Du bliver aldrig kok: Nu har Søren fra Fusion fået det sidste ord

Skrevet af: Michael Qureshi
Søren Birch fra Fusion
Foto: Leerbech
Søren Birch fra Fusion Foto: Leerbech

”Jeg var en pisseringe kokke-elev i to år.”

Det er klar tale fra en af Nordjyllands skarpeste gourmet-kokke i dag. Han lægger ikke fingre imellem.

Søren Birch sikrer som køkkenchef et topniveau på Fusion, der gør restauranten til en af Aalborgs allerbedste.

Han har arbejdet på anerkendte Dragsholm Slot i Nordsjælland, og senest er han blandt de fem udvalgte top-kokke, der skal repræsentere Nordjylland i den gastronomiske dyst mod København 20. august.

Det er i det hele taget kun gået en vej for den 26-årige kok, der har været i faget, siden han var 15 år. For han lægger ikke selv skjul på, at han var alt for ung og umotiveret, da han begyndte i branchen.

”Jeg startede faktisk som elev på et sted i Frederikshavn. Efter kort tid bad de mig om at finde på noget andet at lave. Du bliver aldrig kok, lød meldingen fra dem. Men igen hvad ved man som 15-årig?

Jeg var nok bare for umoden til det miljø på det tidspunkt. Men det var ligesom også det, der fik mig til at tænke, at det skal fandme være løgn. Jeg ville vise over for alle andre, at jeg godt kan lave mad.”

Søren Birch taler roligt, mens han kigger ud af de store panorama-vinduer på Fusion, der har en af de flotteste udsigter blandt alle Aalborgs restauranter.

Det er tydeligt, at han hviler i sig selv. Han har nået et niveau, som han end ikke drømte om at nå, da han igen røg i lære efter ”fyresedlen” i Frederikshavn. Denne gang på San Giovanni i Aalborg.

”Der er mange kokke, der har den der fine historie med, at deres forældre gik op i god mad og vin, og de derigennem fik passionen for mad. Det billede er langt fra min historie. Jeg har knoklet min røv i laser de sidste elleve år.

På San Giovanni mødte vi måske klokken 14.00 om eftermiddag og gjorde rent efter lukketid frem til halv to om natten. Jeg tror, at jeg nåede at sige op to gange, men Anders, der er køkkenchef dernede den dag i dag, overtalte mig hver gang til at blive. Det er jeg så pænt glad for, at han gjorde,” husker Søren Birch tilbage til de unge kokkeår.

Fusion Aalborg

Det var en klassekammerat på kokke-skolen, der satte gang i inspirationen hos den nytænkende Søren Birch.

”Jeg kom i klasse med Daniel, der er på Musikkens Hus i dag. Han var i lære på Kong Hans i København, og der så jeg så lidt af, hvad han rendte rundt og lavede derovre. Det var en kæmpe inspiration, og jeg begyndte lidt at fordybe mig i selve kunsten i at lave mad. Jeg læste mange bøger, og i en ferie tog jeg til København, hvor jeg arbejdede gratis for Bo Bech på Geist i København,” fortæller Birch, der kommer fra den lille nordjyske by Flauenskjold.

Opholdet på den kendte tv-kok Bo Bechs toprestaurant gav blot Søren Birch endnu mere blod på tanden.

”Dengang var der en hel verden til forskel på at lave mad i Jylland og København. Det kunne slet ikke sammenlignes. Der er vi kommet langt bedre med nu. I Jylland skulle det bare fylde noget. Bo Bech lavede simpel mad. Det kunne være en trøffelcreme med et flækket blomkål ovenpå. Tænk hvis man havde serveret det for en nordjyde for seks-syv år siden, haha.”

I 2010 fik Søren Birch så job på Fusion første gang. Og han sørger for at minde os om, hvem der var elev under ham på det tidspunkt. Nemlig Nordjyllands teamchef Mads Hyllested, der blandt andet har været på Michelin-restauranten Søllerød Kro. Nu har Hyllested den populære nyskabelse Applaus.

”Det er vigtigt lige at få med her i artiklen, at Mads var elev,” siger Søren og driller sin gode ven.

Vores “Fusion Lunch” med sushi og lune retter ?

A photo posted by Restaurant Fusion (@restaurantfusionaalborg) on

Det var på Fusion, han arbejdede sammen med køkkenchefen Dan Cassebaum, der nærmest var forud sin tid i Aalborg.

”Dan var vanvittig dygtig. Han havde været på Søllerød Kro og alle de store steder. Han kom med noget helt nyt, og det var også en af grundene til, at Fusion fik den blændende start i Aalborg. Sammen med Vihn (Fusions ejer) var de et godt team. Vihn er sindssygt dygtig til smag, og Dan er meget kreativ. Jeg lærte ekstremt meget i den periode, som jeg tog med mig.”

I kokkebranchen er det ganske normalt, at man hopper lidt rundt mellem stederne. Turen for Søren Birch gik til La Cantina som er San Giovannis gourmet-del, og så gav han alt, hvad han havde i sig i et år på Dragsholm Slot på Sjælland.

På Dragsholm Slot arbejdede han under Claus Henriksen, og her udviklede Søren Birch sig kolossalt på alle fronter som Masterchef.

“Claus er en af de allerbedste, jeg har lært af. Han kan noget, som ikke mange andre i Danmark kan. Han skubbede yderligere til min udvikling, hvor jeg rykkede mig helt vildt. På Dragsholm Slot høstede vi vores grøntsager ved en bonde, der hedder Søren Wiuff. Vi var ude og plukke urterne til menuen 30 minutter, før service startede. Dragsholm er virkelig et magisk sted.”

”Når du har kørt en sommer på Dragsholm Slot, hvor du har 200 gæster til en frokost, og du kun har en grill at lave maden på, så eksisterer ordet stress ikke længere oppe i dit hoved derfra. Der lærte jeg virkelig det med at have et overblik. Jeg knoklede fra morgen til aften. Jeg følte lidt, det var min eneste chance for at prøve mig af derovre, før min søn Emil skulle starte i skole,” forklarer Søren Birch.

Cirklen sluttede lidt for Aalborg-kokken, da han i december sidste år vendte tilbage til Fusion. Nu er presset på hans skuldre hver eneste aften for at sørge for, at samtlige gæster går derfra med en unik oplevelse.

”Det handler om at give folk en oplevelse. Mange har måske sparet op i længere tid for at få råd til at komme herned, så skal det helst også være noget ud over det sædvanlige. Alle kan stege en bøf og koge en kartoffel, men kommer man herned, bliver man lidt rykket rundt i manegen,” siger Birch og uddyber.

”Hvis jeg vil give maden noget fedme med noget salt, så skal der ikke bare hældes salt ud over. Så bruger jeg saltede og dehydrede æggeblommer ovenpå. Vi bruger lang tid på at planlægge og skabe en stor madoplevelse for gæsterne.”

Han mener også, at Aalborg er kommet godt med på, at gourmet-restauranterne kan have deres plads i byen.

”Det er godt, at der er kommet langt flere valgmuligheder. Det er jo ikke alle, der har lyst til at spise på Flammen, og jeg synes, at der er kommet gode alternativer. Folk er ikke bange for at bruge penge. Vi har unge mennesker, der kommer her og drikker champagne og fyrer den af med seks retter. Men det kræver også, at vi i køkkenet leverer hver gang,” siger Søren Birch.

I fritiden beskriver han sig selv som en ganske almindelige familiefar. Kæresten er også kok på den nystartede Brdr. Price på C.W. Obels Plads. Men det er Søren, der oftest laver maden derhjemme.

”Den slås vi ikke så meget om. Vi får ofte meget let mad som tartar. Både fordi det smager godt, men også fordi det er hurtigt at lave. Og så tager vi ofte i skoven og plukker urter, som jeg så tager med herned på Fusion og bruger på maden,” siger Søren Birch med et smil.

Søren om Copenhagen Cook-off – Nordjylland Vs København

”Vi skal give det bedste, vi har i os. Det er ikke en hyggedag. Jeg river ikke en dag ud af kalenderen, hvor jeg i stedet kunne være her og arbejde på Fusion. Vi tager over med den ene formål. At besejre københavnerne.”

”Vinder vi, er der en masse prestige i det. Signalværdien vil være klar, at Nordjylland er kommet meget mere med på gastronomi-delen. Vi får noget fokus på Nordjylland, når nu der ikke er seriøse anmelderen, der vil tage herop til Aalborg og prøve restauranterne.”

Nordjylland topkokke Aalborg
De fem dygtige kokke der skal repræsentere Nordjylland. Fra venstre Mikkel Jensen (Rusk), Frederik Martinsen (Svinkløv), Mads Hyllested (Applaus), Simon Emil Christensen (Fyrklit), Søren Birch (Fusion)
Foto: Leerbech

MigogAalborg.dk er stolte over at være mediepartner for det nordjyske hold, der sendes afsted til dysten i København. Vi vil de kommende fire uger sætte stor fokus på eventet, som vi ser som et stort skridt i retning af den eksplosive udvikling der er på den gastronomiske kvalitet i Aalborg og i resten af Nordjylland.

SAMARBEJDSPARTNERE

Kruse Development (arrangør)

Nordjyske Restauranter

Visit Nordjylland

Visit Aalborg

Food College

UCN

Food Organisation

MigogAalborg.dk

Gastromand.dk

Møllers Fiskeeksport

AB catering

Fik du læst baggrunden for dysten i København?

Vild kokke-kamp: Fem nordjyske top-kokke skal dyste i København

To interviews med profilerne på Nordjyllands mandskab

Mikkel Jensen fra Rusk

Rusk i Aalborg
Mikkel Jensen fra Restaurant Rusk. Foto: Leerbech

Mikkel har knoklet sig til tops: De sagde kokke døde som 40-årige

Mads Hyllested fra Applaus

Applaus i Aalborg
Mads Hyllested er anfører for Team Nordjylland i Copenhagen Cook-off. Foto: Leerbech

Mads er anfører for Nordjylland: Han er manden bag hotte Applaus

Nordjylland skal møde et stærkt hold fra København med Michelin-stjerner

Casper i Aalborg
Casper Sobczyk har stor succes med Søren K i Diamanten. Han er teamchef for København.

Stærk modstand venter Nordjylland: To Michelin-restauranter med i dysten

Det lysner for Havnebadet: Så mange rotter er røget i fælden

Skrevet af: Michael Qureshi
Havnebadet
Havnebadet

Midt i den varmeste sommer de fleste af os kan mindes, så var det virkelig surt, da Aalborg Kommune for 10 dage siden måtte lukke Havnebadet ved havnefronten.

Årsagen var, at der var konstateret rotter i Havnebadet, og derfor måtte man øjeblikkeligt lukke det ned. I forvejen i en periode hvor det var mærkbart, at folk foretrækker at bade i det nye hippe Vestre Fjordpark.

Rotter er gået i fælden

Nu lysner det dog lidt for det trængte Havnebad. Fem rotter er fanget siden fredag blandt andet fire rotteunger. Så nu håber man hos Aalborg Kommunes indsatshold, at man kan slippe af med de møgirriterende dyr.

“Der er fanget fem rotter siden fredag, og vi skal have mindst tre dage uden rotteaktivitet, og derefter skal alt rengøres. Så der er hurtigt gået en uge, før vi åbner igen, siger Torben Nygaard Petersen, teamkoordinator ved BorgerMiljø i Aalborg Kommune, til TV2 Nord.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der har anbefalet lukningen, og rotterne blev opdaget i trappetårnet.

Jagter du lejebolig? Her bor du tæt på midtbyen for under 6.000 kr.

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Uddannelsesinstitutterne offentliggør snart, hvilke studerende som er kommet ind på deres uddannelser, og snart vil flere søge efter en ny bopæl.

Lejemarkedet kan være ugennemsigtigt og ofte uoverskueligt, og som kommende lejer har man ofte lagt sig fast på et budget på huslejen.

Studerende ønsker at få så meget for pengene som mulig, og der er i øjeblikket flere lejeboliger til leje for under 6.000 kroner måneden.

Lejelejligheder for under 6.000 kr.

Vi har samlet fem lejelejligheder, hvor du kan bo tæt på midtbyen for under 6.000 kr. i husleje.

Alle lejlighederne er beliggende i hjertet af Aalborg med få minutters gang ind til det pulsende byliv.

Tjek dem ud herunder – og find dem i BoligSwipe. Husk med MigogAalborgs BoligSwipe kan du finde lejeboliger helt uden gebyrer og skjulte abonnementer.

  • Christiansgade – 50 m2 – 2 værelser – Husleje: 4.455 kr. – Overtagelse: 1 september. Se den her.
  • Rosenlundsgade – 55 m2 – 2 værelser – Husleje: 3.644 kr. – Overtagelse: 1. oktober. Se den her.
  • Borgergade – 74 m2 – 2 værelser – Husleje: 5.398,75 kr. – Overtagelse: 1 oktober. Se den her.
  • Reberbansgade – 54 m2 – 2 værelser – Husleje: 5.305 kr. – Overtagelse: 1 august. Se den her.
  • Langelandsgade – 69 m2 – 2 værelser – Husleje: 5.361 kr. – Overtagelse: 1 oktober. Se den her.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

 

Turist på hjemmebane: Oplev Nordjylland på en helt ny måde

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: VisitNordjylland
Foto: VisitNordjylland

Sommeren er over os, og selvom mange af os vælger at drage enten udenlands eller til andre regioner i det danske kongerige, så har Nordjylland også masser af byde på i løbet af sommeren.

Vi har samlet nogle bud på, hvordan du kan komme tættere på Aalborg og Nordjylland i løbet af sommeren.

Der er nemlig masser af aktiviteter, hvor du kan blive klogere på både nordjysk mad, de nordjyske byer og ikke mindst den stolte historie i regionen.

Kom tættere på … nordjysk mad

Her på redaktionen kan vi tydeligt mærke hvordan det gastronomiske miljø i Nordjylland virkelig bevæger sig i en spændende retning i disse år.

Mange restauranter har også et stort fokus på brugen af lokale råvarer, og her i regionen er vi heldigvis beriget med mange fantastiske råvarer – både på jorden, i havet og på fjorden.

I løbet af sommeren og det tidlige efterår topper mange af dem rent smagsmæssigt og det betyder masser af unikke muligheder for at smage på de lækre råvarer, som Nordjylland kan byde på.

Vi har samlet de bedste nedenfor.

Hirtshals Fiskefestival: 2.-4. august på havnen i Hirtshals


Festival kan være meget andet end musik, fest og glade dage på eksempelvis Nibe Festival.

I Hirtshals har man (selvfølgelig) lavet sin helt egen fiskefestival, som er tre dage fuld af aktiviteter for store og små.

Du kan blandt andet se frem til havnerundfarter, konkurrencer, fiskeauktioner, smagsprøver, fiskebuffet – og selvfølgelig live-musik og fest lørdag aften.

Du kan læse mere her.

Læsø Jomfruhummerfestival: 4. august i Østerby på Læsø


Man kan ikke sige Læsø uden at sige jomfruhummer, og den har selvfølgelig også sin helt egen festival på den hyggelige ø.

Det er 15. gang, at festivalen løber af stablen, og man kan blandt andet se frem til kokkekonkurrencen Den Gyldne Jomfruhummerklo, hvor danske topkokke fra hele landet dyster.

Pladsen er fyldt med boder fra de lokale restauranter, og der er også mulighed for at kaste sig over Humdogs og Hummertapas.

Derudover kan du komme ind og se Læsø Fiskeindustris produktionslokaler og komme ombord i en vaskeægte Jomfruhummertrawler.

Læs mere her.

Foto: Visit Læsø

Østers og muslingepremiere: 13. oktober på Mors


Her i Nordjylland har vi nogle af de bedste muslinger og østers i verden og den årlige sæsonstart markeres med en festlig dag på havnen i Nykøbing Mors lørdag den 13. oktober k. 13-17.

Som om undskyldningen for at mæske sig i østers og muslinger ikke er nok, kan du også se frem til at overvære Danmarksmesterskabet i østersåbning og champagne-sabling.

Læs mere her.

Skagen Food & Design Market: 24.-25. august i Den Gamle Auktionshal


Skagen og sommer. Så bliver det ikke bedre. For 13. år i træk inviterer de tilmed gastronomiglade gæster fra både ind- og udland til Skagen Food & Design Market i Den Gamle Auktionshal på Skagen Havn.

Der kommer nordiske fødevareproducenter som viser, fortæller og byder på smagsprøver på unikke produkter i den hyggelige auktionshal i Skagen.

Glæd dig til at smage på alt fra fisk, skaldyr, ost, chokolade, nyslynget honning og meget, meget mere.

Læs mere her.

Foto: ToppenAfDanmark

Kom tættere på … nordjysk historie

Nordjylland har en stolt historie, og der er næsten uanede muligheder for at blive klogere på regionen på de mange museer, som findes i Nordjylland. Få overblikket her.

Vikingetiden har en helt særlig plads i den nordjyske historie, og i regionen har vi både grav- og bopladserne på Lindholm Høje, Vikingecenter Fyrkat ved Hobro og Sebbersund Vikingeby.

To store højdepunkter i løbet af sommeren er Vikingemarkedet Sildehagen ved Hobro fra 4.-5. august og Vikingedagene på Aggersborg fra 25.-26. august. Her kan både børn og voksne blive klogere på livet som viking – og du får muligheden for både at arbejde, slås, spise, drikke og more dig som en ægte viking!

Sommeren byder også på rigtig fine muligheder for at blive klogere på de mange nordjyske byer til fods. Vi har samlet vores bud på spændende byvandringer i løbet af sommeren nedenfor.

Byvandring i Lønstrup


Der er mange perler i Nordjylland, men Lønstrup har bare noget helt særligt over sig. Byen er nærmest bygget ind i klitterne, og dens fascinerende historie har du mulighed for at komme endnu tættere på henover sommeren.

Du vil høre nærmere om bådepladsen, fiskeriet, strandinger, sandflugten, naturkatastrofen. bækslugten og rigmandsvillaerne på bakketoppen og om byens udvikling mod turisme.

Foto: VisitNordjylland

Tidligere arkitekt Allan Normann Sørensen serverer historierne med et glimt i øjet og på lun vendelbovis.

Deltagelse er gratis. Turen varer ca. 1½ time. Mødested: Redningshuset ved bådepladsen i Lønstrup

Læs mere her.

Byvandring i Hals


Historien om Hals er mere end 1000 år gammel, og der fortælles lidt om det hele og mest om Hals under den tyske besættelse, når museet inviterer på historiske byvandringer fire gange hen over sommeren.

Glæd dig til at blive klogere på Hals Skanse, Hals i vikingetiden og altså ikke mindst Hals under besættelsen. Byvandringen varer 1,5 time og koster 60 kr.

Du kan læse mere om arrangementerne her.

Foto: VisitNordjylland

Byvandring i Mariager


Mariager er kendt som Rosernes By, og det er også et imponerende syn af alverdens roser, der møder dig, når du besøger en af Nordjyllands mest interessante byer.

Mariager har en spændende historie som Danmarks mindste købstad, og derudover er byen postkort-smuk med den idylliske bymidte med brostensbelagte gader og de smukke bindingsværkshuse.

Det har du muligheden for at opleve i løbet af sommeren, hvor der er flere guidede gåture rundt omkring i byen.

Du kan blandt andet komme på en guidet byvandring, hvor du får alle historierne om kirken, klosteret og købstaden. Kan du ikke få nok af roser, kan du selvfølgelig også tage en guidet tur i Rosenhaven i Mariager, hvor der både er unikke fotomuligheder og en duft uden lige.

Læs meget mere lige her.

Foto: VIsitMariagerfjord

Byvandringer i Skagen


Man kan ikke sige nordjysk sommer uden at tænke på Skagen. Den er et yndet turistmål for både danske og udenlandske turister.

Udover den lækre mad og den hyggeligste stemning i Danmarks nordligste by kan du også gå et spadestik dybere og blive klogere på den utrolige historie, som hører til byen.

Foto: ToppenAfDanmark

Du kan blandt andet tage på tur i Gammel Skagen, hvor du hører om Skagenshusene og om bydelens fascinerende historie.

Hvis du er mere fascineret af de mange bunkere, som ligger ved Skagen, kan du tage på Bunkertur på Sønderstrand, hvor du finder ud af, hvorfor de ligger lige der – hvad de er blevet brugt til, og ikke mindst hvorfor de blev brugt sådan.

Derudover kan du også tage På tur i digternes fodspor, hvor du kan høre fascinerende historier om H.C. Andersen og Karen Blixen.

Historiske Havnevandringer


Aalborg Festivals kommer til at byde på en masse begivenheder, men der bliver også rig mulighed for at komme endnu tættere på Aalborg som by. Aalborg Stadsarkiv afholder nemlig to havnevandringer den 16. august og den 21. august.

Den første har broerne over Limfjorden som tema.

Turen starter ved Spritten med fortællingen om industriens udflytning fra midtbyen og Vestbyens opkomst, fortsætter over Kulturbroen/Jernbanebroen.

Herefter følger man Nørresundbys Havnefront til Limfjordsbroen, som fylder 85 år i år. Undervejs fortælles om områdets historie og udpeges spor, der kan identificeres, trods området er ændret til ugenkendelighed med nybyggeri i de seneste år.

Læs mere her.

Foto: Aalborg Stadsarkiv

Den anden havnevandring har fokus på Aalborg Havnefront.

Fra Limfjordsbroen i vest til Østre Havn i øst har Aalborgs havnefront ændret sig til ukendelighed gennem de seneste ti-femten års forandringer og nybyggerier.

Men før den udvikling var havnen på samme strækning Aalborgs livsnerve. Fra den oprindelige åhavn ved Østeraa til industrihavn med passagertrafik, kullager, kvægtorv, siloer, skibsværft og meget andet har området været afgørende for byens udvikling.

På byvandringen langs havnefronten kan man i dag kun se spor af den tidligere havn hist og her, men hvis man har blik for samspillet mellem det gamle og det nye, kan der stadig aflæses og fortælles om den dynamiske udvikling, Aalborg har været igennem frem til i dag.

Læs mere her.

Kom tættere på … Aalborg

I Aalborg er der også masser af muligheder for at se byen fra en helt ny vinkel. Vi har samlet et par gode bud på oplevelser du ikke må gå glip af denne sommer.

Aalborg Tours


Hos Aalborg Tours er der fokus på en lokal og personlig oplevelse, hvor der er rigtig fine muligheder for at lære Aalborg bedre at kende.

Mulighederne er mange med Aalborg Tours. Vi kan især anbefale Aalborg Bike Tour, som også er en af mest populære ture. Her ser man byen på to hjul. Derudover har de også Food Tour, Street Art Tour, Grand Tour, Walking Tour og Under Besættelsen tour.

Læs mere om Aalborg Tours her.

Havnerundfart


I Aalborg er vi meget stolte af vores placering ved Limfjorden, så hvorfor ikke nyde en havnerundfart, hvor du ser alle Aalborgs fine bygninger fra et helt nyt perspektiv.

Man kan vælge mellem Mini Havne Cruise på 30 minutter, Havne Cruise på 1 time, Den Store Havne Cuise på 1,5 time samt Aftenturen på 2 timer.

På aftenturen kan man medbringe mad og drikke, for undervejs smider skipperen ankeret, så man kan sidde på Fjorden og nyde maden og ikke mindst udsigten til Aalborgs Havnefront.

MS Kysten sejler fra Strandvejen, lige ved Limfjordsbroen. Du kan se tider og priser her.

GoBoat – vær din egen kaptajn


Hvis du hellere vil være din egen kaptajn, er det også en mulighed i Aalborg.

GoBoat er placeret lige ved Limfjordsbroen, og herfra kan du sejle på eventyr i Limfjorden. Bådene er el-drevet med solceller og på båden er der installeret et bord, så du kan nyde mad og drikke undervejs.

Et lille ekstra tip: Ved bestilling på nettet, kan du tilvælge drikkevarer, så det hele står klar, når du ankommer.

Læs mere om priser og bestilling her.