Ny restaurantkæde rammer Aalborg: Nu er Sct. Leopolds åbnet

Skrevet af: Michael Qureshi

Der åbnede nærmest to nye spisesteder i Aalborg om måneden i 2016.

Men 2017 indledes tilsyneladende i samme tempo på restaurantåbninger. I morgen fredag åbner et nyt spændende spisested i Aalborg.

Sct. Leopold’s er navnet, og den ligger i starten af Jomfru Ane Gade lige op til Bispensgade.

Det bliver et spisested med et lidt anderledes menukort, end man finder mange andre steder i byen. Det er både en frokost- og aftenrestaurant med speciel søndagsbrunch. Aalborg bliver anden by efter Viborg, og Sct. Leopold’s har planer om flere restauranter.

På facaden af restauranten står der; Café – ølhus – restaurant – knejpe. Så man dækker bredt ind med et noget anderledes koncept.

Eksempelvis slår Sct. Leopold’s meget på sit Burger und Bier koncept, ølben og karrywurst. God mad med fokus på det traditionelle køkken og ikke mindst kvalitet på øllene.

Man har bl.a. Sct. Leopold’s Pilsner og Sct. Leopold’s Dunkel samt diverse varianter af den populære øl Paulaner.

Inspireret af tyske bryghuse åbnede man en restaurant i Viborg i foråret 2016, og konceptet blev et øjeblikkeligt hit.

Derfor har man også haft mod på at rykke til Aalborg og åbne en Sct. Leopold’s her i byen.

Esben Svenning (til venstre) og restaurantchef Martin Lohmann

”Vores ambition er at skabe Danmarks hyggeligste restauranter. Når man kommer ind af døren skal man med det samme mærke den der hyggelige lidt familiære stemning.

Det er hverken smart eller fancy. Priserne er meget fornuftige, synes vi selv, men det er absolut ikke ensbetydende med, at der ikke er fokus på kvalitet og gode råvarer.

Dejlig mad, gode øl og god betjening er gerne det indtryk, folk skal få af vores restaurant,” fortæller Esben Svenning fra det familieejede Sct. Leopold’s.

Vi har fået lov til at smugkigge inden for dagen før åbningen.

Her møder vi Esben Svenning og restaurantchef Martin Lohmann, hvor sidstnævnte skal stå for den daglige drift af det nye spisested.

De er godt i gang med at gøre klar til at køre deres populære Burger und Bier koncept her i morgen fredag 6. januar. Det er burger, fritter og en halv liter øl til 99 kr.

”Vores Burger und Bier er virkelig noget, som vi har fået en masse god respons på i Viborg. Nu åbner vi med det her på en fredag, men normalt kører vi konceptet om onsdagen. I Viborg er det stort set umuligt at få et ledigt bord om onsdagen. Så vi håber, at det bliver taget lige så godt imod i Aalborg,” forklarer Esben Svenning.

Det er nemlig sådan, at Sct. Leopold’s ud over deres normale menukort kommer til at køre specialtilbud på enkelte dage.

Mandags-ølben, stegt flæsk om tirsdagen, Burger und Bier om onsdagen og så en helt specielt søndagsbrunch.

Det har virkelig været et hit i den første restaurant i Viborg.

”Vi har det også sådan, at hvis det er populært i Viborg, så passer det også godt ind i en storby som Aalborg. Det er en familiejet restaurantkæde, og min far, der er med i det, er fra Aalborg. Så det er stiftet i en nordjysk ånd,” supplerer Esben.

Der er ikke en defineret målgruppe på Sct. Leopold’s. Kunderne varierer meget både i alder og køn.

”Det bliver alt lige fra to veninder, der spiser her og bruger det som en café, seks gutter der skal i byen og får noget godt at spise og nogle gode øl at varme op på og to ældre herrer der lige vil ind og smage noget god øl og mærke livet i byen.

Vi favner sådan set det hele, og det er med til at skabe den der hyggelige og folkelige stemning,” lyder det fra Esben Svenning.

Der er også en sjov historie omkring selve navnet Sct. Leopold’s.

Den fulde historie står i menukortene, men kort fortalt blev Leopold gift ind i en stenrig familie. Det gjorde det muligt for ham at opføre flere klostre i Østrig og Tyskland, og der var en klar bagtanke med det hele. Leopold elskede øl, mad og fest.

Så han lærte munkene at brygge øl og inviterede ofte til fest.

Nu skal Aalborg være klar på god mad og hygge på Sct. Leopold’s.

”Vi synes, at placeringen er god. I de gode gamle dage kom folk herind i Jomfru Ane Gade og spiste. Det er der ikke så meget af mere, og vi vil gerne tiltrække kunder både fra Gågaden, og dem der går igennem Jomfru Ane Gade.

Selv om der findes et par gode steder med fokus på det traditionelle køkken i Aalborg, så synes vi stadig, at vi kommer til at skille os ud,” lyder det fra Esben Svenning.

På længere sigt kan Sct. Leopold’s blive en landsdækkende kæde.

”Nu har vi fokus på de her to steder i Viborg og Aalborg, men planen er da at udvide konceptet videre og gerne videre i Nordjylland.”

Du kan læse mere om Sct. Leopold’s her

Fik du læst?

Rekord i Aalborg? Her er ALLE byens nye spisesteder i 2016

We Feat Aalborg
We Feat på Boulevarden er Aalborgs nye New Yorker Foodbar

Kæmpe Second Hand marked: Mega Kup slutter året af med et brag i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Så er det ved at være sidste chance i år for at besøge det store second hand marked Mega Kup!

Lørdag d. 8. december slår de et sidste smut forbi Aalborg, inden året går på hæld.

Henriette Iversen fra Mega Kup glæder sig til at byde indenfor til deres Mega Kup! Christimas Edition.

“På grund af julen har vi skruet godt op for julestemningen, og sørget for goodiebags til de første 50 besøgende gæster.

Vi får også julemanden på besøg, og han har lidt julegodter med til børnene.

Og ellers byder vi jo op til en hyggelig dag, hvor man har mulighed for at sælge ud af alt det tøj, man ikke får brugt, og på den måde skrabe lidt ekstra penge sammen til julegaver.

For dem der ikke sælger, er der jo en oplagt mulighed for at finde tøj til de kommende julefrokoster.” fortæller Henriette.

Nye tiltag forbliver

Sidste gang var ét af de nye tiltag et område med prøverum og spejle, således at man har mulighed for at prøve tøjet på, inden man køber det. Det var en stor succes, og et tiltag der gavnede de besøgende gæster.

Derfor vil det også være tilstede d. 8. december.

Ligeledes vil Aalborg Freja igen stå med en lille bod med salg af drikkevarer og let mad.

Og for at give eventet lidt juledrys, vil der være lækre giveaways, konkurrencer og lotterier – både på dagen og på Mega Kups Facebookside op til eventet.

Man kan blandt andet vinde en gratis stand eller entré i 2019.

Støt den gode sag

Mega Kup har et fantastisk bæredygtigt perspektiv. Man kan købe billigt og pænt tøj, og på samme tid gøre noget godt for miljøet.

Og hvis man som sælger ikke orker at slæbe det resterende tøj med hjem igen, så kan man donere det til Blå Kors Danmark.

Sidste gang blev der doneret en del tøj i den gode sags tjeneste. Derfor vil de igen være at finde ved eventet.

En spændende nyhed til 2019

Siden second hand markedet for første gang slog dørene op i april, er der blevet introduceret en del nye tiltag til gavn for de mange besøgende gæster.

Næste år bliver inden undtagelse.

“Vi glæder os til at afsløre en spændende nyhed der kommer til at have stor betydning for næste år. Det er endnu ikke noget, jeg kan sige noget om, men alle nyheder bliver delt på de sociale medier, så man kan med fordel følge med der.”

Og mens vi spændt venter, er der stadig stande at booke. Der er, ligesom altid, stor interesse omkring eventet, så man skal ikke vente for længe.

“Vi satser på at få udsolgt ligesom sidste gang. Sidst havde vi dog over 20 på venteliste, så man skal være ude i god tid,” afslutter Henriette.

Du kan booke din stand her.

Åbningstiderne er kl. 12-15 i Freja Hallen, Aalborg.

Brødre står bag nyt møbelfirma: Bruun Hansen laver helt unikke møbelserier

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Boligindretning er det, der giver hjemmet personlighed, og er med til at skabe den perfekte synergi i boligen.

At leve smukt gør noget ved sindet.

Bruun Hansen er et nyt lokalt møbelfirma, som slog dørene op i sommer.

Deres vision er at skabe kvalitetsbevidst dansk design til den kræsne køber, der har sans for kvalitet og godt håndværk.

Beton er grundelementet

Bag firmaet står de to nordjyske brødre, Thomas Bruun Hansen og Jakob Hansen.

Møbelsortimentet består i dag af syv bordserier, hvor kun de bedste modeller er udvalgt.

“Alle vores borde er håndlavet. Bordben og stel har vi nøje tilpasset de enkelte møbelserier, og alle beton -bordpladerne er af 100% massiv beton, i modsætning til mange andre på markedet,” fortæller Jakob Hansen.

I øjeblikket foregår produktionen i Svenstrup, syd for Aalborg, hvor deres administration og Showroom også holder til.

“Betonbordene er vores varemærke. Vi har designet møblerne med perfektionisme, og hvert bord er unikt for os,”  fortæller Thomas Bruun Hansen.

Udover de seks møbelserier i beton, lancerede Bruun Hansen den 3. november deres helt nye KUBE serie. Serien består af 4 kubeformet borde, med enten marmor- eller betonplade.

Alle bordene passer ind i alle typer rum i hjemmet – og ikke kun de funktionelle.

Her kan de indrettes som sofaborde, coffee table, og natborde – det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor de smukke borde kan placeres i hjemmet.

“Formålet er at kunne kombinere farver og stil, lige meget om man ønsker at bruge dem som sofaborde, opsats, sengeborde eller noget helt fjerde.

De fungerer perfekt sammen eller hver for sig,” fortæller Jakob Hansen.

Udvider sortiment

Fremtidens indretningstips kan, lige nu, være en abstrakt tanke – især når det har med boligindretning og interiør at gøre.

Men allerede nu gør Bruun Hansen en indsats og er klar til at udvide deres sortiment i januar 2019.

“KUBE – Coffee table er stilrene borde i vores kendte KUBE serie. Bordene fås i tre forskellige højder med fire forskellige farver marmor- eller betonplade,” fortæller Jakob Hansen.

Thomas supplerer;

”Vi glæder os til at udvide vores sortiment. Visionen er den samme; at skabe et eksklusivt bord, som passer hjem i alle stilarter,” slutter Thomas Bruun Hansen af med.

Vind et Bruun Hansen KUBE bord

Lige nu har du mulighed for, at vinde et eksklusivt KUBE bord fra Bruun Hansens nyeste serie KUBE.

Du kan se konkurrencen her.

Men hvis ikke du kan vente, til konkurrencen er afsluttet, så kan du lige nu eksklusivt få en rabatkode til at få 30% på hele KUBE serien.

Rabatkoden er “november”, og skal anvendes ved et køb på Bruun Hansens hjemmeside.

Wildebeest har lige lanceret juleburgere: Vi har testet dem

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på redaktionen er vilde med alt, der har med jul at gøre.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med alt, der har med burger at gøre.

Så hvad sker der, når en lokal restaurant melder ud, at de går all in på årets julemenu og opgraderer deres i forvejen lækre sliders til udgaver, der er selveste Julemanden værdig?

Vi er selvfølgelig på pletten.

Især fordi vi sidste år stadig havde deres slider, Apple Slices, i baghovedet.

En slider med top af æbleskive; dog ikke et nyt “koncept” på Wildebeest Gastropub, hvor best selleren Normandy Flapjack‘s top siden åbningen har bestået af en pandekage med flødeostcreme.

Det er heller ikke noget nyt, at Bæstet udvikler nye sliders til hver sæson – men vi glædede os alligevel især til at se, hvad årets juleinficerede menu bestod af denne gang.

Dansk julemad i islandske rammer

Wildebeest kunne afsløre hele tre nyheder på menukortet: Sæsonens slider, Sankt ANDreas samt Fondant a la mande.

Sæsonens slider bestod af flæskesteg med brombærkompot, rødkål, kartoffelchips, brøndkarse og mayonnaise. En række ingredienser, som den julemadglade dansker i den grad kan godkende.

Gastropubben på Østerbro er ellers kendt for at have bragt Islands velsignede bud ind i Aalborg.

Restauranten blev nemlig åbnet af den islandske familie, Gudbergsson, tilbage i 2016. Familien havde tidligere erfaring fra restaurantionsbranchen på Island og drømte om at introducere gastropubkonceptet for aalborgenserne – men julemenuen er alligevel blevet holdt i den danske julesmag.

“Vi har holdt os til det danske i denne omgang, da vi ikke var sikre på, at danskerne kunne klare den islandske mad, som kæst skata – fermenteret rokke – vi traditionen tro spiser d. 23. december,” fortæller Gudmundur Gudbergssonmed et smil.

Og selvom fermenteret rokke da også lyder interessant, så var vi nu alligevel ret begejstrede for, at valget denne gang faldt på den danske udgave af julen.

Dette gjaldt også den anden slider Sankt ANDreas, med braiseret and, grønkål, citron/appelsin-kompot, græskarpuré, saltede hasselnødder, marineret æble og brøndkarse.

Det kunne tydeligt smages, at der er lagt mange tanker bag begge sliders og sammensætningen af ingredienserne, er intet mindre end geniale.

Man kunne ligefrem gå på opdagelse gennem de mange lag af råvarer, og ind i mellem var vi nødt til at udbryde til hinanden: “Det her smager godt! Hvad var det nu, det var … ?”

Smagsnuancerne var med andre ord lige til at bryde ud i julesang over, og her gav sæsonbetonede råvarer virkelig mening. Sæsonen for og smagen af jul.

Revolutionrende juledessert i nye klæder

Aftenens helt store vinder blev dog (overraskende nok) ikke én af de to jule-sliders. Derimod løb sæsonens nye dessert, fondant a la mande, af med aftenens førsteplads.

Vi kan vist godt tillade os at kalde desserten revolutionerende på den aalborgensiske desserthimmel. Den smukke anretning bestod nemlig af chokolade fondant, ris a la mande-iscreme, kirsebærsovs og et perfekt chokoladejuletræ – som stjernen på toppen.

Man kan måske fristes til at tænke, at ris a la mande-is da i bund og grund ikke lyder så revolutionært – og er det måske endda lidt blasfemisk at begynde at eksperimentere ved så legendarisk en juledessert? Men … I dette tilfælde er der kun én ting at sige: JA!

De fleste har vel, gennem deres juletid, været igennem flere ris a la mande-oplevelser? Nogle rammer plet, mens andre kan forekomme både tynde og smagløse.

Netop denne her udgave af ris a la mande smagte – og vi citerer – som “den helt ægte vare”. Der var slet ingen tvivl om, at den kolde kugle af ris a la mande, der havde fundet vejen til vores tallerken, smagsmæssigt kunne godkendes af selv den mest perfektionistiske bedstemor.

At den blev akkompagneret af en lavine af flydende chokoladefondant, gjorde bestemt ikke begejstringen mindre. Så er det altså i orden at “rode i historien”.

Der bliver i hvert fald ikke noget brok fra os, hvis en kopi af denne dessert blev serveret på årets julebord. Og skulle der være julesliders til forret, er det også heeeeeeelt okay!

Du kan booke bord til årets julebord på Wildebeest lige her.