ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kræs for kødelskere: Her er byens nye hotte Take Away

Af Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Christensen

Autentisk, uhøjtideligt og 100 % ærligt. Det er disse ord, som bedst beskriver ”HELSTEGT”.

Helstegt er et nyt take away-koncept i Aalborg, hvor synet af en roterende helstegt pattegris lokker nysgerrige folk direkte ind fra gaden.

Selvom lokalet Ved Stranden 21 er småt, og mulighederne derfor er begrænsede, så skriger konceptet alligevel af passion og en inderlig lyst til at levere det bedste af det bedste.

Vi mødes med et af ansigterne bag butikken, Rasmus Brun Thomsen, og der er fra start af ingen tvivl om, at den rette kaptajn er sat bag roret.

Vi møder en optimistisk og engageret mand – med begge ben solidt plantet på jorden.

Kræs for kødelskere: Her er byens nye hotte Take Away
Rasmus nede i Helstegt-butikken Ved Stranden

Helstegt har allerede eksisteret i to måneder, men har indtil videre ikke haft travlt med at promovere sig selv.

Hverken på sociale medier. Med konkurrencer. Med annoncer eller andet. Ja, det tog selv migogaalborg.dk noget tid at opdage dem – men så gik den heller ikke længere.

Dette skyldes både den oprigtighed, som de ønsker at blive associeret med – men også at hele konceptet ændrede kurs i sidste øjeblik.

“Da vi begyndte at arbejde på konceptet, var vi helt enige om, at Aalborg manglede noget mexicansk. Så vi gik i gang med det, lavede menukort og testede alt maden. Alt var klar. Men før vi nåede til åbningen, så var både VACA og Mariachi kommet til, fortæller Rasmus til migogaalborg.dk.

Herefter kunne det ikke gå for stærkt med at tage en hurtig beslutning. Og den tog de. På kun to uger blev hele det mexicanske menukort udskiftet med helstegt pattegris, sprøde svær, varme kartofler og hjemmerørte dressinger.

Læs også: Ny restaurantkæde rammer Aalborg: Nu er Sct. Leopolds åbnet

En beslutning, som de ikke har fortrudt. Det er nemlig gået over alt forventning.

Konceptet er inspireret af det meget moderne fænomen ”street food”, og her kan kunderne blande deres helt egen take away-boks med deres fortrukne kød, salat og dressing.

Derudover er der mulighed for at sætte tænderne i en snasket ribbenssandwich med hjemmelavet rødkål og – selvfølgelig – sprøde svær.

Kræs for kødelskere: Her er byens nye hotte Take Away

Beskrivelsen kunne måske forveksles med en form for grillbar, men det er meget langt fra hvad Helstegt leverer til kunderne. Lokalerne er rustikke, tonen er uhøjtidelig, og råvarerne er altid friske.

“Min plan var også, at jeg hver dag skulle poste et opslag på Facebook: I dag har vi denne her gris, der er så meget af den, og det er først til mølle fra klokken 17.00… Vi har jo ofte udsolgt, og det kan ske, at jeg løber tør ind i mellem. Men jeg sørger altid for, at kunderne er glade og får mad med ud af døren,” fortæller Rasmus.

Kræs for kødelskere: Her er byens nye hotte Take Away

Rasmus lægger en dyd i at have glade gæster, og det vidner de mange stamkunder også om. Han fortæller, at størstedelen af dem faktisk besøger butikken op til flere gange om ugen:

“Jeg tror, at jeg lever af de samme 400 mennesker. Det er vildt, hvordan konceptet er blevet modtaget, og der kommer hele tiden nye forbi, som har fået stedet anbefalet af andre.”

Hos Helstegt er man virkelig garanteret en oplevelse udover det sædvanlige og på nuværende tidspunkt, er konceptet også så unikt, at man ikke kan finde noget lignende andre steder i byen – måske i hele landet.

Der er altså mere end én god grund til at slå vejen forbi Ved Stranden 21 og få en sludder med Rasmus, beundre hans madkundskaber og få udfordret samtlige sanser. Det er i hvert fald ikke sidste gang, at vi kigger forbi!

Vi har testet 16 Aalborg-steder: Her er de bedste restauranter og Take Away

Kræs for kødelskere: Her er byens nye hotte Take Away

Del artikel