Den store durum-guide: Her får du de bedste kebab i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Her på MigogAalborg elsker vi at guide jer til byens bedste oplevelser: lige fra byens bedste brunch, de lækreste pizzaer, de mest indbydende strande og ikke mindst vores is-favorit i Aalborg.

Men enhver storby med respekt for sig selv, skal selvfølgelig også have en guide til byens bedste shawarma/rullekebab/durum (kært barn har mange navne).

Den mellemøstlige specialitet er det perfekte takeaway-måltid, da det ofte kun tager få minutter for de kyndige kebab-steder at frembringe herligheden af brød, velkrydret kød, dressing og salat.

Læg dertil, at en durum er et forholdsvis billigt måltid, som du uden problemer kan nyde på farten – om det så er på den tohjulede, i bilen eller på gåben.

Sådan gjorde vi:

Vi bad vores følgere på Instagram komme med deres bud på den absolut bedste durum i Aalborg, og vi lavede herfra en liste over steder, der blev nævnt flest gange og drog afsted på The Perfekt Week: 7 dage, 7 gange durum kebab/shawarma til frokost.

Vi ankom uanmeldt på alle stederne lige omkring frokosttid (kl. 11.00-13.00), og vi har selv betalt for maden.

Sam’s Barbeque (Bispensgade 18, 9000 Aalborg)

Sam’s Barbeque behøver næsten ingen introduktion, og det legendariske sted har været en institution i Aalborg siden åbningen tilbage i 1987.

Stedet er især kendt for den legendariske 40D, som er en sandwich-specialitet med kebab, pommes frites og hjemmelavet dressing.

Men de kan bestemt også være med på durum-fronten, og på Sam’s Barbeque er alt hjemmelavet: lige fra krydderiblandingen til kødet og den helt særlige røde dressing.

De er også hovedpersonerne i deres durum, som derudover består af salat, tomat og løg.

En durum fra Sam’s Barbeque har en meget velkendt smag, og man drømmer sig hurtigt væk til 40D … men i en mere spis-den-på-farten venlig udgave, hvor du ikke behøver kniv eller gaffel.

Vores største roser må gå til det hjemmelavede brød, som var noget af det bedste på hele vores rundtur i kebabland.

Brødet var luftigt og dejligt vamset; en skøn brød-dyne, som var det perfekte omsvøb til de rigelige mængder af kebab og dressing.

Pris: Stor durum til 70 kr (56 kr. til frokost). Du kan også købe en lille til 49 kr.

Bonusinfo: Du kan (selvfølgelig) bestille ekstra tilbehør til din durum. Vælg mellem alt fra ekstra kebab (17 kr.), pommes frites (18 kr.) og salat (9 kr.). Du kan også vælge kylling frem for kebab-kød. 

Sams Barbeque

Kebabistan (Bispensgade 32, 9000 Aalborg)

I Bispensgade finder man også Kebabistan, som tidligere har langet mange durum-ruller over disken på Vesterbro.

Det første man lægger mærke til på Kebabistan, er de flotte omgivelser, og vi tør godt kåre det som stedet med de flotteste kebab-lokaler.

Der er masser af siddepladser, og man får faktisk lyst til at sætte sig og nyde måltidet i restauranten i stedet for at tage det med.

På menukortet praler Kebabistan med, at oksekødet tilberedes med specielle krydderier og udelukkende består af marinerede tynde skiver af flank steak.

Kødet smagte bestemt også lækkert, og det var meget friskt i smagen og slet ikke olieret eller fedtet.

Brødet bliver bagt til bestilling, og duften på Kebabistan er fortryllende.

Den skønne duft er også til stede, når du bevæger durum-rullen op til munden, for brødet dufter af snobrød!

Og hvem f….. kan ikke lide snobrød?!

Pris: 65 kr. (Frokost: 60 kr.)

Bonusinfo: Kebabistan har natåbent fredag-lørdag frem til kl. 06.00 og ligger 100 meter fra Jomfru Ane Gade … behøver vi sige mere?

Kebabistan

James Robertson (Østerågade 2, 9000 Aalborg)

James Robertson er den nye dreng i klassen på kebab-fronten i Aalborg, og ligner fastfood-kæder som McDonalds, Burger King og KFC – men med kebabben i højsædet.

Der er især fokus på menuer, hvor du både får durum, pommes frites og noget at drikke til en skarp pris.

Brødet var ikke guidens bedste, og manglede lidt tekstur og smag – det kan man ikke ligefrem sige om kødet, der virkelig var veltilberedt.

Kødet skulle efter sigende være krydret efter opskrifter, som nogle af Tysklands allerstørste kebabkæder har kæmpe succes med – og det kunne virkelig smages.

Derudover kan man tilkøbe feta og stegte grøntsager til sin durum (7 kr. ekstra), som bestemt ikke gør smagsoplevelsen dårligere.

Pris:  50 kr. (Durummenu med pommes frites og sodavand til 69 kr. Du kan også vælge lammekød til 15 kr. ekstra)

Bonusinfo: Stedet er opkaldt efter James Robertson, som var med til at udbrede kendskabet af kebab i det vestlige Europa, efter han havde smagt det i Istanbul i Tyrkiet.

Han var en engelsk fotograf og gravrøver, som i det 19. århundrede rejste rundt og arbejdede i Middelhavsområdet.

Her tog han i 1855 det efter sigende første kendte billede af et roterende opretstående döner kebab-spyd i funktion.

James Robertson

Natalie Pizzabar (Ved Stranden 19, 9000 Aalborg)

Er man overhovedet rigtig aalborgenser, før man er ankommet spritstiv på Natalie for at købe et slice med dressing til en 20’er? Eller indtage en hurtig durum, inden dynen … eller dit one-night stand … kalder?

Vi udfordrede dog skæbnen og gik ind på Natalie helt uden promiller i blodet.

Travlheden var knap så vild en torsdag eftermiddag, og det virkede helt mystisk at se lokalerne i dagslys.

Både kød og brød var mere etnisk krydret, end de andre steder, og selvom brødet var hjemmebragt og ikke hjemmebagt, var det faktisk en fin smagsoplevelse på grund af de gode valg af krydderier.

Natalies har en af guidens mindste ruller, men det er også en af de billigste.

Så du kan jo bare bestille to, hvis du er ekstra sulten.

Pris: 45 kr. (39 kr. til frokost)

Bonusinfo: Mens du venter på din durum, kan du bruge tiden på at nyde inventaret på Natalie Pizzabar, som blandt andet inkluderer en Aalborg Skyline, hvor Natalie selv er repræsenteret.

Nathalie Pizzabar

Pita Mix (Reberbansgade 16A, 9000 Aalborg)

Din ånde afslører ALTID, hvis du har været forbi Pita Mix i Reberbansgade.

Deres hvidløgsmayo er så populær, at du kan købe den separat, så du altid har friske forsyninger i køleskabet.

Hvis du vælger hvidløg i din durum på Pita Mix, er det selvfølgelig også den legendariske mayo, der bliver smurt på brødet – og det gør virkelig hele forskellen i Pita Mix’s udgave af en durum.

Det kan ikke smage dårligt!

Foruden den uerstattelige hvidløgsmayo, indeholder den også et fint bud på kebabkød, der tilmed ikke er smasket til i olie.

Pita Mix ser ikke ud af meget, men den evige kø, som ofte går helt ud på gaden, afslører at kvaliteten er i top og, at stedet er en sikker vinder for mange aalborgensere.

Læg dertil, at du får en durum til kun 35 kr, både til frokost og aften.

Pris: 35 kr.

Bonusinfo: På trods af stor travlhed, var det her vi fik den absolut hurtigste betjening på hele durum-ruten (omtrent 30 sekunder) – og det er jo helt perfekt, hvis man lige skal have en hurtig durum med på farten i den travle madgade.

Pita Mix

Sason (Reberbansgade 3, 9000 Aalborg)

Sason er nok et af de mest populære steder i Reberbansgade, og i løbet af vores besøg, kunne vi få et indblik i et yderst bredt klientel – der var både studerende, sygeplejersker og mænd i slips, som skulle have stillet sulten.

Samtlige besøgende en mandag til frokost bestilte en durum med kebab, så det må da være et godt tegn?

Vi bestilte (selvfølgelig) den store durum, og den levede virkelig op til sit navn.

Det var den længste durum på ruten, og hvis du ikke bliver mæt af den … kan du jo bestille én mere.

Brødet bliver bagt efter bestilling, og man må forvente lidt mere ventetid på Sason til frokost i hverdagene, hvor der ofte er meget travlt.

I Sason’s durum putter de også den famøse røde dressing i, som jo altid løfter smagsoplevelsen.

Pris: Lille: 49 kr. (39 kr. til frokost), Stor: 69 kr. (54 kr. til frokost)

Bonusinfo: De er virkelig gæstefrie på Sason på trods af travlhed, hvor ALLE bliver mødt med et “Goddag min ven”, “Goddag hr.”, “Goddag madame” og et ligeså hyggeligt “på gensyn”, når man forlader stedet.

Dét er god stil!

Sason

Kebab House (Danmarksgade 45, 9000 Aalborg)

Det vakte stor bekymring blandt vores læsere, da vi kunne meddele, at Kebab House i Bredegade pludselig var lukket ned.

Den havde ellers ligget på samme placering siden 1983, men nu var det slut … troede vi.

Men det legendariske sted var heldigvis blot flyttet til nyere og større lokaler på Danmarksgade (ved Frederikstorv).

Nasser Haoui har ejet stedet siden 1997, og man bliver altid mødt af et stort smil, når man træder ind på Kebab House.

Hans durum var bestemt også blandt vores favoritter på durum-ruten, og det skyldes ikke mindst de mange tilvalg man kan tage – helt gratis.

Du kan nemlig vælge mellem paprika-dressing, hvidløgsdressing, cremefraiche-dressing eller en blanding af dem alle – som vi valgte.

Derudover spørger Nasser også om du vil have en hjemmelavet blanding af persille, hvidløg og løg i din durum, og dét er da et anderledes (og godt!) tiltag.

Pris: 45 kr.

Bonusinfo: Der er virkelig kælet for servicen på Kebab House, og det indebærer både autentisk mellemøstlig musik fra anlægget, og så kommer Nasser også din durum ned i en lille pose med servietter, hvis (når) du spilder ned af dig selv. 

Kebab House

Det var hermed vores bud på de 7 bedste durum-steder i midtbyen.

Smag er selvfølgelig helt subjektivt, og derfor har vi valgt ikke at kåre én vinder: Vi anbefaler i stedet, at du selv tager kebab-ruten og finder sted det, der får dine smagsløg til at synge allerhøjest af fryd.

Rigtig god tur.

Perfekt til lang weekend: Få en burgermenu med sodavand til en 50’er

Skrevet af: Line Lindhardt Jensen

I løbet af denne uge har vi kørt Bogø Burger Week.

Her har du for en flad 50’er kunnet forkæle dig selv med en valgfri burger, valgfri dip og pomfritter.

I anledning af Fars dag – og dermed en halv fridag i morgen – weekend og sikkert også det skønne solskinsvejr de sidste par dage, er Mario fra Bogø i godt humør, og han har derfor helt særligt valgt at smide en valgfri dåse sodavand oveni hatten (vælg mellem Pepsi, Pepsi Max, Faxe Kondi og Guaraná Antarctica).

Det vil altså sige, at du fra i dag og til og med søndag kan købe en komplet burgermenu indeholdende en valgfri burger, en valgfri dip, en valgfri dåsesodavand og pomfritter til 50 kr. (plus billetgebyr på 10 kr.)

For de 50 kr. (+ gebyr) kan du vælge frit fra burgermenukortet.

Kortet rummer ni forskellige burgere, og der burde været noget for enhver smag.

Du kan vælge mellem: Crispy Chicken, Hamburger, BBQ Burger, Guacamole, Cheeseburger, Double A, American Bacon, Mexican Chicken, Mexican Beef.

Du sparer penge på dette tilbud, uanset hvilken burger, du vælger.

Burgere lavet af Himmerlandskød

Kødet er lavet af Himmerlandskød, som er blandt de mest anerkendte nordjyske producenter af kød.

Dette er udelukkende dansk kød, hvor dyrene er født og opvokset hos danske landmænd i Himmerland.

Bogø Burger Week løber fra d.1 juni – d.7 juni, og kun i den periode kan du indløse din købte menu.

Burgermenuerne kan ikke købes direkte hos Bogø til denne pris.

Du skal købe og betale via linket herunder. Bemærk også at der er et begrænset antal Bogøs burgere m. fritter, sodavand og mayo til salg hver dag. Så I skal skynde jer og bestille til de dage, hvor I kunne tænke jer Bogøs burgermenu.

MigogAalborg står for billetsystemet, logistikken og markedsføringen i Bogø Burger Week – derfor er der påsat et billetgebyr.

Sådan fungerer Bogø Burger Week

  • Klik ind på Køb her
  • Vælg i hvilken Bogø butik du ønsker at afhente din Bogø burger m. fritter, sodavand og valgfri dip
  • Vælg hvilken dag og hvilket afhentningstidspunkt du ønsker
  • Vælg hvor mange Bogø burgermenuer ønsker at købe
  • Husk at tilvælge billetgebyr på 10 kr. for at færdiggøre din booking
  • Tryk på Start tilmelding
  • Udfyld navn og adresse
  • Betal
  • Tag din bekræftelse med enten på mobilen eller print den ud fysisk og gå ned i din valgte butik for at bestille og afhente din valgte Bogø burgermenu

Østerågade
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Østerågade her.

Bogøgade
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Bogøgade her.

Shoppen
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Shoppen her.

Reberbansgade
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Reberbansgade her.

Sælger møbler som aldrig før: Mani Pine har stor succes med nye tiltag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Mani Pine
Foto: Mani Pine

Mange brancher har haft en særdeles svær tid under corona, og nyhedsbilledet har da også været fyldt med triste historier om virksomheder, der har oplevet en tom ordrebog og telefoner, som er stoppet med at ringe fra den ene dag til den anden.

Men der er heldigvis også positive erhvervshistorier i denne mærkelige tid, som vi lever i.

Den fremadstormende Aalborg-virksomhed Mani Pine laver custom made møbler til både private og erhverv, og de hamrer bogstaveligt talt derudad.

Foto: Mani Pine

“Erhvervssalget er helt naturligt gået lidt i stå i den her periode, men de private kunder har bestilt som aldrig før, og vi er helt vildt beærede over, at mange har valgt at kigge vores vej i corona-perioden, hvor de fleste måske har haft lidt ekstra tid til at blive klogere på, hvad deres hjem mangler af lækre møbler og løsninger,” fortæller Nicolai Adamsen til MigogAalborg.

Nicolai forklarer, at efterspørgslen efter bestsellere som håndlavede borde, stole og andre møbler til alt fra spisestue, køkken og soveværelse, har været på samme høje niveau som inden corona, mens efterspørgslen efter deres nyeste lancering, Vægbeklædning, er gået “helt amok”, som Nicolai formulerer det.

“Det er faktisk gået så godt, at vi har været nødt til at sætte vores leveringstid lidt op i en kort periode, men vi kommer snart ned på en uges leveringstid igen inden længe,” lover Nicolai.

Foto: Mani Pine
Foto: Mani Pine

Akustikpaneler med flere funktioner

Den store efterspørgsel efter lækker vægbeklædning til både private og erhverv, skyldes ikke mindst lanceringen af de helt unikke akustikpaneler, der er lavet i massivt egetræ og lydabsorberende filt.

Panelerne måler 240x48cm, men kan skæres til efter ønske, og behandlingen på træet kan – som med alt andet ved Mani Pine – tilpasses efter dit eget ønske.

Panelerne er først og fremmest helt sublime til at absorbere støj og dermed give et roligt og afstressende indemiljø.

Men derudover er de også designet i et materiale, der er let at sætte op overalt i hjemmet – som udsmykning af en lækker sengegavl til køkkenalrummet, hvor børnenes støj kan dæmpes betragteligt.

Foto: Mani Pine

Få det rå og industrielle look ind i hjemmet

Er du på udkig efter et mere industrielt og rå look i hjemmet eller på arbejdspladsen, har Mani Pine designet de specielle rustpaneler, som du både kan få som paneler eller som deciderede rustvægge, der kan tilpasses enhver væg.

Hvis du har fulgt med i fysik/kemi-timerne ved du, at rust opstår når jernholdige materialer kommer i forbindelse med vand og ilt. Og så tænker du måske: “Det lyder tungt og besværligt og træls at få op på min væg…”

Men frygt ej. Nicolai og Co laver nemlig den helt specielle metalliske belægning på en tynd mdf-plade, som både gør pladerne utroligt lette og nemme at sætte op.

Foto: Mani Pine

“Det giver det industrielle og rå udtryk helt uden besvær, og mange firmaer har allerede valgt det som udsmykning af eksempelvis receptionsdiske,” forklarer Nicolai.

Rustpanelerne er allerede populære blandt flere firmaer, og blandt andre Boxit i Aalborg har fået det sat op i deres fine nye lokaler.

Åbent showroom i både København og Aalborg

De helt unikke custom made løsninger til væggen, kan du opleve med egne øjne i Mani Pine’s showroom – enten i Aalborg eller Valby.

“Der står kompetente folk klar til at vejlede lige præcis efter den løsning, man leder efter. Man skal blot slå på tråden inden eller sende os en besked via hjemmesiden.”

Du kan enten ringe på +45 77300077 eller sende en besked her.

I showroomet i Aalborg er der endda sket ting og sager i corona-nedlukningen.

“Vi har fået bygget et separat kontor i forlængelse af det ene showroom, og vi har planer om en fed åbningsfest med skarpe priser inden længe,” lover Nicolai.

Foto: Mani Pine

Klar med ny stor satsning i 2020

Men nyhederne stopper ikke der.

“Inden for de næste 2-3 måneder er vi klar med en kæmpe satsning i form af et helt nyt kernekoncept i Mani Pine,” fortæller Nicolai hemmelighedsfuldt.

“Det bliver kæmpe stort, og vi går også internationalt med det fra dag ét.”

Du finder mere info om Mani Pine lige her.

Iskold sommernyhed: Restaurant frister med hjemmelavet Nutella-is

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Stock-foto
Stock-foto

Da vi smagte Surdejsbagerens Nutella-snegl trak den lange spor ind i vores hjerter.

Men nu får den syndige snegl skarp konkurrence.

Restaurant Kronborg på Egholm er kendt for Nordjyllands største tartelet, stegt flæsk ad libitum, en af byens bedste frokostbuffeter og ikke mindst den overdådige Tà selv isbar med flødeis fra Vebbestrup med vafler, hjemmelavet guf, jordbærsauce, chokoladesauce og flødeboller.

I år får isbaren særdeles fristende selskab af en hjemmelavet Nutella-is lavet på økologisk Jersey-mælk fra Bøgebæk … og naturligvis RIGELIGE mængder af det flydende guld.

MigogAalborg har Bogø Burger Week i denne uge –  Få en burgermenu hos Bogø til 50 kr. (+billetgebyr) Book lige her

Stor begejstring blandt gæsterne

Isen har faktisk allerede været på menuen i en uges tid, og ejer og Nutellais-skaber, Kasper Kristensen, kan berette, at begejstringen for den nye dreng i klassen har været stor.

Restaurant Kronborg bruger økologisk Jersey-mælk fra Bøgebæk i alt fra tarteletfyldet til persillesaucen.

Det helt særlige ved mælken er, at den faktisk bliver mere gul, når køerne kommer på græs om sommeren. Det resulterer eksempelvis i en mere og mere gul persillesauce i løbet af sæsonen.

“Jeg tør godt love, at Nutella-isen ikke bliver gul. Vi bruger hele to glas Nutella pr. 5 liter is,” siger Kasper med et grin.

Nyd isen på restauranten – eller to-go

Du kan naturligvis nyde isen, hvis du eksempelvis besøger Restaurant Kronborg til en gang Onsdagsflæsk eller torsdags-kæmpetartelet, men Kasper fortæller, at man også er velkommen til at stikke hovedet forbi restauranten og bestille Nutella-isen to-go, naturligvis akkompagneret af is-varianter fra Vebbestrup, hjemmelavet guf og en sprød isvaffel.

Det kan dog blive nødvendigt at afvise is to-go i spidsbelastningstidspunkterne omkring frokost og aften, hvor restauranten kan være fyldt.

“Vi følger naturligivis myndighedernes anvisninger, og hvis restauranten er fyldt med det tilladte antal, er vi desværre nødt til at afvise folk i døren.”

Egholmfærgen sejler hver halve time fra Aalborgsiden, Egholm Færgevej, fra tidlig morgen til sen aften.

Det kan du finde mere info om her.