Stærk modstand venter Nordjylland: To Michelin-restauranter med i dysten

Skrevet af: Michael Qureshi
Casper Sander fra BØF i København
Casper Sander fra BØF i København

Det er et superstærkt hold, som Nordjylland sender til hovedstaden 20. august til Copenhagen Cook-off, hvor der venter en gastronomisk dyst mod København.

Fem af Nordjyllands bedste kokke er samlet og går benhårdt efter sejren. Men det tyder på, at der bliver kamp til stregen. For København må trods alt regnes som favoritter, eftersom de stiller med kokke fra to restauranter, der bærer de afgørende Michelin-restauranter.

Nordjylland topkokke Aalborg
De fem dygtige kokke der skal repræsentere Nordjylland. Fra venstre Mikkel Jensen (Rusk), Frederik Martinsen (Svinkløv), Mads Hyllested (Applaus), Simon Emil Christensen (Fyrklit), Søren Birch (Fusion)
Foto: Leerbech

Det er de københavnske toprestauranter Clou og AOC, der er repræsenteret i dysten. Clou bærer en Michelin-stjerne og AOC har hele to. Endnu har ingen nordjyske restauranter fået tildelt en Michelin-stjerne.

MigogAalborg.dk fik en snak med teamchef Casper Sobczyk om det kommende brag i København, der afholdes i forbindelse med Copenhagen Cooking, som er en stor 10 dages madfestival i hovedstaden.

Casper i Aalborg
Casper Sobczyk har stor succes med Søren K i Diamanten. Han er teamchef for København.

Casper Sobczyk er køkkenchef på restauranten Søren K, der er placeret i Diamanten. I en anmeldelse i april skrev aok.dk blandt andet, at Casper havde fået Diamanten til at funkle igen.

Hvordan ser I på den her dyst mod Nordjylland?

”Det er en supergod ide. Vi tror, det bliver hamrende sjovt. Der er altid sådan lidt fight mellem København og Jylland. Jyderne brokker sig lidt over, at de bedste anmeldere ikke rigtig kommer over til dem. Nu har jeg selv arbejdet flere år i Aarhus, og jeg må bare sige, at niveauet er blevet rigtig højt i det jyske. Især Aalborg skyder rigtig meget frem for tiden.”

Hvad bliver det for en konkurrence?

”Det bliver spændende at se, hvordan samarbejdet kommer til at glide. Normalt til en konkurrence så er det måske en kok og en elev, der repræsenterer et hold. Det er sjældent, at det er fem chefer på samme team. Så vi skal arbejde effektivt sammen og gå i samme retning. Men det er jeg også overbevist om, at vi er i stand til.”

Hvad betyder det for jer, hvis I vinder?

”Vi vil jo gerne vinde. Der kommer da en del fokus på det her. Det er trods alt ti mennesker, som folk i branchen kender. Så alle kommer til at vide, hvem der har vundet, og vi har ingen intentioner om et nederlag. Men når det er sagt, så ser jeg det også lidt som en oplevelse og godt for netværket. Det bliver også lidt hyggeligt at gå og drille hinanden. Jeg kender selv Søren Birch fra Fusion eksempelvis.”

Hvad kender du til det nordjyske niveau?

”Som nævnt så kender jeg Søren som en superdygtig kok. Ellers ved jeg, at det er alle nogle dygtige drenge, der kommer fra gode restauranter. Det er kokke, der er på vej frem og er på vej til at blive den nye generation af topkokke. Det er da farligt for os, at Nordjylland stiller så stærkt hold, men der er også et tårnhøjt niveau hos os, så vi skal nok vinde.”

Casper Sobczyk præsenterer her Københavns hold til Copenhagen Cook-Off.

Casper

Restaurant Søren K

“Jeg kan jo lige starte med at sige lidt om mig selv. Jeg arbejder på Søren K, som er en mellemklasse restaurant i København. Vi går meget op i smag og udseende. Jeg vil beskrive det lidt som et europæisk køkken med et moderne touch.”

Jonathan i Aalborg
Jonathan fra Clou med en Michelin-stjerne

Jonathan K. Berntsen

Restaurant Clou
De har en Michelin-stjerne. Det er et meget middelhavsinspireret køkken. Jonathan er meget fransk inspireret og elsker at bruge oliven og andet godt fra Middelhavet i sin madlavning. Det er superlækkert mad.

Sylvester i Aalborg
Sylvester Andersen fra den fornemme AOC restaurant med to Michelin-stjerner

Sylvester Andersen

AOC

Det er en to-stjernet Michelin-restaurant. De er vilde med det nordiske køkken. De er virkelig præcise i deres anretninger. De laver meget flot mad, hvilket selvfølgelig også har givet afkast i form af stjernerne.

Yves i Aalborg
Yves Le Lay fra Nimb Terrasse.

Yves Le Lay

Nimb Terrasse

“Yves er som navnet antyder af fransk afstamning. Han har været meget fransk men er blevet mere alsidig. Han kan heller ikke som jeg lide at binde sig. Man vælger den bedste gulerod, uanset om den kommer fra Danmark eller Frankrig. Mange sværger lidt for meget til det lokale.

Kasper i Aalborg
Kasper Sander fra BØF i København

Casper Sander

BØF

“Jeg har desværre først lige mødt Casper, og kan desværre ikke sige så meget om ham. Men han er selvfølgelig dygtig, ellers ville han ikke være på holdet.”

MigogAalborg.dk er stolte over at være mediepartner for det nordjyske hold, der sendes afsted til dysten i København. Vi vil de kommende fire uger sætte stor fokus på eventet, som vi ser som et stort skridt i retning af den eksplosive udvikling der er på den gastronomiske kvalitet i Aalborg og i resten af Nordjylland.

SAMARBEJDSPARTNERE

Kruse Development (arrangør)

Nordjyske Restauranter

Visit Nordjylland

Visit Aalborg

Food College

UCN

Food Organisation

MigogAalborg.dk

Gastromand.dk

Møllers Fiskeeksport

AB catering

Fik du læst baggrunden for dysten i København?

Vild kokke-kamp: Fem nordjyske top-kokke skal dyste i København

To interviews med profilerne på Nordjyllands mandskab

Mikkel Jensen fra Rusk

Mikkel har knoklet sig til tops: De sagde kokke døde som 40-årige

Mads Hyllested fra Applaus

Mads er anfører for Nordjylland: Han er manden bag hotte Applaus

 

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

  • Formel 1 simulator
  • Cigarer
  • Rom
  • Hudpleje
  • Herreure
  • Brætspil
  • Biler
  • Motorcykler
  • Fjernstyrede biler
  • Metaldetektor
  • 3D-printere
  • E-sport
  • Droner
  • Custom Bikes
  • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.