Fra West-End til Maxim: Legender i Aalborg falder på stribe

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Nordicals
Foto: Nordicals

Hvad er med til at skabe sjælen i by?

Det er blandt andet steder med en masse historie. Hvor man har minder eller oplevelser fra. Hvor tidligere generationer også har været.

Dem har vi heldigvis stadig en masse af i vores skønne by, men de seneste år er en række af Aalborgs helt legendariske steder faldet. Dem som vi har været vant til har været der “altid”.

Her kan du se nogle af de steder, vi på redaktionen i hvert fald savner at snakke om:

China Restaurant

MigogAalborg kunne i onsdags som de første fortælle, at den kinesiske restaurant China Restaurant er sat til salg.

Den legendariske kinesiske restaurant med den røde facade, China Restaurant, der ligger på hjørnet af Vesterbro og Borgergade, er nemlig sat til salg på grund af familiære årsager.

De kinesiske rødder går ellers helt tilbage til 1981, hvor restauranten første gang slog dørene op til sultne gæster.

Kwok Man Cheng, bedre kendt som Franki, åbnede restauranten i bygningen, hvor Aalborg Cafeteria tidligere lå.

Inden det havde Franki Aalborgs første kinesiske grillbar på Vesterbro 96, som han åbnede i 1972. Men nu er det til salg, og finder man en køber til ejendommen, så bliver det enden på China Restaurant.

Ejerens søn Jackie Cheng understreger dog, at restauranten kører videre, indtil man har solgt den fra. Læs om årsagen til til salg skiltet her

West-End

Et andet mytisk sted er baren West-End, der på hjørnet af Badehusvej og Borgergade har serveret kolde øl og ægte bodega-stemning igennem mange år.

West-End har både været populært blandt byens mange studerende, som altid kunne få en billig øl efter endt eksamen, og blandt byens mange arbejdere, som kunne få en forfriskende fyraftensøl. Men i november sidste år lukkede det legendariske værtshus ned.

Noget tyder på, at West-End er helt fortid i Aalborg.

Tæppehandleren på Vesterbro

Ingen troede på det. Men i februar i år skete det rent faktisk.

Efter cirka 24 års ophørsudsalg sluttede en æra med den famøse Tæppehandler på Vesterbro. Han blev især kultfigur i Aalborg for ALTID at have ophørsudsalg.

Ejeren Mansoor er en fantastisk mand. En ægte legende. Han var skyld i mange gode grin gennem årene, når han af og til har udskiftet sine ophørsudsalg-skilte.

Lokalerne på Vesterbro står stadig til leje.

Maxim stripklub

Aalborgs natteliv er fuld af historie, og ét af de mest legendariske steder var Maxim Bar, hvor der havde været stripklub i over 25 år.

Interessen var stor, da vi her på MigogAalborg i januar kunne afsløre, at den ikoniske stripbar, Maxim Bar, var sat til salg.

Snart udskiftes lap-dance’s med Dark & Stormy og andre cocktails. En ny cocktail- og loungebar åbner i løbet af efteråret med navnet Borgergade 2.

Den nye ejer Mads Lilholt Kristensen er vokset op i Svenstrup og Aalborg. De sidste otte år har han været med til at opbygge de tre barer; Rhino Bar, Tørst Bar og Bæst i København.

De er siden blevet solgt, og nu er han klar til at lave et helt nyt koncept i de legendariske lokaler. Det er også Mads, der har åbnet natklubben El Mundo i de ikoniske Gaslight-lokaler.

Læs om det kommende koncept i de gamle Maxim-lokaler her.

Mads Lilholt Kristensen

Elbjørn

Fra 1954-1996 var M/S Elbjørn en del af den danske isbrydertjeneste, men siden 2004 lå skibet til kaj i Aalborg havn, hvor det fungerede som restaurantskib.

De seneste år har skæbnen dog været hård ved gode gamle Elbjørn.

I december 2017 kunne nye ejere afsløre, at de havde store planer med det ikoniske skib.

Kun et år efter kunne vi berette, at de nye og friske vinde var blevet erstattet af stor mystik; ejerne var som sunket i jorden, og der var rod overalt på skibet.

Dernæst blev skibet sat til salg, og i slutningen af marts var der en helt ny udvikling i sagen, da Elbjørn blev slæbt væk fra den ikoniske plads på havnefronten, da aftalen om leje af kajpladsen var ophørt.

Elbjørn endte sine dage som ophug i Frederikshavn.

Pari Bar

Det var et af Aalborgs mest legendariske værtshuse.

Pari Bar var det første man så, når man kom over Limfjordsbroen, som et slags vartegn for Aalborg.

Pari Bar lå på det kendte hjørne i mere end 40 år, og der blev langet en del håndbajere over disken. Faktisk lå der værtshus på adressen Vesterbro 100 i 80 år.

Men i september 2018 blev det brune værtshus omdannet til sportsbar og spillehal.

Gøglerbåden

Er man fra Aalborg så ved man, hvad Gøglerbåden er. Eller rettere sagt, var.

Det var et legendarisk sted, der i næsten 30 år bød på strip plus det løse og var et sted, hvor mange har sluttet deres byture, efter man har været i Gaden.

Men i 2017 sluttede epoken. I stedet blev bygningen omdannet til luksuslejligheder som ejendomsmægleren Din Mægler solgte, og i dag kan man altså kun besøge fede lejligheder. Men hvis vægge kunne snakke, så…

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her

Gigantisk kø: POWER åbnede i Aalborg med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag morgen klokken 7.00 åbnede Elektronik- og hvidevarekæden POWER med et brag i City Syd.

Tusinder af aalborgensere har allerede fra morgenstunden stået i kø, og i aftes var der propfyldt i teltet med overnattende kunder.

To timer efter åbningen var køen stadig gigantisk, men der var højt humør blandt de fremmødte, der fik serveret kaffe og rundstykker.

Mange kom også glade ud fra butikken med store fladskærme og computere og andet elektronik.

Udover en masse vilde kø-tilbud på bl.a. prisvindende SONY høretelefoner, Macbook Air 2019 og 65″ Samsung TV bliver det også en dag fyldt med fede events og konkurrencer.

“Det er en stor festdag,” siger Jesper Boysen, kædens adm. direktør.

Kan prøve Virtual Reality

For dem der tager turen derud, kan man også fordrive ventetiden med at prøve virtual reality, hvor aalborgensiske VRgame opstiller deres maskiner udenfor butikken – helt gratis selvfølgelig.

Senere på dagen serveres der også grillpølser og gratis is fra en is-bil i løbet af dagen.

120 medarbejdere, både fra den nye Aalborg butik samt hovedkontoret i København, står klar i den 2.500 kvadratmeter store butik om fredagen, og der åbnes 24 kasser til hurtig ekspedering.

Se alle POWERs åbningstilbud her.

Hvad: POWER butik åbningsdag
Hvor: Løven 25A, 9200 Aalborg SV
Hvornår: 23. august, 07.00-22.00