Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborg med tårnhøjt niveau: Her er 10 madperler i byen

Af Michael Qureshi

Indrømmet. Det har handlet rigtig meget om nye restauranter i Aalborg, siden Migogaalborg.dk gik i luften for fire måneder siden.

Men sjældent har byen haft en så massiv tilstrømning af nye spisesteder lige fra top gourmet-restauranter som Tabu til kvalitetsmad på Take Away-delen som Vaca og Peace Take Away.

Men den gastronomiske del af Aalborg er så meget mere end de mange nye restauranter. Der er en god grund til, at Michelin-stjernen rykker tættere på Nordjylland. Om den så lige falder på Ruths Hotel i Skagen eller en af Aalborg-restauranterne er så et mere åbent spørgsmål.

Men en fællesnævner er, at der er kommet større ambitioner, mere kvalitet og mindre tre retter for 99 kr. på spisestederne i Aalborg.

Her på Migogaalborg.dk har vi et lille ydmygt håb om at kunne drive flere mennesker i Aalborg og omegn ud og spise. Gerne mere på hverdage. Og gerne uden at der behøver at være en billig Deal-kupon involveret.

En god middag skal gerne være en oplevelse. En hyggestund. Hvor man nødvendigvis ikke behøver at have tømmermænd på grund af for meget vin dagen efter på jobbet.



Så herfra lyder rådet. Kom ud og spis og oplev hvad de mange dygtige Aalborg-restauratører har at byde på.

Her kommer 10 bud på en unik spiseoplevelse i Aalborg, som er udvalgt af redaktionen i vilkårlig rækkefølge.

La Locanda

Carlo Liberati har i adskillige år forkælet Aalborg med sine italienske specialiteter. La Locanda er et lille stykke af Italien i hjertet af byen, og priserne er ganske fornuftige i forhold til, hvor stor kvalitet der er i den mad, man får. La Locanda har ikke brugt meget krudt på markedsføringsfronten, så det siger også en del, at der alligevel er fuldt hus stort set hver aften.

Læs mere om La Locanda her

Mortens Kro

Til november har Mortens Kro eksisteret i 19 år, og er den i dag stadig blandt byen ypperste spiseoplevelser. Omgivelserne er luksuriøse, personalet er fagfolk med sans for detaljer og så er maden ren forkælelse. Man bliver sjældent skuffet hos Morten Kok.

Læs også: Efter 19 år på toppen med Mortens Kro: Stadig sjovt at komme på arbejde

Mortens Kro Aalborg
Morten Kok fra Mortens Kro

Restaurant Applaus

At Mads Hyllested og Applaus stadig har aftener, hvor der ikke er fuldstændig proppet på restauranten, er nærmest en fornærmelse mod niveauet kontra prisen på restauranten. 10 serveringer for 395 kr. hvor du kommer godt rundt i smagsoplevelserne. Hyllested har bl.a. arbejdet på Søllerød Kro, og hans klasse kommer til udtryk i retterne.

Læs også: Mads er manden bag hotte Applaus

Applaus Aalborg
Foto: Applaus Facebook

Gourmet Restaurant Bühlmann

Med tre stjerner i Den Danske Spiseguide som eneste anden Aalborg-restaurant sammen med Mortens Kro har Bühlmann skudt sig op i Superligaen. Køkkenchef Dennis Carlsen kræser om gæsterne på Hotel Scheelsminde, og det er en gourmet-oplevelse, der er svær at overgå i Nordjylland.

Læs også: Blev fundet på Jobnet: Nordjyllands nye topkok nomineret til pris

 

Dennis i Aalborg
Dennis Carlsen har gjort det fremragende på restaurant Bühlmann

Restaurant Fusion

Kigger man på flere af de allerbedste kokke i Nordjylland lige nu, så har de det tilfælles, at de på et eller andet tidspunkt i karrieren har været forbi Fusion. Indehaver Vinh Q forstår at sammensætte smag i retterne, som de færreste kan matche. Fusion er derudover en luksuriøs oplevelse på lokalet og ikke mindst Fjordudsigten.

Læs mere om Fusion her

Fusion Aalborg
Foto: Visitaalborg.dk

Rusk

Det har ikke været let at træde ud af Restaurant Mest’ skygge i samme lokaler. Men Rusk har virkelig rykket sig den seneste tid, og leverer på et tårnhøjt niveau. Der er fokus på lokale råvarer og kvalitet i maden, og de intime omgivelser i restauranten giver noget helt unik til en aften ude.

Læs mere om Rusk her

Rusk i Aalborg
Foto: Rusk Facebook

La Cantina San Giovanni

Gourmet-delen af San Giovanni er virkelig kræs for folk, der gerne vil tage noget mere med sig fra en middag end blot maden. Det er en helhedsoplevelse i nogle rustikke lokaler med noget ægthed over retterne. Det er, når du gerne vil have mad på et lidt mere internationalt niveau i Aalborg.

Læs mere om San Giovanni La Cantina her

Giovanni Aalborg
Foto: La Grotta – San Giovanni La Cantina

Restaurant Tabu

Den er nyåbnet, og vi har omtalt den flere gange siden åbningen 1. september. Men selvfølgelig skal Tabu med på denne liste, for det er, som Gastromand kaldte det i sin anmeldelse på migogaalborg.dk, et nordjysk mesterværk. Michael Miv er tilbage på sin rette hylde i en af Aalborgs mest ambitiøse spiseprojekter, hvor gæsterne nærmest bliver blæst bagover af niveauet.

Læs også: Gastromand anmelder det nye Tabu: Et nordjysk mesterværk

tabu4

Nam Social Dining & Drinks

Det er også blandt de nye drenge i klassen. Men Nam går fra dag et ind og højner niveauet på det gastronomiske plan i byen. Kim Jeppesen ved lige præcis, hvordan han kan levere det optimale ud af hver eneste bid hos gæsterne. Det er en meget lille og intim restaurant på Vesterbro, men det er nærmest uforskammet over for dig selv, hvis du ikke kigger forbi Nam meget snart!

Læs også: Endnu en stjernekok går solo i Aalborg: Her åbner Nam

Nam Aalborg

Den Bette Kro

Morten Gamini er Aalborgs smørrebrødskonge. Det var ham, der blandt andet grundlagde Hos Isidor Henius, og nu trækker han fulde borde på Den Bette Kro. Er du til mere traditionel dansk mad, så forstår Krofatter at skabe smørrebrødsoplevelsen på et absolut topniveau. Selv Ida Davidsen ville med garanti lette på hatten over Gaminis genistreger.

Læs også: De unge vil også have smørrebrød: Så populær er Den Bette Kro

Den Bette Kro