Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kåret som Byens Bedste: La Bontas flødeboller er tilbage

Af Stine Kjølby Christensen

I februar 2022 gik vi på redaktionen på jagt efter byens bedste flødeboller. Ét sted stak særligt ud: La Bonta.

“Vi er blæst fuldstændig bagover af La Bonta’s varianter, der virkelig smager lige som vi synes en flødebolle skal smage.” skrev vi blandt andet – og tildelte da også bageriet 6/6 stjerner for deres pragteksemplar af en luftig flødekanon.

Siden fulgte mange aalborgensere i vores fodspor, og valfartede til bageriet i Gravensgade for også at prøve vidunderet. Desværre var det ikke nok til, at bageriet kunne overleve og i maj måned meddelte de, at de måtte sige tak for denne gang.

Med La Bontas lukning, lukkede vores flødebolledrømme også, og vi har siden været i dyb sorg over tabet. Indtil nu …

Den 1. februar åbnede Fru Søgaard på C.W. Obels Plads, og det nye bageri og spisested havde valgt at headhunte netop La Bontas dygtige bagere til at kreere bagværk til montrene. Og her kan man måske gætte sig til, hvad vi nu har fundet.

Fire forskellige varianter

I Fru Søgaards kagemontre bor nemlig et par flødeboller, der umiskendeligt ligner dem, vi dengang lovpriste hos La Bonta. Men kan det nu også være rigtigt?

Hos Fru Søgaard findes flødebollerne i fire varianter: Gold Karamel, Mørk chokolade/Kokos, hvid chokolade/solbær og mørk chokolade/passion.

Vi har selvfølgelig besøgt bageriet og smagt de to, der var i montren den pågældende dag.

Og til vores store glæde, kan vi meddele: La Bontas flødeboller er genopstået! Som før er de dækket af en dejligt, tykt lag chokolade, der smager helt forrygende.

Et glædeligt gensyn

I den brune variant finder du, foruden den søde skum, også et skud fløjlsblød karamel– og lad os så lige snakke om bunden.

Selvom at den karameliserede nøddebund ligger nederst, så er den nemlig intet mindre end toppen af kransekagen. Eller flødebollen.

Kåret som Byens Bedste: La Bontas flødeboller er tilbage

Denne bund går igen i alle varianter, og smager simpelthen bare… Udsøgt! Intet mindre.

Vi røg direkte i sukkerhimlen efter gensynet med hvad-vi-stadig-synes-er byens bedste flødebolle – nu skal du blot sætte snuden mod Fru Søgaard for at få fingrene i den i stedet.

Del artikel

Andre læser også