Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny restaurantkæde rammer Aalborg: Nu er Sct. Leopolds åbnet

Af Michael Qureshi

Der åbnede nærmest to nye spisesteder i Aalborg om måneden i 2016.

Men 2017 indledes tilsyneladende i samme tempo på restaurantåbninger. I morgen fredag åbner et nyt spændende spisested i Aalborg.

Sct. Leopold’s er navnet, og den ligger i starten af Jomfru Ane Gade lige op til Bispensgade.

Det bliver et spisested med et lidt anderledes menukort, end man finder mange andre steder i byen. Det er både en frokost- og aftenrestaurant med speciel søndagsbrunch. Aalborg bliver anden by efter Viborg, og Sct. Leopold’s har planer om flere restauranter.

Ny restaurantkæde rammer Aalborg: Nu er Sct. Leopolds åbnet

På facaden af restauranten står der; Café – ølhus – restaurant – knejpe. Så man dækker bredt ind med et noget anderledes koncept.

Eksempelvis slår Sct. Leopold’s meget på sit Burger und Bier koncept, ølben og karrywurst. God mad med fokus på det traditionelle køkken og ikke mindst kvalitet på øllene.

Man har bl.a. Sct. Leopold’s Pilsner og Sct. Leopold’s Dunkel samt diverse varianter af den populære øl Paulaner.

Inspireret af tyske bryghuse åbnede man en restaurant i Viborg i foråret 2016, og konceptet blev et øjeblikkeligt hit.

Derfor har man også haft mod på at rykke til Aalborg og åbne en Sct. Leopold’s her i byen.

Ny restaurantkæde rammer Aalborg: Nu er Sct. Leopolds åbnet
Esben Svenning (til venstre) og restaurantchef Martin Lohmann

”Vores ambition er at skabe Danmarks hyggeligste restauranter. Når man kommer ind af døren skal man med det samme mærke den der hyggelige lidt familiære stemning.

Det er hverken smart eller fancy. Priserne er meget fornuftige, synes vi selv, men det er absolut ikke ensbetydende med, at der ikke er fokus på kvalitet og gode råvarer.

Dejlig mad, gode øl og god betjening er gerne det indtryk, folk skal få af vores restaurant,” fortæller Esben Svenning fra det familieejede Sct. Leopold’s.

Vi har fået lov til at smugkigge inden for dagen før åbningen.

Her møder vi Esben Svenning og restaurantchef Martin Lohmann, hvor sidstnævnte skal stå for den daglige drift af det nye spisested.

De er godt i gang med at gøre klar til at køre deres populære Burger und Bier koncept her i morgen fredag 6. januar. Det er burger, fritter og en halv liter øl til 99 kr.

”Vores Burger und Bier er virkelig noget, som vi har fået en masse god respons på i Viborg. Nu åbner vi med det her på en fredag, men normalt kører vi konceptet om onsdagen. I Viborg er det stort set umuligt at få et ledigt bord om onsdagen. Så vi håber, at det bliver taget lige så godt imod i Aalborg,” forklarer Esben Svenning.

Ny restaurantkæde rammer Aalborg: Nu er Sct. Leopolds åbnet

Det er nemlig sådan, at Sct. Leopold’s ud over deres normale menukort kommer til at køre specialtilbud på enkelte dage.

Mandags-ølben, stegt flæsk om tirsdagen, Burger und Bier om onsdagen og så en helt specielt søndagsbrunch.

Det har virkelig været et hit i den første restaurant i Viborg.

”Vi har det også sådan, at hvis det er populært i Viborg, så passer det også godt ind i en storby som Aalborg. Det er en familiejet restaurantkæde, og min far, der er med i det, er fra Aalborg. Så det er stiftet i en nordjysk ånd,” supplerer Esben.

Der er ikke en defineret målgruppe på Sct. Leopold’s. Kunderne varierer meget både i alder og køn.

”Det bliver alt lige fra to veninder, der spiser her og bruger det som en café, seks gutter der skal i byen og får noget godt at spise og nogle gode øl at varme op på og to ældre herrer der lige vil ind og smage noget god øl og mærke livet i byen.

Vi favner sådan set det hele, og det er med til at skabe den der hyggelige og folkelige stemning,” lyder det fra Esben Svenning.

Ny restaurantkæde rammer Aalborg: Nu er Sct. Leopolds åbnet

Der er også en sjov historie omkring selve navnet Sct. Leopold’s.

Den fulde historie står i menukortene, men kort fortalt blev Leopold gift ind i en stenrig familie. Det gjorde det muligt for ham at opføre flere klostre i Østrig og Tyskland, og der var en klar bagtanke med det hele. Leopold elskede øl, mad og fest.

Så han lærte munkene at brygge øl og inviterede ofte til fest.

Nu skal Aalborg være klar på god mad og hygge på Sct. Leopold’s.

”Vi synes, at placeringen er god. I de gode gamle dage kom folk herind i Jomfru Ane Gade og spiste. Det er der ikke så meget af mere, og vi vil gerne tiltrække kunder både fra Gågaden, og dem der går igennem Jomfru Ane Gade.

Selv om der findes et par gode steder med fokus på det traditionelle køkken i Aalborg, så synes vi stadig, at vi kommer til at skille os ud,” lyder det fra Esben Svenning.

På længere sigt kan Sct. Leopold’s blive en landsdækkende kæde.

”Nu har vi fokus på de her to steder i Viborg og Aalborg, men planen er da at udvide konceptet videre og gerne videre i Nordjylland.”

Du kan læse mere om Sct. Leopold’s her

Fik du læst?

Rekord i Aalborg? Her er ALLE byens nye spisesteder i 2016

We Feat Aalborg
We Feat på Boulevarden er Aalborgs nye New Yorker Foodbar