Slut med strip og Maxim: Her er planerne for det nye sted

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Mads Lilholt Kristensen
Mads Lilholt Kristensen

Interessen var stor, da vi her på MigogAalborg kunne afsløre, at den ikoniske stripbar, Maxim Bar, var sat til salg.

Artiklen har til dags dato nået hele 4600 kommentarer på Facebook, men selvom folk har været mere end villige til at komme forslag til, hvad lokalerne skal indeholde, har der siden september været stille omkring de mytiske lokaler.

Indtil nu.

MigogAalborg har nemlig mødt den nye ejer, Mads Lilholt Kristensen, til en snak om, hvordan han vil omdanne lokalerne til en helt ny cocktailbar i byen.

Mads er vokset op i Svenstrup og Aalborg. De sidste otte år har han været med til at opbygge de tre barer; Rhino Bar, Tørst Bar og Bæst i København.

De er siden blevet solgt, og nu er han klar til at vende hjem til Aalborg med et helt nyt koncept.

Sådan bliver konceptet

Det er ingen hemmelighed, at de gamle lokaler trænger til (mere end) en kærlig hånd, inden et nyt koncept kan flytte ind på Borgergade 2.

Mads og co. er i gang med renoveringen, da MigogAalborg møder ham i lokalerne – blandt byggerod, murerspande og den karakteristiske duft af støv.

“Den naive plan er, at vi åbner 1. april. Det er selvfølgelig ambitiøst, når man tager et kig på lokalerne nu, men vi er optimistiske,” fortæller Mads.

Og hvad skal der så ske i Maxim’s gamle lokaler?

Mads vil lave en helt ny cocktailbar, som helt simpelt får navnet Borgergade 2 – opkaldt efter adressen.

“Mit ønske er at gøre mixologi og avancerede cocktails mere tilgængelige for den almindelige aalborgenser.

Jeg ønsker at udfordre, at en cocktail nødvendigvis skal koste over 100 kr. stykket,” siger Mads.

Mads hiver de letpåklædte damer ned, og er klar til at byde Aalborg indenfor

Et stort fokus på fællesskab

Udover et stort fokus på cocktails, er det især den afslappede, hyggelige og uprætentiøse stemning, som Mads gerne vil ramme på Borgergade 2:

“Vi laver en simpel indretning, hvor fokus i høj grad er på samtalen og nærværet mellem mennesker. Vores møbler vil primært bestå af langborde og bænke, og derudover vil vi lave små ‘dagligstuer’, hvor man eksempelvis kan spille legendariske 90’er Playstation-spil”

Derudover bliver både bordfodbold og bordtennis en bærende del af konceptet.

“Der bliver rig mulighed for at spille rundt om bordet, og hygge sig med vennerne i nogle festlige, men samtidigt rolige og afslappede omgivelser.”

Sådan kender man Maxim i dag.

Lyset tilbage på Maxim

Facaden på Maxim har hidtil været klistret til med letpåklædte damer. De har samtidig fungeret som en slags mørklægningsgardiner, så nysgerrige sjæle ikke kunne kigge ind på stripklubben.

De bliver nu revet ned. Lyset skal tilbage:

“Lidt symbolsk kan man vel sige, at vi åbner op for stedet, og inviterer byen indenfor. Det er slut med den lukkede facade, og lyset skal tilbage.

Borgergade 2 skal være et rart sted at være, og der skal være plads til alle: Både dem der vil feste, men også dem der bare vil have en enkelt øl eller cocktail med vennerne.”

Den afslappede stemning går også igen i lydniveauet, og selvom Borgergade 2 holder længe åbent, bliver musikken i den mere afdæmpede ende af skalaen, og der bliver ikke indrettet dansegulv på stedet.

Borgergade 2 vil efter planen holde åben til klokken 02.00 på hverdage, og torsdag – lørdag helt frem til klokken 05.00 om natten.

Madfestival skudt i gang midt i Aalborg: Det kan du opleve i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi

For andet år i træk blev Nordjysk Madfestival skudt i gang fredag eftermiddag.

Det er brancheforeningen Nordjysk Mad og Turisme, som står bag den store Madfestival, der byder på både aktiviteter og masser af smagsoplevelser for de mange besøgende.

I eftermiddag var der fuld knald på Gammeltorv, hvor der blandt andet blev afholdt Østers Battle. 10 restauranter lavede hver deres version af en lækker østers-ret.

Foto: Dennis Blok

På festivalpladsen er der bar, madboder og foodtrucks, hvor festivalens gæster kan forsynes sig af de nordjyske retter.

Lørdag er der noget for alle aldre. Børnene kan opleve dyr til dyrskue. De voksne kan opleve pastaskole og madworkshop og i det hele taget få et indblik i hvor mange skønne råvarer, der produceres i Nordjylland.

Klokken 11.00 går Årets Grønt Ret konkurrence i gang, hvor flere af Aalborgs samt øvrige Nordjyllands bedste restauranter dyster.

Man kan komme helt tæt på de dygtige kokke og se deres detalje-sans og den måde de bygger en ret op på.

Lørdag den 24. august

Festivalspladsen
10.00 Dyrskue, madboder og stande er åbne.
18.00 Tak for i dag.

Madværksted
10.00 Madworkshop – Tonny’s Tips & Tricks.
12.00 Paulas Pastaskole  og Kornets Hus – Lær at lave italiensk håndlavet pasta af lokale råvarer
14.00 Madworkshop – Tonny’s Tips & Tricks.

De 10 køkkener
11.00 Årets Grønt-ret – Nordjyske restauranter kæmper om at lave den bedste ret med grønsager.

VIP-Lounge
14.00 Jonas Jensen – skab den æstetiske bordopdækning til at fuldende madoplevelsen.

Hvad: Nordjysk Madfestival
Hvor: Gammeltorv
Hvornår: 23. og 24. august

Du finder mere info her.

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her