Nu afsløres hemmeligheden: D’Wine åbner ægte spansk restaurant i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Restaurant D'Wine åbner i Aalborg
Restaurant D'Wine åbner i Aalborg

Holle’s Vinstue åbnede i 1962 og har været et legendarisk sted i Aalborg siden.

Men i december 2016 sluttede den æra.

Siden har spekulationerne og rygterne kørt på fulde drøn omkring, hvad der skulle ske i lokalerne i Algade.

Det har længe været kendt, at det er Kristian Ishøy, manden bag vinhandlen D’Wine og den populære vinbar D’Wine Bar, som sammen med fire andre har overtaget lokalerne.

Men der har været lukket for udmeldinger omkring planerne. Lige indtil nu.

I dag fortæller Kristian Ishøy eksklusivt til migogaalborg.dk, at Aalborg får en spansk restaurant. Og det bliver ikke bare endnu en tapasrestaurant i mængden på det danske marked.

Det bliver en autentisk spansk restaurant med et helt nyskabende koncept, som man ikke finder andre steder i landet.

Detaljerne på hvordan konceptet bliver nyskabende, vil Kristian Ishøy ikke afsløre endnu.

Stor kærlighed til det spanske køkken

Men han åbner dog op omkring planerne for projektet, som han bygger sammen med fire prominente erhvervsfolk fra Aalborg.

”I bund og grund synes vi, at vi har en fantastisk restaurantsjæl i Aalborg, som kun er blevet endnu bedre de seneste år. Men vi ser muligheden for at bygge et ekstra lag på, i forhold til det vi har i Aalborg lige nu.

I D’Wine og på D’Wine Bar har vores fokus været på vinen samt passionen og kærligheden for det spanske. Men vi har manglet et sted at sætte fokus på gastronomien.

Det får vi nu, og der kommer til at være en meget tæt synergi med vores øvrige steder,” forklarer Kristian Ishøy omkring projektet i Holles Vinstue, der ligger lige på den anden side af gaden af D’Wine Bar.

D Wine Aalborg
Kristian Ishøy er ofte i Spanien, hvor han har et stort netværk

Efter planen åbner Aalborgs nye spanske restaurant i løbet af maj.

Når spanske restauranter popper op rundt omkring i landet, så fokuserer man på tapas. Sådan bliver det ikke på Aalborgs kommende spanske restaurant, der får navnet Restaurant D’Wine.

”Tapas-begrebet er langt hen af vejen blevet udvandet. Siger man tapas, så tænker folk efterhånden ikke bare Spanien.

Der er tapas-brunch, tapas-buffet og så videre. Den retning går vi slet ikke i. Vi ønsker at gå i dybden og byde på det bedste fra Spanien. Vi vil tage det bedste fra de forskellige spanske regioner og sætte det på en tallerken. Og selvfølgelig sammensætte maden med de spanske vine,” fortæller Kristian Ishøy.

Udforsker hele tiden Spanien

Han har et meget nært og passioneret forhold til Spanien, hvor han har boet i mange år.

Hvert år rejser Ishøy adskillige gange til det spanske, hvor han har opbygget et stærkt netværk både blandt vin- og fødevareproducenter. Han udforsker hele tiden Spanien, og får det virkelig ind under huden.

Bliv forkælet med en goodiebag til Aalborgs bedste steder hver måned: Resten af marts kun 10 kr.  – klik her

Det er kærlighed og passion for vin og gastronomi, som driver drømmen.

”Med det kontaktnetværk jeg har fået skabt mig dernede igennem årene, så har vi fået nogle muligheder, som meget få mennesker har i forhold til at trække det autentiske Spanien til Danmark.

Mange danskere oplever kun turistdestinationerne i Spanien, hvor vores ønske er at åbne øjnene for den fantastiske gastronomi, der findes i de regioner, som primært henvender sig til lokalbefolkningen,” lyder det fra Kristian Ishøy.

Fantastisk opbakning til D’Wine Bar

Han har ikke tidligere prøvet rollen som restauratør, men det er ikke en udfordring, han frygter at prøve kræfter med.

”Jeg er idémand, som kender mine begrænsninger. Der hvor jeg mangler kompetencer, der ansætter jeg folk med know how og erfaring.

Alt er et sats her i livet, men vi har fået en fantastisk opbakning til projektet på D’Wine Bar, så jeg er slet ikke i tvivl om, at Aalborg vil tage rigtig godt imod den nye restaurant,” siger han og supplerer.

”En af de vigtigste ting, når man åbner er, at man er 100 procent klar på konceptet. At det skinner hele vejen igennem fra visionen til køkkenet og ud til gæsterne.

Jeg har haft denne idé inde i hovedet i flere år, og for mig var Holles Vinstue den perfekte lokation. Den ligger så godt i forhold til D’Wine, og når vi ligger klods op af hinanden, så kan vi udnytte det optimalt.

Så kan vi optimere på rigtig mange punkter, fordi den nye restaurant bliver en søster til vores nuværende set-up. Vi går rundt og glæder os til at kunne åbne dørene for vores nye projekt, og det bliver forhåbentligt i maj hvis alt går vel,” slutter Kristian Ishøy.

Restaurant D’Wine har i dag åbnet op for deres Facebook-profil, hvor du kan følge udviklingen frem mod åbningen

LÆSTE DU?

Lækker mad to go: Her er Aalborgs nye hotte Take Away steder

Læs også:

Villa Aalborg