Blev fundet på jobnet: Aalborgs nye stjernekok nomineret til toppris

Skrevet af: Michael Qureshi
Chefkok Dennis Bang Carlsen
Chefkok Dennis Bang Carlsen

I oktober 2015 udkom den prestigefyldte Den Danske Spiseguide med en topbedømmelse på to Aalborg-restauranter.

Den ene var lidt som ventet Mortens Kro. Den anden var imidlertid en højdespringer.

Restaurant Bühlmann på Hotel Scheelsminde åbnede så sent som i sommeren 2015, så det blev regnet som en mindre sensation, at de allerede fik tildelt de nærmest umulige tre stjerner i Den Danske Spiseguide.

For første gang i guidens 39-årige historie har Aalborg to restauranter med topkarakterer.

Som om det ikke var nok, så blev det afsløret i onsdags, at Bühlmann er blandt de fire slutnominerede til Årets Gennembrud i 2016. Det er også Den Danske Spiseguide, der står bag den prestigefyldte kåring.

Det sætter naturligvis fokus på Bühlmann. Hvem er chefkokken, der kunne trylle så vildt i køkkenet, at det danske svar på Michelin-guiden er faldet bagover i ren benovelse.

Må vi præsentere Dennis Carlsen. 27 år gammel. Oprindeligt fra Løkken.

Lad os lige spole tiden to år tilbage. Der arbejdede Dennis Carlsen ombord på et Fjordline-skib, der sejlede mellem Hirtshals og Norge. Det var vel bogstaveligt, det fjerneste han kunne komme i forhold til hans dagligdag i dag.

Som 20-årig blev han udnævnt til køkkenchef på bryghuset Vendia i Hjørring. Her lagde han grundstenene til hans vilde kokketalent. Men efter tre år i det job smed han tøjlerne og ville prøve noget andet. Han røg på havet.

Og så er det her, at tilfældighederne nogle gange kan føre til mirakler. For livet ombord på et stort skib var selvfølgelig ikke i længden noget for Dennis Carlsen. Han røg på dagpenge, og så fandt han en dag helt tilfældigt et opslag på jobnet.

Hotel Scheelsminde søgte en kok.

Den unge nordjyde søgte jobbet og kom til samtale. Her blev han præsenteret for det tårnhøje ambitionsniveau. Og når man har siddet over for ham i en times tid, som vi gjorde forleden, så kan man roligt forestille sig, hvordan han helt lunt meldte op, at det skulle han nok leve op til.

Dennis i Aalborg
Dennis Carlsen har gjort det fremragende på restaurant Bühlmann

Så er vi tilbage til i dag. Pludselig er Dennis Carlsen den nye stjernekok i Nordjylland, som alle taler om.

Han har i den grad levet op til sit ord. På spørgsmålet omkring, hvordan han i alverden har nået det nuværende niveau, peger han på tiden i Hjørring.

”Igennem hele min læretid var jeg presset hver eneste dag af min chef. Man kan noget, hvis man virkelig vil arbejde med det. Det er ikke noget, man kommer sovende til. Det var de tre hårdeste år i min karriere, men jeg lærte virkelig mit håndværk. Siden har jeg så finpudset det, men jeg fik bygget et fundament i den tid,” forklarer Dennis Carlsen.

Vi sidder med udsigt ud over Scheelsminde lækre have. Chefkokken på top gourmet-restauranten peger rundt på drivhuset og de forskellige bede. Han forklarer, at man selv dyrker grøntsagerne til retterne, og man har endda fået bier i haven, så det er hjemmeproduceret honning.

Men hvad er det, Dennis Carlsen kan, som gør ham så unik og pludselig så anerkendt i landets restaurantkredse?

”Når jeg har lavet en ret, så bliver jeg ved med at eksperimentere, indtil den er som den skal være. Jeg stopper ikke, før den er helt perfekt. Så er det netop optimalt, at man er et sted, hvor man prioriterer at dyrke mange egne råvarer. Vi er midt inde i Aalborg, men der er så mange ting herude, som man kan bruge til retterne.”

Siden han var knægt, har han haft forskellige småjobs i restaurationsbranchen. Men det var først, da Dennis Carlsen sad med madmagasinet Gastro i hånden, at han fik øjnene op for, hvad lækker mad i virkeligheden er.

”Der opdagede jeg virkelig, hvad det vil sige at lave mad. Jeg interesserede mig for det, og jeg vidste, at jeg kunne blive god til det,” forklarer Dennis Carlsen.

Hotel Scheelsminde er en oase i Aalborg med en topgourmet restaurant
Hotel Scheelsminde er en oase i Aalborg med en topgourmet restaurant

På Restaurant Bühlmann handler det om at have få og tilfredse gæster. Der er kun 24 borde i restauranten. Dem der kommer for at spise på restauranten, vil have en helt speciel oplevelse. Det lægger et dagligt pres på Dennis Carlsen, men han lever fint med det.

”Det har ikke været noget, der har stresset mig. Vi er startet et sted, og så har vi lige så stille hævet niveauet,” siger den rolige kok, før han selv kommer ind på betydningen af prestige-prædikatet i Den Danske Spiseguide.

”Vi havde været i gang i tre måneder, da Spiseguiden gav os tre stjerner. Det er ikke mange andre, der har formået det. Den anerkendelse var med til at sætte os på landkortet. Det var et signal om, at vi faktisk mener det, og ambitionen er, at vi skal arbejde os endnu højere op,” siger Dennis Carlsen, der tidligere har repræsenteret Danmark med kokkelandsholdet.

I Aalborg er der et kuld af unge spirende chefkokke, som pludselig er blandt byens førende. Mads Hyllested på Applaus, Søren Birch på Fusion og Mikkel Jensen på Rusk. Ingen af dem er over 30 år. Det er tid til, at den nye generation stråler i Aalborg.

”Der er, med al respekt for de ældre i branchen i Aalborg, et generationsskifte i gang. Der kommer nye folk med ny energi, og det påvirker hele byens puls i branchen. Men folk her i Nordjylland har stadig svært ved at skille tingene ad. Hos os får du en helaftensoplevelse. Du kan slet ikke sammenligne os med eksempelvis Applaus. Internettet har fået for meget magt. Folk bliver alt for let påvirket af de anmeldelser, der står på Facebook af stederne, og det er et problem, når folk ikke kan finde ud af at skelne mellem de forskellige genrer,” lyder det fra Dennis Carlsen.

Han står i spidsen for både brasseriet og gourmet-restauranten Bühlmann på det fornemme hotel. Men det er en helt speciel oplevelse, når man spiser på Bühlmann.

”Hvis man bestiller den store pakke, så kommer man igennem 23 serveringer. Det er alt lige fra snacks til petite four. Når folk kommer, bliver de sendt ned i vores vinkælder til en introduktion. Typisk kommer vores gæster ved 18-tiden og går først igen efter 23. De skal helst gå herfra med en wauw-effekt og en særlig oplevelse.”

“Det er også vigtigt for mig at hylde hele teamet omkring restauranten. Hvis et led ikke fungerer, så spiller resten af klaveret som regel heller ikke. Og jeg må bare sige, at jeg er omgivet af dygtige mennesker over hele linjen.”

En dårlig anmeldelse i Politiken fik dog også ført Dennis Carlsen et andet sted hen.

”Vi fik et hårdt slag i Politiken. Jeg kunne godt snakke om de grunde, anmelderen havde til det. Men i stedet kiggede vi konstruktivt på det, og vi ændrede vores udtryk og stil lidt. Så den har blot motiveret mig yderligere,” lyder det fra Dennis Carlsen, der som yngre var en dygtig fodboldspiller og spillede på eliteniveau som ungdomsspiller.

Nu er det i stedet i køkkenet, at han er på eliteniveau, og eventyret ser slet ikke ud til at stoppe foreløbig.

De nominerede til Årets Gennembrud 2016 i Den Danske Spiseguide

Alchemist, København
Bühlmann, Aalborg
Domestic, Aarhus
Moehr, Roskilde

Fik du læst

Restaurant-bombe: Her åbner brødrene Price i Aalborg

Nordjysk stjernekok: Han er manden bag hotte Applaus

Hver lørdag i juli og august: Kom til gratis sommer yoga på Budolfi Plads

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Winther McDonald
Foto: Winther McDonald

Det har været nogle stressfyldte måneder for mange af os med corona-truslen hængende over hovedet.

Trænger du til at slappe gevaldigt af og få lidt mere zen i hverdagslivet, har vi fundet det perfekte arrangement.

DGI Huset Nordkraft afholder i samarbejde med Budolfi Plads gratis sommer yoga på Budolfi hver lørdag i løbet af juli og august.

Første event er nu på lørdag den 11. juli fra kl. 13.00 til 14.00 på pladsen, og det bliver ikke hvilken som helst slags yoga-hold.

Holdet hedder nemlig Un-wine Yoga, og som navnet antyder er vin involveret.

Un-wine med Winther McDonald

Det er den karismatiske yoga-darling Winther McDonald, der står for holdene, og udover en meget underholdende og afslappende oplevelse med fænomenal udsigt til Budolfi Kirke, får du også serveret et glas vin til lørdagens begivenhed.

Tilmelding til holdet sker via DGI Husets hjemmeside, og man skal være hurtig på tasterne; der er nemlig kun 40 pladser per gang.

Arrangementet er gratis; det eneste, der kræves er oprettelse af en bruger på DGI Husets hjemmeside.

Arrangøren gør opmærksom på, at man skal følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer og holde afstand til hinanden under begivenheden såvel som medbringe egen yoga-måtte og håndklæde.

Hygge yoga hele sommeren

Kan du ikke nå med til Un-wine Yoga lørdag, er der mulighed for at deltage i mange af sommerens andre yoga-hold på Budolfi Plads.

Der er f.eks. Hygge Yoga lørdag den 18. juli og hver lørdag frem til lørdag den 22. august.

Du finder holdene under DGI Husets holdoversigt.

Hvad: Sommer Yoga på Budolfi

Hvor: Budolfi Plads (på pladsen mellem AKTUEL og BACO)

Hvornår: Lørdag den 11. juli, kl. 13.00 – 14.00

Man kan tilmelde sig her

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her

 

 

Kickstart weekenden eller ferien: Skagen Fiskerestaurant åbner vinbar i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var i maj, at Skagen Fiskerestaurant åbnede dørene til deres nye flotte restaurant i hjertet af Aalborg.

Siden har den populære fiskerestaurant fået en flyvende start med deres flotte indretning og strandsand på gulvene og ikke mindst den store udendørs terrasse, der flittigt bruges uanset vejret.

Nu er Skagen Fiskerestaurant så klar med endnu en nyhed på det centrale Budolfi Plads. Fra i morgen fredag d. 10. juli kan man kickstarte weekenden på bedste vis med vin, bobler og snacks.

Eller måske er det starten på sommerferien, der skal fejres.

Fredags vinbar med DJ og gode tilbud

Skagen Fiskerestaurant åbner nemlig en fredags vinbar, der skal køre hver fredag mellem 15-17. Den nye fredags vinbar skydes i gang med DJ og gode tilbud på snacks og vin.

Man kan blandt andet få Fiskens Chips- reje og blæksprutte med et glas vin for 90 kr. Der er også Lobster Roll med jomfruhummer med et glas vin for 130 kr.

Så hvis man vil få en god start på sommerferien eller weekenden, så er det måske oplagt at tage venner eller kolleger med til et godt glas vin i de hyggelige omgivelser på den smukke Budolfi Plads.

Er man mere til cocktails, så er den del også mere end godt dækket ind.

Mere end bare restaurant

Det er samtidig også et tydeligt tegn på, at Skagen Fiskerestaurant vil være mere end blot en restaurant i Aalborg.

Det skal samtidig også være et sted, man kan droppe forbi til et glas vin eller to og lidt snacks på den hyggelige og uformelle måde.

Hver fredag og lørdag i juli og i hele august vil der være DJ til at skabe en fed stemning, som matcher lidt af det man møder i selve Skagen i sommerperioden.

Hvad: Skagen Fiskerestaurant åbner fredags vinbar
Hvor: Budolfi Plads
Hvornår: Fra fredag d. 10 juli 15-17 og hver fredag fremover
Du kan læse mere her

Bukse-kometer: Her åbner Shaping new tomorrow ny kæmpe butik i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto fra Shaping new tomorrows nye butik i Aarhus
Foto fra Shaping new tomorrows nye butik i Aarhus

De sidste par år har været noget af et maraton for fashionbrandet Shaping new tomorrow, der i den grad har erobret branchen – og en masse mandehjerter – med deres komfortable herretøj.

De har netop åbnet en kæmpe butik i Aarhus, og i morgen er der Grand Reopening på deres store butik i hjertet af København.

Nu er Shaping new tomorrow igen klar med en nyhed på hjemmebanen i Aalborg: Til september står den nemlig (igen) på flyttedag for butikken, der i dag holder til på Boulevarden 22.

Denne gang sættes kursen længere ned mod Nytorv i Østerågade 4, hvor Babysam i mange år havde til huse.

Fra september står lokalerne klar på ny og forventes i mellemtiden at forvandle sig til Shaping new tomorrow’s helt nye flagship store.

Bliver dobbelt så stor som nuværende

Den nye butik bliver mere end dobbelt så stor som den nuværende og kommer til at råde over 290 kvm. samt 185 kvm. salgsareal. Til sammenligning er den nuværende 74 kvm.

Derudover er der også tale om en gevaldig opgradering fra de lokaler som Shaping new tomorrow startede i for nu fem år siden.

“Det har været en vild rejse fra vores start i Jens Bangs Gade. Vi overtog et lokale, der havde stået tomt i syv år, og herfra gik vi jo bare i gang med at renovere alting selv.

Hele butikken blev bygget op af genbrug og vennetjenester, så da vi overtog butikken på Boulevarden var det jo helt vildt for os,” fortæller Christoffer Bak, der med er co-founder af Shaping new tomorrow.

Læs også: Trods krise i branchen: Shaping new tomorrow vil åbne 30 nye butikker

Next level retail

Siden er butikken blevet opgraderet i takt med konceptets udvikling – men nu er pladsen igen rendt fra de ihærdige iværksættere.

“Den primære grund til, at vi flytter er, at der simpelthen er for lidt plads i den nuværende. Vi går meget op i, at folk får en god oplevelse, når de kommer hos os, så det skal der selvfølgelig være rum til.

Samtidigt giver det os mulighed for at skabe det helt rigtige univers til tøjet,” forklarer han.

Det nye prøverumsområde skal især være butikkens hjerte, hvor et tilhørende loungeområde skal give kunderne både lyst og mulighed for at tage sig goooood tid til shoppingen.

Derudover vil den nye butik byde på flere digitale løsninger, der ifølge Christoffer bliver “next level retail”.

“Vi kommer til at gå all in på den nye butik. Vores nuværende er rigtig flot, men de nye rammer giver os mulighed for at implementere nogle endnu federe løsninger i designet,” fortæller han begejstret.

Den hidtil største butik

Den nye lokation betyder også, at Shaping new tomorrow nu får endnu færre skridt mellem deres kæmpe kontor på Nytorv og den kommende butik i Østerågade.

For selvom drengene nu også har butikker i både Århus og København, så er det stadig i Aalborg, at brandets hjertet banker.

“Vi designer den nye butik ud fra, at det er Aalborg, vi kommer fra. Rent kvadratmetermæssigt bliver den også vores største.

Det er i Aalborg, vi er startet, det er i Aalborg, vi holder til – og det kommer man til at se og mærke med den nye butik, som stadig er vores flagskibsbutik.” slutter Christoffer.

Den nye butik forventes at åbne i september, men indtil da kan du fortsat besøge Shaping new tomorrow på Boulevarden 22. 

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her