Gastromand besøger Chidos: Aalborgs nye hippe mexicaner

Skrevet af: Gastromand

Af Mads Schytte, gastromand.dk

Der er orange i rummet, når man træder ind.

Der står en kaktus i hjørnet af rummet, og der står ”Kæsa´dija” på væggen med en form for lydskrift – mange udtaler det nemlig uden at vide, at to ”l’er” er ”j” på spansk (så fik du lige den til at starte på).

Vi er på Chidos Mexican Grill, som er et nyt mexicansk inspireret spisested på Boulevarden i hjertet af Aalborg.

Det er tredje mexicanske spisested, som er åbnet i Aalborg inden for ret kort tid. Først kom Vaca så kom El Mariachi, så Aalborg må være ret vilde med det!

Ikke siden ”Taco-House” havde sin storhedstid i Reberbansgade har der været så meget hype om guacamole, bønner, tacos, burritos, lime, koriander og chili.

Ikke Tex Mex og lette løsninger

Lets get things straight here – der er ikke tale om tex-mex og nogle nemme løsninger.

Faktisk kan vi lige så godt slå fast engang for alle, at vi er over denne del i Aalborg.

Jeg vil næsten vove den påstand, at middelmådige spisesteder, som springer over, hvor gærdet er lavest, synger på sidste vers og snart er helt udryddet i Aalborg.

Læs også: Gastromand besøger: Den “hemmelige” gourmet-restaurant Vesterbro

De sidste mange steder, vi har besøgt, har været med høj standard inden for deres områder.

Jeg har mine to døtre med, da vi fredag aften svinger forbi Chidos for at teste Take Away.

Sender lange øjne efter quesadillas

Jeg hilser pænt på den ene ejer Troels, som byder velkommen og forklarer om deres udvalg.

Mine piger begynder på den der leg, som vist nok handler om, at dreje rundt og fjolle indtil én kommer til skade.

Mine øjne flakker lidt – heldigvis er Troels hurtig til at tage over og forslår følgende – en burrito til os hver, tre forskellige tacos og lidt guacamole samt salsa on the side.

Jeg er klar – men sender lange øjne efter de quesadillas der er på kortet, så der kommer også sådan en med.

Jeg tænker det må være fint at smage det hele.

Hurtigt kommer der to ekspedienter til som forklarer, at børnene kan få deres burritos, som de selv ønsker det.

Så går der samlebåndsarbejde i det, og inden jeg har fået set mig om, er det hele faktisk klar, og mine piger har fået bestilt deres mad også.

Det fik de klaret hurtigt, tænker jeg ved mig selv og er overrasket over deres tålmodighed og overskud – det er altså skønt, når man har børn med.

To go – ikke til en date

Der er også mulighed for at spise på Chido, men det er nok mest on the go tænker jeg eller på vej til biffen.

På den måde kunne det være okay, men det er ikke tænkt som en hyggekrog, hvis du skal imponere en date – just so you know.

Så er det hjemad, og maden bliver hurtigt stillet frem – det er blevet til – ”Holy Guacamole” med marineret kylling, ris, bønner, fajita-grøntsager, majssalsa, salat, ost og dobbelt op på guacamole.

Videre er der ”Los Tres Amigos”, som er de tre forskellige tacos med kylling, oksekød og svinekød alle med lækkert grønt til.

Læs også: Gastromand besøger We Feat: Du bliver mæt med god samvittighed

Til sidst min quesadilla hvor det måske var mine øjne og ikke mave der talte – men lige meget, for smages det skulle den. Den er med barbacoa som er smeltende mørt oksekød, BBQ-sovs, ris, sorte bønner, majssalsa, tortilla chips og ost.

Vi fik videre et par mexicanske sodavand med, som også lige kommer på bordet.

Klipper en buritto med pulled pork

”Shit der er meget mad!” tænker jeg. Pigerne er allerede i fuld gang og er vilde med det!

Selv min ældste datter som er lidt kræsen klipper næsten en hel burrito med pulled pork, hvilket er flot, for jeg døjer selv lidt efter den ene halvdel af min quesadilla, som er virkelig velsmagende – godt krydret og med godt smag af BBQ.

Jeg når halvvejs igennem min Holy Guacamole, som har fået ekstra koriander, hvilket jo bare gør enhver mexicansk ret til en succes.

Nu må jeg lige disclaime lidt, for jeg elsker mexicansk mad! Lime, kordianer, chili, bønner og mørt kød er altså opskriften på succes i mit univers.

For dig som en lidt ”komsi-komsa”, når det kommer til mexicansk mad, er det måske en mere almindelig oplevelse, for indrømmet det kommer hurtig til at smage lidt ens.

Jeg lægger nemlig mærke til at krydringen virker lidt ensartet på både svin, okse og kylling.

Kødet er virkelig mørt

Jeg må levne lidt af min buritto for at smage på Los Tres Amigos, hvor jeg kun når den med svinekød, som er virkelig lækker – smeltende mørt kød, hvilket i øvrigt går igen med alt kødet – jeg gætter næsten på de bruger en trykkoger, ellers så skal de virkelig i gang tidligt, for det skal have nogle timer for at være så mørt.

Jeg når lige at smage lidt guacamole, inden min datter får spist det hele og registrerer at det mangler en del salt – det kan naturligvis justeres.

Jeg må sige, at jeg er mæt, og for få penge får du faktisk et stort måltid.

Hvis du er en ”ædling”, altså en som spiser godt, så kan du sagtens bliver mæt på en burrito og en enkelt taco, men så tror jeg også du er done.

Prisen på en burrito er mellem 58-62 kr., og tre tacos er mellem 58-65 kr. så dyrt er det ikke.

Et godt bud er, at Chidos Mexican Grill er kommet for at blive. De har potentiale til at få samme succes i Aalborg som i Aarhus.

Club Aalborg giver dig fordele, rabatter og ekstra forkælelse på nogle af Aalborgs bedste steder – vi lancerer Club Aalborg med snigpremiere på fredag

Få fede fordele i byen: På fredag åbner vi Club Aalborg

Delimarché Café er med i Club Aalborg