Den store durum-guide: Her får du de bedste kebab i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Her på MigogAalborg elsker vi at guide jer til byens bedste oplevelser: lige fra byens bedste brunch, de lækreste pizzaer, de mest indbydende strande og ikke mindst vores is-favorit i Aalborg.

Men enhver storby med respekt for sig selv, skal selvfølgelig også have en guide til byens bedste shawarma/rullekebab/durum (kært barn har mange navne).

Den mellemøstlige specialitet er det perfekte takeaway-måltid, da det ofte kun tager få minutter for de kyndige kebab-steder at frembringe herligheden af brød, velkrydret kød, dressing og salat.

Læg dertil, at en durum er et forholdsvis billigt måltid, som du uden problemer kan nyde på farten – om det så er på den tohjulede, i bilen eller på gåben.

Sådan gjorde vi:

Vi bad vores følgere på Instagram komme med deres bud på den absolut bedste durum i Aalborg, og vi lavede herfra en liste over steder, der blev nævnt flest gange og drog afsted på The Perfekt Week: 7 dage, 7 gange durum kebab/shawarma til frokost.

Vi ankom uanmeldt på alle stederne lige omkring frokosttid (kl. 11.00-13.00), og vi har selv betalt for maden.

Sam’s Barbeque (Bispensgade 18, 9000 Aalborg)

Sam’s Barbeque behøver næsten ingen introduktion, og det legendariske sted har været en institution i Aalborg siden åbningen tilbage i 1987.

Stedet er især kendt for den legendariske 40D, som er en sandwich-specialitet med kebab, pommes frites og hjemmelavet dressing.

Men de kan bestemt også være med på durum-fronten, og på Sam’s Barbeque er alt hjemmelavet: lige fra krydderiblandingen til kødet og den helt særlige røde dressing.

De er også hovedpersonerne i deres durum, som derudover består af salat, tomat og løg.

En durum fra Sam’s Barbeque har en meget velkendt smag, og man drømmer sig hurtigt væk til 40D … men i en mere spis-den-på-farten venlig udgave, hvor du ikke behøver kniv eller gaffel.

Vores største roser må gå til det hjemmelavede brød, som var noget af det bedste på hele vores rundtur i kebabland.

Brødet var luftigt og dejligt vamset; en skøn brød-dyne, som var det perfekte omsvøb til de rigelige mængder af kebab og dressing.

Pris: Stor durum til 70 kr (56 kr. til frokost). Du kan også købe en lille til 49 kr.

Bonusinfo: Du kan (selvfølgelig) bestille ekstra tilbehør til din durum. Vælg mellem alt fra ekstra kebab (17 kr.), pommes frites (18 kr.) og salat (9 kr.). Du kan også vælge kylling frem for kebab-kød. 

Sams Barbeque

Kebabistan (Bispensgade 32, 9000 Aalborg)

I Bispensgade finder man også Kebabistan, som tidligere har langet mange durum-ruller over disken på Vesterbro.

Det første man lægger mærke til på Kebabistan, er de flotte omgivelser, og vi tør godt kåre det som stedet med de flotteste kebab-lokaler.

Der er masser af siddepladser, og man får faktisk lyst til at sætte sig og nyde måltidet i restauranten i stedet for at tage det med.

På menukortet praler Kebabistan med, at oksekødet tilberedes med specielle krydderier og udelukkende består af marinerede tynde skiver af flank steak.

Kødet smagte bestemt også lækkert, og det var meget friskt i smagen og slet ikke olieret eller fedtet.

Brødet bliver bagt til bestilling, og duften på Kebabistan er fortryllende.

Den skønne duft er også til stede, når du bevæger durum-rullen op til munden, for brødet dufter af snobrød!

Og hvem f….. kan ikke lide snobrød?!

Pris: 65 kr. (Frokost: 60 kr.)

Bonusinfo: Kebabistan har natåbent fredag-lørdag frem til kl. 06.00 og ligger 100 meter fra Jomfru Ane Gade … behøver vi sige mere?

Kebabistan

James Robertson (Østerågade 2, 9000 Aalborg)

James Robertson er den nye dreng i klassen på kebab-fronten i Aalborg, og ligner fastfood-kæder som McDonalds, Burger King og KFC – men med kebabben i højsædet.

Der er især fokus på menuer, hvor du både får durum, pommes frites og noget at drikke til en skarp pris.

Brødet var ikke guidens bedste, og manglede lidt tekstur og smag – det kan man ikke ligefrem sige om kødet, der virkelig var veltilberedt.

Kødet skulle efter sigende være krydret efter opskrifter, som nogle af Tysklands allerstørste kebabkæder har kæmpe succes med – og det kunne virkelig smages.

Derudover kan man tilkøbe feta og stegte grøntsager til sin durum (7 kr. ekstra), som bestemt ikke gør smagsoplevelsen dårligere.

Pris:  50 kr. (Durummenu med pommes frites og sodavand til 69 kr. Du kan også vælge lammekød til 15 kr. ekstra)

Bonusinfo: Stedet er opkaldt efter James Robertson, som var med til at udbrede kendskabet af kebab i det vestlige Europa, efter han havde smagt det i Istanbul i Tyrkiet.

Han var en engelsk fotograf og gravrøver, som i det 19. århundrede rejste rundt og arbejdede i Middelhavsområdet.

Her tog han i 1855 det efter sigende første kendte billede af et roterende opretstående döner kebab-spyd i funktion.

James Robertson

Natalie Pizzabar (Ved Stranden 19, 9000 Aalborg)

Er man overhovedet rigtig aalborgenser, før man er ankommet spritstiv på Natalie for at købe et slice med dressing til en 20’er? Eller indtage en hurtig durum, inden dynen … eller dit one-night stand … kalder?

Vi udfordrede dog skæbnen og gik ind på Natalie helt uden promiller i blodet.

Travlheden var knap så vild en torsdag eftermiddag, og det virkede helt mystisk at se lokalerne i dagslys.

Både kød og brød var mere etnisk krydret, end de andre steder, og selvom brødet var hjemmebragt og ikke hjemmebagt, var det faktisk en fin smagsoplevelse på grund af de gode valg af krydderier.

Natalies har en af guidens mindste ruller, men det er også en af de billigste.

Så du kan jo bare bestille to, hvis du er ekstra sulten.

Pris: 45 kr. (39 kr. til frokost)

Bonusinfo: Mens du venter på din durum, kan du bruge tiden på at nyde inventaret på Natalie Pizzabar, som blandt andet inkluderer en Aalborg Skyline, hvor Natalie selv er repræsenteret.

Nathalie Pizzabar

Pita Mix (Reberbansgade 16A, 9000 Aalborg)

Din ånde afslører ALTID, hvis du har været forbi Pita Mix i Reberbansgade.

Deres hvidløgsmayo er så populær, at du kan købe den separat, så du altid har friske forsyninger i køleskabet.

Hvis du vælger hvidløg i din durum på Pita Mix, er det selvfølgelig også den legendariske mayo, der bliver smurt på brødet – og det gør virkelig hele forskellen i Pita Mix’s udgave af en durum.

Det kan ikke smage dårligt!

Foruden den uerstattelige hvidløgsmayo, indeholder den også et fint bud på kebabkød, der tilmed ikke er smasket til i olie.

Pita Mix ser ikke ud af meget, men den evige kø, som ofte går helt ud på gaden, afslører at kvaliteten er i top og, at stedet er en sikker vinder for mange aalborgensere.

Læg dertil, at du får en durum til kun 35 kr, både til frokost og aften.

Pris: 35 kr.

Bonusinfo: På trods af stor travlhed, var det her vi fik den absolut hurtigste betjening på hele durum-ruten (omtrent 30 sekunder) – og det er jo helt perfekt, hvis man lige skal have en hurtig durum med på farten i den travle madgade.

Pita Mix

Sason (Reberbansgade 3, 9000 Aalborg)

Sason er nok et af de mest populære steder i Reberbansgade, og i løbet af vores besøg, kunne vi få et indblik i et yderst bredt klientel – der var både studerende, sygeplejersker og mænd i slips, som skulle have stillet sulten.

Samtlige besøgende en mandag til frokost bestilte en durum med kebab, så det må da være et godt tegn?

Vi bestilte (selvfølgelig) den store durum, og den levede virkelig op til sit navn.

Det var den længste durum på ruten, og hvis du ikke bliver mæt af den … kan du jo bestille én mere.

Brødet bliver bagt efter bestilling, og man må forvente lidt mere ventetid på Sason til frokost i hverdagene, hvor der ofte er meget travlt.

I Sason’s durum putter de også den famøse røde dressing i, som jo altid løfter smagsoplevelsen.

Pris: Lille: 49 kr. (39 kr. til frokost), Stor: 69 kr. (54 kr. til frokost)

Bonusinfo: De er virkelig gæstefrie på Sason på trods af travlhed, hvor ALLE bliver mødt med et “Goddag min ven”, “Goddag hr.”, “Goddag madame” og et ligeså hyggeligt “på gensyn”, når man forlader stedet.

Dét er god stil!

Sason

Kebab House (Danmarksgade 45, 9000 Aalborg)

Det vakte stor bekymring blandt vores læsere, da vi kunne meddele, at Kebab House i Bredegade pludselig var lukket ned.

Den havde ellers ligget på samme placering siden 1983, men nu var det slut … troede vi.

Men det legendariske sted var heldigvis blot flyttet til nyere og større lokaler på Danmarksgade (ved Frederikstorv).

Nasser Haoui har ejet stedet siden 1997, og man bliver altid mødt af et stort smil, når man træder ind på Kebab House.

Hans durum var bestemt også blandt vores favoritter på durum-ruten, og det skyldes ikke mindst de mange tilvalg man kan tage – helt gratis.

Du kan nemlig vælge mellem paprika-dressing, hvidløgsdressing, cremefraiche-dressing eller en blanding af dem alle – som vi valgte.

Derudover spørger Nasser også om du vil have en hjemmelavet blanding af persille, hvidløg og løg i din durum, og dét er da et anderledes (og godt!) tiltag.

Pris: 45 kr.

Bonusinfo: Der er virkelig kælet for servicen på Kebab House, og det indebærer både autentisk mellemøstlig musik fra anlægget, og så kommer Nasser også din durum ned i en lille pose med servietter, hvis (når) du spilder ned af dig selv. 

Kebab House

Det var hermed vores bud på de 7 bedste durum-steder i midtbyen.

Smag er selvfølgelig helt subjektivt, og derfor har vi valgt ikke at kåre én vinder: Vi anbefaler i stedet, at du selv tager kebab-ruten og finder sted det, der får dine smagsløg til at synge allerhøjest af fryd.

Rigtig god tur.

Skræm livet af dit barn: Den Gamle Togremise omdannes til kæmpe spøgelseshus

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom Den Gamle Togremise rummer masser af historie og charme, har man også let ved at forestille sig, at de autentiske bygninger hurtigt kan blive omdannet til noget lidt mere uhyggeligt.

Det bliver for alvor til virkelighed, når Råt&Godt og Urban City inviterer til Halloween i Den Gamle Togremise.

Lørdag den 2. november bliver den nemlig omdannet til et kæmpe spøgelseshus, hvor børnefamilier kan komme forbi til en dag med sjove aktiviteter, (u)hygge, gys og gru som man efter sigende sent vil glemme.

Masser af sjov og ballade

Aalborg Karneval har stillet deres lager af sjov og ballade til rådighed, som de i mange år har benyttet til “Skræm Livet Af Dit Barn”, som år efter år har været en kæmpe succes.

“Vi genskaber succesen, og forhåbentlig kan vores rå, unikke og ikke mindst 118 år gamle bygning byde på nye (u)hyggelige stunder for store og små,” skriver Råt&Godt om arrangementet.

Personer med hjerteproblemer og sarte sjæle anbefales ikke at deltage, og du må ikke ikke røre statisterne i spøgelseshuset.

“Vi håber, i har lyst til at komme udklædt, men sørg også for at have varmt tøj på, da der godt kan være lidt koldt i togremisen.”

Udover at få på opdagelse i spøgelseshuset, kan man også deltage i aktiviteter såsom ansigtsmaling, hjernebowling og edderkoppekast mm.

Der vil være mulighed for at købe mad og drikke.

Prisen for herlighederne er 25 kr., som betales i indgangen. Der er fri entré for børn i alderen 0-2 år.

“Vi glæder os helt vildt til at skræmme livet af både forældre, bedsteforældre og selvfølgelig børnene,” slutter Råt&Godt om arrangementet.

Hvad: Halloween i Den Gamle Togremise
Hvor: Urban City, Hjulmagervej 58
Hvornår: Lørdag d. 2. november kl. 10.00 – 15.00

Du kan finde mere info om arrangementet her.

Spin Lykkehjulet i Friis: Vind over 200 fede præmier i efterårsferien

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efterårsferie er jo dejligt nok i sig selv, men i den kommende uge har du mulighed for at gøre den endnu sjovere, når du helt gratis kan spinne lykkehjulet én gang i timen og vinde megafede præmier til en værdi over 30.000 kr.

Det sker i Friis Shoppingcenter, der i samarbejde med MigogAalborg, giver muligheden for at gå hjem med helt vilde præmier.

Sådan vinder du

Spin lykkehjulet, og se om du kan blive én af de heldige vindere. Du kan prøve lykken fra mandag d. 14. oktober til og med lørdag d. 19. oktober kl. 13-16.

Hver time er der nye præmier på spil.

Du kan også vinde trøstepræmier, men det kan ske, at du må gå derfra med en nitte.

Gaverne er sponsoreret af butikkerne i Friis Shoppingcenter, MigogAalborg, samt lokale butikker, virksomheder og aktører fra Aalborg og Nordjylland.

HOVEDPRÆMIER

MANDAG DEN 14. OKTOBER
KL. 13 – 14: 2 stk. fribilletter til Aalborg Zoologisk Have
KL. 14 – 15: Et valgfrit lingeri sæt fra Femilet samt personlig rådgivning
eller 2 stk. fribilletter til Kunsten
KL. 15 – 16: ROCKit – ONYX in-ear trådløse høretelefoner,
værdi 999 kr. fra SACKit

TIRSDAG DEN 15. OKTOBER
KL. 13 – 14: Gavekort på 1.000 kr. til Brdr. Price
KL. 14 – 15: 2 stk. billetter til forestillingen ”Et Juleeventyr” i Aalborg Teater
KL. 15 – 16: Læderjakke til herre, værdi 1.999,95 kr. fra Selected Homme

ONSDAG DEN 16. OKTOBER
KL. 13 – 14: Høretelefoner, værdi 1.600 kr. fra SACKit
KL. 14 – 15: En valgfri strik fra Vero Moda eller en valgfri jakke fra Monki
KL. 15 – 16: Gavekort på 2.000 kr. til Magasin

TORSDAG DEN 17. OKTOBER
KL. 13 – 14: Gavekort til spa & brunch for 2 personer fra
Hotel Viking-Aqua Spa & Wellness
KL. 14 – 15: Læderjakke til kvinder, værdi 1.499,95 kr. fra Selected Femme
KL. 15 – 16: Et halvt års gratis parkering i Friis Shoppingcenter

FREDAG DEN 18. OKTOBER
KL. 13 – 14: 6 stk. hvidvins- og rødvinsglas fra Erik Bagger,
værdi 799,95 kr. fra Imerco Home
KL. 14 – 15: Et sæt tøj til kvinder eller et sæt tøj til mænd fra Kings & Queens
KL. 15 – 16: En kontinental seng 140×200 GOLD C35 latex, værdi 14.999 kr. inkl. levering fra JYSK

LØRDAG DEN 19. OKTOBER
KL. 13 – 14: Fusion løbejakke, værdi 750 kr. fra Sport24
KL. 14 – 15: Gavekort på 500 kr. til Kling Klang Studiet
KL. 15 – 16: BOOMit – High Power Portable Designer Speaker,
værdi 1.699 kr. fra SACKit

Vind også andre præmier fra D’let, Dalle Valle, Anettes Sandwich, Lagkagehuset, Envii, Is á Bella, Matas, MigogAalborg og mange flere…

Der sker også en masse andre sjove ting i Friis i ferien. Børnene kan blandt andet opleve kriblende krablende krybdyr, når ’Styr på Dyr’ kommer på besøg. Læs mere om det her.

Hvad: Spin Lykkehjulet
Hvor: Friis Shoppingcenter
Hvornår: Mandag – lørdag i efterårsferien

Nostalgi, anekdoter og lækker musik: Danmarks John kommer til Blokhus

Skrevet af: Redaktionen
Pressefoto
Pressefoto

John Mogensen er en af danmarkshistoriens mest folkekære sangere, og populariteten er ikke blevet mindre efter succesfilmen “Så længe jeg lever”, der skildrer sangerens liv på godt og ondt.

Men det er ikke kun på biograflærredet, at John Mogensen er blevet vakt til live.

Rasmus Bjerg har blandt andre haft stor succes med at turnere land og rige rundt i rollen som dansktoppens ukronede konge, og inden længe kan vi her i Nordjylland se frem til at opleve endnu en fantastisk hyldest til John Mogensen.

“DANMARKS JOHN – En hyldest til John Mogensen & Four Jacks” optræder nemlig i hyggelige Blokhus den 25. oktober kl. 20.00.

Det sker i Kulturhuset i Blokhus, og billetprisen til koncerten alene er 200 kr., og du kan også vælge at opgradere billetten med en 2 retters koncertmenu.

Den består af en forret; Fiskesymfoni med fire forskellige fiskespecialister med brød og smør og en hovedret bestående af; Herregårdsbøf med sauce bearnaise, pommes saute og efterårs-garniture.

Koncertmenuen koster 195 kr, og den serveres klokken 18.00 i Kulturhuset.

Autentisk udseende, anekdoter og masser af musik

Det nye hold bag Danmarks John er troubadurisk- og stilrent legende og ikke mindst klar til at surfe på John-bølgen.

Man vil opleve en musikalsk legestue på scenen, hvor musikerne spiller på alt, hvad de kan komme i nærheden af, bytter instrumenter og synger A Capella.

I front som Danmarks John står Brian Arnold, der med sit autentiske udseende og John’ske vokal, krydrer showet med nostalgiske anekdoter fra John Mogensens liv og færden.

Dette setup til Danmarks John er et markant step up for gruppen, der også tager det bedste med fra Four Jacks.

Fire stærke vokaler bliver til de velkendte flotte klange, som bliver holdt på plads af en solid kontrabas, når de tropper op i den klassiske opstilling, som man kender fra Four Jacks.

Har optrådt i Grønland og på Gran Canaria

Danmarks John har optrådt fra Grønland til Gran Canaria og hele Danmark tyndt og med stor succes.

Dette har medført utallige udsolgte koncerter landet over.

Når bandet træder op på scenen er der efter sigende altid garanti for fest og fællessang, så arrangørerne anbefaler, at du også husker danseskoene.

Hvad: Danmarks John – En hyldest til John Mogensen & Four Jacks
Hvor: Kulturhuset Blokhus
Hvornår: 25. oktober kl. 20.00

Du finder billetinfo lige her.