Mikkel har knoklet sig til tops: De sagde kokke døde som 40-årige

Skrevet af: Michael Qureshi
Mikkel Jensen fra Restaurant Rusk. Foto: Leerbech
Mikkel Jensen fra Restaurant Rusk. Foto: Leerbech

Gymnasiet var ikke noget for Mikkel Jensen. Han droppede ud efter knap to år, og havde ikke rigtig de store planer for fremtiden.

Lige indtil en vejleder spurgte ham, hvad han interesserede sig for.

”Jeg kan godt lide at lave mad,” lød svaret, og kort tid efter fandt Mikkel sig selv på et grundforløb for kokke-elever i Hjørring.

Der er sket rigtig meget, siden nu 29-årige Mikkel Jensen første gang stiftede bekendtskab med kunsten i madlavning.

Han har som køkkenchef været med til at bygge Restaurant Rusk op til at være blandt toppen af Aalborg-restauranter. Nu er han så også udtaget til det nordjyske hold, der lørdag 20. august dyster mod et stærkt København-hold i Copenhagen Cook-Off.

Her bliver det Nordjylland Vs København i gastronomi, og Mikkel Jensen er et stærkt nordjysk navn på holdkortet.

Vi skruer tiden tilbage til den noget usikre knægt, der var vild med at lave mad men ikke rigtig vidste, hvad han kunne drive det til.

Dengang blev kokke-branchen også set lidt skævt til. Faktisk var det så slemt, at Mikkel Jensen og de øvrige elever i grundforløbet nærmest blev skræmt væk, før de overhovedet stiftede bekendtskab med branchen.

”Det var sådan, at de sagde, at kokke i mange tilfælde døde som 40-årige. Så sad man og kiggede sig lidt omkring og havde et ønske om at blive lidt ældre,” husker Mikkel Jensen.

Han har faktisk sommerferie nu. Men vi sidder på Restaurant Rusk, der er sommerlukket frem til mandag i næste uge. Men Mikkel Jensen har svært ved at ligge på den lade side. Hvis tingene ikke er i orden, så har han svært ved at holde fri med god samvittighed.

Det er også den passion for faget, der har banet vejen til toppen for den dygtige kok.

Det var den første læreplads på Brøndums Hotel i Skagen, der gav det unge talent smag for kokke-faget.

”Jeg kom under vingerne på Michael Kopp Christensen og Jasper Kure. Der så jeg virkelig, hvilket engagement man skal have for at klare sig på højeste niveau i den her branche. Man skal være en ildsjæl for at klare sig. Overarbejde er ikke noget, man taler om eller hænger sig i,” fortæller Mikkel Jensen.

Han kommer fra et hjem, hvor faderen var fængselsbetjent på Kragskovhede Statsfængsel i barndomsbyen Jerup. I en periode efter gymnasiet arbejdede Mikkel Jensen faktisk i minimarkedet på fængslet, hvor han dagligt fik dødstrusler, og oplevede mange andre mærkelige ting.

Så han var vant til et råt miljø. Men det var alligevel råt og brutalt, da han rykkede fra Brøndums Hotel videre til prestigefyldte Ruths Hotel som elev.

”Ruths Hotel var virkelig min værnepligt. Man fik banket noget disciplin ind i sig, og der var da dage, hvor man nærmest var på randen af tårer og følte sig komplet uduelig. Jeg arbejdede under Michel Michaud. Han er sammen med Marco Pierre White mine to største forbilleder, men i begyndelsen var det virkelig svært at stille Michel tilfreds,” forklarer Mikkel Jensen.

Han fik dog en mentor i Kristian Kofoed, som tog ham under sine vinger, og så blomstrede Mikkel Jensen pludselig.

”Det var som om, at jeg lige skulle igennem den hårde periode, før det gik den modsatte vej. Der skete noget sammen med Kristian, og vi kørte sammen en sommersæson, hvor vi virkelig fik banket noget mad af vejen, og fra det punkt gik det kun fremad for mig,” lyder det fra den sympatiske køkkenchef.

Han nævner også selv Michel Michaud som sin største inspiration.

”Vi kom måske skævt ind på hinanden til at begynde med, men det udviklede sig til det positive, og han er en af mine største inspirationskilder i dag.”

Efter elevtiden på Ruths Hotel fulgte en dårlig oplevelse på Hotel Marselis i Aarhus, som førte Mikkel tilbage til Brøndums Hotel. Men det er lidt et tilfælde, at han pludselig havnede i Aalborg.

På en ferie med sine forældre blev Mikkel Jensen ringet op af Stefan fra Restaurant Mest. Stefan havde fået anbefalet Mikkel og bad ham starte øjeblikkeligt.

Mikkel greb chancen og kom tættere på Mest-ejerne Stefan og Mette, end de fleste ansatte gør på deres chefer.

”Det gik så stærkt, at jeg faktisk boede på en luftmadras i Stefan og Mettes stue den første måned.”

Han griner, mens han forklarer om, hvordan de fik skabt et tæt bånd ved at se en masse afsnit af Matador og drukket kaffe i spandevis.

Mikkel rykkede 25 meter længerede ned af gaden i Vestbyen i egen lejlighed, og Restaurant Mest fik sit store gennembrud med bragende succes i Aalborg.

”Det Mette og Stefan havde opbygget tog virkelig fart, da jeg blev ansat. Der var ild i skoene. I starten kunne vi kokke godt spørge lidt ind til, om der blev fyldt op om aftenen. Til sidst var det ligegyldigt. Der var fyldt hver aften. Der var travlt, og det var en megahård tid. Men Mette og Stefan er også kærlige mennesker, som var gode til at stikke en finger i jorden og invitere hjem til kaffe og boller, når det trak tænder ud på personalet.”

Det var også Mest-ejerne, som lærte Mikkel Jensen alt om at holde stramme budgetter og handle økonomisk ansvarligt.

”Det var jo lidt sådan, at på Ruths Hotel var der et frit budget. Der var masser af penge. Nede på Mest var det Mette og Stefans egne penge, man smed i skraldespanden, hvis man lavede noget møg. Jeg så, hvordan Stefan stod tidligt op for at hente billige råvarer, og ligesom agerede fornuftigt. Det gør også, at jeg præcis ved, hvad det kræver, hvis jeg en dag selv vil have mit eget spisested,” forklarer top-kokken.

Mikkel Rusk

Da Mette og Stefan skulle være forældre lukkede de Restaurant Mest. Samme lokaler blev til Restaurant Rusk med Michael Valentin og hustru Berit samt Lars Valentin i ejerkredsen.

Begyndelsen var hård og svær. Men det er langsomt blevet bygget op til en succes, og det kan også mærkes på antallet af gæster.

Mikkel Jensen står for at sammensætte menuerne, og han har en forkærlighed for nyfortolkning af gamle klassikere.

”Jeg elsker det der med at tage noget som folk kender og så lige lave det på sin egen måde. Det bliver heldigvis også taget rigtig godt imod,” forklarer han.

Han nyder også at lave mad sammen med kæresten Sofie, der faktisk er tjener på Restaurant Rusk. Men sådan var det ikke altid for Mikkel Jensen, der i dag træner en time de fleste dage om ugen og holder sig helt fit.

”I starten levede jeg af junk-food. Det blev lidt sådan, at når jeg havde fri, så orkede jeg ikke selv at lave mad. Så var det altså nemmere at bestille noget take-away. Nu elsker jeg det, og jeg laver mad hver gang vi er hjemme sammen.”

Og heldigvis nyder Mikkel Jensen også madlavningen uden for hjemmet. Et snarligt besøg på Rusk står højt på ønskesedlen her på redaktionen!

Mikkel Jensen om Copenhagen Cook-Off:

Nordjylland Vs København i Kødbyen til Food District under festivalen Copenhagen Cooking.

”Jeg ser det som en kæmpe oplevelse. Det er lidt som for en fodboldspiller, der får lov til at spille på Wembley. Det bliver megafedt at skulle stå på den store scene i Kødbyen og dyste mod nogle af landets bedste kokke.”

”Det vil være et stærkt signal at sende, hvis vi vinder. Så bliver vi sat på landkortet, og det vil nok skabe et lille jordskælv i den københavnske restaurant-branche. Det er altid København, der har løbet med overskrifterne og de fleste Michelin-stjerner. Det ville være fedt at give dem en røvfuld på deres hjemmebane.”

”Jeg synes, vi har et stærkt team. Vi har en rigtig god energi imellem os, og der er ingen tvivl om, at vi også kan bruge det her til at skabe noget dynamik omkring vores restauranter i Nordjylland. Vi er lidt Young Guns, der skal overtage stafetten fra de etablerede, og det kræver, at man kommer ind med nye impulser.”

Rusk i Aalborg
Mikkel Jensen fra Restaurant Rusk. Foto: Leerbech

Læs om Copenhagen Cook-off her:

Vild kokke-kamp: Fem nordjyske stjerne-kokke skal dyste i København

Fik du læst: 

Mandag åbner Brødrene Price i Aalborg: Sådan bliver konceptet

Brødrene Price Aalborg
Brødrene Price åbner deres restaurant i Aalborg på mandag.
Foto: PR

Bremser tidsplan: Krise udskyder åbning af Supersygehuset et halvt år

Skrevet af: Michael Qureshi

Supersygehuset i Aalborg er det største enkeltstående byggeprojekt nogensinde i Aalborg Kommunes historie.

Man har netop med stor succes haft Åbent Hospital, hvor man åbnede portene for nysgerrige aalborgensere og øvrige nordjyder.

Her kunne tusinder af gæster se det imponerende byggeri i fuldt flor og komme helt tæt på projektet.

Men en større krise er nu blusset op, og får store konsekvenser for åbningen af Universitetshospitalet.

Må udskydes et halvt år

Det nye hospital er hårdt ramt af, at totalleverandøren ikke har leveret det fornødne el-projekt. Dermed er der udsigt til at udskyde åbningen i et halvt år.

Det skriver Nordjyske tirsdag.

Målet var, at Supersygehuset skulle stå klar i slutningen af 2020, men nu ser det ud til, at det først bliver i foråret 2021.

“Vores totalrådgiver har ikke leveret et bygbart el-projekt, så entreprenøren kan komme til at trække kabler, og hvad de nu ellers skal.

Det kan få betydning for økonomien, når der skal betales løn til håndværkere, som bare står og venter på at komme i gang,” siger regionsrådsformand Ulla Astman til Nordjyske.

Byggeriet består bl.a. af to sengetårne og når op i ni etagers højde. Hertil kommer en helikopterplatform på taget af det sydlige sengetårn, hvorfra der er direkte elevatoradgang til operations- og behandlerafsnit nedenunder.

 

Stor udvidelse på plads: Sådan bliver det nye Gigantium

Skrevet af: Redaktionen
Illustration: Kjær & Richter
Illustration: Kjær & Richter

Det har længe været en del af planen, og nu er tingene endelig på plads.

Til foråret begynder den planlagte udvidelse af Gigantium i Aalborg, som omfatter en 4.300 kvadratmeter stor tilbygning med hal- og fitnessfaciliteter.

Man får bl.a. et stort træningsområde, som vil være attraktivt for alle dem, der bor i området omkring Gigantium.

Aalborg-entreprenøren TL BYG har sikret sig totalentreprisen på det omfattende projekt på tre etager.

Den ikoniske hal danner rammen om en række af Aalborgs største sportsbegivenheder som hjemmebane for både Aalborg Håndbold og Aalborg Pirates.

Nu skal Gigantium udvides med en stor tilbygning på 4.300 kvadratmeter fordelt på tre etager, så endnu flere aalborgensere kan få glæde af faciliteterne.

Illustration: Kjær & Richter

Aalborg-virksomhed valgt til opgaven

Aalborgvirksomheden TL BYG, der blandt andet står bag opførelsen af Musikkens Hus og renovering af Kunsten Museum of Modern Art, er valgt som totalentreprenør på byggeriet.

“Den stigende interesse for Aalborg Øst skaber en øget efterspørgsel på Gigantiums faciliteter, der i forvejen er underlagt et enormt pres.

Der er behov for mere kapacitet, og vi glæder os til at komme i gang med projektet, som opgavemæssigt passer rigtig godt til vores kernekompetencer,” lyder det fra Jens Nielsen, salgsdirektør i TL BYG, der er valgt som totalentreprenør på det omfattende projekt.

Gigantium får ny hovedindgang

Tilbygningen placerer sig på sydvestsiden ved den eksisterende atletik- og idrætshal og skal blandt andet rumme to sammenhængende sportshaller med tilhørende omklædningsfaciliteter, et stort træningsområde, konference- og mødelokaler samt behandlerrum og toiletfaciliteter.

Udvidelsen omfatter desuden en ny hovedindgang og ankomstområde mod syd.

Illustration: Kjær & Richter

“Det er helt afgørende, at den nye tilbygning udarbejdes med en arkitektonisk samhørighed for at skabe en naturlig synergi med det eksisterende Gigantium.

Materialerne er derfor nøje udvalgt til de indendørs faciliteter og facadebeklædning, så hallen fremstår som en samlet enhed,” siger Jens Nielsen.

 Facaden på de nye halbygninger opdeles i felter med perforende sinusplader og glatte metalplader, der skaber et dynamisk, visuelt udtryk afhængigt af vind og vejr.

Første spadestik til Gigantiums tilbygning bliver taget i foråret 2020, og projektet skal afleveres i efteråret 2021.

Gode tilbud, kage og bobler: Magasin fejrer 1 års fødselsdag med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

På fredag den 20. september er det et år siden, at Magasin vendte retur til Aalborg.

Det berømte stormagasin åbnede igen dørene til deres mondæne shopping-omgivelser i det nye Friis Shoppingcenter, og nu er det tid til at fejre et års fødselsdagen.

Det bliver fejret med et brag af en fødselsdagsfest hele dagen med gode tilbud, bobler, konkurrencer, uddeling af gavekort og meget mere.

Aalborgenserne har taget så godt imod stormagasinet, at det nu skal fejres med manér.

Aktiviteter hele dagen

Allerede fra i dag er festlighederne indledt, hvor der hele ugen vil være masser af gode tilbud i Mad&Vin i Magasin.

På selve fødselsdagsdatoen den 20. september går det for alvor løs med aktiviteter i hele åbningstiden fra kl. 10-19.

På dagen kan du blandt andet starte med fødselsdagskage i Lagkagehuset fra kl. 10-11, og der vil også være mulighed for at deltage i en konkurrence om et gavekort til en personlig shopper, hvor du også får et gavekort på 2.500 kr.

Du kan få lavet huller i ørene hos Pilgrim, og fra kl. 12-17 vil der blive uddelt gavekort på 100 kr. ved indgangen.

Derudover vil der fra kl. 15-18 være et lykkehjul med lækre præmier samt delikate smagsprøver.

Første år er gået over al forventning

Store Manager i Magasin Tina Mikkelsen glæder sig over den forrygende start:

“Det første år er gået over al forventning, og vi er enormt glade for, at aalborgenserne har givet os en så god start.

Udover at borgerne i Aalborg har vist stor opbakning til vores fysiske butik, har det i den grad også gavnet vores onlinesalg i Nordjylland.

Det vil vi selvfølgelig gerne fejre med alle, der har lyst til at kigge forbi på fødselsdagen,” siger hun.

Magasins Store Manager i Aalborg, Tina Mikkelsen

Har fået en personal lingeri-shopper

Magasin i Aalborg har i løbet af det første år haft stort fokus på at gøre dét ekstra og skabe oplevelser for kunderne.

Deres personlige shoppere har blandt andet været meget populære i det nordjyske, og derfor har Magasin også udvidet med en lingeri-shopper.

På selve fødselsdagen lancerer de også deres nye duftkoncept, som giver kunderne mulighed for at få en times konsultation med en uddannet duftekspert, der hjælper dem med at finde deres helt personlige duftgarderobe.

“Vi har fra start slået os fast på at skabe ultimative købsoplevelser, hvor vi skal tilbyde det mere i form af events, talks og anderledes oplevelser.

Senest har vi afholdt et udsolgt beauty-event i samarbejde med Eurowoman, og det er blandt andet den slags oplevelser, vi fortsat gerne vil forkæle vores kunder med i Aalborg,” lyder det fra Tina Mikkelsen.

Den gode start har også gjort, at Magasin i løbet af året har udvidet med flere koncepter, som Lagkagehuset, Coffee Ten og en attraktiv terrasse.

I løbet af denne uge vil Magasin desuden løfte sløret for endnu flere gode tilbud.

Programmet for fødselsdagsfest fredag d. 20. september

Kl. 10-11: Få fødselsdagskage i Lagkagehuset.

Kl. 10-12: I Goodie Appen kan du få en gratis tapas tallerken m. serano hos Coffee Ten.

Kl. 10-19: Deltag i konkurrencen om 2500,- og en Personlig Shopper i Magasin

Kl. 10-19: Via Goodie Card appen kan du få en lille softice hos Is à Bella

Kl. 10-19: Køb en kaffe hos Coffee Ten og få et gratis termokrus fra Bodum.

Kl. 10-19: Du får 4 poser Magasin kaffe til 110,- Spar 130,-.

Kl. 11-18: Få lavet hul i ørerne hos Pilgrim for 50,-

Kl. 12-17: Vi uddeler gavekort á 100,- ved indgangen.

Kl. 13-19: Masser af smagsprøver fra blandt andet Hr. Skov, Nicholas Vahé, Coffee Ten, Magasin kaffe og mange flere.

Kl. 15-18: Med en Goodie App kan du prøve lykkehjulet og vinde masser af lækre præmier.

15-16 – Få fødselsdagsboller i Lagkagehuset.

Kl. 15 – 18: Køb en taske fra DAY et og få brodereret personlige initialer på. Gaver til de første 50 købende kunder.

Kl. 15-18: Der er popcorn til alle børn, og du kan få en Bakito gymnastikpose via din Goodie App.

Kl. 15-18: Besøg H.J. Hansens Gin Bar i herretøjsafdelingen
og meget meget mere…

Magasin har oprettet en Facebook-begivenhed på fødselsdagen, der løbende opdateres frem mod fredag.

Tjek den ud her