Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Året der gik: Her er de mest læste artikler på MigogAalborg

Af Stine Kjølby Christensen
Sebastian Aagaard-Williams som Birk i Aalborg Teaters
Sebastian Aagaard-Williams som Birk i Aalborg Teaters "Ronja Røverdatter". Foto: Lars Horn

2020 rinder ud – og hvilket år!

Året, der skulle bygge bro mellem to årtier, kommer i den grad til at blive ét, vi vil huske tilbage på. På godt og ondt.

Heldigvis er der jo også sket en masse positive ting i årets løb, og det er disse, som vi gerne vil sætte fokus på i denne artikel.

Vi har været på tur down memory lane og fundet frem til de artikler, som I har været allermest begejstrede for at læse de seneste 12 måneder.

Vi starter i januar, da alt stadig så lyst ud, og fortsætter gennem månederne helt frem til i dag.

Januar

Restaurant-festival:

I starten af januar kunne vi byde velkommen til byens helt nye restaurantfestival, Aalborg Eat Out

Her gik flere populære restauranter sammen om at skabe en uforglemmelig aften for smagsløgene – til en pris, som alle kunne være med på.

Faktisk blev denne festival jo starten på et koncept, som vendte tilbage flere gange i løbet af året, da byens spisesteder pludselig blev ramt af restriktioner og nedlukninger. Det vidste ingen dog noget om på dette tidspunkt.

MGP-fest i Jomfru Ane Gade:

Havde vi dengang vidst, at netop dette arrangement nok blev blandt de sidste, før Jomfru Ane Gade også lukkede ned … så havde vi muligvis trukket festen bare lidt længere.

I januar inviterede Fabrikken nemlig til MGP-fest, hvor der blev skruet op for de helt store, nostalgiske klassikere: Kickflipper, Jeg tror det kaldes kærlighed, Du er den som jeg vil ha og mange, mange flere.

Artiklen høstede intet mindre end 11.000 kommentarer på Facebook, hvor knap 250.000 personer blev eksponeret for opslaget.

Godt gået, Razz!

Februar

Oversvømmelser:

Årets anden måned stod i vandets tegn – i hvert fald var vandet altoverskyggende, når man bevægede sig rundt på Aalborgs havnefront.

Året der gik: Her er de mest læste artikler på MigogAalborg

Grundet kraftigt blæsevejr blev vandstanden ved med at stige, og flere biler stod længe parkeret i mange centimeter vand. Artiklen blev læst tusindvis af gange, og fik da også flere bilejere til at spæne mod deres kæreste eje.

Aalborg Awards:

Vores prisfest, hvor vi i samarbejde med vores læsere hylder byen, skulle i år have været afviklet for tredje gang. I februar smed vi årets nominerede afsted på sitet, hvor I kunne stemme på netop jeres favorit inden for de forskellige kategorier.

Denne artikel blev læst og delt i vildskab, og selvom vi i år måtte opgive en stor prisoverrækkelsesfest, så fik vinderne selvfølgelig stadig overrakt deres nye titel senere på året: En lille opmuntring i en (for mange svær) tid.

Du kan se alle vinderne her.

Marts

Så ramte vi marts – måneden, hvor hele vores hverdag blev vendt på hovedet og ingenting var, som før.

Det er derfor heller ingen hemmelighed, at marts måneds mest læste artikler ikke strækker sig særlig meget bredere end antal af indlagte i Nordjylland, smittetal og nye tiltag.

For MigogAalborg blev marts også tiden til at tænke ud af boksen, og engang i mellem flytte fokus til nogle af de ting, vi som samfund stadig havde kontrol over.

Eksempelvis lavede vi en artikeloversigt over de spisesteder, der stadig solgte take away – en liste, der blev benyttet igen og igen gennem de næste måneder af aalborgensere og nordjyder, der ønskede at støtte en hårdt ramt branche.

April

Tilpasning, tilpasning, tilpasning!

Dette må være hovedingrediensen i at kunne klare disse pludselige omvæltninger omkring os – og dette fik i den grad ben at gå på, da vi nåede til april.

Her poppede helt nye koncepter op, der skulle hjælpe os med at holde hjulene i gang – trods den nedlukning, der stadig prægede både Aalborg og resten af landet.

Eksempelvis blev Drive-in hurtigt en ting, og både comedy, bingo og biograffilm var på programmet.

Samtidig fik vi da også tid til at skrive om at en lokal isbutik lancerede træstamme-is, hvilket vel blot vidner om, at hverken vi eller vores læsere ikke helt havde opgivet det gode humør.

Året der gik: Her er de mest læste artikler på MigogAalborg

Maj

Kom, maj, du søde, milde!

Foråret var nu kommet til Aalborg, og genåbningen af landet var lige på trapperne.

Dette sås også på MigogAalborgs indhold, hvor historien om åbningen af en ny donut-shop så dagens lys. På dette tidspunkt vidste ingen, at vi blot få måneder senere ville have skrevet hele fire af samme slags.

En genåbning blev selvfølgelig ikke blot en åbning af samfundet, som vi kendte det før – der måtte tages skrappere midler i brug.

Året der gik: Her er de mest læste artikler på MigogAalborg

Blandt andet blev Aalborg den første by i Danmark, der introducerede borgerne for de gule striber i gågaden, der fremover skulle adskille de shoppelystne i gågaderne og dermed være med til at holde gang i detailhandlen.

Uden tvivl en af de bedre forandringer, som Corona har bragt med sig.

Juni

Aalborg havde nu været igennem genåbningens forskellige faser, og vi kunne igen bevæge os rundt i vores elskede by – smukkere end nogensinde.

Juni blev måneden, hvor historien om den næste donut-shop blev offentliggjort. Denne gang var der tale om det hypede Bronuts, som realitystjernen Türker stod bag.

Donutbutikken skulle åbne i Art By Me’s tidligere lokalerhvilket den også gjorde med et brag. 

Generelt var juni måned præget af gode nyheder, og trods flere måneder med usikkerhed og hårde odds for restaurationsbranchen, valgte mor/datter-parret at åbne deres helt egen, unikke kaffebar på Boulevarden.

Navnet var Mabel, og på menukortet var der blandt andet kager, kaffe og kram.

Året der gik: Her er de mest læste artikler på MigogAalborg

Juli

Første halvdel af et mærkeligt og forvirrende år er gået, men alligevel havde juli måned heller ikke planer om at være kedelig.

Endnu engang kunne vi afsløre, at en ny donut-shop åbnede(!!!). Denne gang den internationale La Donuteria, der – modsat de tidligere omtalte shops – hver dag bagte helt fra bunden.

Og apropos at bage, så blev én af månedens mest læste artikler også den om Surdejsbageren, der afslørede sine ambitiøse planer om at åbne et 240 kvm. stort surdejsbageri i Aalborg. 

Senere på året flyttede Henrik og Co. i nye lokaler på Budolfi Plads, og i løbet af 2021 er det altså meningen, at pladsen skal øges yderligere.

Året der gik: Her er de mest læste artikler på MigogAalborg

August

Efter et par måneder spækket med gode og positive nyheder, så august pludselig anderledes dyster ud.

De meste læste artikler kom til at omhandle alt fra stigende smittetal, pludselige nedlukninger, tyveri og store politiauktioner.

Heldigvis var vejrguderne trods alt med os, og i august måned kunne vi nyde godt af hele 32 grader – en ganske fint input taget i betragtning af, at de færreste af os forlod landets grænser.

Året der gik: Her er de mest læste artikler på MigogAalborg

De varme sommerdage blev blandt andet nydt i Vestre Fjordpark, der efter mange forårsmåneder uden vand alligevel fik lov at holde åben.

September

Sommeren gik på hæld, og vi nærmede os efterhånden en koldere tid, hvor eksperter spåede om, at corona-udviklingen igen ville tage til.

Alligevel var der stadig gang i bylivet, og blandt de mest læste artikler i september finder vi blandt andet nyheden om AKKC’s nyeste tiltag, hvor de hemmelige gange under det store kulturhus skule omdannes til arrangørernes største horror-produktion til dato.

Billetterne fløj afsted, men på selve premieredatoen meldte arrangørerne chokerede ud, at det hele måtte aflyses.

Året der gik: Her er de mest læste artikler på MigogAalborg

Et andet sted i Aalborg var der også nyheder at fortælle. Den legendariske grillbar Fontænen var nemlig endelig blevet solgt, og skæbnen blev velvilligt langt i hænderne på nye kræfter, der drømte om at føre stedet videre.

Oktober

Selvom oktober jo ikke synes særligt langt væk,  så er der alligevel sket en helt del i Aalborg siden.

De mest læste artikler i oktober omhandlede især de nye regler for mundbind – ja, selvom det kan føles som om, at vi altid har gået med dem, så er denne restriktion faktisk forholdsvis ny.

I oktober blev det nemlig besluttet, at der fremover skulle bæres mundbind i blandt andet butikker og fitnesscentre.

Heldigvis blev der også plads til et par good news! Blandt andet valgte MigogAalborg at følge op på processen mod et helt nyt Nytorv, der i månedsvis havde ligget hen i støv, larm og frustrationer.

Året der gik: Her er de mest læste artikler på MigogAalborg

Derudover kunne vi stolt berette, at Aalborg KFUM’s Old Boys-hold vandt Jyske Mesterskab. Kampen om en DM-sejr er siden blevet udskudt grundet corona – men lad os krydse fingre for, at det kommende år byder på en guldpokal for Aalborg-holdet.

November

Mange begynder nu at se en ende på et vildt og voldsomt år, der har bragt både gode og dårlige ting med sig.

Den absolut mest læste artikel i november blev dog en kedelig én af slagsen; nemlig statsministerens udmelding om, at december ikke blev, som den plejede.  

Herefter var der dog godt gang i de mere skæve og overraskende historier. For eksempel, at den første ud af de fire donutshops valgte at lukke nedQ8-grillbaren fulgte trop – mens en lokal restauratør udvidede familien med en tøjbutik. 

Året der gik: Her er de mest læste artikler på MigogAalborg

November blev dermed et perfekt sammensurium af en masse forudsigelige ting – og vel faktisk et ret godt billede af, hvordan hele 2020 har været.

December

Rosinen i pølseenden: December!

Efter nyhederne om, at både julemarkedet og skøjtebanen på Gammeltorv ikke måtte åbne, kunne vi i Aalborg godt begynde at vænne os til tanken om en meget anderledes julemåned.

Traditioner og juleminder er der gudskelov ingen, der kan tage fra os – og derfor blev decembers (og tæt på hele årets) mest læste artikel selvfølgelig den om selveste Jesus – også kendt som Sebastian Aagaard-Williams, der tilbage i 2003 havde en hovedrolle i julekalender-succesen Jesus og Josefine.

Året der gik: Her er de mest læste artikler på MigogAalborg

Desværre kunne vi ikke komme udenom endnu en nedlukning af Aalborg samt en enkelt konkurs, der blev en realitet for én af byens mest ikoniske caféer.

Vi kan altså se tilbage på et år, der har været præget af både gode og dårlige nyheder.

Vi er her på MigogAalborg glade og taknemmelige for den store støtte og opbakning, vi har fået gennem månederne, der har passeret – og vi glæder os til fortsat at kunne dele ud fra hele paletten i det nye år.