Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den nordjyske Masterchef: Kan fem chefer samarbejde?

Af Michael Qureshi
Michael
Michael "Miv" fra Restaurant Tabu har et stort navn på den danske spisescene

Nu nærmer det sig. Dysten mellem København og Nordjylland bliver afgjort lørdag den 20. august i Kødbyen.

Copenhagen Cook-off er begivenheden blevet døbt, hvor fem nordjyske top-kokke dyster mod fem fra København, hvoraf to repræsenterer restauranter med Michelin-stjerner.

Så der er en enorm prestige i at hente sejren, og København-holdet er forhåndsfavoritter.

I modsætning til københavnerne får de nordjyske kokke dog mulighed for at træne sammen i flere omgange. Her kan de øve sig i hurtigt at planlægge og derefter eksekvere afleveringen af maden, der bliver præsenteret for et skarpt dommerpanel.

migogaalborg.dk var med til en formiddagstræning i denne uge for at studere på nærmeste hold. Kan fem af Nordjyllands kokke finde ud af at samarbejde? For hver af dem er jo nærmest konger i køkkenet på deres fem restauranter.

Mads Hyllested ejer Applaus og er selv i køkkenet. Mikkel Jensen fra Rusk er køkkenchef. Søren Birch fra Fusion er køkkenchef. Frederik Martinsen har ansvaret på Svinkløv badehotel og Simon Emil Christensen på Fyrklit.

Aalborg mad
Koncentration til træningen på Food College

Så det er fem bestemte herrer, der er vant til at udstikke ordrer i køkkenet. Derfor var det enormt interessant og ikke mindst inspirerende at se den måde, de samarbejdede på. Der blev talt med store bogstaver, når tidsplanen ikke blev fulgt, og ellers blev der joket og grinet på kryds og tværs.

”Vi kender egentlig hinanden ret godt. Til daglig er flere af vores restauranter jo konkurrenter, men vi har det godt sammen som kolleger, og det synes jeg smitter af, når vi træner sammen her,” siger Mads Hyllested fra Applaus.

Aalborg mad
Mads Hyllested fra Applaus

Da prøve-maden blev serveret, var det endnu en Aalborg top-kok, Michael Miv Pedersen fra CANblau og snart Tabu, som bedømte. Det var tydeligt, at der var respekt omkring hans ord, og at toppen af den nordjyske kokke-branche faktisk brænder for at samarbejde og gøre hinanden bedre.

Det er Sarah Kruse fra Kruse Development, der står bag initiativet. Hun har knoklet hårdt for at få alle enderne til at passe sammen, og hun er stolt over, hvor langt man er kommet på kort tid.

”Vi har stablet det her på benene på to måneder. Det har kun været muligt, fordi alle har bidraget. Det er Kruse Development sammen med ni andre nordjyske aktører, der støtter det her projekt for at promovere nordjyske råvarer og gastronomi. Havde vi ikke gjort det her, så ville Nordjylland ikke være repræsenteret på så stor en messe som Copenhagen Food & Cooking Festival,” siger Sarah Kruse.

Sarah Kruse fra Kruse Development og Simon fra Fyrklit
Sarah Kruse fra Kruse Development og Simon fra Fyrklit

Hun er taknemmelig for at så mange har ønsket at støtte op om initiativet med en kokke-dyst mellem Nordjylland og København.

”De ni andre nordjyske aktører har virkelig bidraget. Det er alt fra Food College, der stiller træningsfaciliteter til rådighed. Visit Nordjylland er behjælpelig med PR og pressestrategi. AB Catering sponsorerer råvarerne til træning og selve dysten. Det er gode eksempler på, hvad man kan skabe ved at samarbejde og løfte i flok,” siger Kruse.

Hun har skabt Kruse Development med et klart formål.

”Vi ønsker at bidrage til vækst i hotel- og restaurationsbranchen. Med dette event formår vi jo at sætte nordjysk gastronomi på landkortet og skabe noget opmærksomhed omkring hvor mange dygtige kokke vi har heroppe. Men den enkelte kan ikke gøre forskellen. Det er kun gennem samarbejde, at vi vinder terræn,” slutter Sarah Kruse.

På onsdag den 17. august er der allersidste træning til generalprøven og her er alle nysgerrige velkommen til at kigge forbi og sende de nordjyske kokke afsted til København med opbakning.

migogaalborg.dk er stolte over at være mediepartner for det nordjyske hold, der sendes afsted til dysten i København. Vi vil de kommende fire uger sætte stor fokus på eventet, som vi ser som et stort skridt i retning af den eksplosive udvikling der er på den gastronomiske kvalitet i Aalborg og i resten af Nordjylland.

SAMARBEJDSPARTNERE

Kruse Development (arrangør)

Nordjyske Restauranter

Visit Nordjylland

Visit Aalborg

Food College

UCN

Food Organisation

migogaalborg.dk

Gastromand.dk

Møllers Fiskeeksport

AB catering

Alle artikler samlet her om Copenhagen Cook Off

[numblock num=”” style=”3″]Du bliver aldrig kok: Nu har Søren fra Fusion fået det sidste ord[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Stærk modstand venter Nordjylland: To Michelin-restauranter med i dysten[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Mikkel har knoklet sig til tops: De sagde kokke døde som 40-årige[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Vild kokke-kamp: Fem nordjyske kokke skal dyste i København[/numblock]

Del artikel

Andre læser også