Blev fundet på jobnet: Aalborgs nye stjernekok nomineret til toppris

Skrevet af: Michael Qureshi
Chefkok Dennis Bang Carlsen
Chefkok Dennis Bang Carlsen

I oktober 2015 udkom den prestigefyldte Den Danske Spiseguide med en topbedømmelse på to Aalborg-restauranter.

Den ene var lidt som ventet Mortens Kro. Den anden var imidlertid en højdespringer.

Restaurant Bühlmann på Hotel Scheelsminde åbnede så sent som i sommeren 2015, så det blev regnet som en mindre sensation, at de allerede fik tildelt de nærmest umulige tre stjerner i Den Danske Spiseguide.

For første gang i guidens 39-årige historie har Aalborg to restauranter med topkarakterer.

Som om det ikke var nok, så blev det afsløret i onsdags, at Bühlmann er blandt de fire slutnominerede til Årets Gennembrud i 2016. Det er også Den Danske Spiseguide, der står bag den prestigefyldte kåring.

Det sætter naturligvis fokus på Bühlmann. Hvem er chefkokken, der kunne trylle så vildt i køkkenet, at det danske svar på Michelin-guiden er faldet bagover i ren benovelse.

Må vi præsentere Dennis Carlsen. 27 år gammel. Oprindeligt fra Løkken.

Lad os lige spole tiden to år tilbage. Der arbejdede Dennis Carlsen ombord på et Fjordline-skib, der sejlede mellem Hirtshals og Norge. Det var vel bogstaveligt, det fjerneste han kunne komme i forhold til hans dagligdag i dag.

Som 20-årig blev han udnævnt til køkkenchef på bryghuset Vendia i Hjørring. Her lagde han grundstenene til hans vilde kokketalent. Men efter tre år i det job smed han tøjlerne og ville prøve noget andet. Han røg på havet.

Og så er det her, at tilfældighederne nogle gange kan føre til mirakler. For livet ombord på et stort skib var selvfølgelig ikke i længden noget for Dennis Carlsen. Han røg på dagpenge, og så fandt han en dag helt tilfældigt et opslag på jobnet.

Hotel Scheelsminde søgte en kok.

Den unge nordjyde søgte jobbet og kom til samtale. Her blev han præsenteret for det tårnhøje ambitionsniveau. Og når man har siddet over for ham i en times tid, som vi gjorde forleden, så kan man roligt forestille sig, hvordan han helt lunt meldte op, at det skulle han nok leve op til.

Dennis i Aalborg
Dennis Carlsen har gjort det fremragende på restaurant Bühlmann

Så er vi tilbage til i dag. Pludselig er Dennis Carlsen den nye stjernekok i Nordjylland, som alle taler om.

Han har i den grad levet op til sit ord. På spørgsmålet omkring, hvordan han i alverden har nået det nuværende niveau, peger han på tiden i Hjørring.

”Igennem hele min læretid var jeg presset hver eneste dag af min chef. Man kan noget, hvis man virkelig vil arbejde med det. Det er ikke noget, man kommer sovende til. Det var de tre hårdeste år i min karriere, men jeg lærte virkelig mit håndværk. Siden har jeg så finpudset det, men jeg fik bygget et fundament i den tid,” forklarer Dennis Carlsen.

Vi sidder med udsigt ud over Scheelsminde lækre have. Chefkokken på top gourmet-restauranten peger rundt på drivhuset og de forskellige bede. Han forklarer, at man selv dyrker grøntsagerne til retterne, og man har endda fået bier i haven, så det er hjemmeproduceret honning.

Men hvad er det, Dennis Carlsen kan, som gør ham så unik og pludselig så anerkendt i landets restaurantkredse?

”Når jeg har lavet en ret, så bliver jeg ved med at eksperimentere, indtil den er som den skal være. Jeg stopper ikke, før den er helt perfekt. Så er det netop optimalt, at man er et sted, hvor man prioriterer at dyrke mange egne råvarer. Vi er midt inde i Aalborg, men der er så mange ting herude, som man kan bruge til retterne.”

Siden han var knægt, har han haft forskellige småjobs i restaurationsbranchen. Men det var først, da Dennis Carlsen sad med madmagasinet Gastro i hånden, at han fik øjnene op for, hvad lækker mad i virkeligheden er.

”Der opdagede jeg virkelig, hvad det vil sige at lave mad. Jeg interesserede mig for det, og jeg vidste, at jeg kunne blive god til det,” forklarer Dennis Carlsen.

Hotel Scheelsminde er en oase i Aalborg med en topgourmet restaurant
Hotel Scheelsminde er en oase i Aalborg med en topgourmet restaurant

På Restaurant Bühlmann handler det om at have få og tilfredse gæster. Der er kun 24 borde i restauranten. Dem der kommer for at spise på restauranten, vil have en helt speciel oplevelse. Det lægger et dagligt pres på Dennis Carlsen, men han lever fint med det.

”Det har ikke været noget, der har stresset mig. Vi er startet et sted, og så har vi lige så stille hævet niveauet,” siger den rolige kok, før han selv kommer ind på betydningen af prestige-prædikatet i Den Danske Spiseguide.

”Vi havde været i gang i tre måneder, da Spiseguiden gav os tre stjerner. Det er ikke mange andre, der har formået det. Den anerkendelse var med til at sætte os på landkortet. Det var et signal om, at vi faktisk mener det, og ambitionen er, at vi skal arbejde os endnu højere op,” siger Dennis Carlsen, der tidligere har repræsenteret Danmark med kokkelandsholdet.

I Aalborg er der et kuld af unge spirende chefkokke, som pludselig er blandt byens førende. Mads Hyllested på Applaus, Søren Birch på Fusion og Mikkel Jensen på Rusk. Ingen af dem er over 30 år. Det er tid til, at den nye generation stråler i Aalborg.

”Der er, med al respekt for de ældre i branchen i Aalborg, et generationsskifte i gang. Der kommer nye folk med ny energi, og det påvirker hele byens puls i branchen. Men folk her i Nordjylland har stadig svært ved at skille tingene ad. Hos os får du en helaftensoplevelse. Du kan slet ikke sammenligne os med eksempelvis Applaus. Internettet har fået for meget magt. Folk bliver alt for let påvirket af de anmeldelser, der står på Facebook af stederne, og det er et problem, når folk ikke kan finde ud af at skelne mellem de forskellige genrer,” lyder det fra Dennis Carlsen.

Han står i spidsen for både brasseriet og gourmet-restauranten Bühlmann på det fornemme hotel. Men det er en helt speciel oplevelse, når man spiser på Bühlmann.

”Hvis man bestiller den store pakke, så kommer man igennem 23 serveringer. Det er alt lige fra snacks til petite four. Når folk kommer, bliver de sendt ned i vores vinkælder til en introduktion. Typisk kommer vores gæster ved 18-tiden og går først igen efter 23. De skal helst gå herfra med en wauw-effekt og en særlig oplevelse.”

“Det er også vigtigt for mig at hylde hele teamet omkring restauranten. Hvis et led ikke fungerer, så spiller resten af klaveret som regel heller ikke. Og jeg må bare sige, at jeg er omgivet af dygtige mennesker over hele linjen.”

En dårlig anmeldelse i Politiken fik dog også ført Dennis Carlsen et andet sted hen.

”Vi fik et hårdt slag i Politiken. Jeg kunne godt snakke om de grunde, anmelderen havde til det. Men i stedet kiggede vi konstruktivt på det, og vi ændrede vores udtryk og stil lidt. Så den har blot motiveret mig yderligere,” lyder det fra Dennis Carlsen, der som yngre var en dygtig fodboldspiller og spillede på eliteniveau som ungdomsspiller.

Nu er det i stedet i køkkenet, at han er på eliteniveau, og eventyret ser slet ikke ud til at stoppe foreløbig.

De nominerede til Årets Gennembrud 2016 i Den Danske Spiseguide

Alchemist, København
Bühlmann, Aalborg
Domestic, Aarhus
Moehr, Roskilde

Fik du læst

Restaurant-bombe: Her åbner brødrene Price i Aalborg

Nordjysk stjernekok: Han er manden bag hotte Applaus

Sjovt stunt: SACKit højtalere imponerer på Havnefronten

Skrevet af: Michael Qureshi

Annonce

Aalborg-virksomheden SACKit er inde i en rivende udvikling.

Deres produkter bliver taget godt imod i både Danmark og i det øvrige Europa. Deres satsning på trådløse højtalere har i den grad også øget opmærksomheden omkring SACKit.

De startede med den helt lille WOOFit, som var den lille højtaler, man kunne have med på farten. Så kom den lidt større MOVEit højtaler, som kan kobles på både Bluetooth og Wifi, og den har fået en fremragende modtagelse.

Minihøjtaler ser ud til at blive stor succes

Senest har man så lanceret mini-højtaleren WOOFit Go, som ser ud til at blive en stor succes.

Især fordi den flotte højtaler med det elegante design kan spille i stereo med et andet par. Derudover kan den også tåle vand, så man kan have den i badeværelset eller med til poolen, hvis man er på ferie.

Der har også været flere anmeldelser af de nye højtalere;

“Vi tog soundtracket til Le Grand Bleu med Eric Serra, og spillede også Andreas Vollenweider’s Bella Donna. Og når man tænker på højttalerens størelse, så klarede den det fint. Især når man tænker på at højttaleren ikke vejer mere end 180 gram, og let kan ligge i en rejsekuffert.”

Således skrev recordere.dk i deres anmeldelse.

Flot skandinavisk design

“WOOFit GO er en kompakt Bluetooth højttaler i et flot skandinavisk design med en glimrende lyd. Der hvor den virkelig vinder, er hvis man har to og laver et stereo-par, så får man en virkelig god lydoplevelse. Dog stadig uden den dybe bas, men det er også begrænset hvor meget bas man kan få fra en højttaler i den størrelse.”

Skriver e-reviews.dk.

SACKit lavede også et sjovt reklame-stunt på Havnefronten i Aalborg, hvor de afspillede musik for en række aalborgensere. Til sidst afslørede de så, at lyden kom fra de to små WOOFit Go højtalere.

KONKURRENCE

Du kan nu vinde et par WOOFit Go højtalere. Vi udlodder 2 x 2 af disse højtalere.

Du skal like Facebook-opslaget (klik her)
Følge MigogAalborg på Facebook
Skrive hvilken af nedenstående farver du ønsker sættet i. Du kan vælge mellem Black eller Dusty Blue i Front.

Du kan selvfølgelig også bare gå ind og bestille dine højtalere her

Vild pris: 14 mio. kr. for en penthouse-lejlighed midt i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det kan blive en af de dyreste lejligheder nogensinde solgt i Aalborg.

Ejendomsmæglerfirmaet EDC har sat en superfed penthouse-lejlighed til salg inde i midtbyen.

Lejligheden er på hele 381 kvadratmeter, og ligger på Nytorv. Man får blandt andet to tagterrasser med for de 14 mio. kr., som lejligheden koster. Der er endda elevator inde i lejligheden, så man ikke bliver forpustet, når man skal fra den ene ende til den anden.

Den ligger lige over for Sinnerup i en perfekt central beliggenhed, hvor der er rigeligt med plads at boltre sig på.

EDC skriver i salgsopstillingen;

“Med hele 381 m2 er denne unikke liebhaverlejlighed i Aalborgs midte ikke blot byens flotteste og fedeste lejlighed, men formentlig også den største! Og ikke nok med det – den har også en af byens allermest attraktive beliggenheder, nemlig på Nytorv, lige i hjertet af Aalborg, lige her hvor det hele sker.”

Nordjyllands dyreste lejlighedshandel blev en realitet i september 2016, hvor en nybygget penthouse lejlighed på Havnefronten blev solgt for 13,5 mio. kr.

I februar 2017 blev en penthouse-lejlighed i det nye spændende byggeprojekt The Old Yard sat til salg for 14,5 mio. kr.

Du kan se salgsopstillingen på lejligheden på Nytorv her

Aalborg Karneval præsenterer nyt flot overskud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Man kan ikke sige Aalborg uden karneval, og det nyeste regnskab for Aalborg Karneval viser, at fremtiden ser aldeles lys ud for den store årlige begivenhed.

I 2016 kunne Aalborg Karneval præsentere et rekordoverskud op hele 1.509.819 kr og det er i år fulgt op med et overskud på 861.085 kr. Det skriver Aalborg Karneval i dag i en pressemeddelelse.

Aalborg Karneval meddeler, at den glædelige udvikling er kulminationen på en række strategiske tiltag samt en gennemgribende professionalisering af foreningen i de seneste fem år.

Mette Bugge, talsmand for Aalborg Karneval er da også fuld optimisme:

”Det er selvfølgelig en stor glæde at kunne præsentere et flot overskud for Nordjyllands absolut største kulturevent, som vokser år efter år. Det glæder mig nok allermest, at næsten 40.000 deltagere har købt loyalitetsarmbånd mod 33.000 året før.

Der er tydeligvis sket en kulturændring hos vores elskede karnevalister, som gør det til en fælles fest, hvor alle bidrager til at sikre, at vi fortsat kan forløse den kreativitet og glæde, som karnevallet besidder” fortæller Mette Bugge i pressemeddelelsen.

Deltagerrekord i Stjerneparaden

Aalborg Karneval blev i år afholdt i høj sol og det estimeres, at der var over 70.000 deltagere i Stjerneparaden, som er ny rekord.

Der blev også prøvet nye ting af – blandt andet “Tyrens Begravelse” på Gabels Torv og store blækspruttearme, som hang ud over Vesterbro langs Stjerneparaden.

Aalborg Karneval er særdeles optimistiske for fremtiden.

”Vi vil naturligvis gerne fortsætte udviklingen af vores elskede karneval. De kommende år vil der være endnu mere fokus på kunstnerisk udvikling og samarbejde med andre lokale og nationale aktører.

Jo flere loyalitetsarmbånd vi sælger, desto flere spændende tiltag kan vi igangsætte til gavn for deltagerne” fortæller talsmand Mette Bugge.

Teamet for Aalborg Karneval 2018 er “Til vands, til lands og i luften”. Du kan tilmelde dig begivenheden lige her.

Toprokade i køkkenet: Ruths Hotel henter profil tilbage efter mange år

Skrevet af: Michael Qureshi

Forleden blev det meldt ud, at Brøndums Hotel mistede deres profilerede topkok Michel Michaud.

Der gik dog ikke mange dage, før det blev meldt ud, at Michaud vender tilbage til sin tidligere arbejdsplads, anerkendte Ruths Hotel i Skagen.

Michaud forlod Ruths som køkkenchef i 2014.

Nu har Ruths nye køkkenchef Jakob Spolum har netop ansat sin tidligere læremester – den kendte kok Michel Michaud, i en helt ny stilling.

Målet er at sikre og udvikle den originale og autentiske brasserietradition, som det kendte nordjyske badehotel har opbygget over årene.

Afløste Dennis Juhl

Jakob Spolum overtog dirigentstokken 1. september fra Dennis Juhl, der i fredags åbnede Restaurant Textur i Aalborg.

Køkkenchef Jakob Spolum glæder sig til samarbejdet med en kapacitet som Michaud. Bl.a. ser han frem til dagligt at få direkte adgang til den kendte koks mange fifs og tricks, når de begynder samarbejdet den 10. oktober.

”Michaud var min mentor og læremester, dengang jeg var kokkeelev på Ruths Hotel og han var køkkenchef. Han inspirerede mig, lærte mig det franske køkkens klassiske grundprincipper og var samtidig som en far for mig. Det bliver så godt at få alle hans historier, opskrifter og metoder helt tæt på igen,” siger Jakob Spolum.

Glæde på Ruths Hotel

På Ruths Hotel glæder man sig til det nye og kreative samarbejde, bl.a. fordi man længe har ønsket at positionere forskellen mellem hotellets to køkkener, Brasseriet og Gourmetrestauranten, endnu mere tydeligt.

Jakob Spolum har ansvaret for begge steder, og Michaud skal udelukkende have fokus på kvalitet og produktudvikling i det originale Franske Brasserie.

Direktør Peter Christian Jensen fortæller, at det kendte badehotel – via samarbejdet mellem Jakob Spolum og Michaud, ønsker at få mulighed for at rendyrke det klassisk franske brasseriekøkken.

”Vi vil gerne fremstå som bærere af den stolte franske køkkentradition, som Michaud allerede i 70’erne var med til at indføre i Danmark. Michaud skal, i Brasseriet, ikke arbejde direkte i køkkenet og ved komfuret, til gengæld skal han inspirere os alle – inklusive vores gæster, med gode historier om sit liv med det franske køkken og dermed sikre at Ruths Brasserie fremover kan videreføre hans viden og håndværk.”

Michaud elsker Skagen

Michel Michaud har længe overvejet, hvordan han både kunne dele sin glæde ved det franske køkken uden at skulle deltage i det ofte hårde arbejde ved komfuret og samtidig bevare sin tætte tilknytning til Skagen.

”Jeg elsker Skagen, jeg elsker naturen og så elsker jeg at udvikle opskrifter og lave god mad. Det får jeg fuld adgang til nu, hvor jeg – i samarbejde med de mange dygtige og spændende folk på Ruths Hotel, får mulighed for i al ydmyghed at forfine det franske køkken på Ruths Brasserie uden at skulle arbejde på fuld tryk”.

Michel Michaud vil organisatorisk være ansat under køkkenchef Jakob Spolum med fokus på udvikling af det franske brasserie samtidig med, at han vil fungere som en slags historiefortæller og inspirationskilde til hotellets mange interesserede gæster.

For andet år i træk: Nordjylland slog København i Cook Off

Skrevet af: Michael Qureshi

Det blev til endnu en nordjysk sejr, da Copenhagen Cook Off for andet år blev afviklet i København.

Søndag eftermiddag dystede et nordjysk kokke-hold bestående af kokke fra Strandhotellet i Blokhus, to fra Restaurant Rusk og en fra La Locanda imod et stærkt københavnsk kokke-hold.

Og det blev nordjyderne, der igen kunne tage sejren med hjem. Sidste år blev det også til en nordjysk sejr i første udgave af den her Cook Off.

Fantastiske rammer i København

Det var fantastiske rammer, som de to kokke-hold dystede på Nordre Toldbod ved Løgismose Vin, mad og delikatesser.

Der skulle laves en forret og hovedret basere på nordjyske råvarer, hvor hovedretten blandt andet var fra Rosenbeck Frilandsgris.

Holdkaptajn Mikkel Espensen fra Strandhotellet var naturligvis stolt over den nordjyske sejr.

“Det var dejligt, at vi kunne tage den med hjem igen. Vi havde lidt udfordringer undervejs, hvor der til tider manglede strøm i køkkenet. Men som man siger i Aalborg “Ork Satme” det var en skøn sejr,” sagde Mikkel Espensen efter sejren.

Det stærke dommerpanel var Anders Halskov, Ken Tellufsen og Morten Krogholm.

MigogAalborg har skrevet om de fire kokke, der repræsenterede Nordjylland.

Her kan du læse om

Marc og Simon fra Restaurant Rusk

Kid fra La Locanda

Mikkel fra Strandhotellet