allerede i 70’erne var med til at indføre i Danmark. Michaud skal, i Brasseriet, ikke arbejde direkte i køkkenet og ved komfuret, til gengæld skal han inspirere os alle – inklusive vores gæster, med gode historier om sit liv med det franske køkken og dermed sikre at Ruths Brasserie fremover kan videreføre hans viden og håndværk.”

Michaud elsker Skagen

Michel Michaud har længe overvejet, hvordan han både kunne dele sin glæde ved det franske køkken uden at skulle deltage i det ofte hårde arbejde ved komfuret og samtidig bevare sin tætte tilknytning til Skagen.

”Jeg elsker Skagen, jeg elsker naturen og så elsker jeg at udvikle opskrifter og lave god mad. Det får jeg fuld adgang til nu, hvor jeg – i samarbejde med de mange dygtige og spændende folk på Ruths Hotel, får mulighed for i al ydmyghed at forfine det franske køkken på Ruths Brasserie uden at skulle arbejde på fuld tryk”.

Michel Michaud vil organisatorisk være ansat under køkkenchef Jakob Spolum med fokus på udvikling af det franske brasserie samtidig med, at han vil fungere som en slags historiefortæller og inspirationskilde til hotellets mange interesserede gæster.

For andet år i træk: Nordjylland slog København i Cook Off

Skrevet af: Michael Qureshi

Det blev til endnu en nordjysk sejr, da Copenhagen Cook Off for andet år blev afviklet i København.

Søndag eftermiddag dystede et nordjysk kokke-hold bestående af kokke fra Strandhotellet i Blokhus, to fra Restaurant Rusk og en fra La Locanda imod et stærkt københavnsk kokke-hold.

Og det blev nordjyderne, der igen kunne tage sejren med hjem. Sidste år blev det også til en nordjysk sejr i første udgave af den her Cook Off.

Fantastiske rammer i København

Det var fantastiske rammer, som de to kokke-hold dystede på Nordre Toldbod ved Løgismose Vin, mad og delikatesser.

Der skulle laves en forret og hovedret basere på nordjyske råvarer, hvor hovedretten blandt andet var fra Rosenbeck Frilandsgris.

Holdkaptajn Mikkel Espensen fra Strandhotellet var naturligvis stolt over den nordjyske sejr.

“Det var dejligt, at vi kunne tage den med hjem igen. Vi havde lidt udfordringer undervejs, hvor der til tider manglede strøm i køkkenet. Men som man siger i Aalborg “Ork Satme” det var en skøn sejr,” sagde Mikkel Espensen efter sejren.

Det stærke dommerpanel var Anders Halskov, Ken Tellufsen og Morten Krogholm.

MigogAalborg har skrevet om de fire kokke, der repræsenterede Nordjylland.

Her kan du læse om

Marc og Simon fra Restaurant Rusk

Kid fra La Locanda

Mikkel fra Strandhotellet