Mikkel har knoklet sig til tops: De sagde kokke døde som 40-årige

Skrevet af: Michael Qureshi
Mikkel Jensen fra Restaurant Rusk. Foto: Leerbech
Mikkel Jensen fra Restaurant Rusk. Foto: Leerbech

Gymnasiet var ikke noget for Mikkel Jensen. Han droppede ud efter knap to år, og havde ikke rigtig de store planer for fremtiden.

Lige indtil en vejleder spurgte ham, hvad han interesserede sig for.

”Jeg kan godt lide at lave mad,” lød svaret, og kort tid efter fandt Mikkel sig selv på et grundforløb for kokke-elever i Hjørring.

Der er sket rigtig meget, siden nu 29-årige Mikkel Jensen første gang stiftede bekendtskab med kunsten i madlavning.

Han har som køkkenchef været med til at bygge Restaurant Rusk op til at være blandt toppen af Aalborg-restauranter. Nu er han så også udtaget til det nordjyske hold, der lørdag 20. august dyster mod et stærkt København-hold i Copenhagen Cook-Off.

Her bliver det Nordjylland Vs København i gastronomi, og Mikkel Jensen er et stærkt nordjysk navn på holdkortet.

Vi skruer tiden tilbage til den noget usikre knægt, der var vild med at lave mad men ikke rigtig vidste, hvad han kunne drive det til.

Dengang blev kokke-branchen også set lidt skævt til. Faktisk var det så slemt, at Mikkel Jensen og de øvrige elever i grundforløbet nærmest blev skræmt væk, før de overhovedet stiftede bekendtskab med branchen.

”Det var sådan, at de sagde, at kokke i mange tilfælde døde som 40-årige. Så sad man og kiggede sig lidt omkring og havde et ønske om at blive lidt ældre,” husker Mikkel Jensen.

Han har faktisk sommerferie nu. Men vi sidder på Restaurant Rusk, der er sommerlukket frem til mandag i næste uge. Men Mikkel Jensen har svært ved at ligge på den lade side. Hvis tingene ikke er i orden, så har han svært ved at holde fri med god samvittighed.

Det er også den passion for faget, der har banet vejen til toppen for den dygtige kok.

Det var den første læreplads på Brøndums Hotel i Skagen, der gav det unge talent smag for kokke-faget.

”Jeg kom under vingerne på Michael Kopp Christensen og Jasper Kure. Der så jeg virkelig, hvilket engagement man skal have for at klare sig på højeste niveau i den her branche. Man skal være en ildsjæl for at klare sig. Overarbejde er ikke noget, man taler om eller hænger sig i,” fortæller Mikkel Jensen.

Han kommer fra et hjem, hvor faderen var fængselsbetjent på Kragskovhede Statsfængsel i barndomsbyen Jerup. I en periode efter gymnasiet arbejdede Mikkel Jensen faktisk i minimarkedet på fængslet, hvor han dagligt fik dødstrusler, og oplevede mange andre mærkelige ting.

Så han var vant til et råt miljø. Men det var alligevel råt og brutalt, da han rykkede fra Brøndums Hotel videre til prestigefyldte Ruths Hotel som elev.

”Ruths Hotel var virkelig min værnepligt. Man fik banket noget disciplin ind i sig, og der var da dage, hvor man nærmest var på randen af tårer og følte sig komplet uduelig. Jeg arbejdede under Michel Michaud. Han er sammen med Marco Pierre White mine to største forbilleder, men i begyndelsen var det virkelig svært at stille Michel tilfreds,” forklarer Mikkel Jensen.

Han fik dog en mentor i Kristian Kofoed, som tog ham under sine vinger, og så blomstrede Mikkel Jensen pludselig.

”Det var som om, at jeg lige skulle igennem den hårde periode, før det gik den modsatte vej. Der skete noget sammen med Kristian, og vi kørte sammen en sommersæson, hvor vi virkelig fik banket noget mad af vejen, og fra det punkt gik det kun fremad for mig,” lyder det fra den sympatiske køkkenchef.

Han nævner også selv Michel Michaud som sin største inspiration.

”Vi kom måske skævt ind på hinanden til at begynde med, men det udviklede sig til det positive, og han er en af mine største inspirationskilder i dag.”

Efter elevtiden på Ruths Hotel fulgte en dårlig oplevelse på Hotel Marselis i Aarhus, som førte Mikkel tilbage til Brøndums Hotel. Men det er lidt et tilfælde, at han pludselig havnede i Aalborg.

På en ferie med sine forældre blev Mikkel Jensen ringet op af Stefan fra Restaurant Mest. Stefan havde fået anbefalet Mikkel og bad ham starte øjeblikkeligt.

Mikkel greb chancen og kom tættere på Mest-ejerne Stefan og Mette, end de fleste ansatte gør på deres chefer.

”Det gik så stærkt, at jeg faktisk boede på en luftmadras i Stefan og Mettes stue den første måned.”

Han griner, mens han forklarer om, hvordan de fik skabt et tæt bånd ved at se en masse afsnit af Matador og drukket kaffe i spandevis.

Mikkel rykkede 25 meter længerede ned af gaden i Vestbyen i egen lejlighed, og Restaurant Mest fik sit store gennembrud med bragende succes i Aalborg.

”Det Mette og Stefan havde opbygget tog virkelig fart, da jeg blev ansat. Der var ild i skoene. I starten kunne vi kokke godt spørge lidt ind til, om der blev fyldt op om aftenen. Til sidst var det ligegyldigt. Der var fyldt hver aften. Der var travlt, og det var en megahård tid. Men Mette og Stefan er også kærlige mennesker, som var gode til at stikke en finger i jorden og invitere hjem til kaffe og boller, når det trak tænder ud på personalet.”

Det var også Mest-ejerne, som lærte Mikkel Jensen alt om at holde stramme budgetter og handle økonomisk ansvarligt.

”Det var jo lidt sådan, at på Ruths Hotel var der et frit budget. Der var masser af penge. Nede på Mest var det Mette og Stefans egne penge, man smed i skraldespanden, hvis man lavede noget møg. Jeg så, hvordan Stefan stod tidligt op for at hente billige råvarer, og ligesom agerede fornuftigt. Det gør også, at jeg præcis ved, hvad det kræver, hvis jeg en dag selv vil have mit eget spisested,” forklarer top-kokken.

Mikkel Rusk

Da Mette og Stefan skulle være forældre lukkede de Restaurant Mest. Samme lokaler blev til Restaurant Rusk med Michael Valentin og hustru Berit samt Lars Valentin i ejerkredsen.

Begyndelsen var hård og svær. Men det er langsomt blevet bygget op til en succes, og det kan også mærkes på antallet af gæster.

Mikkel Jensen står for at sammensætte menuerne, og han har en forkærlighed for nyfortolkning af gamle klassikere.

”Jeg elsker det der med at tage noget som folk kender og så lige lave det på sin egen måde. Det bliver heldigvis også taget rigtig godt imod,” forklarer han.

Han nyder også at lave mad sammen med kæresten Sofie, der faktisk er tjener på Restaurant Rusk. Men sådan var det ikke altid for Mikkel Jensen, der i dag træner en time de fleste dage om ugen og holder sig helt fit.

”I starten levede jeg af junk-food. Det blev lidt sådan, at når jeg havde fri, så orkede jeg ikke selv at lave mad. Så var det altså nemmere at bestille noget take-away. Nu elsker jeg det, og jeg laver mad hver gang vi er hjemme sammen.”

Og heldigvis nyder Mikkel Jensen også madlavningen uden for hjemmet. Et snarligt besøg på Rusk står højt på ønskesedlen her på redaktionen!

Mikkel Jensen om Copenhagen Cook-Off:

Nordjylland Vs København i Kødbyen til Food District under festivalen Copenhagen Cooking.

”Jeg ser det som en kæmpe oplevelse. Det er lidt som for en fodboldspiller, der får lov til at spille på Wembley. Det bliver megafedt at skulle stå på den store scene i Kødbyen og dyste mod nogle af landets bedste kokke.”

”Det vil være et stærkt signal at sende, hvis vi vinder. Så bliver vi sat på landkortet, og det vil nok skabe et lille jordskælv i den københavnske restaurant-branche. Det er altid København, der har løbet med overskrifterne og de fleste Michelin-stjerner. Det ville være fedt at give dem en røvfuld på deres hjemmebane.”

”Jeg synes, vi har et stærkt team. Vi har en rigtig god energi imellem os, og der er ingen tvivl om, at vi også kan bruge det her til at skabe noget dynamik omkring vores restauranter i Nordjylland. Vi er lidt Young Guns, der skal overtage stafetten fra de etablerede, og det kræver, at man kommer ind med nye impulser.”

Rusk i Aalborg
Mikkel Jensen fra Restaurant Rusk. Foto: Leerbech

Læs om Copenhagen Cook-off her:

Vild kokke-kamp: Fem nordjyske stjerne-kokke skal dyste i København

Fik du læst: 

Mandag åbner Brødrene Price i Aalborg: Sådan bliver konceptet

Brødrene Price Aalborg
Brødrene Price åbner deres restaurant i Aalborg på mandag.
Foto: PR

Perle i Vestbyen: Renoveret lejlighed til en god pris

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
dmbolig.dk, Schleppegrellsgade 78 2. tv., 9000 Aalborg
dmbolig.dk, Schleppegrellsgade 78 2. tv., 9000 Aalborg

Vestbyen er et dejligt sted i Aalborg, som rummer mange grønne og rolige områder.

Din Mægler har netop fået denne perle til salg på Schleppegrellsgade 78 2. tv., som ligger i kort afstand til Aalborg lystbådehavn, Streetfood og kort cykelafstand til Aalborg Centrum.

Lejligheden har altan og blev renoveret i 2016. Fra lejligheden er der kig over til grønne arealer ved Vestre Bådehavn.

dmbolig.dk, Schleppegrellsgade 78 2. tv., 9000 Aalborg
dmbolig.dk, Schleppegrellsgade 78 2. tv., 9000 Aalborg
dmbolig.dk, Schleppegrellsgade 78 2. tv., 9000 Aalborg

Boligen er en 3 værelses lejlighed og er 71 kvadratmeter. Lejligheden koster 1.698.000 kr.

Lejligheden er blevet renoveret i samme gennemførte stil. I stuen har man en fed New Yorker væg, og der er masser af plads til spisebord og sofaarrangement.

Køkkenet fremstår lyst moderne stil med alle hårde hvidevarer inkl. Endvidere er badeværelset af nyere dato.

Se boligen her.

Der er åbent hus i morgen søndag d.  24 februar kl. 14.00.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

SACKit Prisen: Hvem er Årets Iværksætter?

Skrevet af: Michael Qureshi
Kristoffer Glerup
Kristoffer Glerup

Kender du en af Aalborgs fremadstormende iværksættere?

En der har formået at tage en fantastisk ide på skrivebordet og så eksekvere det i virkeligheden.

For det er i virkeligheden der, hvor de fleste iværksættere støder på de største udfordringer.

Mange går rundt med den helt rigtige idé, men det at få ført det ud i livet og rent faktisk skabe noget omsætning. Det er det allersværeste.

I 2017 registrerede man hele 2760 nye virksomheder i Nordjylland, hvilket var en vækst på 18 procent i forhold til året før.

Der vil så være en del, der igen drejer nøglen om, fordi markedet er for svært. Men der er også dem, som formår at skabe succes og ikke mindst nye arbejdspladser.

SACKit hylder de modige iværksættere

Det er dem, som Aalborg-virksomheden SACKit ønsker at hylde til AALBORG AWARDS lørdag den 24. marts.

SACKit med Kristoffer Glerup i spidsen har selv lige overstået de tidlige år i en etableringsfase. SACKit har formået at vækste helt vildt og fordoblede sidste år deres omsætning. Det kan du læse om her

“Med SACKit prisen hylder vi Aalborgs modige iværksættere. Det kræver stort mod at realisere sine iværksætterdrømme, og det mod vil vi belønne.

De lokale iværksættere udgør et uundværligt bidrag til erhvervslivet i Nordjylland, og de nominerede gør en forskel med deres nytænkende idéer.

Som selvstændig ved jeg hvor stor glæde, det giver at se virksomheden få succes efter det hårde opstartsarbejde som iværksætter. Vi glæder os til at give et ekstra skulderklap til nogle af Aalborgs dygtigste iværksættere, som er kendetegnet ved talent, drive og nytænkning,” siger Kristoffer Glerup. 

SACKit sætter rekord i 2017

Du kan selv nominere

Det er også her, du som læser kommer ind i billedet. Kender du en i omgangskredsen, som gør det superflot som iværksætter+ Så kan du nominere personen til SACKit Prisen.

Til AALBORG AWARDS hylder MigogAalborg byen på alle måder. Ud over enkelte specialpriser kårer vi i kategorier som Årets Restaurant, Årets Café, Årets Eventsted, Årets Arbejdsplads m.fl (stem i bunden af artiklen).

Vind et gavekort på 500 kr

Hvis du mener, at du kender Aalborgs sejeste iværksætter (skulle person bo lidt uden for kommunen går det nok også), så skriv navnet med en begrundelse i kommentarfeltet på Facebook-opslaget på MigogAalborgs Facebook-side

Vi trækker lod om et gavekort på 500 kr. til SACKit blandt alle dem, der nominerer en kandidat.

Vi lukker for indstillinger på tirsdag den 27. februar.

Derefter får de fem finalister i kategorien besked om, at de er i spil til SACKit Prisen.

Krav til at blive nomineret som Årets Iværksætter

– Man skal have et aktivt CVR-nummer
– Man skal være mere end et halvt år som virksomhed
– Man må maksimalt være fire år gammel som virksomhed
– Man skal bo i Aalborg Kommune eller lige i udkanten

Vil du med til en af årets fedeste fester i Aalborg? Så book din billet til 319 kr. her – du får rød løber, prisuddeling, show, kæmpe afterparty og to drinks med i prisen

Stem i alle kategorierne til AALBORG AWARDS HERUNDER

powered by Typeform

Udsigt til fjorden: Lækker lejlighed i Øgaden til salg

Skrevet af: Katrine Rasmussen
dmbolig.dk, Estlandsgade 13 2. th 9000 Aalborg
dmbolig.dk, Estlandsgade 13 2. th 9000 Aalborg

En fast parkeringsplads i kælderen, en stor altan med udsigt til Limfjorden, og flotte lyse rum er bare noget af det lejligheden i Estlandsgade byder på.

Lejligheden er netop sat til salg af Din Mægler, og er beliggende på Estlandsgade 13, 2. th. i Aalborg.

dmbolig.dk, Estlandsgade 13 2 th 9000 Aalborg
dmbolig.dk, Estlandsgade 13 2. th 9000 Aalborg

Denne 89 kvadratmeter store lejlighed med beliggenhed i Øgaden tæt på centrum, vand og kulturelle oplevelser er fordelt ud på 3 værelser og en stor altan.

Fra indgangen, er der elevator op til lejligheden der ligger på 2. sal.

Her bliver man mødt af lyse store rum, og udsigt til Østre Anlæg på den ene side, og fra altanen har man udsigt til Limfjorden.

Her er udbudsprisen

Køkkenet med åben forbindelse til stue er lavet således, at der er plads til spise afdeling i enden af rummet hvor der er opført glas parti, så rummet syner endnu større end det er, og man kan nyde sin morgenkaffe med udsigt ud over bygningens hyggelige gård fra alle sider.

På badeværelset er de sandfarvede klinker, sat i kontrast til det rå udtryk der er i bordet omkring vasken. Dette giver et lækkert og anderledes udtryk i rummet.

Lejligheden er udbudt til 2.375.000 kr. 

Er du interesseret i at se mere af lejligheden kan du læse mere om det her!

Der bliver afholdt åbent hus  Din Mælger åbent hus på søndag kl. 14:35 til kl. 14:55.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Stjernebartendere fra London: Fusion går internationalt for en aften

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi er vilde med arrangementer, der får Aalborg til at minde om en ægte international storby.

På Restaurant Fusion er omgivelserne og maden i forvejen på højt niveau, og fredag den 23. marts kan de præsentere en fuldstændig unik aften på den populære restaurant ved Havnefronten.

Kvaliteten er i højsædet, når FUSION byder op til en super gastronomisk 5 retters dinner med natklubstemming og cocktails fredag den 23. marts kl. 18.30.

Det er en såkaldt Spiritmaker Dinner hvor cocktails serveres af stjernebartenderen Alexander Jeffreys, der er hentet til Aalborg for en aften fra London.

Har opbygget high end brand i London

Alexander Jeffrey akkompagneres af sin kollega Siobhan Feeley. De har tilsammen 14 år i branchen, men arbejder nu full time på Sacred Distillery Bar i London.

Baren hører til hos Sacred Spirits Company i det nordlige London, og som blev startet af tidligere headhunter i Londons børsdistrikt Ian Hart og hans hustru Hilary i 2009.

De startede med at producere en gin for venner og bekendte, men har nu opbygget et high end brand med bl.a. gin, vodka, vermouth, Rosehip Cup (en urtet bitter a la Campari)

Sacred Spirits Company har navn efter en af hovedingredienserne i Sacred Gin Boswellia Sacra (også kaldet Frankincense).

Inspireret af en ginopskrift fra 1700-tallet, og som indeholder tolv botanicals, der udover førnævnte Frankincense blandt andet også inkluderer korianderfrø, kardemomme, kanel, lakridsrod muskatnød, kvan og selvfølgelig enebær.

Den er frisk, kraftig, men velbalanceret. Enebærret dominerer hele vejen, men er ledsaget af bla. korianderfrø og kanel, markant  og frisk citrus fra især citronskal. Sacred Gin er endestående gin til både Gin & Tonics og cocktails.

Aalborg-DJ står for afterparty

Om endnu mere erfaren i sit fag er Aalborg- ” drengen ” DJ Grey aka Morten Brask, som har været DJ, konferencier og event maker siden slutningen af 70’erne på førende steder som Tordenskiold, Rendezvous, Peter Wessell, Ambassadeur og senere Ulla T og med egne klubber i Frederikshavn, Skive, Randers og København.

Med en skøn blanding af nye og gamle hits åbner DJ Grey for musikken kl. 23.00.

Her er der fri entré.

​Praktiske oplysninger

  • Gourmetmiddag:
    * Dato: Fredag den 23. marts 2018​​
    * Tidspunkt: Kl. 18.30
    * Pris: kr. 795,- pr. person
    * Indhold: 5 retters menu inkl. velkomstcocktail og matchende cocktails til retterne.
    ​   Menuen vil blive offentliggjort indenfor kort tid

​After party/ cocktailaften med DJ Morten Brask:
​* Dato: Fredag den 23. marts 2018
​* Tidspunkt: Kl. 23.00
​* Entré: Fri
​* DJ: “DJ GREY” aka Morten Brask

Du kan læse mere og booke bord her

Populær bøfsandwich: Café Lindholm fortsætter søndagsmenu

Skrevet af: Michael Qureshi

Den populære madblogger Madfar fra Aalborg er samtidig også indehaver af Café Lindholm i Nørresundby.

De åbnede sidste år, og har for alvor taget cafédelen ved siden af Lindholm Høje Museet til et helt nyt niveau.

De seneste par uger har Café Lindholm kørt med bøfsandwich lavet på Madfars, alias Thomas Farsinsen, facon. Det har været en kæmpe succes.

God respons på bøfsandwich

Det er hver søndag de seneste uger, at der har været bøfsandwich på menuen, og den kører de foreløbig videre med.

“Der har virkelig været god respons på den, og det er vi glade for. Den kører videre her på søndag, og i næste uge præsenterer vi endnu en nyhed på frokosten. Vores drengerøvsbræt er også blevet en lille attraktion herude.

Det er en anretning efter kokkens valg med fisk/skaldyr, udvalg af pålæg og danske oste samt hjemmesyltede sager serveret med Madfars bondebrød. Den trækker også mange herned,” fortæller en glad Thomas Farsinsen til MigogAalborg.

Lindholm
Drengerøvsbræt på Café Lindholm

Serveres bøfsandwich med hele molevitten til 109 kr.

Nu på søndag serveres der igen bøfsandwich med hele molevitten, masser af brun sovs og stegte kartofler til 109 kr.

Derudover opfordrer Madfar nysgerrige til at følge med på Cafe Lindholms Facebook-side for at holde sig opdateret på, hvad de finder på til menuen i weekenderne.

Aalborg blev desværre forbigået på Top 3, da Danmarks Bedste Bøfsandwich blev for kort tid siden.

Vestre Baadelaug har i flere år ellers været en fast bestanddel af toppen, og de fik også topkarakterer igen af Danmarks Bedste Bøfsandwich. Men det var ikke nok til Top 3. Du kan læse om, hvem der laver landets bedste Bøfsandwich her

Har du set, hvem der er finalister i flere kategorier til Aalborg Awards 24. marts?

Tjek dem ud her – og du kan også selv stemme på de bedste