Du bliver aldrig kok: Nu har Søren fra Fusion fået det sidste ord

Skrevet af: Michael Qureshi
Søren Birch fra Fusion
Foto: Leerbech
Søren Birch fra Fusion Foto: Leerbech

”Jeg var en pisseringe kokke-elev i to år.”

Det er klar tale fra en af Nordjyllands skarpeste gourmet-kokke i dag. Han lægger ikke fingre imellem.

Søren Birch sikrer som køkkenchef et topniveau på Fusion, der gør restauranten til en af Aalborgs allerbedste.

Han har arbejdet på anerkendte Dragsholm Slot i Nordsjælland, og senest er han blandt de fem udvalgte top-kokke, der skal repræsentere Nordjylland i den gastronomiske dyst mod København 20. august.

Det er i det hele taget kun gået en vej for den 26-årige kok, der har været i faget, siden han var 15 år. For han lægger ikke selv skjul på, at han var alt for ung og umotiveret, da han begyndte i branchen.

”Jeg startede faktisk som elev på et sted i Frederikshavn. Efter kort tid bad de mig om at finde på noget andet at lave. Du bliver aldrig kok, lød meldingen fra dem. Men igen hvad ved man som 15-årig?

Jeg var nok bare for umoden til det miljø på det tidspunkt. Men det var ligesom også det, der fik mig til at tænke, at det skal fandme være løgn. Jeg ville vise over for alle andre, at jeg godt kan lave mad.”

Søren Birch taler roligt, mens han kigger ud af de store panorama-vinduer på Fusion, der har en af de flotteste udsigter blandt alle Aalborgs restauranter.

Det er tydeligt, at han hviler i sig selv. Han har nået et niveau, som han end ikke drømte om at nå, da han igen røg i lære efter ”fyresedlen” i Frederikshavn. Denne gang på San Giovanni i Aalborg.

”Der er mange kokke, der har den der fine historie med, at deres forældre gik op i god mad og vin, og de derigennem fik passionen for mad. Det billede er langt fra min historie. Jeg har knoklet min røv i laser de sidste elleve år.

På San Giovanni mødte vi måske klokken 14.00 om eftermiddag og gjorde rent efter lukketid frem til halv to om natten. Jeg tror, at jeg nåede at sige op to gange, men Anders, der er køkkenchef dernede den dag i dag, overtalte mig hver gang til at blive. Det er jeg så pænt glad for, at han gjorde,” husker Søren Birch tilbage til de unge kokkeår.

Fusion Aalborg

Det var en klassekammerat på kokke-skolen, der satte gang i inspirationen hos den nytænkende Søren Birch.

”Jeg kom i klasse med Daniel, der er på Musikkens Hus i dag. Han var i lære på Kong Hans i København, og der så jeg så lidt af, hvad han rendte rundt og lavede derovre. Det var en kæmpe inspiration, og jeg begyndte lidt at fordybe mig i selve kunsten i at lave mad. Jeg læste mange bøger, og i en ferie tog jeg til København, hvor jeg arbejdede gratis for Bo Bech på Geist i København,” fortæller Birch, der kommer fra den lille nordjyske by Flauenskjold.

Opholdet på den kendte tv-kok Bo Bechs toprestaurant gav blot Søren Birch endnu mere blod på tanden.

”Dengang var der en hel verden til forskel på at lave mad i Jylland og København. Det kunne slet ikke sammenlignes. Der er vi kommet langt bedre med nu. I Jylland skulle det bare fylde noget. Bo Bech lavede simpel mad. Det kunne være en trøffelcreme med et flækket blomkål ovenpå. Tænk hvis man havde serveret det for en nordjyde for seks-syv år siden, haha.”

I 2010 fik Søren Birch så job på Fusion første gang. Og han sørger for at minde os om, hvem der var elev under ham på det tidspunkt. Nemlig Nordjyllands teamchef Mads Hyllested, der blandt andet har været på Michelin-restauranten Søllerød Kro. Nu har Hyllested den populære nyskabelse Applaus.

”Det er vigtigt lige at få med her i artiklen, at Mads var elev,” siger Søren og driller sin gode ven.

Vores “Fusion Lunch” med sushi og lune retter ?

A photo posted by Restaurant Fusion (@restaurantfusionaalborg) on

Det var på Fusion, han arbejdede sammen med køkkenchefen Dan Cassebaum, der nærmest var forud sin tid i Aalborg.

”Dan var vanvittig dygtig. Han havde været på Søllerød Kro og alle de store steder. Han kom med noget helt nyt, og det var også en af grundene til, at Fusion fik den blændende start i Aalborg. Sammen med Vihn (Fusions ejer) var de et godt team. Vihn er sindssygt dygtig til smag, og Dan er meget kreativ. Jeg lærte ekstremt meget i den periode, som jeg tog med mig.”

I kokkebranchen er det ganske normalt, at man hopper lidt rundt mellem stederne. Turen for Søren Birch gik til La Cantina som er San Giovannis gourmet-del, og så gav han alt, hvad han havde i sig i et år på Dragsholm Slot på Sjælland.

På Dragsholm Slot arbejdede han under Claus Henriksen, og her udviklede Søren Birch sig kolossalt på alle fronter som Masterchef.

“Claus er en af de allerbedste, jeg har lært af. Han kan noget, som ikke mange andre i Danmark kan. Han skubbede yderligere til min udvikling, hvor jeg rykkede mig helt vildt. På Dragsholm Slot høstede vi vores grøntsager ved en bonde, der hedder Søren Wiuff. Vi var ude og plukke urterne til menuen 30 minutter, før service startede. Dragsholm er virkelig et magisk sted.”

”Når du har kørt en sommer på Dragsholm Slot, hvor du har 200 gæster til en frokost, og du kun har en grill at lave maden på, så eksisterer ordet stress ikke længere oppe i dit hoved derfra. Der lærte jeg virkelig det med at have et overblik. Jeg knoklede fra morgen til aften. Jeg følte lidt, det var min eneste chance for at prøve mig af derovre, før min søn Emil skulle starte i skole,” forklarer Søren Birch.

Cirklen sluttede lidt for Aalborg-kokken, da han i december sidste år vendte tilbage til Fusion. Nu er presset på hans skuldre hver eneste aften for at sørge for, at samtlige gæster går derfra med en unik oplevelse.

”Det handler om at give folk en oplevelse. Mange har måske sparet op i længere tid for at få råd til at komme herned, så skal det helst også være noget ud over det sædvanlige. Alle kan stege en bøf og koge en kartoffel, men kommer man herned, bliver man lidt rykket rundt i manegen,” siger Birch og uddyber.

”Hvis jeg vil give maden noget fedme med noget salt, så skal der ikke bare hældes salt ud over. Så bruger jeg saltede og dehydrede æggeblommer ovenpå. Vi bruger lang tid på at planlægge og skabe en stor madoplevelse for gæsterne.”

Han mener også, at Aalborg er kommet godt med på, at gourmet-restauranterne kan have deres plads i byen.

”Det er godt, at der er kommet langt flere valgmuligheder. Det er jo ikke alle, der har lyst til at spise på Flammen, og jeg synes, at der er kommet gode alternativer. Folk er ikke bange for at bruge penge. Vi har unge mennesker, der kommer her og drikker champagne og fyrer den af med seks retter. Men det kræver også, at vi i køkkenet leverer hver gang,” siger Søren Birch.

I fritiden beskriver han sig selv som en ganske almindelige familiefar. Kæresten er også kok på den nystartede Brdr. Price på C.W. Obels Plads. Men det er Søren, der oftest laver maden derhjemme.

”Den slås vi ikke så meget om. Vi får ofte meget let mad som tartar. Både fordi det smager godt, men også fordi det er hurtigt at lave. Og så tager vi ofte i skoven og plukker urter, som jeg så tager med herned på Fusion og bruger på maden,” siger Søren Birch med et smil.

Søren om Copenhagen Cook-off – Nordjylland Vs København

”Vi skal give det bedste, vi har i os. Det er ikke en hyggedag. Jeg river ikke en dag ud af kalenderen, hvor jeg i stedet kunne være her og arbejde på Fusion. Vi tager over med den ene formål. At besejre københavnerne.”

”Vinder vi, er der en masse prestige i det. Signalværdien vil være klar, at Nordjylland er kommet meget mere med på gastronomi-delen. Vi får noget fokus på Nordjylland, når nu der ikke er seriøse anmelderen, der vil tage herop til Aalborg og prøve restauranterne.”

Nordjylland topkokke Aalborg
De fem dygtige kokke der skal repræsentere Nordjylland. Fra venstre Mikkel Jensen (Rusk), Frederik Martinsen (Svinkløv), Mads Hyllested (Applaus), Simon Emil Christensen (Fyrklit), Søren Birch (Fusion)
Foto: Leerbech

MigogAalborg.dk er stolte over at være mediepartner for det nordjyske hold, der sendes afsted til dysten i København. Vi vil de kommende fire uger sætte stor fokus på eventet, som vi ser som et stort skridt i retning af den eksplosive udvikling der er på den gastronomiske kvalitet i Aalborg og i resten af Nordjylland.

SAMARBEJDSPARTNERE

Kruse Development (arrangør)

Nordjyske Restauranter

Visit Nordjylland

Visit Aalborg

Food College

UCN

Food Organisation

MigogAalborg.dk

Gastromand.dk

Møllers Fiskeeksport

AB catering

Fik du læst baggrunden for dysten i København?

Vild kokke-kamp: Fem nordjyske top-kokke skal dyste i København

To interviews med profilerne på Nordjyllands mandskab

Mikkel Jensen fra Rusk

Rusk i Aalborg
Mikkel Jensen fra Restaurant Rusk. Foto: Leerbech

Mikkel har knoklet sig til tops: De sagde kokke døde som 40-årige

Mads Hyllested fra Applaus

Applaus i Aalborg
Mads Hyllested er anfører for Team Nordjylland i Copenhagen Cook-off. Foto: Leerbech

Mads er anfører for Nordjylland: Han er manden bag hotte Applaus

Nordjylland skal møde et stærkt hold fra København med Michelin-stjerner

Casper i Aalborg
Casper Sobczyk har stor succes med Søren K i Diamanten. Han er teamchef for København.

Stærk modstand venter Nordjylland: To Michelin-restauranter med i dysten

44 lækre lejligheder står klar: Bo med udsigt til Lindholm Søpark

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Sundby Hvorup Boligselskab melder snart klar til at udleje de første lejligheder ved Lindholm Søpark.

Projektet omfatter 44 lejligheder, som er fordelt på tre forskellige byggerier med hver deres karakteristika og særlige kvaliteter. De er blevet navngivet: Havehusene, Terrassehusene, og Højhusene.

De er blevet kaldet forskellige navne, da der er variation i udearealerne, adgangsforhold og de individuelle indretningsplaner, som er med til at skabe den ideelle ramme for den enkelte beboer:

  • Havehusene bliver bygget i 2 etager. Adgangen sker direkte fra terræn eller fra som trapper som deles den enkelte nabo.
  • Terrassehusene bliver bygget i 3 etager. Ejendommen har en fælles trappe og elevator i forbindelse med en åben fordelingsgang.
  • Højhusene bliver bygget i 6 etager. Ejendommen har et lukket trapperum med elevator og trappe som betjener alle etager.

Familielejlighed eller delelejlighed

Lejlighederne er indrettet, så man både kan bo der som familie, og som en delevenlig lejlighed for studerende.

Der er mulighed for at leje en 3 værelses lejlighed på 87 kvadratmeter eller en 4 værelses lejlighed på 101 kvadratmeter.

Huslejen svinger fra kr. 6585 – 8177 afhængig af hvilken lejlighed der ønskes.

Alle boligerne har altan og terrasse med udsigt til Lindholm Søpark.

De første otte lejligheder er klar til indflytning i marts. Derefter kommer en løbende indflytning, og de sidste boliger står klart til oktober.

Se mere om projektet her.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Elsker du øl? Kom på bryggerskole for en aften

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er aldrig for sent at ryge på skolebænken.

Slet ikke når emnet handler om øl. Hvis du elsker en god specialøl og er nysgerrig på det med at brygge øl, så afholder Søgaards Bryghus fredag 13. april et helt særligt arrangement.

De kalder det selv for Bryggerskolen. Her får du et helt unikt indblik ind i, hvordan man brygger øl, når du møder de lokale bryggere fra Søgaards.

Smag på forskellige slags øl

Derudover får du selvfølgelig lov til at smage flere varianter af deres specialøl.

“Duft, se, smag og lær med. Det er lidt udgangspunktet for den her aften. Man kan smage på seks forskellige slags øl af typen pilsner, IPA, Stout og så videre. Vi gør en dyd ud af, at vores øl er brygget lige herinde på Søgaards, og vi vil gerne inddrage de nysgerrige i hele processen,” fortæller Ole Christiansen fra Søgaards Bryghus.

Slutter med stegt flæsk og persillesovs

På Bryggerskolen starter man aftenen med et kig i bryggeriet. Man møder bryggerne og får info og gode tips fra dem. Man kommer som nævnt til at smage flere forskellige typer øl og blive inspireret.

Aftenen slutter med en god middag på Bryghuset med deres populære Stegt Flæsk med persillesovs og selvfølgelig en velskænket øl til.

“Det bliver en hyggelig, smagfuld og lærerig aften. Man kan tage alt fra kæresten, konen, venner eller kollegerne med. Det bliver interessant for alle, det kan vi godt love,” lyder det fra Ole Christiansen.

En aften på Bryggerskolen koster 298 kr.  Det er som sagt fredag den 13. april.

Du kan læse mere om tilmelding lige her

Har du set vores helt nye Spiseguide?

Her kan du endelig få det store overblik over de bedste restauranter, caféer, brunch-steder, kaffebarer etc – tjek den ud lige her

Aalborg Håndbold på helt ny bane: Lancerer egen shampoo og voks

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg Håndbold
Foto: Aalborg Håndbold
Aalborg Håndbold var i sidste sæson helt suveræne i den danske liga, og det endte helt fortjent med et dansk mesterskab.
I denne sæson er klubben stadig med i toppen på trods af et hårdt program, hvor de især er blevet maksimalt udfordret i Champions League.
Men nu er aalborgensiske firma TRONTVEIT gået sammen med Aalborg Håndbold om også at holde klubben på toppen i fremtiden.

Første sportsklub med sin egen produktserie

Aalborg Håndbold og Trontveit inviterede i dag til pressemøde, hvor de præsenterede to produkter til fans af Aalborg Håndbold.
“Aalborg Håndbold er efter vores viden den første klub i Danmark, der bevæger sig op på dette niveau, og præsenterer et forbrugsprodukt til fans af klubben,” fortæller Thomas Trontveit Jensen til MigogAalborg.
Det første produkt er en 200 ml specialudviklet Hair&Body shampoo med navnet Sport Hair & Body Wash ATTITUDE – Aalborg Håndbold, som eftersigende vasker både krop og hår rent uden at udtørre.
Det andet produkt er en 100 ml specialudviklet High Performance Wax med navnet Sport ATTITUDE Wax – Aalborg Håndbold.
Pressefoto. Martin Larsen poserer med den nye shampoo.
Pressefoto. Jesper Meinby med den nye hårvoks.

Begge produkter vil blive solgt i butikker rundt omkring i Aalborg, der samtidig automatisk vil støtte Aalborg Håndbold.

Trontveit håber, at det vil bidrage til, at klubben både nu og på sigt vil blive mindre afhængig af sponsorater og få en stabil og stigende indtjening af et forbrugsprodukt.

“Vi er en erfaren spiller på markedet, og vi er vant til at lancere produkter. Men denne gang har vi gjort os ekstra umage, da det er første gang, vi rører ved detailmarkedet. Vi håber det bliver et kæmpe hit i hele regionen,” slutter Thomas Trontveit til MigogAalborg.

Blandt Danmarks bedste i Crossfit: Klaus hjælper andre i topform

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

En af Danmarks bedste crossfittere vendte sidste år hjem til Danmark, og nu er han klar til at træne aalborgenserne i form.

Klaus Uggerhøj er hjemvendt fra Abu Dhabi, og med sig i bagagen har han bragt sit nye koncept; Uggerhøj Improve, hvor han tilbyder personlig træning, skræddersyede træningsprogrammer, CrossFit bootcamps og firmahold.

Og er du ikke helt bekendt med begreber som snatch, clean & jerk, burpees, som er en fast bestanddel af CrossFit, så frygt ikke, Klaus Uggerhøj har en bred erfaring med undervisning på alle niveauer.

Uggerhøj Improve er Klaus’ eget firma, hvor han med udgangspunkt i træningsformen CrossFit vil hjælpe klienter til at blive en stærkere, mere funktionel og sundere version af dem selv.

Udover høj-intensitets-træning anvender Klaus også funktionel-baseret styrketræning, både med vægte og kropsvægt, for at få sine klienter i deres livs form.

Træning med fokus på den enkelte

Skal nytårsforsættet have ekstra skub og mangler du en til at motivere dig, kan Klaus Uggerhøj være løsningen.

Uggerhøj Improve tilbyder nemlig muligheden for personlig træning, som tager udgangspunkt i klientens ønsker, hvad enten det er at tabe sig, opbygge styrke og muskelmasse, forbedre formen eller udvikle sig indenfor crossfit.

Men selvom CrossFit fylder meget, er det ikke alt, siger Klaus Uggerhøj:

”Der er rigtig meget styrketræning inde over. Jeg fokuserer desuden på, at man bliver mobil og fleksibel. Her kommer den funktionelle træning bl.a. ind i billedet. Det skal være muligt at overføre til ens hverdag og være med til at gøre dig bedre i hverdagen.”

Med et forløb får man også meget mere end de to træningspas om ugen, som man betaler for. Klienterne får en masse redskaber og rådgivning til eventuel egen træning, ligesom man med Klaus sagtens kan sidde efter endt træning, og tage en løs snak om hvordan man eksempelvis bør spise i forbindelse med sin træning.

Idéen der opstod i Abu Dhabi

Den 27-årige nordjyde tilbragte ni måneder i Abu Dhabi, hvor han på fuld tid beskæftigede sig som personlig træner og CrossFit træner – og det var her, idéen til Uggerhøj Improve opstod.

Månederne i Abu Dhabi gik ikke kun med klienter, men nemlig også med at tage nye kurser, sparre, træne op til CrossFit Regionals og samle inspiration. Alt sammen med nogle af verdens bedste crossfittere, der alle var samlet i Emiraterne.

Der gik derfor ikke længe fra flyet var landet i Aalborg, til CVR-nummeret var oprettet, hvorefter Uggerhøj var klar til at tage i mod de aalborgensiske klienter.

Ifølge Uggerhøj selv var der blot en række af møder, som skulle holdes, og den endelige beslutning om, i hvilken CrossFit box Uggerhøj Improve skulle have hjemsted.

Valget faldt på centret CrossFit North, hvor der blev indgået aftale om, at Uggerhøj Improves klienter ikke skal betale medlemskab i centret for at få adgang til udstyret som bruges til personlige træning – noget som ellers er normen indenfor personlig træning. CrossFit North 579 har desuden lokaler udelukkende til personlig træning.

Til dagligt fungerer Klaus Uggerhøj også som holdtræner på alt lige fra intro-hold til vægtløftning, cardio- og de normale CrossFit-hold, hvorfor erfaringen altså spænder vidt.

CrossFit er kommet for at blive

Som de fleste sikkert ved, så er CrossFit ved at vinde et stort indpas i Aalborg med allerede fire store centre. Ifølge Klaus Uggerhøj er det ikke noget, der forsvinder i den nærmeste fremtid:

”Crossfit er 100% kommet for at blive. Folk der ikke har prøvet sådan noget intens træning, finder ud af – især de klienter jeg har nu – hvor effektivt og hvor hurtigt træningen begynder at vise sig. Det gør det lidt sjovere og motiverende. Man har den der følelse af, at det der, det virker sgu.”

Vi har lovet Klaus Uggerhøj at oplyse, at hvis man vil teste, om et forløb hos Uggerhøj Improve er noget for dig. Så tilbyder han både enkelte timer, eller du kan købe et skræddersyet 8-ugers forløb med 2 personlige træninger om ugen.

Det er muligt at få et indblik i Uggerhøj Improve på instagramprofilen uggerhojimprove og man kan læse langt mere om det på Klaus’ egen hjemmeside http://www.uggerhojimprove.dk/.

Brandvarmt boligmarked: Salget på ejerlejligheder stiger

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

For første gang siden 2011 er antallet af solgte ejerlejligheder været under niveauet fra samme periode året før.

Nye tal fra Boligsiden.dk viser nemlig, at der i januar 2018 er blevet solgt færre ejerlejligheder end i januar 2017.

Årsagen findes i et dalende salg i Danmarks to største byer, København og Aarhus.

”Faldet i antal solgte ejerlejligheder i hovedstadsområdet skyldes primært stigende boligpriser, som har nået et niveau, hvor det kræver en særdeles stærk økonomi at komme ind på markedet.

Og med skærpede krav til både fem procents udbetaling og med nye restriktioner på lånemuligheder i København og Aarhus, er det ikke overraskende, at vi nu ser et dyk i salget,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Salget stadig stigende i Aalborg

Men de to lillebrødre Aalborg og Odense ser man faktisk det helt modsatte. Her er salgene af ejerlejligheder stadig opadgående.

”Det er tydeligt, at priserne har ramt et loft i København og Aarhus, hvor køberne ganske enkelt står af, mens der i andre dele af landet stadig er en margin. Og så er udviklingen også et billede på, at de tiltag, der er blevet iværksat for at dæmme op for prisstigninger og risikoen for en boligboble har haft en effekt, som formentlig vil vise sig i mere beherskede prisstigninger det kommende år,” siger Birgit Daetz.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.