ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fra West-End til Maxim: Legender i Aalborg falder på stribe

Af Michael Qureshi
Foto: Nordicals
Foto: Nordicals

Hvad er med til at skabe sjælen i by?

Det er blandt andet steder med en masse historie. Hvor man har minder eller oplevelser fra. Hvor tidligere generationer også har været.

Dem har vi heldigvis stadig en masse af i vores skønne by, men de seneste år er en række af Aalborgs helt legendariske steder faldet. Dem som vi har været vant til har været der “altid”.

Her kan du se nogle af de steder, vi på redaktionen i hvert fald savner at snakke om:

China Restaurant

MigogAalborg kunne i onsdags som de første fortælle, at den kinesiske restaurant China Restaurant er sat til salg.

Den legendariske kinesiske restaurant med den røde facade, China Restaurant, der ligger på hjørnet af Vesterbro og Borgergade, er nemlig sat til salg på grund af familiære årsager.

De kinesiske rødder går ellers helt tilbage til 1981, hvor restauranten første gang slog dørene op til sultne gæster.

Kwok Man Cheng, bedre kendt som Franki, åbnede restauranten i bygningen, hvor Aalborg Cafeteria tidligere lå.

Inden det havde Franki Aalborgs første kinesiske grillbar på Vesterbro 96, som han åbnede i 1972. Men nu er det til salg, og finder man en køber til ejendommen, så bliver det enden på China Restaurant.

Ejerens søn Jackie Cheng understreger dog, at restauranten kører videre, indtil man har solgt den fra. Læs om årsagen til til salg skiltet her

West-End

Et andet mytisk sted er baren West-End, der på hjørnet af Badehusvej og Borgergade har serveret kolde øl og ægte bodega-stemning igennem mange år.

West-End har både været populært blandt byens mange studerende, som altid kunne få en billig øl efter endt eksamen, og blandt byens mange arbejdere, som kunne få en forfriskende fyraftensøl. Men i november sidste år lukkede det legendariske værtshus ned.

Noget tyder på, at West-End er helt fortid i Aalborg.

Fra West-End til Maxim: Legender i Aalborg falder på stribe

Tæppehandleren på Vesterbro

Ingen troede på det. Men i februar i år skete det rent faktisk.

Efter cirka 24 års ophørsudsalg sluttede en æra med den famøse Tæppehandler på Vesterbro. Han blev især kultfigur i Aalborg for ALTID at have ophørsudsalg.

Ejeren Mansoor er en fantastisk mand. En ægte legende. Han var skyld i mange gode grin gennem årene, når han af og til har udskiftet sine ophørsudsalg-skilte.

Lokalerne på Vesterbro står stadig til leje.

Fra West-End til Maxim: Legender i Aalborg falder på stribe

Maxim stripklub

Aalborgs natteliv er fuld af historie, og ét af de mest legendariske steder var Maxim Bar, hvor der havde været stripklub i over 25 år.

Interessen var stor, da vi her på MigogAalborg i januar kunne afsløre, at den ikoniske stripbar, Maxim Bar, var sat til salg.

Snart udskiftes lap-dance’s med Dark & Stormy og andre cocktails. En ny cocktail- og loungebar åbner i løbet af efteråret med navnet Borgergade 2.

Den nye ejer Mads Lilholt Kristensen er vokset op i Svenstrup og Aalborg. De sidste otte år har han været med til at opbygge de tre barer; Rhino Bar, Tørst Bar og Bæst i København.

De er siden blevet solgt, og nu er han klar til at lave et helt nyt koncept i de legendariske lokaler. Det er også Mads, der har åbnet natklubben El Mundo i de ikoniske Gaslight-lokaler.

Læs om det kommende koncept i de gamle Maxim-lokaler her.

Fra West-End til Maxim: Legender i Aalborg falder på stribe
Mads Lilholt Kristensen

Elbjørn

Fra 1954-1996 var M/S Elbjørn en del af den danske isbrydertjeneste, men siden 2004 lå skibet til kaj i Aalborg havn, hvor det fungerede som restaurantskib.

De seneste år har skæbnen dog været hård ved gode gamle Elbjørn.

I december 2017 kunne nye ejere afsløre, at de havde store planer med det ikoniske skib.

Kun et år efter kunne vi berette, at de nye og friske vinde var blevet erstattet af stor mystik; ejerne var som sunket i jorden, og der var rod overalt på skibet.

Dernæst blev skibet sat til salg, og i slutningen af marts var der en helt ny udvikling i sagen, da Elbjørn blev slæbt væk fra den ikoniske plads på havnefronten, da aftalen om leje af kajpladsen var ophørt.

Elbjørn endte sine dage som ophug i Frederikshavn.

Fra West-End til Maxim: Legender i Aalborg falder på stribe

Pari Bar

Det var et af Aalborgs mest legendariske værtshuse.

Pari Bar var det første man så, når man kom over Limfjordsbroen, som et slags vartegn for Aalborg.

Pari Bar lå på det kendte hjørne i mere end 40 år, og der blev langet en del håndbajere over disken. Faktisk lå der værtshus på adressen Vesterbro 100 i 80 år.

Men i september 2018 blev det brune værtshus omdannet til sportsbar og spillehal.

Gøglerbåden

Er man fra Aalborg så ved man, hvad Gøglerbåden er. Eller rettere sagt, var.

Det var et legendarisk sted, der i næsten 30 år bød på strip plus det løse og var et sted, hvor mange har sluttet deres byture, efter man har været i Gaden.

Men i 2017 sluttede epoken. I stedet blev bygningen omdannet til luksuslejligheder som ejendomsmægleren Din Mægler solgte, og i dag kan man altså kun besøge fede lejligheder. Men hvis vægge kunne snakke, så…

Del artikel