Efter 19 år på toppen med Mortens Kro: Stadig sjovt at komme på arbejde

Restauranter i Aalborg er kommet og gået igen gennem årene. Mange har forsøgt at kaste sig ud i den hårde restaurationsbranche i byen. Flere har manglet vedholdenheden. Tålmodigheden. Eller sågar kvaliteten.

Madglade aalborgensere har smagt på mange forskellige spisekoncepter og oftest spyttet dem ud af byen igen.

Og så er der Mortens Kro. Med 19 år på bagen er det efterhånden en institution i byen. Morten Kok Nielsen er et kendt ansigt ikke blot i Aalborg men i hele Nordjylland.

Han turde at udfordre Aalborg på den gastronomiske del på et tidspunkt, hvor det var tre retter for 99 kr., der hittede.

Der gik Morten Kok imod strømmen og skabte en luksusrestaurant med fokus på en gourmet-oplevelse, man blot fik få andre steder i byen.

I dag skriver vi efterår 2016, og nye restauranter med kvalitet spirer frem. Alene i torsdags åbnede to toprestauranter Tabu og Nam. Begge steder med topkokke som selve indehaverne. Henholdsvis Michael Miv Pedersen og Kim Jeppesen.

Brdr. Price har erobret Aalborg som en tornado med et koncept og et ambitionsniveau, der passer rigtig godt til det nordjyske. Applaus og Mads Hyllested har fået fortjent stor opmærksomhed for den social dining-oplevelse, han har skabt siden åbningen af april.

Man kunne nærmest beskrive Mortens Kro og Fusion som to ældre huse på en byggegrund, hvor nye imponerende huse popper op. Men for Morten Kok er den nye bølge af restauranter et friskt pust, som han hilser velkommen.

”For mig er det skønt, at der sker noget i restaurationsbranchen i Aalborg. De steder, der bliver introduceret til byen, skaber en mangfoldighed i markedet, og det har jeg altid hyldet.

For 10 år siden handlede det mere om at kopiere koncepter, der fungerede, og så bare tilbyde det til halv pris. Der er jo stor forskel på de steder, der er åbnet på det seneste, og det kan kun være med til at gøre Aalborg endnu mere attraktiv på den gastronomiske front.”

Morten Kok snakker over et stykke smørrebrød på den elegante restaurant. Det er et af de steder, hvor Mortens Kro har udviklet sig ved at tilbyde klassisk smørrebrød til en frokost i en nymoderne fortolkning. Det smager toplækkert, som man forventer hver eneste gang, man træder ind af døren i Møllegade.

#aalborg #mortenskro #lunch #frokost #smørrebrød #minbyaalborg #migogaalborg #kartoffelmad #visitaalborg

Et billede slået op af Restaurant Mortens Kro (@mortenskrodk) den

”Hvis man kigger på gastro-turismen som helhed, så står vi som by stærkere for at tiltrække turister og besøgende, hvis vi netop kan tilbyde en diversitet på restauranterne.

På et tidspunkt var der mange aalborgensere, der tog til Hamborg, hvis de skulle spise lidt mere lækkert. Det var nok et udtryk for, at de var kørt træt i samme få steder i byen.”

Det er nu 19 år siden, at Morten åbnede Mortens Kro i Aalborg med armbevægelser, man kun så få andre steder i byen blandt andet hos den nu afdøde Henrik Rosdahl. Men i en branche hvor arbejdstiderne er udmattende, og personalet skifter hyppigt, så er det imponerende, at Mortens Kro stadig består i en lækker udgave.

”Mortens Kro var en barnedrøm for mig. Det var noget, jeg har drømt om hele mit liv. Jeg har ikke selv børn, så for mig er Mortens Kro mit barn. Det er stadig sjovt at drive restauranten og komme på arbejde. Jeg synes, at vi har formået at følge med tiden og udvikle os. Og så har vi heldigvis en kundeskare, som holder af og nyder Mortens Kro,” siger Morten Kok.

Han har bemærket, at en større del af byens studerende frekventerer gourmet-restauranten.

”Der er en vækst i restaurationsbranchen. Mange af de unge mennesker, der kommer på universitet i dag, er vokset op med en anden stil og kultur. De efterspørger en højere kvalitet på tingene, og er villige til at spare op og bruge penge på en mere prioriteret måde. Det synes jeg helt sikkert, vi kan se på gæsterne.

Vi er utrolig fornøjet over, at vores gæster er forskellige. Fra 20 år til 90 år. Vi er begejstrede for den forskellighed i målgruppen, og det er mit indtryk, at der er interesse fra et bredt publikum.”

Kvalitet på råvarerne og de mere luksuriøse omgivelser hitter i Nordjylland.

”Vi er en af de få restauranter, der stadig har hvide duge på bordene. Vi har lækker kunst på væggene, og god plads mellem bordene. Man sidder ikke oveni hinanden. Vi har en stor champagnesamling, og det er heldigvis her, at man gerne vil fejre en særlig anledning,” forklarer Morten Kok.

Men buffet og knaldgode tilbud på en tre retters har stadig en stor plads i markedet. Flammen på Nytorv kører med fulde huse stort set dagligt, og har en placering som nummer 13 på Tripadvisors bedste restauranter i Aalborg. Dalle Valle med deres kendte buffet-koncept åbner i 2017 en kæmpe restaurant i Friis Shoppingcenter.

”Vi kommer nok aldrig ud over det, og fred være med det. Diversitet er igen nøgleordet på den front. Det er heldigvis bedre end for bare 10 år siden, hvor spisestederne i Gaden og Ved Stranden lokkede med tre retter for 99 kr.”

Læs også: Nu er to toprestauranter åbnet i Aalborg: Kom med ind på Nam

Det er stadig sjovt at komme på arbejde hver eneste dag for Morten Kok, men der har også været perioder, hvor det har været knap så morsomt at drive en restaurant i den dyrere ende af skalaen.

”Det er klart, at i 2008 hvor finanskrisen ramte hårdt, så var det knap så sjovt. Det var en hård opbremsning rent økonomisk, og alt hvad der blev betragtet som luksus, det blev skåret væk for manges vedkommende. Der kæmpede vi jo lidt mod vores gode rygte, fordi vi blev mange gange valgt fra.

Der var også en storkonflikt i Danmark på et tidspunkt, hvor der heller ikke kom særligt mange gæster. Men man lærer af den slags kriser, og man bliver bedre rustet til at håndtere dem.

Man bliver stærkere af nogle hårde år, og jeg har aldrig haft den overvejelse at kaste håndklædet i ringen. Man dropper jo ikke bare sit barn, fordi det er lidt hårdt,” siger Morten Kok med et skævt smil.

Mortens Kro fik sammen med Bühlmann tre stjerner i Den Danske Spiseguide tidligere på året, og det er første gang, at der er to Aalborg-restauranter med tre stjerner.

Mortens Kro Aalborg
Mortens Kro har hyggelige pladser uden for på Mølleplads i løbet af sommeren
Foto: VisitAalborg

Men det er et godt spørgsmål, om Michelin-stjernen nogensinde bliver en realitet for Mortens Kro.

”Det er stadig en drøm med en Michelin-stjerne. Det vil jeg ikke lægge skjul på, men vi er ydmyge omkring det. Vi har en udfordring, fordi vi har en størrelse på restauranten, som ikke typisk lander en Michelin-stjerne.

Man er ambitiøse ude på Scheelsminde med Bühlmanns med plads til 16-18 gæster, og det kan vi ikke matche. Det samme med Tabu. Der er en anden mængde gæster, hvor vi måske har en bredere appel.

Læs også: Blev fundet på jobnet: Aalborgs nye stjernekok nomineret til toppris

Men det er fedt med andre restauranter, der byder ind på den her front. For hvis Aalborg overhovedet som by skal være interessant for Michelin, så er en enkelt toprestaurant ikke nok.

Man skal huske på, at Michelin er en rejseguide og en virksomhed, der også tænker økonomisk. Så for at Aalborg skal fremstå attraktivt, skal der blandt andet også været et luksushotel i byen.

Hvis vi skal nå i mål med at sikre en Michelin-stjerne til Nordjylland på et tidspunkt, så kræver det fuld opbakning fra alle fronter. Det gælder alt lige fra byrådet til selve turismearbejdet,” forklarer Morten.

Han slutter af med at fortælle om sit store forbillede, som har høstet adskillige Michelin-stjerner gennem årene.

”Jeg har altid haft en forkærlighed for Alain Ducasse. Han var den første kok i verden, der havde tre tre-stjernede Michelin-restauranter. Jeg har ofte besøgt hans restaurant i Paris, og uden at sammenligne, så er det lidt den stil, vi også har her.

Vi er ikke Noma, men hælder mere til det klassiske franske køkken. Vi elsker at tage en klassiker op som Beef Wellington, og så versionere den i en mere moderne stil. Når du kommer på Alain Ducasse’s restauranter, så er det helhedsoplevelsen, der tager dig med storm.

Man kan sige, at du spiser ikke verdens bedste måltid i dårligt selskab. Det er først en oplevelse, når alle rammerne er perfekte. Selve serveringsdelen er en oplevelse i sig selv, og det er jo også en af de dyder, vi gør meget ud af.

At træne vores personale til at kende hinandens mønstre og arbejde sammen som et hold. Kun på den måde får vores gæster en fantastisk oplevelse.”

Fik du læst?

Har været Danmarks bedste: Derfor kan Miv hente den første Michelin-stjerne

Tabu i Aalborg
Michael Miv Pedersen uden for Restaurant Tabu, der åbner på torsdag

Vild bolig til salg: Nu kan du købe din egen borg i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Thorkild Kristensen
Foto: Thorkild Kristensen

På Hobrovej kan du nu købe en villa på 303 kvm.

Det er der umiddelbart ikke så meget usædvanligt i. Men kigger man lidt nærmere på salgsopstillingen fra ejendomsmægler Thorkild Kristensen, så spærrer man lige øjnene op.

For det her er en unik chance for at købe din helt egen borg midt i Aalborg. Boligen er helt unik her i byen. Villa Varden, som boligen hedder, er en historisk ejendom opført i 1912.

Den er siden restaureret løbende fra 1997 og fremefter. De nuværende ejeres restaurering er blandt anden belønnet med Nykredits Boligpris, og haven er blevet vist i DR-programmet Drømmehaver.

Det skriver Thorkild Kristensen i salgsopstillingen, som blandt andet også har fået omtale på boliga.dk og i Jyllands Posten.

Ejendomsmægleren skriver også, at der er en myte om et husspøgelse, som dog skulle være et kærligt spøgelse.

Foto: Thorkild Kristensen

Hvis du er blevet fristet af at erhverve dig din helt egen borg i Aalborg, så kan du købe den for knap 7,5 mio. kr.

Der er hele otte værelser i huset fordelt på fire etager med en garage.

Selve grunden er på 1587 kvm.

Du kan se salgsopstillingen fra Thorkild Kristensen her

Aalborg-firma dækker hele landet med populære børnebrands

Skrevet af: Zjakalen

Annonce

Nyt Aalborg-firma er storsælger af populære børnebrands som Paw Patrol, Frozen, LEGO og Avengers.

Baratokids er navnet på det nye firma, som efter ganske kort tid allerede har opnået kæmpe popularitet, ikke bare i Aalborgområdet, men i hele landet.

Baratokids mission er nemlig meget klar – De vil sælge de lækre og kendte licens børneprodukter, lige fra legetøj til tøj og inventar til børneværelset, til fair priser hvor alle kan være med.

Vi tog en snak med Baratoskids stifter og direktør Mads Sørensen, omkring hvordan starten har været på det nye firma, og om den hurtigt eskalerende popularitet.

Mange efterspurgte børneprodukter

Hvordan opstod ideen til Baratokids? Hvordan kom I på at det lige skulle være børnebrands I ville sælge?

Baratokids udspringer jo af firmaet Barato, som vi har haft i små to år. På Barato sælger vi lidt af hvert, både til store og små, og det gik hurtigt op for os at der var rigtig stor efterspørgsel på børneprodukter.

Vi besluttede os derfor simpelthen at lave en afdeling, hvor vi ville gå all in på ting til børn. Og det har jo heldigvis vist sig at være en god ide.

Jeg er også selv far til to børn på 3 og 5 år, så på den måde er det jo også et projekt der står mig meget nær.

Jeg synes at børn fortjener ordentlige og fede legetøjsprodukter, og vi går meget op i at det skal være noget som er til at betale for alle familier. Vi vil sælge kvalitet til rimelige priser.

Hvordan har starten været på det hele?

Den har været rigtig god. Vi havde jo i forvejen en masse gode og trofaste kunder gennem Barato, men jeg må sige, at der med Baratokids er kommet flere nye til, end vi lige havde regnet med i første omgang.

Der er travlt for tiden, og det er jo bare et tegn på at man har ramt noget rigtigt. Så det er vi bare super glade for.

Er du overrasket over at folk har taget så godt imod jer?

Både ja og nej.  Som nyt firma kan man aldrig være sikker på hvordan man bliver taget imod. Det hele handler jo også meget om hvordan man brander sig selv.

Vi ved jo at vores produkter er af god kvalitet, så på den måde kommer det ikke bag på os at folk er glade og tilfredse, men vi er stadig overraskede over at vi allerede er nået så bredt ud i hele landet.

Vi gør meget ud af at vores kunder skal være tilfredse når de køber hos os, ellers giver det i mit hoved ingen mening at lave sådan noget her. Folk skal have lyst til at komme tilbage, ellers er det ikke en succes.

Hvilke brands sælger mest hos jer?

Vi er jo så heldige, at vi ligger inde med rigtig mange kvalitet licens-produkter, og vi er meget opmærksomme på, hvad der hitter hos de små lige nu. Så brands som Paw Patrol, Frost,  Doc. Mcstuffins, Minions og Pokemon er uden tvivl nogle af dem, vi sælger mest af lige for tiden.

Det er allesammen brands, som er voldsomt populære verden over, så på den måde er det meget naturligt, at det er dem, der storsælger hos os også. Her ved folk hvad de får, og hos os får de det uden at skulle betale overpris for det.”

Firmaet har dog også et stort åbent lager, hvor man kan komme forbi og købe produkterne på god gammeldags fysisk facon.

Lageret ligger Tostrupvej 33, 9230 Svenstrup og har åbent mandag til fredag fra kl. 10-16?

Du kan tjekke deres webshop ud lige her https://baratokids.dk

11 things I found strange about Denmark when I first arrived

Skrevet af: Veronicca Popova

Hey, hope everyone is well! It has been a long time since I posted anything, but I have been so busy with a new job and exams. But today I felt like sharing a short fun article on some of the things I found funny/strange when I first came to Denmark.

 

1.Bikes

 

It’s probably the most obvious one, but I cannot stress enough on how different this is from I came from. It’s so different that when I first arrived I would just walk freely on the bike lane, like a complete jerk #tourist. Danes will bike, winter or summer, snow or rain. And now I do it too! It’s not my favorite, but it’s doable, and I could never imagine doing something like that before.

2.The flag

The fact that the Danish flag is included in almost every sort of celebration. It’s really nice to see how much national pride Danes have. But what I found funny was the overuse of it when it comes to birthdays. Flag in front of the door, paper cups with flags on them, flag napkins, flags on the cake, flag inspired cake most likely, flag sprinkles, flag candles! I love it! Also now I have learned that the only way to pick someone from the airport is with flags, you don’t bring flags, better stay home.

3. Fitness & Health

It might sound super ridiculous to some, but when I first came to Denmark, I remember I had days where I would “count how many people run outside”. It’s definitely not something very popular in Bulgaria. Yeah, we do run, but in the park. Here people run everywhere, and it’s acceptable and it’s awesome! The only way it should be :). The Danish general health & fitness culture was absolutely inspiring (still is) and fascinating to me.

4. Cinnamon shower

This is by far, the most bizarre Danish tradition I have encountered and I love it! It’s so mind-blowing to me it has successfully kept its authenticity over the years, and up to today, people are still doing it. In case you don’t know what it is, it’s literally a spice shower for the unmarried man or women on their 25th birthday. You don’t want to know what happens if you hit 30 and you are not married! You can try google “pebersvend” .

5. Girls wear black, a LOT.

And everyone looks so stylish. The Scandinavian nations in general, I have realized, have an amazing sense of style and fashion. Streets look like a minimalistic fashion show. But at first, it was so weird to me, everyone was wearing skinny black jeans, most likely destroyed Converse (5 years ago) and a black jacket, no colors allowed.

6. Greenland people are not to be called Eskimos!

I had no idea it was offensive :X. But here I learned you just call people from Greenland, Greenland people. And “Eskimo” is borderline racist. Thankfully they are a really sweet nation, so I haven’t gotten in any trouble yet.

7.The wind

The wind always blows in your face. No matter where you are going, what direction you are taking, it will be blowing in your face. But don’t worry, 5 years later I almost don’t notice it :D.

8.Casual hair

Scandinavian girls have mastered the “casual bun” hairstyle! And they make it look so effortless and easy, which is not, trust me, I have tried.  It’s some sort of Scandinavian magic only Vikings are capable of.

9.Drinking games
Oh boy, do Danes love their drinking games! It’s very unpopular concept in Bulgaria, while here there are all sorts of creative ways to get drunk 😀 . Back in Sofia we will just chit chat, dance, maybe eat while drinking, here the possibilities of keeping your drinking super entertaining and action packed are unlimited!

10.Everyone is tall

Okay not everyone, but the majority. And I mention that only because at home I used to feel like a giant (m.1.71). I was the tallest girl in my class, much taller than some boys even. And here not only that I am pretty normal size, most people are way taller than me 😀 ! Love it!

11.Remoulade?

“You just need to try” Is what people would tell me for that lumpy, yellow, weird looking salad dressing? And I did, and oh my, I loved it! Nothing like fiskefilet med remoulade :D.

 

Okay that was it with my short entry for today, hope you enjoyed, hope some related and I am looking forward to hear what you think :)! Have a great day and talk to you soon!

 

Aalborg boomer på madfronten: Disse nye restauranter skal du kende

Skrevet af: Michael Qureshi

Der bliver bare ved med at dukke nye restauranter og spisesteder op i Aalborg.

Senest slog den landsdækkende restaurant-kæde Dalle Valle dørene op til en 700 kvadratmeter stor restaurant med udeservering i Friis Shoppingcenter.

Ugen før var det Aalborgs nye autentiske spanske restaurant D’Wine i Algade, der åbnede.

For at fejre det udlover vi her en superfed præmie. Under hver restaurant vi nævner, så skriver vi, hvad man kan vinde på den pågældende restaurant.

Du skal på Facebook-opslaget skrive, hvilken restaurant du helst vil vinde præmien på. Vi trækker to forskellige heldige vindere.

Dalle Valle

Det er Danmarks buffet-konge, der er kommet til Aalborg. Det er den tolvte Dalle Valle i Danmark, og man skal ikke underkende, at de er dygtige til buffeten som hele tiden er frisk i løbet af dagen. De er supersparke på deres brunch/frokost samt aftenbuffet. Priserne er også supergode med buffet for 129 kr.

Præmie: Gavekort til 4 x valgfri buffet (ekskl. drikkevarer)

Restaurant D’Wine

Hvad siger du til Tour de Espana serveret på en tallerken? Restaurant D’Wine skaber det autentiske spanske køkken og bruger de bedste råvarer fra Spanien. Det bliver ikke tapas som vi i Danmark normalt forbinder spanske restauranter med, men langt mere fokus på spanske egnsretter fra alle mulige dele af landet.

Restaurant D’Wine kører fra 3 retter og opefter, og vinen kan man jo slet ikke være i tvivl om er af ypperste kvalitet.

Præmie: Gavekort til middag for 2 personer. 3 retters menu inkl. vin 

 

WeDoBurgers

WeDoBurgers åbnede deres første sted i Aalborg i Sankelmarksgade for lidt over et år siden. I takt med deres popularitet både her i byen og landet over er de vokset i størrelse.

Derfor var det en rigtig god nyhed, da de åbnede deres første rigtige burgerrestaurant med plads til omkring 50 gæster. Det er deres Flagship Store i Danmark, og det er fedt, at de satser så meget på Aalborg.

Præmie: Gavekort til 4 x burgermenuer

Grillen Burgerbar

Deres koncept er skarpt, og de har fået en flyvende start i Aalborg. Selve restauranten inde på Nytorv er superflot og lækkert indrettet. Deres burgere er smagsfulde og originale.

Og så er det bare klasse, at man også kan få ægte bølgefritter. Man forstår godt, at Grillen Burgerbar er ved at få godt fat hele landet over.

Præmie: Gavekort til 4 x burgermenuer

SushiMania XO

Det er Aalborgs første asiatiske gourmet Take Away. Folkene bag SushiMania-kæden har åbnet en rigtig lækker luksus Take Away med fokus på de seneste asiatiske trends og naturligvis lækker sushi.

Prøv blandt andet deres Bao, som er et godt alternativ til en sandwich. Vi er allerede store fans her på redaktionen.

Præmie: En Menu 5 til 500 kr. 

Amanda blogger: Du kan vinde et par lækre støvler

Skrevet af: Amanda Palm

Sponsoreret indhold

Jeg har længe været på udkig efter den perfekte støvle, jeg går i støvler hele tiden!

Jeg synes altid det er flot, det gør looket lidt mere råt, hvilket er helt perfekt for mig!

Forleden var jeg en tur i Skagen med Josefine Valentin (super sød og smuk blogger fra Aalborg også)

Vi havde os en rigtig tøsetur, hvor hun fortalte mig om denne webshop ved navn www.Perfec2.com . Jeg tjekkede den ud og blev helt forelsket i hvad jeg så!

Forhandler fede mærker

Denne hjemmeside forhandler en masse rigtig flotte mærker so bla. Gestuz, Sofie Schnoor, Rue De Femme, Ivylee og mange flere!

Jeg faldt over disse smukke, smukke støvler fra Sofie Schnoor, jeg er helt skudt! Jeg lever nærmest i dem nu! De er så flotte med ALLE de detaljere der er på! Og så behagelige at gå i!!

Eeeeej men det er virkelig blevet min yndlings støvle til dato!

Vild med den spidse snude

Derudover havde jeg slidt mine tidligere sorte støvler ned, og man kan jo ikke leve uden den klassiske sorte støvle! Så jeg faldt over denne fra Ivylee!! Jeg er helt vild med den spidse snude! Og så er den bare god til alle outfits nærmest!

Som i kan se på min instagram, har Jeg nu i samarbejde med Perfect2 fået lov at lave en giveaway til jer!

Og det eneste i skal gøre er at følge Perfec2 på instragram, følge mig på instagram, Like opslaget og skrive i kommentarfeltet hvilken af de to støvler du ønsker at vinde og i hvad størrelse! Vi trækker en vinder på tirsdag!