Stærk modstand venter Nordjylland: To Michelin-restauranter med i dysten

Skrevet af: Michael Qureshi
Casper Sander fra BØF i København
Casper Sander fra BØF i København

Det er et superstærkt hold, som Nordjylland sender til hovedstaden 20. august til Copenhagen Cook-off, hvor der venter en gastronomisk dyst mod København.

Fem af Nordjyllands bedste kokke er samlet og går benhårdt efter sejren. Men det tyder på, at der bliver kamp til stregen. For København må trods alt regnes som favoritter, eftersom de stiller med kokke fra to restauranter, der bærer de afgørende Michelin-restauranter.

Nordjylland topkokke Aalborg
De fem dygtige kokke der skal repræsentere Nordjylland. Fra venstre Mikkel Jensen (Rusk), Frederik Martinsen (Svinkløv), Mads Hyllested (Applaus), Simon Emil Christensen (Fyrklit), Søren Birch (Fusion)
Foto: Leerbech

Det er de københavnske toprestauranter Clou og AOC, der er repræsenteret i dysten. Clou bærer en Michelin-stjerne og AOC har hele to. Endnu har ingen nordjyske restauranter fået tildelt en Michelin-stjerne.

MigogAalborg.dk fik en snak med teamchef Casper Sobczyk om det kommende brag i København, der afholdes i forbindelse med Copenhagen Cooking, som er en stor 10 dages madfestival i hovedstaden.

Casper i Aalborg
Casper Sobczyk har stor succes med Søren K i Diamanten. Han er teamchef for København.

Casper Sobczyk er køkkenchef på restauranten Søren K, der er placeret i Diamanten. I en anmeldelse i april skrev aok.dk blandt andet, at Casper havde fået Diamanten til at funkle igen.

Hvordan ser I på den her dyst mod Nordjylland?

”Det er en supergod ide. Vi tror, det bliver hamrende sjovt. Der er altid sådan lidt fight mellem København og Jylland. Jyderne brokker sig lidt over, at de bedste anmeldere ikke rigtig kommer over til dem. Nu har jeg selv arbejdet flere år i Aarhus, og jeg må bare sige, at niveauet er blevet rigtig højt i det jyske. Især Aalborg skyder rigtig meget frem for tiden.”

Hvad bliver det for en konkurrence?

”Det bliver spændende at se, hvordan samarbejdet kommer til at glide. Normalt til en konkurrence så er det måske en kok og en elev, der repræsenterer et hold. Det er sjældent, at det er fem chefer på samme team. Så vi skal arbejde effektivt sammen og gå i samme retning. Men det er jeg også overbevist om, at vi er i stand til.”

Hvad betyder det for jer, hvis I vinder?

”Vi vil jo gerne vinde. Der kommer da en del fokus på det her. Det er trods alt ti mennesker, som folk i branchen kender. Så alle kommer til at vide, hvem der har vundet, og vi har ingen intentioner om et nederlag. Men når det er sagt, så ser jeg det også lidt som en oplevelse og godt for netværket. Det bliver også lidt hyggeligt at gå og drille hinanden. Jeg kender selv Søren Birch fra Fusion eksempelvis.”

Hvad kender du til det nordjyske niveau?

”Som nævnt så kender jeg Søren som en superdygtig kok. Ellers ved jeg, at det er alle nogle dygtige drenge, der kommer fra gode restauranter. Det er kokke, der er på vej frem og er på vej til at blive den nye generation af topkokke. Det er da farligt for os, at Nordjylland stiller så stærkt hold, men der er også et tårnhøjt niveau hos os, så vi skal nok vinde.”

Casper Sobczyk præsenterer her Københavns hold til Copenhagen Cook-Off.

Casper

Restaurant Søren K

“Jeg kan jo lige starte med at sige lidt om mig selv. Jeg arbejder på Søren K, som er en mellemklasse restaurant i København. Vi går meget op i smag og udseende. Jeg vil beskrive det lidt som et europæisk køkken med et moderne touch.”

Jonathan i Aalborg
Jonathan fra Clou med en Michelin-stjerne

Jonathan K. Berntsen

Restaurant Clou
De har en Michelin-stjerne. Det er et meget middelhavsinspireret køkken. Jonathan er meget fransk inspireret og elsker at bruge oliven og andet godt fra Middelhavet i sin madlavning. Det er superlækkert mad.

Sylvester i Aalborg
Sylvester Andersen fra den fornemme AOC restaurant med to Michelin-stjerner

Sylvester Andersen

AOC

Det er en to-stjernet Michelin-restaurant. De er vilde med det nordiske køkken. De er virkelig præcise i deres anretninger. De laver meget flot mad, hvilket selvfølgelig også har givet afkast i form af stjernerne.

Yves i Aalborg
Yves Le Lay fra Nimb Terrasse.

Yves Le Lay

Nimb Terrasse

“Yves er som navnet antyder af fransk afstamning. Han har været meget fransk men er blevet mere alsidig. Han kan heller ikke som jeg lide at binde sig. Man vælger den bedste gulerod, uanset om den kommer fra Danmark eller Frankrig. Mange sværger lidt for meget til det lokale.

Kasper i Aalborg
Kasper Sander fra BØF i København

Casper Sander

BØF

“Jeg har desværre først lige mødt Casper, og kan desværre ikke sige så meget om ham. Men han er selvfølgelig dygtig, ellers ville han ikke være på holdet.”

MigogAalborg.dk er stolte over at være mediepartner for det nordjyske hold, der sendes afsted til dysten i København. Vi vil de kommende fire uger sætte stor fokus på eventet, som vi ser som et stort skridt i retning af den eksplosive udvikling der er på den gastronomiske kvalitet i Aalborg og i resten af Nordjylland.

SAMARBEJDSPARTNERE

Kruse Development (arrangør)

Nordjyske Restauranter

Visit Nordjylland

Visit Aalborg

Food College

UCN

Food Organisation

MigogAalborg.dk

Gastromand.dk

Møllers Fiskeeksport

AB catering

Fik du læst baggrunden for dysten i København?

Vild kokke-kamp: Fem nordjyske top-kokke skal dyste i København

To interviews med profilerne på Nordjyllands mandskab

Mikkel Jensen fra Rusk

Mikkel har knoklet sig til tops: De sagde kokke døde som 40-årige

Mads Hyllested fra Applaus

Mads er anfører for Nordjylland: Han er manden bag hotte Applaus

 

Bremser tidsplan: Krise udskyder åbning af Supersygehuset et halvt år

Skrevet af: Michael Qureshi

Supersygehuset i Aalborg er det største enkeltstående byggeprojekt nogensinde i Aalborg Kommunes historie.

Man har netop med stor succes haft Åbent Hospital, hvor man åbnede portene for nysgerrige aalborgensere og øvrige nordjyder.

Her kunne tusinder af gæster se det imponerende byggeri i fuldt flor og komme helt tæt på projektet.

Men en større krise er nu blusset op, og får store konsekvenser for åbningen af Universitetshospitalet.

Må udskydes et halvt år

Det nye hospital er hårdt ramt af, at totalleverandøren ikke har leveret det fornødne el-projekt. Dermed er der udsigt til at udskyde åbningen i et halvt år.

Det skriver Nordjyske tirsdag.

Målet var, at Supersygehuset skulle stå klar i slutningen af 2020, men nu ser det ud til, at det først bliver i foråret 2021.

“Vores totalrådgiver har ikke leveret et bygbart el-projekt, så entreprenøren kan komme til at trække kabler, og hvad de nu ellers skal.

Det kan få betydning for økonomien, når der skal betales løn til håndværkere, som bare står og venter på at komme i gang,” siger regionsrådsformand Ulla Astman til Nordjyske.

Byggeriet består bl.a. af to sengetårne og når op i ni etagers højde. Hertil kommer en helikopterplatform på taget af det sydlige sengetårn, hvorfra der er direkte elevatoradgang til operations- og behandlerafsnit nedenunder.

 

Stor udvidelse på plads: Sådan bliver det nye Gigantium

Skrevet af: Redaktionen
Illustration: Kjær & Richter
Illustration: Kjær & Richter

Det har længe været en del af planen, og nu er tingene endelig på plads.

Til foråret begynder den planlagte udvidelse af Gigantium i Aalborg, som omfatter en 4.300 kvadratmeter stor tilbygning med hal- og fitnessfaciliteter.

Man får bl.a. et stort træningsområde, som vil være attraktivt for alle dem, der bor i området omkring Gigantium.

Aalborg-entreprenøren TL BYG har sikret sig totalentreprisen på det omfattende projekt på tre etager.

Den ikoniske hal danner rammen om en række af Aalborgs største sportsbegivenheder som hjemmebane for både Aalborg Håndbold og Aalborg Pirates.

Nu skal Gigantium udvides med en stor tilbygning på 4.300 kvadratmeter fordelt på tre etager, så endnu flere aalborgensere kan få glæde af faciliteterne.

Illustration: Kjær & Richter

Aalborg-virksomhed valgt til opgaven

Aalborgvirksomheden TL BYG, der blandt andet står bag opførelsen af Musikkens Hus og renovering af Kunsten Museum of Modern Art, er valgt som totalentreprenør på byggeriet.

“Den stigende interesse for Aalborg Øst skaber en øget efterspørgsel på Gigantiums faciliteter, der i forvejen er underlagt et enormt pres.

Der er behov for mere kapacitet, og vi glæder os til at komme i gang med projektet, som opgavemæssigt passer rigtig godt til vores kernekompetencer,” lyder det fra Jens Nielsen, salgsdirektør i TL BYG, der er valgt som totalentreprenør på det omfattende projekt.

Gigantium får ny hovedindgang

Tilbygningen placerer sig på sydvestsiden ved den eksisterende atletik- og idrætshal og skal blandt andet rumme to sammenhængende sportshaller med tilhørende omklædningsfaciliteter, et stort træningsområde, konference- og mødelokaler samt behandlerrum og toiletfaciliteter.

Udvidelsen omfatter desuden en ny hovedindgang og ankomstområde mod syd.

Illustration: Kjær & Richter

“Det er helt afgørende, at den nye tilbygning udarbejdes med en arkitektonisk samhørighed for at skabe en naturlig synergi med det eksisterende Gigantium.

Materialerne er derfor nøje udvalgt til de indendørs faciliteter og facadebeklædning, så hallen fremstår som en samlet enhed,” siger Jens Nielsen.

 Facaden på de nye halbygninger opdeles i felter med perforende sinusplader og glatte metalplader, der skaber et dynamisk, visuelt udtryk afhængigt af vind og vejr.

Første spadestik til Gigantiums tilbygning bliver taget i foråret 2020, og projektet skal afleveres i efteråret 2021.

Gode tilbud, kage og bobler: Magasin fejrer 1 års fødselsdag med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

På fredag den 20. september er det et år siden, at Magasin vendte retur til Aalborg.

Det berømte stormagasin åbnede igen dørene til deres mondæne shopping-omgivelser i det nye Friis Shoppingcenter, og nu er det tid til at fejre et års fødselsdagen.

Det bliver fejret med et brag af en fødselsdagsfest hele dagen med gode tilbud, bobler, konkurrencer, uddeling af gavekort og meget mere.

Aalborgenserne har taget så godt imod stormagasinet, at det nu skal fejres med manér.

Aktiviteter hele dagen

Allerede fra i dag er festlighederne indledt, hvor der hele ugen vil være masser af gode tilbud i Mad&Vin i Magasin.

På selve fødselsdagsdatoen den 20. september går det for alvor løs med aktiviteter i hele åbningstiden fra kl. 10-19.

På dagen kan du blandt andet starte med fødselsdagskage i Lagkagehuset fra kl. 10-11, og der vil også være mulighed for at deltage i en konkurrence om et gavekort til en personlig shopper, hvor du også får et gavekort på 2.500 kr.

Du kan få lavet huller i ørene hos Pilgrim, og fra kl. 12-17 vil der blive uddelt gavekort på 100 kr. ved indgangen.

Derudover vil der fra kl. 15-18 være et lykkehjul med lækre præmier samt delikate smagsprøver.

Første år er gået over al forventning

Store Manager i Magasin Tina Mikkelsen glæder sig over den forrygende start:

“Det første år er gået over al forventning, og vi er enormt glade for, at aalborgenserne har givet os en så god start.

Udover at borgerne i Aalborg har vist stor opbakning til vores fysiske butik, har det i den grad også gavnet vores onlinesalg i Nordjylland.

Det vil vi selvfølgelig gerne fejre med alle, der har lyst til at kigge forbi på fødselsdagen,” siger hun.

Magasins Store Manager i Aalborg, Tina Mikkelsen

Har fået en personal lingeri-shopper

Magasin i Aalborg har i løbet af det første år haft stort fokus på at gøre dét ekstra og skabe oplevelser for kunderne.

Deres personlige shoppere har blandt andet været meget populære i det nordjyske, og derfor har Magasin også udvidet med en lingeri-shopper.

På selve fødselsdagen lancerer de også deres nye duftkoncept, som giver kunderne mulighed for at få en times konsultation med en uddannet duftekspert, der hjælper dem med at finde deres helt personlige duftgarderobe.

“Vi har fra start slået os fast på at skabe ultimative købsoplevelser, hvor vi skal tilbyde det mere i form af events, talks og anderledes oplevelser.

Senest har vi afholdt et udsolgt beauty-event i samarbejde med Eurowoman, og det er blandt andet den slags oplevelser, vi fortsat gerne vil forkæle vores kunder med i Aalborg,” lyder det fra Tina Mikkelsen.

Den gode start har også gjort, at Magasin i løbet af året har udvidet med flere koncepter, som Lagkagehuset, Coffee Ten og en attraktiv terrasse.

I løbet af denne uge vil Magasin desuden løfte sløret for endnu flere gode tilbud.

Programmet for fødselsdagsfest fredag d. 20. september

Kl. 10-11: Få fødselsdagskage i Lagkagehuset.

Kl. 10-12: I Goodie Appen kan du få en gratis tapas tallerken m. serano hos Coffee Ten.

Kl. 10-19: Deltag i konkurrencen om 2500,- og en Personlig Shopper i Magasin

Kl. 10-19: Via Goodie Card appen kan du få en lille softice hos Is à Bella

Kl. 10-19: Køb en kaffe hos Coffee Ten og få et gratis termokrus fra Bodum.

Kl. 10-19: Du får 4 poser Magasin kaffe til 110,- Spar 130,-.

Kl. 11-18: Få lavet hul i ørerne hos Pilgrim for 50,-

Kl. 12-17: Vi uddeler gavekort á 100,- ved indgangen.

Kl. 13-19: Masser af smagsprøver fra blandt andet Hr. Skov, Nicholas Vahé, Coffee Ten, Magasin kaffe og mange flere.

Kl. 15-18: Med en Goodie App kan du prøve lykkehjulet og vinde masser af lækre præmier.

15-16 – Få fødselsdagsboller i Lagkagehuset.

Kl. 15 – 18: Køb en taske fra DAY et og få brodereret personlige initialer på. Gaver til de første 50 købende kunder.

Kl. 15-18: Der er popcorn til alle børn, og du kan få en Bakito gymnastikpose via din Goodie App.

Kl. 15-18: Besøg H.J. Hansens Gin Bar i herretøjsafdelingen
og meget meget mere…

Magasin har oprettet en Facebook-begivenhed på fødselsdagen, der løbende opdateres frem mod fredag.

Tjek den ud her