Her er Aalborgs nye spisesteder i 2017 – og dem vi glæder os til

Skrevet af: Michael Qureshi
Café Lindholm med Madfar i spidsen laver superlækkert mad, der skal prøves
Café Lindholm med Madfar i spidsen laver superlækkert mad, der skal prøves

Vi skriver det gang på gang. Men det er virkelig svært at følge med på nye spisesteder i Aalborg.

Og hvis vi på redaktionen stadig har svært ved at bevare overblikket, ja så er det nok endnu sværere for jer, der læser med her.

Så nu hvor vi er kommet lidt ind i april, og foråret er ved at springe ud, så var det også på tide med en opsummering af, hvad der er åbnet af nye spisesteder i 2017 i Aalborg-området inklusiv Nørresundby.

Chido Mexican Grill

Der var engang, hvor vi savnede lækre mexicanske alternativer i Aalborg. Det blev der hurtigt lavet om på med fire mexi-steder i byen. Chido er kommet flyvende fra start på Boulevarden med deres Take Away-koncept, hvor der også er fokus på den lidt sundere del af det mexicanske køkken.

Læs også: Gastromand besøger Chidos: Aalborgs nye hippe mexicaner

Boulevarden 7

Nobu Street Food

Det er Thai Garden i Jernbanegade, som nu har fået nyt navn og et mere moderne menukoncept. De kalder det for Nobu Street Food, og bedømt på billeder og deres egen melding, så virker det til, at kvaliteten lige har fået et nøk opad.

Jernbanegade 2

Sct. Leopolds

Det er altid et sats at starte en restauration i “Gaden”. Sct. Leopolds er rykket ind, hvor Vin&Svin tidligere lå lige i starten af Jomfru Ane Gade, så man føler ikke helt, at man som i gamle dage sidder og spiser i Gaden. Sct. Leopolds satser på lidt gammeldags retter som wienerschnitzel, ølben og Burger & Bier koncept.

Læs også: Ny restaurantkæde rammer Aalborg: Nu er Sct. Leopolds åbnet

Jomfru Ane Gade

Helstegt

Hvis du ikke ved, hvor det ligger, så opdager du det ikke. Men Helstegt er et skønt koncept, hvor de laver en masse lækre sandwich og burgere ud af både helstegt pattegris og lam. Som Take Away er det klart i toppen af det du ellers finder inde i Aalborg midtby.

Læs også: Kræs for kødelskere: Her er byens nye hotte Take Away

Ved Stranden 21

VACA i Østerågade

Vi har jo allerede stiftet godt bekendtskab med mexicanske VACA, der åbnede i Reberbansgade i efteråret 2016. Nu har de så åbnet en butik mere med lidt mere plads på Østerågade.

Så der er nu mexicansk stand off med få hundrede meter mellem dem og Chido inde omkring Boulevarden. Men VACA laver toplækkert mexi-mad med deres helt egne specielle opskrifter.

Læs også: VACA åbner nummer to i Aalborg: Bliver dobbelt så stor som den første

Østerågade 3

Karma Aalborg

Ikke at forveksle med Karma Sushi. Denne café-kæde ligger i forvejen i tre andre byer, og er nu åbnet i Aalborg Storcenter. De satser på café-burgere og andre klassikere på cafékortet. De har et moderne udtryk og er et stærkt alternativ til spisning i City Syd-området.

Aalborg Storcenter

SushiMania Vestbyen

SushiMania fortsætter med at ekspandere og åbnede forleden deres butik nummer fem i Aalborg-området. Denne gang er det Vestbyen og Kastetvej, der får glæden af at have lækker sushi lige rundt om hjørnet. SushiMania skiller sig stadig ud ved at have sushi, man kan blande selv som i en slikbutik.

Læs også: Næste stop Vestbyen: SushiMania åbner femte Aalborg-butik med gratis sushi

Kastetvej 55

SushiMania

Oskar’s

Dav til Aalborg nyeste burgerbar. Vi sendte redaktionen afsted i ugens løb for at testsmage den nye burgerjoint inde midt i den ene gågade. Konceptet er meget simpelt med en håndholdt burger og nogle sprøde fritter i nogle ganske hyggelige rammer. Perfekt til en hurtig frokost eller aftensmad. Ikke mindst når tømmermændene rammer hårdt.

Læs også: Nu raser burgerkrigen i Aalborg: Oskar’s er lige åbnet i gågaden

Bredegade 12

Sådan ser en cheeseburger-menu ud på Oskar’s
Café Lindholm

Det er et ambitøst projekt, madbloggeren Madfar har stablet på benene i Nørresundby sammen med makkeren Rene Maxwell. Deres nye café ligger i Lindholm Høje og satser meget på at skille sig ud på frokostdelen og ikke mindst på selskaber. Det er megahyggelige omgivelser derovre og en superudsigt, som man kan nyde sin frokost eller lette aftensmad i. Perfekt til en date hvis man er nysgerrig efter at prøve noget nyt.

Læs også: Ny spændende café er åbnet: Madbloggeren Madfar giver retterne et tvist

Vendilavej 11 – Nørresundby

SushiMania Nørresundby

I starten af januar åbnede SushiMania også Nord for Limfjorden til stor glæde for dem, der bor i Nørresundby. Dermed cementerede SushiMania også, at de er Danmarks største sushi-kæde og ikke mindst stadig satser tungt på “hjemmebanen”, som er Aalborg.

Nørre Uttrup Torv – Nørresundby

Dem glæder vi os til

Restaurant D’Wine

Aalborg får en autentisk spansk restaurant, når D’Wine inden for den næste måned udvider porteføljen med en decideret restaurant. De har overtaget lokalerne efter Holle’s Vinstue, og satser på at skabe den lækre spanske stemning. De vil indfange hele det spanske køkken på en tallerken, og det bliver ikke den klassiske løsning med tapas.

Læs også: Nu afsløres hemmeligheden: D’Wine åbner ægte spansk restaurant i Aalborg

Algade 57

D Wine Bar i Aalborg
Restaurant D’Wine åbner i Aalborg
Aalborg Street Food The Lighthouse

I slutningen af maj åbner Nordjyllands største street food marked. De er allerede ved at have godt fyldt op på forskellige køkkener, hvor formålet er ikke at have flere forskellige af samme spisested. Det bliver ude i Vestbyen på Skudehavnsvej. Så kan du tage alle vennerne ud og nyde den fede stemning og få lige præcis det mad, som alle hver især har lyst til.

Læs også: Åbningsdatoen er klar: Aalborgs største Street Food marked åbner i Vestbyen

Skudehavnsvej 

Street Food Aalborg
Billedet her er fra Copenhagen Street Food på Papirøen
Grillen Burgerbar

Det er et koncept, der hitter i København. Navnet Grillen Burgerbar lyder lidt spøjst, men det bliver faktisk en stor flot restaurant med plads til 100 spisende gæster. De har fået overdraget lokalerne efter Café Limfjorden omkring Nytorv, og her satser på de mange burgerelskere i Aalborg.

Læs også: Brandvarmt koncept: Kæmpe burger-restaurant åbner inde i Aalborg centrum

Stranden 1

Grillen Burgerbar

Dalle Valle

Vi har skrevet en del gange om det her store projekt, der kommer til at fylde 700 kvm i Friis Shoppingcenter. Dalle Valle kommer også til at få udendørs servering ud mod hyggelige Gabels Torv. Dalle Valle er en kendt landsdækkende kæde, som passer til alle aldersgrupper og især er kendt for deres buffetkoncept.

Læs også: Friis Shoppingcenter løfter lidt af sløret: Så stort bliver Dalle Valle

Friis Shoppingcenter

Nam (udvider)

Det er selvfølgelig ikke en ny restaurant i byen, men vi glæder os stadig helt vildt til, at Nam får flere pladser. Siden september har de kørt med meget få kvadratmeter, men det ændrer sig nu, hvor de har overtaget lokalerne ved siden af på Vesterbro. Dog lover de at bevare den intime stemning som hidtil.

Læs også: Efter vild start: Nu rykker Restaurant Nam i nye lokaler

Vesterbro 74-76

Nam rykker nu i nye lokaler i Aalborg
The Burger Schack

Det er et burger-koncept, som især er blevet megapopulært i Aarhus. Nu har de varslet, at de rykker nordpå og er i gang med at søge efter personale. Dog ved vi endnu ikke, hvor de åbner i byen. The Burger Schack bliver en del af den store burgerkrig i Aalborg, hvor der pludselig bliver en hel del burgerjoints.

Vild pris: 14 mio. kr. for en penthouse-lejlighed midt i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det kan blive en af de dyreste lejligheder nogensinde solgt i Aalborg.

Ejendomsmæglerfirmaet EDC har sat en superfed penthouse-lejlighed til salg inde i midtbyen.

Lejligheden er på hele 381 kvadratmeter, og ligger på Nytorv. Man får blandt andet to tagterrasser med for de 14 mio. kr., som lejligheden koster. Der er endda elevator inde i lejligheden, så man ikke bliver forpustet, når man skal fra den ene ende til den anden.

Den ligger lige over for Sinnerup i en perfekt central beliggenhed, hvor der er rigeligt med plads at boltre sig på.

EDC skriver i salgsopstillingen;

“Med hele 381 m2 er denne unikke liebhaverlejlighed i Aalborgs midte ikke blot byens flotteste og fedeste lejlighed, men formentlig også den største! Og ikke nok med det – den har også en af byens allermest attraktive beliggenheder, nemlig på Nytorv, lige i hjertet af Aalborg, lige her hvor det hele sker.”

Nordjyllands dyreste lejlighedshandel blev en realitet i september 2016, hvor en nybygget penthouse lejlighed på Havnefronten blev solgt for 13,5 mio. kr.

I februar 2017 blev en penthouse-lejlighed i det nye spændende byggeprojekt The Old Yard sat til salg for 14,5 mio. kr.

Du kan se salgsopstillingen på lejligheden på Nytorv her

Aalborg Karneval præsenterer nyt flot overskud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Man kan ikke sige Aalborg uden karneval, og det nyeste regnskab for Aalborg Karneval viser, at fremtiden ser aldeles lys ud for den store årlige begivenhed.

I 2016 kunne Aalborg Karneval præsentere et rekordoverskud op hele 1.509.819 kr og det er i år fulgt op med et overskud på 861.085 kr. Det skriver Aalborg Karneval i dag i en pressemeddelelse.

Aalborg Karneval meddeler, at den glædelige udvikling er kulminationen på en række strategiske tiltag samt en gennemgribende professionalisering af foreningen i de seneste fem år.

Mette Bugge, talsmand for Aalborg Karneval er da også fuld optimisme:

”Det er selvfølgelig en stor glæde at kunne præsentere et flot overskud for Nordjyllands absolut største kulturevent, som vokser år efter år. Det glæder mig nok allermest, at næsten 40.000 deltagere har købt loyalitetsarmbånd mod 33.000 året før.

Der er tydeligvis sket en kulturændring hos vores elskede karnevalister, som gør det til en fælles fest, hvor alle bidrager til at sikre, at vi fortsat kan forløse den kreativitet og glæde, som karnevallet besidder” fortæller Mette Bugge i pressemeddelelsen.

Deltagerrekord i Stjerneparaden

Aalborg Karneval blev i år afholdt i høj sol og det estimeres, at der var over 70.000 deltagere i Stjerneparaden, som er ny rekord.

Der blev også prøvet nye ting af – blandt andet “Tyrens Begravelse” på Gabels Torv og store blækspruttearme, som hang ud over Vesterbro langs Stjerneparaden.

Aalborg Karneval er særdeles optimistiske for fremtiden.

”Vi vil naturligvis gerne fortsætte udviklingen af vores elskede karneval. De kommende år vil der være endnu mere fokus på kunstnerisk udvikling og samarbejde med andre lokale og nationale aktører.

Jo flere loyalitetsarmbånd vi sælger, desto flere spændende tiltag kan vi igangsætte til gavn for deltagerne” fortæller talsmand Mette Bugge.

Teamet for Aalborg Karneval 2018 er “Til vands, til lands og i luften”. Du kan tilmelde dig begivenheden lige her.

Toprokade i køkkenet: Ruths Hotel henter profil tilbage efter mange år

Skrevet af: Michael Qureshi

Forleden blev det meldt ud, at Brøndums Hotel mistede deres profilerede topkok Michel Michaud.

Der gik dog ikke mange dage, før det blev meldt ud, at Michaud vender tilbage til sin tidligere arbejdsplads, anerkendte Ruths Hotel i Skagen.

Michaud forlod Ruths som køkkenchef i 2014.

Nu har Ruths nye køkkenchef Jakob Spolum har netop ansat sin tidligere læremester – den kendte kok Michel Michaud, i en helt ny stilling.

Målet er at sikre og udvikle den originale og autentiske brasserietradition, som det kendte nordjyske badehotel har opbygget over årene.

Afløste Dennis Juhl

Jakob Spolum overtog dirigentstokken 1. september fra Dennis Juhl, der i fredags åbnede Restaurant Textur i Aalborg.

Køkkenchef Jakob Spolum glæder sig til samarbejdet med en kapacitet som Michaud. Bl.a. ser han frem til dagligt at få direkte adgang til den kendte koks mange fifs og tricks, når de begynder samarbejdet den 10. oktober.

”Michaud var min mentor og læremester, dengang jeg var kokkeelev på Ruths Hotel og han var køkkenchef. Han inspirerede mig, lærte mig det franske køkkens klassiske grundprincipper og var samtidig som en far for mig. Det bliver så godt at få alle hans historier, opskrifter og metoder helt tæt på igen,” siger Jakob Spolum.

Glæde på Ruths Hotel

På Ruths Hotel glæder man sig til det nye og kreative samarbejde, bl.a. fordi man længe har ønsket at positionere forskellen mellem hotellets to køkkener, Brasseriet og Gourmetrestauranten, endnu mere tydeligt.

Jakob Spolum har ansvaret for begge steder, og Michaud skal udelukkende have fokus på kvalitet og produktudvikling i det originale Franske Brasserie.

Direktør Peter Christian Jensen fortæller, at det kendte badehotel – via samarbejdet mellem Jakob Spolum og Michaud, ønsker at få mulighed for at rendyrke det klassisk franske brasseriekøkken.

”Vi vil gerne fremstå som bærere af den stolte franske køkkentradition, som Michaud allerede i 70’erne var med til at indføre i Danmark. Michaud skal, i Brasseriet, ikke arbejde direkte i køkkenet og ved komfuret, til gengæld skal han inspirere os alle – inklusive vores gæster, med gode historier om sit liv med det franske køkken og dermed sikre at Ruths Brasserie fremover kan videreføre hans viden og håndværk.”

Michaud elsker Skagen

Michel Michaud har længe overvejet, hvordan han både kunne dele sin glæde ved det franske køkken uden at skulle deltage i det ofte hårde arbejde ved komfuret og samtidig bevare sin tætte tilknytning til Skagen.

”Jeg elsker Skagen, jeg elsker naturen og så elsker jeg at udvikle opskrifter og lave god mad. Det får jeg fuld adgang til nu, hvor jeg – i samarbejde med de mange dygtige og spændende folk på Ruths Hotel, får mulighed for i al ydmyghed at forfine det franske køkken på Ruths Brasserie uden at skulle arbejde på fuld tryk”.

Michel Michaud vil organisatorisk være ansat under køkkenchef Jakob Spolum med fokus på udvikling af det franske brasserie samtidig med, at han vil fungere som en slags historiefortæller og inspirationskilde til hotellets mange interesserede gæster.

For andet år i træk: Nordjylland slog København i Cook Off

Skrevet af: Michael Qureshi

Det blev til endnu en nordjysk sejr, da Copenhagen Cook Off for andet år blev afviklet i København.

Søndag eftermiddag dystede et nordjysk kokke-hold bestående af kokke fra Strandhotellet i Blokhus, to fra Restaurant Rusk og en fra La Locanda imod et stærkt københavnsk kokke-hold.

Og det blev nordjyderne, der igen kunne tage sejren med hjem. Sidste år blev det også til en nordjysk sejr i første udgave af den her Cook Off.

Fantastiske rammer i København

Det var fantastiske rammer, som de to kokke-hold dystede på Nordre Toldbod ved Løgismose Vin, mad og delikatesser.

Der skulle laves en forret og hovedret basere på nordjyske råvarer, hvor hovedretten blandt andet var fra Rosenbeck Frilandsgris.

Holdkaptajn Mikkel Espensen fra Strandhotellet var naturligvis stolt over den nordjyske sejr.

“Det var dejligt, at vi kunne tage den med hjem igen. Vi havde lidt udfordringer undervejs, hvor der til tider manglede strøm i køkkenet. Men som man siger i Aalborg “Ork Satme” det var en skøn sejr,” sagde Mikkel Espensen efter sejren.

Det stærke dommerpanel var Anders Halskov, Ken Tellufsen og Morten Krogholm.

MigogAalborg har skrevet om de fire kokke, der repræsenterede Nordjylland.

Her kan du læse om

Marc og Simon fra Restaurant Rusk

Kid fra La Locanda

Mikkel fra Strandhotellet

Søgaards Bryghus bliver i familien: Der kommer til at ske en del

Skrevet af: Michael Qureshi

Tidligere på året blev Søgaards Bryghus sat til salg, efter Claus Søgaard havde stået i spidsen for restauranten og Aalborgs eneste mikrobryggeri siden 2004.

Det var noget, der fik en hel del opmærksomhed, fordi Søgaards Bryghus er blandt de mere etablerede spisesteder i byen.

Nu kan MigogAalborg så fortælle, at Bryghuset er taget af markedet, og det bliver endda i familien.

Fra Abbey Road til Søgaards

Fremadrettet kommer Lisa Søgaard og Ole Christiansen til drive Søgaards Bryghus. Lisa Søgaard er gift med Claus Søgaard, og driver i forvejen de tre steder Penny Lane, Maggie Mae og Abbey Road Café.

Ole Christiansen har været daglig bestyrer af Abbey Road Café siden åbningen for fire år siden, og skal nu prioritere alle sine kræfter på Søgaards Bryghus.

“Vi er rigtig glade for den her løsning. For Claus (Søgaard) har det været kærligheden til selve bryggeriet, som primært har drevet ham, og den del kommer han stadig til at stå for.

Han kigger også lige nu på mulighederne for at skabe andre projekter, hvor vi har talt om et destilleri. Ole bliver så daglig leder på Søgaards Bryghus, og jeg supplerer ham på de overordnede linjer,” fortæller Lisa Søgaard til MigogAalborg.

Alt kører som normalt året ud

Dermed kommer Søgaards Bryghus også til at køre deres populære julefrokoster som altid her i 2017.

“Det kan sagtens have spillet en rolle for nogen, at de har set, at vi har haft det til salg. Nu kan vi i hvert fald understrege, at alt kører, som det plejer her på Søgaards Bryghus året ud,” fortæller Lisa Søgaard.

Men når 2018 melder sin ankomst, så kommer der til at ske ændringer. Der er store ambitioner med Søgaards Bryghus.

“Vi skal nytænke konceptet og sikre, at Søgaards Bryghus følger med det “nye” Aalborg. Der er åbnet rigtig mange spændende nye spisesteder i byen, og der skal vi sørge for, at Bryghuset også fremadrettet kommer til at spille en vigtig rolle i Aalborg.

Vi skal ikke konkurrere med gourmetstederne eller noget, men som spisested er Søgaards noget helt unikt, fordi vi er de eneste med eget bryggeri,” siger Ole Christiansen.

Bliver noget helt andet

Han glæder sig til at komme ordentligt i gang med udfordringerne, der venter med Søgaards Bryghus.

“Det bliver noget helt andet end på Abbey Road. Der er et langt større personaleansvar her, men der er også et enormt potentiale på Søgaards Bryghus. Vi har enormt mange glade gæster i forvejen, men jeg tror, at vi med et nyt koncept kan ramme endnu bredere,” fortæller Ole Christiansen.

Han suppleres af Lisa Søgaard;

“Den eneste grund til at både Ole og jeg kan bruge vores kræfter på Bryghuset er at vi har et helt fantastisk personale på de øvrige steder. Vi har et personale, der går ind og tager en masse ansvar på sig, og derfor er vi helt trygge ved, at de steder kører, som de skal,” siger Lisa Søgaard.

Aalborg spændende by med restauration

De ser begge Aalborg som en utrolig spændende by at drive restaurationer i.

“Da jeg flyttede fra Aalborg i 2000, var vi langt bagefter Aarhus og København. Der var jo stort set kun Rosdahls som noget ekstraordinært. Da jeg så flyttede tilbage igen, kunne jeg mærke, at byen var helt forandret.

I dag er vi lige i hælene på Aarhus og København. Der sker så meget med byen, og der kommer hele tiden en masse nye tilflyttere. Vi er overbevist om, at Søgaards Bryghus følger med tiden, og bliver ved med at fylde noget i Aalborg,” siger Ole Christiansen.