Har været Danmarks bedste: Derfor kan Miv hente den første Michelin-stjerne

Skrevet af: Michael Qureshi
Michael Miv Pedersen
Michael Miv Pedersen

I 2013 var Michael ”Miv” Pedersen en af Danmarks mest eftertragtede kokke. Han kunne vælge og vrage mellem de bedste restauranter i hele landet. Han havde haft sine egne mad-programmer ”Mad med Miv og Møller” på TV2 Nord, som var så populære, at de blev solgt til øvrige regioner.

Han havde på det tidspunkt været med til at placere både Glashuset og Villa Vest blandt de bedste og mest anerkendte restauranter i Nordjylland.

Derfor var det også noget af et spring, da ”Miv”, som han kaldes af de fleste, tog nogle måneder i køkkenet på Sushi-restauranten Kamii i Hjørring.

Galakser væk fra de Michelin-restauranter, som ville elske at få fingrene i ham.

Men det var nødvendigt. Ikke fordi der var tale om en nedtur eller en deroute. Det var nøje planlagt. Miv ville én gang for alle vinde Danmarksmesterskabet og hente titlen som officielt landets bedste kok.

Villa Vest i Lønstrup er blandt de bedste spisesteder i Nordjylland Foto: villavest.dk
Villa Vest i Lønstrup er blandt de bedste spisesteder i Nordjylland
Foto: villavest.dk

Det krævede, at han rev en periode ud af sin ambitiøse karriere udelukkende for at fokusere på at træne til DM. Samtidig sørgede han for, at der kom penge ind på kontoen ved at hjælpe sin kammerat, der havde Kamii.

”Det havde været lige ved og næsten i nogle år – jeg havde blandt andet vundet sølv. Op til et DM bruger de fleste rigtig mange måneder på at forberede sig og træne til selve konkurrencen. Mine deltagelser havde været præget af halve løsninger, og at jeg først havde haft tid til at begyndte at kigge på det i ugen op til, så hvis jeg ville vinde, var jeg nødt til at gå i skarp træning,” fortæller Miv.

Han vandt DM i 2013. Året efter vandt han den eftertragtede ”Kartoffelprisen”. Sejre som er et godt eksempel på det vinderinstinkt Michael Miv Pedersen besidder. Han er et konkurrence-menneske til fingerspidserne, og han er passioneret og dedikeret i de ting, han sætter sig for.

Det er umuligt ikke at have tiltro til, at han om nogen kan løfte opgaven om at hente den første Michelin-stjerne til Nordjylland. Ruths Hotel og Restaurant Bühlmann anses lige nu for at være de største bejlere, men Tabu vil helt sikkert blande sig i topfeltet.

Vi sidder i de genåbnede lokaler i Restaurant Tabu i Vesterå 5, som Miv åbner dørene for på torsdag d. 1. september.

Tabu i Aalborg
Restaurant Tabu genåbner nu
Foto: Gastromand.dk

Tabu lukkede tidligere på året med argumentet om, at gode anmeldelser ikke alene kunne fylde en toprestaurant, og at Aalborg slet ikke kunne rumme en gourmet-restaurant på det niveau.

Miv er af en anden opfattelse. Han tror, at han med samme passion, der sikrede ham DM-titlen, kan løse opgaven. Han tror på, at det er muligt at kombinere det at være Michelin-bejler med en restaurant, der er en sund forretning, og som kan tiltrække mange gæster.

”Jeg ved godt, at folk er meget fokuseret på at snakke om den Michelin-stjerne, og det er forståeligt. Det er også et mål, men det er et mål, der er længere ude i fremtiden. Du skaber ikke det niveau på dag et. Når vi åbner dørene, vil vi ikke være på det niveau.”

Gæsterne kommer ikke til at smage det, for de vil få en helhedsoplevelse ud over det sædvanlige, men vi vil selv vide, at vi skal i gang med en udviklingsproces. Det er også den måde, vi hele tiden udfordrer hinanden, og det er vigtigt at sige ”vi”, for jeg kan ikke gøre det hele alene. Du får kun en Michelin-stjerne eller kommer i White Guide, hvis hele holdet er superskarpt – lige fra stabile medarbejdere til engagerede producenter af råvarerne.”

Han håber også, at Aalborg og det øvrige Nordjylland vil bakke op om projektet. Det gør man ved at ofre det, som det koster at spise på en restaurant på det her niveau. Men i forhold til de københavnske topsteder, er priserne stadig ”spiselige”.

”Prisniveauet bliver ikke Noma. Vi ved godt, hvor vi ligger i landet. Du kan ikke skyde i gang med 1000 kroners menu i hverdagene. Onsdag og torsdag kører vi fem retter, fem vine og snacks til 750 kr. Så gearer vi lidt op i weekenderne, hvor vi også øger med antallet af serveringer. Vi skruer lidt på vinen, og så kommer der også nogle overraskelser. Så er vi på 1250 kr.,” siger Miv og uddyber;

”Hvis jeg ikke har nogen gæster, bliver det presset i længden – man skal have befolkningen med. Nogle gæster vil måske kun sidde her en gang om året, andre vil måske sidde her to-tre gange og vil dermed også følge udviklingen. Vi har løbende udskiftning af menuer, så man får en ny oplevelse hver gang, man spiser her. Sådan et niveau koster mange penge at drive. De nordjyske råvarer er eftertragtede. Der er en grund til, at man henter fisk fra Hirtshals til toprestauranterne i København. Det er fordi, der er kvalitet heroppe.”

Aalborg mad
Michael “Miv” fra CANblau og snart Tabu bedømmer træningen. Frederik fra Svinkløv og Mikkel fra Rusk lytter.

Vi har dog brug for opbakning på alle fronter. Kan vi hente en Michelin-stjerne til Nordjylland, vil det være med til at fremme turismen og skabe noget stærk eksponering på landsdelen – også internationalt,” forklarer Michael Miv Pedersen.

Han peger på, at det er lykkedes Henne Kirkeby Kro i Vestjylland at opnå den eftertragtede stjerne. Holdet bag Kadeau har også gjort underværker for Bornholm.

”Kadeau-drengene har gjort et fantastisk stykke arbejde. De har en stjerne både i København og på Bornholm. De havde en mission om at lave en god restaurant på Bornholm, og nu har de formået at promovere hele Bornholm. Det er lidt det, jeg også håber, vi kan være med til at bidrage med. At få skabt et gastronomisk hype omkring Nordjylland,” siger Miv.

Det er samme ejerkreds bag CANblau, som nu også udvider med det ekstra ben at have en top gourmet-restaurant i Aalborg.

Duoen Michael ”Miv” Pedersen og Claus Broberg har kendt hinanden i mange år, og efter Danmarksmesterskabet i 2013 gik de sammen om at få bygget CANblau op til at være samme succes i Aalborg, som den var i Aarhus på det tidspunkt.

Miv gik ind til CANblau-projektet med målsætningen om, at det skulle åbne døren til en gourmet-restaurant på et senere tidspunkt. Men kort tid efter åbningen af CANblau kørte tingene af sporet for Miv.

”Det begyndte med, at jeg var konstant tørstig. Jeg tror, jeg var oppe og drikke 10-12 liter om dagen. Pludselig blev mit syn påvirket, og en morgen jeg sad i bilen på vej til bageren gik det op for mig, at den var helt gal. Jeg blev indlagt på Hjørring Sygehus og fik konstateret sukkersyge.”

En dobbelt mavepumper for den ambitiøse kok, der havde specialiseret sig i at være dessertkok, og tilmed var landets bedste også i den kategori. Det var faktisk ret kritisk med Miv.

”Et normalt blodsukker ligger omkring 5-7. Hvis den er kritisk, er den mellem 20-25 stykker. Mit var oppe på 63. Det at få konstateret sukkersyge satte mig tilbage i forhold til ambitionerne om at drive en toprestaurant på den korte bane. Det var især også træls, når man er en skrap dessertkok. Jeg vandt altid på desserterne, når jeg deltog i konkurrencer.”

”Jeg har vænnet mig til det, og jeg har lært at håndtere sukkersygen, men det gjorde, at jeg var nødt til at finde noget stabilitet i CANblau, før denne mulighed dukkede op. Det er perfekt timing, for jeg kan mærke, at jeg trænger til nye udfordringer.”

”Vi synes også, det giver mening, når vi nu har CANblau-holdet. Det her projekt giver større muligheder for både at udvikle egne kokke og ikke mindst holde på nogle af de bedste nordjyske kokke. Dem er der mange af, men de fleste rykker til København eller udlandet, og så ser vi dem desværre sjældent igen,” forklarer Miv.

Han har allerede lavet lidt af et scoop ved at hente Søren Birch fra Fusion over på Tabu. Søren Birch var blandt andet en del af Nordjylland-holdet, der i sidste weekend vandt over København i Copenhagen Cook Off. En konkurrence Miv i øvrigt var dybt engageret i som coach for holdet.

Tabu Aalborg
Foto: Tabu Facebook

Nu er han selv den mentor for unge ambitiøse kokke, som Kim Møller-Kjær var for ham, da han var i erhvervspraktik i ottende klasse på Hotel Hirtshals. Det var her, Miv besluttede, at han skulle være kok. At han havde flair for at lave mad understreges af, at han blev tilknyttet Hotel Hirtshals, og i en alder af 15-16 år var han med til at køre a la carte menuen.

“Jeg kan godt lide at blive presset. Jeg ryster ikke på hånden, når det hele koger omkring mig. Jeg har sans for detaljer og ser mange ting, som andre måske ikke lige ser, og skiller mig ud på den måde. Det er nok mine store styrker, og så er jeg god til at få smag i maden.”

Det årelange venskab med Kim Møller-Kjær udmøntede sig også i de populære tv-programmer ”Mad med Miv & Møller”, som havde stor seersucces på regional-kanalerne. Til sidst rejste de også rundt i Australien og New Zealand og optog madprogrammer. Det var sammen med Kim Møller, at Miv gjorde Glashuset og Villa Vest i Lønstrup til restauranter i toppen af nordjysk gastronomi.

Allerede som ganske ung var der fart over Miv.

“Jeg er nok meget moden af min alder. Det bliver man nok også i denne branche. Man lærer hurtigt at stå på egne ben og tage ansvar. Selvfølgelig gik jeg også i byen, men man kaster det hurtigt af sig, fordi hverdagene er meget lange. Jeg var jo dårligt nok udlært, før jeg stod med mit eget projekt, Glashuset i Lønstrup, og så bliver man bare fokuseret på en anden måde, tror jeg.”

Nu handler fokus om Tabu. Om at skabe noget unikt i Nordjylland. Om at gøre det til Aalborgs hotteste restaurant. På længere sigt gerne en af Danmarks hotteste.

Vi tror på Miv.

Fik du læst?

Gourmet-mad i pubmiljø: Officer åbner Gastropub i Aalborg

Gastropub i Aalborg

Gastromand anmelder Brdr. Price: Det er som skabt til byen

ENDELIG: Aalborg Pirates vinder guld for første gang i 37 år

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Bluelinemedia.dk
Foto: Bluelinemedia.dk

Brølet fra Gigantium kunne sikkert høres over hele Aalborg.

Forløsningen var ikke til at tage fejl af, da Aalborg Pirates tirsdag aften sikrede sig mesterskabet for første gang siden 1981.

Det gjorde de med en totalt overbevisende 6-1 sejr over Herning Blue Fox. Tirsdag blev skabet sat på plads, og Piraterne understregede, hvem der er landets bedste ishockeymandskab.

Snakken om gummiben var ellers godt i gang, efter Pirates havde formøblet en sikker 3-0 føring i finaleserien med bedst ud af syv kampe.

To gange havde Pirates matchbold og måtte se sig besejret af Herning, der også fik blod på tanden i forhold til at hente et sensationelt comeback.

Hele ni gange har Aalborgs bedste ishockeyhold været i en DM-finale siden triumfen i 1981, og hver gang kiksede det.

Men tirsdag skete det endelig. Pirates vandt den sjette kamp i finaleserien og dermed samlet 4-2.

Historisk sæson for Pirates

Det sætter punktum for en helt historisk sæson. Pirates vinder nemlig The Double i sæsonen, da de vandt pokaltitlen tidligere på sæsonen.

Det er en gigantisk succes for Aalborg-klubben, der for blot få år siden var på randen af en konkurs.

Det helt store skifte kom, da Thomas Bjuring blev hentet ind på direktørposten. Hans første mission var at få ryddet op i økonomien, og han har siden vendt blodrøde tal til plus på bundlinjen.

Derudover har han også skabt et utroligt stærkt sponsor setup med omdrejningspunkt omkring Aalborg Øst området og hele konceptet bag Cool East.

Canadisk træner var et scoop

På den sportslige front var det et scoop af dimensioner, at han formåede at hente canadiske Brandon Reid til klubben som cheftræner. Han har om nogen formået at samle en stærk spillertrup og forvandle dem til landets bedste ishockeyhold.

For dem der skulle have lyst til at ønske Pirates-spillerne tillykke med mesterskabet, så er det planen, at de fejres på Heidi’s Bier Bar senere i aften.

Semifinaleklar i stor turnering: Tre Aalborg-restauranter slås om titlen

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er første år, restaurant-turneringen Bedst i Nordjylland er afvikles.

Man er nu nået til semifinalerne efter en lang række spændende dyster på mad blandt Nordjyllands bedste spisesteder.

Ud af de fire tilbageværende restauranter i semifinalerne er det kun Vendia fra Hjørring, som IKKE er fra Aalborg. Ellers er der total Aalborg-dominans i turneringen.

Lodtrækningen til semifinalerne magede sig således, at der bliver noget af et topbrag mellem Restaurant Tabu og Textur, som begge regnes for at være blandt Aalborgs bedste restauranter.

I den anden semifinale krydser Mortens Kro klinger med Vendia. Det gode er, at alle kan kan komme med og smage de fantastiske serveringer i semifinalerne. Se mere info i artiklen.

Godt koncept som passer til restauranterne

Dennis Juhl har på rekordtid bygget Textur på Vesterbro til at være blandt Aalborgs mest populære spisesteder. Han glæder sig over at være nået til semifinalen og roser konceptet Bedst i Nordjylland.

“Det er et godt koncept, som sætter fokus på flere af de mange gode restauranter, vi har i det nordjyske. Derudover synes vi altid, det er dejligt at bruge tid med vores kollegaer, for det er for lidt, vi gør det til hverdag!

Når det er sagt, så er det jo også konkurrence, som vi vil gøre alt hvad vi kan for at vinde.

Det er et stærkt felt, der er tilbage, så vi vil være pavestolte, hvis vi kommer helt til tops,” siger Dennis Juhl til MigogAalborg.

Forret fra dysten mellem Vendia og Fusion – som Vendia vandt

Mortens Kro glæder sig til hjemmebane

På Mortens Kro er der god stemning forud semifinalerne i Bedst i Nordjylland.

“Vi har haft stor fornøjelse i at være med. Det er inspirerende at komme ud og se hvordan vores kollegaer arbejder i deres respektive køkkener. Vi har været på udebane i vores to første dyster- og glæder til at prøve at være på hjemmebane.

Vi ved Vendia Gourmet er utrolig skarpe, så vi vil gøre vores absolut ypperste for at vinde semifinalen. Jeg ved ikke om selve titlen betyder så meget for andre end os selv, men det er spændende at dyste mod hinanden, og det er kun med til at skærpe os. Selvfølgelig vil det være en kæmpe anerkendelse at vinde særligt for en “ældre” institution som Mortens Kro, som er lidt mere klassisk funderet end mange af vores yngre kollegaer,” forklarer Morten Kok, indehaver af Mortens Kro.

Første semifinale

Tirsdag den 1. maj Tabu Vs Textur

Anden semifinale

Onsdag 2. maj Mortens Kro Vs Vendia

Mød Grünewald og Framnes i Shoppen: Tre store events på en uge

Skrevet af: Michael Qureshi
Sarah Grünewald kommer i Shoppen i næste uge
Sarah Grünewald kommer i Shoppen i næste uge

Det bliver alt andet end kedeligt i Shoppen i City Syd den kommende tid.

Faktisk afholdes tre store events i Shoppen på blot en uges tid, hvor det hele starter med Open by Night på torsdag den 26. april.

Ugen efter er der mode- og skønhedsevent i shoppingcenteret, hvor Vild med Dans-værtinden Sarah Grünewald kigger forbi. Her vil hun som ambassadør for Ecooking fortælle mere om den økologiske og dansk producerede hudplejeserie.

Sidst men ikke mindst er der også prominent besøg dagen efter torsdag den 3. maj, hvor Camilla Framnes holder et større foredrag om sundhed og de gode vaner i hverdagen.

Vilde dage i Shoppen

Et sprængfyldt program for dem der går op i shopping, skønhed og sundhed.

”Vi går nogle vilde dage i møde her i Shoppen, og vi glæder os helt vildt til at give vores gæster nogle gode oplevelser.

Vi starter ud med en af de helt store shoppedage med Open By Night på torsdag 26. april. Her har vi masser af hyggelige aktiviteter på programmet, og så står medarbejderne selvfølgelig klar til at tage godt imod kunderne i butikkerne og hjælpe dem med at finde de gode tilbud,” siger Natascha Frost, Center Manager i Shoppen.

Hun glæder sig til at få nogle inspirerende kvinder på besøg i næste uge.

“Vi er stolte over, at både Sarah Grünewald og Camilla Framnes har sagt ja til at komme en tur i Shoppen. Sarah Grünewald deltager i Mode- og Skønhedsevent onsdag 2. maj sammen med 3 andre oplægsholdere, og Camilla Framnes afholder spændende foredrag om den sunde linje torsdag 3. maj,” siger Natascha Frost.

Disse 3 events kan du glæde dig til i Shoppen

Open by Night – onsdag den 26. april 10-22

Start store bededagsferien ud med en hyggelig shoppedag i Shoppen torsdag 26. april kl. 10-22. Dagen byder på masser af gode tilbud i butikkerne og hyggelige aktiviteter helt frem til kl. 22!

N-ICE-BIKE tryller lækre is frem ved hjælp af -196 grader koldt flydende nitrogen – kig forbi torvet fra kl. 16.

Den lokale musiker Jonas Ringtved kigger forbi med sin guitar og spiller gode gamle klassikere kl. 17-19.

Vi går store bededagsferien i møde ved at dele lækre hveder ud til de første 100 kunder i samarbejde med Kochs Kaffebar kl. 17 på torvet ved hovedindgangen.

Kig forbi Amaida på torvet ved hovedindgangen og deltag i smykkeworkshop fra kl. 17. Der er også mulighed for at købe Amaidas fine smykker og perler.

Butikkerne står klar med masser af gode tilbud. I Bahne kan du spare 20% på al stel eksempelvis Royal Copenhagen.

Der er også 20% på alt i afdelingen med wellness, seng og bad og 30% på kogegrej.

I modeafdelingen er der 20% at spare på følgende mærker: Vila, Saint Tropez, Samsøe Basic, Sissel Edelbo, Lee, Fiveunits, Sam Edelman, Becksöndergaard, Decadent, Pernille Corydon, Clean. Gælder ikke i forvejen nedsatte varer.

Kings & Queens og VILA giver 20% på udvalgte varer.

Kommer du mellem kl. 18-22 er der 100 goodiebags til de første 100 betalende kunder i Gina Tricot. Der er desuden også 50 kr. i rabat, når du handler for over 300 kr. mellem kl. 18-22, hvis du er medlem af kundeklubben.

Mode- og Skønhedsevent –  onsdag den 2. maj  18-21

Bahne og Shoppen inviterer til en hyggelig aften onsdag 2. maj, hvor du bliver forkælet med tapas og hvidvin, inspirerende oplæg, kyndig vejledning og mulighed for shopping til gode priser.

Mød smukke Sarah Grünewald, der vil fortælle om, hvorfor hun har valgt at anvende produkter fra ECOOKING. Stil spørgsmål, få autograf og få taget billede sammen med Sarah. Efterfølgende fortæller stifteren af ECOOKING Tina Søgaard lidt om de lækre produkter.

Mød Camilla Schram fra HUMDAKIN, der vil fortælle om det nye danske mærke HUMDAKIN, der står bag eksklusive rengøringsmidler og moderne husholdning.

Mød endvidere Lone Ravnholt fra Mos Mosh, som vil fremvise Mos Mosh’ smukke forårskollektion og give kyndig vejledning om den rette sammensætning af de forskellige styles.

  • På aftenen vil der være fordelagtige tilbud – spar 20% på både ECOOKING og HUMDAKIN og spar 10% på MOS MOSH
  • Der vil være lodtrækning om flotte præmier
  • Vi slutter aftenen af med at uddele lækre goodiebags til alle.

Begrænset antal pladser.

Pris: 75 kr.

Se mere og køb billet her: http://shoppen-aalborg.dk/mode-og-skoenhedsevent/

Sund inspiration med Camilla Framnes – torsdag den 3. maj 17.30-19.30

Du har mulighed for at komme til et spændende foredrag med Camilla Framnes i Shoppen, Aalborg for kun 50 kr.

Her fortæller Camilla om sund livsstil og guider dig til, hvordan du holder formen og motivationen. Bliver bikiniklar til sommeren, der er lige om hjørnet.

Program:
17.30-18.00: Shoppen byder på en let anretning og lidt koldt at drikke
18.00-18.10: Velkomst af Migogaalborg og Shoppen
18.10-19.10: Oplæg af Camilla Framnes
19.10-19.30: Stil Camilla spørgsmål og gå sommeren i møde med inspiration fra Shoppens butikker

Det koster kun 50 kr. at være med.

Der er snart udsolgt – så det gælder om at tilmelde sig hurtigt for at få en af de sidste pladser

Tilmeld dig lige her

Mogens Jørgensen før Blachman-møde: Jeg ligger nok søvnløs op til

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: AKKC Presse
Foto: AKKC Presse

Thomas Blachman har udviklet sig til at være en af de mest kendte personligheder i det danske kulturlandskab.

Onsdag den 2. maj kl. 19 har nordjyderne en helt unik chance for at komme tæt på den entusiastiske ordsmed, når han gæster Aalborg Kongres & Kultur Center til en både intim og anderledes oplevelse, end man kender fra TV.

Der bliver nemlig mulighed for at stille spørgsmål sammen med Nordjyllands helt egen Mogens Jørgensen, som er vant til at interviewe alle; lige fra manden på gaden til den snakkelystne politiker.

Mogens Jørgensens største udfordring til dato

Men selvom Mogens Jørgensen har stor erfaring i at interviewe folk, er det alligevel med en vis nervøsitet, at han går ind til opgaven.

”Det bliver da helt sikkert en udfordring at styre ham, og jeg havde da lige lidt overvejelser, inden jeg sagde ja. Men han har nok godt af at møde sådan en bonderøv som mig. Jeg skal gå lidt til ham, og han skal ikke bare få fri taletid,” fortæller Mogens Jørgensen til MigogAalborg og fortsætter:

”Jeg vil nok ligge søvnløs dagen før, og jeg tror faktisk, det er min største udfordring til dato. Men det er også derfor jeg har sagt ja. Det havde jo været nemmere for mig, hvis jeg skulle interviewe et andet ikon som Preben Elkjær, men jeg siger aldrig nej til en udfordring.”

Det er sådan her, vi kender Mogens Jørgensen bedst.

Talestrømmen skal styres med nordjysk lune

Hvis der er noget Thomas Blachman er kendt for, er det den endeløse talestrøm, hvor han bare fortsætter og fortsætter i den vanlige Blachman-stil. Aftenen har fået titlen ”Thomas Blachman – lynhurtigt svar”, men det bliver nok svært at overholde:

”Når han først kommer i gang, får man jo sjældent et ben til jorden. Så det bliver helt sikkert en udfordring for mig, at han ikke overtager for meget af interviewet. Men jeg vil gøre det på min måde og egentlig tackle det, som hvis jeg snakkede med fodboldspilleren fra Skæve IF.”

Mogens Jørgensen har aldrig snakket med Thomas Blachman før, og når de giver hinanden hånden på scenen, bliver det også deres første møde.

”Jeg har besluttet, at jeg ikke vil snakke med ham inden. Jeg vil først møde ham på scenen, så det bliver meget umiddelbart og frit.”

Blachman skal udfordres af publikum

Selvom Thomas Blachman mest af alt er kendt som den benhårde og brutale dommer i det populære musikprogram X-Factor, er han også kendt som både komponist, producer og musiker.

Derudover har han skrevet bøger, og han deltager generelt meget i den folkelige debat, senest med programmerne om Folkeskolen, som man kan se på DR1.

”Jeg håber, at jeg sammen med publikum også kan komme lidt ind på livet af Blachman. Hvem var han eksempelvis, før han blev ikonet Blachman?” siger Mogens Jørgensen.

For at aftenen bliver både underholdende og meningsfuld, kræver det en indsats fra både Blachman, Mogens og ikke mindst publikum.

”Jeg håber på gode spørgsmål fra salen, som formentlig både underholder og udfordrer Blachman. Han har jo en mening om alt, og er både aktuel i debatten omkring alt lige fra Folkeskolen til kulturelle ting, så det bliver forhåbentlig rigtig spændende for publikum,” slutter Mogens Jørgensen.

Debataftenen foregår på Det Lille Teater i Aalborg Kongres & Kultur Center onsdag den 2. maj kl. 19.

Du finder ledige billetter lige her.

Stjernestøv: Aalborg-firma lavede reklamefilm med store navne

Skrevet af: Michael Qureshi
Jeppe Curth (tv) var ikke for fin til at holde paraplyen for Mikkel Hansen
Jeppe Curth (tv) var ikke for fin til at holde paraplyen for Mikkel Hansen

Det er ikke længe siden, at den fremadstormende kunst-app Artland kunne fortælle, at en række store navne havde lavet en millioninvestering i virksomheden.

Det var blandt andet håndboldstjernen Mikkel Hansen, sangeren Shaka Loveless og den nordjyske erhvervsmand Andreas Helgstrand.

De nye investeringer skal booste Artlands brugerbase som lige nu allerede tæller titusinder af samlere og gallerier fra hele verden.

Det er brødrene Jeppe og Matis Curth, der står bag Artland, som er ved at få et stort internationalt gennembrud. Jeppe Curth har i mange år bombet mål ind for AaB, og Matis Curth studerede i flere år i Aalborg.

Derfor var det også meget nærliggende, at de hyrede Aalborg-firmaet Rahbek Media til at lave deres reklamefilm, som især er målrettet de sociale medier.

Fløj tre mand til Paris

En spændende opgave for video produktionsvirksomheden, som fløj tre mand til Paris for at lave optagelserne med Mikkel Hansen, der spiller for Paris St. Germain.

“Vi var voldsomt starstruck, da vi mødte Mikkel Hansen første gang. Så det skulle vi lige ud over, men han var virkelig cool og helt nede på jorden. Vi brugte de første dage på at scoute location i Paris og lavede ligesom en plan A, B og C. Men Mikkel tog sig så god tid til projektet, at vi kunne filme både plan A og B, så vi havde masser af materiale.

Det er oftest det allervigtigste, når man kommer hjem og skal redigere filmen. Så skal man helst have en masse at vælge imellem,” fortæller Jeppe Rahbek, direktør i Rahbek Media, til MigogAalborg.

Jeppe og Matis Curth var med i Paris, og der er ingen tvivl om, at alle omkring Artland er meget engageret i at skabe en international succes.

“Alle gav sig utrolig god tid til at lave filmene. Lige fra at lave et godt storyboard til selve optagelserne. Når man er et supernavn som Mikkel Hansen, så kunne vi godt have frygtet, at vi bare skulle skynde os så meget som muligt.

Men han tog sig god tid, og han hev os ind på diverse kaffebarer, hvor vi lige skulle have en espresso. Der er ingen tvivl om, at de synes, Artland er et fedt projekt at være en del af,” forklarer Jeppe Rahbek.

Filmede hjemme hos sangstjerne

Samme oplevelse fik produktionsteamet, da optagelserne med Shaka Loveless skulle i kassen i København.

“Han var lige så cool som Mikkel. Han åbnede sit hjem, så vi kunne filme hjemme hos os ham. Jeg vil sige, at vi fik de bedste betingelser, vi overhovedet kunne forestille os hos alle dem, vi filmede med, og jeg synes også, at det gav et rigtigt godt resultat, som er blevet taget godt imod på de sociale medier,” forklarer Jeppe Rahbek.

De nye investorer i Artland omfatter nu Mikkel Hansen, den olympiske dressurvinder og nordjyde Andreas Helgstrand, musiker og sangskriver Shaka Loveless samt AirHelp-stifter Nicolas Michaelsen og stiftende AirHelp-investor Poul Oddershede.

De har tilsluttet sig kunstkonsulent Jens-Peter Brask og andre tidlige seed-investorer i Artland.

Jeppe Curth i baggrunden med lillebror Mattis Curth Foto: Mikkel Hjorth-Pedersen

Artland åbner en kompleks kunstverden

Mikkel Hansen, er fascineret af ideen om at skabe et kunstsamfund, der har potentialet til at gøre kunstverdenen mere åben, især for nye kunstinteresserede:

”Jeg har tit studset over, at kunstverdenen virker så kompleks. Især hvis man som nybegynder skal købe et kunstværk, så er det svært at finde informationer om kunstnere, priser og så videre.

Med Artland håber jeg, at kunstverdenen bliver mere gennemskuelig og tilgængelig for såvel nybegynder som samler – så flere får åbnet øjnene for den her fantastiske verden,” siger Mikkel Hansen.

Se filmen som Rahbek Media producerede for Artland her