Friis Shoppingcenter løfter lidt af sløret: Så stort bliver Dalle Valle

Skrevet af: Michael Qureshi
Friis Shoppingcenter
Friis Shoppingcenter

Af Michael Qureshi

Det er et af Danmarks største detailhandels-projekter, som nu er i fuld gang med at blive ombygget og klargjort.

Friis Shoppingcenter er gået i gang med den store ombygning, og derfor er flere butikker ved at blive flyttet, så der kan virke lidt rodet i øjeblikket.

Men der er en overordnet strategi for det hele, og her sidst i marts melder man, at alle store planlagte projekter er søsat.

Det tæller blandt andet stormagasinet Magasin på 7500 kvadratmeter, og det der bliver en af Aalborgs største restauranter, Dalle Valle.

Centerchef Lotte Vestergaard Skou glæder sig helt vildt til, at Aalborg bliver fyldt med omkring 100.000 deltagere og gæster til det store DGI-stævne i juni, og at mange af dem kan nyde udendørsservering på Dalle Valle, der åbner i gadeniveauet.

Plads til 300 spisende gæster

Vi har tidligere kendt til, at restauranten bliver over 700 kvm., og vi kan roligt konstatere, at det bliver en af Aalborgs allerstørste restauranter.

”Dalle Valle er et fantastisk koncept, som vi glæder os til at byde velkommen, når de åbner. Der bliver plads til omkring 300 spisende gæster, og der kommer til at være en helt fantastisk stemning, når udendørs-serveringen går i gang, og man kan sidde ude mod Gabels Torv og nyde sin mad,” forklarer Lotte Vestergaard Skou.

Dalle Valle i Aalborg
Dalle Valle i København
Foto: cafedallevalle.dk

Desuden sker der en masse andre spændende ting med Friis Shoppingcenter. Deres store satsning på et helt nyt smartere parkerings-system er også blevet implementeret fuldt ud nu.

Stor nyhed er på vej

Derudover kan Friis Shoppingcenter også om ganske kort tid løfte sløret for endnu en stor nyhed.

”Der sker rigtig mange spændende ting her i Friis Shoppingcenter for tiden, og det er skønt at mærke nysgerrigheden fra så mange aalborgensere. Mange er interesseret i at vide, hvornår de forskellige ting åbner.

Når man har med et så enormt ombygningsprojekt at gøre, så vil det altid være svært at sætte nøjagtige datoer på. Men vi kan sige så meget, at vi er på fuld omgangshøjde med tidsplanen, og det er vi utrolig tilfredse med,” fortæller center manager Lotte Vestergaard Skou.

Aalborg Friis
Lotte Vestergaard Skou, center manager i Friis Shoppingcenter

Hele Magasin-projektet er nu i fuld gang med at blive realiseret.

”Vi er i gang med at lukke ned for det store område, hvor Magasin skal være. Vi gør rigtig meget ud af på vores hjemmeside og sociale medier, at folk hele tiden kan føle sig opdateret og følge med i udviklingen af et af de største center-projekter i hele Danmark,” siger Friis-chefen.

Fået rettet børnesygdomme på P-systemet

Parkeringssystemet er også godt kørende, og skulle gerne være let og overskueligt for kunderne. Det smarte ved Friis’ nye system er, at din nummerplade aflæses ved indkørsel, så du behøver ikke længere billet.Dertil kan du betale parkeringen via en app, i en betalingsautomat ved at indtaste dit registreringsnummer eller online. Så selv hvis du har glemt at checke ud, så kan du betale din parkering fra computeren inden for 48 timer.

”Vi har fået rettet de små børnesygdomme, der altid vil være omkring et helt nyt projekt. Vi får rigtig meget positiv respons på det, fordi man ikke skal huske at opbevare en billet, og fordi betalingen glider meget lettere nu. Man behøver ikke at stå i en lang kø til en automat,” siger Lotte Vestergaard Skou.

Læs også: Afløser legenden: 35-årig er ny direktør for Aalborg Kongres & Kultur Center

I løbet af kort tid vil Friis Shoppingcenter også melde en ny stor nyhed ud.

”Det er korrekt, at vi snart har noget nyt at melde, men det kan jeg ikke afsløre endnu. Men det er helt sikkert en nyhed, der vil vække glæde hos de mange shopping-glade nordjyder.

Det er også vigtigt at understrege, at Friis Shoppingcenter holder åbent under hele ombygningen, ” lyder det fra centerchefen.

Hvis man er nysgerrig, så kan man læse mere om ombygningen her 

Næste stop Vestbyen: SushiMania åbner femte Aalborg-butik med gratis sushi

Sushimania aalborg

Bremser tidsplan: Krise udskyder åbning af Supersygehuset et halvt år

Skrevet af: Michael Qureshi

Supersygehuset i Aalborg er det største enkeltstående byggeprojekt nogensinde i Aalborg Kommunes historie.

Man har netop med stor succes haft Åbent Hospital, hvor man åbnede portene for nysgerrige aalborgensere og øvrige nordjyder.

Her kunne tusinder af gæster se det imponerende byggeri i fuldt flor og komme helt tæt på projektet.

Men en større krise er nu blusset op, og får store konsekvenser for åbningen af Universitetshospitalet.

Må udskydes et halvt år

Det nye hospital er hårdt ramt af, at totalleverandøren ikke har leveret det fornødne el-projekt. Dermed er der udsigt til at udskyde åbningen i et halvt år.

Det skriver Nordjyske tirsdag.

Målet var, at Supersygehuset skulle stå klar i slutningen af 2020, men nu ser det ud til, at det først bliver i foråret 2021.

“Vores totalrådgiver har ikke leveret et bygbart el-projekt, så entreprenøren kan komme til at trække kabler, og hvad de nu ellers skal.

Det kan få betydning for økonomien, når der skal betales løn til håndværkere, som bare står og venter på at komme i gang,” siger regionsrådsformand Ulla Astman til Nordjyske.

Byggeriet består bl.a. af to sengetårne og når op i ni etagers højde. Hertil kommer en helikopterplatform på taget af det sydlige sengetårn, hvorfra der er direkte elevatoradgang til operations- og behandlerafsnit nedenunder.

 

Stor udvidelse på plads: Sådan bliver det nye Gigantium

Skrevet af: Redaktionen
Illustration: Kjær & Richter
Illustration: Kjær & Richter

Det har længe været en del af planen, og nu er tingene endelig på plads.

Til foråret begynder den planlagte udvidelse af Gigantium i Aalborg, som omfatter en 4.300 kvadratmeter stor tilbygning med hal- og fitnessfaciliteter.

Man får bl.a. et stort træningsområde, som vil være attraktivt for alle dem, der bor i området omkring Gigantium.

Aalborg-entreprenøren TL BYG har sikret sig totalentreprisen på det omfattende projekt på tre etager.

Den ikoniske hal danner rammen om en række af Aalborgs største sportsbegivenheder som hjemmebane for både Aalborg Håndbold og Aalborg Pirates.

Nu skal Gigantium udvides med en stor tilbygning på 4.300 kvadratmeter fordelt på tre etager, så endnu flere aalborgensere kan få glæde af faciliteterne.

Illustration: Kjær & Richter

Aalborg-virksomhed valgt til opgaven

Aalborgvirksomheden TL BYG, der blandt andet står bag opførelsen af Musikkens Hus og renovering af Kunsten Museum of Modern Art, er valgt som totalentreprenør på byggeriet.

“Den stigende interesse for Aalborg Øst skaber en øget efterspørgsel på Gigantiums faciliteter, der i forvejen er underlagt et enormt pres.

Der er behov for mere kapacitet, og vi glæder os til at komme i gang med projektet, som opgavemæssigt passer rigtig godt til vores kernekompetencer,” lyder det fra Jens Nielsen, salgsdirektør i TL BYG, der er valgt som totalentreprenør på det omfattende projekt.

Gigantium får ny hovedindgang

Tilbygningen placerer sig på sydvestsiden ved den eksisterende atletik- og idrætshal og skal blandt andet rumme to sammenhængende sportshaller med tilhørende omklædningsfaciliteter, et stort træningsområde, konference- og mødelokaler samt behandlerrum og toiletfaciliteter.

Udvidelsen omfatter desuden en ny hovedindgang og ankomstområde mod syd.

Illustration: Kjær & Richter

“Det er helt afgørende, at den nye tilbygning udarbejdes med en arkitektonisk samhørighed for at skabe en naturlig synergi med det eksisterende Gigantium.

Materialerne er derfor nøje udvalgt til de indendørs faciliteter og facadebeklædning, så hallen fremstår som en samlet enhed,” siger Jens Nielsen.

 Facaden på de nye halbygninger opdeles i felter med perforende sinusplader og glatte metalplader, der skaber et dynamisk, visuelt udtryk afhængigt af vind og vejr.

Første spadestik til Gigantiums tilbygning bliver taget i foråret 2020, og projektet skal afleveres i efteråret 2021.

Gode tilbud, kage og bobler: Magasin fejrer 1 års fødselsdag med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

På fredag den 20. september er det et år siden, at Magasin vendte retur til Aalborg.

Det berømte stormagasin åbnede igen dørene til deres mondæne shopping-omgivelser i det nye Friis Shoppingcenter, og nu er det tid til at fejre et års fødselsdagen.

Det bliver fejret med et brag af en fødselsdagsfest hele dagen med gode tilbud, bobler, konkurrencer, uddeling af gavekort og meget mere.

Aalborgenserne har taget så godt imod stormagasinet, at det nu skal fejres med manér.

Aktiviteter hele dagen

Allerede fra i dag er festlighederne indledt, hvor der hele ugen vil være masser af gode tilbud i Mad&Vin i Magasin.

På selve fødselsdagsdatoen den 20. september går det for alvor løs med aktiviteter i hele åbningstiden fra kl. 10-19.

På dagen kan du blandt andet starte med fødselsdagskage i Lagkagehuset fra kl. 10-11, og der vil også være mulighed for at deltage i en konkurrence om et gavekort til en personlig shopper, hvor du også får et gavekort på 2.500 kr.

Du kan få lavet huller i ørene hos Pilgrim, og fra kl. 12-17 vil der blive uddelt gavekort på 100 kr. ved indgangen.

Derudover vil der fra kl. 15-18 være et lykkehjul med lækre præmier samt delikate smagsprøver.

Første år er gået over al forventning

Store Manager i Magasin Tina Mikkelsen glæder sig over den forrygende start:

“Det første år er gået over al forventning, og vi er enormt glade for, at aalborgenserne har givet os en så god start.

Udover at borgerne i Aalborg har vist stor opbakning til vores fysiske butik, har det i den grad også gavnet vores onlinesalg i Nordjylland.

Det vil vi selvfølgelig gerne fejre med alle, der har lyst til at kigge forbi på fødselsdagen,” siger hun.

Magasins Store Manager i Aalborg, Tina Mikkelsen

Har fået en personal lingeri-shopper

Magasin i Aalborg har i løbet af det første år haft stort fokus på at gøre dét ekstra og skabe oplevelser for kunderne.

Deres personlige shoppere har blandt andet været meget populære i det nordjyske, og derfor har Magasin også udvidet med en lingeri-shopper.

På selve fødselsdagen lancerer de også deres nye duftkoncept, som giver kunderne mulighed for at få en times konsultation med en uddannet duftekspert, der hjælper dem med at finde deres helt personlige duftgarderobe.

“Vi har fra start slået os fast på at skabe ultimative købsoplevelser, hvor vi skal tilbyde det mere i form af events, talks og anderledes oplevelser.

Senest har vi afholdt et udsolgt beauty-event i samarbejde med Eurowoman, og det er blandt andet den slags oplevelser, vi fortsat gerne vil forkæle vores kunder med i Aalborg,” lyder det fra Tina Mikkelsen.

Den gode start har også gjort, at Magasin i løbet af året har udvidet med flere koncepter, som Lagkagehuset, Coffee Ten og en attraktiv terrasse.

I løbet af denne uge vil Magasin desuden løfte sløret for endnu flere gode tilbud.

Programmet for fødselsdagsfest fredag d. 20. september

Kl. 10-11: Få fødselsdagskage i Lagkagehuset.

Kl. 10-12: I Goodie Appen kan du få en gratis tapas tallerken m. serano hos Coffee Ten.

Kl. 10-19: Deltag i konkurrencen om 2500,- og en Personlig Shopper i Magasin

Kl. 10-19: Via Goodie Card appen kan du få en lille softice hos Is à Bella

Kl. 10-19: Køb en kaffe hos Coffee Ten og få et gratis termokrus fra Bodum.

Kl. 10-19: Du får 4 poser Magasin kaffe til 110,- Spar 130,-.

Kl. 11-18: Få lavet hul i ørerne hos Pilgrim for 50,-

Kl. 12-17: Vi uddeler gavekort á 100,- ved indgangen.

Kl. 13-19: Masser af smagsprøver fra blandt andet Hr. Skov, Nicholas Vahé, Coffee Ten, Magasin kaffe og mange flere.

Kl. 15-18: Med en Goodie App kan du prøve lykkehjulet og vinde masser af lækre præmier.

15-16 – Få fødselsdagsboller i Lagkagehuset.

Kl. 15 – 18: Køb en taske fra DAY et og få brodereret personlige initialer på. Gaver til de første 50 købende kunder.

Kl. 15-18: Der er popcorn til alle børn, og du kan få en Bakito gymnastikpose via din Goodie App.

Kl. 15-18: Besøg H.J. Hansens Gin Bar i herretøjsafdelingen
og meget meget mere…

Magasin har oprettet en Facebook-begivenhed på fødselsdagen, der løbende opdateres frem mod fredag.

Tjek den ud her