Nu raser burgerkrigen i Aalborg: Oskar’s er lige åbnet i gågaden

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Michael Qureshi

Aalborg er og bliver en burgerby.

Det har byens mange cafeer i flere år nydt godt af. Men nu vælter en massiv bølge af burgerbarer ind over Aalborg.

Det begyndte i 2016 med WeDoBurgers som den første rigtige burgerbar, der havde et koncept, som skilte sig ud i forhold til de traditionelle fast food-kæder som McDonalds og Burger King.

WeDoBurgers i Sankelmarksgade har fået masser af vind i sejlene i Aalborg, og derfor er byens potentiale også spottet af andre med burger-koncepter.

For et par dage siden slog Aalborgs nyeste burgerjoint Oskar’s så dørene op.

To mere er på vej til Aalborg

Dem vender vi lige tilbage til. For ikke nok med at de lige er åbnet, så kommer Grillen Burgerbar med stor åbning den 18. april.

Grillen får mange rosende ord med på vejen fra dem, der har prøvet dem i København og Aarhus.

Grillen Burgerbar åbner snart i Aalborg

Og nu melder populære The Burger Schack sig også på banen i Aalborg. De søger personale, når de inden sommerferien åbner i byen. De har haft stor succes i Aarhus og har derudover udvidet til Randers og Herning.

Så er man vild med burgere, så kan man godt gå i træning til at spise ekstra mange de kommende måneder i Aalborg.

Og så tilbage til Oskar’s, der åbnede i den ene gågade i sidste uge. Nærmere betegnet Bredegade 12 lige ned af det hjørne, hvor City Blomster ligger, og skråt over for TechAmmo.

Vi testede Oskar’s til frokost

Det var lidt ud af det blå, at vi pludselig opdagede, at Aalborg havde fået en ny burgerbar. Men alt for vores læsere.

Så vi tog hele redaktionen med ud på frokostburgere for at smage på sagerne.

Oskar’s kører et åbningstilbud på en burgermenu med burger, pomfritter og sodavand for kun 50 kr. Det er i hvert fald noget, vi kan forholde os til i Nordjylland.

Sådan ser en cheeseburger-menu ud på Oskar’s

Der var lidt klassiske åbningsproblemer såsom en udsugning, der ikke fungerede optimalt, og noget med en gasgrill, der havde lidt udfald.

Men ikke værre end at vi fik serveret nogle velsmagende cheeseburgere og ganske fine pomfritter med lækkert tilbehør af chilimayo og deres egenkomponeret mayo.

Derudover kan man selv vælge at supplere med lidt syltede agurker og nogle forskellige saucer heriblandt bbq og amerikansk mustard.

Tag selv ned og smag deres burgere

Dommen må være, at de ikke når WeDoBurgers niveau, hvor der er mere kælet for detaljerne. Mindre kan altså også godt gøre det.

For det var en ganske solid frokostburger, vi spiste os igennem. Vi kan i hvert fald kun anbefale, at man selv tager ned og smagstester. Er man vild med burgere, så er man jo nødt til at have godt styr på, hvad der findes af alternativer i Aalborg.

Det ligger dejligt centralt i forhold til at spise en hurtig frokost eller aftensmad plus Take Away på alle tider af dagen.

Indehaveren Oskar Kristjiansson er islænding. I Aarhus har han været med til at starte Murphy’s Burger Joint op, som er blevet taget rigtig godt imod dernede.

Nu er det sønnerne, der kører Murphy’s i Aarhus, men han selv er rykket videre nordpå til Aalborg.

“Vores koncept er meget enkelt. En burger behøver ikke at være alt for kompliceret, og så har vi vores sauce-bar, hvor man selv kan vælge at dosere mængden af forskellige saucer og sylte. Hos os får man en meget ærlig burger forstået på den måde, at man kan gennemskue, hvad der er i den, og på den måde får man en rigtig fin smagsoplevelse.

Vi er gået meget efter en god håndholdt burger, hvor bøffen smager af rigtig kød og grill. Det er klart, at vi håber, at Aalborg tager lige så godt imod Oskar’s som Aarhus har taget imod Murphy’s,” lød det fra Oskar selv, da vi besøgte ham tirsdag til frokost.

Burgerbarer i Aalborg 

WeDoBurgers
Sankelmarksgade 9a

Oskar’s
Bredegade 12

Holy Cow
Shoppen

Burger Go
Ved Stranden 11b

Grillen Burgerbar
Stranden 1
ÅBNER 18. APRIL

The Burger Schack
UKENDT LOKATION OG ÅBNINGSDATO

Street Food Aalborg
Billedet her er fra Copenhagen Street Food på Papirøen

Verdens stærkeste chilisauce: Spis 10 ml og få maden til halv pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom det nok ikke bliver et problem at holde varmen i næste uge med temperaturer op mod 30 grader, så har vi fundet en sjov udfordring til dig, der virkelig kan lide at få varmen – i både mund, krop og sind.

Café Mumbai i Nordkraft serverer autentiske indiske retter, som jo ofte er noget mere krydrede, end de klassiske danske retter. På menukortet er der således også markeret den enkelte ret er: *Medium, **Stærk eller ***Hot.

Og selvom muligheden “hot” sikkert er spicy nok til de fleste af os, kan du krydre tilværelsen og de indiske serveringer lidt ekstra, når du nyder maden.

Den ultimative manddomsprøve

Café Mumbai kalder det selv den ultimative manddomsprøve, og udfordringen lyder da også som noget af en mundfuld:

Hvis du spiser deres hjemmelavede chili-sauce som tilbehør til din mad, så du halv pris på maden.

Det lyder da egentlig ret ligetil?

… Det er dog værd at bemærke, at chili-saucen har fået navnet Kill Switch af én grund: Den er lavet på verdens stærkeste chili!

For at få halv pris på maden, skal du spise alle 10 ml., som du eksempelvis kan få udleveret til din Chicken Tikka Masala eller Lamb Korma.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mumbai Café (@mumbaiaalborg) den

Tør du tage udfordringen op?

Du finder Café Mumbai på Kjellerups Torv 1 i Nordkraft. De har åbent alle dage fra kl. 17.00 – 21.00

Hvad: Halv pris på maden – hvis du spiser 10 ml. chilisauce lavet på verdens stærkeste chili
Hvor: Café Mumbai
Hvornår: Alle dage

Du finde mere info om Café Mumbai her.

Afholdes for 22. år i træk: Den Blå Festival er klar med fed nyhed

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Den Blå Festival.
Foto: BrknRib Photo and Artwork.
Den Blå Festival. Foto: BrknRib Photo and Artwork.

Nibe Festival er knap nok overstået, før vi kan glæde os til den næste hyggelige festival i Nordjylland.

Den Blå Festival er den årlige jazz- og bluesfestival i Aalborg, der i fire dage forvandler hele midtbyen til et slaraffenland af musik, hygge, kolde drikkevarer og god stemning.

Det helt unikke ved festivalen er, at den er helt gratis at deltage i, og i år finder den sted fra torsdag den 15. august til søndag den 18. august.

Den Blå Festival 2019 har som altid de to store hovedscener på Toldbod Plads på havnefronten og på Gammeltorv ved Råshuset.

Derudover er der koncerter på mange af byen cafeer, værtshuse og spillesteder. Der er blandt andet koncerter på Café Ulla Terkelsen, El Mariachi, Aalborgs Slotskro, Hasseris Kirke, John Bull Pub, Egholm og som noget helt nyt i år: på Salling Rooftop.

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Jazz og blues på toppen af Aalborg

Den helt store nyhed i år er, at du kan nyde lækker jazz og blue i højderne.

Der er nemlig hele tre koncerter på Salling Rooftop,  hvor du kan glæde dig til at lytte til en række spændende artister på toppen af Aalborg.

Onsdag den 14. august fra klokken 15.00-17.30 gælder det Jesper Theis Duo. Jesper Theis spiller guitar i stil med gamle bluesmestre som Son House og Robert Johnson.

Han behandler deres sange med stor respekt, men han er ikke bange for lege med arrangementerne og puste nyt liv i de hævdvundne klassikere. Med sig har han Søren Lindholt på kontrabas.

Torsdag den 15. august klokken 15.00-17.30 er så Big Creek Slim Duo, der vil underholde på Salling Rooftop.  Big Creek Slim har en mørk og raspende stemme og spiller råt og udtryksfuldt på sin gamle guitar.

Han spiller klassisk Chicago- og Delta-blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Han har på få år udgivet fem album, som alle har fået flotte anmeldelser og vundet et hav af priser.

Fredag den 16. august klokken 15.00-17.30 slutter koncerterne i de høje luftlag med Tim Lothar og HP Lange. Det er to af de travleste og mest velanskrevne bluesmusikere i Danmark, der mødes denne dag.

Tim Lothar har turneret 20 lande, har otte anmelderroste udgivelser bag sig, har modtaget priser i ind‐ og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa. Han er lige nu en af DK’s skarpeste og mest respekterede bluesmusikere.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues. Du finder mere info om koncerterne her.

Hvad: Den Blå Festival
Hvor: I hele Aalborg
Hvornår: 15. – 18. august

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Film under åben himmel: Sådan bliver vejret til Zulu Sommerbio på tirsdag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

På tirsdag starter TV2 Zulu deres årlige Zulu Sommerbio, hvor de tager rundt i det danske land for at vise gode film under åben himmel.

Traditionen tro åbner sommerbioen sæsonen lige her i Aalborg kl. 21.45, når A Star is Born vises i Skovdalen.

Men film under åben himmel, betyder også, at vejret har ret meget at sige; skal man tage afsted eller ej?

Hvordan bliver vejret?

Vejrprognoser kan ofte være uforudsigelige, men med kun to døgn til arrangementet, er der ret stor sandsynlighed for, at der kan stoles på vejrudsigten.

Og det bliver nærmest perfekt vejr til årets Zulu Sommerbio i Skovdalen. DMI lover tørvejr hele dagen, og temperaturen topper klokken 17.00 med 24 grader.

Når filmen starter omkring 21.45 kan vi se frem til mellem 18-22 grader, en let vind og ikke mindst: tørvejr.

Der er derfor al mulig god grund til at tage forbi Skovdalen på tirsdag, men tag da gerne et tæppe med – om ikke andet for hyggens skyld!

Stjernespækket drama

Filmen der vises er storfilmen A Star Is Born, som er produceret og instrueret af Bradley Cooper, der også spiller hovedrollen sammen med Lady Gaga.

Filmen er blevet en kæmpe succes over hele verden, og den var nomineret til intet mindre end 8 Oscars, hvor sangen Shallow vandt for bedste originale sang.

Filmen handler om den berømte rockstjerne Jackson Maine spillet af Bradley Cooper.

Han opdager stortalentet Ally, spillet af Lady Gaga, som spiller på en bar for dragartister.

De indleder et forhold, og Ally kommer med på Jacksons turné, hvor hun opdages af et berømt pladeselskab som vil gøre hende til en stjerne.

Jackson bliver jaloux, samtidig med at hans egen karriere er i fare på grund af store mængder alkohol og narkotika. I tillæg er Jackson på vaklende grund med sin storebror og turnémanager Bobby.

Gratis for alle

Traditionen tro er ZULU Sommerbio gratis for alle, så det er bare med at møde op med godt humør, en behagelig stol og måske en pakke kleenex til filmen.

Der kan købes snacks og drikkevarer, men du må også gerne medbringe det hele selv.

Hvad: Zulu Sommerbio (A Star Is Born)
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: Tirsdag d. 23. juli kl. 21.45
Pris: Gratis

Du kan læse mere her.