Camilla blogger: Pakkespil og norske karbonader – sådan holder vi juleaften

Skrevet af: Camilla Framnes

Jeg elsker julen, og det har jeg altid gjort siden jeg var barn. De mange traditioner og den glæde og julehygge som samler familien.

Men det er også den tid på året, hvor jeg for alvor skal passe på mig selv. Jeg er lidt ekstra sårbar hvad angår mad og usunde fristelser.

Det er bare en tid hvor man nærmest ikke laver andet end at hygge med div. Lækkerier, hvad enten juleslik, julefrokoster, juleøl mm. Derfor har jeg også de sidste år rettet rigtig meget ind med kosten i juledagene for at kan give mig selv lov med god samvittighed, på de planlagte dage.

Det betyder jeg i hverdagene passer på og planlægger stort set alle mine måltider, sørger for at have noget med mig som jeg kan spise, hvis nu alle julegodterne står foran mig, det er et godt tip til at holde sig fra at falde i.

Men jeg hygger også og det skal der simpelthen bare være plads til, for hygge i julen er i min optik også alle de lækre traditioner omkring maden, og kylling er ikke lige forbundet med julen for mig, hihi.

Julen er også en tid hvor jeg virkelig har behov for den ekstra hygge omkring mine børn, mand og familie.

Det er desværre ikke blevet til så meget i år, tiden har simpelthen løbet fra mig, og de få weekender vi har haft, har været booket op med alt mulig andet, dog en enkelt julefrokost med familien er det blevet til, og fødselsdagshygge herhjemme for Oliver, som er fyldt 11 år.


Så jeg glæder mig som en gal til juleaften som i år skal holdes med alle børnene samlet, det er jo kun hver andet år børnene er hjemme alle sammen, så julen hvor alle er samlet er de allerbedste.

Vi skal i år op til min søster, hvor min familie fra Norge kommer sammen med min mor og stedfar, det bliver det bedste.

Vi har måske ikke helt de samme juletraditioner som hos andre, vi spiller altid pakkespil juleaften.

Vi spiser både and og flæskesteg og risalamande som andre familier. Jeg har tilføjet rødkålssalaten efter mit vægttab, så jeg kan fylde min mave med noget sundt, også juleaften.

Jeg var typen der spiste til jeg brækkede mig før i tiden, og det har jeg heldigvis lært at styre. Endnu en lidt anderledes menu er at når julen holdes i Norge, får vi også norske karbonader juleaften, mormors er de bedste.

Nogen ting skal og kan man ikke ændre på, som mors hjemmelavede konfekt, havregrynskugler, det er og bliver ikke jul, før hun har lavet dette.

Jeg vokser aldrig fra ”mors mad er bedst”, men jeg undre mig over mine børn ikke siger ”mors mad er bedst”, næææ nej, de siger ”mormors mad er bedst”, hmmm tror aldrig jeg får den titel.

Oliver har formået at sige ”mor nu er den der, dine frikadeller smager som mormors, indtil jeg så måtte fortælle at mormor havde været forbi at røre farsen, hvortil Oliver han svarer ”kunne heller ikke forstå det”, hahaha. Nogen siger man skal høre sandheden fra børn og fulde mennesker, ahva?

Hjemme efter en lang men god arbejdsdag??nu aftensmad, som min dejlige mand har bikset ❤️ fantastisk aften alle sammen ❤️? #aftensmad #lækkerier #sundlivstil #nemmad #camillaframnes

A photo posted by C A M I L L A F R A M N E S (@cframnes) on

Men jeg glæder mig allermest til at skal holde om mine børn, kysse og kramme og se en masse jule tegnefilm, og se og mærke glæden over deres lykke når de åbner deres julegaver.  De øjeblikke printer sig ind i hjertet, og det er for mig det bedste ved julen.

Jeg skal nyde hele julen sammen med mine børn, for jeg har nemlig juleferie nu.

Jeg ønsker jer alle sammen en fantastisk glædelig jul, vær i nuet og nyd hvert et øjeblik.

Camilla Framnes seneste blogindlæg