Lemoncurd og hvid chokolade: Byens bedste flødeboller har fået pip
Her hos MigogAalborg har der ikke været nogen tvivl, når byens bedste flødeboller skulle kåres.
Med sin karameliserede nøddebund, tykke chokoladeskal og det helt perfekte fluffy fyld, løber Fru Søgaard med pokalen igen og igen.
Især den hvide udgave har været en sikker vinder hos os – men nu har den (måske) fået konkurrence af en helt ny variant.
I anledning af påsken har Fru Søgaard tilføjet en gul kylling til sit sortiment, der med sin hvide chokolade og sit lemoncurd-fyld lyder som én, der må og skal prøves.
Bageriet tilbød fire stk. for 120 kr., så det sprang vi selvfølgelig på.
Får engle til at synge
Det værste ved denne slags flødeboller er uden tvivl “aflivningen”. Det føles ganske enkelt ret makabert at skære en kniv ned gennem den stakkels, forsvarsløse kylling.
Heldigvis glemmer man det hurtigt igen, når man først har stukket tungen ned i det pragteksemplar af en flødekanon, som Fru Søgaard har tryllet frem i denne hellige højtid.
Ligesom sine familiemedlemmer, er kyllingen dækket af et tykt lag chokolade, en voldsom mængde skum og en bund, der får englene til at synge – og ens blodsukker til at eksplodere.
Lækker, gul sag
Smagen af citrus og lemon er meget gennemtrængende, så det skal man selvfølgelig være vild med, hvis man har i sinde at hugge hovedet af hønen … eller kyllingen.
Men efter vores smagsløg, står det syrlige element helt perfekt til den sukkersøde og let bitre nøddebund og sikrer, at vi ikke bliver akut ramt af sukkerchok.
Det er en ret sublim påskesnack, der både er sød at se og smage på.
Hvis I spørger os, bliver det i hvert fald ikke meget mere “påske” end med den her gule sag.