Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Endelig solgt: Her er Fontænens skæbne

Af Thomas Riddersholm

Fontænen er kendt som en af de mest legendariske grillbarer i Aalborg, og med mere end 50 år på bagen, er det for alvor et sted, der har overlevet tidens tand.

Den klassiske grillbar er både berømt og beryget i byen. Nogle mener, at de serverer en værre omgang hundeæde, mens andre slet ikke kan få nok af deres mange grillretter.

De fleste kender og har en holdning til stedet, men én ting er i sikker: På Fontænen er der plads til alle, og priserne er i den grad til at tale med.

De seneste 12 år har Fontænen været ejet og drevet af randersianske Kent Aabo, som efterhånden er blevet et synonym med stedet.

De sidste par år, har Fontænen dog været til salg, og nu er det langt om længe lykkedes Kent at få det solgt.

Læs også: Tre retter for 225 kr.: 13 af byens bedste er med i Aalborgs største restaurant-festival

Den 1. oktober rykker han ud, og de nye ejere ind.

Vi tog en lille snak med Kent omkring den snarlige afsked, hans liv som Mr. Fontænen, og om hvad han har af planer for fremtiden.

Derudover ville vi selvfølgelig også gerne høre lidt om de nye ejere … og ikke mindst om de har tænkt sig at køre det gamle klassiske grillmads-koncept videre.

Endelig solgt: Her er Fontænens skæbne

Sjovt, men meget tidskrævende arbejde

Kent, hvorfor har du valgt at sælge Fontænen?

“Fordi jeg er gammel og træt… Ej, det er egentligt fordi, at jeg gerne vil se mine børn noget mere.  De er ikke så gamle, og det er ikke altid nemt at bruge den tid på dem, som man gerne vil, når man står hernede dagen lang hele ugen. Det er fedt og sjov at drive en grillbar, men det er fandme også et hårdt og tidskrævende arbejde.”

Hvad fik dig til at købe Fontænen i sin tid?

“Jeg åbnede min første grillbar allerede i 1988. Og var i de følgende år inde over nogle forskellige grillbarer i Randers, hvor jeg kommer fra. Branchen har altid tiltalt mig.

Men så havde jeg en årrække hvor jeg havde et helt almindeligt 37 timers job hos Sanistål, men de blev desværre meget pressede pga. finanskrisen.

Så jeg stod i 2008 og manglede et job. Jeg gik lidt og savnede grillbarsbranchen, så da jeg blev tilbudt at købe Fontænen, slog jeg til med det samme. Vi havde det godt i Aalborg, og jeg var klar til et nyt eventyr som selvstændig.”

Endelig solgt: Her er Fontænens skæbne

Kendte ikke til Fontænen på forhånd

Vidste du hvor legendarisk Fontænen var, da du købte det?

“Det gjorde jeg faktisk ikke. Jeg kendte knap nok stedet.

Jeg fandt dog hurtigt ud af hvor mytisk Fontænen er. Der er ingen tvivl om at det er et specielt sted.

Det er et stykke vaskeægte aalborggensisk grillmadshistorie. Og jeg har på bedst mulige vis forsøgt at holde det i den gode gamle ånd, som rigtig mange jo elsker det for. Og det synes jeg egentligt er gået ganske fint.”

Kommer til at savne kunderne – ikke frituren.

Hvad har det bedste været ved at være Mr. Fontænen? Og kommer du til at savne det?

“Det bedste har helt sikkert været kunderne. De er fandme dejlige. Der er både skøre, søde, sure og glade kunder herinde. Og jeg kan sgu li’ dem allesammen. Mange af dem kommer nærmest dagligt, og det er altid hyggeligt at få en sludder med dem.

Så ja, jeg kommer uden tvivl til at savne kunderne. Til gengæld tror jeg ikke, at jeg kommer til at savne at stå i friture dagen lang. Det kan jeg sgu godt undvære.”

Endelig solgt: Her er Fontænens skæbne

Slut med at arbejde 90 timer om ugen

Hvad skal du så lave nu?

“Nu skal jeg bare finde noget andet. Jeg er faktisk ikke begyndt at søge noget endnu, men jeg kunne godt tænke mig noget ligesom da jeg arbejde på Sanistål. Et helt almindeligt 37 timers arbejde.

Jeg er i hvert fald så godt som sikker på, at jeg er færdig inden for restaurationsbranchen. Jeg orker det sgu ikke længere. Jeg er simpelthen blevet for gammel til at arbejde 80-90 timer om ugen.

Nu skal der være mere tid til familien, til at slappe af og til at rejse.”

Ny ung ejer

Hvem overtager så Fontænen nu?

“Den nye ejer er en ung pige på 22 år. Hun har simpelthen købt stedet, sammen med hendes familie. Men det er hende der kommer til at stå herinde og styre den daglige drift.

Så nu er det altså en Frk. Fontænen.”

Det klassiske koncept kører videre, med små nye tilføjelser

Bliver der holdt fast i det gamle koncept?

“Jeg ved, at konceptet stort set bliver det samme. De ved godt, at Fontænen er legendarisk, så de har tænkt sig at fortsætte i ånden.

De fortsætter med menukortet som vi kender det, men kommer dog til at bygge en lille smule på.

Der kommer vist til at være lidt flere hjemmelavede ting, hvor de laver det mere fra bunden. end jeg har gjort. Og så ved jeg også at de tilføjer stjerneskud til menukoret. Det har jeg jo ikke haft på.

Det er måske også lidt for dårligt, at jeg ikke har haft det. Men altså, jeg hader virkelig bare fisk.

Kent har sidste arbejdsdag på Fontænen på onsdag den 30. september, så man kan altså stadig lige nå at smutte ned og sige farvel. Og måske købe sig en ristet hotdog med det hele med på vejen.

Vi ønsker i hvert fald Kent al held og lykke i fremtiden, og glæder os til at byde den nye ejer velkommen.

Del artikel

Andre læser også