Mystik om Elbjørn: Rod overalt – og ejerne er som sunket i jorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

For knap et år siden kunne vi her på MigogAalborg fortælle den gode nyhed.

Elbjørn fik stort comeback på Aalborgs restaurations-scene.

Fra 1954-1996 var M/S Elbjørn en del af den danske isbrydertjeneste, men siden 2004 har skibet ligget til kaj i Aalborg havn, hvor det har fungeret som restaurantskib.

Restauranten blev dengang hurtigt meget populær på grund af blandingen af historie, charme og ikke mindst den gode mad.

Med Aalborgs rivende udvikling på alle fronter gik det dog markant ned ad bakke, og i maj sidste år blev Elbjørn så sat til salg.

Nye og friske vinde over Elbjørn i december 2017

Det var så i forbindelse med ejerskiftet i december 2017, at der pludselig blæste nye og friske vinde over det ikoniske skib beliggende ved Aalborgs Havnefront.

Martin Lassen fra Viborg kom ind som ny ejer med ambitiøse planer med Restaurant Den Gamle Frue MS Elbjørn.

Det kom også ganske godt fra land. Blandt andet blev deres stegt flæsk ad libitum aftener taget godt imod.

På deres Facebook-side Restaurant Den Gamle Frue Elbjørn var der også fart over feltet. Masser af opdateringer på events og hyggelige stunder ombord.

Den varme sommer kom i den grad skibets placering tilgode.

Har alle mand forladt skuden?

I dag er tingene helt vendt på hovedet. Det kan virke som om, at alle mand har forladt skuden.

Da MigogAalborg fredag, efter gentagne henvendelser til alle tilgængelige telefonnumre samt Facebook-sidens Messenger-funktion, går ombord for at opsøge ejerne, er der overhovedet ingen liv.

Flaget er ellers hejst, og ramperne fra kajen og op til skibet er nede, så man blot kan gå ombord. Det har de dog været hele tiden.

Ombord roder det overalt med sorte affaldssække smidt ud over det hele.

Der ligger glasskår, skarpe genstande og det ser absolut ikke appetitligt ud.

Vi er kun ganske kort på dækket for at se om, der er nogen vi kan snakke med, og da ingen reagerer, forlader vi Elbjørn igen.

MigogAalborg er blevet kontaktet af adskillige læsere med observationer omkring mærkelig aktivitet på båden den seneste måned.

Vi ønsker dog ikke at viderebringe disse oplysninger, da kilderne kun vil udtale sig anonymt.

Udviklingen de seneste fire måneder

Men hvor gik det så galt?

Det ser ud til, at der sker en ny udvikling i begyndelsen af august. Her undskylder man for rodet på båden på Facebook-siden, men de lover, at der står flere spændende koncepter klar 17. august.

25. september meldes der så ud på Facebook-siden, at stegt flæsk vender tilbage. Men de har også annonceret i Værdicheckhæftet med to nye koncepter. Værdicheckhæftet er et deal kuponhæfte, som uddeles i flere af Aalborgs butikker.

De lancerer i Værdicheckhæftet “Club Elbjørn”, som de kalder for Aalborgs nye Gå-i-byen-sted.

Derudover er de så også blevet til en pizza-restaurant. På La Barza kan man åbenbart nyde pizzaen på båden eller tage med hjem fra deres autentiske italienske pizzaer bagt på ægte stenovn.

Mindre end 10 dage senere meldes der, at deres stegt flæsk onsdag er aflyst på grund af et sprængt gasrør.

Samme melding kommer en uge senere, og derfra bliver der stille. HELT STILLE.

Café Elbjørn? Eller hvad?

Nu skriver vi 7. december, og mystikken omkring skibets skæbne er stadig stor.

I CVR-registeret står Restaurant Den Gamle Frue MS Elbjørn som værende under konkurs.

Når man klikker ind på hjemmesiden restaurantelbjoern.dk kommer man ind på en blog, der virker til at lave reklame-tekster.

Lige nedenfor skibet på Aalborg Havnefront er der placeret et skilt, hvor der står:

“Book skibet!

Privat/Erhvervsarrangementer. Se info på vores Facebook, Café Elbjørn.”

MigogAalborg har gentagne gange forsøgt at finde frem til Café Elbjørn på Facebook og endda stavet det på forskellige måder. Men intet er dukket op som resultat. Vi ender igen ved den oprindelige Restaurant “Den Gamle Frue” MS Elbjørn.

Vi har forgæves forsøgt at kontakte Martin Lassen på telefon og sms’er uden svar. Vi har henvendt os på alle tilgængelige måder via telefon og Messenger til selve Restaurant Elbjørn, men uden held.

Mysteriet er ikke løst

Dermed må man konstatere, at Elbjørns store comeback til Aalborgs restaurant-scene er endt som noget af et mysterie.

Èn ting er ganske vist: Det klæder ikke Aalborgs smukke Havnefront, at et ikonisk skib ligger helt forladt.

Fremtiden for Elbjørn svæver dermed videre i den kolde fjordvind.

MigogAalborg følger naturligvis sagen tæt, og vi hører gerne fra folk, der har nyt om det ikoniske restaurantskib i Aalborg.

Bliv under dynen: DMI varsler kraftigt blæsevejr i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For mange er søndagen den oplagte dag til at hygge under dynen med uldne sokker, varm kakao og binge watching af din yndlingsserie.

Netop denne søndag bliver måske oplagt til formålet.

DMI har nemlig udsendt en varsel om blæsevejr, der siger spar to.

Fra kl. 12 til 23 i aften vil der være risiko for stormende kuling fra vest med vindstød af stormstyrke, og DMI advarer om, at både tog- og vejstrækninger kan blive spærret, mens broer kan risikeres at skulle lukkes for gennemkørende trafik.

Især Skagerrakkysten forventes at rammes hårdt med vindstød på op mod 25-28 meter i sekundet.

En blæsende dag i Aalborg

Aalborg bliver dog heldigvis ikke lige så hårdt ramt, hvor styrken sandsynligvis når op på 21 m/s allerede fra middagstid og resten af dagen.

“I Aalborg nærmer vinden sig kulinggrænsen, så ifølge den nuværende prognose er der ingen grund til at frygte stormstyrke,” siger vagtchef ved DMI, Martin Lindberg til MigogAalborg og fortsætter:

“Men det er første gang i lang tid, at vi har haft så kraftig en vind, så det er selvfølgelig et aspekt, man skal tage med.

Prognosen kan også nå at ændre sig løbende, så vi anbefaler, at man følger med for at holde sig opdateret på eventuelle ændringer.”

Det er et dybt lavtryk nord for Færøerne, som i løbet af søndagen bevæger sig mod øst til Mellemskandinavien. Samtidig ligger et højtryk næsten stille vest for den Engelske Kanal.

Den store trykforskel giver Danmark et blæsevejr om søndagen, og især syd for Norge, over Skagerrak og ind over nordligste Jylland bliver vinden kraftig.

Der vil løbende blive holdt øje med udviklingen og om nødvendigt opgraderet til varsel eller justeret i risikomeldingen.

Følg med her.

Over 30 slags konditorkager: Scheelsminde inviterer til overdådig kagebuffet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Søndag d. 13. oktober kan du godt sætte et stort, fedt kryds i kalenderen.

Hotel Scheelsminde inviterer nemlig endnu engang til sit voldsomt populære kagebuffet-arrangement.

Her vil hotellets konditor trylle med lækkert bagværk, der vil kunne få selv den mest kagesultne nordjyde til at overgive sig … før eller siden.

For vi elsker jo kage. Hele året rundt. Men der sker nu alligevel noget særligt, når kalenderen skifter over til efterår og tanken om, hvorvidt bikinien passer, bliver pakket ligeså langt væk som den dårlige samvittighed.

Nu gælder det bare om at nyde synet af Aalborgs bronzefarvede landskaber, duften af nyfaldne blade og selvfølgelig smagen af din absolutte favoritkage.

Og det bliver der rig mulighed for.

Over 30 hjemmelavede kager

Netop denne kage-buffet består af mere end 30 forskellige hjemmelavede lækkerier: alt fra citrontærte, hindbærsnitter, gateau marcel, gulerodskage til den ikoniske Othellolagkage.

Fik vi sagt, at det hele er hjemmelavet?

Hotellets konditor bager for eksempel selv lagkagebundene og koger selv kagecremerne.

”Alt er lavet fra bunden – som i virkelig alt!” har hotellets konditor, Mia Bragenholt, tidligere fortalt om det overdådige kagebord.

Du skal være hurtig

Scheelsminde introducerede for første gang konceptet i februar sidste år, hvilket viste sig at være en massiv succes.

Faktisk så stor en succes, at alle pladser lynhurtigt blev udsolgt.

Derfor er det altså en god idé at tjekke sin kalender allerede nu, så du kan nå at sikre dig en plads til en drøm af et kagebord.

Efter kageædegildet har du sandsynligvis brug for lidt frisk luft … Her kan man passende tage en tur i Scheelsmindes dejlige park, hvor efteråret tager sig allerbedst og smukkest ud, i takt med at de gyldne blade daler ned fra træerne.

En plads til årets mest syndige arrangement koster 148 kr. og kan sikres lige her.

Hvad: Kagebuffet
Hvor: Hotel Scheelsminde
Hvornår: 13. oktober 2019

Nyt fra Eatlow: Plantebaseret takeaway tager over

Skrevet af: Redaktionen

I øjeblikket løber Aalborg Bæredygtighedsfestival af stablen i midtbyen, og hundredevis af aalborgensere har kigget forbi til en sludder om, hvordan vi hver især kan være med til at gøre Aalborg til en endnu grønnere by.

I Utzonparken har hele 70 standholdere stået klar til at berette om bæredygtige initiativer, der hver dag er med til at gøre en forskel for kloden.

Én af dem er PLA:NT: en 100 % plantebaseret takeaway og tilmed den første af sin slags i Aalborg.

Som enhvert anden plantefrø er PLA:NT lidt pludseligt skudt op af jorden uden at gøre nogen særlig stor opmærksomhed af sig.

Men det skulle vise sig, at PLA:NT ikke har valgt et tilfældigt sted at slå sine grønne folder ud.

Dette er nemlig sket i Reberbansgade 20, hvor Eatlow ellers har holdt til siden 2013.

Fra Eatlow til PLA:NT

Eatlow var kendt for blandt andet at tilgodese de aalborgensere, der gik ekstra op i sund kost med de rigtige næringsværdier – uden at gå på kompromis med smagen.

I september 2018 blev Eatlow tilbagekøbt af folkene bag SushiMania, der også oprindeligt startede konceptet op.

Siden har koncernen arbejdet på videreudvikling af det stærke Aalborg-brand, og det er altså nu blevet til PLA:NT.

Vi har taget en snak med nuværende indehaver samt COO i SushiMania Aalborg, Nathalie Ina Kühl:

“Det nye sted hedder Plant og bliver 100 % plantebaseret takeaway.

Det er noget, vi har arbejdet på i meget lang tid, da vi ville være sikre på, at vi kunne lancere noget mad, der smager minimum lige så godt som ikke-plantebaseret mad. Ellers gav det ikke mening for os,” fortæller Nathalie.

Mange ting på menukortet vil være velkendt af inkarnerede Eatlow-kunder, og blandt andet er shakes, burgere og wraps stadig at finde – bare uden dyr.

Rødbedebøf, socialt ansvar og verdensmål

Du kan for eksempel nyde godt af en no-hamburger med plantebøf, iceberg, tomater, pickles, løg, ketchup, sennep, mayo eller en signature burger med rødbedebøf, plante mozarella, avocado, salatmix, tomater og pickles.

PLA:NT har også tilføjet en proteinburger på menukortet, der i følge Nathalie indeholder mere protein end alle Eatlow’s kødbjerge.

“Vores koncept er skabt ud fra de beslutninger og erfaringer, vi har draget i vores andre virksomheder, gode som dårlige, sådan at vi i dag står med en sluttet cirkel af bæredygtighed.

Det betyder, at vi tager socialt ansvar, bruger bæredygtig emballage og samarbejder med Jysk Energi sådan, at vi kan udnytte strøm og el på den bedst tænkelige måde,” fortæller Nathalie, der slet ikke er i tvivl om, at fremtiden indbyder til, at endnu flere skal tage ansvar for den grønne udvikling.

“Klimasnakken kan jo blive lang, men faktum er, at kød bruger nogle ressourcer, som vi er ved at slippe op for. Det betyder også, at vi må begynde at tænke i andre baner, og derfor er blandt andet verdensmålene vigtige for os.

Personligt elsker jeg bøffer; og jeg kan sagtens spise en rød bøf om lørdagen og få frokost fra Plant om mandagen. Det ene behøver jo ikke at udelukke det andet,” fortæller hun.

PLA:NT bliver altså god, veltilberedt mad med god samvittighed – for både din krop, miljøet … og alt andet.

Du kan se hele menukortet her.