Aktiv sommer med HappyMoves: Kæmpe Launch-event i weekenden

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Siden 2015 har DGI i samarbejde med Coca Cola indtaget seks byer i Danmark og skabt fede oplevelser for unge gennem events med sommerstemning og sjove aktiviteter.

Henover sommeren fylder HappyMoves igen i år gadebilledet i Aalborg med fast placering på havnefronten hver torsdag fra maj til september.

Der er ingen tvivl om, at det igen i år bliver et kæmpe sommerhit.

Sæsonen skydes i gang med kæmpe launch event

På lørdag den 5. maj kl. 14-17 skydes den nye sæson af HappyMoves i gang med kæmpe launch event på havnefronten.

Der er ingen form for tilmelding, så for at være med skal du ganske enkelt blot møde op på havnefronten og springe ind, hvor du har lyst.

Der vil blandt andet være gratis is fra Isbjørnen til de 50 første fremmødte, Kildevæld sponsoreret af Coca Cola og fede tunes leveret af DJ Jens Fischer.

På dagen er der mulighed for at deltage i konkurrencer i streetsoccer, -tennis og -basket, udfordre sig selv og vennerne i sjove minigames, prøve virtual reality eller bare chille i loungen.

Derudover vil Aalborg Street Workout sørge for gunshow og fede tricks, og med besøg af Aalborg Fægteklub tør vi godt love, at det ”stikker” helt af.

”Det er ikke kun Tour de France der har en ’førertrøje’. Igen i år kan man til launch eventet dyste med om HappyMoves førertrøjen. Du vælger selv konkurrencen, der kan være alt fra sten/saks/papir til 3-point-scoring i basket. Du udfordrer den der har trøjen og vinder du, er den din.  Den der har førertrøjen kl. 17.00 får den med hjem” forklarer René Melvad Jørgensen, som er projektleder for HappyMoves Aalborg

God sommerstemning for alle

HappyMoves er for alle, der har lyst til at være med.

”Det er ikke en konkurrencedefineret aktivitet. Det handler ikke om at være stærkest, hurtigst eller bedst. Der er plads til alle uanset niveau, og det handler simpelthen bare om at have det sjovt – og så gør det ikke noget at man bevæger sig imens.

Folk er selvfølgelig forskellige og der vil altid være nogle, der er bedre end andre i en eller anden form. Til HappyMoves er det klart en fordel, da der er et godt miks af niveauer, og folk deltager på kryds og tværs mens de hygger sig og har det sjovt med det,” fortæller René.

Events hele sommeren

Udover launch eventen på lørdag vil HappyMoves hoste over 20 events i løbet af sommeren, som alle er gratis og frit tilgængelige.

HappyMoves har udgangspunkt i ugentlige events hver torsdag kl. 17-19 på Aalborg havnefront, men kommer også ud i andre dele af byen og laver events. Her er der blevet lavet aftaler med en masse spændende samarbejdspartnere, og det er helt sikkert noget, som man ikke vil gå glip af.

Eksempelvis:

  • Rise and shine yoga event i Utzon Parken den 21. maj
  • LaserGame Danmark event i Nordkraft den 29. maj
  • Vestre Fjordpark event i august med udspringskonkurrencer, waterballs, slacklines, SUP-boards m.m.

”Vores primære formål er at finde ud af hvilke aktiviteter Aalborgs unge gerne vil deltage iog levere netop dét. Vi gør vores bedste for at danne de perfekte rammer for en fed eftermiddag med vennerne,” fortæller René og tilføjer:

”Vi har 8 frivillige agents, som både planlægger, udvikler og afvikler vores events. De er alle lokale unge med vilde ideer til nye aktiviteter, de brænder for at bevæge Aalborg og glæder sig til at se jer på lørdag.”

Vil du med ud og nyde sommeren på havnefronten – eller blot følge med i hvad der sker – så kan du følge HappyMoves Aalborg på Facebook og Instagram.

Får egen søpark og fitnesscenter: De første 92 lejligheder i Oasen klar til udlejning

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I Skalborg begynder Calums nye lejeboliger i Oasen, der er beliggende på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej, at stå klar.

Oasen skal rumme i alt 220 lejeboliger, og de første 92 lejligheder er nu sat til udlejning med indflytning fra 1. juni 2019.

Udlejningen af de nye boliger er startet, og der er mulighed for at opleve boligerne hver søndag fra klokken 11.00 – 12.00 – men du skal være vaks ved havelågen, da interessen for boligerne allerede er stor.

220 lejelejligheder i et grønt fællesskab

Lejerne af de nye boliger får glæde af helt unikke omgivelser.

Bygningerne opføres rundt om den tidligere grusgrav, der forandres til et rekreativt område med en privat søpark, som er omkranset af gamle træer og små private haver, legeplads samt grill-områder.

 

“Oasen er et unikt og attraktivt boligprojekt båret af nogle værdier, som markedet efterspørger lige nu.

De første åbent hus-arrangementer har været godt besøgt, og der er stor interesse fra alle målgrupper,” siger Maivi Herup, udlejningschef i DEAS, der står for udlejningen af Oasen samt idriftsætning og administration.

Meget mere end “bare” lejeboliger

Bebyggelsen er opført som en karré i sandfarvede teglsten. Alle lejligheder vender ud mod den grønne gårdsplads, hvor store vinduespartier fra boligerne giver udsigt til livet i det grønne.

Boligerne varierer i størrelse fra 48 til 117 kvadratmeter og fokus har været på planløsningen, så selv de mindre lejligheder har 2 værelser. De store boliger har enten 3 eller 4 værelser.

Men lejeboligerne rummer meget mere end blot at være et sted at bo.

Oasen byder nemlig på en række fællesfaciliteter som fælleslokale med køkken, der kan anvendes til festlige begivenheder, to eldrevne delebiler, fælles fitnessrum, små private haver med redskabsskur, værksted, naturlegeplads til børnene, wellness med spa og sauna samt et fitnesslokale.

”Vi har valgt at prioritere de grønne, rekreative områder og fællesskabet i Oasen højt.

Der er ingen tvivl om, at det er kvaliteter, der taler direkte til den moderne forbrugers værdier og ønsker til sin bolig,” udtaler Jakob Axel Nielsen, direktør i CALUM.

Med City Syd få minutter fra boligerne, hvor der er frit valg på alle hylder af indkøbsmuligheder, så er der ikke noget der mangler i området.

Læs meget mere om boligerne og projektet, ved at klikke her.

Legeplads og byskov: Aalborgs nye grønne oase i midtbyen er snart klar

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Engang var det en grå parkeringsplads præget af beton og triste omgivelser.

Nu er området lige omkring Budolfi Kirke, hvor Nordea banken og den store p-plads engang lå, slet ikke til at kende.

Ved det nye Budolfi Plads er der lige nu gang i en rivende byudvikling.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

“Lommeparken forventes at stå færdig i løbet af maj måned. Men der arbejdes stadig i området,” fortæller Niels Bresemann Jensen, der er projektleder ved Aalborg Kommune til MigogAalborg.

Der er blevet plantet en masse grønne træer, og anlagt små hyggelige brostensstier. Men selvom det begynder at ligne noget, skal aalborgenserne vente en lille måned endnu.

“Lige nu er vi igang med beplantnings- og belægningsarbejdet. Det vil forsætte i en 2-3 uger frem.

Derudover skal der etableres trapper – både inde i Lommeparken og ned til Gammel Torv, samt skal der laves belysning,” fortæller Niels Bresemann Jensen.

Udover de hyggelige stier og grønne beplantninger, så bliver Lommeparken især noget for de børnefamilier, der bor i centrum.

De får nu en park i byen, hvor der er plads til ophold og leg.

“Der kommer en legeplads til børnene. Der er allerede blive opsat en rutchebane,” fortælle Niels Bresemann Jensen.

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Spar op til 80%: Tøjbutikken Tiffany holder kæmpe lagersalg i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 50 år har Tiffany i Aalborg stået forrest i køen, når de aalborgensiske kvinder skulle have fingrene i tidens mest moderigtige tendenser.

Den 26., 27. og 28. april bliver det dog vores tur til at stå i kø, når Tiffany i samarbejde med Noella, der er stiftet af én af tøjbutikkens medejere, åbner dørene til deres ekstraordinære lagersalg, hvor du kan gøre et kup udover det sædvanlige.

Store besparelser i vente

Tiffany holder til dagligt til i Bispensgade 6, men i den kommende weekend er det på deres nye lager på Kaolinvej, at du kan shoppe amok og spare helt op til 80 % – og hvad der er sparet, er jo tjent – hvilket åbner muligheden for, at du med god samvittighed kan shoppe lidt mere end sædvanligt.

Tiffany forhandler mærker som Ganni, American Vintage, Acne Studios og Noella – og sidstnævnte har tilmed en shop-in-shop i Tiffany, og dermed bliver der altså også en masse kollektionsvarer fra det stærkt voksende brand.

”Vi glæder os til at byde aalborgenserne velkommen til tre dage med lager- og kollektionsprøvesalg ude hos Noella og Tiffany.

Vi kommer til at sælge ud af alt fra kjoler til bluser, nederdele, sko og tasker – alt sammen med besparelser på op til 80%.

Vi sørger for at der bliver fyldt op hele dagen, så uanset om du kommer fra morgenstunden eller senere på dagen vil der være et stort udvalg af gode varer,” garanterer Lau Knudsen, der er stifter og direktør af Noella.

Du kan læse mere om lagersalget lige her.

Hvad: Lagersalg – Tiffany & Noella
Hvor: Kaolinvej 6, 9220 Aalborg SØ
Hvornår:
Fredag d. 26 april: kl. 10-18
Lørdag d. 27 april: kl. 10-16
Søndag d. 28 april: kl. 10-15