Nu raser burgerkrigen i Aalborg: Oskar’s er lige åbnet i gågaden

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Michael Qureshi

Aalborg er og bliver en burgerby.

Det har byens mange cafeer i flere år nydt godt af. Men nu vælter en massiv bølge af burgerbarer ind over Aalborg.

Det begyndte i 2016 med WeDoBurgers som den første rigtige burgerbar, der havde et koncept, som skilte sig ud i forhold til de traditionelle fast food-kæder som McDonalds og Burger King.

WeDoBurgers i Sankelmarksgade har fået masser af vind i sejlene i Aalborg, og derfor er byens potentiale også spottet af andre med burger-koncepter.

For et par dage siden slog Aalborgs nyeste burgerjoint Oskar’s så dørene op.

To mere er på vej til Aalborg

Dem vender vi lige tilbage til. For ikke nok med at de lige er åbnet, så kommer Grillen Burgerbar med stor åbning den 18. april.

Grillen får mange rosende ord med på vejen fra dem, der har prøvet dem i København og Aarhus.

Grillen Burgerbar åbner snart i Aalborg

Og nu melder populære The Burger Schack sig også på banen i Aalborg. De søger personale, når de inden sommerferien åbner i byen. De har haft stor succes i Aarhus og har derudover udvidet til Randers og Herning.

Så er man vild med burgere, så kan man godt gå i træning til at spise ekstra mange de kommende måneder i Aalborg.

Og så tilbage til Oskar’s, der åbnede i den ene gågade i sidste uge. Nærmere betegnet Bredegade 12 lige ned af det hjørne, hvor City Blomster ligger, og skråt over for TechAmmo.

Vi testede Oskar’s til frokost

Det var lidt ud af det blå, at vi pludselig opdagede, at Aalborg havde fået en ny burgerbar. Men alt for vores læsere.

Så vi tog hele redaktionen med ud på frokostburgere for at smage på sagerne.

Oskar’s kører et åbningstilbud på en burgermenu med burger, pomfritter og sodavand for kun 50 kr. Det er i hvert fald noget, vi kan forholde os til i Nordjylland.

Sådan ser en cheeseburger-menu ud på Oskar’s

Der var lidt klassiske åbningsproblemer såsom en udsugning, der ikke fungerede optimalt, og noget med en gasgrill, der havde lidt udfald.

Men ikke værre end at vi fik serveret nogle velsmagende cheeseburgere og ganske fine pomfritter med lækkert tilbehør af chilimayo og deres egenkomponeret mayo.

Derudover kan man selv vælge at supplere med lidt syltede agurker og nogle forskellige saucer heriblandt bbq og amerikansk mustard.

Tag selv ned og smag deres burgere

Dommen må være, at de ikke når WeDoBurgers niveau, hvor der er mere kælet for detaljerne. Mindre kan altså også godt gøre det.

For det var en ganske solid frokostburger, vi spiste os igennem. Vi kan i hvert fald kun anbefale, at man selv tager ned og smagstester. Er man vild med burgere, så er man jo nødt til at have godt styr på, hvad der findes af alternativer i Aalborg.

Det ligger dejligt centralt i forhold til at spise en hurtig frokost eller aftensmad plus Take Away på alle tider af dagen.

Indehaveren Oskar Kristjiansson er islænding. I Aarhus har han været med til at starte Murphy’s Burger Joint op, som er blevet taget rigtig godt imod dernede.

Nu er det sønnerne, der kører Murphy’s i Aarhus, men han selv er rykket videre nordpå til Aalborg.

“Vores koncept er meget enkelt. En burger behøver ikke at være alt for kompliceret, og så har vi vores sauce-bar, hvor man selv kan vælge at dosere mængden af forskellige saucer og sylte. Hos os får man en meget ærlig burger forstået på den måde, at man kan gennemskue, hvad der er i den, og på den måde får man en rigtig fin smagsoplevelse.

Vi er gået meget efter en god håndholdt burger, hvor bøffen smager af rigtig kød og grill. Det er klart, at vi håber, at Aalborg tager lige så godt imod Oskar’s som Aarhus har taget imod Murphy’s,” lød det fra Oskar selv, da vi besøgte ham tirsdag til frokost.

Burgerbarer i Aalborg 

WeDoBurgers
Sankelmarksgade 9a

Oskar’s
Bredegade 12

Holy Cow
Shoppen

Burger Go
Ved Stranden 11b

Grillen Burgerbar
Stranden 1
ÅBNER 18. APRIL

The Burger Schack
UKENDT LOKATION OG ÅBNINGSDATO

Street Food Aalborg
Billedet her er fra Copenhagen Street Food på Papirøen

Sjældent de er til salg: Nu kan du få dit eget byhus i midtbyen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Der er efterhånden masser af boliger til salg i Aalborg, så det er om at finde dem, som virkelig skiller sig ud fra mængden.

Har du også forelsket dig i de små byhuse på de små gader med brosten inde i Aalborg, så er det nu, du skal slå til.

DIT HJEM har nu fået et af disse små hyggelige huse til salg på Peder Barks Gade.

Bo småt og godt

Den hyggelige gade er en af Aalborgs mest unikke gader med stemningsfyldte og charmerende byhuse, som sjældent ses udbudt til salg.

Det stemningsfyldte byhus er 65 kvadratmeter, som er veldisponeret ud på to plan.

Her er en entré, stue, spisestue, køkken, badeværelse, og soveværelse.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Pragtfuld solgård

Hyggen fortsætter ude i den lille sydvest vendte solgård, hvor solen kan nydes på de varme sommerdage.

Her er der også plads til et fire personers havesæt, blomsterkrukker og en grill.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Det skønne lille byhus er blevet udbudt til 2.399.000 kroner, og du kan læse mere og se flere billeder her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Napa fylder et år i weekenden: Fejrer det med stort fødselsdagsevent

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe

Aalborgs mange caféer og restauranter har det seneste år været igennem en kæmpe opblomstring.

Det er ikke længere nok at kunne servere en klassisk burger, en varm kop kaffe eller en  pastasalat. Aalborgenserne stiller krav til deres caféoplevelse, og det kan både ses og mærkes i den måde, stederne – på trods af deres mange års erfaring – gradvist udvikler sig, og indordner sig markedet.

Men på trods af de mange valgmuligheder, når det kommer til spisesteder i byen, så er der stadig plads til nye børn i klassen.

Det beviser NAPA Lounge i Vesterå, der om ganske få dage kan fejre sin 1 års fødselsdag.

Oplev NAPA til Åbent Hus

Den fejrer de på lørdag fra kl. 13-17 med Åbent Hus for alle interesserede, som blandt andet kan se frem til at møde (og ikke mindst smage på) NAPA’s egne leverandører inden for både vin, øl og mad – imens man nyder tonerne fra det jazzband, der også gæster de lækre lokaler på dagen.

Derudover vil der blive serveret forskellige former for fødselsdagslækkerier i form af kanapéer, signaturcocktails, kaffe og kage – og mulighed for at se nærmere på de mødefaciliteter, som NAPA tilbyder på deres førstesal.

“Aalborg har taget rigtig godt imod os, og vi har fået ros til op over skyerne. Derfor vil vi gerne indbyde vores stamgæster såvel som dem, der stadig har til gode at se, hvad huset kan byde på, til en uformel fejring i vores lokaler.” fortæller Mette Jensen, som står bag NAPA.

Læs mere om dagen her.

Endnu skarpere koncept

Caféen i Vesterå åbnede med et brag sidste år og havde store visioner om at blive et hipt sted med kombineret café- og vinbar. Siden har målsætningerne ændret sig – men kun mod at blive endnu skarpere.

“Vores fokus skal stadig være på vores vin, og vi vil gerne kunne give folk en anderledes vinoplevelse, end de kan få andre steder i byen.

Napas indehaver Mette (tv) og restaurantchef Signe

Vi serverer næsten alle vores vine på glas, og fremover vil vi også fokusere på at implementere dem meget mere i vores madretter.” forklarer Mette, og løfter også sløret for, at der også snart vil ske en masse spændende på både mad- og eventfronten.

“De kommende måneder byder på en masse spændende tiltag for NAPA, og vi håber at kunne blive sådan et sted, hvor man gerne vil sidde og hygge sig i mange timer. Det skal være intimt, hyggeligt og med tid til at kræse for den enkelte gæst – uden at det bliver fisefornemt.

Med hensyn til maden, så vil vi gerne strække os mere mod det amerikanske med social dining og forskellige småretter, der kan gå ind og bakke vinene endnu mere op, end vores menukort gør nu.”

 

 

Mange spændende arrangementer i vente

Desuden kan aalborgenserne også godt begynde at glæde sig til efteråret, hvor NAPA på deres 1. sal disker op med den ene spændende smagning efter den anden.

“Vores smagninger bliver planlagt under forskellige temaer; og foruden muligheden for at købe de forskellige flasker med hjem til attraktive priser, så kan vi også tilbyde nogle helt særlige smagsoplevelser, der virkelig kan udvide horisonten.

Vi har allerede en amerikansk vinsmagning i kalenderen, måske en eksklusiv champagnesmagning i december, og generelt flere unikke arrangementer, som vi glæder os meget til at præsentere for Aalborg.” slutter Mette.

WeDoBurgers-kæden solgt: Fortsætter kun med et sted i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Der var fart på burgerkæden WeDoBurgers, da den indtog Århus, Aalborg, Esbjerg og København.

I Aalborg åbnede man endda den første rigtige restaurant med flere siddepladser, og som skulle fungere som kædens Flagship Store.

Desværre går tingene ikke altid, som man drømmer om. Planerne om at være en landsdækkende burgerkæde kunne ikke realiseres, og nu har de oprindelige stiftere solgt den videre.

Det var barnestjernen Danny Kool og partner Christoffer No, der startede WeDoBurgers sammen med Aalborg-investoren Henrik Klindt Petersen.

Ny ejer er fundet

Nu er WeDoBurgers solgt videre til århusianske Akram Palani. Til det siger Danny Kool med det borgerlige navn Daniel Sørensen til MigogAalborg;

“Vi har i noget tid søgt efter den rigtige person til at drive WeDoBurgers videre. Den person har vi fundet i Akram. Han virker til at brænde for WeDoBurgers, så det glæder os, at han er den nye ejer,” fortæller Daniel.

Kun Borgergade fortsætter

Ejerskiftet får den konsekvens, at kun en af de to Aalborg-steder lever videre. Den anden lukkes ned.

“Jeg har altid haft et godt øje til WeDoBurgers og deres burgere, som jeg smagte første gang for et par år siden! Jeg synes, at deres burgere og fritter altid har skilt sig ud fra mængden.

Derfor var jeg ikke i tvivl, da jeg blev spurgt, om jeg ville overtage. Jeg kommer selv til at stå i køkkenet og sikre, at kvaliteten er den samme hver gang. Kvaliteten i produktet er for mig det vigtigst.

Derfor valgte jeg også kun at overtage butikken i Borgergade, da jeg ikke kan være to steder på en gang. Jeg har heldigvis overtaget det meste af deres tidligere fantastiske personale, så jeg og butikken er i gode hænder,” forklarer han til MigogAalborg.

Dermed gik WeDoBurgers fra fem steder i landets fire største byer til nu blot en enkelt i Aalborg.