Fra West-End til Maxim: Legender i Aalborg falder på stribe

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Nordicals
Foto: Nordicals

Hvad er med til at skabe sjælen i by?

Det er blandt andet steder med en masse historie. Hvor man har minder eller oplevelser fra. Hvor tidligere generationer også har været.

Dem har vi heldigvis stadig en masse af i vores skønne by, men de seneste år er en række af Aalborgs helt legendariske steder faldet. Dem som vi har været vant til har været der “altid”.

Her kan du se nogle af de steder, vi på redaktionen i hvert fald savner at snakke om:

China Restaurant

MigogAalborg kunne i onsdags som de første fortælle, at den kinesiske restaurant China Restaurant er sat til salg.

Den legendariske kinesiske restaurant med den røde facade, China Restaurant, der ligger på hjørnet af Vesterbro og Borgergade, er nemlig sat til salg på grund af familiære årsager.

De kinesiske rødder går ellers helt tilbage til 1981, hvor restauranten første gang slog dørene op til sultne gæster.

Kwok Man Cheng, bedre kendt som Franki, åbnede restauranten i bygningen, hvor Aalborg Cafeteria tidligere lå.

Inden det havde Franki Aalborgs første kinesiske grillbar på Vesterbro 96, som han åbnede i 1972. Men nu er det til salg, og finder man en køber til ejendommen, så bliver det enden på China Restaurant.

Ejerens søn Jackie Cheng understreger dog, at restauranten kører videre, indtil man har solgt den fra. Læs om årsagen til til salg skiltet her

West-End

Et andet mytisk sted er baren West-End, der på hjørnet af Badehusvej og Borgergade har serveret kolde øl og ægte bodega-stemning igennem mange år.

West-End har både været populært blandt byens mange studerende, som altid kunne få en billig øl efter endt eksamen, og blandt byens mange arbejdere, som kunne få en forfriskende fyraftensøl. Men i november sidste år lukkede det legendariske værtshus ned.

Noget tyder på, at West-End er helt fortid i Aalborg.

Tæppehandleren på Vesterbro

Ingen troede på det. Men i februar i år skete det rent faktisk.

Efter cirka 24 års ophørsudsalg sluttede en æra med den famøse Tæppehandler på Vesterbro. Han blev især kultfigur i Aalborg for ALTID at have ophørsudsalg.

Ejeren Mansoor er en fantastisk mand. En ægte legende. Han var skyld i mange gode grin gennem årene, når han af og til har udskiftet sine ophørsudsalg-skilte.

Lokalerne på Vesterbro står stadig til leje.

Maxim stripklub

Aalborgs natteliv er fuld af historie, og ét af de mest legendariske steder var Maxim Bar, hvor der havde været stripklub i over 25 år.

Interessen var stor, da vi her på MigogAalborg i januar kunne afsløre, at den ikoniske stripbar, Maxim Bar, var sat til salg.

Snart udskiftes lap-dance’s med Dark & Stormy og andre cocktails. En ny cocktail- og loungebar åbner i løbet af efteråret med navnet Borgergade 2.

Den nye ejer Mads Lilholt Kristensen er vokset op i Svenstrup og Aalborg. De sidste otte år har han været med til at opbygge de tre barer; Rhino Bar, Tørst Bar og Bæst i København.

De er siden blevet solgt, og nu er han klar til at lave et helt nyt koncept i de legendariske lokaler. Det er også Mads, der har åbnet natklubben El Mundo i de ikoniske Gaslight-lokaler.

Læs om det kommende koncept i de gamle Maxim-lokaler her.

Mads Lilholt Kristensen

Elbjørn

Fra 1954-1996 var M/S Elbjørn en del af den danske isbrydertjeneste, men siden 2004 lå skibet til kaj i Aalborg havn, hvor det fungerede som restaurantskib.

De seneste år har skæbnen dog været hård ved gode gamle Elbjørn.

I december 2017 kunne nye ejere afsløre, at de havde store planer med det ikoniske skib.

Kun et år efter kunne vi berette, at de nye og friske vinde var blevet erstattet af stor mystik; ejerne var som sunket i jorden, og der var rod overalt på skibet.

Dernæst blev skibet sat til salg, og i slutningen af marts var der en helt ny udvikling i sagen, da Elbjørn blev slæbt væk fra den ikoniske plads på havnefronten, da aftalen om leje af kajpladsen var ophørt.

Elbjørn endte sine dage som ophug i Frederikshavn.

Pari Bar

Det var et af Aalborgs mest legendariske værtshuse.

Pari Bar var det første man så, når man kom over Limfjordsbroen, som et slags vartegn for Aalborg.

Pari Bar lå på det kendte hjørne i mere end 40 år, og der blev langet en del håndbajere over disken. Faktisk lå der værtshus på adressen Vesterbro 100 i 80 år.

Men i september 2018 blev det brune værtshus omdannet til sportsbar og spillehal.

Gøglerbåden

Er man fra Aalborg så ved man, hvad Gøglerbåden er. Eller rettere sagt, var.

Det var et legendarisk sted, der i næsten 30 år bød på strip plus det løse og var et sted, hvor mange har sluttet deres byture, efter man har været i Gaden.

Men i 2017 sluttede epoken. I stedet blev bygningen omdannet til luksuslejligheder som ejendomsmægleren Din Mægler solgte, og i dag kan man altså kun besøge fede lejligheder. Men hvis vægge kunne snakke, så…

Lækre biler til særpriser: Kom til Brugtbils Festival med kendte mærker hele ugen

Skrevet af: Redaktionen

Kom ud og se top klargjorte Audi, Volkswagen og Skoda der er klar til nye brugere.

Det er ikke så tit, der er samlet et så stort udvalg som lige nu.

Derfor inviterer bilhuset Semler Retail på Ny Kærvej 47 til stor Brugtbils Festival i denne uge frem til mandag d. 1. juni.

Der står over 400 brugte flotte biler på lager, som du kan tage ud og kigge på – og meget gerne prøvekøre.

Samtidig kan du finansiere dit køb til 0,89% i rente og tilkøbe en serviceaftale der sikrer dig mod uventede regninger.

Åbent i pinsen

De har åbent alle dage 9-17.30 i hverdagene samt 11-16 i weekenden og pinsedagene.

De kører skarpe priser på deres brugte biler, og køber man en brugt bil i denne periode, får man i samarbejde med Byens Bilpleje 30% på følgende behandlinger;

  • Undervognsbehandling
  • Solfilm
  • Folie beskyttelse

Blandt helt skarpe tilbud kan man bl.a. købe en Audi A3, der kun har kørt 41.000 km til 189.900 kr.

En Audi A6 1,8 TFSI 190 S-Line Avant S Tronic med 90.000 kilometer på tælleren står i 359.900 kr. Så altså meget bil for gode penge.

Hvad med en smart Audi Q2 35 TFSI Sport S Tronic årgang 2020, kørt 6.000 kilometer, til 329.900 kr.

En VW Passat 2,0 TDI fra 2019 med 5.000 kilometer på tælleren til 379.000 kr.

En Skoda Superb 1,5 TSI 150 Active Kombi med 19.000 kilometer kørt koster 269.900 kr.

Du kan se flere tilbud fra denne uges Brugtbils Festival herunder;

AUDI Approved

Volkswagen brugte

Skoda brugte

Hvad: Brugtbil Festival
Hvor: Ny Kærvej 47
Hvornår: Hele ugen til og med 1. juni

Klar til popcorn og slik: Nu åbner biograferne i Aalborg igen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I mere end to måneder har Nordisk Films to biografer i Aalborg været lukket, men nu er biografchef Jan Ringtved klar til at åbne igen.

Allerede på fredag den 29. maj slår han dørene op til Nordisk Film Biografer Aalborg Kennedy.

Ugen efter, torsdag den 4. juni, åbner Nordisk Film Biografer Aalborg Syd også igen. De to biografer har været lukket ned siden 12. marts på grund af covid-19-krisen.

Det skriver Nordisk Film Biografer i en pressemeddelelse.

”Vi glæder os meget til at åbne igen og give vores gæster en masse gode filmoplevelser. Vi har sørget for, at rammerne er i orden, så vi igen kan være trygt sammen i biografen – på afstand.

Vi overholder naturligvis alle retningslinjer fra myndighederne,” siger biografchef Jan Ringtved.

Sådan åbner biograferne

Biograferne i Aalborg vil i første omgang holde åbent torsdag til søndag samt på helligdage.

Der vil være mindst ét tomt sæde mellem hver gruppe af biografgæster, ligesom filmene programlægges således, at der aldrig vil være for mange mennesker på én gang i biograflobbyerne, og så der er god tid til rengøring af salene mellem forestillingerne.

Gæsterne vil blive mødt af en vært, som vil byde velkommen, informere om retningslinjer, sikre god hygiejne og i det hele taget hjælpe med at skabe en god oplevelse.

”Der er skilte, afstandsmarkører, håndsprit, og vi er klar til at hjælpe så alle gæster får en god oplevelse.

Og bare rolig, vi har selvfølgelig både slik, kaffe, kolde sodavand og varme popcorn klar, så biografturen kan blive – næsten – som den plejer, uden at vi går på kompromis med hygiejnen og trygheden,” siger Jan Ringtved.

Når biograferne i Aalborg åbner, vil det bl.a. være med animationsfilmen ”Fremad”, den danske debutfilm ”Kød og Blod” med Sidse Babett Knudsen på rollelisten og ”Bombshell” med Charlize Theron.

Det fulde program vil løbende blive opdateret og kan ses på nfbio.dk eller i Nordisk Films bioapp, hvor man fra tirsdag 26. maj også kan købe billetter.

Jan Ringtved opfordrer til, at man køber sine billetter online på forhånd for at undgå kødannelse og ventetid i biograferne.

Tyvstart turen i biografen

Nordisk Film Biografer vil gerne fejre genåbningen og sige tak til nogle af de mest loyale biografgængere.

Derfor får biografgæster, som er medlem af Nordisk Film Biografers loyalitetsklub BIOPLUS, mulighed for at tyvstarte allerede på torsdag 28. maj, hvor der i Aalborg Kennedy samt Imperial i København og biograferne i Aarhus C og Odense inviteres til en eksklusiv forpremiere kun for BIOPLUS-medlemmer.

Alle medlemmer vil få mulighed for at deltage i en online-konkurrence, hvor der udloddes alle billetter til forpremierens fire forestillinger i Aalborg Kennedy, Odense, Imperial og Aarhus C.

De, der deltager i konkurrencen, vil få direkte besked, om de har vundet, og vil med det samme få tilsendt to gratis billetter til forpremieren.

Nordisk Film Biografer er landets største biografkæde med 23 biografer over hele landet.

De første elleve af kædens biografer åbner fredag 29. maj. I ugerne herefter åbner resten.

Grønt lys til populær keramik-café: Art By Me genåbner i denne uge

Skrevet af: Redaktionen

I starten af marts åbnede Aalborgs populære keramik-café Art by Me i nye og større lokaler.

Adressen i Dannebrogsgade var udskiftet med Urbansgade 28, hvor Reberbans Blomster tidligere lå.

Men stort set lige efter indvielsen af de nye større lokaler, så lukkede statsminister Mette Frederiksen det meste af Danmark ned.

Siden har Art by Me været lukket ned i de sidste 10 uger, og meget få aalborgensere nåede at se de nye lokaler.

Nu kan vi få taget revanche, når keramik-caféen endelig genåbner på onsdag d. 27. maj.

“Vi kan slet ikke beskrive, hvor meget vi glæder os,” lyder det på Facebook fra indehaverne Annette og Mette.

Eventyret startede i 2017

Deres eventyr startede i juni 2017, hvor de åbnede en ny, kreativ café i Vestbyen.

De to veninder havde indtil da været kollegaer i tandplejen, men gik med en spirende drøm om sammen at kaste sig ud i et helt nyt eventyr.

Eventyret kom til at hedde Art By Me og blev Aalborgs første keramikcafé – og er i skrivende stund stadig den eneste.

Nu glæder de sig igen til at tage imod gæster, der gerne vil være kreative og ikke mindst hygge med god kaffe, te og lækker chokolade.

Ekstra pladser og helt særligt rum

Foruden de ekstra pladser i de nye lokaler har Annette og Mette også sørget for, at de fremover kan imødekomme et særligt ønske, som kunderne stærkt har efterspurgt i den gamle café.

“Vi ved ikke helt, hvad det skal hedde endnu, men vi har fået lavet et ekstra rum, hvor dem, der gerne vil sidde mere privat, kan booke sig ind.

Det bliver et eksklusivt rum med egen color bar og plads til 12 personer,” har de tidligere fortalt MigogAalborg.

Der er ingen tvivl om, at når forsamlingsforbud hæves 8. juni til 30-50 personer vil det rum sandsynligvis blive ret brugt blandt firmaer og større selskaber.

Hvad: Art by Me genåbner
Hvor: Urbansgade 28, 9000 Aalborg
Hvornår: Fra Onsdag d. 27. maj klokken 12.00

AALBORG SUSHI FESTIVAL – FÅ LÆKRE MENUER TIL 99 KR.

MigogAalborg har lavet en Sushi Festival som kører i denne uge. Få bl.a. 24 stykker sushi fra nyåbnede Yummi eller 18 stk. sushi fra populære Suzumi. Læs mere her