Plads til 200 gæster: På torsdag åbner Aalborgs største kaffebar

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I januar kunne vi her på MigogAalborg afsløre åbningsdatoen for Aalborg største kaffebar, Espresso House, som åbner i hjertet af Aalborg.

Og den dato er nu kommet meget tæt på. Torsdag morgen slår Espresso House nemlig dørene op for Aalborgs hidtil største kaffebar. Det bekræfter Espresso House til MigogAalborg.

Den kommer til at ligge helt ideelt i Bispensgade 16, hvor Fætter BR før har haft butik.

Frisk kaffe fra morgenstunden

Fra klokken 7.30 kan aalborgenserne se frem til duften af friske kaffebønner i en splinterny kaffebar, som lyder til at blive et besøg værd. Og med 360 kvadratmeter, og plads til over 200 gæster er der ingen grund til at bekymre sig om, at pladsen bliver trang.

Åbningen bliver blandt andet fejret med Café Latte til kun 25 kr. samt kanelsnegle til en flad 10’er, ved køb af en valgfri drik fra menukortet.

Foto: Espresso House

Der findes allerede mange gode kaffebarer i byen, og Espresso House kommer også til at køre den klassiske og velkendte stil – dog med et twist.

”Det er en klassisk konceptkaffebar, men gæsterne kan også se frem til et rigtig stort udvalgt af både salater, sandwiches og kager. Og så er vores specialkaffe i kvalitet blandt verdens fem procent bedste,” fortalte Sinne Fredslund, Head of Marketing i Espresso House i Danmark, til MigogAalborg i januar.

Prisvinder skal lede kaffebaren

Winnie Jacobi bliver Coffee Shop Manager i den nye kaffebar, og det er noget af en kapacitet, som midtbyen får fornøjelsen af.

Winnie har nemlig stået for Baresso-kaffebaren i Aalborg Storcenter, og den har netop vundet Espresso House’s interne pris som Nordens bedste kaffebar foran 399 andre.

Afgørelsen er truffet på baggrund af kaffebarens resultater inden for økonomi, medarbejdertilfredshed og serviceniveau over hele året 2017– og der har kaffebaren altså scoret topkarakter.

Hyggekroge og god stemning

Udover det store udvalg og den gode service vil Espresso House også have fokus på indretning, der indbyder til masser at hygge. Med både små hyggekroge, vinduespladser med udsigt til gågaden og lænestole vil oplevelsen uden tvivl kunne blive komplet.

”Vi appellerer i høj grad til, at gæsterne har lyst til at blive hængende og nyde hyggen i vores kaffebar, men man kan selvfølgelig også snuppe kaffen to go, hvis man hellere vil det,” forklarede Sinne Fredslund tidligere til MigogAalborg.

De fleste nordjyder er nok bekendte med Baresso, som allerede har en del kaffebarer rundt omkring i byen.

Baresso og Espresso House er begge blevet opkøbt af JAB Holding Company, og de to kæder er ved at blive slået sammen til ét samlet brand: Espresso House.

De to kaffebarer på Nytorv og Bredegade bliver efter planen relancerede som Espresso House i 2019.

I City Syd har Espresso House allerede gjort sit indtog, hvor de har slået sig sammen med Plantorama. Læs mere her.

Læs mere om åbningen på torsdag her.

Limited edition: Her kan du få den vildeste Nutella-snegl

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis du skulle have glemt det, kan vi informere om, at det er Fars Dag på fredag, d. 5 juni.

Er du også træt af at give de obligatoriske bomuldsstrømper, noget udstyr til grillen eller en klassisk skjorte?

De fleste ved, at vejen til en mands hjerte går gennem maven, og på fredag har du for alvor mulighed for at tage kegler i hjemmet.

For Surdejsbageren har lavet et lille twist på bestselleren kanelsnegl, hvor den klassiske remonce er skiftet ud med det tætteste man kommer på flydende guld: Nutella.

Sneglen koster som sædvanligt en halv Vejgaard-dollar (25 kr.), og udover Nutella har den klassiske snegl fået selskab at ristede hasselnødder og knasende krokant.

Selvom sneglen først kan smages igen om en uge, lavede Henrik og Co en lille portion test-snegle, som bogstaveligt talt røg som varmt brød i dag.

Vi nåede lige at få fingrene i et enkelt eksemplar, og vi kan garantere en fantastisk oplevelse for alle, der elsker Nutella. Den skal helt bestemt nydes lun, hvor Nutella’en stadig er flydende.

Sådan får du fingrene i den

Nutella-sneglen kan i første omgang KUN (!) bestilles til afhentning Fars Dag (Grundlovsdag), og bestillingerne har allerede væltet ind efter, at Surdejsbageren lagde en lille teaser ud i går på Instagram.

“Der er jo store traditioner for at bestille og spise hveder til St. Bededag, så nu tester vi lige af om Fars dag skal have en ny tradition her i Aalborg,” fortæller ejer og surdejsbager Henrik Skougaard.

Men bare rolig. VI fortæller ikke nogen, hvis du bestiller en, to, tre eller fire dig til selv eller en anden du holder af.

Sneglene kan bestilles via Facebook, Instagram eller på mail info@surdejsbageren.dk

Vis din støtte til klubben: Nu kan du købe den helt særlige AaB-plakat

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På søndag spiller AaB den første betydende fodboldkamp siden starten af marts, når de skal på jagt efter tre point i Esbjerg.

Klubberne må endnu ikke have tilskuere på tribunen, og dermed må spillerne undvære den helt særlige stemning og ikke mindst den flotte visuelle kulisse af rød-hvide farver, som AaB’s fans altid leverer – både ude og hjemme.

Men selvom vi ikke har mulighed for at støtte spillerne på lægterne, er der heldigvis stablet en række tiltag på benene for støtte klubben i en svær tid.

AaB har startet projektet AaB er det hele værd, som i skrivende stund har indsamlet næsten 500.000 kr. og på kampdage opfordrer de desuden alle fans til at lade sit halstørklæde hænge ud ad vinduet som en symbolsk gestus.

Nu er vi her på MigogAalborg klar med endnu en mulighed for at vise AaB din støtte – både økonomisk og visuelt.

Støt AaB sammen med MigogAalborg

Mange nordjyder har allerede sikret sig Spot Byen plakaterne til at pryde hjemmet med ikoniske steder som eksempelvis Vestre Fjordpark, Tyren eller Aalborg Tårnet.

Spot Byen er et kreativt samarbejde udsprunget mellem MigogAalborg og Fotograferne Vesterbro, og det ligger i vores fælles DNA at være stolte af at bo i Aalborg.

Vi er også stolte af AaB; derfor skal klubben selvfølgelig også have sin helt egen plakat, som du allerede kan sikre dig her.

Prisen for plakaten starter fra 299 kr., og så støtter du samtidig med 20 kr. pr. solgt plakat til AaB. Derudover støtter vi CoolUnite Fonden med 6 % af overskuddet af alle solgte plakater.

På motivet har vi fundet plads til den ikoniske AaB-tyr, som står foran stadion, den helt særlige fan-mosaik, som viser AaB-logoet på fineste vis og ikke mindst det ikoniske stadion i baggrunden, hvorfra mange AaB-fans har masser af gode minder fra.

Plakaterne kommer i str. 50 x 70 og 70 x 100 og kan sendes eller afhentes hos Fotograferne Vesterbro.

Hvis du vil lure lidt på plakaterne, inden du køber, har du både mulighed for at se dem hos Fotograferne Vesterbro eller som noget helt nyt hos vores venner hos BoShop, som sælger både plakater og rammer i deres nye flotte butik på Østerågade 27.

Få farverige Aalborg ind i hjemmet

Udover de klassiske Spot Byen plakater i sort-hvid, har vi for nyligt sendt vores fotograf Kjetil Løjte ud i nattemørket i Aalborg, hvor han har skudt nogle helt fantastiske billeder af byen.

Vi kalder serien Dark Night, og i serien kan du bl.a få Musikkens Hus, Utzon Center, Kunsten med Aalborgtårnet i baggrunden, Budolfi Kirke med det ikoniske spir og Kulturbroen.

De plakater kan du sikre dig lige her.

Spot Byen tilbyder også løsninger til virksomheder, som ønsker at vise byen frem på bedste vis. Vi kan både tilbyde collager og akustikplader, som kan laves lige efter dit ønske. Send en mail til Jes for at høre nærmere.

Jubel i Fårup Sommerland: Åbner allerede i næste uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Fårupsommerland
Fårupsommerland

Fårup Sommerland skulle oprindeligt have åbnet for gæster d. 2. maj, men blev i første omgang udskudt pga. corona-virus – til d. 21. maj. Denne dato blev som bekendt udskudt igen.

13. maj skrev vi så, at åbningsdatoen endelig var officiel: 11. juni ville Fårup Sommerland åbne.

Men nu er der igen, igen nyt fra sommerlandet længst mod nord.

“Vi åbner allerede fredag d. 5. juni,” skriver Fårup Sommerland på Facebook.

Kl 14 i dag blev det meldt ud på et pressemøde fra Statsministeriet, at grænsen til Norge og Tyskland åbner fra 15 .juni. Det har også fået Fårup Sommerland til at juble.

Til EB siger Rasmus Morten, marketingchef i Faarup Sommerland:
“40 procent af vores gæster er på en normal sæson nordmænd, så denne nyhed har meget stor betydning for os og hele området.”
Alle sæsonkortholdere kan komme til en eksklusiv VIP snig-åbning dagen inden den officielle åbning.

“I inviteres herud torsdag d. 4 juni, hvor vi ekstraordinært slår dørene op fra 15:00-20:00 – kun for jer! Så kan I prøve den STORE nyhed SAVEN (og alt andet) før vi officielt åbner op d. 5 juni,” skriver de på Facebook.