Fed weekend i vente: Godt vejr og masser af lopper

Skrevet af: Simone Vestergaard

Første weekend i maj bliver fantastisk – ikke kun på grund af vejret, men specielt også hvis man er vild med genbrug og recycle-tankegangen.

Både fredag, lørdag og søndag er der rig mulighed for at gøre nogle gode kup.

I eftermiddag er der Hello Vintage KILO tøjmarked på Aalborg Streetfood fra kl 15. Kæmpe udvalg af vintage, retro og secondhand tøj. Bland selv til 200 kr pr kilo.

På lørdag har en flok veninder slået pjalterne sammen og valgt at sælge ud af gemmerne. De sælger primært dametøj, men der vil også være børnetøj, sko, tasker, accesories og interiør.

Der vil være mange forskellige brands fra bl.a. Ganni, Zara og American Vintage. Tøjmarkedet finder sted i baggården/haven på Priorgade 9, Aalborg.

Foto: Lopper på Havnen

Der er også stor forårsbyttemarked på Studenterhuset. Konceptet er enkelt: Finder man noget man kan lide eller mangler. Så må man tage det med hjem.

Søndag er der, traditionen tro, Lopper på Havnen. Et af de mest populære og velbesøgte loppemarkeder, hvor man kan gøre nogle gode fund til billige penge.

Loppemarkedet på Louises plads holder også søndagslopper. Der er også garanteret gode loppefund og godt humør.

Det er bare med at finde muleposerne frem, og komme afsted.

Aktiv lørdag for fuld udblæsning

Happy Moves afvikler kæmpe launch event på Havnefronten. Alle er velkomne, og der er plads til alle der har lyst til at være med. Der vil være mulighed for at deltage i konkurrencer i streetsoccer, -tennis og -basket, udfordre sig selv og vennerne i sjove minigames, prøve virtual reality eller bare chille i loungen.

Aalborg MTB- Marathon løber også af stablen. Der er stadig billetter at hente, hvis man vil ud og udfordre sig selv på den tohjulede. Ruten byder blandt andet på den berygtede Signalbakken og Drastrup grusgrav, så der vil være rig mulighed for at få sved på panden.

Der er tilmelding på følgende ruter: 31, 55 eller 100 km. Tilmeld dig her

Er du sulten?

Morgenmad, frokost eller aftensmad? Få inspiration til hvor i kan spise i Aalborg i MigogAalborgs spiseguide. I spiseguiden finder du blandt andet nøje udvalgte restauranter, caféer, take-away steder der ligger i Aalborg. Tjek det ud lige her.

Du kan hente spiseguiden ned på din telefon, så du altid har den lige ved hånden. Og den er helt gratis for dig at bruge.

Åbn din browser (Safari) -> gå ind på https://migogaalborg.dk/spiseguide/ -> Tryk på det midterste ikon i menulinjen i bunden -> Føj til hjemmeskærm

OG voilá! Så har I altid et stort overblik lige ved hånden, når der skal besluttes hvor I skal spise. 

Musik:

4/5 Rasmus Nøhr på Skråen kl 20
4/5 Christian Brøns // Skråen by Night kl 22.30
5/5 Ida Nielsen & Band, i Musikkens Hus kl 20
5/5 Finale – Band Battle og koncert med What a Month, på Skråen kl 20
5/5 Thomas Buttenschøn – Far 2018, på AKKC kl 20

Events:

4/5 Hello Vintage KILO på Streetfood fra kl 15
5/5 Bæredygtigt lokalt loppemarked i Priorgade 9, kl 11
5/5 Aalborg MTB Marathon start kl 10
5/5 Fødevaremarked i Nordkraft kl 10
5/5 Forårsbyttemarked på Studenterhuset kl 10
5/5 Happy Moves Launch på Havnefronten kl 14
5/5 Soldatens Hus på Utzon kl 9
5/5 Helmuth elsker 90’erne, kl 18.30
5/5-6/5 Nordlux lager-og flyttesalg på Karlskogavej 8, kl 8-16
6/5 Lopper på Havnen på Havnefronten, kl 10
6/5 Loppemarked på Louises Plads kl 10

Opsætninger:

4/5 Håndværkermesse i STARK på Håndværkervej fra kl 9
4/5 Friday Jam på GAME Streetmekka kl 16
4/5 The Sound of Music, forpremiere på Aalborg Teater (udsolgt) kl 19.30
5/5 Sussi og Leo i Aalborg Storcenter kl 14.15
6/5 SUP-Safari Windsurfing, i Nordjydsk Windsurfing Klub Nørresundby, kl 10-13

For børnefamilierne:

4/5 Familietræning i Aalborg Martial Arts, kl 15.30 (hver fredag tom d. 29 juni)
5/5 Se kogræsserforeningens køer komme på græs i Hasseris Enge kl 10-12

Husk også at hente MigogAalborgs app, Eventmap, som samler alle begivenheder i Aalborg.

Download af app’en er gratis og ganske simpel:

Åbn din browser (Safari/Chrome) -> gå ind på eventmap.dk -> Følg guiden på skærmen – 10 sekunder senere har du EventMap på din telefon

Får egen søpark og fitnesscenter: De første 92 lejligheder i Oasen klar til udlejning

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I Skalborg begynder Calums nye lejeboliger i Oasen, der er beliggende på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej, at stå klar.

Oasen skal rumme i alt 220 lejeboliger, og de første 92 lejligheder er nu sat til udlejning med indflytning fra 1. juni 2019.

Udlejningen af de nye boliger er startet, og der er mulighed for at opleve boligerne hver søndag fra klokken 11.00 – 12.00 – men du skal være vaks ved havelågen, da interessen for boligerne allerede er stor.

220 lejelejligheder i et grønt fællesskab

Lejerne af de nye boliger får glæde af helt unikke omgivelser.

Bygningerne opføres rundt om den tidligere grusgrav, der forandres til et rekreativt område med en privat søpark, som er omkranset af gamle træer og små private haver, legeplads samt grill-områder.

 

“Oasen er et unikt og attraktivt boligprojekt båret af nogle værdier, som markedet efterspørger lige nu.

De første åbent hus-arrangementer har været godt besøgt, og der er stor interesse fra alle målgrupper,” siger Maivi Herup, udlejningschef i DEAS, der står for udlejningen af Oasen samt idriftsætning og administration.

Meget mere end “bare” lejeboliger

Bebyggelsen er opført som en karré i sandfarvede teglsten. Alle lejligheder vender ud mod den grønne gårdsplads, hvor store vinduespartier fra boligerne giver udsigt til livet i det grønne.

Boligerne varierer i størrelse fra 48 til 117 kvadratmeter og fokus har været på planløsningen, så selv de mindre lejligheder har 2 værelser. De store boliger har enten 3 eller 4 værelser.

Men lejeboligerne rummer meget mere end blot at være et sted at bo.

Oasen byder nemlig på en række fællesfaciliteter som fælleslokale med køkken, der kan anvendes til festlige begivenheder, to eldrevne delebiler, fælles fitnessrum, små private haver med redskabsskur, værksted, naturlegeplads til børnene, wellness med spa og sauna samt et fitnesslokale.

”Vi har valgt at prioritere de grønne, rekreative områder og fællesskabet i Oasen højt.

Der er ingen tvivl om, at det er kvaliteter, der taler direkte til den moderne forbrugers værdier og ønsker til sin bolig,” udtaler Jakob Axel Nielsen, direktør i CALUM.

Med City Syd få minutter fra boligerne, hvor der er frit valg på alle hylder af indkøbsmuligheder, så er der ikke noget der mangler i området.

Læs meget mere om boligerne og projektet, ved at klikke her.

Legeplads og byskov: Aalborgs nye grønne oase i midtbyen er snart klar

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Engang var det en grå parkeringsplads præget af beton og triste omgivelser.

Nu er området lige omkring Budolfi Kirke, hvor Nordea banken og den store p-plads engang lå, slet ikke til at kende.

Ved det nye Budolfi Plads er der lige nu gang i en rivende byudvikling.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

“Lommeparken forventes at stå færdig i løbet af maj måned. Men der arbejdes stadig i området,” fortæller Niels Bresemann Jensen, der er projektleder ved Aalborg Kommune til MigogAalborg.

Der er blevet plantet en masse grønne træer, og anlagt små hyggelige brostensstier. Men selvom det begynder at ligne noget, skal aalborgenserne vente en lille måned endnu.

“Lige nu er vi igang med beplantnings- og belægningsarbejdet. Det vil forsætte i en 2-3 uger frem.

Derudover skal der etableres trapper – både inde i Lommeparken og ned til Gammel Torv, samt skal der laves belysning,” fortæller Niels Bresemann Jensen.

Udover de hyggelige stier og grønne beplantninger, så bliver Lommeparken især noget for de børnefamilier, der bor i centrum.

De får nu en park i byen, hvor der er plads til ophold og leg.

“Der kommer en legeplads til børnene. Der er allerede blive opsat en rutchebane,” fortælle Niels Bresemann Jensen.

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Spar op til 80%: Tøjbutikken Tiffany holder kæmpe lagersalg i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 50 år har Tiffany i Aalborg stået forrest i køen, når de aalborgensiske kvinder skulle have fingrene i tidens mest moderigtige tendenser.

Den 26., 27. og 28. april bliver det dog vores tur til at stå i kø, når Tiffany i samarbejde med Noella, der er stiftet af én af tøjbutikkens medejere, åbner dørene til deres ekstraordinære lagersalg, hvor du kan gøre et kup udover det sædvanlige.

Store besparelser i vente

Tiffany holder til dagligt til i Bispensgade 6, men i den kommende weekend er det på deres nye lager på Kaolinvej, at du kan shoppe amok og spare helt op til 80 % – og hvad der er sparet, er jo tjent – hvilket åbner muligheden for, at du med god samvittighed kan shoppe lidt mere end sædvanligt.

Tiffany forhandler mærker som Ganni, American Vintage, Acne Studios og Noella – og sidstnævnte har tilmed en shop-in-shop i Tiffany, og dermed bliver der altså også en masse kollektionsvarer fra det stærkt voksende brand.

”Vi glæder os til at byde aalborgenserne velkommen til tre dage med lager- og kollektionsprøvesalg ude hos Noella og Tiffany.

Vi kommer til at sælge ud af alt fra kjoler til bluser, nederdele, sko og tasker – alt sammen med besparelser på op til 80%.

Vi sørger for at der bliver fyldt op hele dagen, så uanset om du kommer fra morgenstunden eller senere på dagen vil der være et stort udvalg af gode varer,” garanterer Lau Knudsen, der er stifter og direktør af Noella.

Du kan læse mere om lagersalget lige her.

Hvad: Lagersalg – Tiffany & Noella
Hvor: Kaolinvej 6, 9220 Aalborg SØ
Hvornår:
Fredag d. 26 april: kl. 10-18
Lørdag d. 27 april: kl. 10-16
Søndag d. 28 april: kl. 10-15