Vild kokke-kamp: Fem nordjyske top-kokke skal dyste i København

Skrevet af: Michael Qureshi
De fem dygtige kokke der skal repræsentere Nordjylland. Fra venstre Mikkel Jensen (Rusk), Frederik Martinsen (Svinkløv), Mads Hyllested (Applaus),  Simon Emil Christensen (Fyrklit), Søren Birch (Fusion)
Foto: Leerbech
De fem dygtige kokke der skal repræsentere Nordjylland. Fra venstre Mikkel Jensen (Rusk), Frederik Martinsen (Svinkløv), Mads Hyllested (Applaus), Simon Emil Christensen (Fyrklit), Søren Birch (Fusion) Foto: Leerbech

Lørdag den 20. august spiller AaB mod FC København i Parken.

Men på samme tid finder et andet Nordjylland Vs København brag sted ikke mange kilometer fra Danmarks nationalstadion.

MigogAalborg.dk kan i dag som første medie fortælle, at fem af Nordjyllands toprestauranter sender deres profiler afsted til en direkte kokke-dyst mod fem af Københavns bedste restauranter.

En cook-off som skal afholdes i Kødbyen på Vesterbro i forbindelse med messen Copenhagen Cooking & Food Festival.

Det er Nordjylland, der udfordrer, og derfor skal der dystes på nordjyske råvarer. Det er virkelig et spændende og stjernebesat mandskab, der sendes afsted mod København til regionskampen.

Teamchef bliver Mads Hyllested, der åbnede en af Aalborgs hotteste restauranter Applaus i foråret. Han er tidligere kok på Michelin-restauranten Søllerød Kro.

Med sig har han på holdet stærkt selskab af Mikkel Jensen fra Restaurant Rusk, Søren Birch fra Fusion, Frederik Martinsen fra Svinkløv Badehotel og Simon Emil Christensen fra Restaurant Fyrklit.

De fem restauranter regnes alle for at være blandt de allerbedste spisesteder i hele Nordjylland. Så selv om de københavnske modkandidater er Michelin-bejlere, så vurderes der at være lige så høj kvalitet på det nordjyske hold.

Det tegner altså til at blive en rigtig tæt kamp.

De to hold får hver en kurv med nordjyske råvarer, fisk og skaldyr. Derefter skal de på en to og en halv time planlægge og eksekvere fire anretninger til et skarpt dommerpanel. Maden skal laves på den store scene i Kødbyen foran publikum.

Det københavnske hold består af top-kokke fra restauranterne Søren K, Nimbs Terrasse, AOC, BØF og Clou.

Mads Hyllested fra Applaus mener, at den kommende kokke-dyst mellem Nordjylland og København er en perfekt måde at eksponere kvaliteten på gastronomien i begge dele af landet.

“Cook-off’en til Copenhagen Cooking skal promovere københavnsk og nordjysk gastronomi. Vi vil gerne øge kendskabet til faget og den passion, vi alle lægger i det.

Gastronomi er jo blevet en kunst og at spise ude er også for oplevelsens skyld og ikke blot mætheden. Vi håber, at Cook-off’en kan øge denne tendens, da det kan have stor værdi, især for Nordjylland.”

Hvad er din forventninger til selve konkurrencen?

”At skulle konkurrere mod vores fem københavnske kolleger bliver en fest. Vi kender hinanden. De er vildt dygtige, og kampen bliver hård. Men vi går selvfølgelig efter at tage sejren.”

Således lyder det fra den nordjyske holdkaptajn.

VisitNordjylland er blandt den stærke kreds af støtter til det nordjyske mandskab, der drager til kamp i København. Her er direktør Lars Enevold Pedersen ovenud begejstret for initiativet.

”Det er vigtigt for nordjysk turisme, at vi markerer, at der også er gastronomi af høj kvalitet uden for København. Det er en ny måde at markedsføre Nordjylland på i forhold til de mange fantastiske gastronomiske oplevelser og ikke mindst fødevarer, man finder heroppe. Vi hylder alle initiativer, hvor man tænker lidt ud af boksen,” siger Lars Enevold til MigogAalborg.dk

Det er ikke altid let for VisitNordjylland at få formidlet til det øvrige Danmark og i udlandet, at Nordjylland også byder på store restaurantoplevelser.

”Det er nogle gange lidt op af bakke at komme til orde i den nationale presse og få fortalt de her kvalitetshistorier. På den her måde kan vi få vist flaget og skabe noget opmærksomhed omkring, at der findes masser af gastronomisk kvalitet uden for de to største byer og ikke mindst i Nordjylland,” lyder det fra Lars Enevold Pedersen, direktør VisitNordjylland.

Techcollege Aalborg er også med til at skabe rammerne for det nordjyske restaurant-hold. Skolen lægger blandt andet lokaler til de træningspas, som det nordjyske hold skal igennem op til selve kampen den 20. august.

Uddannelseschef Marianne Holmsgaard er sikker på, at de deltagende nordjyske stjerne-kokke kan inspirere unge med drømme om at nå til tops i den branche.

“De konkurrerende kokke er ”lokale helte” og forbilleder for mange af vores elever, og eleverne vil helt sikkert finde det inspirerende at se kokkene træne som hold. Det er vigtigt for os at have konstant dialog med branchen og følge den gastronomiske udvikling på nærmeste hold. Det får vi mulighed for her, hvor nogle af de dygtigste kokke viser de nyeste teknikker og tendenser.”

Hvad er det for nogle spændende ting I ser fra jeres stol omkring denne event?

“Det er et rigtig godt initiativ, fordi et tæt samarbejde mellem alle aktører er helt afgørende, hvis Aalborg og Nordjylland skal op i den gastronomiske superliga, som vi gerne vil og har potentialet til. Jeg er overbevist om, at nordjyderne vil give hovedstaden kamp til stregen, da kokkene er utrolig dygtige og kreative, og har nogle unikke lokale råvarer at gøre godt med. Dette samarbejde kunne blive starten på noget større.”

MigogAalborg.dk er stolte over at være mediepartner for det nordjyske hold, der sendes afsted til dysten i København. Vi vil de kommende fire uger sætte stor fokus på eventet, som vi ser som et stort skridt i retning af den eksplosive udvikling der er på den gastronomiske kvalitet i Aalborg og i resten af Nordjylland.

Vi præsenterer de kommende uger portrætter af de fem nordjyske stjerne-kokke. Mads Hyllested fra Applaus havde vi dog allerede fat i, da vi lancerede vores medie 30. maj. Læs det store interview her.

Aalborg
Applaus holder til Ved Stranden

Nordjysk stjerne-kok: Han er manden bag hotte Applaus

Samarbejdspartnere

Kruse Development (arrangør)

Nordjyske Restauranter

Visit Nordjylland

Visit Aalborg

Food College

UCN

Food Organisation

MigogAalborg.dk

Gastromand.dk

Møllers Fiskeeksport

AB catering

 

Perfekt til lang weekend: Få en burgermenu med sodavand til en 50’er

Skrevet af: Line Lindhardt Jensen

I løbet af denne uge har vi kørt Bogø Burger Week.

Her har du for en flad 50’er kunnet forkæle dig selv med en valgfri burger, valgfri dip og pomfritter.

I anledning af Fars dag – og dermed en halv fridag i morgen – weekend og sikkert også det skønne solskinsvejr de sidste par dage, er Mario fra Bogø i godt humør, og han har derfor helt særligt valgt at smide en valgfri dåse sodavand oveni hatten (vælg mellem Pepsi, Pepsi Max, Faxe Kondi og Guaraná Antarctica).

Det vil altså sige, at du fra i dag og til og med søndag kan købe en komplet burgermenu indeholdende en valgfri burger, en valgfri dip, en valgfri dåsesodavand og pomfritter til 50 kr. (plus billetgebyr på 10 kr.)

For de 50 kr. (+ gebyr) kan du vælge frit fra burgermenukortet.

Kortet rummer ni forskellige burgere, og der burde været noget for enhver smag.

Du kan vælge mellem: Crispy Chicken, Hamburger, BBQ Burger, Guacamole, Cheeseburger, Double A, American Bacon, Mexican Chicken, Mexican Beef.

Du sparer penge på dette tilbud, uanset hvilken burger, du vælger.

Burgere lavet af Himmerlandskød

Kødet er lavet af Himmerlandskød, som er blandt de mest anerkendte nordjyske producenter af kød.

Dette er udelukkende dansk kød, hvor dyrene er født og opvokset hos danske landmænd i Himmerland.

Bogø Burger Week løber fra d.1 juni – d.7 juni, og kun i den periode kan du indløse din købte menu.

Burgermenuerne kan ikke købes direkte hos Bogø til denne pris.

Du skal købe og betale via linket herunder. Bemærk også at der er et begrænset antal Bogøs burgere m. fritter, sodavand og mayo til salg hver dag. Så I skal skynde jer og bestille til de dage, hvor I kunne tænke jer Bogøs burgermenu.

MigogAalborg står for billetsystemet, logistikken og markedsføringen i Bogø Burger Week – derfor er der påsat et billetgebyr.

Sådan fungerer Bogø Burger Week

  • Klik ind på Køb her
  • Vælg i hvilken Bogø butik du ønsker at afhente din Bogø burger m. fritter, sodavand og valgfri dip
  • Vælg hvilken dag og hvilket afhentningstidspunkt du ønsker
  • Vælg hvor mange Bogø burgermenuer ønsker at købe
  • Husk at tilvælge billetgebyr på 10 kr. for at færdiggøre din booking
  • Tryk på Start tilmelding
  • Udfyld navn og adresse
  • Betal
  • Tag din bekræftelse med enten på mobilen eller print den ud fysisk og gå ned i din valgte butik for at bestille og afhente din valgte Bogø burgermenu

Østerågade
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Østerågade her.

Bogøgade
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Bogøgade her.

Shoppen
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Shoppen her.

Reberbansgade
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Reberbansgade her.

Sælger møbler som aldrig før: Mani Pine har stor succes med nye tiltag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Mani Pine
Foto: Mani Pine

Mange brancher har haft en særdeles svær tid under corona, og nyhedsbilledet har da også været fyldt med triste historier om virksomheder, der har oplevet en tom ordrebog og telefoner, som er stoppet med at ringe fra den ene dag til den anden.

Men der er heldigvis også positive erhvervshistorier i denne mærkelige tid, som vi lever i.

Den fremadstormende Aalborg-virksomhed Mani Pine laver custom made møbler til både private og erhverv, og de hamrer bogstaveligt talt derudad.

Foto: Mani Pine

“Erhvervssalget er helt naturligt gået lidt i stå i den her periode, men de private kunder har bestilt som aldrig før, og vi er helt vildt beærede over, at mange har valgt at kigge vores vej i corona-perioden, hvor de fleste måske har haft lidt ekstra tid til at blive klogere på, hvad deres hjem mangler af lækre møbler og løsninger,” fortæller Nicolai Adamsen til MigogAalborg.

Nicolai forklarer, at efterspørgslen efter bestsellere som håndlavede borde, stole og andre møbler til alt fra spisestue, køkken og soveværelse, har været på samme høje niveau som inden corona, mens efterspørgslen efter deres nyeste lancering, Vægbeklædning, er gået “helt amok”, som Nicolai formulerer det.

“Det er faktisk gået så godt, at vi har været nødt til at sætte vores leveringstid lidt op i en kort periode, men vi kommer snart ned på en uges leveringstid igen inden længe,” lover Nicolai.

Foto: Mani Pine
Foto: Mani Pine

Akustikpaneler med flere funktioner

Den store efterspørgsel efter lækker vægbeklædning til både private og erhverv, skyldes ikke mindst lanceringen af de helt unikke akustikpaneler, der er lavet i massivt egetræ og lydabsorberende filt.

Panelerne måler 240x48cm, men kan skæres til efter ønske, og behandlingen på træet kan – som med alt andet ved Mani Pine – tilpasses efter dit eget ønske.

Panelerne er først og fremmest helt sublime til at absorbere støj og dermed give et roligt og afstressende indemiljø.

Men derudover er de også designet i et materiale, der er let at sætte op overalt i hjemmet – som udsmykning af en lækker sengegavl til køkkenalrummet, hvor børnenes støj kan dæmpes betragteligt.

Foto: Mani Pine

Få det rå og industrielle look ind i hjemmet

Er du på udkig efter et mere industrielt og rå look i hjemmet eller på arbejdspladsen, har Mani Pine designet de specielle rustpaneler, som du både kan få som paneler eller som deciderede rustvægge, der kan tilpasses enhver væg.

Hvis du har fulgt med i fysik/kemi-timerne ved du, at rust opstår når jernholdige materialer kommer i forbindelse med vand og ilt. Og så tænker du måske: “Det lyder tungt og besværligt og træls at få op på min væg…”

Men frygt ej. Nicolai og Co laver nemlig den helt specielle metalliske belægning på en tynd mdf-plade, som både gør pladerne utroligt lette og nemme at sætte op.

Foto: Mani Pine

“Det giver det industrielle og rå udtryk helt uden besvær, og mange firmaer har allerede valgt det som udsmykning af eksempelvis receptionsdiske,” forklarer Nicolai.

Rustpanelerne er allerede populære blandt flere firmaer, og blandt andre Boxit i Aalborg har fået det sat op i deres fine nye lokaler.

Åbent showroom i både København og Aalborg

De helt unikke custom made løsninger til væggen, kan du opleve med egne øjne i Mani Pine’s showroom – enten i Aalborg eller Valby.

“Der står kompetente folk klar til at vejlede lige præcis efter den løsning, man leder efter. Man skal blot slå på tråden inden eller sende os en besked via hjemmesiden.”

Du kan enten ringe på +45 77300077 eller sende en besked her.

I showroomet i Aalborg er der endda sket ting og sager i corona-nedlukningen.

“Vi har fået bygget et separat kontor i forlængelse af det ene showroom, og vi har planer om en fed åbningsfest med skarpe priser inden længe,” lover Nicolai.

Foto: Mani Pine

Klar med ny stor satsning i 2020

Men nyhederne stopper ikke der.

“Inden for de næste 2-3 måneder er vi klar med en kæmpe satsning i form af et helt nyt kernekoncept i Mani Pine,” fortæller Nicolai hemmelighedsfuldt.

“Det bliver kæmpe stort, og vi går også internationalt med det fra dag ét.”

Du finder mere info om Mani Pine lige her.

Iskold sommernyhed: Restaurant frister med hjemmelavet Nutella-is

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Stock-foto
Stock-foto

Da vi smagte Surdejsbagerens Nutella-snegl trak den lange spor ind i vores hjerter.

Men nu får den syndige snegl skarp konkurrence.

Restaurant Kronborg på Egholm er kendt for Nordjyllands største tartelet, stegt flæsk ad libitum, en af byens bedste frokostbuffeter og ikke mindst den overdådige Tà selv isbar med flødeis fra Vebbestrup med vafler, hjemmelavet guf, jordbærsauce, chokoladesauce og flødeboller.

I år får isbaren særdeles fristende selskab af en hjemmelavet Nutella-is lavet på økologisk Jersey-mælk fra Bøgebæk … og naturligvis RIGELIGE mængder af det flydende guld.

MigogAalborg har Bogø Burger Week i denne uge –  Få en burgermenu hos Bogø til 50 kr. (+billetgebyr) Book lige her

Stor begejstring blandt gæsterne

Isen har faktisk allerede været på menuen i en uges tid, og ejer og Nutellais-skaber, Kasper Kristensen, kan berette, at begejstringen for den nye dreng i klassen har været stor.

Restaurant Kronborg bruger økologisk Jersey-mælk fra Bøgebæk i alt fra tarteletfyldet til persillesaucen.

Det helt særlige ved mælken er, at den faktisk bliver mere gul, når køerne kommer på græs om sommeren. Det resulterer eksempelvis i en mere og mere gul persillesauce i løbet af sæsonen.

“Jeg tør godt love, at Nutella-isen ikke bliver gul. Vi bruger hele to glas Nutella pr. 5 liter is,” siger Kasper med et grin.

Nyd isen på restauranten – eller to-go

Du kan naturligvis nyde isen, hvis du eksempelvis besøger Restaurant Kronborg til en gang Onsdagsflæsk eller torsdags-kæmpetartelet, men Kasper fortæller, at man også er velkommen til at stikke hovedet forbi restauranten og bestille Nutella-isen to-go, naturligvis akkompagneret af is-varianter fra Vebbestrup, hjemmelavet guf og en sprød isvaffel.

Det kan dog blive nødvendigt at afvise is to-go i spidsbelastningstidspunkterne omkring frokost og aften, hvor restauranten kan være fyldt.

“Vi følger naturligivis myndighedernes anvisninger, og hvis restauranten er fyldt med det tilladte antal, er vi desværre nødt til at afvise folk i døren.”

Egholmfærgen sejler hver halve time fra Aalborgsiden, Egholm Færgevej, fra tidlig morgen til sen aften.

Det kan du finde mere info om her.