Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sørgelig julenyhed: Julemarkedet på Gammeltorv er aflyst

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

De kedelige julenyheder står nærmest i kø i dag.

Her til formiddag kunne vi afsløre, at skøjtebanen på C.W. Obels Plads ikke åbner i år på grund af corona.

Og nu er vi desværre klar med endnu en markant (og trist) julenyhed.

Julemarkedet på Gammeltorv er officielt aflyst i år. Det skriver Aalborg City i en pressemeddelelse.

”Det er meget beklageligt, men med det stigende smittetryk er vi i Aalborg City desværre nødt til at tage konsekvensen og aflyse vores traditionsrige julemarked på Gammeltorv,” udtaler direktør i Aalborg City Flemming Thingbak.

”Vi har i samarbejde med Aalborg Kommune og alle relevante myndigheder vendt og drejet alle tænkelige scenarier med færre boder, mere plads til ophold osv. osv. – men vi kan ikke ’få enderne til at nå sammen’, og det er vi naturligvis meget ærgerlige over.”

Sørgelig julenyhed: Julemarkedet på Gammeltorv er aflyst

Et (jule)lys i mørket…

Mange familier og handlende har tradition for at lægge vejen forbi julemarkedet for at opleve byen fra toppen af Pariserhjulet, for at få en tur i julekarrusellen eller købe en julegodte eller to i de mange boder.

Sidste år slog julemarkedet endda rekord med over 200.000 gæster – en fremgang på 15 procent sammenlignet med 2018.

”Vi har lært meget de seneste 9 måneder, hvor Covid-19 har huseret, og det at være omstillingsparat har i den grad været nødvendigt. Det må vi altså også gøre nu i forbindelse med Julen i Aalborg City,” fortsætter Flemming Thingbak.

Sørgelig julenyhed: Julemarkedet på Gammeltorv er aflyst

”Selvom vi i år må vinke farvel til julemarkedet, bliver der stadig masser af jul i Aalborg City.

Gammeltorv bliver i år dekoreret med hundredvis af smukke juletræer – som alle bliver pyntet med masser af lys og julepynt.

Vi skal, trods aflysning af julemarkedet, sørge for, at den historiske plads i hjertet af byen stadig er smuk og illumineret til jul, så man som gæst og kunde i byen også i år får en smuk juleoplevelse,” lover Flemming Thingbak.

”Dertil er vi så heldige, at rigtig mange butikker har bakket op om den fælles julebelysning, der er i hele midtbyen, det betyder, at der overalt i gågader mm. vil være masser af smukt lys at se på og opleve – og Sallings facade er jo igen i år, et kapitel helt for sig”.

Sørgelig julenyhed: Julemarkedet på Gammeltorv er aflyst

Derudover er Aalborg City også fuld af begejstring over det engagement, som mange butikker vælger at lægge i juleudsmykningen af egne lokaler, facader og butiksvinduer.

”Nytorv er i ”opbrud” ifm. den store renovering, man er i gang med der, men her laver vi også i samarbejde med Aalborg Kommune lidt julerier med lys og opstilling af mandelvogn, så det trods alt kommer til at dufte dejligt af jul,” fortsætter Flemming Thingbak.

Sørgelig julenyhed: Julemarkedet på Gammeltorv er aflyst

I 2021 bliver alt forhåbentligt godt igen

Med dette års amputerede julemarked har Aalborg City allerede nu lagt sig i selen for at udvikle julemarkedet og juleoplevelserne i 2021 i midtbyen.

”Til den tid har vi et færdigt Nytorv – og vi vil på alle parametre ”steppe op” med nye investeringer i boder og lysoplevelser – og så håber jeg, som alle andre, at Covid-19 til den tid er besejret og nedlagt,” slutter Citydirektør Flemming Thingbak.