Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stærk modstand venter Nordjylland: To Michelin-restauranter med i dysten

Af Michael Qureshi
Casper Sander fra BØF i København
Casper Sander fra BØF i København

Det er et superstærkt hold, som Nordjylland sender til hovedstaden 20. august til Copenhagen Cook-off, hvor der venter en gastronomisk dyst mod København.

Fem af Nordjyllands bedste kokke er samlet og går benhårdt efter sejren. Men det tyder på, at der bliver kamp til stregen. For København må trods alt regnes som favoritter, eftersom de stiller med kokke fra to restauranter, der bærer de afgørende Michelin-restauranter.

Nordjylland topkokke Aalborg
De fem dygtige kokke der skal repræsentere Nordjylland. Fra venstre Mikkel Jensen (Rusk), Frederik Martinsen (Svinkløv), Mads Hyllested (Applaus), Simon Emil Christensen (Fyrklit), Søren Birch (Fusion)
Foto: Leerbech

Det er de københavnske toprestauranter Clou og AOC, der er repræsenteret i dysten. Clou bærer en Michelin-stjerne og AOC har hele to. Endnu har ingen nordjyske restauranter fået tildelt en Michelin-stjerne.

migogaalborg.dk fik en snak med teamchef Casper Sobczyk om det kommende brag i København, der afholdes i forbindelse med Copenhagen Cooking, som er en stor 10 dages madfestival i hovedstaden.

Casper i Aalborg
Casper Sobczyk har stor succes med Søren K i Diamanten. Han er teamchef for København.

Casper Sobczyk er køkkenchef på restauranten Søren K, der er placeret i Diamanten. I en anmeldelse i april skrev aok.dk blandt andet, at Casper havde fået Diamanten til at funkle igen.

Hvordan ser I på den her dyst mod Nordjylland?

”Det er en supergod ide. Vi tror, det bliver hamrende sjovt. Der er altid sådan lidt fight mellem København og Jylland. Jyderne brokker sig lidt over, at de bedste anmeldere ikke rigtig kommer over til dem. Nu har jeg selv arbejdet flere år i Aarhus, og jeg må bare sige, at niveauet er blevet rigtig højt i det jyske. Især Aalborg skyder rigtig meget frem for tiden.”

Hvad bliver det for en konkurrence?

”Det bliver spændende at se, hvordan samarbejdet kommer til at glide. Normalt til en konkurrence så er det måske en kok og en elev, der repræsenterer et hold. Det er sjældent, at det er fem chefer på samme team. Så vi skal arbejde effektivt sammen og gå i samme retning. Men det er jeg også overbevist om, at vi er i stand til.”

Hvad betyder det for jer, hvis I vinder?

”Vi vil jo gerne vinde. Der kommer da en del fokus på det her. Det er trods alt ti mennesker, som folk i branchen kender. Så alle kommer til at vide, hvem der har vundet, og vi har ingen intentioner om et nederlag. Men når det er sagt, så ser jeg det også lidt som en oplevelse og godt for netværket. Det bliver også lidt hyggeligt at gå og drille hinanden. Jeg kender selv Søren Birch fra Fusion eksempelvis.”

Hvad kender du til det nordjyske niveau?

”Som nævnt så kender jeg Søren som en superdygtig kok. Ellers ved jeg, at det er alle nogle dygtige drenge, der kommer fra gode restauranter. Det er kokke, der er på vej frem og er på vej til at blive den nye generation af topkokke. Det er da farligt for os, at Nordjylland stiller så stærkt hold, men der er også et tårnhøjt niveau hos os, så vi skal nok vinde.”

Casper Sobczyk præsenterer her Københavns hold til Copenhagen Cook-Off.

Casper

Restaurant Søren K

“Jeg kan jo lige starte med at sige lidt om mig selv. Jeg arbejder på Søren K, som er en mellemklasse restaurant i København. Vi går meget op i smag og udseende. Jeg vil beskrive det lidt som et europæisk køkken med et moderne touch.”

Jonathan i Aalborg
Jonathan fra Clou med en Michelin-stjerne

Jonathan K. Berntsen

Restaurant Clou
De har en Michelin-stjerne. Det er et meget middelhavsinspireret køkken. Jonathan er meget fransk inspireret og elsker at bruge oliven og andet godt fra Middelhavet i sin madlavning. Det er superlækkert mad.

Sylvester i Aalborg
Sylvester Andersen fra den fornemme AOC restaurant med to Michelin-stjerner

Sylvester Andersen

AOC

Det er en to-stjernet Michelin-restaurant. De er vilde med det nordiske køkken. De er virkelig præcise i deres anretninger. De laver meget flot mad, hvilket selvfølgelig også har givet afkast i form af stjernerne.

Yves i Aalborg
Yves Le Lay fra Nimb Terrasse.

Yves Le Lay

Nimb Terrasse

“Yves er som navnet antyder af fransk afstamning. Han har været meget fransk men er blevet mere alsidig. Han kan heller ikke som jeg lide at binde sig. Man vælger den bedste gulerod, uanset om den kommer fra Danmark eller Frankrig. Mange sværger lidt for meget til det lokale.

Kasper i Aalborg
Kasper Sander fra BØF i København

Casper Sander

BØF

“Jeg har desværre først lige mødt Casper, og kan desværre ikke sige så meget om ham. Men han er selvfølgelig dygtig, ellers ville han ikke være på holdet.”

migogaalborg.dk er stolte over at være mediepartner for det nordjyske hold, der sendes afsted til dysten i København. Vi vil de kommende fire uger sætte stor fokus på eventet, som vi ser som et stort skridt i retning af den eksplosive udvikling der er på den gastronomiske kvalitet i Aalborg og i resten af Nordjylland.

SAMARBEJDSPARTNERE

Kruse Development (arrangør)

Nordjyske Restauranter

Visit Nordjylland

Visit Aalborg

Food College

UCN

Food Organisation

migogaalborg.dk

Gastromand.dk

Møllers Fiskeeksport

AB catering

Fik du læst baggrunden for dysten i København?

Vild kokke-kamp: Fem nordjyske top-kokke skal dyste i København

To interviews med profilerne på Nordjyllands mandskab

Mikkel Jensen fra Rusk

Mikkel har knoklet sig til tops: De sagde kokke døde som 40-årige

Mads Hyllested fra Applaus

Mads er anfører for Nordjylland: Han er manden bag hotte Applaus

 

Del artikel

Andre læser også