Aalborg har talt: Her er de 5 bedste pizzasteder på JUST EAT

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Weekenden er ankommet, en hård uge er nået til vejs ende, og du ligger nok på sofaen og tænker:

“Jeg gider ikke at lave mad.”

Siden pizzaen kom til Danmark i starten af 1980’erne, har danskernes madvarer ændret sig drastisk.

At bestille en pizza til døren er med årene blevet mere og mere normalt, og især fredag er danskernes foretrukne pizzadag. 

Men selvom du har besluttet dig for, at du ikke vil i køkkenet i aften, så er der stadig mange ting at tage stilling til, før aftensmaden står på bordet.

For hvem fortjener i bund og grund at levere dig det måltid, du har glædet dig til hele ugen?

Vi har gjort forarbejdet for dig og i samarbejde med Just Eat.dk fundet (og smagt på) de fem pizzasteder, der høster de allerbedste anmeldelser på siden.

Amantes Mix Pizzaria, Nørresundby

Pizzeriaet på Vestergade 16 i Nørresundby er ét af de få steder, der i gennemsnit har høstet 5 stjerner eller mere på Just Eat.

Faktisk har hele 80 % af stemmerne fordelt sig mellem 5 og 6 stjerner, og anmelderne er heller ikke bange for at rose Amantes‘ pizzaevner:

“Det eneste sted i Aalborg området de forstår at lave bacon på en pizza, dejligt stegt” skriver Michael, mens Eva også er imponeret:

“Bedste pizza jeg nogensinde har smagt- hele familien var imponeret! Tak for mad!”

Menukortet byder på 22 forskellige varianter, hvoraf den ene er en “Vælg selv”-udgave.

Vi valgte at kaste os ud i en Amantes Mix, der var en overvældende kombination af “alt godt fra dyreriget”: Tomat, ost, skinke, kylling, løg, champignon, hakket oksekød og hvidløg.

Fyldet var lige tilpas stegt, smagen var dejlig krydret, og mængden af ost lagde heller ikke op til diskussion.

Det eneste man som pizza-elsker skal være opmærksom på, er at Amantes pizzabund er mere amerikansk inspireret end italiensk: Mere tyk og blød end tynd og sprød.

Derudover lever Amantes glimrende op til sine gode anmeldelser og er klart en bestilling værd. 

Big Bite, Fyensgade

Hos pizzeriaet i Fyensgade 38 er brugerne også gavmilde med deres anmeldelser.

Her giver 75 % mellem 5 og 6 stjerner, hvilket også placerer Big Bite i skalaen af pizzasteder, der har høstet et gennemsnit på mere end 5 stjerner.

“Alt var fuldstændig perfekt! Og den lille pizza på 20 cm var et kæmpe hit ved den lille og skønt at mindske madspild på den måde” skriver Stinne om oplevelsen med Big Bite.

Vi hoppede ombord på pizzaen Meat Lover, der som navnet antyder, er en pizza for … ikke-vegetarer.

“Skinke, pepperoni, kylling, shawarma, pølser, oksekød & forstegt bacon.”

Pizzaerne fra Big Bite var noget sprødere end hos Amantes, og derudover var der også skruet op for smagsforstærkerne.

Generelt havde pizzaerne fået et krydret, etnisk pift, der gjorde, at man næsten følte, man var på ferie i Tyrkiet.

Mængden af fyld var også til den gode side, så man får altså noget for pengene.

M & G Pizza, Dannebrogsgade

Pizzeriaet i Dannebrogsgade har ry for at lave nogle af Aalborgs bedste pizza.

71 % af anmelderne på Just Eat giver, da også M & G Pizza 5-6 stjerner, og en bruger uddyber:

“De bedste pizzaer vi længe har fået. God smag, god mængde fyld, god bund og endelig nogen som kan bage en pizza. Kan klart anbefales!”

For MigogAalborgs vedkommende tør vi også godt indrømme, at netop dette pizzeria leverede noget, der satte sig i vores hjerter – og blodbaner.

Vi valgte Pizza nr. 38: “Pepperoni, sucuk, kebab, løg, champignon og rød peber.”

Bunden var sprød på den rigtige, italienske facon. Der var bid i den, men samtidigt var den heller ikke bagt til kullet ukendelighed.

Fyldet var tilpas snasket, smagen var lige i skabet, og der var ikke sparet på hverken ost, kød eller krydderi.

Et rigtig godt bud på den perfekte fredagsmiddag.

Alfredo’s Pizza & Steak, Hobrovej

Alfredo’s i Svenstrup er en ny stjerne på pizzahimlen, men det forhindrer ham altså ikke i at tænde stjernekastere i aalborgensernes sultne maver.

Hele 83 % af brugerne har tildelt Alfredo 5-6 stjerner:

“Lækre varme pizzaer leveret til døren på under 30 minutter 🙂 De havde dog i farten glemt vores hvidløgsolie, men tilbød at kører tilbage efter den. Vi fik dog bare vores penge tilbage, så det var rigtig fin service til trods for den lille forglemmelse,” skriver Britt.

Alfredo’s adskiller sig da også på sit menukort, hvor ingredienser som oksemørbrad, gorgonzola, blæksprutte og krabbekød alle er at finde.

Vores personlige oplevelse med Alfredo’s pizzaer var, at de gode råvarer på bedste vis blev præsenteret på det runde kunstværk.

Nogle pizzasteder er ikke altid bekendt med konceptet “less is more”, men her var Alfredo helt med på, hvad der menes.

Fyldet var helt tilpas fordelt, hvilket betød, at alle råvarerne kom til sin ret, og man fik dermed masser af smag for pengene.

Amor Pizza & Grill, Stationsvej

Turen er kommet til sidste sted på pizzaruten, og pladsen går til Amor Pizza i Nørresundby.

Her giver 64 % af brugerne pizzeriaet 5-6 stjerner, og der er da også masser af rosende ord at hente fra kunderne:

“Jeg havde bestilt en pizza før og var egentlig ikke tilfreds. Men ville give det en chance igen, og det er en af e bedste pizzaer, jeg har spist længe. Bestemt godkendt 2. gang,” skriver Simon.

Da vi skulle udvælge et offer fra menukortet, var der en valgmulighed, der især trak vores opmærksomhed.

Amor tilbyder nemlig at lave din pizza i en såkaldt Super-format: beregnet til 7 personer.

Det måtte vi altså give et skud, og vi valgte en Nadia med tomat, ost, kebab, parma skinke, pesto og rucola salat.

Da giganten ankom, smilede pizzamanden lige så meget som os.

Her var en gensidig og usagt enighed om, at denne pizza altså var noget for sig.

Den kunne knap nok komme ind gennem døren, og det endteogså med, at bakken i ren og skær pladsmangel måtte placeres på gulvet, da armkræfterne langsomt slap op.

Det lykkedes os kun at spise ét stykke af den vanvittigt store pizza, før mavesækken var fyldt til bristepunktet.

Resten måtte gemmes til frokosten … resten af måneden.

Fremtiden er grøn: Nyt projekt skal booste den grønne omstilling i nordjysk turisme

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Et nyt projekt under navnet Instant Green Tourism skal sætte skub i den grønne omstilling hos turismeaktørerne i Destination Nord.

Projektet har netop modtaget tilsagn om midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, og forventningen er, effekterne vil resultere i en forstærket bæredygtighedstankegang, øget turismeomsætning og mere konkurrencedygtige produkter.

Det skriver Destination Nord i en pressemeddelse.

Bæredygtighed som afgørende rejsemotiv

Danske og udenlandske turister efterspørger i stigende grad miljøvenlige alternativer på ferien, og bæredygtighed vinder fortsat indpas som et afgørende rejsemotiv. Det stiller store krav til landets turisterhverv, der i disse år arbejder målrettet på at øge graden af bæredygtighed i det danske turismeprodukt.

Direktør for Destination Nord, Tonny Skovsted Thorup

Det gælder også i Nordjylland, hvor et nyt projekt under navnet Instant Green Tourism skal bidrage til at udvikle og teste bæredygtige koncepter blandt turismeaktørerne i Destination Nord på tværs af forretningsområderne kyst- og naturturisme, erhvervs- og mødeturisme samt storbyturisme.

Instant Green Tourism har netop modtaget tilsagn om 2 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse fra puljen til lokale og tværgående turismeprojekter.

“Turisme skaber omsætning og jobs i hele regionen, og turisterne er med til at skabe en efterspørgsel, der også kommer de lokale til gavn. Samtidig kan og skal turismen også være med til sikre et grønnere Nordjylland, og det er blandt andet det, vi gerne vil hjælpe på vej med projektet Instant Green Tourism.

Fra idé til forretningsplan

Initiativet skal sætte gang i en vigtig og nødvendig grøn omstilling hos turismeerhvervet i en ekstraordinær situation, hvor det er nødvendigt at tænke nyt og omstille sig nye forretningsvilkår, lyder det fra den netop tiltrådte direktør i Destination Nord, Tonny Skovsted Thorup.

Konkret kommer projektet til at bestå af en række SPRINT-forløb, som fører virksomhederne gennem en idéudviklingsfase, der blandt andet involverer udarbejdelse af en målrettet forretningsplan og efterfølgende udvikling af et bæredygtigt produkt eller service.

Det er forventningen, at Instant Green Tourism vil resultere i en ny og forstærket bæredygtighedstankegang, der kan medvirke til at konsolidere og øge den samlede turismeomsætning i det nye destinationssamarbejde samt styrke sammenhængen mellem virksomhederne i Destination Nord og bidrage til den bæredygtige fortælling om Nordøstkysten som feriedestination.

Det vækker glæde hos borgmester i Frederikshavn Kommune, der er en del af projektet gennem erhvervsudviklingsprojektet Energibyen Frederikshavn:

“Nordjylland er danskernes foretrukne feriedestination, og det skal vi udvikle endnu mere – ikke mindst i forhold til bæredygtig turisme, som i forvejen er en markant fællesnævner for mange aktører i Destination Nord.

Min forventning er, at det bliver en af de store vækstdrivere det kommende år, og det er derfor særdeles positivt, at vi nu viser både sammenhold og handlekraft i forhold til at involvere aktører på tværs af forretningsområder og udvikle Nordjyllands grønne profil yderligere,” siger borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit Hansen.

Projektets øvrige parter består af Erhvervshus Nordjylland, Aalborg Kommune – Center for Grøn Omstilling, Aalborg Kongres- og Kulturcenter og Arena Nord i Frederikshavn. Hos Arena Nord ser direktør Per Malmberg frem til at udvikle sport- og kulturcenterets grønne profil yderligere det kommende år.

“Der er ingen tvivl om, at bæredygtighed kommer til at fylde mere og mere i alle aspekter af hverdagen – også i høj grad, når vi skal vælge ferier og oplevelser til.

Derfor fylder det også meget på vores agenda, og vi ser et stort potentiale i at udvikle Arena Nord i en mere bæredygtig retning. Vores håb er, at projektsamarbejdet vil styrke vores position som udbyder af bæredygtige turismekoncepter i Nordjylland inden for sport- kultur og erhvervsturisme.

 Arena Nord byder hvert år velkommen til mere end 500.000 gæster og er det største kultur-, konference- og sportscenter nord for Limfjorden.

Instant Green Tourism-projektet starter 3. august 2020 og løber frem til 31. juli 2021.

Hjælp politiet: Vidner til vold i midtbyen efterlyses

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

Natten imellem fredag den 24. og lørdag d. 25. juli 2020 omkring kl. 0020 blev der på hjørnet af Borgergade og Vesterbro i det centrale Aalborg udøvet alvorlig vold, hvor 4 mænd i forening overfaldt to andre mænd med slag og spark.

Nu søger Nordjyllands Politi særligt efter fire vidner. Deres observationer kan nemlig bidrage til sagens fulde opklaring.

Nordjyllands Politi var hurtigt fremme på stedet med patruljer – hvorved man fik anholdt to af de formodede gerningsmænd.

Voldssagen er nu under efterforskning, oplyser den ansvarlige leder, politikommissær Kenneth Rodam.

”Det er en alvorlig sag. Vores efterforskning har fastslået, at de forurettede udsættes for slag og spark – også mens de ligger ned. Vores arbejde består nu i at få hele hændelsesforløbet fuldt belyst, så de kan skyldige kan blive stillet til ansvar,” forklarer politikommissær Kenneth Rodam.

Vidner bedes ringe 114

Og det er i den forbindelse, at Nordjyllands Politi nu efterlyser fire vidner – fire unge mænd – der kan sidde inde med vigtige informationer, som kan hjælpe politiets efterforskere med at få sagens omstændigheder opklaret.

Nordjyllands Politis efterforskning i sagen har dokumenteret, at de fire unge mænd opholdt sig inde på Elika Pizza på Vesterbro 88 kort efter midnat, inden volden blev udøvet umiddelbart derefter.

”Det er vores vurdering, at disse fire unge mænd kan have vigtig viden, som kan bidrage til sagens fulde belysning. Derfor vil vi gerne tale med dem så hurtigt som muligt,” lyder det fra Kenneth Rodam, der opfordrer de unge mænd til at ringe til politiet på telefon: 114.

De fire unge mænd signaliseres som:

A: sort-krøllet hår med lyse spidser, rød t-shirt med hvide striber på skulderen, grålige bukser, sneakers med påskriften w a l k

B: lyseblå kasket (sad omvendt på), blå eller mørk trøje, lyse bukser, hvide sneakers

C:  lyst hår, blå eller mørk jakke, lyser bukser, hvide sneakers

D: mørkblond hår, blå eller mørk polo t-shirt, lyse bukser

Begge de forurettede blev transporteret til sygehuset, og den ene havde pådraget sig hjernerystelse som følge af overfaldet.

Aalborgs største biograf: Derfor har Kennedy Biografen været lukket ned

Skrevet af: Michael Qureshi

Film skal ses i biografen.

Men på det seneste har der ikke været de samme muligheder, som vi er vant til i Aalborg.

Den seneste tid er man nemlig blevet mødt med et “midlertidigt lukket” skilt, hvis man har forsøgt at booke bio-billetter til Nordisk Film Biografer i Kennedy Arkaden.

Faktisk er det Aalborgs største biograf med over 1400 sæder fordelt på 10 sale, men i stedet har filmhungrende gæster været henvist til den mindre men hyggelige Nordisk Film Biograf i Shoppen i City Syd.

Man behøver dog ikke at frygte for Kennedy Biografens fremtid, forsikrer direktør for Nordisk Film Biograferne i Aalborg, Jan Ringtved.

Har manglet de store Kennedy Bio-film

Årsagen ligger nemlig primært i de film, der har været tilgængelige denne sommer, efter Corona pandemien bremsede mange filmpremierer på verdensplan.

“Biografen i Kennedy er meget til de store actionfilm, og et publikum i et yngre segment. Biografen i City Syd er derimod en rigtig familiebiograf, og det har primært været familiefilm, som vi har haft kørende her i sommerens løb.

Blandt andet er den nye Trolls gået rigtig godt her i Aalborg,” forklarer Jan Ringtved over for MigogAalborg.

“Det har været meget svært at planlægge, siden vi åbnede efter Corona, og nogle gange i Kennedy har vi haft flere på arbejde end gæster.

Vi har til gengæld oplevet stor travlhed i City Syd, så det gav mening for os at prioritere kræfterne på den biograf, og nu har vi så en genåbningsplan for Kennedy,” fortæller Jan Ringtved.

Genåbner i næste uge

Fra næste torsdag d. 13. august åbner man 5-6 sale hver torsdag, fredag, lørdag og søndag frem til den 26. august.

Derfra genåbner man fuldt op, dog stadig med et begrænset antal sale afhængig af filmudvalget.

Det skyldes, at der er storfilm på vej, som passer rigtig godt til Nordisk Film Biografen i Kennedy.

Det er blandt andet den danske film “Vores Mand i Amerika” med Ulrich Thomsen i hovedrollen og Christopher Nolans “Tenet”, der kan blive et af årets fedeste film.

En film der passer perfekt til den store biografoplevelse i Kennedy.

Flere store film på vej

Andre større film på vej er “After 2”, “The Kings Man”, “Druk”, “Wonder Woman 1984” og “Far til fire og vikingerne”.

“Vi glæder os til igen at åbne dørene og få vist nogle af de her store film, som er på vej. Vi lægger ikke skjul på, at det er op af bakke i vores branche på grund af Corona.

Men jeg er rigtig stolt over, at vi er kommet igennem den her tid uden at fyre folk, og trods forskellige pakker fra regeringen, så har det kostet os rigtig dyrt at beholde vores medarbejdere.

Men det har været vigtigt for os, og det er jeg virkelig stolt over er lykkedes,” forklarer Jan Ringtved.