Har været Danmarks bedste: Derfor kan Miv hente den første Michelin-stjerne

Skrevet af: Michael Qureshi
Michael Miv Pedersen
Michael Miv Pedersen

I 2013 var Michael ”Miv” Pedersen en af Danmarks mest eftertragtede kokke. Han kunne vælge og vrage mellem de bedste restauranter i hele landet. Han havde haft sine egne mad-programmer ”Mad med Miv og Møller” på TV2 Nord, som var så populære, at de blev solgt til øvrige regioner.

Han havde på det tidspunkt været med til at placere både Glashuset og Villa Vest blandt de bedste og mest anerkendte restauranter i Nordjylland.

Derfor var det også noget af et spring, da ”Miv”, som han kaldes af de fleste, tog nogle måneder i køkkenet på Sushi-restauranten Kamii i Hjørring.

Galakser væk fra de Michelin-restauranter, som ville elske at få fingrene i ham.

Men det var nødvendigt. Ikke fordi der var tale om en nedtur eller en deroute. Det var nøje planlagt. Miv ville én gang for alle vinde Danmarksmesterskabet og hente titlen som officielt landets bedste kok.

Villa Vest i Lønstrup er blandt de bedste spisesteder i Nordjylland Foto: villavest.dk
Villa Vest i Lønstrup er blandt de bedste spisesteder i Nordjylland
Foto: villavest.dk

Det krævede, at han rev en periode ud af sin ambitiøse karriere udelukkende for at fokusere på at træne til DM. Samtidig sørgede han for, at der kom penge ind på kontoen ved at hjælpe sin kammerat, der havde Kamii.

”Det havde været lige ved og næsten i nogle år – jeg havde blandt andet vundet sølv. Op til et DM bruger de fleste rigtig mange måneder på at forberede sig og træne til selve konkurrencen. Mine deltagelser havde været præget af halve løsninger, og at jeg først havde haft tid til at begyndte at kigge på det i ugen op til, så hvis jeg ville vinde, var jeg nødt til at gå i skarp træning,” fortæller Miv.

Han vandt DM i 2013. Året efter vandt han den eftertragtede ”Kartoffelprisen”. Sejre som er et godt eksempel på det vinderinstinkt Michael Miv Pedersen besidder. Han er et konkurrence-menneske til fingerspidserne, og han er passioneret og dedikeret i de ting, han sætter sig for.

Det er umuligt ikke at have tiltro til, at han om nogen kan løfte opgaven om at hente den første Michelin-stjerne til Nordjylland. Ruths Hotel og Restaurant Bühlmann anses lige nu for at være de største bejlere, men Tabu vil helt sikkert blande sig i topfeltet.

Vi sidder i de genåbnede lokaler i Restaurant Tabu i Vesterå 5, som Miv åbner dørene for på torsdag d. 1. september.

Tabu i Aalborg
Restaurant Tabu genåbner nu
Foto: Gastromand.dk

Tabu lukkede tidligere på året med argumentet om, at gode anmeldelser ikke alene kunne fylde en toprestaurant, og at Aalborg slet ikke kunne rumme en gourmet-restaurant på det niveau.

Miv er af en anden opfattelse. Han tror, at han med samme passion, der sikrede ham DM-titlen, kan løse opgaven. Han tror på, at det er muligt at kombinere det at være Michelin-bejler med en restaurant, der er en sund forretning, og som kan tiltrække mange gæster.

”Jeg ved godt, at folk er meget fokuseret på at snakke om den Michelin-stjerne, og det er forståeligt. Det er også et mål, men det er et mål, der er længere ude i fremtiden. Du skaber ikke det niveau på dag et. Når vi åbner dørene, vil vi ikke være på det niveau.”

Gæsterne kommer ikke til at smage det, for de vil få en helhedsoplevelse ud over det sædvanlige, men vi vil selv vide, at vi skal i gang med en udviklingsproces. Det er også den måde, vi hele tiden udfordrer hinanden, og det er vigtigt at sige ”vi”, for jeg kan ikke gøre det hele alene. Du får kun en Michelin-stjerne eller kommer i White Guide, hvis hele holdet er superskarpt – lige fra stabile medarbejdere til engagerede producenter af råvarerne.”

Han håber også, at Aalborg og det øvrige Nordjylland vil bakke op om projektet. Det gør man ved at ofre det, som det koster at spise på en restaurant på det her niveau. Men i forhold til de københavnske topsteder, er priserne stadig ”spiselige”.

”Prisniveauet bliver ikke Noma. Vi ved godt, hvor vi ligger i landet. Du kan ikke skyde i gang med 1000 kroners menu i hverdagene. Onsdag og torsdag kører vi fem retter, fem vine og snacks til 750 kr. Så gearer vi lidt op i weekenderne, hvor vi også øger med antallet af serveringer. Vi skruer lidt på vinen, og så kommer der også nogle overraskelser. Så er vi på 1250 kr.,” siger Miv og uddyber;

”Hvis jeg ikke har nogen gæster, bliver det presset i længden – man skal have befolkningen med. Nogle gæster vil måske kun sidde her en gang om året, andre vil måske sidde her to-tre gange og vil dermed også følge udviklingen. Vi har løbende udskiftning af menuer, så man får en ny oplevelse hver gang, man spiser her. Sådan et niveau koster mange penge at drive. De nordjyske råvarer er eftertragtede. Der er en grund til, at man henter fisk fra Hirtshals til toprestauranterne i København. Det er fordi, der er kvalitet heroppe.”

Aalborg mad
Michael “Miv” fra CANblau og snart Tabu bedømmer træningen. Frederik fra Svinkløv og Mikkel fra Rusk lytter.

Vi har dog brug for opbakning på alle fronter. Kan vi hente en Michelin-stjerne til Nordjylland, vil det være med til at fremme turismen og skabe noget stærk eksponering på landsdelen – også internationalt,” forklarer Michael Miv Pedersen.

Han peger på, at det er lykkedes Henne Kirkeby Kro i Vestjylland at opnå den eftertragtede stjerne. Holdet bag Kadeau har også gjort underværker for Bornholm.

”Kadeau-drengene har gjort et fantastisk stykke arbejde. De har en stjerne både i København og på Bornholm. De havde en mission om at lave en god restaurant på Bornholm, og nu har de formået at promovere hele Bornholm. Det er lidt det, jeg også håber, vi kan være med til at bidrage med. At få skabt et gastronomisk hype omkring Nordjylland,” siger Miv.

Det er samme ejerkreds bag CANblau, som nu også udvider med det ekstra ben at have en top gourmet-restaurant i Aalborg.

Duoen Michael ”Miv” Pedersen og Claus Broberg har kendt hinanden i mange år, og efter Danmarksmesterskabet i 2013 gik de sammen om at få bygget CANblau op til at være samme succes i Aalborg, som den var i Aarhus på det tidspunkt.

Miv gik ind til CANblau-projektet med målsætningen om, at det skulle åbne døren til en gourmet-restaurant på et senere tidspunkt. Men kort tid efter åbningen af CANblau kørte tingene af sporet for Miv.

”Det begyndte med, at jeg var konstant tørstig. Jeg tror, jeg var oppe og drikke 10-12 liter om dagen. Pludselig blev mit syn påvirket, og en morgen jeg sad i bilen på vej til bageren gik det op for mig, at den var helt gal. Jeg blev indlagt på Hjørring Sygehus og fik konstateret sukkersyge.”

En dobbelt mavepumper for den ambitiøse kok, der havde specialiseret sig i at være dessertkok, og tilmed var landets bedste også i den kategori. Det var faktisk ret kritisk med Miv.

”Et normalt blodsukker ligger omkring 5-7. Hvis den er kritisk, er den mellem 20-25 stykker. Mit var oppe på 63. Det at få konstateret sukkersyge satte mig tilbage i forhold til ambitionerne om at drive en toprestaurant på den korte bane. Det var især også træls, når man er en skrap dessertkok. Jeg vandt altid på desserterne, når jeg deltog i konkurrencer.”

”Jeg har vænnet mig til det, og jeg har lært at håndtere sukkersygen, men det gjorde, at jeg var nødt til at finde noget stabilitet i CANblau, før denne mulighed dukkede op. Det er perfekt timing, for jeg kan mærke, at jeg trænger til nye udfordringer.”

”Vi synes også, det giver mening, når vi nu har CANblau-holdet. Det her projekt giver større muligheder for både at udvikle egne kokke og ikke mindst holde på nogle af de bedste nordjyske kokke. Dem er der mange af, men de fleste rykker til København eller udlandet, og så ser vi dem desværre sjældent igen,” forklarer Miv.

Han har allerede lavet lidt af et scoop ved at hente Søren Birch fra Fusion over på Tabu. Søren Birch var blandt andet en del af Nordjylland-holdet, der i sidste weekend vandt over København i Copenhagen Cook Off. En konkurrence Miv i øvrigt var dybt engageret i som coach for holdet.

Tabu Aalborg
Foto: Tabu Facebook

Nu er han selv den mentor for unge ambitiøse kokke, som Kim Møller-Kjær var for ham, da han var i erhvervspraktik i ottende klasse på Hotel Hirtshals. Det var her, Miv besluttede, at han skulle være kok. At han havde flair for at lave mad understreges af, at han blev tilknyttet Hotel Hirtshals, og i en alder af 15-16 år var han med til at køre a la carte menuen.

“Jeg kan godt lide at blive presset. Jeg ryster ikke på hånden, når det hele koger omkring mig. Jeg har sans for detaljer og ser mange ting, som andre måske ikke lige ser, og skiller mig ud på den måde. Det er nok mine store styrker, og så er jeg god til at få smag i maden.”

Det årelange venskab med Kim Møller-Kjær udmøntede sig også i de populære tv-programmer ”Mad med Miv & Møller”, som havde stor seersucces på regional-kanalerne. Til sidst rejste de også rundt i Australien og New Zealand og optog madprogrammer. Det var sammen med Kim Møller, at Miv gjorde Glashuset og Villa Vest i Lønstrup til restauranter i toppen af nordjysk gastronomi.

Allerede som ganske ung var der fart over Miv.

“Jeg er nok meget moden af min alder. Det bliver man nok også i denne branche. Man lærer hurtigt at stå på egne ben og tage ansvar. Selvfølgelig gik jeg også i byen, men man kaster det hurtigt af sig, fordi hverdagene er meget lange. Jeg var jo dårligt nok udlært, før jeg stod med mit eget projekt, Glashuset i Lønstrup, og så bliver man bare fokuseret på en anden måde, tror jeg.”

Nu handler fokus om Tabu. Om at skabe noget unikt i Nordjylland. Om at gøre det til Aalborgs hotteste restaurant. På længere sigt gerne en af Danmarks hotteste.

Vi tror på Miv.

Fik du læst?

Gourmet-mad i pubmiljø: Officer åbner Gastropub i Aalborg

Gastropub i Aalborg

Gastromand anmelder Brdr. Price: Det er som skabt til byen

Henrik Ørsnes hylder kærligheden: Flot tilbud på vielsesringe hele januar

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lige om hjørnet venter foråret, som er årstiden for kærlighed og forelskelse, og hvor amorinerne flyver om ørene på os.

Måske har du allerede fundet dit livs kærlighed … Måske har én af jer endda været nede på knæ … Måske er det et spørgsmål om måneder, før I skal sige ja til at dele livet med hinanden.

I så fald, er den nuværende kolde årstid bestemt ingen hindring for at forberede årets store kærlighedsfest.

I Aalborgs ældste smykkehandel, Henrik Ørsnes, der i dag drives af sønnerne Bo og Lars Ørsnes vil man nemlig hellere end gerne hjælpe med at gøre kærligheden komplet – hvilket ofte kan klares med noget rundt og smukt, der (måske) også glimter.

Derfor kan I i hele januar måned spare 20 % på netop forlovelses- og vielsesringe, og som en ekstra gave får I en flaske Moët & Chardon champagne med i købet, til at fejre jeres kærlighed med.

En evig kærlighedsinvestering

Når I vælger jeres ringe, så vælger I ikke kun et smykke, der skal forskønne den store dag. Derimod skal ringene holde ligeså lang tid, som selve kærligheden.

Det er altså en investering, og derfor noget, der for de fleste skal overvejes nøje.

“Vielsesringe er det evige symbol på kærlighed og den dag, man sagde ja til hinanden,” forklarer Bo Ørsnes og fortsætter:

“Der er derfor mange overvejelser, der skal gøres: Skal de være i guld eller sølv? Skal der være diamanter i? Skal de håndgraveres?

Vi er meget åbne overfor ønsker og idéer, så ved os skal man ikke være bange for at drømme stort.”

Traditioner der følger med tiden 

Henrik Ørsnes har været et kendt navn i bybilledet i over 40 år, og i dag er det sønnerne, der står bag det velrenommerede navn.

I Aalborg har Henrik Ørsnes afdelinger i hhv. Aalborg Storcenter samt på Boulevarden.

Gennem årene er det lykkes Henrik Ørsnes at følge med tidens trends inden for både ure og smykker, men samtidigt bibeholde de stolte traditioner, der gør det eksklusive køb til noget helt unikt.

I dag er miljøet og butiksindretningen opbygget åbent og inspirerende, hvor kunderne i deres eget tempo kan gå drømmende på opdagelse i en himmel af guld, sølv og funklende ædelstene.

Derudover har Henrik Ørsnes også bevæget sig ind på de digitale platforme, hvor blandt andet sociale medier og en online webshop er medvirkende til, at smykkeshoppingen er inden for rækkevidde hele døgnet rundt.

“Vores mange forretninger rummer hver især forskellige produkter, så nogle af vores kunder efterspurgte muligheden for at kunne finde alle vores brands og private labels samlet på ét sted,” forklarer Bo Ørsnes.

Henrik Ørsnes på Boulevarden.
Henrik Ørsnes i Grøn Gade i Aalborg Storcenter.
Henrik Ørsnes i Ny Gade i Aalborg Storcenter

Alle skal have en god oplevelse

Men modsat den tendens, vi ser med at de fysiske butikker, i stigende grad lukker ned og i stedet erstattes af en udelukkende digitaliseret forretning, så bliver dette ikke aktuelt for Henrik Ørsnes.

“Selvfølgelig skal vi være moderne for at fremtidssikre os selv, men vi ved også, at en stor del af vores kundeklientel stadig har et behov for at have smykkerne mellem hænderne og få den personlige rådgivning, de har brug for.

Derfor er vores fokus på vores fysiske butikker mindst ligeså vigtig for os. Alle kunder skal have en god oplevelse.” slutter Bo Ørsnes.

Find den Henrik Ørsnes butik der ligger tættest på dig her.

Lopper, opera og musikfestival: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Weekenden byder på en god blanding af både opera, stand up, musikfestival og familieværksted.

Derudover afholdes Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked for ottende år i træk.

Traditionen tro sker det i Gigantium, og det er både lørdag og søndag fra klokken 10-16.

Men denne gang har arrangementet overgået sig selv.

Markedet er nemlig udvidet med 100 stande, og dermed kommer man op på hele 300 stande, som tilbyder unikke antikviteter, flotte loppefund, lækkert genbrug og en masse kræmmervarer.

Du kan læse mere om loppemarkedet her.

En musikfestival med mange år på bagen

Nordens største musikfestival for de unge finder sted lørdag og søndag i Nordkraft.

Omkring 180 bands fra ungdomsklubber, fritidsklubber og ungdomsskoler i hele Norden spiller på de i alt seks scener, som er placeret rundt omkring i Nordkraft.

Her kan man opleve alt fra hip hop til metal og popmusik.

Festivalen har faktisk været afholdt i Aalborg siden 1983, og løber i år af stablen for 36. år i træk.

Du kan læse mere om festivalen her.

Musik

18/1 Ungdomsringens Musikfestival 2019, Nordkraft kl. 19 (d. 18-19. jan.)
18/1 Scorpions Tribute, på Café Frederiksberg kl. 20
18/1 Groovebox på 100Fryd kl. 21
19/1 Tuba tryllerier, urfremførelse og operakvartetter, Musikkens Hus kl. 14

Events

18/1 Vinsmagning på en anderledes måde med tre retter lækker mad, hos Vin & Vin kl. 18.45
18/1 La Bohéme, AKKC kl. 20
19/1 Anden Bringer Ud, AKKC kl. 19 og kl. 21.30 (UDSOLGT)
19/1 Loppemarked i Gigantium kl. 10 (19.-20. jan.)
19/1 TeeShoppen åbner butik i Danmarksgade kl. 10
19/1 Kunsten for begyndere, på Kunsten kl. 11
20/1 Søndagstur på Kunsten kl. 14
20/1 Aalborg Vikings – Viby IF, kl. 15
20/1 Sunday Movie: The Heart is Deceitful above all things, på 1000Fryd kl. 20

Opsætninger

19/1 Format 4: ”Me Too, Nora!”, på Aalborg Teater kl. 19.30
19/1 ATT Dialog: Grænseløshed, på Aalborg Teater kl. 10.30
19/1 Hvordan Slipper Vi Af Med De Andre, Det Hem’lige Teater kl. 19.30

For børnefamilierne

18/1 Familieaften i Svømmeland Nørresundby kl. 17
19/1 Kom med til forpremiere på: ”Sådan træner du din drage 3”, Nordisk Film Biografer kl. 11.30
20/1 Sjov Søndagslegeland i DGI Huset Nordkraft kl. 12
20/1 Familieværksted – kreativitet for hele familien, på Kunsten kl. 11

Er du sulten?

Morgenmad, frokost eller aftensmad? Få inspiration til hvor i kan spise i Aalborg i MigogAalborgs spiseguide. I spiseguiden finder du blandt andet nøje udvalgte restauranter, caféer, take-away steder der ligger i Aalborg. Tjek det ud lige her.

Du kan hente spiseguiden ned på din telefon, så du altid har den lige ved hånden. Og den er helt gratis for dig at bruge.

Åbn din browser (Safari) -> gå ind på https://migogaalborg.dk/spiseguide/ -> Tryk på det midterste ikon i menulinjen i bunden -> Føj til hjemmeskærm

OG voilá! Så har I altid et stort overblik lige ved hånden, når der skal besluttes hvor I skal spise. 

Husk også at hente MigogAalborgs app, Eventmap, som samler alle begivenheder i Aalborg.

Download af app’en er gratis og ganske simpel:

Åbn din browser (Safari/Chrome) -> gå ind på eventmap.dk -> Følg guiden på skærmen – 10 sekunder senere har du EventMap på din telefon.

Første weekend i februar: Kæmpe fest foran Musikkens Hus for alle

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Der var også mange mennesker samlet på Musikkens Plads til hyldestkoncert for Kim Larsen
Der var også mange mennesker samlet på Musikkens Plads til hyldestkoncert for Kim Larsen

Når Musikkens Hus den 2. februar danner rammen om årets Danmarks Indsamling, bliver det med Mads Steffensen, Tine Gøtzsche og Sofie Østergaard som værter.

Aftenens overordnede mål er, traditionen tro, at samle ind til de mennesker, der har brug for det – og i år er det pigerne i verdens fattigste lande, der er i fokus.

Dagen kommer til at byde på det ene højdepunkt efter det andet, og hele Aalborg er blandt andet blevet inviteret med til en kæmpe lysparade, hvor man håber på op mod 30.000 deltagere.

Paraden starter på Nørresundby Torv og bevæger sig over Limfjordsbroen og langs havnen for at ende på Musikkens Plads med en storslået fællessang. Det kan du læse mere om her.

Folkefest på Musikkens Plads

Men lysparaden er bestemt ikke eneste højdepunkt denne dag.

Fra kl. 19 og frem til midnat vil der være fest på Musikkens Plads, foran Musikkens Hus med masser af forskellige aktiviteter, hvor der blandt andet vil være musik, dans, ild-show, børneområde, konkurrencer, mulighed for at lave din egen isskulptur samt mulighed for at købe streetfood og varme drikke.

Det skriver Musikkens Hus på Facebook.

På pladsen vil man kunne overvære, når ”Team Vild Med Dans”, ”Team Sussi & Leo” og ”Team Bedrag” dyster i Rickshaw-rally.

Man vil også kunne møde samtlige deltagere fra den seneste omgang af Bagedysten, som uddeler lækre smagsprøver, og i dagens anledning, ikke kæmper mod hinanden, men i stedet sammen skal løse én af aftenens mange underholdende udfordringer.

Burhan G, Søs Fenger og Oh Land på scenen

Danmarks største YouTube’ere: Rasmus Brohave, Kristine Sloth og Julia Sofia skal også arbejde sammen, og løse en opgave på tid.

Derudover vil man på den store udendørs tv-skærm blandt andre kunne se og opleve: Søs Fenger, Burhan G og Oh Land, når de indtager scenen i Musikkens Hus.

Lige som man vil kunne opleve callcentret samt interviews og konkurrencer med en række kendte danskere.

Flere informationer om arrangementet vil løbende blive meldt ud på Musikkens Hus Facebookside.

Hvad: Folkefest (i forbindelse med Danmarksindsamlingen)
Hvor: Musikkens Plads ved Musikkens Hus
Hvornår: Lørdag den 2. februar fra kl. 19

Omringet af smuk natur: Her kan du bygge nyt og lækkert tæt på Aalborg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Velkommen til Høje Støvring – et område som er i rivende udvikling, og hvor mange flotte boliger skyder op fra jorden.

Hvis I drømmer om at bygge nyt, bo tæt på grønne områder, og ikke mindst i kort køreafstand fra storbyen, så bør du læse videre.

Foruden en fredet natur, så rummer dette nybygger-område en masse oldtidshistorie.

Her er to gravhøje og et lille levn af Hærvejen, men det skal man bestemt ikke lade sig skræmme af – der er nemlig mange muligheder for at bygge fede huse mellem de fredede naturarealer.

Byggegrundene udstedes i to etaper

Nybolig Støvring står for salget af byggegrundene. De bliver solgt over to etaper, hvor skilningen mellem de to etaper er mellem en af gravhøjene.

”Inden længe flytter de først nye beboere ind på etape 2 – mange af dem med helt unik panoramaudsigt over den fredede ådal.

Der bygges virkelig flotte, arkitekttegnede villaer. Da grundene er store, de fleste mellem 1100 og 1200 kvm, er der god udsigt til naturen, uanset hvilken grund man vælger,” fortæller ejendomsmægler Inge-Lene Ebdrup, der er indehaver ved Nybolig Støvring.

Første etape ligger på den side af gravhøjen, der er tættest på Støvring by.

Men man skal være hurtig, for første etape er snart udsolgt.

Anden etape ligger på den anden side af gravhøjen, og ligger længere inde i dalen med Mastrup Å- og sø i bunden.

Minder fra fortiden

Midt i området ligger minderne fra fortiden, hvor to gravhøje og et lille levn af Hærvejen har sin helt egen historie fra oldtiden.

Området er flot kuperet og skråner ned til Mastrupdalen, hvor bækken løber igennem. I bunden af Mastrupdalen er der en lille sø, hvor man blandt andet kan fiske efter ørreder.

Ved Høje Støvring bor du tæt på naturen, samtidig med, at du kun er få kilometer fra Støvring centrum.

Flere og flere søger fra Aalborg mod Støvring, og det forstår man godt. Ved en køretur gennem bymidten finder man masser af indkøbsmuligheder, flere folkeskoler, gymnasium, svømmehal, sportshaller og meget mere.

Transport til byen er heller ikke et problem, da byen har egen togstation, og tager man bilen, ligger Støvring kun et stenkast fra motorvejen mod både Århus og Aalborg.

Læs og se mere om Høje Støvring her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.