Kølig guide: Her får du Aalborgs bedste is

Skrevet af: Michael Qureshi

Natten til onsdag fik vi den tidligste tropenat i 19 år, og det er hedt over hele landet i denne uge.

Derfor skal man selvfølgelig køles ned med en lækker is.

Men hvem laver egentlig god is i Aalborg, og hvem tør tænke lidt mere ud over boksen end den klassiske softice-maskine?

MigogAalborg har prøvesmagt os igennem samtlige af Aalborgs is-alternativer. Hvis man savner Pico Bello i Østerågade, som havde stor succes sidste sommer, så det er ganske enkelt, fordi butikken er lukket.

Guf & Kugler

Der var jubel, da det kendte ishus Guf & Kugler valgte at udvide med en butik i Aalborgs midtby.

I mange år er aalborgensere valfartet til Nibe for at smage på de lækre is-varianter, Guf & Kugler byder på, og som man oftest skal stå i lange køer for at sætte tænderne i.

Guf & Kugler er tidligere blevet kåret til Danmarks bedste ishus, så det er topkvalitet, der serveres i Slotsgade.

Guf & Kugler er uden tvivl også de mest innovative, når det gælder “opfindelser”. Senest lancerede de en White Russian-is med Kahlua og vodka, som man rent faktisk bliver lidt tipsy af at spise. Du kan læse vores test af den her.

Slotsgade 2

Paradis

Paradis Is vinder rigtig meget på, at alt deres is er frisklavet fra morgenstunden og så kørt ud i de forskellige Aalborg-butikker.

Senest har de udvidet med en iskiosk på Havnefronten, hvilket må være sommerens bedste placering, når det gælder is. Paradis har højt kvalitet på deres is, og så er de også gode til at tænke ud af boksen.

De har blandt andet lavet hindbær-is, skildpadde-is og så har de også taget stafetten på romkugle-isen, som Pico Bello gik viralt med sidste år.

Algade 38
Reberbansgade 28A
Jomfru Ane Parken (Ved Havnefronten)
Aalborg Storcenter

Pandekagehuset

De megapopulære Bubble Waffles er vendt tilbage til Aalborg.

Denne gang er det Pandekagehuset, der laver de sprøde waffles med lækker is indeni.

Prisen på en Bubble Waffle er 69 kr. og inkluderer – foruden vaflen – to kugler valgfri is (16 valgmuligheder), softice, drys (9 valgmuligheder), guf, flødeskum og sauce (5 valgmuligheder).

Vaflen kan både bestilles to go og to stay. Bestiller man den to go bliver det i et paprør, der er tilpasset vaflens form, så den kan fungere som et kræmmerhus.

Bådehavnsvej 13

Café Salt

Vestre Fjordpark er the place to be, når solen banker ned over Aalborg. Her kan man få en kølig dukkert, og så byder Café Salt på lækre is.

De er især kendt for deres mega-vafler og de helt klassiske gammeldags is – bare lige på et niveau højere end de fleste. De står blandt andet også bag Aalborgs største isvaffel.

Vestre Fjordpark

Nr. 14 Vaffelhuset

Samme ejer som Café Salt har nu genåbnet Vaffelhuset i Aalborgs midtby. Det var i lørdags, at man slog dørene op til en ny sæson, og her får man også rigtig lækker cremet flødeis og en god softice.

Man kan bl.a få Nørregade-isen med 3 kugler, softice, flødebolle, guf og drys til 45 kr.

Nørregade 14

Is á Bella

I april åbnede den italienske is-kæde Is á Bella åbner med egen butik i Magasin med italiensk is af høj kvalitet.

Kæden ligger blandt andet placeret i Torvehallerne i København, på Frederiksberg, og så har de blandt andet en butik i Skive.

Is à Bella producerer og sælger italiensk is i samarbejde med et næsten 100 år gammelt firma i Norditalien.

Forretningens produkter er udelukkende fremstillet af råvarer af den højeste kvalitet – for eksempel er isen lavet på økologisk Thisemælk og økologisk sukker, mens de øvrige produkter fremstilles af råvarer, som er importeret fra den italienske samarbejdspartner.

Magasin

Ben & Jerrys

Sidste år kunne vi fortælle nyheden om, at legendariske Ben & Jerry’s åbnede en sommerbutik i Salling ved indgangen ud mod Nytorv.

Det var nok en meget klog beslutning at åbne en isbutik i hjertet af Aalborg op til en af de bedste danske somre i mands minde.

Og igen i år bliver aalborgenserne fristet af favoritter som Cookie Dough, Peanutbutter Cup og Chunky Monkey.

Salling

Frisk vand i bassinerne: Vestre Fjordpark genåbner i denne uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Nu er der godt nyt til os, der er ved koge over i den nordjyske sommervarme.

I går kunne vi fortælle, at Rigspolitiet og sundhedsmyndigerne har givet de udendørs friluftsbade lov til at åbne efter længere tids nedlukning. Det kan du læse mere om her.

I dag skulle Magistraten i Aalborg Kommune så mødes, hvor åbningen af Vestre Fjordpark var et af hovedpunkterne på dagsordenen.

De har besluttet, at Vestre Fjordpark genåbner på fredag, den. 5. juni.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Aalborg Kommune har lavet en række foranstaltninger for at kunne håndtere afstandskravet i forbindelse med Covid-19 i Vestre Fjordpark.

Det er kommunens vurdering, at det dermed vil være forsvarligt igen at lukke vand ind i Vestre Fjordparks bassiner.

Nedenstående foranstaltninger er blevet truffet:

 

  • Markeringer på opholdsarealerne der gør det muligt at overholde det nødvendige afstandskrav på 1 meter både på det grønne areal og trædækket.
  • Legepladsen og tårnet vil være afspærret og kan ikke benyttes.
  • Tarzanbanen afspærres og 1 meter vippen, 3 meter vippen samt udspringstårnet vil være lukket for at undgå, at der opstår lange køer og for at undgå kontaktflader, som mange personer rører ved.
  • Vandet udskiftes løbende via pumpen, så der hele tiden er frisk vand i bassinerne.

Aalborg Havnebad og Nibe Fjordbad åbner også fredag 5. juni. Også her vil der blive sørget for, at afstandskravene kan overholdes.

Lækre is hele sommeren

Udover udsigt til frisk vand i bassinet, kan vi også glæde os over, at Café Salt holder åbent ALLE dage resten året. Derfor kan en forfriskende dukkert kombineres med en lækker is; hvad med en Joe Exotic? Læs mere om det skøre tiltag her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Stor redningsaktion her til morgen: Rådyr reddet op af Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Nordjyllands Beredskab
Foto: Nordjyllands Beredskab

I går aften kunne vi berette, at Nordjyllands Politi var nødt til at rykke ud i Limfjordstunnelen, da en mand simpelthen kom gående med sin cykel i sydgående retning. Den historie kan du læse lige her.

Her til morgen var det så et andet sted i Limfjorden, at der var kommet en på afveje.

Tidligt tirsdag morgen, kl. 06.30, blev Nordjylland Beredskab nemlig kaldt ud til en noget speciel redningsaktion. Det bekræfter de over for MigogAalborg.

Klokken cirka 06.30 blev der observeret et svømmende rådyr i området mellem Musikkens Hus og Stigsborg Brygge, som faktisk er ret tæt på selvsamme område, hvor der lige nu plasker en delfin rundt.

Men som en vaskeægte Disney-historie endte det hele lykkeligt.

Foto: Nordjyllands Beredskab

Da MigogAalborg kontaktede Nordjylland Beredskab var beredskabsmester René Jensen netop færdig med dagens vagt, men til TV2 Nord siger han:

“Så snart vi kommer i land, sætter vi rådyret fri på det grønne græs ved bådlauget. Vi kan ikke køre det længere op i skoven, for det var aggressivt og bare gerne ville afsted.

Det rystede også og var skræmt oven på oplevelsen, men det så ud til at have det godt og havde ikke taget skade.”

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Flyv til København for 299 kr.: DAT sætter “Først til Mølle” billetter til salg i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Som vi kunne fortælle forleden, så starter det danske regionale flyselskab DAT med at flyve på den populære indenrigsrute Aalborg-København fra mandag d. 8. juni.

Flyselskabet tilbyder allerede billige billetter på ruten fra 399 kr. hver vej, og i dag tirsdag d. 2. juni starter de så med et helt vildt tilbud.

Den første tirsdag i hver måned kører man nemlig med kampagnen -´Først til mølle´, og klokken 12.00 i dag sætter man altså et antal billetter til salg for en særdeles skarp pris.

Gælder både København og Bornholm

Det gælder faktisk både til København og Bornholm fra Aalborg, og i anledning af åbningen af København-ruten sættes ekstra mange billige billetter i salg.

“Alle vores billetter på alle vores ruter i Danmark bliver sat til salg for kun 299,- DKK per vej.

Idet juni er første måned på vores nye rute mellem Aalborg og København, sætter vi ekstra mange billetter til salg i dag til ’Først til mølle.’” udtaler DAT’s direktør Jesper Rungholm til MigogAalborg.

Han tilføjer;

“Men du skal være hurtig, da vi normalt har udsolgt, allerede en time efter de bliver sat til salg klokken 12 middag samme dag.”

Køb nu – og flyv næste måned

DAT’s Først til mølle billetter gælder for den efterfølgende måned. – Dvs. billetter du køber i juni, er gældende for juli måned.

Da det ser ud til at de danske grænser er lukket henover sommeren, er det en oplagt mulighed at få fingre i ekstremt billige billetter til København, eller Danmarks ferieø nummer 1, Bornholm!

Her flyver DAT nemlig også til direkte til fra Aalborg hele sommeren.

Sid klar ved tasterne klokken 12.00 i dag og klik ind her på dat.dk for de helt særlige billige billetter.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her