Mads er anfører for Nordjylland: Han er manden bag hotte Applaus

Skrevet af: Michael Qureshi
Mads Hyllested er anfører for Team Nordjylland i Copenhagen Cook-off. Foto: Leerbech
Mads Hyllested er anfører for Team Nordjylland i Copenhagen Cook-off. Foto: Leerbech

Denne artikel er opdateret onsdag 27. juli.

Hvis du ikke har hørt om Nordjylland Vs København i gastronomi så klik her

Myterne lever endnu.

Nordjyder tænker mere på pris end kvalitet. Nordjyderne går udelukkende efter buffet end fine dining. Gourmet-restauranter springer frem som paddehatte i København, mens det tolkes som ren gambling at åbne noget i nærheden af en kvalitetsrestaurant i Aalborg.

Men det er myter, der er ved at dø nu. Det er Mortens Kro, Gourmet Bühlmann, Bistro 59, Rusk, CanBlau og nu også nyåbnede Applaus stærke eksempler på.

I februar stod den 27-årige Sæby-dreng Mads Hyllested med nøglerne til de lokaler, Applaus overtog fra den græske restaurant Costa på adressen Ved Stranden 9.

Han luftede ud som det allerførste, afslører han, og slår en latter op. Derefter totalrenoverede han sammen med venner og familie lokalerne, der i april åbnede som en af Aalborgs hotteste nye restauranter.

Den prestigefyldte restaurant-guide White Guide anmeldte det nye hotte sted med at skrive “stående bifald til kokken”. Et kæmpe skulderklap til Mads Hyllested.

Applaus slår sig op på servering af 10 anretninger til en fast pris på 400 kroner. Dertil kan man vælge en tilhørende vinmenu. For Mads Hyllested var det vigtigt at forsøge at løse nogle vaner, som nordjyderne har haft, men som i den grad er på vej til at blive ændret.

”Det har tidligere været sådan i Nordjylland, at det skulle være wauw, smage godt og være billigt. Men jeg kan mærke, at det ændrer sig, og det er tydeligt, at man er blevet mere kvalitetsbevidste heroppe.

Det kan godt være, at anretningerne er små, men der er noget volumen og noget fedme i det. Ud af de første 800 gæster vi havde, var der kun en enkelt, som henvendte sig, og sagde, at han ikke var blevet ordentligt mæt,” forklarer Mads Hyllested i et roligt øjeblik i den hyggelige restaurant.

Hos Applaus er det meningen, at man med de 10 anretninger ikke rigtig ved, hvad der venter rundt om hjørnet.

”Der er sådan en god balance af noget genkendelighed og så nogle helt crazy ting. Man kan godt få serveret en mini flæskestegssandwich i en smørbolle og så som det næste få en tartar med revet foies gras. Det er sådan lidt, at folk godt må føle sig lidt revet rundt i manegen, uden at det bliver alt for underligt,” siger den unge restaurantejer.

Applaus i Aalborg
Mads Hyllested er anfører for Team Nordjylland i Copenhagen Cook-off. Foto: Leerbech

Han mener, at Aalborg og nordjyderne i det hele taget har fået mere fokus på kvalitet, og er villig til at punge ud for det.

”Der er ved at ske en lille revolution. Der er en del unge gutter, som optager køkkenchef-posterne hos nogle af de store. Du har Dennis (Carlsen) på Bühlmann, som ikke er over 30 år. Du har Søren (Birch) på Fusion, som er omkring de 25 år. Mikkel Jensen fra Rusk, der er 26 år. Jeg er selv 27 år. Vi joker lidt med, at vi skal have et hashtag, der hedder New Generation.

”Det er ikke for at være højrøvet, men Aalborg har sovet lidt for længe. Man har kunne spise folk alt for let af. Derfor har det været så fantastisk med det her NM projekt (Nordisk Mad arrangeret af fem forskellige restauranter). Vi er begyndt at løfte i flok, og det er kun på den måde, at vi kan hæve niveauet. Det skal ikke være mere af den nemme genvej med ad libitium, men det tager også tid at ændre vaner,” forklarer Mads Hyllested.

Med en restaurant på hans niveau havde han heller ikke forudset, at interessen for den nyåbnede fine dining ville være så massiv blandt de unge studerende.

”Det har været en kæmpe positiv overraskelse, at der har været så mange unge mennesker hernede. Køber man begge de 10 anretninger og så vinmenu til 375 kr. så kommer man måske lidt op omkring de 1500 kr. Men så køber de unge bare 10 serveringer og måske et eller to glas vin til.

Det er fantastisk, at det er den måde, den yngre generation griber det an på, selv om de måske ikke har så mange penge. Så går de alligevel efter kvalitet nu mere end pris,” vurderer Mads Hyllested.

Hans cv afslører, at han har prøvet kræfter med sværvægterne i branchen.

Han forlod Aalborg som assisterende køkkenchef på Fusion. Han var forbi Umami, som på det tidspunkt var et af Københavns mest trendy steder. Derefter blev der plads til ham på Søllerød Kro, som i årtier har båret en Michelin-stjerne.

Applaus i Aalborg
Mads Hyllested er tidligere Michelin-kok på Søllerød Kro

Han er blevet hærdet på den måde, som man nu gør på stjernerestauranterne i København, hvor så mange ambitiøse kokke vil gøre hvad som helst for at få foden inden for.

”Jeg kan huske, at jeg kom fra Fusion i Aalborg over til Umami i København, og tænkte, at det var min hjemmebane med asiatisk inspireret mad. Umami var jo lidt det hotte sted i København, så jeg var overbevist om, at de havde ramt plet med mig. Men det endte med, at køkkenchefen på Umami spurgte mig, om jeg godt nok havde været assisterende køkkenchef på Fusion.”

”Jeg troede, jeg kunne meget. Men jeg lærte lynhurtigt, at i forhold til København-standard, så kunne jeg ikke en skid. Så jeg måtte nærmest oplæres på ny,” fortæller Mads Hyllested.

Men det var på stjerne-restauranten Søllerød Kro, at den ambitiøse nordjyde virkelig tog længdespring i sin udvikling.

”Vores køkkenchef Brian Mark Hansen på Søllerød Kro har lært mig alt, hvad jeg ved om fine dining mad. Brian er virkelig hård at arbejde under, men han er samtidig også retfærdig. Han er uden sammenligning den bedste kok, jeg har arbejdet med.

”Det var hårdt ad helvedes til, men det var også en kæmpe oplevelse. Vi mødte tidligt og gik sent om aftenen. Og så var der lige en times togtur fra min bopæl til Søllerød Kro. Jeg så stort set ikke min daværende kæreste på det tidspunkt.”

Det var også målsætningen om at få parforholdet til at holde, der fik Mads Hyllested til at søge videre til Kong Hans, der lovede en mere overskuelig vagtplan. Men det holdt aldrig stik, og Kong Hans tog pusten fra Mads Hyllested, der kun var der i få måneder.

Lykken i faget genfandt nordjyden så på Restaurant Adress. Den er en af Københavns finere restauranter men ikke på Michelin-niveau. Alligevel gav det Mads Hyllested en masse tabt selvtillid tilbage.

”Det er jo egentlig lidt mærkeligt. I mit fag så er lønnen og vagtplanen bedre, jo længere ned af stigen, du går. Det er den omvendte verden, fordi der er så mange om buddet til prestigejobs,” fortæller stjerne-kokken.

Mads Hyllested nød det halvandet år, han nåede på Adress som køkkenchef, men drømmen om at starte sit eget sted i Aalborg trak i ham. Han var på udkig efter lokaler til Applaus, da et forlist forhold var ved at knække ham.

”Det kom som et hårdt slag for mig. Vi havde været sammen i syv år, og det var hende, jeg kunne se en fremtid sammen med. Men hun kunne ikke leve med at være nummer to. og det var sådan set forståeligt nok. Jeg synes selv, at jeg forsøgte at redde forholdet, men da der ikke var feedback på de ting, jeg gjorde, så endte det.

”Og nu står jeg så her, og starter helt på en frisk.”

Skæbnen har bragt Mads Hyllested fra elevtiden i Skagen tilbage til udgangspunktet. Tilbage til Nordjylland. Applaus har fået en fantastisk start siden åbningen i april, men ikke desto mindre findes der også store udfordringer for en restaurant af den her kaliber.

”Restaurantbranchens helt store udfordring i Aalborg er, hvordan vi får folk ud og spise på hverdagsaftenerne. Der er stadig lidt sådan en mentalitet, at skal man spise lidt finere og have mere end et glas vin, så skal det allerhelst være torsdag, fredag eller lørdag. I modsætning til København hvor hver dag sagtens kan være en fest. Der er opbygget en kultur, hvor man ikke ser så meget på dagene i forhold til at gå ud og spise.

”Men det handler om at ændre en kultur og en adfærd. Det kan vi kun ved at løfte i fælles flok, og derfor er det rart, at vi som med NM kan samarbejde, selv om vi i virkeligheden er konkurrenter. Men vi har alle det fælles mål for Aalborg og Nordjylland, og det glæder mig, at der er viljen til at nå det mål,” forklarer Mads Hyllested.

Læs mere om Applaus her

Husk at læse: 

Mandag åbner Brødrene Price i Aalborg: Sådan bliver konceptet

Brødrene Price Aalborg
Brødrene Price åbner deres restaurant i Aalborg på mandag.
Foto: PR

Lækker lejlighed: Her du får mange kvadratmeter på Vesterbro

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg

I Aalborgs midtby finder man en lejlighed, som netop har ramt boligmarkedet.

På Vesterbro bor man tæt på alle byens faciliteter. Her tæller beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Så om du er til shopping i byens skønne gågader, eller til stille og rolige gåture langs Aalborgs smukkeste havnefront, så kan du ikke komme tættere på.

Aalborg Mægleren har fået denne smukke herskabelige lejlighed til salg, og så er den på hele 106 kvadratmeter.

Herskabelig med alle de rette moderniseringer

Lejligheden har en entré, som ender ud i en fordeler gang. Fra gangen er der døre, som fører ind hvert enkelt rum i lejligheden.

Lejligheden har et smukt renoveret køkken og badeværelse, som er blevet moderniseret med respekt for den ældre ejendom. Her er der installeret spots i loftet.

ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg

Lejligheden har et godt soveværelse. Derudover er der intet mindre end 3 stuer som i loftet har smuk stuk. Her er indretningsmulighederne uendelige.

Der er masser af plads til et rum til et godt sofaarrangement, en spisestue eller hvis man ønsker et endnu større soveværelse.

ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg

Lejligheden er udbudt i en pris til 2.498.000 kroner.

For at læse mere omkring lejligheden, så kan du klikke her.

Eller du kan kontakte Aalborg Mægleren på 98138800 eller på vejgaard@ambolig.dk.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Vind billetter til Aalborg Vinfestival: Se den eksklusive festivalvin her

Skrevet af: Michael Qureshi

I oktober løber Aalborg Vinfestival for tredje gang af stablen i Nordkraft.

Det plejer at være lidt af et tilløbsstykke, når man bliver sluppet løs i vin-himlen, hvor der i år er smagsprøver på intet mindre end 200 vine fra 14 forskellige vinproducerende lande?

Det bliver fredag den 26. oktober og lørdag den 27. oktober, at Aalborg Vinfestival kører. I den forbindelse har MigogAalborg fået muligheden for at udlodde 5 x 2 billetter til Aalborg Vinfestival (læs mere om konkurrencen nederst i artiklen).

Til Aalborg Vinfestival bliver der præsenteret vine fra hele 23 forskellige vinimportører. De byder på smagsprøver, fortæller spændende historier og giver inspiration til gode vinoplevelser i privaten.

Her er den officielle festivalvin

Til lejligheden er den officielle vin for Aalborg Vinfestival 2018 netop præsenteret.

Noir 16, Rebel Bridge, Pinot Noir, Napa Valley, Californien, 2016

“Den har, hvad der skal til, og det sidder, hvor det skal. En meget lækker rødvin med et rent og klart billede af druen Pinot Noir, blød, frugtagtig og med en lang eftersmag.

Vinen har lige fået 5 stjerner i vinavisen i uge 38 og er en super spændende vin.

Alle gæster som fylder deres vintaske med vin købt hos vores udstiller på vinfestivalen, får gratis en festivalvin oven i (max 1 pr. billet),” siger Brian Thomsen, der er medarrangør af Aalborg Vinfestival.

Han er glad for den gode modtagelse, som vinfestivalen har fået i Aalborg, og gæsterne sidste år var meget tilfredse med festivalvinen.

“Kunderne blev meget overrasket over konceptet sidste år. De syntes, det var nytænkning og anderledes, at man fra arrangøren side gav en vinfestivalvin gratis, og at den også kunne smages på vinfestivalen.

Festivalvinen kan i år smages hos Gallovini, en af vore trofaste udstiller som har været med i alle tre år,” forklarer Brian Thomsen.

Flere lokale vinimportører

Blandt importørerne, som har en stand i Nordkraft, er eksempelvis Vineriet, Sydafrika Vinimport, Exclusiva International Gourmet, Nordjysk vinimport, D’Wine (som blev kåret til Årets Vinbar til AALBORG AWARDS), Quist Vine og mange flere.

Her er prisen og detaljerne

Prisen er 190 kr., og selve eventet varer to og en halv time.

“På dagen udleveres et Spiegelauglas samt en vintaske med plads til 6 flasker vin. Fylder du tasken med 6 flasker vin fra vore udstillere, topper vi med 1 flaske FESTIVALVIN oven i – ganske gratis,” fortæller arrangørerne af Aalborg Vinfestival.

Gæsterne til den store vinfestival sluses ind på forskellige tidspunkter i løbet af fredagen og lørdagen.

Du kan se de forskellige tidspunkter og priser herunder;

Fredag den 26. oktober kl. 14.00-16.30 Pris 160,00
Fredag den 26. oktober kl. 17.30-20.00 Pris 190,00

Lørdag den 27. oktober kl. 11.00-13.30 Pris 190,00
Lørdag den 27. oktober kl. 14.00-16.30 Pris 190,00
Lørdag den 27. oktober kl. 17.30-20.00 Pris 190,00

Du kan købe billet og læse mere her

 

KONKURRENCE

I samarbejde med Aalborg Vinfestival udlodder vi 5 x 2 Goodiebags til vinfestivalen. Det inkluderer bl.a. to indgangsbilletter.

Det kan du vinde

2 Billetter til Vinfestivalen fredag kl. 14.00.
2 Vintaske med plads til 6.fl vin
2 Spiegelau glas
2 festivalvin

Man får glas, taske og vin når man har tjekket ind på vinfestivalen.

Sådan vinder du;
Like opslaget på MigogAalborgs Facebookside (publiceret 20.35 mandag d. 24 sep.)
Skriv hvem du vil tage med til vinfestival

Følg gerne MigogAalborg på Facebook – vi har allerede rundte 51.000 følgere.

Kæmpe nyhed afsløret: Lagkagehuset åbner inde midt i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lagkagehuset er de seneste år blevet Danmarks førende bager-kæde med deres lækre udvalg af kager og bagværk.

Hidtil har det kun været i Skalborg, man har kunne nyde godt af Lagkagehusets lækkerier her i Aalborg.

Men det ændrer sig i det nye år.

MigogAalborg kan nu afsløre, at Lagkagehuset i 2019 åbner en kæmpe afdeling i Aalborgs midtby. Det bliver i det nyåbnede Magasin, hvor Lagkagehuset kommer til at ligge med facade ud til Nørregade.

Magasin og Lagkagehuset ligger sammen i andre byer

Magasin bekræfter nyheden over for MigogAalborg, og det giver i det hele taget god mening, da Lagkagehuset også har afdelinger i Magasin i Århus, Lyngby og på Kgs. Nytorv i København.

“Vores kundematch passer bare rigtig godt til hinanden, og hele konceptet med kombineret bager og café er også helt ideel for vores kundesegment, der gerne vil forkæle sig selv både i og mellem deres shopping,” fortæller Ricky Van Overeem, Head of Food i Magasin, til MigogAalborg.

Men det bliver bedre endnu.

Den nye Aalborg-afdeling kommer til at rumme intet mindre end 127 kvadratmeter – og bliver altså tredobbelt størrelse af afdelingen i Århus.

“Lagkagehusets afdeling i Århus er den, vi har allerstørst succes med pr. kvadratmeter, og her har den gode placering ud mod Strøget rigtig meget at sige. Dog er vi lidt udfordret på pladsen dernede, hvorimod at afdelingen i Aalborg bliver fuldstændig optimal både på størrelse og placering.

Derfor forventer vi selvfølgelig også, at det bliver en stor succes og samtidigt kan gavne de andre butikker,” forklarer Ricky Van Overeem.

Foto: Lagkagehuset

Masser af plads indenfor og udeservering

Der bliver masser af plads til at nyde kagerne, brødet, kaffen og deres helt vildt lækre sandwich i butikken. Derudover bliver der også udeservering ud mod Nørregade.

“Afdelingen i Magasin kommer både til at tilbyde hurtig takeaway, men også den mere afslappende caféstemning med mulighed for udeservering i form af morgenbrød, frokost, kage, eftermiddagskaffe – eller en kold fadøl,” forklarer han.

Foto: Lagkagehuset

Aftalen med Lagkagehuset har været på tegnebrættet i et lille års tid, men da indflytningen kommer til at kræve en større ombygning af den facade, som i dag vender mod Nørregade, så har flere ting, skulle falde på plads.

“Det har været et kompliceret stykke med forskellige udfordringer omkring renovationen, men nu er formaliteterne endelig faldet på plads. Det er svært at sige, hvornår vi står endeligt klar til åbningen – men vi forventer, at det bliver omkring marts eller april 2019.

Nogle gange tager de gode ting lidt ekstra tid, men vi har meget store forventninger – og vi glæder os helt vildt,” slutter Ricky Van Overeem, Head of Food i Magasin.