Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gastromand tester smørrebrød på Mortens Kro: Den glemte Take Away

Af Gastromand

Af Mads Schytte, gastromand.dk

For en måneds tid siden stimlede vi sammen på et møde på redaktionen på migogaalborg, som egentlig består af, at redaktøren speed-talker om nye ideer, imens vi andre drikker lidt kaffe og ser forvirrede på hinanden.

Denne gang var jeg så delvist tilstede og fangede noget med, at der var kommet mange nye take-away joints i Aalborg, og at vi derfor lige skulle namedroppe de bedste 15.

Det kom så til at tage længere tid end forventet, for der er mange gode, og at begrænse sig til 15 var ikke nemt – men vi kom frem til følgende og var egentlig ret stolte af os selv.

Noget tid efter kom vi så til at tænke på, at én af Aalborgs bedste restauranter også laver take-away – bare ikke helt det samme. Take-away de har på deres snart 20 års erfarne gourmet menu. Her er der selvfølgelig tale om Mortens Kro og hans smørrebrød, som vi havde glemt – not very smooth chief! Men shit happens ikke?

Smørrebrød, take-away

Heldigvis var der ikke langt fra tanke til handling og få dage efter, var jeg i en situation, hvor det skulle vise sig, at Mortens Take-Away reddede en ellers meget stressende aften.

Jeg var i den heldige situation, at jeg skulle have besøg, hvor jeg egentlig gerne ville imponere lidt – men det var i 11. time og temmelig sent på dagen, at jeg fandt ud af, at jeg skulle være vært for en aften.

Lad os bare for morskabens skyld afsløre, at det var kvindeligt besøg den stod på, og en kvinde jeg gerne ville imponere. Det må sgu være den ultimative take-away test, ikke? Hvis det kan imponere en kvinde og aftenen forløber, som den skal – ja så er der vel ikke noget at klage over, vel?

Smørrebrød, take-away

Jeg tjekkede hurtigt Mortens Kros hjemmeside, hvor du kan få elleve forskellige stykker smørrebrød til 50 kr. stk. bortset fra jomfruhummeren, som lige sniger sig op på 75 kr. Hvis du får selskab på nogle stykker, kan du købe tolv stykker for 500 kr.

Videre er der ost, armeriddere og garteau marcel a la Michaud til den søde tand– så faktisk kan du få hele pakken, hvis det presser sig på – og det gjorde det sgu her!

Der er tale om klassisk smørrebrød men med nogle twists og justeringer hist og pist – når det kommer fra Mortens Kro, er det også min klare forventning.



Jeg ved godt, det er lækkert at sætte sig på en klassisk gammeldags kro og nyde et stykke overdimensioneret stykke smørrebrød, hvor kvantitet frem for kvalitet er vejen frem, andre gange er det sgu bedre, at der er kælet for detaljerne, og at det er kvaliteten, som forfører dig.Smørrebrød, take-away

Der er gammeldags modnet sild, æg/rejser, rødspætte, røget ål, jomfruhummer, rullepølse, terrine af sprængt svinenakke, tartar, hønsesalat, tyndsteg og kartoffel.

Da der var pres på, bestilte jeg seks stykker, hvor jeg bad køkkenet om at vælge for mig og smide et par stykker garteau marcel samt to øl med.

Så burde jeg være home-free?

Kassen, det kommer i, er mørk, og kun Mortens logo i guld bryder det store look. Det ser virkelig eksklusivt ud – bortset fra prisen som er 450 kr. alt i alt uden øllen – helt fair for mad en lørdag aften.

Jeg tænker ved mig selv, at kassen egentlig burde sættes direkte på bordet, hvilket ville være en blæret løsning. Det kunne man sagtens slippe afsted med.

Da min gæst ankommer, vælger jeg at åbne den sammen med hende og rette det hele an på et spækbræt. På den måde kunne jeg lige lodde stemningen, og vi kunne tale om, hvad middagen skulle stå på.

Smørrebrød, take-away

Jeg gyser lidt, da jeg ser, der er tatar med syltede asier, kapers og chip – mange kvinder er lidt bange for råt kød, men nu kører bussen jo – ellers er der jomfruhummer med jordskokkepuré, mayo og jordskokke chips.

Rødspætte med urtecreme, syltet squash, rogn mandler og havesyre, røget ål med hyben, drænet tykmælk og gule beder, tyndsteg med rygeostcreme, kirsebær, rosenkål og sprøde løg.

Til sidst den gode kartoffelmad, som minder mig så meget om barndommen. Den er pyntet med tomatmayo, ricotta, bagte tomater, syltet løg og bacon.

Lad os dvæle lidt ved ovenstående – der er virkelig mange detaljer, og det er kreativt tænkt, som jeg skrev fra starten, så alt respekt for vores smukke traditioner, men det er da fedt med noget fornyelse.

Vi får åbnet et par øl – skåler og kigger på maden. Øllen gør sig glimrende til maden – den er fra Thisted Bryghus og er en let humlet IPA – ikke for voldsom – bare rolig!

Smørrebrød, take-away

Som den gode vært jeg er, spørger jeg pænt, om vi skal dele lidt, så vi kan smage det hele, og hvad min medspiser gerne vil starte med?

Til min store overraskelse beder hun om tatar, som hun aldrig har smagt før – ”det er sgu all-in” tænker jeg! Enten er hun høflig, eller også synes hun virkelig, det er godt, for den ryger hurtig ned, og der bliver sendt rosende ord om den.

Jeg er helt enig – det er lækkert, og smagen sidder lige i skabet, der er dybde og velsmag for alle pengene.

Min favorit er helt sikkert jomfruhummeren, der er stegt perfekt i gode mængder smør, den røgede ål som er helt fast og lækkert i konsistensen og den herlige kartoffelmad – så enkelt og velsmagende.

Det er smukt anrettet, og der er kælet for detaljerne. Salt er en smagssag – for mig er det tilpas, men min medspiser vil gerne lige justere lidt – helt fair tænker jeg – det hører sig jo til.

Smørrebrød, take-away

Da vi er færdige, er der to halve stykker tilbage. Jeg spørger min medspiser, hvad favoritten var, og hun svarer efter kort tids overvejelse, at det må være tataren! Så er jeg overbevist – det var ikke høflighed.

Vi slutter med garteau marcel, som er lavet til perfektion – det kan ikke gøres bedre – der er tilhørende havtornsirup og lidt syltede blomme med ved siden af – det holder!

Smørrebrød, take-away

Nu tænker du nok – bliver man så mæt?

For vores vedkommende var det to halve stykker tilbage, som jeg konsumerede til natmad senere – men ja du bliver mæt, det er nok til to ved 6 stykker samt dessert. Ellers så rykker du jo bare en kuffert med 12 stykker ikke?

Hvem henvender Mortens Kros smørrebrød sig så til? Jeg vil sige alle, som elsker smørrebrød med karakter og et tvist. Eller er presset, hvis de får en date på besøg!

Læs også: Flere nye gode steder: Her finder du Aalborgs bedste Take Away

Gastromands seneste indlæg

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger Holy Cow: Aalborgs nye burger-restaurant[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger Wildebeest: Det nye hotte sted på Østerbro[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Aalborgs nye hit: NAM er fingerfood i topklasse[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Vaca: Mexicansk mad der sparker r..l[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Peace Take away: De små detaljer gør en kæmpe forskel[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder det nye Tabu: Et nordjysk mesterværk[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøgte Den Bette Kro: En dag i Krofatters lystige tanker[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Rositas Bistro: Rygterne talte sandt – en lille perle i byen[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Brdr. Price: Det er som skabt til Aalborg[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder: Bravo Landmad – det her holder hele vejen[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder nyt hot sted i Aalborg: Caspars har potentiale[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder We Do Burgers: Det har Aalborg manglet[/numblock]

Del artikel

Andre læser også