ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Engang kendt som Danny Kool: Nu står han bag populære WeDoBurgers

Af Michael Qureshi
Daniel Sørensen (aka Danny Kool) og Christoffer No, stifterne af WeDoBurgers
Daniel Sørensen (aka Danny Kool) og Christoffer No, stifterne af WeDoBurgers

Af Charlotte Mortensen

I maj åbnede den aarhusianske burgerbar WeDoBurgers deres første butik i Aalborg. Og nærmest fra første sekund dørene blev åbnet, har det nye burgersted i byen været en kæmpe succes.

Det er sjældent, at vi efterhånden møder folk i Aalborg, der ikke har stiftet bekendtskab med WeDoBurgers, og der er også oftest store roser med på vejen til de lækre burgere.

Men selve historien bag burgerkæden er også ganske spændende. Det startede i Aarhus med det første sted. Så Aalborg. Nu har man planer om at rulle det ud i mange flere byer.

MigogAalborg fangede den ene af ejerne, Daniel Sørensen til en lille snak om deres første knap halve år i Aalborg.

Navnet Daniel Sørensen siger måske ikke de fleste så meget, men hvis man siger Danny Kool, så ringer der nok en klokke hos flere.Og WeDoBurgers’ Daniel Sørensen og de tidlige 00’ers børnestjerne Danny Kool er en og samme person. Han havde blandt andet et ret stort hit med nummeret Senorita, og han var også kendt som lillebroderen til pop-pigerne Heidi og Saseline Sørensen – bedre kendt som S.O.A.P.

Men det har været slut med musikken i mange år for Danny Kool. I stedet står han bag Danmarks nye cool burgerbar. Især i Aalborg har WeDoBurgers været et kæmpe hit.

”Vi havde næsten for travlt den første måned, vi kunne ikke følge med. Det kom bag på os” siger Daniel og fortæller, at hvor successen kom løbende i Aarhus, så var den der fra dag ét i Aalborg.

”Folk er glade, men de skal vænne sig til et andet koncept. Nogle spørger ’hvorfor skal en burger koste 50 kr., når den koster 10 kr. på McDonalds?’.

Men det er jo en anden kvalitet, og det lærer folk også” fortæller Daniel.

Han understreger at det generelt har været en fantastisk opstart, med mange glade og tilfredse kunder.

Med en placering i Sankelmarksgade var de lidt usikre på, om folk ville finde dem, fordi gaden ikke er så central placeret, men det har ikke været noget problem.

”Vi har oplevet, at der er kommet mere liv i gaden, efter vi er åbnet, det er vi selvfølgelig rigtig glade for.” fortæller den unge iværksætter.

WeDoBurgers åbnede i Aalborg d. 14. maj, hvor der var gratis burgere hele dagen. Og det tiltag var en ubetinget succes.

Der blev nemlig langet ca. 1400 burgere over disken, og der var kø langt ud på gaden.

Hele Sankelmarksgade var fyldt op med burgerglade kunder
Hele Sankelmarksgade var fyldt op med burgerglade kunder. Og Aalborg Garden var også inviteret med til at fejre den store dag.

Når man spørger Daniel, hvorfor de valgte at åbne i netop Aalborg, så er udmeldingen klar:

”Jeg har altid været fan af Aalborg. Vi håber på at blive den første danske burger-kæde. Det mangler der nemlig lidt i Danmark. Aalborg var en god by at prøve det af i. Aarhus er en ting, København er en anden ting, men Aalborg er et godt sted at starte”.

Det er da også en del af planen, at der skal åbnes to-tre nye burgerbarer inden for de næste halve år. Det bliver i Jylland, men det er endnu ikke besluttet i hvilke byer.

Ejerne Daniel og Christoffer No syntes nemlig, at det var en skam, at det kun var i København, man kunne få lækkert take-away, og derfor startede de WeDoBurgers.

Om hvad Daniels status som børnestjerne har gjort for virksomheden, siger han:

”Det har skabt noget hype, men vi bruger det ikke for meget, det er maden i sig selv, der skal stå stærkt. Vi prøver ikke at skjule det, men reklamerer heller ikke med det.

Men det er sjovt. Folk er nysgerrige, ikke fordi de er fans, men fordi de bare gerne vil vide, hvad jeg har lavet siden sidst” siger Daniel med et grin, og fortæller, at nogle da også har kommet ind forbi efter en autograf.

Læs også: Gastromand anmelder WeDoBurgers: Det har Aalborg manglet

Daniel står dog ikke selv så ofte bag disken i butikkerne, så autografskrivning er ikke hans hverdag. Daniel og hans medejers job er bag om virksomheden, altså alt strategi og udvikling.

WeDoBurgers har netop lanceret en bestillings-app. Med denne app kan du bestille din mad, vælge et tidspunkt du vil hente det, betale og så bare afhente din mad i butikken.

Det er gjort for at mindske ventetiden, som de godt er klar over har været et problem tidligere.

”Vi har haft en ventetid på op til 20 minutter i de travleste timer. Kvalitet tager tid, men med app’en bliver hele processen gjort nemmere for kunderne og medarbejderne” fortæller Daniel, og fortsætter:

”Det der med at holde tiden nede, det er vigtigt. Vi har prøvet app’en i en to ugers tid, og den har virkelig fået positiv respons. Det får processen til at køre meget bedre for vores medarbejdere, men ikke mindst, for vores kunder”.

WeDoBurgers

At processen kører i køkkenet er nemlig meget vigtigt. Det er også derfor, de har valgt at have frit udsyn til køkkenet, så kunderne kan følge med.

”Det udviser kvalitet. Vi er ærlige, når vi står og laver vores mad. Du kan følge med, du kan se processen” siger Daniel.

Da vi spurgte Daniel, om han har nogle nyheder på tegnebrættet i forhold til WeDoBurgers, sagde han hemmelighedsfyldt:

”Vi lancerer en ny burger i den kommende tid. Det er første gang, vi gør det, siden vi åbnede. Den er lidt sødere i det, der er bløde løg i. Det lyder lidt sjovt, men vi har gået med den i noget tid nu, rettet til og rettet til”.

Mere vil han ikke røbe. Men han lover, at det nok skal blive spændende.

WeDoBurgers er uden tvivl blevet en stor succes i Aalborg, som endnu en tilføjelse til den spændende mad-scene, der er kommet i byen.

Åbner på stribe i Aalborg: Her er de nye madsteder du skal kende

Gastropub i Aalborg
Wildebeest Gastropub

 

Del artikel