Den store durum-guide: Her får du de bedste kebab i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Her på MigogAalborg elsker vi at guide jer til byens bedste oplevelser: lige fra byens bedste brunch, de lækreste pizzaer, de mest indbydende strande og ikke mindst vores is-favorit i Aalborg.

Men enhver storby med respekt for sig selv, skal selvfølgelig også have en guide til byens bedste shawarma/rullekebab/durum (kært barn har mange navne).

Den mellemøstlige specialitet er det perfekte takeaway-måltid, da det ofte kun tager få minutter for de kyndige kebab-steder at frembringe herligheden af brød, velkrydret kød, dressing og salat.

Læg dertil, at en durum er et forholdsvis billigt måltid, som du uden problemer kan nyde på farten – om det så er på den tohjulede, i bilen eller på gåben.

Sådan gjorde vi:

Vi bad vores følgere på Instagram komme med deres bud på den absolut bedste durum i Aalborg, og vi lavede herfra en liste over steder, der blev nævnt flest gange og drog afsted på The Perfekt Week: 7 dage, 7 gange durum kebab/shawarma til frokost.

Vi ankom uanmeldt på alle stederne lige omkring frokosttid (kl. 11.00-13.00), og vi har selv betalt for maden.

Sam’s Barbeque (Bispensgade 18, 9000 Aalborg)

Sam’s Barbeque behøver næsten ingen introduktion, og det legendariske sted har været en institution i Aalborg siden åbningen tilbage i 1987.

Stedet er især kendt for den legendariske 40D, som er en sandwich-specialitet med kebab, pommes frites og hjemmelavet dressing.

Men de kan bestemt også være med på durum-fronten, og på Sam’s Barbeque er alt hjemmelavet: lige fra krydderiblandingen til kødet og den helt særlige røde dressing.

De er også hovedpersonerne i deres durum, som derudover består af salat, tomat og løg.

En durum fra Sam’s Barbeque har en meget velkendt smag, og man drømmer sig hurtigt væk til 40D … men i en mere spis-den-på-farten venlig udgave, hvor du ikke behøver kniv eller gaffel.

Vores største roser må gå til det hjemmelavede brød, som var noget af det bedste på hele vores rundtur i kebabland.

Brødet var luftigt og dejligt vamset; en skøn brød-dyne, som var det perfekte omsvøb til de rigelige mængder af kebab og dressing.

Pris: Stor durum til 70 kr (56 kr. til frokost). Du kan også købe en lille til 49 kr.

Bonusinfo: Du kan (selvfølgelig) bestille ekstra tilbehør til din durum. Vælg mellem alt fra ekstra kebab (17 kr.), pommes frites (18 kr.) og salat (9 kr.). Du kan også vælge kylling frem for kebab-kød. 

Sams Barbeque

Kebabistan (Bispensgade 32, 9000 Aalborg)

I Bispensgade finder man også Kebabistan, som tidligere har langet mange durum-ruller over disken på Vesterbro.

Det første man lægger mærke til på Kebabistan, er de flotte omgivelser, og vi tør godt kåre det som stedet med de flotteste kebab-lokaler.

Der er masser af siddepladser, og man får faktisk lyst til at sætte sig og nyde måltidet i restauranten i stedet for at tage det med.

På menukortet praler Kebabistan med, at oksekødet tilberedes med specielle krydderier og udelukkende består af marinerede tynde skiver af flank steak.

Kødet smagte bestemt også lækkert, og det var meget friskt i smagen og slet ikke olieret eller fedtet.

Brødet bliver bagt til bestilling, og duften på Kebabistan er fortryllende.

Den skønne duft er også til stede, når du bevæger durum-rullen op til munden, for brødet dufter af snobrød!

Og hvem f….. kan ikke lide snobrød?!

Pris: 65 kr. (Frokost: 60 kr.)

Bonusinfo: Kebabistan har natåbent fredag-lørdag frem til kl. 06.00 og ligger 100 meter fra Jomfru Ane Gade … behøver vi sige mere?

Kebabistan

James Robertson (Østerågade 2, 9000 Aalborg)

James Robertson er den nye dreng i klassen på kebab-fronten i Aalborg, og ligner fastfood-kæder som McDonalds, Burger King og KFC – men med kebabben i højsædet.

Der er især fokus på menuer, hvor du både får durum, pommes frites og noget at drikke til en skarp pris.

Brødet var ikke guidens bedste, og manglede lidt tekstur og smag – det kan man ikke ligefrem sige om kødet, der virkelig var veltilberedt.

Kødet skulle efter sigende være krydret efter opskrifter, som nogle af Tysklands allerstørste kebabkæder har kæmpe succes med – og det kunne virkelig smages.

Derudover kan man tilkøbe feta og stegte grøntsager til sin durum (7 kr. ekstra), som bestemt ikke gør smagsoplevelsen dårligere.

Pris:  50 kr. (Durummenu med pommes frites og sodavand til 69 kr. Du kan også vælge lammekød til 15 kr. ekstra)

Bonusinfo: Stedet er opkaldt efter James Robertson, som var med til at udbrede kendskabet af kebab i det vestlige Europa, efter han havde smagt det i Istanbul i Tyrkiet.

Han var en engelsk fotograf og gravrøver, som i det 19. århundrede rejste rundt og arbejdede i Middelhavsområdet.

Her tog han i 1855 det efter sigende første kendte billede af et roterende opretstående döner kebab-spyd i funktion.

James Robertson

Natalie Pizzabar (Ved Stranden 19, 9000 Aalborg)

Er man overhovedet rigtig aalborgenser, før man er ankommet spritstiv på Natalie for at købe et slice med dressing til en 20’er? Eller indtage en hurtig durum, inden dynen … eller dit one-night stand … kalder?

Vi udfordrede dog skæbnen og gik ind på Natalie helt uden promiller i blodet.

Travlheden var knap så vild en torsdag eftermiddag, og det virkede helt mystisk at se lokalerne i dagslys.

Både kød og brød var mere etnisk krydret, end de andre steder, og selvom brødet var hjemmebragt og ikke hjemmebagt, var det faktisk en fin smagsoplevelse på grund af de gode valg af krydderier.

Natalies har en af guidens mindste ruller, men det er også en af de billigste.

Så du kan jo bare bestille to, hvis du er ekstra sulten.

Pris: 45 kr. (39 kr. til frokost)

Bonusinfo: Mens du venter på din durum, kan du bruge tiden på at nyde inventaret på Natalie Pizzabar, som blandt andet inkluderer en Aalborg Skyline, hvor Natalie selv er repræsenteret.

Nathalie Pizzabar

Pita Mix (Reberbansgade 16A, 9000 Aalborg)

Din ånde afslører ALTID, hvis du har været forbi Pita Mix i Reberbansgade.

Deres hvidløgsmayo er så populær, at du kan købe den separat, så du altid har friske forsyninger i køleskabet.

Hvis du vælger hvidløg i din durum på Pita Mix, er det selvfølgelig også den legendariske mayo, der bliver smurt på brødet – og det gør virkelig hele forskellen i Pita Mix’s udgave af en durum.

Det kan ikke smage dårligt!

Foruden den uerstattelige hvidløgsmayo, indeholder den også et fint bud på kebabkød, der tilmed ikke er smasket til i olie.

Pita Mix ser ikke ud af meget, men den evige kø, som ofte går helt ud på gaden, afslører at kvaliteten er i top og, at stedet er en sikker vinder for mange aalborgensere.

Læg dertil, at du får en durum til kun 35 kr, både til frokost og aften.

Pris: 35 kr.

Bonusinfo: På trods af stor travlhed, var det her vi fik den absolut hurtigste betjening på hele durum-ruten (omtrent 30 sekunder) – og det er jo helt perfekt, hvis man lige skal have en hurtig durum med på farten i den travle madgade.

Pita Mix

Sason (Reberbansgade 3, 9000 Aalborg)

Sason er nok et af de mest populære steder i Reberbansgade, og i løbet af vores besøg, kunne vi få et indblik i et yderst bredt klientel – der var både studerende, sygeplejersker og mænd i slips, som skulle have stillet sulten.

Samtlige besøgende en mandag til frokost bestilte en durum med kebab, så det må da være et godt tegn?

Vi bestilte (selvfølgelig) den store durum, og den levede virkelig op til sit navn.

Det var den længste durum på ruten, og hvis du ikke bliver mæt af den … kan du jo bestille én mere.

Brødet bliver bagt efter bestilling, og man må forvente lidt mere ventetid på Sason til frokost i hverdagene, hvor der ofte er meget travlt.

I Sason’s durum putter de også den famøse røde dressing i, som jo altid løfter smagsoplevelsen.

Pris: Lille: 49 kr. (39 kr. til frokost), Stor: 69 kr. (54 kr. til frokost)

Bonusinfo: De er virkelig gæstefrie på Sason på trods af travlhed, hvor ALLE bliver mødt med et “Goddag min ven”, “Goddag hr.”, “Goddag madame” og et ligeså hyggeligt “på gensyn”, når man forlader stedet.

Dét er god stil!

Sason

Kebab House (Danmarksgade 45, 9000 Aalborg)

Det vakte stor bekymring blandt vores læsere, da vi kunne meddele, at Kebab House i Bredegade pludselig var lukket ned.

Den havde ellers ligget på samme placering siden 1983, men nu var det slut … troede vi.

Men det legendariske sted var heldigvis blot flyttet til nyere og større lokaler på Danmarksgade (ved Frederikstorv).

Nasser Haoui har ejet stedet siden 1997, og man bliver altid mødt af et stort smil, når man træder ind på Kebab House.

Hans durum var bestemt også blandt vores favoritter på durum-ruten, og det skyldes ikke mindst de mange tilvalg man kan tage – helt gratis.

Du kan nemlig vælge mellem paprika-dressing, hvidløgsdressing, cremefraiche-dressing eller en blanding af dem alle – som vi valgte.

Derudover spørger Nasser også om du vil have en hjemmelavet blanding af persille, hvidløg og løg i din durum, og dét er da et anderledes (og godt!) tiltag.

Pris: 45 kr.

Bonusinfo: Der er virkelig kælet for servicen på Kebab House, og det indebærer både autentisk mellemøstlig musik fra anlægget, og så kommer Nasser også din durum ned i en lille pose med servietter, hvis (når) du spilder ned af dig selv. 

Kebab House

Det var hermed vores bud på de 7 bedste durum-steder i midtbyen.

Smag er selvfølgelig helt subjektivt, og derfor har vi valgt ikke at kåre én vinder: Vi anbefaler i stedet, at du selv tager kebab-ruten og finder sted det, der får dine smagsløg til at synge allerhøjest af fryd.

Rigtig god tur.

Smukke juletræer fra Birkelse Gods: Leveres direkte hjem til døren

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Halvdelen af kalenderlyset er nu brændt ned, og det betyder, at juleaften nærmer sig med hastige skridt.

Inden da skal du selvfølgelig have styr på julegaverne, mandelgaven, maden, pynten … og selvfølgelig årets grønne hovedperson: Juletræet.

Vi lever i en tid, hvor det hele skal være så nemt og bekvemt som muligt – og kan det klares digitalt, så er det også at foretrække.

Det har Birkelse Gods gennemskuet, og derfor sælger de i år juletræer leveret direkte til døren via deres hjemmeside.

Priserne er også ret unikke. Et juletræ mellem 150-175 cm koster 249 kr. og et juletræ mellem 175-200 cm koster 299 kr.

Sidste chance for at sikre dig årets flotteste juletræ

Juletræerne er blevet solgt i stor stil den seneste måned, og nu er det altså ved at være sidste chance, hvis du skal nå at sikre dig årets træ.

Træet leveres inden for få dage med PostNord, og bestillingen klares nemt ved få klik på hjemmesiden. Birkelse leverer til både Aalborg-området, Århus og Storkøbenhavn.

“Vi har fået rigtig meget ros for vores juletræer, og leveringen af dem fungerer også upåklageligt,” fortæller Malou Skeel, der sammen med sin mand driver det smukke Birkelse Gods.

Selve udvælgelsen af årets juletræ behøver du heller ikke at bekymre dig om.

Malou Skeel står nemlig selv i spidsen for kvalitetssikringen, og ingen træer bliver sendt ud i landet, hvis de ikke lever 100% op til hendes egne krav for det perfekte træ.

Bestiller du årets juletræ fra Birkelse Gods, får du dermed leveret en smuk og sund Normannsgran, der er opfostret med masser af kærlighed.

Kvalitetstræer med grøn samvittighed

Udover at været opvokset ved godset, der er placeret i Nordjyllands flotteste natur, omgivet af grønne skove tæt på Vestkysten og med højt til himlen, så bliver juletræerne også nusset, passet og plejet – lige fra de kommer i jorden, til de forlader godset.

“Vi gør os meget umage for at producere gode kvalitetstræer og udvælger også kun de allerpæneste til vores web-salg,” siger Malou Skeel.

Bæredygtighed er også et vigtigt element på Birkelse, hvor der plantes mindst ét træ pr. træ, der fældes.

På den måde er du altså både med til at sikre en klimavenlig produktion og oveni købet spare dig selv en masse tidskrævende besvær.

Så tegner det vist også til at blive en rigtig glædelig jul i år.

Du kan sikre dig årets juletræ lige her

Et år med fart på: Aalborg-firmaet SACKit vokser vildt

Skrevet af: Michael Qureshi
Kristoffer Glerup og Peter Rasmussen
Kristoffer Glerup og Peter Rasmussen

2019 er ved at rinde ud.

Mens andre jule-hygger og nyder december, så er der drøntravlt på SACKits hovedkontor på Lyngvej i Aalborg.

Deres største Black Friday nogensinde er netop overstået, og nu eksploderer julesalget.

Ordrerne tikker ind på både SACKits nyeste elektronikprodukter, som har både vundet internationale designpriser og fået flotte anmeldelser i større medier, samt deres møbler.

De seneste best-sellere er den trådløse oplader CHARGEit og de trådløse plug in ear høretelefoner ROCKit.

Der er fart på, og det har der i det hele taget været i hele 2019 for Kristoffer Glerup og partner Peter Rasmussen.

Ikke tid til at nyde succesen

De er sammen med det voksende SACKit-team ved at løfte virksomheden fra en solid dansk virksomhed til et internationalt brand.

“2019 har været endnu et fantastisk år, men vi har dårligt nok tid til at stoppe op og nyde succesen. Vi er utrolig stolte over, den modtagelse vores produkter får blandt forbrugerne.

Et er at vi bruger meget tid og mange penge på at udvikle produkter, som vi selv gerne vil bruge og have.

Det vil sige, at vi først er tilfredse, når kvaliteten og designet er 100% i orden, og det koster nogle gange en del ekstra at nå derhen.

Men vi er også overbevist om, at det skinner igennem, at vi ikke er gået på kompromis,” forklarer Kristoffer Glerup, da MigogAalborg møder ham på kontoret.

Større spiller på elektronik-markedet

Især på elektronik-markedet er SACKit blevet en større spiller, og det mærkes.

“Vores CHARGEit og ROCKit har været en gamechanger for os.

Vi har fået utrolig fed feedback på ROCKit, at designet er pænt, og den sidder fast i øret.

Det betyder, at rigtig mange bruger dem, når de træner og er aktive.

Vi har også formået at få lavet det her True Wireless Stereo, som mange har efterspurgt, så lyden er optimal.

Det er megasvært at lave, men vi er lykkedes med det,” fortæller Kristoffer Glerup.

ROCKit

Flere end 100.000 SACKit produkter under juletræet

På Trustpilot er anmeldelserne gode, og hos SACKit prioriterer man, at produkterne hænger sammen.

Man kan eksempelvis oplade ROCKIt høretelefoner ved at lægge kassen med dem ovenpå den trådløse oplader CHARGEit.

“Der ligger flere end 100.000 SACKit produkter under juletræet i år, og det gør ikke blot mig og Peter men alle i hele organisationen vildt stolte. Det er fantastisk, når der er andre end os selv, der synes, at man laver noget godt og brugbart.

Vi synes også, at vi prismæssigt forsøger at placere os, hvor de fleste har råd til SACKit. Det har vi også mærket, hvor salget har oversteget vores forventninger,” siger Glerup.

Satser på partyspeaker til festivaler

I det nye år op til festival-sæsonen er der også en forventning om, at party-speakeren BOOMit sælger rigtig godt.

“Vi har fået god respons på den, fordi den kun vejer 4,8 kg, men spiller et helt telt-område op på Bluetooth. Så koster den 1699 kr., hvilket er billigt sammenlignet med de andre på markedet i den kategori,” fortæller han og fortsætter;

“Det er jo ikke, fordi vi hævder, at vi opfinder den dybe tallerken med vores produkter. Vi kigger jo os rundt omkring og så tager vi et produkt og forbedrer det designmæssigt og funktionelt til en spiselig pris.”

BOOMit

Blevet dygtigere til at fokusere

Kristoffer Glerup var forleden på scenen, da Børsen uddelte deres Gazelle-priser i Nordjylland. Her blev han interviewet om det at være en virksomhed i vild vækst.

“Jeg tror, at det vigtigste er, at vi som virksomhed er blevet dygtigere til at fokusere på det, vi er allerbedst til.

Vi er bedre til at styrke organisationen, så alle sidder med deres stærkeste områder. Oftest ender man i en vækst-virksomhed med at sidde og bruge alt for lang tid og dårlig energi på ting, man ikke er verdensmester i.

Der har vi været langt bedre det seneste år til at organisere os bedre.”

Glæder sig til spændende 2020

2020 venter forude, og Kristoffer Glerup glæder sig til et nyt vildt år.

“Der er mange spændende ting i gang. Vi skal fortsætte med at bygge på, og være tro mod os selv.

Vi må ikke begynde at sløse, men fortsat lave produkter, som vi kan være stolte af. Der venter os et spændende år i udlandet, hvor mange nye markeder åbner sig for os.

Vi har blandt andet fået hul igennem til et marked som Israel, og det er spændende på alle måder at arbejde med nye markeder,” slutter Glerup.

Det vildeste rædselshus: Spritten forvandles til dit værste mareridt

Skrevet af: Michael Qureshi

De seneste par år har vi været så heldige at opleve rædselshuse i Nørresundby og på Voergaard Slot.

Men nu rykker det helt ind centralt i Aalborg og endda på et historisk område.

Når kalenderen rammer slutningen af februar forvandles legendariske Spritten til noget af det mest uhyggelige, man kan forestille sig.

De forladte fabriksbygninger, mørke afkroge og lange passager forvandles til dit værste mareridt.

Det er CoolUnite og Coolshop i samarbejde med Scare House i Hjørring, som laver Scare House Spritten 2020, og det skal nok blive vildt.

Det bliver dog ikke kun et gyserhus.

Kombinationen bliver mere et sted mellem Escape Room og rædselshus, hvor man løbende støder ind i gåder og mysterier, der skal løses, mens der lurer onde skabninger i mørket.

Samles i grupper på 8-10 personer

Man samles i grupper på 8-10 og bliver så sendt igennem Scare House Spritten, hvor det tager ca. en time at gennemføre.

Hvis man kan. Ellers kan det være, at Spritten bliver endestationen, når det hjemsøgte område opsluger dig.

Det allerbedste er faktisk, at deltagerprisen på 150 kr. går til velgørenhed, hvor CoolUnite med Coolshop i ryggen støtter udsatte og syge børn.

“Hos CoolUnite er vi så glade for den overvældende støtte, vi modtog sidste gang vi afholdt Scare House, og vi har hørt flere ønske sig endnu et arrangement.

Derfor er vi igen gået sammen med Scare House om et arrangement, hvor alle deltagerne får en vildere og længere oplevelse, samtidig med at de støtter udsatte og sygdomsramte børn i Danmark,” siger Kathrine Lyster H. Hansen, der står i spidsen for CoolUnite.

Folk får mareridt

Jacob Risgaard, der snart er aktuel i Løvens Hule på DR, lover, at man bliver skræmt fra vid og sans.

“Spritten er det perfekte sted at skræmme livet af folk. De ting vi er i gang med at forberede kommer til at få folk til at få mareridt flere uger efterfølgende,” siger Jacob Risgaard fra Coolshop.

De er klar til at slå deres kløer i Spritten Aalborg den 28.2.-1.3.

Stå ansigt til ansigt med din frygt og lad os føre jer igennem de gamle fabriksbygninger.

Al overskud fra Scare House Spritten går til udsatte og sygdomsramte børn igennem CoolUnite Fonden.
Man kan købe billet allerede i dag lige her.

Der er 400 billetter i alt, og denne gang booker I jer ind på forhånd til et specifik tidspunkt og til en hel time.

Åbningstider:
• 28. februar: 18.00-00.00
• 29. februar: 11.00-00.00
• 1. marts: 11.00-20.00

Billetter her