Har været Danmarks bedste: Derfor kan Miv hente den første Michelin-stjerne

Skrevet af: Michael Qureshi
Michael Miv Pedersen
Michael Miv Pedersen

I 2013 var Michael ”Miv” Pedersen en af Danmarks mest eftertragtede kokke. Han kunne vælge og vrage mellem de bedste restauranter i hele landet. Han havde haft sine egne mad-programmer ”Mad med Miv og Møller” på TV2 Nord, som var så populære, at de blev solgt til øvrige regioner.

Han havde på det tidspunkt været med til at placere både Glashuset og Villa Vest blandt de bedste og mest anerkendte restauranter i Nordjylland.

Derfor var det også noget af et spring, da ”Miv”, som han kaldes af de fleste, tog nogle måneder i køkkenet på Sushi-restauranten Kamii i Hjørring.

Galakser væk fra de Michelin-restauranter, som ville elske at få fingrene i ham.

Men det var nødvendigt. Ikke fordi der var tale om en nedtur eller en deroute. Det var nøje planlagt. Miv ville én gang for alle vinde Danmarksmesterskabet og hente titlen som officielt landets bedste kok.

Villa Vest i Lønstrup er blandt de bedste spisesteder i Nordjylland Foto: villavest.dk
Villa Vest i Lønstrup er blandt de bedste spisesteder i Nordjylland
Foto: villavest.dk

Det krævede, at han rev en periode ud af sin ambitiøse karriere udelukkende for at fokusere på at træne til DM. Samtidig sørgede han for, at der kom penge ind på kontoen ved at hjælpe sin kammerat, der havde Kamii.

”Det havde været lige ved og næsten i nogle år – jeg havde blandt andet vundet sølv. Op til et DM bruger de fleste rigtig mange måneder på at forberede sig og træne til selve konkurrencen. Mine deltagelser havde været præget af halve løsninger, og at jeg først havde haft tid til at begyndte at kigge på det i ugen op til, så hvis jeg ville vinde, var jeg nødt til at gå i skarp træning,” fortæller Miv.

Han vandt DM i 2013. Året efter vandt han den eftertragtede ”Kartoffelprisen”. Sejre som er et godt eksempel på det vinderinstinkt Michael Miv Pedersen besidder. Han er et konkurrence-menneske til fingerspidserne, og han er passioneret og dedikeret i de ting, han sætter sig for.

Det er umuligt ikke at have tiltro til, at han om nogen kan løfte opgaven om at hente den første Michelin-stjerne til Nordjylland. Ruths Hotel og Restaurant Bühlmann anses lige nu for at være de største bejlere, men Tabu vil helt sikkert blande sig i topfeltet.

Vi sidder i de genåbnede lokaler i Restaurant Tabu i Vesterå 5, som Miv åbner dørene for på torsdag d. 1. september.

Tabu i Aalborg
Restaurant Tabu genåbner nu
Foto: Gastromand.dk

Tabu lukkede tidligere på året med argumentet om, at gode anmeldelser ikke alene kunne fylde en toprestaurant, og at Aalborg slet ikke kunne rumme en gourmet-restaurant på det niveau.

Miv er af en anden opfattelse. Han tror, at han med samme passion, der sikrede ham DM-titlen, kan løse opgaven. Han tror på, at det er muligt at kombinere det at være Michelin-bejler med en restaurant, der er en sund forretning, og som kan tiltrække mange gæster.

”Jeg ved godt, at folk er meget fokuseret på at snakke om den Michelin-stjerne, og det er forståeligt. Det er også et mål, men det er et mål, der er længere ude i fremtiden. Du skaber ikke det niveau på dag et. Når vi åbner dørene, vil vi ikke være på det niveau.”

Gæsterne kommer ikke til at smage det, for de vil få en helhedsoplevelse ud over det sædvanlige, men vi vil selv vide, at vi skal i gang med en udviklingsproces. Det er også den måde, vi hele tiden udfordrer hinanden, og det er vigtigt at sige ”vi”, for jeg kan ikke gøre det hele alene. Du får kun en Michelin-stjerne eller kommer i White Guide, hvis hele holdet er superskarpt – lige fra stabile medarbejdere til engagerede producenter af råvarerne.”

Han håber også, at Aalborg og det øvrige Nordjylland vil bakke op om projektet. Det gør man ved at ofre det, som det koster at spise på en restaurant på det her niveau. Men i forhold til de københavnske topsteder, er priserne stadig ”spiselige”.

”Prisniveauet bliver ikke Noma. Vi ved godt, hvor vi ligger i landet. Du kan ikke skyde i gang med 1000 kroners menu i hverdagene. Onsdag og torsdag kører vi fem retter, fem vine og snacks til 750 kr. Så gearer vi lidt op i weekenderne, hvor vi også øger med antallet af serveringer. Vi skruer lidt på vinen, og så kommer der også nogle overraskelser. Så er vi på 1250 kr.,” siger Miv og uddyber;

”Hvis jeg ikke har nogen gæster, bliver det presset i længden – man skal have befolkningen med. Nogle gæster vil måske kun sidde her en gang om året, andre vil måske sidde her to-tre gange og vil dermed også følge udviklingen. Vi har løbende udskiftning af menuer, så man får en ny oplevelse hver gang, man spiser her. Sådan et niveau koster mange penge at drive. De nordjyske råvarer er eftertragtede. Der er en grund til, at man henter fisk fra Hirtshals til toprestauranterne i København. Det er fordi, der er kvalitet heroppe.”

Aalborg mad
Michael “Miv” fra CANblau og snart Tabu bedømmer træningen. Frederik fra Svinkløv og Mikkel fra Rusk lytter.

Vi har dog brug for opbakning på alle fronter. Kan vi hente en Michelin-stjerne til Nordjylland, vil det være med til at fremme turismen og skabe noget stærk eksponering på landsdelen – også internationalt,” forklarer Michael Miv Pedersen.

Han peger på, at det er lykkedes Henne Kirkeby Kro i Vestjylland at opnå den eftertragtede stjerne. Holdet bag Kadeau har også gjort underværker for Bornholm.

”Kadeau-drengene har gjort et fantastisk stykke arbejde. De har en stjerne både i København og på Bornholm. De havde en mission om at lave en god restaurant på Bornholm, og nu har de formået at promovere hele Bornholm. Det er lidt det, jeg også håber, vi kan være med til at bidrage med. At få skabt et gastronomisk hype omkring Nordjylland,” siger Miv.

Det er samme ejerkreds bag CANblau, som nu også udvider med det ekstra ben at have en top gourmet-restaurant i Aalborg.

Duoen Michael ”Miv” Pedersen og Claus Broberg har kendt hinanden i mange år, og efter Danmarksmesterskabet i 2013 gik de sammen om at få bygget CANblau op til at være samme succes i Aalborg, som den var i Aarhus på det tidspunkt.

Miv gik ind til CANblau-projektet med målsætningen om, at det skulle åbne døren til en gourmet-restaurant på et senere tidspunkt. Men kort tid efter åbningen af CANblau kørte tingene af sporet for Miv.

”Det begyndte med, at jeg var konstant tørstig. Jeg tror, jeg var oppe og drikke 10-12 liter om dagen. Pludselig blev mit syn påvirket, og en morgen jeg sad i bilen på vej til bageren gik det op for mig, at den var helt gal. Jeg blev indlagt på Hjørring Sygehus og fik konstateret sukkersyge.”

En dobbelt mavepumper for den ambitiøse kok, der havde specialiseret sig i at være dessertkok, og tilmed var landets bedste også i den kategori. Det var faktisk ret kritisk med Miv.

”Et normalt blodsukker ligger omkring 5-7. Hvis den er kritisk, er den mellem 20-25 stykker. Mit var oppe på 63. Det at få konstateret sukkersyge satte mig tilbage i forhold til ambitionerne om at drive en toprestaurant på den korte bane. Det var især også træls, når man er en skrap dessertkok. Jeg vandt altid på desserterne, når jeg deltog i konkurrencer.”

”Jeg har vænnet mig til det, og jeg har lært at håndtere sukkersygen, men det gjorde, at jeg var nødt til at finde noget stabilitet i CANblau, før denne mulighed dukkede op. Det er perfekt timing, for jeg kan mærke, at jeg trænger til nye udfordringer.”

”Vi synes også, det giver mening, når vi nu har CANblau-holdet. Det her projekt giver større muligheder for både at udvikle egne kokke og ikke mindst holde på nogle af de bedste nordjyske kokke. Dem er der mange af, men de fleste rykker til København eller udlandet, og så ser vi dem desværre sjældent igen,” forklarer Miv.

Han har allerede lavet lidt af et scoop ved at hente Søren Birch fra Fusion over på Tabu. Søren Birch var blandt andet en del af Nordjylland-holdet, der i sidste weekend vandt over København i Copenhagen Cook Off. En konkurrence Miv i øvrigt var dybt engageret i som coach for holdet.

Tabu Aalborg
Foto: Tabu Facebook

Nu er han selv den mentor for unge ambitiøse kokke, som Kim Møller-Kjær var for ham, da han var i erhvervspraktik i ottende klasse på Hotel Hirtshals. Det var her, Miv besluttede, at han skulle være kok. At han havde flair for at lave mad understreges af, at han blev tilknyttet Hotel Hirtshals, og i en alder af 15-16 år var han med til at køre a la carte menuen.

“Jeg kan godt lide at blive presset. Jeg ryster ikke på hånden, når det hele koger omkring mig. Jeg har sans for detaljer og ser mange ting, som andre måske ikke lige ser, og skiller mig ud på den måde. Det er nok mine store styrker, og så er jeg god til at få smag i maden.”

Det årelange venskab med Kim Møller-Kjær udmøntede sig også i de populære tv-programmer ”Mad med Miv & Møller”, som havde stor seersucces på regional-kanalerne. Til sidst rejste de også rundt i Australien og New Zealand og optog madprogrammer. Det var sammen med Kim Møller, at Miv gjorde Glashuset og Villa Vest i Lønstrup til restauranter i toppen af nordjysk gastronomi.

Allerede som ganske ung var der fart over Miv.

“Jeg er nok meget moden af min alder. Det bliver man nok også i denne branche. Man lærer hurtigt at stå på egne ben og tage ansvar. Selvfølgelig gik jeg også i byen, men man kaster det hurtigt af sig, fordi hverdagene er meget lange. Jeg var jo dårligt nok udlært, før jeg stod med mit eget projekt, Glashuset i Lønstrup, og så bliver man bare fokuseret på en anden måde, tror jeg.”

Nu handler fokus om Tabu. Om at skabe noget unikt i Nordjylland. Om at gøre det til Aalborgs hotteste restaurant. På længere sigt gerne en af Danmarks hotteste.

Vi tror på Miv.

Fik du læst?

Gourmet-mad i pubmiljø: Officer åbner Gastropub i Aalborg

Gastropub i Aalborg

Gastromand anmelder Brdr. Price: Det er som skabt til byen

44 lækre lejligheder står klar: Bo med udsigt til Lindholm Søpark

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Sundby Hvorup Boligselskab melder snart klar til at udleje de første lejligheder ved Lindholm Søpark.

Projektet omfatter 44 lejligheder, som er fordelt på tre forskellige byggerier med hver deres karakteristika og særlige kvaliteter. De er blevet navngivet: Havehusene, Terrassehusene, og Højhusene.

De er blevet kaldet forskellige navne, da der er variation i udearealerne, adgangsforhold og de individuelle indretningsplaner, som er med til at skabe den ideelle ramme for den enkelte beboer:

  • Havehusene bliver bygget i 2 etager. Adgangen sker direkte fra terræn eller fra som trapper som deles den enkelte nabo.
  • Terrassehusene bliver bygget i 3 etager. Ejendommen har en fælles trappe og elevator i forbindelse med en åben fordelingsgang.
  • Højhusene bliver bygget i 6 etager. Ejendommen har et lukket trapperum med elevator og trappe som betjener alle etager.

Familielejlighed eller delelejlighed

Lejlighederne er indrettet, så man både kan bo der som familie, og som en delevenlig lejlighed for studerende.

Der er mulighed for at leje en 3 værelses lejlighed på 87 kvadratmeter eller en 4 værelses lejlighed på 101 kvadratmeter.

Huslejen svinger fra kr. 6585 – 8177 afhængig af hvilken lejlighed der ønskes.

Alle boligerne har altan og terrasse med udsigt til Lindholm Søpark.

De første otte lejligheder er klar til indflytning i marts. Derefter kommer en løbende indflytning, og de sidste boliger står klart til oktober.

Se mere om projektet her.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Elsker du øl? Kom på bryggerskole for en aften

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er aldrig for sent at ryge på skolebænken.

Slet ikke når emnet handler om øl. Hvis du elsker en god specialøl og er nysgerrig på det med at brygge øl, så afholder Søgaards Bryghus fredag 13. april et helt særligt arrangement.

De kalder det selv for Bryggerskolen. Her får du et helt unikt indblik ind i, hvordan man brygger øl, når du møder de lokale bryggere fra Søgaards.

Smag på forskellige slags øl

Derudover får du selvfølgelig lov til at smage flere varianter af deres specialøl.

“Duft, se, smag og lær med. Det er lidt udgangspunktet for den her aften. Man kan smage på seks forskellige slags øl af typen pilsner, IPA, Stout og så videre. Vi gør en dyd ud af, at vores øl er brygget lige herinde på Søgaards, og vi vil gerne inddrage de nysgerrige i hele processen,” fortæller Ole Christiansen fra Søgaards Bryghus.

Slutter med stegt flæsk og persillesovs

På Bryggerskolen starter man aftenen med et kig i bryggeriet. Man møder bryggerne og får info og gode tips fra dem. Man kommer som nævnt til at smage flere forskellige typer øl og blive inspireret.

Aftenen slutter med en god middag på Bryghuset med deres populære Stegt Flæsk med persillesovs og selvfølgelig en velskænket øl til.

“Det bliver en hyggelig, smagfuld og lærerig aften. Man kan tage alt fra kæresten, konen, venner eller kollegerne med. Det bliver interessant for alle, det kan vi godt love,” lyder det fra Ole Christiansen.

En aften på Bryggerskolen koster 298 kr.  Det er som sagt fredag den 13. april.

Du kan læse mere om tilmelding lige her

Har du set vores helt nye Spiseguide?

Her kan du endelig få det store overblik over de bedste restauranter, caféer, brunch-steder, kaffebarer etc – tjek den ud lige her

Aalborg Håndbold på helt ny bane: Lancerer egen shampoo og voks

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg Håndbold
Foto: Aalborg Håndbold
Aalborg Håndbold var i sidste sæson helt suveræne i den danske liga, og det endte helt fortjent med et dansk mesterskab.
I denne sæson er klubben stadig med i toppen på trods af et hårdt program, hvor de især er blevet maksimalt udfordret i Champions League.
Men nu er aalborgensiske firma TRONTVEIT gået sammen med Aalborg Håndbold om også at holde klubben på toppen i fremtiden.

Første sportsklub med sin egen produktserie

Aalborg Håndbold og Trontveit inviterede i dag til pressemøde, hvor de præsenterede to produkter til fans af Aalborg Håndbold.
“Aalborg Håndbold er efter vores viden den første klub i Danmark, der bevæger sig op på dette niveau, og præsenterer et forbrugsprodukt til fans af klubben,” fortæller Thomas Trontveit Jensen til MigogAalborg.
Det første produkt er en 200 ml specialudviklet Hair&Body shampoo med navnet Sport Hair & Body Wash ATTITUDE – Aalborg Håndbold, som eftersigende vasker både krop og hår rent uden at udtørre.
Det andet produkt er en 100 ml specialudviklet High Performance Wax med navnet Sport ATTITUDE Wax – Aalborg Håndbold.
Pressefoto. Martin Larsen poserer med den nye shampoo.
Pressefoto. Jesper Meinby med den nye hårvoks.

Begge produkter vil blive solgt i butikker rundt omkring i Aalborg, der samtidig automatisk vil støtte Aalborg Håndbold.

Trontveit håber, at det vil bidrage til, at klubben både nu og på sigt vil blive mindre afhængig af sponsorater og få en stabil og stigende indtjening af et forbrugsprodukt.

“Vi er en erfaren spiller på markedet, og vi er vant til at lancere produkter. Men denne gang har vi gjort os ekstra umage, da det er første gang, vi rører ved detailmarkedet. Vi håber det bliver et kæmpe hit i hele regionen,” slutter Thomas Trontveit til MigogAalborg.

Blandt Danmarks bedste i Crossfit: Klaus hjælper andre i topform

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

En af Danmarks bedste crossfittere vendte sidste år hjem til Danmark, og nu er han klar til at træne aalborgenserne i form.

Klaus Uggerhøj er hjemvendt fra Abu Dhabi, og med sig i bagagen har han bragt sit nye koncept; Uggerhøj Improve, hvor han tilbyder personlig træning, skræddersyede træningsprogrammer, CrossFit bootcamps og firmahold.

Og er du ikke helt bekendt med begreber som snatch, clean & jerk, burpees, som er en fast bestanddel af CrossFit, så frygt ikke, Klaus Uggerhøj har en bred erfaring med undervisning på alle niveauer.

Uggerhøj Improve er Klaus’ eget firma, hvor han med udgangspunkt i træningsformen CrossFit vil hjælpe klienter til at blive en stærkere, mere funktionel og sundere version af dem selv.

Udover høj-intensitets-træning anvender Klaus også funktionel-baseret styrketræning, både med vægte og kropsvægt, for at få sine klienter i deres livs form.

Træning med fokus på den enkelte

Skal nytårsforsættet have ekstra skub og mangler du en til at motivere dig, kan Klaus Uggerhøj være løsningen.

Uggerhøj Improve tilbyder nemlig muligheden for personlig træning, som tager udgangspunkt i klientens ønsker, hvad enten det er at tabe sig, opbygge styrke og muskelmasse, forbedre formen eller udvikle sig indenfor crossfit.

Men selvom CrossFit fylder meget, er det ikke alt, siger Klaus Uggerhøj:

”Der er rigtig meget styrketræning inde over. Jeg fokuserer desuden på, at man bliver mobil og fleksibel. Her kommer den funktionelle træning bl.a. ind i billedet. Det skal være muligt at overføre til ens hverdag og være med til at gøre dig bedre i hverdagen.”

Med et forløb får man også meget mere end de to træningspas om ugen, som man betaler for. Klienterne får en masse redskaber og rådgivning til eventuel egen træning, ligesom man med Klaus sagtens kan sidde efter endt træning, og tage en løs snak om hvordan man eksempelvis bør spise i forbindelse med sin træning.

Idéen der opstod i Abu Dhabi

Den 27-årige nordjyde tilbragte ni måneder i Abu Dhabi, hvor han på fuld tid beskæftigede sig som personlig træner og CrossFit træner – og det var her, idéen til Uggerhøj Improve opstod.

Månederne i Abu Dhabi gik ikke kun med klienter, men nemlig også med at tage nye kurser, sparre, træne op til CrossFit Regionals og samle inspiration. Alt sammen med nogle af verdens bedste crossfittere, der alle var samlet i Emiraterne.

Der gik derfor ikke længe fra flyet var landet i Aalborg, til CVR-nummeret var oprettet, hvorefter Uggerhøj var klar til at tage i mod de aalborgensiske klienter.

Ifølge Uggerhøj selv var der blot en række af møder, som skulle holdes, og den endelige beslutning om, i hvilken CrossFit box Uggerhøj Improve skulle have hjemsted.

Valget faldt på centret CrossFit North, hvor der blev indgået aftale om, at Uggerhøj Improves klienter ikke skal betale medlemskab i centret for at få adgang til udstyret som bruges til personlige træning – noget som ellers er normen indenfor personlig træning. CrossFit North 579 har desuden lokaler udelukkende til personlig træning.

Til dagligt fungerer Klaus Uggerhøj også som holdtræner på alt lige fra intro-hold til vægtløftning, cardio- og de normale CrossFit-hold, hvorfor erfaringen altså spænder vidt.

CrossFit er kommet for at blive

Som de fleste sikkert ved, så er CrossFit ved at vinde et stort indpas i Aalborg med allerede fire store centre. Ifølge Klaus Uggerhøj er det ikke noget, der forsvinder i den nærmeste fremtid:

”Crossfit er 100% kommet for at blive. Folk der ikke har prøvet sådan noget intens træning, finder ud af – især de klienter jeg har nu – hvor effektivt og hvor hurtigt træningen begynder at vise sig. Det gør det lidt sjovere og motiverende. Man har den der følelse af, at det der, det virker sgu.”

Vi har lovet Klaus Uggerhøj at oplyse, at hvis man vil teste, om et forløb hos Uggerhøj Improve er noget for dig. Så tilbyder han både enkelte timer, eller du kan købe et skræddersyet 8-ugers forløb med 2 personlige træninger om ugen.

Det er muligt at få et indblik i Uggerhøj Improve på instagramprofilen uggerhojimprove og man kan læse langt mere om det på Klaus’ egen hjemmeside http://www.uggerhojimprove.dk/.

Brandvarmt boligmarked: Salget på ejerlejligheder stiger

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

For første gang siden 2011 er antallet af solgte ejerlejligheder været under niveauet fra samme periode året før.

Nye tal fra Boligsiden.dk viser nemlig, at der i januar 2018 er blevet solgt færre ejerlejligheder end i januar 2017.

Årsagen findes i et dalende salg i Danmarks to største byer, København og Aarhus.

”Faldet i antal solgte ejerlejligheder i hovedstadsområdet skyldes primært stigende boligpriser, som har nået et niveau, hvor det kræver en særdeles stærk økonomi at komme ind på markedet.

Og med skærpede krav til både fem procents udbetaling og med nye restriktioner på lånemuligheder i København og Aarhus, er det ikke overraskende, at vi nu ser et dyk i salget,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Salget stadig stigende i Aalborg

Men de to lillebrødre Aalborg og Odense ser man faktisk det helt modsatte. Her er salgene af ejerlejligheder stadig opadgående.

”Det er tydeligt, at priserne har ramt et loft i København og Aarhus, hvor køberne ganske enkelt står af, mens der i andre dele af landet stadig er en margin. Og så er udviklingen også et billede på, at de tiltag, der er blevet iværksat for at dæmme op for prisstigninger og risikoen for en boligboble har haft en effekt, som formentlig vil vise sig i mere beherskede prisstigninger det kommende år,” siger Birgit Daetz.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.