Har været Danmarks bedste: Derfor kan Miv hente den første Michelin-stjerne

Skrevet af: Michael Qureshi
Michael Miv Pedersen
Michael Miv Pedersen

I 2013 var Michael ”Miv” Pedersen en af Danmarks mest eftertragtede kokke. Han kunne vælge og vrage mellem de bedste restauranter i hele landet. Han havde haft sine egne mad-programmer ”Mad med Miv og Møller” på TV2 Nord, som var så populære, at de blev solgt til øvrige regioner.

Han havde på det tidspunkt været med til at placere både Glashuset og Villa Vest blandt de bedste og mest anerkendte restauranter i Nordjylland.

Derfor var det også noget af et spring, da ”Miv”, som han kaldes af de fleste, tog nogle måneder i køkkenet på Sushi-restauranten Kamii i Hjørring.

Galakser væk fra de Michelin-restauranter, som ville elske at få fingrene i ham.

Men det var nødvendigt. Ikke fordi der var tale om en nedtur eller en deroute. Det var nøje planlagt. Miv ville én gang for alle vinde Danmarksmesterskabet og hente titlen som officielt landets bedste kok.

Villa Vest i Lønstrup er blandt de bedste spisesteder i Nordjylland Foto: villavest.dk
Villa Vest i Lønstrup er blandt de bedste spisesteder i Nordjylland
Foto: villavest.dk

Det krævede, at han rev en periode ud af sin ambitiøse karriere udelukkende for at fokusere på at træne til DM. Samtidig sørgede han for, at der kom penge ind på kontoen ved at hjælpe sin kammerat, der havde Kamii.

”Det havde været lige ved og næsten i nogle år – jeg havde blandt andet vundet sølv. Op til et DM bruger de fleste rigtig mange måneder på at forberede sig og træne til selve konkurrencen. Mine deltagelser havde været præget af halve løsninger, og at jeg først havde haft tid til at begyndte at kigge på det i ugen op til, så hvis jeg ville vinde, var jeg nødt til at gå i skarp træning,” fortæller Miv.

Han vandt DM i 2013. Året efter vandt han den eftertragtede ”Kartoffelprisen”. Sejre som er et godt eksempel på det vinderinstinkt Michael Miv Pedersen besidder. Han er et konkurrence-menneske til fingerspidserne, og han er passioneret og dedikeret i de ting, han sætter sig for.

Det er umuligt ikke at have tiltro til, at han om nogen kan løfte opgaven om at hente den første Michelin-stjerne til Nordjylland. Ruths Hotel og Restaurant Bühlmann anses lige nu for at være de største bejlere, men Tabu vil helt sikkert blande sig i topfeltet.

Vi sidder i de genåbnede lokaler i Restaurant Tabu i Vesterå 5, som Miv åbner dørene for på torsdag d. 1. september.

Tabu i Aalborg
Restaurant Tabu genåbner nu
Foto: Gastromand.dk

Tabu lukkede tidligere på året med argumentet om, at gode anmeldelser ikke alene kunne fylde en toprestaurant, og at Aalborg slet ikke kunne rumme en gourmet-restaurant på det niveau.

Miv er af en anden opfattelse. Han tror, at han med samme passion, der sikrede ham DM-titlen, kan løse opgaven. Han tror på, at det er muligt at kombinere det at være Michelin-bejler med en restaurant, der er en sund forretning, og som kan tiltrække mange gæster.

”Jeg ved godt, at folk er meget fokuseret på at snakke om den Michelin-stjerne, og det er forståeligt. Det er også et mål, men det er et mål, der er længere ude i fremtiden. Du skaber ikke det niveau på dag et. Når vi åbner dørene, vil vi ikke være på det niveau.”

Gæsterne kommer ikke til at smage det, for de vil få en helhedsoplevelse ud over det sædvanlige, men vi vil selv vide, at vi skal i gang med en udviklingsproces. Det er også den måde, vi hele tiden udfordrer hinanden, og det er vigtigt at sige ”vi”, for jeg kan ikke gøre det hele alene. Du får kun en Michelin-stjerne eller kommer i White Guide, hvis hele holdet er superskarpt – lige fra stabile medarbejdere til engagerede producenter af råvarerne.”

Han håber også, at Aalborg og det øvrige Nordjylland vil bakke op om projektet. Det gør man ved at ofre det, som det koster at spise på en restaurant på det her niveau. Men i forhold til de københavnske topsteder, er priserne stadig ”spiselige”.

”Prisniveauet bliver ikke Noma. Vi ved godt, hvor vi ligger i landet. Du kan ikke skyde i gang med 1000 kroners menu i hverdagene. Onsdag og torsdag kører vi fem retter, fem vine og snacks til 750 kr. Så gearer vi lidt op i weekenderne, hvor vi også øger med antallet af serveringer. Vi skruer lidt på vinen, og så kommer der også nogle overraskelser. Så er vi på 1250 kr.,” siger Miv og uddyber;

”Hvis jeg ikke har nogen gæster, bliver det presset i længden – man skal have befolkningen med. Nogle gæster vil måske kun sidde her en gang om året, andre vil måske sidde her to-tre gange og vil dermed også følge udviklingen. Vi har løbende udskiftning af menuer, så man får en ny oplevelse hver gang, man spiser her. Sådan et niveau koster mange penge at drive. De nordjyske råvarer er eftertragtede. Der er en grund til, at man henter fisk fra Hirtshals til toprestauranterne i København. Det er fordi, der er kvalitet heroppe.”

Aalborg mad
Michael “Miv” fra CANblau og snart Tabu bedømmer træningen. Frederik fra Svinkløv og Mikkel fra Rusk lytter.

Vi har dog brug for opbakning på alle fronter. Kan vi hente en Michelin-stjerne til Nordjylland, vil det være med til at fremme turismen og skabe noget stærk eksponering på landsdelen – også internationalt,” forklarer Michael Miv Pedersen.

Han peger på, at det er lykkedes Henne Kirkeby Kro i Vestjylland at opnå den eftertragtede stjerne. Holdet bag Kadeau har også gjort underværker for Bornholm.

”Kadeau-drengene har gjort et fantastisk stykke arbejde. De har en stjerne både i København og på Bornholm. De havde en mission om at lave en god restaurant på Bornholm, og nu har de formået at promovere hele Bornholm. Det er lidt det, jeg også håber, vi kan være med til at bidrage med. At få skabt et gastronomisk hype omkring Nordjylland,” siger Miv.

Det er samme ejerkreds bag CANblau, som nu også udvider med det ekstra ben at have en top gourmet-restaurant i Aalborg.

Duoen Michael ”Miv” Pedersen og Claus Broberg har kendt hinanden i mange år, og efter Danmarksmesterskabet i 2013 gik de sammen om at få bygget CANblau op til at være samme succes i Aalborg, som den var i Aarhus på det tidspunkt.

Miv gik ind til CANblau-projektet med målsætningen om, at det skulle åbne døren til en gourmet-restaurant på et senere tidspunkt. Men kort tid efter åbningen af CANblau kørte tingene af sporet for Miv.

”Det begyndte med, at jeg var konstant tørstig. Jeg tror, jeg var oppe og drikke 10-12 liter om dagen. Pludselig blev mit syn påvirket, og en morgen jeg sad i bilen på vej til bageren gik det op for mig, at den var helt gal. Jeg blev indlagt på Hjørring Sygehus og fik konstateret sukkersyge.”

En dobbelt mavepumper for den ambitiøse kok, der havde specialiseret sig i at være dessertkok, og tilmed var landets bedste også i den kategori. Det var faktisk ret kritisk med Miv.

”Et normalt blodsukker ligger omkring 5-7. Hvis den er kritisk, er den mellem 20-25 stykker. Mit var oppe på 63. Det at få konstateret sukkersyge satte mig tilbage i forhold til ambitionerne om at drive en toprestaurant på den korte bane. Det var især også træls, når man er en skrap dessertkok. Jeg vandt altid på desserterne, når jeg deltog i konkurrencer.”

”Jeg har vænnet mig til det, og jeg har lært at håndtere sukkersygen, men det gjorde, at jeg var nødt til at finde noget stabilitet i CANblau, før denne mulighed dukkede op. Det er perfekt timing, for jeg kan mærke, at jeg trænger til nye udfordringer.”

”Vi synes også, det giver mening, når vi nu har CANblau-holdet. Det her projekt giver større muligheder for både at udvikle egne kokke og ikke mindst holde på nogle af de bedste nordjyske kokke. Dem er der mange af, men de fleste rykker til København eller udlandet, og så ser vi dem desværre sjældent igen,” forklarer Miv.

Han har allerede lavet lidt af et scoop ved at hente Søren Birch fra Fusion over på Tabu. Søren Birch var blandt andet en del af Nordjylland-holdet, der i sidste weekend vandt over København i Copenhagen Cook Off. En konkurrence Miv i øvrigt var dybt engageret i som coach for holdet.

Tabu Aalborg
Foto: Tabu Facebook

Nu er han selv den mentor for unge ambitiøse kokke, som Kim Møller-Kjær var for ham, da han var i erhvervspraktik i ottende klasse på Hotel Hirtshals. Det var her, Miv besluttede, at han skulle være kok. At han havde flair for at lave mad understreges af, at han blev tilknyttet Hotel Hirtshals, og i en alder af 15-16 år var han med til at køre a la carte menuen.

“Jeg kan godt lide at blive presset. Jeg ryster ikke på hånden, når det hele koger omkring mig. Jeg har sans for detaljer og ser mange ting, som andre måske ikke lige ser, og skiller mig ud på den måde. Det er nok mine store styrker, og så er jeg god til at få smag i maden.”

Det årelange venskab med Kim Møller-Kjær udmøntede sig også i de populære tv-programmer ”Mad med Miv & Møller”, som havde stor seersucces på regional-kanalerne. Til sidst rejste de også rundt i Australien og New Zealand og optog madprogrammer. Det var sammen med Kim Møller, at Miv gjorde Glashuset og Villa Vest i Lønstrup til restauranter i toppen af nordjysk gastronomi.

Allerede som ganske ung var der fart over Miv.

“Jeg er nok meget moden af min alder. Det bliver man nok også i denne branche. Man lærer hurtigt at stå på egne ben og tage ansvar. Selvfølgelig gik jeg også i byen, men man kaster det hurtigt af sig, fordi hverdagene er meget lange. Jeg var jo dårligt nok udlært, før jeg stod med mit eget projekt, Glashuset i Lønstrup, og så bliver man bare fokuseret på en anden måde, tror jeg.”

Nu handler fokus om Tabu. Om at skabe noget unikt i Nordjylland. Om at gøre det til Aalborgs hotteste restaurant. På længere sigt gerne en af Danmarks hotteste.

Vi tror på Miv.

Fik du læst?

Gourmet-mad i pubmiljø: Officer åbner Gastropub i Aalborg

Gastropub i Aalborg

Gastromand anmelder Brdr. Price: Det er som skabt til byen

Nej tak til efterårsvejr: I næste uge rammer vi igen 20 grader

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Kan man få kompensation for manglende sommer?

Sandsynligvis ikke – men sikkert en tanke, som mange tænker, da en stor del af danskernes ferie afholdes i disse uger.

Vi havde ellers været inde i en solrig periode, hvor korte kjoler og opknappede skjorter var et must, hvis man ville undgå et hedeslag.

Den sidste uges tid har himlen set noget anderledes ud. Ikke ligefrem opmuntrende taget i betragtning af, at de fleste i år afvikler ferien i gode, gamle Danmark.

Men inden vi bliver alt for vinterdeprimerede over blæst, skyer og regn – så kan vi foreløbigt genfinde lidt sommerglæde ved at kigge på vejrudsigten i den kommende uge.

I Aalborg ser det nemlig ud til, at vi endelig får flere solskinstimer end regnbyger.

Rammer 20 grader i Aalborg

Ugen starter med dagstemperaturer på 18 grader, men dog overskyet det meste af dagen. Dette kompenseres heldigvis fra onsdag, hvor solen endelig kigger frem bag en sky. Denne dag bliver der ligeledes 18 grader og med let vind på 2 m/s.

Torsdag ser vi endelig ud til at ramme de gyldne 20 grader, mens fredag står på fuld sol med 21 grader.

Weekenden ser – foreløbigt – ud til at blive overskyet, men mandag d. 20. juli er solen tilbage med 20 grader.

Umiddelbart ser det altså ikke ud til, at vi endeligt skal opgive sommeren – endnu.

Du kan selv følge med i vejret lige her

Danmarks største børnetøjsoutlet: I morgen åbner Outletland i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Outletland er og bliver et trækplaster, når de besøger Nordens Paris.

I morgen vender de igen retur og denne gang i Bispensgade 3, hvor Matas tidligere havde til huse.

Her vil du møde et overvældende udvalg af nye varer i alle størrelser fra 0-10 år; uanset om du er på jagt efter tøj, sko, tilbehør eller legetøj.

Der er mindst 50 % at spare på alle varer og helt op til 80 %, så pludselig bliver det overskueligt at få købt alt det lækre til sommeren og måske lidt af efteråret.

Spar minimum 50% på nye varer fra bl.a. Mini A Ture, Noa Noa Miniature, Småfolk, Fixoni, Move By Melton, PopUpShop, Huttelihut, Müsli, Freds World, Smallstuff, Small Rags, Mala, Color Kids og mange mange flere.

Over 100.000 nye varer til spotpriser

Der er masser at se frem til med over 35 forskellige mærker, over 100.000 stykker tøj lige fra sko, sandaler, jakker, shorts, bodyer – og så har de fået en stor legetøjsafdeling også, hvor man ligeledes sparer 50% på alt.

Her er både ting til drenge, piger, baby samt ting til sommeren i haven.

Hvad: Danmarks største børnetøjsoutlet i Aalborg
Hvor: Bispensgade 3, 9000 Aalborg
Du kan læse mere om Outletland i Aalborg her

Åbningstider:
Uge 29: Mandag-torsdag: 9-17.30 / Fredag 9-19 / Lørdag-søndag: 9-16
Uge 30-36: Mandag-torsdag: 10-17.30 / fredag 10-19 / Lørdag-søndag: 10-16

Konkurrence:

I anledning af åbningen i Aalborg fejrer MigogAalborg det med en konkurrence i samarbejde med Outletland.
VIND FOR 5.000 kr. i Outletland i Odense (præmien udregnes i vejl. udsalgspriser)

Tjek MigogAalborgs Facebookside for mere info

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her

Sidste uge med Sushi Festival: Få lækre sushimenuer fra kun 115 kr.

Skrevet af: Line Lindhardt Jensen

Endnu en uge med vores populære Sushi Festival er nået til enden – men det betyder ikke, at det er slut med at fiske efter de gode tilbud.

Vi fortsætter nemlig i den kommende uge, hvor du igen-igen-igen kan få overdådige sushimenuer fra blot 115 kr.

Denne gang har vi også en af Aalborgs allerbedste restauranter med på en sushi-menu i gourmetklassen med 20 stykker fra Karma Sushi til en skarp pris på 210 kr.

Ellers kan vi friste med populære steder som Yummi med 22 stykker til kun 115 kr. og det samme med Panda Sushi på Boulevarden.

Wasabi Sushi har 20 lækre stykker med. Tjek alle menuerne herunder.

Vores Sushi Festival løber 6. juli – 19. juli – og altså dermed også i næste uge (uge 29).

Disse menuer fås ikke billigere eller tilsvarende direkte på sushi-restauranten.

Bemærk også at der er et maksimum antal menuer til salg hver dag, så man skal skynde sig og bestille til dagene, da det oftest går stærkt med salget.

Sådan fungerer Aalborg Sushi Festival

  • Find den MigogAalborg sushimenu du ønsker at købe fra her i artiklen
  • Vælg afhentningsdato og tidspunkt
  • Tryk på Start tilmelding
  • Udfyld navn og adresse
  • Betal
  • Tag din bekræftelse med enten på mobilen eller print den ud fysisk

Karma Sushi

Migogaalborg menu: 20 stk sushi, 210 kr.

1 x Roll Menu som består af:
4 x Karma Style Maki Mono
2 x Forrest Bite
2 x Crispy Salmon
2 x Cloudy Rainbow
2 x Spicy Tuna
2 x Heroki Hosomaki med jomfruhummer, umeboshi, sesam og shiso

Ekstra:
+ 2 stk. ekstra heroki hosomaki
+ 2 stk ekstra spicy tuna
+ 2 stk ekstra crispy salmon
1 x goma creme

Køb MigogAalborg sushimenuen fra Karma Sushi her

Karma Sushi
Ved Stranden 22
9000 Aalborg

Yummi

Migogaalborg menu: 22 stk sushi, 115 kr.

1 stk Laks nigiri
1 stk Reje nigiri
4 stk Deluxe Yummi (cream cheese, agurk, crispy ebi, toppet m. flamberet laks, spicymayo, teriyaki, purløg)
4 stk Deluxe Sakura (cream cheese, agurk, crispy ebi, toppet m. surimi, teriyaki, karse, tørret kokos )
4 stk Hosomaki Agurk
4 stk California Inside-out (surimi, agurk, avocado)
4 stk Crunchy chicken Inside-out (agurk, tempura kylling, spicymayo, teriyaki)
1 x wasabi, ingefær, soya

Køb MigogAalborg sushimenuen fra Yummi Aalborg her

Yummi
Ved Stranden 5
9000 Aalborg

Wasabi

MigogAalborg menu: 20 stk sushi, 115kr.

2 stk Nigiri Laks
2 stk Nigiri Tigerreje
2 stk Nigiri Tuna
2 stk Salmon Torpedo (Flamberet laks, temperareje, agurk, avocado og chilimayo)
2 stk Avokado Torpedo (Avocado, tempurareje og agurk)
2 stk Hot Tuna (Sushichefs tuna opskrift og avocado)
2 stk Sacheese (Laks, flødeost, agurk og avocado)
2 stk Cali Maki (Surimi sticks, agurk, japansk mayo og sesam)
2 stk Calito Maki (Surimi sticks, agurk, japansk mayo, toppet med kaviar)
2 stk Juicy Kylling (Kylling, flødeost, agurk og sesam)

Køb MigogAalborg sushimenuen fra Wasabi Kennedy her.
Køb MigogAalborg sushimenuen fra Wasabi Sjællandsgade her.
Køb MigogAalborg sushimenuen fra Wasabi Østerågade her.
Køb MigogAalborg sushimenuen fra Wasabi Tornhøjvej her.

Wasabi Sushi
Kennedy-Arkaden, 9000 Aalborg
Østerågade 5, 9000 Aalborg
Sjællandsgade 36, 9000 Aalborg
Tornhøjvej 4, 9200 Aalborg Øst

Panda Sushi
MigogAalborg menu: 22 stk sushi, 115 kr.

1 stk Nigiri Laks
1 stk Nigiri Reje
5 stk Futomaki Big California
8 stk Uramaki Indbagt Kylling
8 stk Hosomaki Agurk

Køb MigogAalborg sushimenuen fra Panda her

Panda Sushi
Boulevarden 22
9000 Aalborg