Nu raser burgerkrigen i Aalborg: Oskar’s er lige åbnet i gågaden

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Michael Qureshi

Aalborg er og bliver en burgerby.

Det har byens mange cafeer i flere år nydt godt af. Men nu vælter en massiv bølge af burgerbarer ind over Aalborg.

Det begyndte i 2016 med WeDoBurgers som den første rigtige burgerbar, der havde et koncept, som skilte sig ud i forhold til de traditionelle fast food-kæder som McDonalds og Burger King.

WeDoBurgers i Sankelmarksgade har fået masser af vind i sejlene i Aalborg, og derfor er byens potentiale også spottet af andre med burger-koncepter.

For et par dage siden slog Aalborgs nyeste burgerjoint Oskar’s så dørene op.

To mere er på vej til Aalborg

Dem vender vi lige tilbage til. For ikke nok med at de lige er åbnet, så kommer Grillen Burgerbar med stor åbning den 18. april.

Grillen får mange rosende ord med på vejen fra dem, der har prøvet dem i København og Aarhus.

Grillen Burgerbar åbner snart i Aalborg

Og nu melder populære The Burger Schack sig også på banen i Aalborg. De søger personale, når de inden sommerferien åbner i byen. De har haft stor succes i Aarhus og har derudover udvidet til Randers og Herning.

Så er man vild med burgere, så kan man godt gå i træning til at spise ekstra mange de kommende måneder i Aalborg.

Og så tilbage til Oskar’s, der åbnede i den ene gågade i sidste uge. Nærmere betegnet Bredegade 12 lige ned af det hjørne, hvor City Blomster ligger, og skråt over for TechAmmo.

Vi testede Oskar’s til frokost

Det var lidt ud af det blå, at vi pludselig opdagede, at Aalborg havde fået en ny burgerbar. Men alt for vores læsere.

Så vi tog hele redaktionen med ud på frokostburgere for at smage på sagerne.

Oskar’s kører et åbningstilbud på en burgermenu med burger, pomfritter og sodavand for kun 50 kr. Det er i hvert fald noget, vi kan forholde os til i Nordjylland.

Sådan ser en cheeseburger-menu ud på Oskar’s

Der var lidt klassiske åbningsproblemer såsom en udsugning, der ikke fungerede optimalt, og noget med en gasgrill, der havde lidt udfald.

Men ikke værre end at vi fik serveret nogle velsmagende cheeseburgere og ganske fine pomfritter med lækkert tilbehør af chilimayo og deres egenkomponeret mayo.

Derudover kan man selv vælge at supplere med lidt syltede agurker og nogle forskellige saucer heriblandt bbq og amerikansk mustard.

Tag selv ned og smag deres burgere

Dommen må være, at de ikke når WeDoBurgers niveau, hvor der er mere kælet for detaljerne. Mindre kan altså også godt gøre det.

For det var en ganske solid frokostburger, vi spiste os igennem. Vi kan i hvert fald kun anbefale, at man selv tager ned og smagstester. Er man vild med burgere, så er man jo nødt til at have godt styr på, hvad der findes af alternativer i Aalborg.

Det ligger dejligt centralt i forhold til at spise en hurtig frokost eller aftensmad plus Take Away på alle tider af dagen.

Indehaveren Oskar Kristjiansson er islænding. I Aarhus har han været med til at starte Murphy’s Burger Joint op, som er blevet taget rigtig godt imod dernede.

Nu er det sønnerne, der kører Murphy’s i Aarhus, men han selv er rykket videre nordpå til Aalborg.

“Vores koncept er meget enkelt. En burger behøver ikke at være alt for kompliceret, og så har vi vores sauce-bar, hvor man selv kan vælge at dosere mængden af forskellige saucer og sylte. Hos os får man en meget ærlig burger forstået på den måde, at man kan gennemskue, hvad der er i den, og på den måde får man en rigtig fin smagsoplevelse.

Vi er gået meget efter en god håndholdt burger, hvor bøffen smager af rigtig kød og grill. Det er klart, at vi håber, at Aalborg tager lige så godt imod Oskar’s som Aarhus har taget imod Murphy’s,” lød det fra Oskar selv, da vi besøgte ham tirsdag til frokost.

Burgerbarer i Aalborg 

WeDoBurgers
Sankelmarksgade 9a

Oskar’s
Bredegade 12

Holy Cow
Shoppen

Burger Go
Ved Stranden 11b

Grillen Burgerbar
Stranden 1
ÅBNER 18. APRIL

The Burger Schack
UKENDT LOKATION OG ÅBNINGSDATO

Street Food Aalborg
Billedet her er fra Copenhagen Street Food på Papirøen

Bremser tidsplan: Krise udskyder åbning af Supersygehuset et halvt år

Skrevet af: Michael Qureshi

Supersygehuset i Aalborg er det største enkeltstående byggeprojekt nogensinde i Aalborg Kommunes historie.

Man har netop med stor succes haft Åbent Hospital, hvor man åbnede portene for nysgerrige aalborgensere og øvrige nordjyder.

Her kunne tusinder af gæster se det imponerende byggeri i fuldt flor og komme helt tæt på projektet.

Men en større krise er nu blusset op, og får store konsekvenser for åbningen af Universitetshospitalet.

Må udskydes et halvt år

Det nye hospital er hårdt ramt af, at totalleverandøren ikke har leveret det fornødne el-projekt. Dermed er der udsigt til at udskyde åbningen i et halvt år.

Det skriver Nordjyske tirsdag.

Målet var, at Supersygehuset skulle stå klar i slutningen af 2020, men nu ser det ud til, at det først bliver i foråret 2021.

“Vores totalrådgiver har ikke leveret et bygbart el-projekt, så entreprenøren kan komme til at trække kabler, og hvad de nu ellers skal.

Det kan få betydning for økonomien, når der skal betales løn til håndværkere, som bare står og venter på at komme i gang,” siger regionsrådsformand Ulla Astman til Nordjyske.

Byggeriet består bl.a. af to sengetårne og når op i ni etagers højde. Hertil kommer en helikopterplatform på taget af det sydlige sengetårn, hvorfra der er direkte elevatoradgang til operations- og behandlerafsnit nedenunder.

 

Stor udvidelse på plads: Sådan bliver det nye Gigantium

Skrevet af: Redaktionen
Illustration: Kjær & Richter
Illustration: Kjær & Richter

Det har længe været en del af planen, og nu er tingene endelig på plads.

Til foråret begynder den planlagte udvidelse af Gigantium i Aalborg, som omfatter en 4.300 kvadratmeter stor tilbygning med hal- og fitnessfaciliteter.

Man får bl.a. et stort træningsområde, som vil være attraktivt for alle dem, der bor i området omkring Gigantium.

Aalborg-entreprenøren TL BYG har sikret sig totalentreprisen på det omfattende projekt på tre etager.

Den ikoniske hal danner rammen om en række af Aalborgs største sportsbegivenheder som hjemmebane for både Aalborg Håndbold og Aalborg Pirates.

Nu skal Gigantium udvides med en stor tilbygning på 4.300 kvadratmeter fordelt på tre etager, så endnu flere aalborgensere kan få glæde af faciliteterne.

Illustration: Kjær & Richter

Aalborg-virksomhed valgt til opgaven

Aalborgvirksomheden TL BYG, der blandt andet står bag opførelsen af Musikkens Hus og renovering af Kunsten Museum of Modern Art, er valgt som totalentreprenør på byggeriet.

“Den stigende interesse for Aalborg Øst skaber en øget efterspørgsel på Gigantiums faciliteter, der i forvejen er underlagt et enormt pres.

Der er behov for mere kapacitet, og vi glæder os til at komme i gang med projektet, som opgavemæssigt passer rigtig godt til vores kernekompetencer,” lyder det fra Jens Nielsen, salgsdirektør i TL BYG, der er valgt som totalentreprenør på det omfattende projekt.

Gigantium får ny hovedindgang

Tilbygningen placerer sig på sydvestsiden ved den eksisterende atletik- og idrætshal og skal blandt andet rumme to sammenhængende sportshaller med tilhørende omklædningsfaciliteter, et stort træningsområde, konference- og mødelokaler samt behandlerrum og toiletfaciliteter.

Udvidelsen omfatter desuden en ny hovedindgang og ankomstområde mod syd.

Illustration: Kjær & Richter

“Det er helt afgørende, at den nye tilbygning udarbejdes med en arkitektonisk samhørighed for at skabe en naturlig synergi med det eksisterende Gigantium.

Materialerne er derfor nøje udvalgt til de indendørs faciliteter og facadebeklædning, så hallen fremstår som en samlet enhed,” siger Jens Nielsen.

 Facaden på de nye halbygninger opdeles i felter med perforende sinusplader og glatte metalplader, der skaber et dynamisk, visuelt udtryk afhængigt af vind og vejr.

Første spadestik til Gigantiums tilbygning bliver taget i foråret 2020, og projektet skal afleveres i efteråret 2021.

Gode tilbud, kage og bobler: Magasin fejrer 1 års fødselsdag med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

På fredag den 20. september er det et år siden, at Magasin vendte retur til Aalborg.

Det berømte stormagasin åbnede igen dørene til deres mondæne shopping-omgivelser i det nye Friis Shoppingcenter, og nu er det tid til at fejre et års fødselsdagen.

Det bliver fejret med et brag af en fødselsdagsfest hele dagen med gode tilbud, bobler, konkurrencer, uddeling af gavekort og meget mere.

Aalborgenserne har taget så godt imod stormagasinet, at det nu skal fejres med manér.

Aktiviteter hele dagen

Allerede fra i dag er festlighederne indledt, hvor der hele ugen vil være masser af gode tilbud i Mad&Vin i Magasin.

På selve fødselsdagsdatoen den 20. september går det for alvor løs med aktiviteter i hele åbningstiden fra kl. 10-19.

På dagen kan du blandt andet starte med fødselsdagskage i Lagkagehuset fra kl. 10-11, og der vil også være mulighed for at deltage i en konkurrence om et gavekort til en personlig shopper, hvor du også får et gavekort på 2.500 kr.

Du kan få lavet huller i ørene hos Pilgrim, og fra kl. 12-17 vil der blive uddelt gavekort på 100 kr. ved indgangen.

Derudover vil der fra kl. 15-18 være et lykkehjul med lækre præmier samt delikate smagsprøver.

Første år er gået over al forventning

Store Manager i Magasin Tina Mikkelsen glæder sig over den forrygende start:

“Det første år er gået over al forventning, og vi er enormt glade for, at aalborgenserne har givet os en så god start.

Udover at borgerne i Aalborg har vist stor opbakning til vores fysiske butik, har det i den grad også gavnet vores onlinesalg i Nordjylland.

Det vil vi selvfølgelig gerne fejre med alle, der har lyst til at kigge forbi på fødselsdagen,” siger hun.

Magasins Store Manager i Aalborg, Tina Mikkelsen

Har fået en personal lingeri-shopper

Magasin i Aalborg har i løbet af det første år haft stort fokus på at gøre dét ekstra og skabe oplevelser for kunderne.

Deres personlige shoppere har blandt andet været meget populære i det nordjyske, og derfor har Magasin også udvidet med en lingeri-shopper.

På selve fødselsdagen lancerer de også deres nye duftkoncept, som giver kunderne mulighed for at få en times konsultation med en uddannet duftekspert, der hjælper dem med at finde deres helt personlige duftgarderobe.

“Vi har fra start slået os fast på at skabe ultimative købsoplevelser, hvor vi skal tilbyde det mere i form af events, talks og anderledes oplevelser.

Senest har vi afholdt et udsolgt beauty-event i samarbejde med Eurowoman, og det er blandt andet den slags oplevelser, vi fortsat gerne vil forkæle vores kunder med i Aalborg,” lyder det fra Tina Mikkelsen.

Den gode start har også gjort, at Magasin i løbet af året har udvidet med flere koncepter, som Lagkagehuset, Coffee Ten og en attraktiv terrasse.

I løbet af denne uge vil Magasin desuden løfte sløret for endnu flere gode tilbud.

Programmet for fødselsdagsfest fredag d. 20. september

Kl. 10-11: Få fødselsdagskage i Lagkagehuset.

Kl. 10-12: I Goodie Appen kan du få en gratis tapas tallerken m. serano hos Coffee Ten.

Kl. 10-19: Deltag i konkurrencen om 2500,- og en Personlig Shopper i Magasin

Kl. 10-19: Via Goodie Card appen kan du få en lille softice hos Is à Bella

Kl. 10-19: Køb en kaffe hos Coffee Ten og få et gratis termokrus fra Bodum.

Kl. 10-19: Du får 4 poser Magasin kaffe til 110,- Spar 130,-.

Kl. 11-18: Få lavet hul i ørerne hos Pilgrim for 50,-

Kl. 12-17: Vi uddeler gavekort á 100,- ved indgangen.

Kl. 13-19: Masser af smagsprøver fra blandt andet Hr. Skov, Nicholas Vahé, Coffee Ten, Magasin kaffe og mange flere.

Kl. 15-18: Med en Goodie App kan du prøve lykkehjulet og vinde masser af lækre præmier.

15-16 – Få fødselsdagsboller i Lagkagehuset.

Kl. 15 – 18: Køb en taske fra DAY et og få brodereret personlige initialer på. Gaver til de første 50 købende kunder.

Kl. 15-18: Der er popcorn til alle børn, og du kan få en Bakito gymnastikpose via din Goodie App.

Kl. 15-18: Besøg H.J. Hansens Gin Bar i herretøjsafdelingen
og meget meget mere…

Magasin har oprettet en Facebook-begivenhed på fødselsdagen, der løbende opdateres frem mod fredag.

Tjek den ud her